View Full Version : Подкрепа за Русия
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
12
13
14
15
16
Aeternal
08-24-2014, 13:48
Ами гледай по-добре тогава. Да кажеш, че Русия е най-големият агресор в последните 20г е направо смешно.
Това е държава, която от 200 години има имперски амбиции. Вярно е, че през последните 20 си имаха техни проблеми и се бориха за властта вътре в самата държава, но Путинката се позакрепи на трона и взеха пак да си опъват номерата.
Питай някой поляк за Александър II, нашия Цар Овободител, 'kurwa' ще се спомене поне 5 пъти в отговора :Д
defender
08-24-2014, 14:27
^
Говориш за агресари, а тогава виж цяла Африка чия колония е била и дали там фигурира Русия.
Я виж за Индия като е била колония на Великобритания за какъв геноцид говорим.
Тя Америка при откриването си е била заселена от същите тия западни колониалисти от Европа, що ли я няма Русия от завоевателите на Северна Америка.
След втората световна война виж колко конфликта са били замесени САЩ - от около 250, те са замесени в около 200.
Aeternal
08-24-2014, 14:54
Русия е била бедна и без флот. Как да води задокеанска колониална политика?
Продължаваш да си търсиш вратичка. Не знам дали са били 250, но съм сигурен, че СССР е имал свое участие под една или друга форма във почти всичките. Да речем без тези в южна америка.
golemiq_korab_minava
08-24-2014, 16:38
Абе бедна... Как пък го реши? Просто е нямала такива намерения и мореплавателски традиции , заразлика от една Португалия. Русанаците като народ за мен са по-добродушни, не са подредени, не са открити към света толкова много, но са човечни. И не тези от Москва, ами от провинцията им и малките градчета. То и тука е така. В големите градове имам чувството, че хората са по-озлобени. В малките пък противно на очакванията - останаха масово цигани и олигофрени. По селата има само пенсионери и цигани. Та, не знам. Българите не са от добрите народи, това е сигурно. Ние сме големи мошенници и въртим долни далавери. Но всичко си индивидуално ве. Аз познавам доста свестни и добри хора. Обаче пък масата селяндури вече завзеха всички среди. Всеки един сектор е окупиран от аматьори и мафиотчета.
golemiq_korab_minava
08-24-2014, 16:38
Иначе Русия завладява сибир до Камчатка с 300 души.
http://visionsetrevisions.files.wordpress.com/2013/05/keanuretarded.jpg?w=240&h=238
Това е държава, която от 200 години има имперски амбиции. Вярно е, че през последните 20 си имаха техни проблеми и се бориха за властта вътре в самата държава, но Путинката се позакрепи на трона и взеха пак да си опъват номерата.
Питай някой поляк за Александър II, нашия Цар Овободител, 'kurwa' ще се спомене поне 5 пъти в отговора :Д
В момента на фона на случващото е смешно да говориш, че Русия има имперски амбиции, недей и ти слуша западна пропаганда. В последните години това е САЩ. Русия към момента се усетиха малко късно, че трябва да защитават интересите си твърдо за да не допуснат САЩ да се разпростре навсякъде. Да сравниш САЩ и Русия и да ми кажеш, че Русия има имперски амбиции е меко казано смешно.
Mary_Jane_69
08-24-2014, 23:09
честито
мен ми се ходи на планина нещо родопи а-у ама много ме мързи ;/
assam ottam
Aeternal
08-25-2014, 18:33
В момента на фона на случващото е смешно да говориш, че Русия има имперски амбиции, недей и ти слуша западна пропаганда. В последните години това е САЩ. Русия към момента се усетиха малко късно, че трябва да защитават интересите си твърдо за да не допуснат САЩ да се разпростре навсякъде. Да сравниш САЩ и Русия и да ми кажеш, че Русия има имперски амбиции е меко казано смешно.
Какво значи 'западна пропаганда'?
Наясно съм че щатите са враг н.1 на човечеството :Д. Но това не прави руснаците защитници на мира и/или по-добрата нация. И те си показват рогата когато могат и ако имаха възможност щяха да правят същите лайна като сащ, ако не и по-големи.
Чели сме и ние за кубинската криза. :Д
Какво общо има кубинската криза? Русия действа прекалено меко в последните години което позволи на щатите да разпрострат прекалено широко влияние. Сега наблюдаваме един преломен момент в световната политика.
Aeternal
08-26-2014, 05:14
Какво общо има кубинската криза? Русия действа прекалено меко в последните години което позволи на щатите да разпрострат прекалено широко влияние. Сега наблюдаваме един преломен момент в световната политика.
Русия си пази интереса.
2008-ма ако си спомняш, имаше пак подобна криза. САЩ искаха дигат ракетен щит в Полша и Путин беше заявил, че ако се построи такова нещо, той ще го унищожи с балистични ракети. Предотвратиха влизането на САЩ в Сирия.
Но в момента я карат твърде агресивно. А ако я докарат до война познай кой ще го налапа целия, защото е 100% енергийно зависим от Москва.
И не е само газта, рафинерията в Бургас работи с руски петрол, АЕЦ-а ни работи с руско гориво.
Сега наблюдаваме един преломен момент в световната политика.
Аз имам въпрос и (като за разнообразие) не целя нито да се заям, нито да си изказвам мнението в случая - защо според теб е съществено случващото се в Русия и 'преломен' като нещо позитивно/негативно ли го казваш или просто отбелязваш значимостта на събитията ?
Ще ти кажа аз какво виждам, за да разбереш какво мотивира въпросът ми, а и евентуално, при желание, да отговориш ; виждам държава с безкраен капацитет и всичко необходимо да е сила №1 в света, която обаче се управлява от подбран 'елит', който, нищо учудващо, се състои от нискоинтелигентни печалбари. Виждам Путин, който не работи в интерес на руския нард, а в интерес на печалбарите, които го поддържат. Виждам крещене против запада, но не на база морал, макар така да го изкарват, а с цел да си защитят гьолчето, от което вадят кинти. Защото ако не друго, то съм сигурен, че ще се съгласиш, че западните корпорации знаят как да изтласкат и съсипят конкуренцията и за съжаление обществата ни така функционират, че не е проблем това да се постига по напълно законен начин.
Това, което аз виждам, е Путин, който изолира Русия, за да могат приближените му да продължат да си пълнят гушите. Нищо няма да се промени - най-много Русия да стане дори по-гадно място за живеене за средностатистическия руснак.
golemiq_korab_minava
08-26-2014, 07:45
Много му пука на Путин за ,,приближените'' му. В САЩ и на всякъде по света да не е по-различно? Путин ясно вижда, че единствния възможен начин да същесвува Русия е под формата на централен строй. Защото иначе настъва още по-голяма дезориентация и бум на корупцията - това, което става след 89-та година. Всички виждаме положението при нас, как народа се разделя на 100 партии и всяка алчна до мозъка на костите.
http://i.imgur.com/874pIav.jpg
Не знам какво друго бих могъл да ти кажа.
golemiq_korab_minava
08-26-2014, 08:53
докато се кланим на ЕС , така ще е ;)
Aeternal
08-26-2014, 10:09
докато се кланим на ЕС , така ще е ;)
родителите ти брат и сестра ли са?
Русия си пази интереса.
2008-ма ако си спомняш, имаше пак подобна криза. САЩ искаха дигат ракетен щит в Полша и Путин беше заявил, че ако се построи такова нещо, той ще го унищожи с балистични ракети. Предотвратиха влизането на САЩ в Сирия.
