PDA

View Full Version : Любов, айрян и още нещо

102
03-15-2014, 17:29
Кво привличащо заглавие, нали..?

И така..
Да поговорим за участието на храната в любовта /ще наричаме любов всякаквите му там чувства, действия, тегоби и радости, общо зето сичко/

По същество..
Какво влияние оказват гозбите, пипнатите работи, висшата класа един вид, или пък рикията с кифтетата, баничка с бозица, а-у, на отношението ви към срещуположния пол
Обичате ли да си поглезите изродчето до вас или пък предпочитате да сте от обратната страна
Изобщо изпитвате ли удоволствие от готвенето..?

Споделете мили моменти и не чак толкова такива с цел получаване на дискусия с пожелания за прерастване в диспут

Какво ви побърква ? Какво ядене и пиене ви кара да се усмихнете ? По-вкусно ли е приготвено специално за вас ?
Изискана вечеря или кочинка в леглото ?

Да не се отговаря с цитирания и отговорчета след всяка въпросителна
Мислете и структурирайте нещо смислено

Поздрави, ахахахаха.

leadyflame
03-15-2014, 18:01
изискана кочинка, мързи ме

tori
03-15-2014, 21:19
Моят човек не може да готви, само сандвичи може да пече, така че не мога да кажа, че знам какво е нещо да е специално приготвено за мен. Само чай ми е правил специално за мен, при това онзи ден, защото бях леко грипозна заради него. Епа липов чай със захар, нищо кой знае кво. Иначе обичам да го лигавя - палачинки, тирамису, понички, спагети, пица и такива работи, които обича обичам да му правя. Тирамисуто не го радва заради кафето, но не се сърдя, защото му харесва като му сготвя нещо специално за него. Смисъл никога не ми е връщал порция, а той не яде какво да е, забъркано от намерени на улицата неща примерно. В леглото единствено шоколад ядем, защото не ми се чисти. Иначе не е чак махнаджия, даже яде почти всичко, само трябва да е сготвено вкъщи, не харесва заведения тип бързо хранене, освен мазните банички по Борисова. От боб чорба до разни сладкиши муа, голям ми е чревоугодник. Много ме радва като почне да тъпче, чак не знам. Само чинията оставя от хорски срам. Обожава всичко, което майка ми е сготвила и казва, че ако не се науча да готвя като нея, ще живеем у наще или със наще. ;д

Едит: Сега се сетих за последния път като му се ядяха палачинки. Върти се около мен детиту и чака да ми помогне нещо, пуска ми музика, подава тва-онова, маже, тъпче... Сладкиш ми е. Един път с майка ми му правихме торта за един негов рожден ден, едва успяхме да си опитаме. И първата пица, която му/ни се ядеше си спомням. Като изпекох, хукнах да я режа, но нещо не успях както трябва. Общо-взето до днес се ебава с мен, че не мога да режа и не иска да вижда нож в ръцете ми, а бтв не режа ЧАК толко зле.

Justwickeds
03-15-2014, 21:31
От сичко по малко. Изпитвам нещо в стил "Американски пай", първия филм.

Споделете мили моменти: един път в леглото ни,беше... гнусна кочинка. Мил момент. Фазбудих се до поуда.

@102 не очаквах такъв роман.Браво.

DesireToFire
03-16-2014, 00:13
освен мазните банички по борисова Случайно да си от Русе?:Д И ако си, няма човек който би им отказал баничките :D

HollyGolightly
03-16-2014, 02:28
Моя пък може да готви, почти всичко. Вярно, голяма мъка е целият процес, но това да стоя и да го гледам как се върти из кухнята и ме поглежда от време на време, за да се увери, че не се излага много е просто безценно. Обичам докато съм на работа да ми се обади и да ме покани у тях на вечеря, хубаво е да знаеш, че има някой, който жертва от времето си, за да те нахрани 8-) Иначе в леглото не ядем, и двамата сме малко странни на тема миризми, а миризмата на кухня определено не се връзва със спалната обстановка. Предпочитаме кочинката на маса или на земята...да, случвало се е плановете ни за пикник в парка да се провалят, заради неочакван порой, и да си останем да ядем на покривка/одеало на земята в хола.
Той пък е много лесен на тема храна, яде всичко, ама наистина всичко, не си спомням някога дори да е дошъл у нас и да опита нещо българско или каквото там готвим и да се намръщи. Отворен е да опитва нови храни и не се е оплаквал от вкуса им. Та както казах, яде всичко, каквото и да му приготвя, все е доволен, ама май най-много обича мусака и всеки път като чуе, че ще готвя мусака, се самопоканва.

RapExotic
03-16-2014, 06:35
Повече влияние в отношенията ни имат напитки като биричката и червеното винце. Доста хубави моменти сме изживяли благодарение на тях. ;)

tori
03-16-2014, 09:59
Случайно да си от Русе?:Д И ако си, няма човек който би им отказал баничките :D
Да, то пише и в профила ми. :д И бтв понички от центъра ядем като се сетим. :3

babity
03-16-2014, 12:14
Избягвам да ям пред мъжките (имам предвид потенциални, примерно, не приятелите ми). Тъпо ми е няк'во. Даже и ако сме на маса пак. Не обичам да ям с няк'ви хора.

Обаче мнооооого обичам да готвя. Е, научила съм се да готвя за семейството ми кат' бях малка, не владея 3574684684974 засукани ястия (макар че по рецепти се справям превъзходно), но което е свойствено за нашата кухня, го правя бимбон.
Много обичам да правя сладки работи, ама ми е тъпо да нося разни пастички и тортички на мъж, зат'ва ако го правя за мъже, правя няк'ви тутманици, баници, солени торти ала-бала.

AnarchyBoy
03-16-2014, 12:20
Мусаката е важна ;/

baby_baby
03-16-2014, 14:00
Моят приятел не може да готви и тъй като живееме заедно само аз му готвя от както живееме заедно се научих да готвя много работи :д Много обичам да му готвя

fenastz
03-16-2014, 15:43
Забавен си колкото хлебарка, когато я размажа и остане залепнала за джапанката

anonymous708973
03-16-2014, 16:07
Кво привличащо заглавие, нали..?

Много, човек!! Заради него отворих темата!

