View Full Version : Еднообразието в една връзка....
Здравейте, смятате ли че ако обичате много един човек, но еднообразието в една връзка би ли убило връзката ви !?
CoockieMonster
02-24-2014, 08:11
Да. Честото виждане. Постноянното говорене по телефона, или смс-и. Нередовния секс. Липсата на доверие. Или както ти казваш, еднообразнието. В продължение на една година едно и също всеки ден. Знае се кога се чувате по телефона, кога се виждате, къде ходите, какво правите...досадно е. Определено съсипва връзки.
Tsukuda_Hiroshi
02-24-2014, 10:48
Еднообразието си го правят хората сами... Има много начини да разнообразиш връзката.
Когато обичаш някого, не ти е еднообразно.
подкрепям
Точно!
И като чуя някой с връзка 5 месаца,например,вече да му е еднообразно,ми се изправят косите.Еднообразие има като минеш определена възраст,имаш деца,работа и малко време за забавление.И пак това не е причина нито за раздяла,нито за изневяра!
RapExotic
02-24-2014, 12:03
^Да, но влюбването трае между 8-11 месеца. Доказано е. След това остават чувства като обич, привързаност, безразличие .. За това ако няма разнообразие във връзката след тази една година тя е обречена на провал.
^Да, но влюбването трае между 8-11 месеца. Доказано е. След това остават чувства като обич, привързаност, безразличие .. За това ако няма разнообразие във връзката след тази една година тя е обречена на провал.
Мен вече шеста година все ми е разнообразно... знам ли... сигурно съм проспала първата година...
Първо какво значи влюбването?Какви са тея изследвания дето го доказват?Привързаността не е чувство.Аз мога да кажа че още съм влюбена в моя приятел и обожавам да правим еднообразни неща.любовта,колкото и да ни се иска понякога,не е математика.Никой не може да сметне колко време е нормално да обичаш и да си влюбен.
RapExotic
02-24-2014, 12:20
Мен вече шеста година все ми е разнообразно... знам ли... сигурно съм проспала първата година...
Именно. Точно разнообразието крепи връзката.
Първо какво значи влюбването?Какви са тея изследвания дето го доказват?Привързаността не е чувство.Аз мога да кажа че още съм влюбена в моя приятел и обожавам да правим еднообразни неща.любовта,колкото и да ни се иска понякога,не е математика.Никой не може да сметне колко време е нормално да обичаш и да си влюбен.
Влюбването е химически процес, който протича между двама души, когато те са съвместими. То не зависи от нас. Не случайно е възникнал изразът "Има химия между вас". Та точно този процес трае между 8-11 месеца. Има много изследвания, които го доказват (мързи ме да търся статии :D , но ако цъкнеш в Гугъл ще откриеш поне няколко). И между влюбване и любов има разлика. Любовта може да трае и цял живот, но не и влюбването. А за да трае тази любов, или по-точно е да я наречем обич трябва разнообразие.
п.п. Също и привързаността си е едно доста интересно чувство, което кара доста хора да си мислят, че е любов, и да стоят в една връзка. Всъщност реално то е просто страх от промяната.
baby_baby
02-24-2014, 12:21
Да. Честото виждане. Постноянното говорене по телефона, или смс-и. Нередовния секс. Липсата на доверие. Или както ти казваш, еднообразнието. В продължение на една година едно и също всеки ден. Знае се кога се чувате по телефона, кога се виждате, къде ходите, какво правите...досадно е. Определено съсипва връзки.
и при мен е така
Именно. Точно разнообразието крепи връзката.
Всеки ден правим едно и също. Ходим на работа, прибираме се, готвим, чистим, перем, подреждаме гардероба, оправяме на котката тоалетната... И други такива, разнообразни домашни битовизми.
Не си мисли, че всеки ден ме води на различно място, подарява ми различни цветя или пробваме нови сексуални пози.
Не еднообразието убива връзката. А изчезналата връзка води до еднообразие.