Но в момента я карат твърде агресивно. А ако я докарат до война познай кой ще го налапа целия, защото е 100% енергийно зависим от Москва.
И не е само газта, рафинерията в Бургас работи с руски петрол, АЕЦ-а ни работи с руско гориво.
Това не са никакви кризи. Като казвам, че Русия действа меко разбирай го пряко. САЩ излизат от международни договори както и когато им скимне. Прекрасен пример е и ПВО, което е резултат от излизане на САЩ от договора. Разположат ли щит както се тръби и иска в момента от Полша, Латва, Литва, Естония ще се случат много вероятно две неща. Първо Русия ще разположи мобилни балистични ракети в Калининград, после ще излезе от договора за неразпространение и ползване на ракети със среден и малък обсег. Като цяло в момента ракетния щит е малко наливане от пусто в празно както е лафа. До 10г ще има модерни хиперзвукови оръжия, които ще направят нелепа инвестиция подобни щитове. Дори в момента Русия разполага с ракети още от съветско време които сериозно биха затруднили американското ПВО. Русия преди доста години разработи една конкретна система и тежка балистична ракета на име "Воевода", това нещо нямаше аналог и не съм сигурен, че до момента има такъв във световен мащаб. Натовското название на ракетата е "Сатана" може да се поровиш. В скоро време те ще бъдат заменени от комплексите "Сармат". Руснаците от край време са имали много кадърни ракетни инженери. Двигателите които се правят в русия се използват дори от щатите.
Аз имам въпрос и (като за разнообразие) не целя нито да се заям, нито да си изказвам мнението в случая - защо според теб е съществено случващото се в Русия и 'преломен' като нещо позитивно/негативно ли го казваш или просто отбелязваш значимостта на събитията ?
Ще ти кажа аз какво виждам, за да разбереш какво мотивира въпросът ми, а и евентуално, при желание, да отговориш ; виждам държава с безкраен капацитет и всичко необходимо да е сила №1 в света, която обаче се управлява от подбран 'елит', който, нищо учудващо, се състои от нискоинтелигентни печалбари. Виждам Путин, който не работи в интерес на руския нард, а в интерес на печалбарите, които го поддържат. Виждам крещене против запада, но не на база морал, макар така да го изкарват, а с цел да си защитят гьолчето, от което вадят кинти. Защото ако не друго, то съм сигурен, че ще се съгласиш, че западните корпорации знаят как да изтласкат и съсипят конкуренцията и за съжаление обществата ни така функционират, че не е проблем това да се постига по напълно законен начин.
Това, което аз виждам, е Путин, който изолира Русия, за да могат приближените му да продължат да си пълнят гушите. Нищо няма да се промени - най-много Русия да стане дори по-гадно място за живеене за средностатистическия руснак.
Момента е преломен, защото Русия се съвзема от 30 годишна летаргия, започва да отстоява интересите си на всяка цена, започва масирано разработване на нови оръжия и превъоръжаване което макар и да не се нрави на щатите е неминуемо и е резултат от това, че Русия осъзна, че прекалено дълго е мълчала. Путин не работи за конкретни интереси, ако го правеше и го беше грижа само печалбата, никога нямаше да се наблъска в Украйна, нещо което не е много изгодно за бизнеса. В момента Путин е един от най-силните политици в света и превъзхожда многократно Обама. А и ако виждаш крещене от страна на Русия спрямо запада, то значи запада направо е изпаднал в истерия спрямо Русия. Очертават се много интересни бъдещи години.
SHPAIdURmeN
08-26-2014, 18:58
Политиката няма шанс, не го ли разбрахте ?
Aeternal
08-27-2014, 13:19
draid, руската отбранителна доктрина е основана върху ядрената им триада. В момента най-големия гарант за руския суверенитет са бомбите им. Докато САЩ си карат с балистиката от студената война, Русия налива милиарди в research&development на нови балистични ракети. А ако изходиш от тази посока става ясно защо борбата за тези бази противоракетни бази е толкова важна.
А SS-18- сатана са много ракети, ако не се бъркам последния им вариант е от 1988-ма година и може да носи до 10 бойни глави. Което не ги прави лоши ракети, но в сравнение с новите руски Топол-М и Ярс са си доста старички.
Мисля, че би трябвало да си запознат с проекта "Булава", някъде бях чел, че е най-скъпия военен проект в Русия до момента. Но дори и да не е най-скъпия, факта че се наливат пари в тая сфера е показателен.
А ракетните щитове са важни за САЩ, защото балистичните ракети много трудно могат да бъдат спрени, след като излетят веднъж. Особено последните две (Yars i Topol ) след като влязат във втора фаза на полет са неспасяеми. Те се движат по-бързо от ракетата прихващач, могат да изпълняват отбранителни маневри и носи примамки.
Затова зора на САЩ е да ги унищожат още преди да са набрали скорост. И това Русия няма да го позволи, защото и компрометира цялата доктрина.
Воевода е малко по различен клас ракета от Топол. Наследник на Воевода ще бъде Сармат, не Топол. Аз ти казвам, че до 2020 тия щитове ще са безполезни с вероятност от 90%. Руснаците още ползват една система отроче на студената война, преди се наричаше "мъртвешка ръка", сега гледам нашумяла с името "Периметър"
Aeternal
08-28-2014, 08:08
Мъртвешката ръка я бях забравил. Ефектна система за защита от нападение, но в момента Русия е напълно способна да нанесе първи удар.
А иначе съм наясно че сатаната и топол са от различен клас. Топол носят само по една бойна глава. Ярс обаче май носеха 4.
Независими руски медии съобщиха за тайни погребения на двама парашутисти в Северна Русия, чиито близки твърдели, че покойните са били убити в Украйна, където Русия официално не е изпращала войски. Според опозиционната телевизия „Дожд“, неправителственият Комитет на войнишките майки в Русия е направил списък с имената на 400 войници, ранени или убити в съседната бивша съветска република.
9-има руски разузнавачи са загинали в Украйна при мистериозни обстоятелства, съобщиха от комитета на войнишките майки. Войниците били прехвърлени от Чечня в Ростовска област.
Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна включват „около 3-4000 руски доброволци“, съобщи премиерът на ДНР Александър Захарченко, в обръщение, излъчено от телевизия „Росия 24“.
Сред доброволците от Русия „за жалост има и загинали“, признава премиерът на т. нар. Донецка народна република.
Да, Русия няма такива амбиции, вероятно през живота си не си пробвал да говориш с поляк на руски.
blackeagle
08-28-2014, 18:21
Руската федерация/респ. Путин/ и до днес отказва да приеме разпада на СССР и желанието на тези държави да се развиват по свой собствен път. Кризата в Украйна започна в желанието на украинци да се присъединят към Европейския съюз/ЕС/, или иначе казано- да се изплъзнат от здравата хватка на Русия. Не казвам, че одобрявам Щатите или западната политика като цяло...Просто нищо не ти дава право да се месиш по такъв груб начин във вътрешните работи на суверенна държава, независимо какви мотиви имаш за това!
Независими руски медии съобщиха за тайни погребения на двама парашутисти в Северна Русия, чиито близки твърдели, че покойните са били убити в Украйна, където Русия официално не е изпращала войски. Според опозиционната телевизия „Дожд“, неправителственият Комитет на войнишките майки в Русия е направил списък с имената на 400 войници, ранени или убити в съседната бивша съветска република.
9-има руски разузнавачи са загинали в Украйна при мистериозни обстоятелства, съобщиха от комитета на войнишките майки. Войниците били прехвърлени от Чечня в Ростовска област.