Та. Аз съм мъж и любовта ми минава през стомаха. С мен не се говори, когато съм гладна, мъжо се е научил да не ме закача и да не ми се връзва. Честно... ПМС-то направо ряпа да яде :д

За повечето хора минавам за претенциозна, честно казано, защото си падам по по-странни неща. Отгледана съм със странна смесица от родната ни кухня и разните му там "изгъзици", които за мен са съвсем нормални, въпреки че не ми пречи да ям пържени картофи със сирене и бира по разни квартални кръчмички. Приятелят ми все се ебава с мен, че седнем ли в ресторант, ако в дадено ястие има поне 2 съставки, които той не е чувал, ще искам него :д
Обичам да ходя на ресторанти и да се глезя, чревоугодник съм. Не харесвам консервативни към храната хора - никак не ми пречат, нека си ядат пилето с картофи на воля, но много мразя да ми се сочи в чинията и да ми обясняват колко съм странна. Пък някой като ми изцепи "ИУУУУУ" на това, което ям, честно, избива ме на агресия. Безкрайно невъзпитано ми е.

За щастие той също си пада експериментатор и никога не ми е отказал да пробва нещо. Много ми е добре така, един бивш хич не си падаше по нови неща и много му се дразнех. Честно... суперважно ми е отношението на човека до мен към храната. Майка ми често казва, че трябва да ти е приятно да ядеш с партньора си, защото през голям процент от времето правиш именно това. За мен да не пробваш нови неща е равносилно на това да си оближеш чинията в ресторант.

Готвя с удоволствие и го ползвам за опитно зайче. Засега следвам рецепти, но нещата ми се получават. Един път не ми хареса гъбената супа, ама тя наистина беше гадна. Правила съм му палачинки за закуска, докато е спял. Правила съм торта, мъфини милиони пъти, мусака, пиле с ориз, салатки... Често излизам от нас, минавам да купя нещо, което знам, че обича и го нося. Редовно просто взимам порция храна от вкъщи от това, което майка е сготвила и се носи. Храната е на почит в нашите отношения :D

Аз съм тази, дето глези с храна, той се учи да готви това-онова, рядко ми е правил нещо, но когато е, дори да е пържени яйца, винаги ми е супермило. По-вкусно е, когато е направено за мен, да. Безкрайно ми е мило, че е отделил от времето си да ми сготви. Като ми остане време и пари, ще го пратя на кулинарен курс да се усъвършенства. 8-) Представям си как ми носи завъртяно ястие по престилка да си кажа скромното мнение :д

Никога няма да откажа да се пипна с рокля и висок ток и да отидем на ресторант, да поръчаме изискани неща в големи бели чинии и да пием вино. Но имам толкова готини спомени от моменти, когато изгладняваме, поръчваме KFC и гледаме по гащи я сериал, я филм. Да се оклепам до ушите с пикантните крилца и царевицата на клечка. СУПЕРготино ми е. Разнообразие да има, той е на същото мнение! :))

В леглото не ядем - и в двата смисъла, хаха. Просто не се е случвало.

djipsito
03-16-2014, 23:15
Хм. След грубо отхвърляне на голямата ми любов не съм се старала толкова да готвя на следващите си гаджета.
С голямата любов случката беше, че за седмица бях сама вкъщи и реших един ден да направя вечеря и да го поканя в нас. Видях една рецепта за пържоли на фурна, която ми се стори много интересна и реших да я сътворя. И десерт направих, бях напазарувала и за салата.

Та, салатата реших най-накрая да я направя, всичко ми беше готово и му се обадих да го поканя, ама не очаквах да ме отреже. Каза, че щял да учи.... нищо, че после цяла вечер си писахме по скайп... Та, бях избесняла тогава от нерви, защото ми се правеше и много секс и като тръгнах да мия краставицата, кви ли не глупости не ми минаха през акъла. Пържолите обаче бяха убийство и им се наслаждавах сама пред ТВ.

На другия не съм му готвила нищо, само едни бъркани яйца веднъж. Пък на последния само сандвичи съм му правила, иначе е искал нещо да му сготвя, ама не знам кво все се объркваше и не стана.

Мога да готвя, ама като гледам Джейми Оливър или Рудолф, супер много искам един мъж готвач, който да ме глези с храна, а аз да го дразня и да се уча на изискани работи, ама гола, при него в кухнята.

Искам храна в леглото и по време на секс, не съм пробвала такива работи, ама ще пробвам някой път нещо суши-муши. Само мъж да си намеря...

anonymous708973
03-17-2014, 06:35
Суши :333333

И аз искам един Джейми Оливър или Рудолф вкъщи, ама без крещенето по обучаващите се, само крайния резултат, моля :Д

girlwithblueeyes
03-17-2014, 08:09
Не мога да готвя и съм пълна катастрофа в кухнята . Възможностите в кухнята ми се свеждат до приготвянето на ядкови млека разни сирена . Задушени зелунчуци . Всъщност понеже живея сама а и като цяло се храня само с зелунчуци и ядкови продукти не ми се налага да готвя . Но пък отскоро започнах веднъж седмицно да готвя на приятелят ми и другите момчета от отряда и открих всъщност колко е приятно да приготвиш нещо и другите да го отценят . Обичам и на него само като сме си двамата да му готвя . Той знае че съм кулинарен виртуоз и възможностите ми се свеждат до правене на пица или спагети или зеле и наденички .

Той от друга страна може да готви почти всичко възможно и милият даже специално търси рецепти със зелунчуци заради мене . Мило ми е че се интеруса от хранителните ми навици ами не ми мята чиния с наденички и аз уж да не го обидя да ми се гади и да ям . Последният път ми беше приготвил картофени палчинки с разни други зелениики и си оближах пръстите . Той често ми се кара че попринцип почти нищо не ям и затова доста често ако имаме възможност ми приготвя нещо за ядене . Съобразява се с това какво ям и не ям и с това че след 6 не ям нищо . ....

За жалост след две седмици заминава за Афганистан и няма кой да ми бъде опитно зайче в първите ми кулинарни стъпки :D

Относно секса аз не обичам храната като цяло ами и във секса да я използвам как ли пък не .;d

djipsito
03-17-2014, 18:33
Суши :333333

И аз искам един Джейми Оливър или Рудолф вкъщи, ама без крещенето по обучаващите се, само крайния резултат, моля :Д

YES <3

102
03-17-2014, 19:00
Така, така.. продължаваме, продължавамееее....

