Влез

View Full Version : Без подарък ..

guliaa
02-13-2014, 20:58
Здравейте... На скоро спорихме за това със сестра ми и ми беше интересно какво мислите вие.. Имам връзка с едно момче почти година .. 10 месеца сме заедно вече и НИКОГА нищо не ми е подарявал. НА рождения ми ден (ходихме 2 месеца) бяхме се разделили за 1 седмица и след това... нищо и никога даже не ми е правило впечатление ;д НА неговия рожден ден пак се бяхме разделили за ... 1 2 дена уж просто се изпокарахме много лошо, не беше в града, но като се върна му подарих това което му бях купила. На кафета като ходим.. аз си плащам в началото настояваше, но на мен ми беше неудобно и сега спря. Не е като да кажеш да няма пари... защото го познавам и има. Не съм някаква материалистка, но една картичка да ми напише ама тооооолкова мило ще ми стане и направо много ще се зарадвам. Искам просто да видя,че иска да ме зарадва с нещо, а досега никога не го е правил и вече почна да ми става някакво гадно,не защото нищо материално не ми е подарил, а защото си мисля, че не ме уважава,не ме цени толкова колкото казва и че не ме обича.. Наистина започнах да си го мисля..Утре е 14 .. и до преди 1 месец си викам е не бе глупости едно цвете ако не ми купи поне наистина би ми станало доста неприятно ама няма как ще го направи... честно да ви кажа съм УБЕДЕНА, че утре даже един надраскан лист от обикновена тетрадка да е, няма да получа... Обяснява ми как всяка вечер с аверчета му колко пари изхарчил.. а аз до сега едно цвете не съм получила. Абсолютно нищичко нямам от него. Обеснява ми как на един свети валентин баща му, му дал пари да купи подарък на приятелка си, а той обаче вече бил скъсал с нея.. помня много отдавна ми го беше казал и че там събрали са с аверчета му една вечер и ги изхарчил за пиене миене и такива глупости.. И утре вечер ще се събират в негов приятел и ще ми стане МНОГО тъпо ако нищо не ми подари колкото за самия жест .. толкова сладко ще ми стане.. и ся първото нещо което ще си помисля е ко ли си е казал "какво да ги харча за нея като пак мога да си ги изпия" На 18 сме и двамата... Един мъж щом сега не ги прави тези неща айде поне по поводи да е ... какво остава за напред. Ако наистина утре не получа нищо трябва ли да се впрягам ? Защото започвам да си мисля,че и да не ми подари не е голяма работа ... но според вас така ли е ?

NeutralMilkHotel
02-13-2014, 21:24
На кафета като ходим.. аз си плащам в началото настояваше, но на мен ми беше неудобно и сега спря.

Е, нормално...Той е изявил желание, ти си отказвала...За сметка на какво да настоява още?

За утре...Не е ли редно да се разменят подаръци? А не да е едностранно - само за момичето...
Най-логино е да кажеш "Искам и обичам да празнувам Св. Валентин, хайде утре да отидем някъде двамата." Едва ли би се сетил, ако те е поканил да пиете с приятелите му и ти приемеш... Личи си, че те друго ще празнуват.

Според мен просто е останал с впечетление, че не държиш на тези неща...Намекни му, че не е така. Покажи му, че си романтична и емоционална, и потребностите около тези ти качества трябва да се задоволяват.

Можеш да му вземеш картичка или нещо дребно и съответно, ако той не ти е взел нищо сдържано да покажеш, че си разстроена.

changedthewayukissme
02-13-2014, 23:39
Може би просто не е романтичен и не си пада по тези неща,не знае какво да ти подари и прочие.
Това не значи,че не му пука. Подаръците не казват нищо. Споко :)

NeutralMilkHotel
02-14-2014, 03:06
не си пада по тези неща,не знае какво да ти подари и прочие.
Подаръците не казват нищо.