[QUOTE=LadyDi;11035703 Не еднообразието убива връзката. А изчезналата връзка води до еднообразие.[/QUOTE]
И да искам просто по-съгласна не мога и да бъда!
Влюбването е химически процес, който протича между двама души, когато те са съвместими. То не зависи от нас. Не случайно е възникнал изразът "Има химия между вас". Та точно този процес трае между 8-11 месеца. Има много изследвания, които го доказват (мързи ме да търся статии :D , но ако цъкнеш в Гугъл ще откриеш поне няколко). И между влюбване и любов има разлика. Любовта може да трае и цял живот, но не и влюбването. А за да трае тази любов, или по-точно е да я наречем обич трябва разнообразие.
Оф.. като почнете с тея глупости... "химиите" не продължават в 8-11 месеца, а когато си ги направиш, защото те са хормони - окситоцин, допамин, фенилетиленамин, феромони, серотонин, тестостерон, естроген, адреналин, вазопресин. Така че, ако нещо ви липсва - вижте как се набавя. Да ви имам и изказванията.
paradosou
02-24-2014, 14:18
Не еднообразието убива връзката. А изчезналата връзка води до еднообразие.
съгласна :)
Точно!
И като чуя някой с връзка 5 месаца,например,вече да му е еднообразно,ми се изправят косите.Еднообразие има като минеш определена възраст,имаш деца,работа и малко време за забавление.И пак това не е причина нито за раздяла,нито за изневяра!
Напротив, връзката може да се пренасити, ако ще и да е от 2 месеца - стига да си говорите постоянно по телефона, да си чатите през останалото време и да забравите напълно за околния свят. Това продължава известно време, след което сте си казали 10000000000000 пъти "обичам те" във всички всевъзможни вариации, наспамили сте си фейсбуците до пръсване с ваши снимки, целувчици и любовни статуси, чукали сте се по 3-4 пъти всеки ден, обиколили сте всички кафета и като цяло вече няма накъде повече да се разрастне вашата "Любов".
Следват скандали, караници, сърдения, сдобрявания, изневери, скъсвания, събирания. Накрая вече толкова сте си дотегнали, че не искате да се виждате и всичко свършва.
Това е само въпрос на време.
Здравейте, смятате ли че ако обичате много един човек, но еднообразието в една връзка би ли убило връзката ви !?
Да, определено. Няма нищо по оттегчаващо от това (като изключим скандалите).
Заедно с него, почти винаги ми се изпарява и желанието за каквото и да е било друго във връзката.
Напротив, връзката може да се пренасити, ако ще и да е от 2 месеца - стига да си говорите постоянно по телефона, да си чатите през останалото време и да забравите напълно за околния свят. Това продължава известно време, след което сте си казали 10000000000000 пъти "обичам те" във всички всевъзможни вариации, наспамили сте си фейсбуците до пръсване с ваши снимки, целувчици и любовни статуси, чукали сте се по 3-4 пъти всеки ден, обиколили сте всички кафета и като цяло вече няма накъде повече да се разрастне вашата "Любов".
Това,дето го описваш,не е любов,а убиване на време и имитиране на чувства колкото да не кажат другите че си толкоз смотан че никой не те харесва.Не мога да разбера как според вас да обичаш значи да прекараш по-малко време с един човек."Мило,много те обичам,ама ми омръзваш вече."
Живеем от повече от година с приятеля ми,неразделни сме от повече от 3 години и всяка секунда без него е гадна.Във фейсбук няма наши снимки, не си пращаме целувчици и емотиконки с животинки постоянно,чуваме се по телефона поне 3 пъти на ден /работим на различни места/ и всяка вечер се чакаме на едно място за да се прибираме заедно ,защото и секунда по-малко заедно е цяла вечност.That's love,bitch!
VintageMorphine
02-27-2014, 07:29
Еднообразието не е в това в кое кафе ходите, колко пъти на ден се чувате, всеки ден ли се виждате и къде. Еднообразието идва, когато човекът до теб не може да ти създаде (нова) емоция, когато сте спрели да се развивате духовно и личностно, и очаквате човекът отсреща да ви направи щастлив (да запълни празноти, за които сам трябва да се погрижиш).