Правите ли сравнение между това, кой/коя ви е направила по-хубаво яденце/пиенце (за еднакво става дума)
Може ли сармите на Пешко/Пенка да са по-хубави от тези на Сашко/Генка само от емоционална гледна точка, не и вкусова
От другата страна.. лъжете ли, че е вкусно, само защото е от лиобимиат/лиобимата ?
Играе ли храната, готвенето и, и консумирането и върху други неща от връзката
Готвите с цел да впечатлявате, по принуда или за себе си ?
От друга страна, впечатлявате ли се, ако ви сготвят ?
Яденето и пиенето неразривно свързани ли са ?

Да хвърлим и един бърз (дано се забави) поглед и към питиетата
Бира със салата ? Дендита ли сте ?
Ако направите едни много бойни пържолки и отсрещната страна ви откаже винце към тях, обидно ли ще ви е ?

Още историйки, моля. Развитие да има.
И защо няма караници ? Диспут, ако обичате !

102
03-17-2014, 19:05
Моят приятел не може да готви и тъй като живееме заедно само аз му готвя от както живееме заедно се научих да готвя много работи :д Много обичам да му готвя

вчера да не е бил деня на думата "готвя" <3

102
03-17-2014, 19:09
Та, бях избесняла тогава от нерви, защото ми се правеше и много секс и като тръгнах да мия краставицата, кви ли не глупости не ми минаха през акъла.

аьааьхахаххаагхь

Hayashi
03-17-2014, 19:17
Много съм зле с готвенето аз. Но обичам да ми готвят, естествено някакви неща, които обичам. Много обичам и да ям де. Добре, че не ми личи много.
Сега като съм сама хапвам почти изцяло сурови продукти.
Още от дете не си падам по-засуканите манджи, с готвеното месо се избягваме много отдалеко и се радвам супер много, че вече няма кой да ме кара да ям някакви гадории.
За стандартната домакиня съм пълен кошмар. На някои хора им е толкова трудно да приемат, че вместо завъртяната им пуйка предпочитам салата и кутия риба тон.
Половинката с неговото ресторантьорско семейство си пада по точно тоя тип гозби с безброй съставки с незнайно име, които ям само след много укорителни погледи. Ама важното е, че човекът може и има желание за готвене за разлика от мен. Само трябва да го научим на някои маааалко по-вегетариански ястия, че месото, което той изяжда в 1 ден, аз го ям за цял месец.

Пантерке, аз съм от тези с "иииииууу"-то и погнусената физиономия и дори не ме е срам. c: Но не се сърдя някой като ми каже иууу докато ям варени картофи с оцет, олио и соев сос.

anonymous708973
03-17-2014, 20:26
Така, така.. продължаваме, продължавамееее....

Правите ли сравнение между това, кой/коя ви е направила по-хубаво яденце/пиенце (за еднакво става дума)
Може ли сармите на Пешко/Пенка да са по-хубави от тези на Сашко/Генка само от емоционална гледна точка, не и вкусова
От другата страна.. лъжете ли, че е вкусно, само защото е от лиобимиат/лиобимата ?
Играе ли храната, готвенето и, и консумирането и върху други неща от връзката
Готвите с цел да впечатлявате, по принуда или за себе си ?
От друга страна, впечатлявате ли се, ако ви сготвят ?
Яденето и пиенето неразривно свързани ли са ?

Да хвърлим и един бърз (дано се забави) поглед и към питиетата
Бира със салата ? Дендита ли сте ?
Ако направите едни много бойни пържолки и отсрещната страна ви откаже винце към тях, обидно ли ще ви е ?

Още историйки, моля. Развитие да има.
И защо няма караници ? Диспут, ако обичате !

Не са ми готвили толкова, че да правя паралел, за сметка на това редовно чувам, че мусаката на приятелката на баща му е по-хубава от моята :Д ГРРРРРРРР. 8-)

Не съм лъгала, но честно казано, бих, ако виждам, че много се е старал. Ако са някакви яйца и ги е загорил, ще му кажа. Ама ако ми е готвил 2 часа и нещо не е в ред, няма да си призная без бой. Той пък винаги ми казва (обикновено, че му е безсолно) и много се радвам за което :)

Дам, влияе много. Ненавиждам кофти хранителни навици и консервативност. Един бивш имаше навика да си нареже цялата пържола или пица на парченца преди да я изяде, хвърляше ме в потрес просто. Оф, ужасно звучи.

Готвя, защото смятам, че е страхотно умение не само за жените, но и за двата пола. Иначе да, обичам да впечатлявам, харесва ми да ми четкат егото. Обикновено добавям някаква дребна изненадка към домашните купони - мъфинчета съм правила доста пъти, за НГ аз замъкнах месцето, спукаха се да ме хвалят, приятно ми е пък.
Готвя за другите повече, честно казано. Аз се пинкам, пинкам и чакам реакция. Опитвам си произведението, но се е случвало да изям един мъфин, за да проверя как е, а след това съвсем да забравя за тях.

Впечатлявам се и съм много благодарна, ако ми готвят. Любовта ми минава през стомаха. Разтапям се направо.

Ядене и пиене... ами, с майка особено последните месеци преди да замина на чист битов алкохолизъм го бяхме ударили - всяка вечер бяло вино си пиехме. Денди... не мисля, че съм. Ако мога, бих била червено вино в чаша за червено вино, пълна на 1/3, не както правят повечето - до самия ръб. Ако мога, бих пила изстудено бяло вино в чаша за бяло вино. Дразня се, когато някой обхваща чашата с бяло вино - какъв е смисълът да съм го охлаждала, ако го държиш като профан и го стопляш? Затова си има столче проклетата чаша. Ама съм студентка и засега пия всичко във водни чаши, защото ме мързи да отида до ИКЕА да си купя нормални :D

Знам горе-долу кое с какво се съчетава и се придържам към това. Бих искала да науча повече по темата някой ден :)

Ба, като е будала, нека да отказва. Аз ще си налея една хубава чаша червено вино и ще му гледам сеира :д