Силите на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна включват „около 3-4000 руски доброволци“, съобщи премиерът на ДНР Александър Захарченко, в обръщение, излъчено от телевизия „Росия 24“.
Сред доброволците от Русия „за жалост има и загинали“, признава премиерът на т. нар. Донецка народна република.
Да, Русия няма такива амбиции, вероятно през живота си не си пробвал да говориш с поляк на руски.
Че аз къде съм казвал, че Русия не се меси в Украйна ? То е повече от ясно. Прави обаче разлика между имперски амбиции и защитаване на интересите които се намират в предния ти двор. Да не забравяме, че държавата Украйна е като цяло един подарък. Русия се меси предимно в работите на своите съседки. Виж САЩ обаче са друга бира, те се опитват да наложат влияние навсякъде, точно с това можем да дефинираме имперските амбиции. Не казвам, че Русия не би го направила по-принцип, просто в момента не тя е държавата с такива амбиции или по скоро те не са толкова изразени.
Говорил съм с доста поляци, повечето са доста зле. Какво има да реват за ВСВ не ми е ясно, просто са си писклив народ. Да си чул Холандия, Австрия, Чехия и т.н. да се оплакват ? Защо не реват поляците срещу Германия ? Те са си гола вода, аз така или иначе не ги харесвам като народ, та недей да правиш такива несвързани аналогии.
Руската федерация/респ. Путин/ и до днес отказва да приеме разпада на СССР и желанието на тези държави да се развиват по свой собствен път. Кризата в Украйна започна в желанието на украинци да се присъединят към Европейския съюз/ЕС/, или иначе казано- да се изплъзнат от здравата хватка на Русия. Не казвам, че одобрявам Щатите или западната политика като цяло...Просто нищо не ти дава право да се месиш по такъв груб начин във вътрешните работи на суверенна държава, независимо какви мотиви имаш за това!
А замислял ли си се кой случайно подбутва тия желания и много често ги координира ? Борбата за демокрация в Египет, Сирия, Либия ? Хората рядко се организират така самостоятелно. Кажи ми какво стана с демокрацията в тия 3 страни ? А в Ирак ? САЩ и запада в това число и ние дълго поддържахме т.н. бунтовници в Сирия, борците за свобода. Истината обаче излезе малко по различна от това което даваха по новините и сега няма как да се скрие. Голяма част от тия бунтовници бяха радикални групировки, а ние реално подкрепяхме Ислямска държава срещу легитимно избран президент и управление. Най-много ме дразни лицемерието на запада, прекрасен пример е Косово, разпадането на Югославия и т.н.
Aeternal
08-29-2014, 05:06
С запад, без запад, Югославия си беше пътник.
А ако турция реши да си вземе Кърджали, щото там има повече турци? И тя ли ще защитава своите регионални интереси?
blackeagle
08-29-2014, 06:45
[QUOTE=draid;11160901А замислял ли си се кой случайно подбутва тия желания и много често ги координира ? Борбата за демокрация в Египет, Сирия, Либия ? Хората рядко се организират така самостоятелно. Кажи ми какво стана с демокрацията в тия 3 страни ? А в Ирак ? САЩ и запада в това число и ние дълго поддържахме т.н. бунтовници в Сирия, борците за свобода. Истината обаче излезе малко по различна от това което даваха по новините и сега няма как да се скрие. Голяма част от тия бунтовници бяха радикални групировки, а ние реално подкрепяхме Ислямска държава срещу легитимно избран президент и управление. Най-много ме дразни лицемерието на запада, прекрасен пример е Косово, разпадането на Югославия и т.н.[/QUOTE]
Мисля, че по-горе ясно казах, че не одобрявам политиката на САЩ и в голяма степен на ЕС. Факт е, обаче, че украиският народ, независимо дали е бил подклаждан или- не, иска Украйна да се развива по един европейски път. Това, че на Русия това не и се харесва, по никакъв начин не оправдава намесата и във вътрешните работи на суверенна държава.
А, що се отнася до Югославия- беше ясно, че ще се разпадне със или без помощта на запада. Не знам за теб, но на мен не ми е ясно как 5 народа биха могли да живеят "под един покрив". Различията в културата, религията, езика и т.н. няма да коментирам.
Русия винаги е искала да придърпа към тях бившите комунистически държави. Защо Япония обявява капитулация? Защото Русия налазва към тях, а знаят, че дойде ли комунизма, няма да има вече император, а те не искат това. След ВСВ има ясно определени граници на държавите, които би трябвало да се спазват. Не говоря за умрелия Крим. Ако Русия не си пращаше оръжията и наемниците в Украйна, тоя проблем щеше да е приключен преди месеци. Правят точно това което е правил САЩ в държави от Латинска Америка. Искат страната да поеме по път, удобен за тях.
С запад, без запад, Югославия си беше пътник.
А ако турция реши да си вземе Кърджали, щото там има повече турци? И тя ли ще защитава своите регионални интереси?
Много неправилно се спекулира в днешно време и се правят глупави аналогии между Крим и Кърджали например. Нещата не са еднакви и Русия далеч не взе Крим, защото там има руснаци. В Крим е единственото незамръзващо целогодишно пристанище на руския флот, това е главната причина Крим да бъде анексиран. Да не говорим, че реално жителите му само облажиха от цялата работа, нямаше военен конфликт, стандарта им на живот се повиши за сметка на този в Украйна. Пак ще повторя не правете сравнения с Кърджали, разликите между държавата България и Украйна са стотици, Кърджали няма как да бъде присъединен към Турция. Интересно ми е защо не се задаваха същите въпроси като Косово се отдели, че ние даже и послушно го признахме подир Щатите ?
Русия винаги е искала да придърпа към тях бившите комунистически държави. Защо Япония обявява капитулация? Защото Русия налазва към тях, а знаят, че дойде ли комунизма, няма да има вече император, а те не искат това. След ВСВ има ясно определени граници на държавите, които би трябвало да се спазват. Не говоря за умрелия Крим. Ако Русия не си пращаше оръжията и наемниците в Украйна, тоя проблем щеше да е приключен преди месеци. Правят точно това което е правил САЩ в държави от Латинска Америка. Искат страната да поеме по път, удобен за тях.
Това е абсолютно нормално, Русия е голяма страна със завидно влияние, особено енергийно. Нормално е Русия да дърпа бившите членки към себе си, тъй като те предотвратяват навлизане на НАТО в близост до руската територия и това е само една от причините. САЩ от своя страна се опитват да дърпат и то доста успешно не само страни в близост до тях, ами по целият свят. Месят се във всеки конфликт и искат винаги тяхната дума да е последна. Аз не подкрепям политиката на Русия, но я разбирам и като цяло тя не е толкова трудна за разбиране. Русия иска да скапе Украйна за да забави максимално възможното и асоцииране с НАТО, ЕС и т.н. подобно беше действието в Грузия, тук обаче е по-сложно иначе отдавна Путин да беще наредил една пълна офанзива и да ги приключат за няма и месец.
Aeternal
08-29-2014, 10:43
С тези кресливи фрази трябва да се внимава. Много лесно могат да се обърнат срещу този който ги изрича.
Ердоган води неоосманска политика, смята всички бивши земи на османската империя за част от Турция. Външния му министър редовно плещи глупости и прави скандали с изказванията си на тая тема.
"Вместо извинение, Ахмет Давутоглу призовава в книгата си за възстановяване на турското политическо и икономическо влияние над независимите държави,освободили се навремето от османско робство и дава за пример Германия,Япония и Русия, които и досега играят решаваща роля в развитието на някога окупираните от съответните империи страни."