Е тук си противоречиш...Като не си пада по тези неща - да прави подаръци за рожденни дни и празници, да не се ангажира с други живи човешки същества. Има някаква етикеция, все пак...Хората неслучайно са измислили начини да си доказват, че уважават и помнят значимите моменти на близките си (или общи такива).
Като не я познава до толкова, че да знае какво цвете или дрънкулка от левчето би я зарадвало това казва единствено, че не знае какъв вкус има и какво харесва. Като не те интересува какво харесва някой и в какви дребни неща намира щастие...Смятай какви може да са ти причните да си с него. :)

Hilary_
02-14-2014, 07:01
А аз бих ти задала въпроса - какво още търсиш при него? Не усещаш ли, че нямаш място в живота му? Човекът старателно ти го показва с всичките си постъпки и действия, а ти се чудиш дали имаш повод за дразнене? Не само, че го имаш, но и без никакви угризения можеш да приключиш всичко, за твое добро. Всяко момиче заслужава нещата, които искаш и като такава, си длъжна заради самата теб да си ги потърсиш там, където ще ти бъдат дадени! Зарязвай го тоя мухльо!

Cloud9
02-14-2014, 07:32
Мухльо е защото не й подарява нещица? Айде моля ви се не връщайте еманципацията на жената с векове назад! Св. Валентин не е български празник,а и без туй е само повод да се харчат излишни пари.От кога дали те харесва се измерва в подаръците,които ти е подарил?поговорете по въпроса.

102
02-14-2014, 07:50
не се измерва, ти ако измерваш си е отделен въпрос
просто е един от многото жестове, който показва че му пука за нея
не знам за харчене на излишни пари, ама ти можеш да не харчиш за грим, спирали, да си купуваш по-шибана храна, можеш даже да не ядеш всеки ден, защото и това е харчене на излишни пари
и има още много, даже хиляди примери
парите като цяло са излишни. звучиш като меркантилна някаква си. сигурно не си. замисляй се чат пат
парите са за харчене, какво по-хубаво от това да ги похарчиш за някой на когото държиш...?

NeutralMilkHotel
02-14-2014, 07:57
Мухльо е защото не й подарява нещица? Айде моля ви се не връщайте еманципацията на жената с векове назад! Св. Валентин не е български празник,а и без туй е само повод да се харчат излишни пари.От кога дали те харесва се измерва в подаръците,които ти е подарил?поговорете по въпроса.

К'ва еманципация, к'ви пет лева?
Точно една еманципирана жена би бягала далеч от мъж с начин на мислене "тя вече е моя за какво да й се доказвам с жестове - това е за любовниците, не за нещо вързано"

Факт е че мъжете, които не влагат в приятелката си или знаят, че няма смисъл (тоест няма да са заедно за дълго), или в едно съвместно съжителство/брак ще продължават по същият начин - "ти си половин час повече от мен вкъщи, ти плати сметката за тока", "това, че аз взимам 1000 лева заплата, а ти 200 нищо не означава, всеки да си харчи неговото - к'во като сме женени?"

Както уважава майка си на рожденият й ден и 8-ми март, така ще уважава и приятелката си на нейният рожден ден, и празника на влюбените (освен, ако не са се разбрали друго), ако има сериозни намерения към нея (и има поне минимално желание някой ден да са семейство).

Днес ти пропуска рожденият ден, утре Св. Валентин, вдруги ден ще му родиш дете и едно цвете няма да ти поднесе...

Не си говорим за мерцедеси и екскурзии в Париж, а това мъжленцето ти да си размърда мозъчето по въпроса 'що за човек си ти, какво те усмихва и да отдели от времето си да действа по въпроса.

Тя авторката, ако беше получила стихотворение за рожденият си ден или нарисувана картина/роза от градината му за еди-кое си нямаше и да гъкне. Ама да речем този човек няма такъв капацитет - тогава се стига до това да разчита на нещо произведено от някой друг.

102
02-14-2014, 08:01
вдруги ден ще му родиш дете и едно цвете няма да ти поднесе...

рапажията е жентълмен

xXxPETYAxXx
02-14-2014, 08:18
Не е важна липсата на материални подаръци, важна е липсата на жестове!

Иначе материалните подаръци съм съгласна, че не е задължително да означават нещо. До мен е имало и човек, който ме е обичал и не ми е подарявал нищо, и човек, който ми прави подаръци, но не защото ме обича.