По темата малко - тези дни ще сготвя бутчета с мед и сусам - страшно обичана рецепта от маминка, а се каня и на чили кон карне :) Намира ми се и някакъв кускус, който смятам да го спретна на салата. Опитното ми зайче е една като цяло консервативна мацка от съвсем друг край на България, с която имаме разногласия дори около приготвянето на пилешката супа, но пък никога не ми отказва да опитва и много й се радвам :д
Готвих й един път пилешки гърди в марината от соев сос, горчица, мед и лимонов сок върху киноа и царевичка с масло и беше приятно изненадана от киноа-та, очакваше да е кофти. Друг път си облиза пръстите на талиатели със синьо сирене и чери домати, а тя по принцип хич не е фен на пастата. Честно... беше ми 3 пъти по-вкусно, защото на нея й харесва! :)

tireheb
03-17-2014, 20:39
последното нещо, което ще ме впечатли в мацката е как готви
в смисъл, както аз не моа да готвя, така и не очаквам от нея да може
е, готино ще е да мое да завърти некоя мусака, ма не е особено важно
сори ако тва е твърде СЕКСИСТКО :О

и сори, ако не съм баш по темата

lubomir.v.ivanov
03-17-2014, 20:47
Аз много обичам да готвя на жена си и да я гледам как сладко сладко се облизва :3

tori
03-17-2014, 21:06
Падам си по класически комбинации тип бира и крилца, зеленчуци и вода, кола и пържени картофи и пилешки хапки, червено месо с много подправки и тежко, червено вино. Ако храна и напитка не си отиват според вкуса ми, отказвам да ги консумирам заедно. Баща ми примерно може да пие червено вино със всичко, но аз не мога. Бира или кола с чипса и билков чай с мед и меденки, червено месо с червено вино и уиски със бадеми, шоколад и кола. Не мога да ги разменя, не мога.
Дразня се когато ми отказват да ми ядат сготвеното, но не съм по съчетанията на напитка с храната, въобще не съм на ти със сомелиерството, а ми се ще, но не бих се разсърдила ако някой откаже да пие шоколадов ликьор с вафли. Просто нямам правото. Това е моят вкус, нямам правото да го налагам върху друг.
Не правя сравнение между тоя и оня, то си е просто храна. Или харесвам, или не.
Не лъжа. Един път малко го пообидих като казах, че майка му не е допекла браунитата, след което моята майка ми се скара, но няма начин да го спестя просто.
Готвя, за да зарадвам себе си и другите.

AliceSw
03-17-2014, 21:31
Малко неща са по-секси от готвещ мъж, който знае какво прави! Тук като дъщеря на доста добър готвач пояснявам - да умее да обработва месо и да филетира риба!!!

Много ми е забавна ситуацията в една квартира, където прекарвам доста време - двама наематели момчета - единият с приятелка, другият - с мене. Приятелката му за 23 години май не е готвила - налива вода в тенджера, изсипва пакет спагети, пуска котлона и ги чака да се сварят...приятелят и живее сам от 10-тина години, може и повече, справя се супер момчето, но от работа няма време. Резултатът е - пица/ спагети/ картофи с наденица основно меню всеки път. Аз там избягвам да готвя, имам обаче ужасният късмет, когато тръгна да правя нещо, да се изсипят още поне 2-3 човека и се побърквам...последния път докато си правех пълнени чушки от 2-ма човека, станахме 7...пържолите ми приятелите му още ги хвалят, салатите също, най-вече заради безумното ми търпение да готвя за 3-4 мъже (((:...той готви сравнително добре, но се свежда до 3-4 неща, който яде, основно яйца и месо, когато мен ме глези ми прави палачинки. За тях съм го признала - евала за желанието и търпението, торти сме правили от тях за рожденни дни, винаги се справя супер. Но има и гафове и на двамата, няма как.

Като цяло се кефя да готвя, предпочитам да е в нас обаче, мразя печките на хората, никога не се разбирам с тях от първия път. Приятно ми е като цяло и да ми готвят, по-често обаче от грижата, отколкото от резултата. Не ми е много важно какво ям, стига да не е странно /т.е. да има вкус различен от този, с който съм свикнала/ така че емоциите към човека нямат отношение към това дали ще ми хареса храната. Когато стоя при него дълго време основно се поръчва храна, защото бачкаме и никой няма време да готви. Всъщност май се готви или като почивка от работа, или по специални поводи /т.е. обещал ми е да ми благодари за нещо като ми направи вечеря/. Тогава храната върви задължително с пиенето, но салатата там е с ракия винаги. Мезетата се избират и правят внимателно по принцип, но това не значи, че не сме пили и водка с разтворим бульон. Много информация стана вече. Храна в леглото не обичам, тоест обичам да ям ядки и да гледам филм, но не ме блазни идеята за сметани, шоколади, суши етц.

anonymous708973
03-17-2014, 21:40
да умее да обработва месо и да филетира риба!!!

водка с разтворим бульон.

Хахаха, искам да видя мъж на около моите години, който го умее това - душевен оргазъм ще получа, честно. Може и да не се огранича само до него :lol:

ЕЕЕ, добре. Аз си мислех, че моите колеги са зле, че разреждаха водка с вода... в една чаша!

AliceSw
03-17-2014, 21:52
първият път, когато съм го виждала да го прави, трябва да е бил на 25, справи се супер, независимо, че обяснявах как точно държа да е направена рибата /т.е. как баща ми я прави/

за другото...заралийска му работа, след училище го пиели така преди, как нямало да пробвам и аз...

Hayashi
03-17-2014, 22:06
Хахаха, искам да видя мъж на около моите години, който го умее това - душевен оргазъм ще получа, честно. Може и да не се огранича само до него :lol:

ЕЕЕ, добре. Аз си мислех, че моите колеги са зле, че разреждаха водка с вода... в една чаша!

Моето говедце може! :D
Пък баба все ми мрънка, че една жена трябвало да може да готви.
Това с виното във водните чаши и аз съм така. Както и салати в кутии за храна, защото нямам купички.