И те могат, при желание, без война да си анексират Кърджали. Колко му е 1 референдум, турците са повече и имат мнозинство.
И понеже Турция е по-развита икономически може да се каже, че хората там ще облажат.
Дори повече от хората от Крим, щото разликата между Украйна и Русия икономически не е чак толкова голяма и въобще не може да се сравнява с разликата между България и Турция.
golemiq_korab_minava
08-29-2014, 12:43
Украйна е изкуствена държава..
И Русия, ако не си бута интереса в съседните страни - ще се разпадне и самата тя. Ето, сега, губи милиарди от асоцияцията на украйна в ес ола. САЩ пък отдавна е прекалил.
DarkTemplar
08-29-2014, 15:05
Защо не реват поляците срещу Германия ?
Например защото не германците са избили техния политически и военен елит (напълно непредизвикано, без съд и присъда). Поляците никога няма да забравят Катин, нито пък руснаците някога ще са добре дошли в Полша.
http://www.dw.de/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D 1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/a-17888004
Украйна е изкуствена държава..
И Русия, ако не си бута интереса в съседните страни - ще се разпадне и самата тя. Ето, сега, губи милиарди от асоцияцията на украйна в ес ола. САЩ пък отдавна е прекалил.
Русия не губи кой знае какво от влизането на Украйна в ЕС, тя вече се съобразява с търговските правила на ЕС, че има една държава повече, все тая. Даже ще спечели, защото Украйна е била на хранилка досега и изкуствено поддържана от тях. Единствено не искат НАТО да им е до границата. А ако бяха в НАТО, далеч нямаше да има такъв проблем.
DarkTemplar
08-29-2014, 16:15
Ще видите вие като ни нападнат извънземните, тогава точно Русия ще защити света. :>
SHPAIdURmeN
08-29-2014, 16:25
Например защото не германците са избили техния политически и военен елит (напълно непредизвикано, без съд и присъда). Поляците никога няма да забравят Катин, нито пък руснаците някога ще са добре дошли в Полша.
http://www.dw.de/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D 1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD/a-17888004
"Още от март Русия води необявена война срещу Украйна" :lol:
Mда, лошото че това не е единствената необявена война.
Стечение на обстоятелствата, не че Хитлер не би го сторил, но да не забравяме че германия има голямо участие в съдбата на Полша през ВСВ. Както и да е това не мисля, че е от такова значение за конкретната тема. И ние никога няма да забравим Батак и ред други, но темата не е за това. Може да роптае срещу Русия, но Полша също има икономическа близост с нея. Това, че Русия са още от първият ден в Украйна по един или друг начин не мисля ,че подлежи на коментар само слепец може да мисли друго. Не мисля обаче, че Русия ще остави Украйна да влезе в НАТО, също както няма ЕС да провокират военен конфликт, Германия никога няма да го допусне. Със санкциите също ще бъдат много внимателни, защото видяха, че станаха малко като бумеранг. Наскоро говорих с едни приятели холандци и те казаха, че са пострадали значително от ембаргото, най-интересното което казаха е че Русия купува семена, но не и продукция от тях. Според мен единственото нещо което ще стане е тотално разсипване на Украйна от което ще страда единствено народа, ще им се прииска никога да не бяха се вдигали на тоя протест, а зимата идва ще видим как ще се спасява Украйна когато застудее. Лошото е че нито на Запада нито на Русия и пука за народа на Украйна.
Ще видите вие като ни нападнат извънземните, тогава точно Русия ще защити света. :>
Ааа, това си е запазена марка на американците, може евентуално да викнат някой пиян руснак космонавт за цвят само.
DarkTemplar
08-29-2014, 17:18
Народът на Украйна станa заложник на геополитическите игри и борби за влияние на съвременните Велики сили. И едните, и другите им обещаха светло бъдеще, ако направят, каквото им наредят. Те го изпълниха, след което логично народът (в зависимост от етническите си и културни различия) се раздели на две и се впусна в гражданска война. Руската акция обаче беше грозна и показна, съчетана с тотално отричане от страна на Кремъл на явната им намеса в Крим и Украйна. Ето това подразни международната общественост.
Ами не мисля, че ако си решил да анексираш част от друга държава трябва да излезеш на трибуната и да кажеш "Утре изпращам войски в Крим за да го анексираме" Трябва да се признае, че Путин успя много елегантно да грабне целият полуостров. Вероятно обаче го изненада военната реакция на Украйна спрямо източната част.
DarkTemplar
08-29-2014, 17:54
Ако България беше на мястото на Украйна, съм сигурен, че щяхме да го посрещнем радушно, както през 44-та. ;]
С хляб, сол и амфети, поднесени от Болен, явно да прави риминг му е любимо.
Ако България беше на мястото на Украйна, съм сигурен, че щяхме да го посрещнем радушно, както през 44-та. ;]
Не разбирам за какво правите постоянно някакви аналогии с България, ами не е България това, няма и да бъде. Ситуацията и политиките които се водят са коренно различни. Ако населението на даден район беше 90% не българско, да сигурно щяха да го приемат добре. Защо ли не видях тук тема за Косово, само това се питам или може би си ок с признаването на Косово от нас и редица други западни страни ? И да, да не забравяме не сме 44-та нито 1912,1913,1919 или която и да е друга година, действието се развива през 2014.
Aeternal
08-29-2014, 18:28
Не разбирам за какво правите постоянно някакви аналогии с България, ами не е България това, няма и да бъде. Ситуацията и политиките които се водят са коренно различни. Ако населението на даден район беше 90% не българско, да сигурно щяха да го приемат добре. Защо ли не видях тук тема за Косово, само това се питам или може би си ок с признаването на Косово от нас и редица други западни страни ? И да, да не забравяме не сме 44-та нито 1912,1913,1919 или която и да е друга година, действието се развива през 2014.
Щото с братята сърби не се обичаме много-много. И кьораво злорадстваме, без да видим тва как може и на нас да ни изяде главата.
А в Кърджали не са 90%, но 76% са мюсюлмани. Храна за размисъл.
DarkTemplar
08-29-2014, 18:40
draid,
Независимо от историческото значение на Косово за сърбите, там живеят предимно албанци. АОК се възползваха от глупавата и прибързаната реакция на Сърбия и намалиха (изгониха, избиха) още повече сръбското население там. Беше си конспиративно, но го изиграха добре. Един мой преподавател написа доста добра книга за настоящето и бъдещето на Косово, ако искаш мога да ти дам заглавието и да й хвърлиш 1 поглед.
Простотиите на Клинтън не ги коментирам.
Идеята ми беше, че българите масово сме дупедавци и винаги сме били такива. Свикнали сме да сме подлоги на по-силния, вместо да отстояваме собствените си интереси и принципи. Затова сме в тоя батак, щото слугинажът и периодичното сменяне на господарите ни играе лоша шега.
Че тя България признава всички страни, още с Македония трябваше да почнем.
draid,
Независимо от историческото значение на Косово за сърбите, там живеят предимно албанци. АОК се възползваха от глупавата и прибързаната реакция на Сърбия и намалиха (изгониха, избиха) още повече сръбското население там. Беше си конспиративно, но го изиграха добре. Един мой преподавател написа доста добра книга за настоящето и бъдещето на Косово, ако искаш мога да ти дам заглавието и да й хвърлиш 1 поглед.
Простотиите на Клинтън не ги коментирам.
Идеята ми беше, че българите масово сме дупедавци и винаги сме били такива. Свикнали сме да сме подлоги на по-силния, вместо да отстояваме собствените си интереси и принципи. Затова сме в тоя батак, щото слугинажът и периодичното сменяне на господарите ни играе лоша шега.