DisappointedDreamer
02-27-2014, 07:52
Еднообразието не е в това в кое кафе ходите, колко пъти на ден се чувате, всеки ден ли се виждате и къде. Еднообразието идва, когато човекът до теб не може да ти създаде (нова) емоция, когато сте спрели да се развивате духовно и личностно, и очаквате човекът отсреща да ви направи щастлив (да запълни празноти, за които сам трябва да се погрижиш).
Може ли да те обичам? :ОООО прекрасно казано!
Може ли да те обичам? :ОООО прекрасно казано!
и аз тва си мислех :cool:
за чувстваш еднообразие във връзката, значи нещо със самата връзка не е съвсем в ред
Violenza
02-27-2014, 08:39
Точно еднообразието е едно от последните неща, които биха били способни да убият връзката ми. Не знам дали аз си го интерпретирам по различен от общоприетия начин, но не просто не ми пречи, ами намирам огромно очарование в него.
Точно еднообразието е едно от последните неща, които биха били способни да убият връзката ми. Не знам дали аз си го интерпретирам по различен от общоприетия начин, но не просто не ми пречи, ами намирам огромно очарование в него.
щото еднаквост и повторяемост не е същото като еднообразие :)
на теб не ти е еднообразно във връзката, въпреки че правите еднообразни неща... methinks...
DisappointedDreamer
02-27-2014, 08:51
Демек, намираш очарование в това всеки ден да му правиш кафе в 6.30 сутринта, да сти звънни обедната почивка, за да те пита как си, и вечер заедно да гледате филми на дивана по HBO. :Д Мхм, разбирам те и (ако това изобщо искаше да кажеш) съм съгласна с теб.
xXxPETYAxXx
02-27-2014, 08:54
Може би, защото се свързва с постоянство.
Зависи от хората като цяло. Виждала съм как двама души се разделят точно защото е настъпило необратимо еднообразие във връзката им. Ако е от сравнително скоро може да се поправи, но ако е продължило да съществува дълго време, то най-вероятно ще доведе до край, ако не на връзката, то на чувствата.
Violenza
02-27-2014, 09:05
Честно да ви кажа, и аз не знам какво точно искам да кажа. :cool: Нещо не съумявам да си формулирам мислите правилно.
Хм, да речем, че въпросното еднообразие, в каквото и да се изразява, го свързвам с най-голямата близост, а не с нещо досадно. Тоест, да си опознал партньора напълно (знам, че напълно-то е утопия, но общо казано...), да знаеш всичките весели/кисели физиономии, да знаеш как реагира в дадена ситуация, какво мъничко нещо може да го вбеси или зарадва много. Оттам пък го свързвам със сигурността във връзката, която лично за мен е изключително важен фактор.
За постоянството също ми хареса, за него не се бях сетила.
Просто... Физическото еднообразие за мен е невъзможно да не се достигне в един определен момент, просто се случва покрай всичките задължения и на двамата. Вървенето по план обаче не ми пречи, удобно ми е. За чувствата по-горе споменатото, също мисля, че в един момент откъм разнообразие биват изчерпани, колкото и многопластови да могат да бъдат, но това за мен не променя силата им сама по себе си. Дори изпитани милиард пъти, пак могат да са също толкова обсебващи и каращи те да се чувстваш на седмото небе.
едит: Може би когато еднообразието се препокрие с безразличието към ежедневието, желанията и чувствата, тогава би било пагубно за връзката.
sneering
02-27-2014, 09:54
човек е такава дълбочина от различни съвкупности,че ми е много чудно как обратно на нормалното-хората си писват един от друг вместо да се задълбочават.
Именно еднообразието сплутява личностите,разнообразието ги разделя защото при него има шум..Само в тишината се чува шепота (ако може да се чуе)
Така че,може би не говорим за еднообразие или разнообразие а просто хора които не си допадат.