102
03-17-2014, 22:09
Според мен пък само професионалистите трябва да пият алкохол във водни чаши.

bloodyF
03-17-2014, 22:19
Обичам да готвя и да ми готвят. Мога да готвя, но под някакво наблюдение/инструкции/рецепта. Все още сама не смея без нищо. Дори и мъфините ,които правя по една и съща рецепта всеки път, пак си ги гледам в сайта. И 4-те чаши брашно ги проверявам в Супичка какви бяха точно, въпреки че зная.
Дали ще е пиле с портокал, пица или кюфтета с шопска-все ми е едно.Има няколко неща ,които не ям никога-човека до мен обикновено бързо ги научава-важното е да е направено с любов. И дали ще е тирамису или баничка с боза за закуска-няма значение .Важното е че се е постарал по някакъв негов си начин.
Обичам да го глезя и да ме хвали , ако има за какво. Не обичам като съм се потила над котлона 2 часа да ми каже, че е безсолно. Както и аз не казвам, че е гадно, дори и да е. Готвенето в готина кухня е мечта за мен. За съжаление в момента нямам такива условия, но като се прибирам си се вихря.

Готвила съм на един симпатяга, ама беше в апартамент
в хотел и спагетите не ми се получиха.
Правила съм сладкиши на бившия ми, а той дори не искаше да ги опита, така че сега съм леко предварително настроена за НЕготвене на гаджета, но ако ми се отдаде възможност-бих.

Обичам всичко с някаква сладурска форма-палачинки като сърца, торти като звездички-такива работи.
А иначе салата с пържола и съм негова хаах
По-яко е ако се е старал и го е приготвил, а да не е купено от Фантастико или Пикадили.
Изискана вечеря и после да го побъркам в леглото.

Отговарях последователно, прости ми, моля.

Част 2
Не, не правя сравнение, защото във всяко ястие намирам по нещо хубаво. Е, тате прави по-хубава мусака и зеле от мама, ама това е друго хаах
Не, не може. В крайна сметка ям с устата и имам вкусови рецептори, сърцето и емоциите не участват. Бих си затраяла, ако нещо е откровено гадно, но се е старал за мен.
Играе, това е червена точка в моят тефтер, обичам готвещи мъже. Възбуждат ме хаах
Готвя за себе си, защото обичам. Не целя да впечатля никого. Готвя и когато искам да направя нечии живот по-вкусен,така да се каже. Впечатлявам се обаче, когато ми готвят. Яденето върви с пиенето. Водка с пържола няма как. Нито ракия с парфе.
Ох, бира със зелена салата-идеално. И картофи.
Не, не съм. Естествено че ми е яко да пия вино в чаша със столче в изискан ресторант, ама мога и да ям цаца с картофи и да ми е също толкова хубаво.
Не, не бих карала някой да пие/яде това, което не обича. Да яде каквото иска, но откаже ли веднъж готвено или нещо правено за него, втори път няма да има.
Истории с готвене-готвя за приятели вкъщи и всичките се впечатляват. Веднъж за 2 часа спретнах 2 салати, пържоли и успях да наредя масата и да се наглася. Добре, че десертът беше готов.

Сори за постните отговори, ама толкова.

anonymous708973
03-17-2014, 22:26
Правила съм сладкиши на бившия ми, а той дори не искаше да ги опита, така че сега съм леко предварително настроена за НЕготвене на гаджета, но ако ми се отдаде възможност-бих.

ВЪЙ, не! Честно.. рано или късно, умишлено или не, ама през носа ще му го изкарам. НЕ МОЖЕ да не яде сладко, нененененене! С кого да ям шоколад по никое време и да проявявам изключителната жертвоготовност да го разделя (почти по равно), въпреки че за шоколада съм малко като... "Джоуи не дели храна" 8-)
А още повече не може да не ми опитва нещата, ебати невъзпитанието и неуважението!

А наскоро какво тирамису опитах, малееееее! Нямам търпение да ми дадат рецепта и да го направя на някого!!

bloodyF
03-17-2014, 23:28
Палачинки под формата на сърца с шоколад и мъфини с шоколад и шоколадова глазура. Той е тотален идиот, със сигурност. Ама после си ги хапнах аз, де. Пак бяха яки хаха
Храна деля, но само ако предложа първа да опита той.
Ако той си поиска-по-скоро ще дам, но с нежелание.
И ми е адски тъпо да отидем и да си поръча всеки по нещо и после през цялото време-дай да си хапна от твоето...
/сетих се нещо просто ;д

xoxi
03-18-2014, 00:14
Обичам да готвя, когато има на кого. Когато приготвям нещо само за себе си, рядко отделям повече от 5 минути време. Удоволствие ми доставя обаче да приготвям храна за други хора. Него най-много обичам да го глезя. Той преди избягваше въобще да влиза в кухнята, но откакто заживяхме заедно, взе все по-често да изявява желание да помага, че дори и сам да готви. Такива неща като палачинки, сандвичи, бъркани яйца или яйца на очи, салатки разни и т.н., не ги броя.
И двамата обаче още се учим. Без рецепта не можем да приготвим повече от 2-3 ястия. Той е много по-старателен от мен, спазва рецептите 1:1, докато аз ги ползвам само за да спазвам последователността, в която се слагат продуктите. По-добре е обаче, когато аз готвя, защото той яде всичко, докато аз пък не ям почти нищо. Ужасно претенциозна съм към храната, списъкът с нещата, които не обичам е безкраен. Когато той готви, непрекъснато трябва да ме пита това ям ли, а онова ям ли. Досадно е, защото не е свикнал да се съобразява с толкова много претенции. В началото дори готвех по две неща, едно за него и едно за мен, което беше още по-досадно.
Много мило ми става, когато се постарае да ми сготви нещо специално за изненада.
Сладки неща обичаме и двамата. Тук поне нямаме чак толкова разминавания във вкусовете. Често си правим десерти, дори основното да са били сандвичи. 8-)
Харесваме си домашно приготвените неща, но има едни лимонови тортички, за които аз умирам. Все по-рядко ги правят обаче и трудно се намират. Наскоро намерих една на масата у нас, след като се бяхме сдърпали за нещо. Не бях яла такава торта от една година сигурно, че може и повече, а и не му бях споменавала за това. Но той явно е запомнил, че ги обожавам и се е постарал да намери. Не знам с каква воля успях да заделя и за него.
В леглото нито се яде, нито се пие. В спалнята храна въобще не внасяме. Не сме се разбирали така, нито ни е някакво правило, но просто така сме свикнали.
Като цяло, най-често готвим, колкото да мине от ред и защото все пак трябва да се яде нещо. Яденето не ни е чак толкова важно и не му отделяме кой знае какво значение. Що се отнася до пиенето - същата работа. Аз пия само определени неща, той пие абсолютно всичко. На вечеря рядко сядаме без бира, независимо какво ще ядем.
Понеже готвим в огромни количества, хладилникът непрекъснато е пълен с ядене. Това ме подсеща за още едно огромно разминаваме във вкусовете ни. Той обича яденето да е топло, направо горещо. Аз го ям колкото е възможно по-студено. 8-)

MasOyama
03-18-2014, 05:10
първият път, когато съм го виждала да го прави, трябва да е бил на 25, справи се супер, независимо, че обяснявах как точно държа да е направена рибата /т.е. как баща ми я прави/

за другото...заралийска му работа, след училище го пиели така преди, как нямало да пробвам и аз...