Това, че правим всичко което ни кажат независимо дали са САЩ, Русия, Германия без да гледаме първо дали ние имаме интерес няма да го коментирам защото ми е болна тема. Косово няма бляскаво бъдеще за мен, а Македония тепърва ще берат ядове с това управление дето си имат и с нарастващият брой на албанците.
Както обаче казваш, че Косово е било населено предимно с албанци, то така можем да кажем че Крим е населен предимно с Руснаци, което автоматично според твоята аналогия онеправдава и Руснаците. Аз не защитавам никого, просто ме влудява лицемерието на запада. В един момент Косово беше демократичен избор, всички го признаха даже заплашиха Сърбите да не си помислят да използват военна сила. За какво се случи така ? Много просто Сърбия е с Русия, за това и решиха с лека ръка да я прецакат. Сега обаче когато същото нещо се случи с Крим изведнъж го изкараха варварство, инвазия и не знам какво друго. А много се дразня когато медиите засипват с невярна информация и настройват населението против една или друга страна.
DarkTemplar
08-30-2014, 00:25
В Крим освен руснаци има и немалко татари, казаци и украинци. Населението на полуострова не е еднородно, независимо, че руснаците се опитват да докажат как "Крим винаги е бил техен". Ами не, не е бил. Просто имат супер стратегическа военна база там, която е единственият им излаз към топлите морета (за които те така упорито мечтаят) и си я пазят с цената на всичко. Това е истината, както и ти сам потвърди няколко поста по-рано.
Не твърдя, че едно или друго действие е оправдано, особено когато е свързано с насилие и човешки жертви. По-скоро твърдя, че когато по-малките се борят за нещо (борба за независимост, национално самооопределение), то е е по-лесно простимо (в очите на масите), отколкото присъединяването на някоя държава/провинция от някоя велика сила. Въпросната борба на по-малкия се представя като борба за справедливост, а борбата на по-големия - като империалистическа алчност.
За това не мисля, че някой може да спори.
Да копирам нещо от един форум, тук може би е подходящо място:
Конфликтът в Украйна извади наяве разделението в българското общество.
Огромна част от българите за съжаление подкрепят политиката на Русия в Украйна.
От една страна на базата на илюзията за съществуването на т.н. братство между славянските православни народи. Ако съществуваше подобно братство надали Сърбия щеше да нападне България през 1885та година. И надали Украйна и България щяха да плащат по-скъп природен газ от редица западно европейски страни. Още по-малко зависимостта от природен газ щеше да се използва за шантаж както е в случая с Украйна - нови цени със задна дата след падането на Янукович.
От друга страна защото съществува едно романтично настроение по отношение на социалистическото минало. И на хората им е трудно да идентифицират ползите на България от про-западната ориентация в последните 25 години. Замислят се, дали с Русия не би ни било по-добре.
Всъщност обаче точно този конфликт трябва да ни покаже защо България се развива толкова бавно в последните 25 години и защо сме давани за пример за неуспеха на ЕС.
Вижда се политиката на Русия в Украйна - бавен, мъчителен и продължителен натиск който поставя Украйна икономически на колене.
Военният конфликт струва на Украйна по 150 милиона долара преки военни разходи на месец. Същевременно икономиката на индустриално най-силно развитата част от страната е унищожена. Възстановяването на инфраструктурата би струвала милиарди долари.
Т.е. дори конфликтът да приключи утре, Украйна е изправена пред тежка икономическа криза която да остави горчив привкус на про-европейската и ориентация и която да създаде среда за политически манипулатори които да настройват населението антиевропески.
Не е ли същото с България?
Нима не ни връщаше БСП няколко пъти през последните 25 години назад в развитието ни, че да ни изглежда демокрацията сива.
Нима не ни закопаваха с проекти като Белене, които да отслабят икономиката ни докато всъщност имаме сериозен излишък на електроенергия и ЕСО се налага да ограничава работата на мощности.
Същевременно бе направено всичко възможно за 25 години България да остане зависима от руски природен газ.
И се скачаше по Орлов мост срещу шистовия газ докато в САЩ цените на газта падаха надолу.
Соц-носталгиците гласувайки за БСП и Русия с икономическите си връзки, лостове и марионетки в българската икономика и политика направиха България слаба за да изглежда като провал на западния модел за демокрация. Също както го правят в момента в Украйна.
Истината която обаче никой не може да скрие, но която за съжаление много българи забравят е, че Молдова с руската армия в последните 20 години има номинално БВП от 2000 долара на човек на година, докато съседна Румъния която също се води за провал на ЕС има номинално БВП от 8800 долара на човек на година - повече от 4 пъти по-високо.
Цивилизационният избор е ясен. Съветският модел е един провал и в икономическо и в обществено изражение колкото и соц-носталгиците да си повтарят, че навремето е имало работа, а обществото било по-здраво от сегашното. Всичко това е една соц-илюзия която е точно толкова лъжа колкото и повечето информации за конфликта в Украйна бълвани от руските медии, цитирани от ИТАР-ТАСС и Интерфакс, препечатвани от БТА и попадащи в края на хранителната верига в повечето български медии.
Проблемът е, че огромна част от Българското общество не иска да приеме тази реалност, а предпочита езотеричният подход и в медицината и в политиката.
Предпочита да повтаря като папагал, че новата украинска власт е една фашистка хунта въпреки, че кандидатът на Десен сектор всъщност взе едва 0,9% на президентските избори и с това се показа, че Десен сектор са една маргинална организация занимаваща се с показни акции като Волен Сидеров пред джамията на Централните хали. Впрочем кандидатът от партията на Янукович взе 3% въпреки, че хората в Харков и Одеса например можеха спокойно да гласуват за него. И сепаратиститите също, ако не ги беше страх от истината.
Истината е, че про-руските настроения в Украйна се базират в голяма степен на тази носталгия по времената на социализма в комбинация с факта, че доходите в Русия са по-високи от тези в Украйна и с надеждата за краткосрочни материални ползи от членството в Руската федерация(примерно директно увеличение на пенсии и заплати в бюджетната сфера). Това кара много хора да искат да са част от Руската федерация. Но това не означава, че тези хора са готови за война.
И без действията на руските служби до сепаратизъм никога нямаше да се стигне.
Къде точно е фашизмът на Петро Порошенко който се обърна на руски към жителите на Донбас при стъпването си в длъжност? Къде са убийствата на руско-говорящи граждани на Украйна в Харков, Херсон, Николаев, Днепропетровск? Май е някакво съвпадение, че цивилни умират само там където има сепаратисти стрелящи напосоки.
България трябва да осъзнае, че не само трябва да подкрепим Украйна в този момент но и да се погрижим да не се озовем в ситуацията на Украйна някой ден.
Най-очевидната поука - 90 000 украинска армия на хартия се оказа, че в началото не можеха да окомплектоват 2000 души. И без съвременни високо точни оръжия които да могат да поразяват цели в жилищни квартали с минимален риск за цивилните. Дотам се е стигнало защото и там хората са се бояли за съкратят армията драстично и вместо военният бюджет да се даде за модернизация се е давал години наред за заплати и не е стигал за нищо повече. Позната ли е аналогията с България? Където соц-носталгиците се смеят, че българската армия била 30 000 души при стотици хиляди по времето на социализма.
Да ама за какво са ни и 30 000 души, ако не могат да реагират и нямат оръжия. Ако си вадехме поуките от чуждите грешки първото нещо би било да си съкратим и модернизираме армията. Пък като имаме малка добре снабдена армия можем да почнем да я увеличаваме отново.