Hilary_
02-14-2014, 10:05
Мухльо е защото не й подарява нещица?
Да, мухльо е! Тук не говорим само за подарък на 14ти. Това, което споделя авторката е перманентно от негова страна. Не става въпрос за измерване на харесването му към нея, а за чисто и просто уважение към момичето до него!

Cloud9
02-14-2014, 11:21
Не е важна липсата на материални подаръци, важна е липсата на жестове!

Иначе материалните подаръци съм съгласна, че не е задължително да означават нещо. До мен е имало и човек, който ме е обичал и не ми е подарявал нищо, и човек, който ми прави подаръци, но не защото ме обича.

И аз това исках да кажа.Авторката набляга и на това че не й плаща сметката в кафенето. подаръците са много хубаво нещо,но ако имат смисъл.Ще ми стане гадно ако приятелят ми ми подари някакво потниче от магазина,например, ей така щото има повод.Предпочитам да ми честити повода и да ме изведе на пица или да ми напише мил смс.Това е по-скъпо и от най-големия подарък.

xXxPETYAxXx
02-14-2014, 13:44
Всъщност, най-хубавите подаръци са тези без повод.

А за сметката, предполагам, че не искаше да прозвучи така, а просто да каже, че дори не предлага вече да ѝ направи този жест. В никакъв случай не мога да кажа, че едно(наблягам на "едно" - не всеки път да ѝ плаща сметката, а веднъж поне) кафе е нещо, което може да се счита за материален подарък, говорим за 3-4 лева. По-скоро е жест.

Баща Ти
02-14-2014, 14:59
Като има пари, да ти подарява Cartier?

guliaa
02-14-2014, 19:12
По принцип хич не е романтичен... и той ми го е казвал и ми беше казал че много го било срам да подарява цветя или подаръци като цяло което.. не знам защо както и да е. Днеска дойде взе ме от в къщи отидохме с колата до едно място дето се вижда целия град след което ми подари едно мнооого голямо мече аз направо ... гледах като застреляна изобщо не очаквах и ме пита после дали съм имала ключове ( аз по принцип не нося със себе си) и от ония ключодържатели женското е със сърчице мъжкото с ключе.. И като ми го подаряваше някак се засрами :д на мен ми стана много смешно... после отидохме на пицария ... той плати и по принцип аз исках да си платя защото на мен като цяло ми е неудобно едно такова и той ми са скара и ми вика прекаляваш вече поне един път ме остави аз да платя и така.. обаче тука идва тъпото стана ми много гузно сега защото аз не му подарих нищо... Преди съм му подарявала неща и ей така без повод.. ама сякаш много не се радваше на тях или сигурно се е радвал но аз останах с такова впечатление и сега сестра ми ми вика нищо недей да се светне че няма все ти да му подаряваш щот съм го била свикнала така ... рисунки писма едно с кутийката с причините поради които го обичам (изтъркано е ама мнооого красиво стана) едно портмоне с наша снимка. И ся съм му измислила нещо но ще му до подаря ей така без повод... но за днеска дали пък не си е помислил нещо или да му е станало тъпо? :Д Не знам на мен ся ми стана гузно

DisappointedDreamer
02-14-2014, 19:47
^Оооох, недей да се чувстваш гузно. Уважител те е сега, друг път ти можеш да му поднесеш нещо мънинко без повод.

От половин година съм с приятеля си. На рождения му ден му направих огромен подарък, ама от тогава насетне правя някакви дребни с и без повод - листчета с цитати и моя поезия, домашни мъфини, пакет ядки, защото обожава, етц. Днес нищо не му взех, а той ме води на ресторант + цвете + бонбони, ама не се чувствам гузно, защото планирам да му направя изненада с червено вино, хубава вечеря и себе си :Д Мисълта ми е, че не трябва да се чувстваш гузно. Бъди щастлива :)

djipsito
02-14-2014, 23:07
Очаквах да прочета как е минало на 14. Радвам се за теб.
Иначе докато четях темата... добре, че си споменала на колко сте, щото щях да си помисля, че говориш за бившия ми.

Не се чувствай гузно за нищо, ти си жена, оставяй се малко да те поглезят и се отпусни!