то тва е супер лесно :smt023 аз не мога да разбера как има мъж който не може да си обезкости и приготви риба ама както и да е :smt023

anonymous708973
03-18-2014, 16:49
Палачинки под формата на сърца с шоколад и мъфини с шоколад и шоколадова глазура.

Смятааааай.
Ебати неблагодарното животно.

babity
03-18-2014, 16:58
профани, мрофани... ра'отата е сериозна...

girlwithblueeyes
03-18-2014, 18:09
Не никакво сръвнения не правя аз съм доста капризна от към хранене и предпочитам сама да си приготвям това което ям . А пък и само сегашният ми приятел може наистина да готви .

Честно казано ако яденето ми е безвукусно започва да ми се гади и дори да искам на самото ми лице е изписано отвръщението . Не се напъвам да ям или да се усмихвам лицемерно . Просто казвам че имам други предпочитания или че нямам апетит . За поощрение му давам идеи за рецепти в които е наистина е добър или ще му се получат.

Влие до степен на това че не обичам да ми се пробутват чужди хранителни навици . Обичам да се храня културно а не като дива селянка . Не ми е възпитано да ми гледат в чинията или да се яде с ръце и то храни за нож и вилица . Това как ям и колко и какво си е мо работа .

Не готвя за да впечатлявам имам си други начини.Готвя за да зарадвам и видя усмивка което май не едно и също. Но пък и аз не съм добра в кухнята и мога да готвя храна пригодена само за мен.

Впечатлявам се не толкова ако ми сготвят ами ако е съобразено ястието с моите хранителни навици и е поднесено красиво и стилно и най-важното ако е вкусно. Кофти човек съм и ястие което не ми харесва отвън на външен вид дори няма да си направя труда да опитам.

За яденето и пиенето няма какво да коментирам аз не пия алкохол но се дразня когато някой пие алкохол неподходящ за дадено ястие . Много рядко ще пийна бяло вино .

anonymous708973
03-18-2014, 18:41
Да, и аз съм така за външния вид. Малко неща не ям (броколи, грис), няколко неща ям само по определен начин (спанакът и червеното цвекло - сурови), обаче... обичам да ми мирише и изглежда добре. Тук в стола има страхотни неща за хапване като цяло и голям избор, но като видя спагети Болонезе и Чили кон карне... ааа, ужасно изглеждат. Хората си облизват пръстите, ама аз нещо, дето мяза на повърнато няколко пъти, няма да си взема.

102
03-18-2014, 18:43
dosta колюритна тема ;д

Fisherman
03-18-2014, 18:54
не мога да спра да пускам тъпи шегички ;/

капитане

girlwithblueeyes
03-19-2014, 05:22
Да, и аз съм така за външния вид. Малко неща не ям (броколи, грис), няколко неща ям само по определен начин (спанакът и червеното цвекло - сурови), обаче... обичам да ми мирише и изглежда добре. Тук в стола има страхотни неща за хапване като цяло и голям избор, но като видя спагети Болонезе и Чили кон карне... ааа, ужасно изглеждат. Хората си облизват пръстите, ама аз нещо, дето мяза на повърнато няколко пъти, няма да си взема.

ООО аз пък обожавам броколи сигурно 90% от това което ям ас броколи . На мен ми изглеждат гадни разните сирена особено синъо сирене . Става ми лошо само като го погледан пък камоли да ям .Или когато някой започне да си слага във всяко ядене кетчуп или майонеза . И тях не понасям .

anonymous708973
03-19-2014, 06:38
Синьо сирене!!!! С круши, салата айсберг, орехи и медено-горчичен дресинг, ай!!

tori
03-19-2014, 07:42
Палачинки под формата на сърца с шоколад и мъфини с шоколад и шоколадова глазура. Той е тотален идиот, със сигурност. Ама после си ги хапнах аз, де. Пак бяха яки хаха
Бих го избила такъв. Окей, поне не пробва ли?! Една хапка примерно, колкото да знае какво е на вкус твоето, какво пропуска, колко е гадно, дали е гадно въобще и такива работи? Сериозно бих го натикала на нехубави места.

girlwithblueeyes
03-19-2014, 08:05
Айде сега ,ами ако не яде сладко например ?! Какво пак ли ще го натикате в устата му насила .
Това че вие мислите ,че нещо е вкусно не значи ,че ще е вкусно и за друг . На мен ако ми направят една пържола с пържени картофи дори няма да я погледна пък камо ли да я опитвам.
Ако пък просто е решил да се направи на интересен то тогава е наистина идиот .

bloodyF
03-19-2014, 08:14
Не че не яде сладко, просто не е като да се сети да си вземе, от инат и идиотизъм беше, но пък и палачинките, и мъфините ги умея и съм убедена, че все някой ще оцени уменията ми ;д

girlwithblueeyes
03-19-2014, 08:19
Да тогава е идиот наистина . :д

Аз днес ще готвя на моите момчета и въобще нищо не ми идва наум . Давайте някакви идеи така и така темата е за готвене

TheDevilInMe
03-19-2014, 08:55
Преди няколко месеца бях много зле в кухнята, обичах да правя само салати, таратор и няколко вида сладкиши, защото сладкото ми е голяма страст. :3 Ии затова готвеше предимно Той, има доста умения, най-много обичам да ми прави омлети, толкова съвершени и апетитни изглеждат... Веднъж на майтап ми каза, че щял да ме обича много повече, ако съм можела да му правя ориз с пиле и сърми :cool: Обаче аз го приех навътре и взех, че се научих и определено беше много доволен, всеки път си облизва пръстите, пък и на мен ми е якичко да си го глезя с вкусотийки. Може да се каже, че вече правя доста неща, поне основните манджи доста добре ги докарвам, едва ли ще надмина майка му, но какво пък важното е че се старая да научавам все повече :D
Иначе редовно се глезим и в леглото с някакви снаксове и шоколади докато си гледаме любимите сериали :cool: После всичко става свинщина. но какво пък толкоз... чистиме и тва е.