Сега ще те обвинят, че работиш в макдоналдс и се мазниш на американците, защото слушаш кейти пери.
Да копирам нещо от един форум, тук може би е подходящо място:
Конфликтът в Украйна извади наяве разделението в българското общество.
Огромна част от българите за съжаление подкрепят политиката на Русия в Украйна.
От една страна на базата на илюзията за съществуването на т.н. братство между славянските православни народи. Ако съществуваше подобно братство надали Сърбия щеше да нападне България през 1885та година. И надали Украйна и България щяха да плащат по-скъп природен газ от редица западно европейски страни. Още по-малко зависимостта от природен газ щеше да се използва за шантаж както е в случая с Украйна - нови цени със задна дата след падането на Янукович.
От друга страна защото съществува едно романтично настроение по отношение на социалистическото минало. И на хората им е трудно да идентифицират ползите на България от про-западната ориентация в последните 25 години. Замислят се, дали с Русия не би ни било по-добре.
Всъщност обаче точно този конфликт трябва да ни покаже защо България се развива толкова бавно в последните 25 години и защо сме давани за пример за неуспеха на ЕС.
Вижда се политиката на Русия в Украйна - бавен, мъчителен и продължителен натиск който поставя Украйна икономически на колене.
Военният конфликт струва на Украйна по 150 милиона долара преки военни разходи на месец. Същевременно икономиката на индустриално най-силно развитата част от страната е унищожена. Възстановяването на инфраструктурата би струвала милиарди долари.
Т.е. дори конфликтът да приключи утре, Украйна е изправена пред тежка икономическа криза която да остави горчив привкус на про-европейската и ориентация и която да създаде среда за политически манипулатори които да настройват населението антиевропески.
Не е ли същото с България?
Нима не ни връщаше БСП няколко пъти през последните 25 години назад в развитието ни, че да ни изглежда демокрацията сива.
Нима не ни закопаваха с проекти като Белене, които да отслабят икономиката ни докато всъщност имаме сериозен излишък на електроенергия и ЕСО се налага да ограничава работата на мощности.
Същевременно бе направено всичко възможно за 25 години България да остане зависима от руски природен газ.
И се скачаше по Орлов мост срещу шистовия газ докато в САЩ цените на газта падаха надолу.
Соц-носталгиците гласувайки за БСП и Русия с икономическите си връзки, лостове и марионетки в българската икономика и политика направиха България слаба за да изглежда като провал на западния модел за демокрация. Също както го правят в момента в Украйна.
Истината която обаче никой не може да скрие, но която за съжаление много българи забравят е, че Молдова с руската армия в последните 20 години има номинално БВП от 2000 долара на човек на година, докато съседна Румъния която също се води за провал на ЕС има номинално БВП от 8800 долара на човек на година - повече от 4 пъти по-високо.
Цивилизационният избор е ясен. Съветският модел е един провал и в икономическо и в обществено изражение колкото и соц-носталгиците да си повтарят, че навремето е имало работа, а обществото било по-здраво от сегашното. Всичко това е една соц-илюзия която е точно толкова лъжа колкото и повечето информации за конфликта в Украйна бълвани от руските медии, цитирани от ИТАР-ТАСС и Интерфакс, препечатвани от БТА и попадащи в края на хранителната верига в повечето български медии.
Проблемът е, че огромна част от Българското общество не иска да приеме тази реалност, а предпочита езотеричният подход и в медицината и в политиката.
Предпочита да повтаря като папагал, че новата украинска власт е една фашистка хунта въпреки, че кандидатът на Десен сектор всъщност взе едва 0,9% на президентските избори и с това се показа, че Десен сектор са една маргинална организация занимаваща се с показни акции като Волен Сидеров пред джамията на Централните хали. Впрочем кандидатът от партията на Янукович взе 3% въпреки, че хората в Харков и Одеса например можеха спокойно да гласуват за него. И сепаратиститите също, ако не ги беше страх от истината.
Истината е, че про-руските настроения в Украйна се базират в голяма степен на тази носталгия по времената на социализма в комбинация с факта, че доходите в Русия са по-високи от тези в Украйна и с надеждата за краткосрочни материални ползи от членството в Руската федерация(примерно директно увеличение на пенсии и заплати в бюджетната сфера). Това кара много хора да искат да са част от Руската федерация. Но това не означава, че тези хора са готови за война.
И без действията на руските служби до сепаратизъм никога нямаше да се стигне.
Къде точно е фашизмът на Петро Порошенко който се обърна на руски към жителите на Донбас при стъпването си в длъжност? Къде са убийствата на руско-говорящи граждани на Украйна в Харков, Херсон, Николаев, Днепропетровск? Май е някакво съвпадение, че цивилни умират само там където има сепаратисти стрелящи напосоки.
България трябва да осъзнае, че не само трябва да подкрепим Украйна в този момент но и да се погрижим да не се озовем в ситуацията на Украйна някой ден.
Най-очевидната поука - 90 000 украинска армия на хартия се оказа, че в началото не можеха да окомплектоват 2000 души. И без съвременни високо точни оръжия които да могат да поразяват цели в жилищни квартали с минимален риск за цивилните. Дотам се е стигнало защото и там хората са се бояли за съкратят армията драстично и вместо военният бюджет да се даде за модернизация се е давал години наред за заплати и не е стигал за нищо повече. Позната ли е аналогията с България? Където соц-носталгиците се смеят, че българската армия била 30 000 души при стотици хиляди по времето на социализма.
Да ама за какво са ни и 30 000 души, ако не могат да реагират и нямат оръжия. Ако си вадехме поуките от чуждите грешки първото нещо би било да си съкратим и модернизираме армията. Пък като имаме малка добре снабдена армия можем да почнем да я увеличаваме отново.
Я ти се появи. Като цяло не мога да кажа, че подкрепям политиката на Русия или като цяло социализма. Като цяло симпатизирам на руснаците като хора много повече отколкото на американците и тук оставям настрана чисто политическият аспект. България трябва да гледа първо собственият си интерес независимо това дали се вижда неугодно на САЩ, Русия, Германия, Великобритания или Зимбабве.
Я ти се появи. Като цяло не мога да кажа, че подкрепям политиката на Русия или като цяло социализма. Като цяло симпатизирам на руснаците като хора много повече отколкото на американците и тук оставям настрана чисто политическият аспект. България трябва да гледа първо собственият си интерес независимо това дали се вижда неугодно на САЩ, Русия, Германия, Великобритания или Зимбабве.
В тоя ред на мисли, една популярна английска фраза - Великобритания няма приятели, Великобритания няма врагове: Великобритания има интереси.
golemiq_korab_minava
08-31-2014, 12:04
ooooo Chacho :D
Абе хубаво мнение имаш, но не си го налагай като правило ;) с това кой как мисли и кое е вярно.
Аз знам едно. Че Русия няма начин да позволи да бъде притисната от всякъде и да няма влияние най-малко в пограничните държави, защото тя е световна сила.
А нас НИТО Герб, нито Кунива и тълпата няма да ни излекува.
