Влез

View Full Version : Избухливост -> чувство за вина

ot_teb_zavisi
03-14-2014, 11:03
Не знам дали съм единствения,но доста често избухвам за дреболии и се чувствам ужасно докато не си "върна тъпкано",на дадения човек.После пък усещам,че съм прекалил и пак се чувствам ужасно и изпитвам чувство за вина.Това доста често ми създава проблеми,както със семейството,така и с други хора.Как мислите,че мога да се справя с тези състояния ?

RapExotic
03-14-2014, 15:03
Тренирай. Изкарвай си ядът чрез спорт, а не върху хората.

ot_teb_zavisi
03-14-2014, 16:49
Тренирам активно...

anonymous708973
03-14-2014, 19:08
Дай примери за неща, които са подтикнали желанието ти за отмъщение.

babity
03-14-2014, 19:52
И аз бях така доскоро. Виж, целта е да има момент на осмисляне между хрумването на дадено действие и изпълнението му. Аз примерно в няк'ви спорни ситуации, когато вече майките и женската рода са единственото, останало в ума ми, бавно и дълбоко си поемам въздух, което ми дава възможност да заобиколя пряк конфликт. 'Щото, макар и заобиколена от дебили (в университета говоря), се считам на годинки, 'дето не навсякъде ми е детска градина Малина, да ста'ат страхотии. Въпросът е да не вземеш и твърде много да таиш, че ш' си скапеш нервната система пък и разни разнообразни хоро ще вземат да играят на главата ти. Лошотията невинаги е минус, ама да има повод за нея.

DisappointedDreamer
03-14-2014, 19:54
Я някой да сподели съвети с това как да спрем да таим нещата, които ни човъркат :Д

babity
03-14-2014, 20:17
В какъв аспект? Ако е таиш неща по темата, то просто ти е нужна дипломатичност. Банално е, тоооолкова космополитън стайл, но ако говориш спокойно и си изкажеш критиката, започвайки с нещо позитивно, а не с тон на упрек, планини се подместват. През последните месеци все такива неща ми се налага да говоря с най-добрия си приятел и нито веднъж не сме се сдърпвали на тази тема.

ot_teb_zavisi
03-15-2014, 06:20
Примери хиляди.Миналата седмица госпожата по математика ми взе контролното за втори път,защото се обърнах,а на всички други им прави забележка,само на мен ми го взима.И след това се чувствах ужасно 2 дни бях болен мислех го тва и така...И отидох и вместо да я изчакам преди часа да поговорим я направих на гъз пред целия клас.Изкарах,че ме дискриминира и какво ли не :D Сега ме мрази,но поне ми олекна...

MasOyama
03-15-2014, 09:32
много си объркан и комплексиран младежо , глей си насочваш агресията там където трябва , щом изпитваш съжелание значи си го изкарваш на слабите,неправилни неподходящи хора

вземи се успокой :smt023 не всеки ти е враг и не всеки заслужава такова отношение :smt023 тия проблеми идват от теб не от другите

ot_teb_zavisi
03-15-2014, 10:06
много си объркан и комплексиран младежо , глей си насочваш агресията там където трябва , щом изпитваш съжелание значи си го изкарваш на слабите,неправилни неподходящи хора

вземи се успокой :smt023 не всеки ти е враг и не всеки заслужава такова отношение :smt023 тия проблеми идват от теб не от другите Никога не си го изкарвам на човек,който не ми е направил нищо!!!Винаги има причина,но просто прекалявам :)

MasOyama
03-15-2014, 10:10
за да ти взима контролното значи те е нарочила , заради агресията ти е възможно да е , ако си неучтив към нея си и влязал в черния списък. никой няма да ти се кефи ако се отнасяш неуважително към него/нея :smt023 приеми го като твоя грешка и се поправи докато все още си във възраст в която е лесно , като минат годините става по трудно да си оправиш характера :smt023

като искаш да прекаляваш влез в някое циганско гето и там ще има хора с които да се сбиеш лесно :smt023 или другият вариант да си намериш хоби и да се успокоиш :smt023

The Cheetah
03-15-2014, 12:43
Спортувай, от личен опит знам.

FlowerOfTheSun
03-15-2014, 20:13
Много си емоционален и в един момент самоконтрола ти се изплъзва. Следващият път като ти се прииска да наредиш някого ,пробвай да го направиш "like a boss :D " Вкарваш сериозното и страшно лице, без сцени и викове , и спокойно казваш какво мислиш ^^ Честно казано това е доста по-стряскащо , поне според мен . Опитай тази емоционалност да я канализираш в нещо полезно за теб. Ще откриеш баланса , само не спирай да го търсиш.

Dusty
03-16-2014, 08:49
Спортувай възможно най-много ;)

JuStElly
04-01-2014, 15:58
Мисли преди да говориш и да действаш...