- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Еднообразието в една връзка....
Здравейте, смятате ли че ако обичате много един човек, но еднообразието в една връзка би ли убило връзката ви !?
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
Да. Честото виждане. Постноянното говорене по телефона, или смс-и. Нередовния секс. Липсата на доверие. Или както ти казваш, еднообразнието. В продължение на една година едно и също всеки ден. Знае се кога се чувате по телефона, кога се виждате, къде ходите, какво правите...досадно е. Определено съсипва връзки.
Еднообразието си го правят хората сами... Има много начини да разнообразиш връзката.
Когато обичаш някого, не ти е еднообразно.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
^Да, но влюбването трае между 8-11 месеца. Доказано е. След това остават чувства като обич, привързаност, безразличие .. За това ако няма разнообразие във връзката след тази една година тя е обречена на провал.
Първо какво значи влюбването?Какви са тея изследвания дето го доказват?Привързаността не е чувство.Аз мога да кажа че още съм влюбена в моя приятел и обожавам да правим еднообразни неща.любовта,колкото и да ни се иска понякога,не е математика.Никой не може да сметне колко време е нормално да обичаш и да си влюбен.
Именно. Точно разнообразието крепи връзката.
Влюбването е химически процес, който протича между двама души, когато те са съвместими. То не зависи от нас. Не случайно е възникнал изразът "Има химия между вас". Та точно този процес трае между 8-11 месеца. Има много изследвания, които го доказват (мързи ме да търся статии, но ако цъкнеш в Гугъл ще откриеш поне няколко). И между влюбване и любов има разлика. Любовта може да трае и цял живот, но не и влюбването. А за да трае тази любов, или по-точно е да я наречем обич трябва разнообразие.
п.п. Също и привързаността си е едно доста интересно чувство, което кара доста хора да си мислят, че е любов, и да стоят в една връзка. Всъщност реално то е просто страх от промяната.
Последно редактирано от RapExotic : 02-24-2014 на 12:23
Всеки ден правим едно и също. Ходим на работа, прибираме се, готвим, чистим, перем, подреждаме гардероба, оправяме на котката тоалетната... И други такива, разнообразни домашни битовизми.
Не си мисли, че всеки ден ме води на различно място, подарява ми различни цветя или пробваме нови сексуални пози.
Не еднообразието убива връзката. А изчезналата връзка води до еднообразие.
[QUOTE=LadyDi;11035703 Не еднообразието убива връзката. А изчезналата връзка води до еднообразие.[/QUOTE]
И да искам просто по-съгласна не мога и да бъда!
Оф.. като почнете с тея глупости... "химиите" не продължават в 8-11 месеца, а когато си ги направиш, защото те са хормони - окситоцин, допамин, фенилетиленамин, феромони, серотонин, тестостерон, естроген, адреналин, вазопресин. Така че, ако нещо ви липсва - вижте как се набавя. Да ви имам и изказванията.
Напротив, връзката може да се пренасити, ако ще и да е от 2 месеца - стига да си говорите постоянно по телефона, да си чатите през останалото време и да забравите напълно за околния свят. Това продължава известно време, след което сте си казали 10000000000000 пъти "обичам те" във всички всевъзможни вариации, наспамили сте си фейсбуците до пръсване с ваши снимки, целувчици и любовни статуси, чукали сте се по 3-4 пъти всеки ден, обиколили сте всички кафета и като цяло вече няма накъде повече да се разрастне вашата "Любов".
Следват скандали, караници, сърдения, сдобрявания, изневери, скъсвания, събирания. Накрая вече толкова сте си дотегнали, че не искате да се виждате и всичко свършва.
Това е само въпрос на време.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Това,дето го описваш,не е любов,а убиване на време и имитиране на чувства колкото да не кажат другите че си толкоз смотан че никой не те харесва.Не мога да разбера как според вас да обичаш значи да прекараш по-малко време с един човек."Мило,много те обичам,ама ми омръзваш вече."
Живеем от повече от година с приятеля ми,неразделни сме от повече от 3 години и всяка секунда без него е гадна.Във фейсбук няма наши снимки, не си пращаме целувчици и емотиконки с животинки постоянно,чуваме се по телефона поне 3 пъти на ден /работим на различни места/ и всяка вечер се чакаме на едно място за да се прибираме заедно ,защото и секунда по-малко заедно е цяла вечност.That's love,bitch!
Еднообразието не е в това в кое кафе ходите, колко пъти на ден се чувате, всеки ден ли се виждате и къде. Еднообразието идва, когато човекът до теб не може да ти създаде (нова) емоция, когато сте спрели да се развивате духовно и личностно, и очаквате човекът отсреща да ви направи щастлив (да запълни празноти, за които сам трябва да се погрижиш).
Точно еднообразието е едно от последните неща, които биха били способни да убият връзката ми. Не знам дали аз си го интерпретирам по различен от общоприетия начин, но не просто не ми пречи, ами намирам огромно очарование в него.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Може би, защото се свързва с постоянство.
Зависи от хората като цяло. Виждала съм как двама души се разделят точно защото е настъпило необратимо еднообразие във връзката им. Ако е от сравнително скоро може да се поправи, но ако е продължило да съществува дълго време, то най-вероятно ще доведе до край, ако не на връзката, то на чувствата.