а иначе тоя коментар гледам яко се копирa :D в още 1 място го видях, освен ако не четеш капитал
defender
08-31-2014, 17:25
САЩ са управлявани от бизнес върхушката, а не от редовите граждани
"Според изводите на политолозите "икономическите елити и организираните групи, представляващи интересите на бизнеса, оказват съществено самостоятелно въздействие върху политиката на САЩ, докато редовите граждани и масовите организации нямат никакво или почти никакво влияние"."
http://www.cross.bg/okazvat-interesite-politicheski-1425499.html#axzz3BzX383Kj
ПП: Защитавайте ги още тия материалисти, колонизатори, дето мислят само за мангизите, а им дреме за хората, за тях те са нещо като добитък.
defender
08-31-2014, 18:27
"В последните две години САЩ отчита скок в броя на американците, които решават да напуснат родината си. На фона на глобалното данъчно отчитане и щатския закон, който принуждава американците, живеещи в чужбина да декларират чуждестранните си банкови сметки, броят на хората, които се отказват от американското си гражданство се увеличава. За 2013 г. броят им е скочил с 221%, което е рекорд. Министерството на финансите публикува тримесечен отчет, но според някои данни са значително занижени."
Прочети повече на: http://profit.bg/news/SASHT-uvelichi-taksata-za-otkaz-ot-grazhdanstvo-s-nad-400//nid-127712.html
SHPAIdURmeN
08-31-2014, 19:34
В тоя ред на мисли, една популярна английска фраза - Великобритания няма приятели, Великобритания няма врагове: Великобритания има интереси.
+ :D
P.S. Чудно ми е защо никои не те отразява ?
defender
09-01-2014, 09:48
Путин: Кризата в Украйна да послужи за урок и на Запада
"Той дори заяви, че трябва да се обсъди възможността за създаване на държава в Източна Украйна....
"Подкрепянето на държавен преврат, на завземането на властта със сила, на потискането с помощта на армията на несъгласните с тези събития - какво е това? Това ли са съвременните европейски ценности?", запита президентът.
"Струва ми се, че на нашите колеги трябва да се припомнят собствените им идеали", добави той.
По думите му онези, които смятат, че опълченците, които са подложени на обстрел, ще бездействат, са пленници на някакви илюзии.
Кризата в Украйна трябва да послужи за урок и да научи всички, в това число и Запада, да решават въпросите по мирен път, заяви Путин."
http://dnes.dir.bg/news/ukrina-vladimir-putin-17308280?nt=4
Aeternal
09-01-2014, 09:57
Путинката още малко ще си направи устата и за Аляска.
defender
09-01-2014, 10:34
В Германия: Спрете фашизма в Украйна! Не на НАТО!
"В Германия се състоя митинг на привържениците на Русия във връзка с украинската криза."
http://worldtodaybg.com/2014/09/01/%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5/
В Германия: Спрете фашизма в Украйна! Не на НАТО!
"В Германия се състоя митинг на привържениците на Русия във връзка с украинската криза."
http://worldtodaybg.com/2014/09/01/%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5/
Много избрано гледаш на нещата, примерно това е преди 1 месец, но нали е против majka rusia:
Сибир: Стига сме хранили Москва. Да станем република!
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4231486
anonymous908491
09-01-2014, 15:36
а иначе тоя коментар гледам яко се копирa :D в още 1 място го видях, освен ако не четеш капитал
Лъжите така се разпространяват, а след това се чудят защо държавата ни е пълна с идиоти, които вярват на всичко написано. Например тук в темата има 3-4-ма, които знаят за преди 89-та от баба и дядо, но това не ги спира да пишат за всичко, защото акъл чакат да получат по наследство.
Aeternal
09-02-2014, 06:21
Лъжите така се разпространяват, а след това се чудят защо държавата ни е пълна с идиоти, които вярват на всичко написано. Например тук в темата има 3-4-ма, които знаят за преди 89-та от баба и дядо, но това не ги спира да пишат за всичко, защото акъл чакат да получат по наследство.
Ти очевидно не си го получил.;/
Комунизма ни превърна от народ в стадо, което чака някой да ни оправи. Ти си живо доказателство. Последните дни излязох от Политика и където другаде видях твое мнение все е обида или жалване. Твоите набори сигурно клатят по второ дете вече,а ти все още се правиш на важен и лош в тийн форум. Жалка история...
defender
09-02-2014, 08:15
Фидел Кастро сравни НАТО с нацистите
"Базираната на алчност империя на Адолф Хитлер влезе в историята с не повече слава, отколкото насърчаването на агресивните и буржоазни правителства от НАТО, които станаха за смях в Европа и света, подчертава той.
Кастро нападна Запада заради „цинизма" му и добави, че той е станал „символ на империалистична политика".
Бившият кубински лидер е категоричен, че „останалите две велики нации - Русия и Китай" водят героична борба за слагане „край на империалистическия колониален ред, наложен на света от Европа и САЩ".
http://news.ibox.bg/news/id_1588388212
defender
09-02-2014, 08:33
Списък на „демократизираните“ от САЩ държави
"В рамките на един век Съединените американски щати са провели над 100 войни и военни-интервенции, а САЩ съществува едва от два века."
"Израел и САЩ са „рекордьори“ по нарушаване на международното право."
"Но по-добре да гледаме забавната анимационна илюстрация на израелския премиер, с която показва света „колко близо е Иран до създаването на ядрено оръжие“ макар че Израел в разрез с международното право има тонове подобни оръжия и дори отказва достъп от десетилетия насам до обектите си на международната инспекция."
"Списъкът е дълъг. И не е нужно да го изчетеш. Нужно е само да погледнеш колко е дълъг и ти става ясно кой е най-големия, кръвожаден и лицемерен световен агресор и заплаха за мир.
1. 1914-1934 Хаити Дебаркиране на пехота, въздушни бомбардировки водещи до 19 годишна военна окупация
2. 1916-1924 Доминиканска република Военна интервенция последвана от 8-годишна окупация
3. 1917-1933 Куба Дебаркиране на морска пехота. 15-годишна окупация
4. 1918-1920 Панама Намеса на пехота която изпълнява „полицейски задължения“ в продължение на 2 години.
5. 1918-1922 Русия Флот и пехота водят битки в няколко района на страната в продължение на 5 години
6. 1919 Югославия Морска пехота се намесва в Далмация (Хърватско)
7. 1919 Хондурас Дебаркиране на морска пехота
8. 1920 Гватемала Намеса на пехотинци
9. 1922 Турция Морска пехота извършва операция в Smyrna (Измир)
10. 1922-1927 Китай Флот и пехота разположени в Китай за 5 години.
11. 1924-1925 Хондурас Парашутисти дебаркират два пъти за две години.
12. 1925 Панама Операции на морската пехота
13. 1927-1934 Китай Сили на морската пехота са разполагани из страната.
14. 1932 Салвадор Намеса на морската пехота
15. 1933 Куба Операция на морската пехота
16. 1934 Китай Морска пехота дебаркира в Фуджоу (Foochow
17. 1946 Иран Разгръщане на войска в северните провинции
18. 1946-1949 Китай Солидно присъствие на около 100 000на войска воюваща обучаваща и тренираща местни бойци.
19. 1947-1949 Гърция Войски на САЩ осъществяват 3 годишна кампания за потушаване на бунтове.
20. 1948 Италия Манипулиране на изборите от ЦРУ
21. 1948-1954 Филипините „Тайна“ война на ЦРУ, операции на командоси (дивесанти)
22. 1950-1953 Корея Участие в Корейската война
23. 1953 Иран ЦРУ сваля правителството на министър председателя Мохамед Мосадек (Mohammed Mossadegh)
24. 1954 Виетнам Намеса на страната на Френските колониални окупационни сили
25. 1954 Гватемала ЦРУ сваля правителството на президента Джакобо Арбенз Гузман (Jacobo Arbenz Guzman)
26. 1958 Ливан Дебакира 14 000на войска.