P.S. Прави ми и най-вкусните палачинки на света, малко мрънка, че бавно ставали и щял цял ден да седи до котлона, но винаги ми ги прави, как да ми устои на цупещата и жална физиономийка. :cool:

MasOyama
03-19-2014, 09:04
гъби с пълнеж от сирене или кашкавал или нещо такова :smt023

мноо яко става :smt023

или охлюви с пълнеж от чесън и магданоз :smt023

tori
03-19-2014, 09:12
Гъби. :33333 Обожавам. Харесвам ги много с масълце, сол и черен пипер. :3333

MasOyama
03-19-2014, 09:16
с черен пипер е яко да , ама трябва да се махнат чуканчетата щот иначе няма как да се напълни

tori
03-19-2014, 09:21
:д Мда, ясно е.
Тичам (https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/1380286_713680308692603_405455194_n.jpg) към магазина!

anonymous708973
03-19-2014, 15:49
Хич не ме интересува, че не яде сладко. ЩЕ ОПИТА. Не го карам да яде цялото.
Изобщо не е същото като да караш вегетарианец да яде месо, познавам хора, на които им се гади от месо.

Гъби с пълнеж от сирена - толкова е вкусно! Трябва да се наканя и да ги сготвя, барем тоя път не ги оставя в изключената фурна да се свият до размера на лешник :Д

girlwithblueeyes
03-19-2014, 15:54
В случая момчето наистина си е идиот .Обаче има хора които наистина не обичат сладко и дори едан хапка не биха опитали .

ООо гъби ето какво ще сготвя :Д

fUcKsMiLe
03-19-2014, 18:17
Аз си признавам, че не мога да готвя някакви сложни неща. Иначе Той готвеше по-скоро защото на него му се яде, от колкото, че иска да сготви на мен, но винаги споделя с мен. Аз си вземам колкото смятам да изям, защото такова животинче няма. Наяжда се и после продължава за кеф, мрънка един час, че му е тежко и аз му казвам, че не е трябвало да яде толкова и го дразня. ;3 Иначе какво ли не е готвил - като почнеш от това, че ми е правил сандвичи, пред техните, докато аз съм до него точно, до домашните пици (тестото сам го прави), да не говорим за манджите, които сътворява магически. :D

А сещам се какво е готвил/правил специално за/заради мен: ябълков пай(малко му помагах), сладолед с вкус на пъпеш, торта.. абе все хубави работи! Сигурна съм, че има и още много, но не се сещам в момента за всичко. Иначе последно ми прави чай от лимон, защото бях болна. Дойде в 10 вечерта, с 2 лимона, 2 шоколада и цяла вечер ме глези, докато не заспах. :smt007
Ох, нямам търпение пак да ми направи нещо.

Пък по някакви тъпи причини, той никога не беше у нас навреме да хапне нещо, което аз съм направила. Другия вариант е лакомия ми брат да се докопа до яденето, въпреки забраните и да не остави и хапка за мен, пък камо ли за приятеля ми. -.- Сега като се изнеса ще си готвя на воля и ще му правя това-онова от време на време.

anonymous708973
03-19-2014, 18:29
Сготвил ти е пай?!?
Край, моментално пращам мъжо да чете рецепти!!

klimatronik
03-19-2014, 18:41
аз като видя сварени раци - забравям за шакирите
обичам и шкембе чорба , агнешка главичка, плодове, скара и туй то.
иначе ся преди кат бех влюбен заагубен пубер ( преди 1, 2 години де) ся съм свалял по 5 - повече кг от свиване на корема,съм забравял да ям :( колко тъжно. ама ся плюскам на воля и ще пусна бирено коремече :) е, ма като си имам ш и б а ния ген, май железените ми плочки ще се отпуснат, а нема да има равно разпределение по целото ми тяло на сланинест здрав маслен щит :( деам

Hayashi
03-19-2014, 18:57
с черен пипер е яко да , ама трябва да се махнат чуканчетата щот иначе няма как да се напълни

Мислех, че чуканче се казва само при нас.

tori
03-19-2014, 18:58
Аз го знам като пънче.

fUcKsMiLe
03-19-2014, 19:13
Сготвил ти е пай?!?
Край, моментално пращам мъжо да чете рецепти!!

Моя сам си беше инициатора. :D
Дай му печка и всичко за готвене и ще направи чудеса.

anonymous708973
03-19-2014, 19:48
Ба, моят си има печка като слънце!

djipsito
03-19-2014, 21:59
Братовчед ми стана готвач. Не успя да завърши даскало и почна помощник в един бая изискан ресторант. Вече е втори готвач и беше в Германия на обучение при някъв шеф. Та все ми говори за рецепти, уреди и такива неща, някой път ме кани в ресторанта да ми готви. Още не съм ходила ;с бедна съм за там...

Та, май ше тря се запозная с някой негов колега :D
Ааа забравих тва за братчеда що го казвам, сетих се за онова с рибата и обработването на месото, дето Пантер каза, че ще се изкефи някой на нейните години ако го може. Та, братчеда :д

Мен ме кефи понякога да готвя за другите. Някой път се кефя тати като ми хареса ястието, ама се дразня като ми каже, че съм готова за женене ;д Е, и катастрофи съм сътворявала, ама рядко.

За нова година аз правих баницата и малко бях филмирана, щото не пека в нас и всяка фурна е различна, та много се бях притеснила дали ще стане. Е, много я харесаха, големи хвалби бяха, почесаха ми егото, признавам си. Много готино ми стана, ама се сецнах щото родителите на момчето, в което се бяхме събрали, му казали, че ставам за снаха......

Иначе онзи, дето съм му хвърлила око като каза, че такава баница не бил ял и като подмята някой път пак да направя баница, ауууууу ахахах МА НЯМА ДА МУ НАПРАВЯ!!

От 2 седмици се каня да правя торта с бисквити и банани, ама нали съм мързел... Ще видим кога ще се сетя.

anonymous708973
03-20-2014, 16:18
Иначе онзи, дето съм му хвърлила око като каза, че такава баница не бил ял и като подмята някой път пак да направя баница, ауууууу ахахах МА НЯМА ДА МУ НАПРАВЯ!!

ХАХАХАХА! 8-)
Честно, много ме разсмя!

babity
03-20-2014, 16:47
Обаче има хора които наистина не обичат сладко и дори едан хапка не биха опитали .

датс ми

102
03-20-2014, 19:47
да ме е срам да пиша в собствената си тема.. мразя ви, отрепки

102
03-29-2014, 11:43
А кво прайм, ако отсрещната страна не обича подправки ? (никакви)

Ivaaaaa
03-29-2014, 12:01
последното нещо, което ще ме впечатли в мацката е как готви
в смисъл, както аз не моа да готвя, така и не очаквам от нея да може
е, готино ще е да мое да завърти некоя мусака, ма не е особено важно
сори ако тва е твърде СЕКСИСТКО :О

и сори, ако не съм баш по темата

единственото смислено мнение. готвенето не е критерий, майни. безсмислено е да отговарям на другите въпроси. темата се разви мн тъпо.

djipsito
03-29-2014, 16:24
единственото смислено мнение. готвенето не е критерий, майни. безсмислено е да отговарям на другите въпроси. темата се разви мн тъпо.

Развий я остро тогава.

Иначе кой обича безвкусици ? На кой му е вкусно да е безвкусно. Аз манджа без сол няма да ям.

AliceSw
03-29-2014, 19:51
Иначе кой обича безвкусици ? На кой му е вкусно да е безвкусно. Аз манджа без сол няма да ям.

Аз!!! То идеята е да няма явен вкус - да не е сладко, солено, горчиво или люто...сол не мога да си спомня да съм си слагала някога в яденето, освен тая, с която е готвено

djipsito
03-30-2014, 00:35
Аз!!! То идеята е да няма явен вкус - да не е сладко, солено, горчиво или люто...сол не мога да си спомня да съм си слагала някога в яденето, освен тая, с която е готвено

Ами тази сол де. И аз не соля допълнително нищо, ако докато се готви съм солила.

fUcKsMiLe
03-30-2014, 09:30
Обожавам да ми е солено, да ми е сладко, да ми е кисело и люто.
Ако ми е някакво безвкусно - няма да го ям, ако ще и пистолет да ми опрат.

А кво прайм, ако отсрещната страна не обича подправки ? (никакви)
Аз бтв мразя всякакви зелении в манджите, които ям. А като видя дафиновия лист(ясно ми е, че не е за ядене, щото съм сигурна, че някой ще каже нещо), направо ми се повръща и махам всичко. Ама пък манджа без зеленко не върви. Голямо сад. :/ Подправките като малка ги мразех, вече сме окей с тях.. поне с повечето.

Впрочем само аз ли мразя в таратора ми да има копър?

pandabear
03-30-2014, 09:55
таратор без копър не е таратор

tireheb
03-30-2014, 11:09
що си няма специално име, тогава, ами е "таратор без копър"

и аз мразим зелени гадости
копър, магданоз и све тревички ме дразнат адски мнол

102
03-30-2014, 16:22
според мен е хубаво при готвенето да се поспестява солта, за да може после секи да си тури колкото му душа иска

понякога се получават ебати пресолените манджи, а най-мразим некой да си фали ястието, още повече като е изсипан половин буркан сол вътре

заеби
а относно подправките, аз съм чувАл че тва е единственото полезно ядене, ама айде да не почваме тая тема

Ivaaaaa
03-30-2014, 16:40
Развий я остро тогава.

развили сте я толкова тъпо, че ъгълът започна да става остър :/

djipsito
03-30-2014, 19:36
развили сте я толкова тъпо, че ъгълът започна да става остър :/

Да не се убодеш ;р

И как таратор без копър ? ;О
Сега си представих таратор без подправки. Никва сол, без копър и без олио ;х

leadyflame
03-30-2014, 21:26
Таратор без олио, безз сол и други неща като орехи, е просто мляко с краставица. Което е гадно,

tireheb
03-30-2014, 21:43
е що, не без никви подправки
само без тея зелении

като почне някой да ми обяснява, как тва ПРИДАВАЛО ВКУС

102
03-31-2014, 19:04
не е ли така, особняче

fUcKsMiLe
03-31-2014, 19:31
е що, не без никви подправки
само без тея зелении

като почне някой да ми обяснява, как тва ПРИДАВАЛО ВКУС

Тук съм абсолютно съгласна.
И остава по зъбите.

102
03-31-2014, 19:39
то и течния шоколад остава по зъбите, сеш се

tireheb
03-31-2014, 21:29
оно я не видим разлика у вкуса
просто е някво.. нз
ГАДНО ;/

djipsito
03-31-2014, 22:42
Някои подправки са повече за аромат, отколкото за вкус.

Fisherman
04-01-2014, 17:12

после вика рибаря слагал след всяга дума майна

Vanchhh
04-03-2014, 10:46
Пък някой като ми изцепи "ИУУУУУ" на това, което ям, честно, избива ме на агресия.

Хахахахахахах :D Цепиш мрака пантерке, честно!

seek&destroy
04-03-2014, 19:31
Тараторът без копър минава, но без чесън ... в никакъв случай.

SummerMakesMeHappy
04-04-2014, 15:48
Любов е когато дебелеете заедно <3 :D

AliceSw
04-04-2014, 16:05
Любов е когато дебелеете заедно <3 :D

stupid

От любов съм сваляла по 2 размера в дрехите, от липсата и съм ги качвала, и все пак е безумно такова нещо да ти влияе на външния вид, когато си влюбен...

SummerMakesMeHappy
04-04-2014, 16:25
stupid

От любов съм сваляла по 2 размера в дрехите, от липсата и съм ги качвала, и все пак е безумно такова нещо да ти влияе на външния вид, когато си влюбен...

Нямах точно това впредвид, и аз съм сваляла много от любов и съм ги качвала.
Мисълта ми беше, че го намирам някак си романтично когато се тъпчете заедно и когато си готвите.