27. 1958 Панама Сблъсъци между войските на САЩ в зоната на Панамския канал и местното население.
28. 1959 Хаити Намеса на морски пехотинци
29. 1960 Конго ЦРУ подпомага свалянето и убийството на премиер министъра Патрис Лумумба.
30. 1969-1964 Виетнам Постепенно разполагане на военни съветници и специални части. 31. 1961 Куба ЦРУ организира диверсията в Залива на Прасетата
32. 1962 Куба Морска блокада и заплаха с употреба на ядрено оръжие.
33. 1962 Лаос Преврат организиран от ЦРУ.
34. 1963 Еквадор ЦРУ подкрепя военен преврат срещу президента Хосе Мария Валеско Ибара (Jose Maria Valesco Ibarra)
35. 1964 Панама Отново сблъсъци между войските на САЩ в зоната на Панамския канал и местното население.
36. 1964 Бразилия ЦРУ участвува във военен преврат който сваля правителството на Жуао Гоулард (Joao Goulart ) и качва на власт ген. Кастело Бранко (Castello Branco)
37. 1965-1975 Виетнам Виетнамската война. Участие на повече от 500 000на войска. Около 6 милиона жертви.
38. 1965 Индонезия ЦРУ участва в преврат срещу президента Сукарно и поставя на власт ген. Сухарто
39. 1965 Конго ЦРУ подпомага военен преврат който сваля президента Жозеф Касавубу (Joseph Kasavubu) и поставя на власт Жосеф Мобуту (Joseph Mobutu)
40. 1965 Доминиканска република Разполагане на 23 000на войска
41. 1965-1973 Лаос Начало на бомбардировки траещи 8 години.
42. 1966 Гана ЦРУ подпомага преврат за свалянето на президента Куаме Нкрума (Kwame Nkrumah)
43. 1966-1967 Гватемала Масивни антивъстаннически операции
44. 1966-1975 Камбоджа ЦРУ подкрепя военния преврат на ген, Лон Нол срещу принц Нородом Сианук. Интензивни 7 годишни бомбардировки на районите в близост до границата с Виетнам.
45. 1970 Оман (Аман) Противовъстанически операции съвместно с иранската морска пехота.
46. 1971-1973 Лаос Наглуване на американски и южновиетнамски войски
47. 1973 Чили ЦРУ учасва в преврата свалил президента Салвадор Алиенде (Salvador Allende) и качил на власт ген. Аугусто Пиночет (Augusto Pinochet )
48. 1975 Камбоджа Морската пехота влиза в сражения с правителствените сили на Камбоджа.
49. 1976-1992 Ангола Операции на ЦРУ и военни операции.
50. 1980 Иран Специални части кацат в Иранската пустиня. Атаката се осуетява от повреда в хеликоптер(и).
51. 1981 Либия Американските ВВС свалят два Либийски военни самолета над Средиземно море.
52. 1981-1992 Салвадор ЦРУ и специални части (диверсанти) извършват антивъстаннически операции в продължение на 11 години
53. 1981-1990 Никарагуа ЦРУ ръководи операциите на никарагуанските конри. Окупация на пристанищата от американски войски.
54. 1982-1984 Ливан Участие на морски пехотинци и обстрел на местни военни части от американския флот.
55. 1983 Гренада Военна инвазия в Гренада.
60. 1983-1989 Хондурас Мащабна военна програма за подпомагане, целяща конфликт с Никарагуа.
61. 1984 Иран Два ирански самолета са свалени над Персийския залив.
62. 1986 Либия Американски самолети бомбардират градовете Триполи и Бенгази, преки атаки на президентския дворец на Муамар Кадафи.
63. 1986 Боливия Специални части се занимават с антивъстанически операции.
64. 1987-1988 Иран Американската флота блокира иранския морски транспорт и сваля ирански пътнически самолет.
65. 1989 Либия Американски самолет сваля два либийски самолета над залива Сидра (Gulf of Sidra) 65. 1989 Филипините ЦРУ и специални части потушават бунтове.
66. 1989-1990 Панама 27 000 войници, флот и авиация са използвани за свалянето на правителството на президента Нориега
67. 1990 Либерия Разгръщане на военни отряди.
68. 1990-1991 Ирак Войната в залива. Отблъскване на иракските окупационни войски в Кувейт.
69. 1991-2003 Ирак Контрол над иракското въздушно пространство с периодични атаки на въздушни и наземни цели.
70. 1991 Хаити Военен преврат с участието на ЦРУ сваля от власт президента Жан Бертран Аристид (Jean-Bertrand Aristide )
71. 1992-1994 Сомалия Операция на специални части
72. 1992-1994 Югославия Основна роля в наложената от НАТО блокада на Сърбия и Черна Гора.
73. 1993-1995 Босна Активно участие във войната с пехота и въздушни атаки.
74. 1994-1996 Хаити Военни отряди налагат военен режим и връщат на власт президента Жан Бертран Аристид (Jean-Bertrand Aristide)
75. 1995 Хърватия Атака на сръбски летища.
76. 1996-1997 Заир (Конго) Морски пехотинци извършват операции в източната част на страната
77. 1997 Либерия Разполагане на войски.
78. 1998 Судан Въздушна атака разрушава най-голямото фармацефтично предприятие на Судан.
79. 1998 Афганистан Атаки на цели в страната.
80. 1998 Ирак Четири дни на интезивен ракетен и въздушен обстрел.
81. 1999 Югославия Основен дял във въздушните атаки на НАТО.
82. 2001 Македония Отряди на НАТО разоръжават албански бунтовници
83. 2001 Афганистан Наземни операции и въздушни атаки за сваляне на талибанското правителство.
84. 2003 Ирак Нахлуване в Ирак с голяма войска, въздушни и военноморски сили за сваляне на правителството на Саддам Хюсеин и установяване на ново правителство
85. 2003 – до сега Ирак Окупация на Ирак с присъствие на около 150 000 войници в борба с бунтовнически групировки.
86. 2004 Хаити Дебаркиране на морска пехота. ЦРУ участва в преврат за сваляне на от власт на Жан Бертран Аристид (Jean-Bertrand Aristide )
87. 2004 Грузия, Джибути, Кения, Етиопия, Йемен, Еритрея – Антитерористична дейност 88. 2006 и до днес Пакистан Въздушни атаки в пограничните райони.
89. 2007 Сомалия Въдушна атака по заподозрени членове на Ал Кайда.
90. 2008 Южна Осетия Транспортиране на Грузинска войска от Ирак. Въоръжаване и трениране на грузински войници.
91. 2009 Пакистан Ракетен обстрел от безпилотен самолет. Периодични въздушни атаки. 92. 2010 и досега Сирия Финансиране и въоръжаване на муджахидините
93. 2014 Украйна Финансиране и обучаване на крайнодесните радикали Източник"
http://nikikm.blog.bg/politika/2014/08/30/spisyk-na-demokratiziranite-ot-sasht-dyrjavi-http-noligarh-c.1293074
anonymous908491
09-02-2014, 08:53
Ти очевидно не си го получил.;/
Комунизма ни превърна от народ в стадо, което чака някой да ни оправи. Ти си живо доказателство. Последните дни излязох от Политика и където другаде видях твое мнение все е обида или жалване. Твоите набори сигурно клатят по второ дете вече,а ти все още се правиш на важен и лош в тийн форум. Жалка история...
Комунизмът е изкарал родителите ти от гората и ги е образовал, иначе още щеше да си живееш в пещерата, да се храниш с къпини, а през зимата да спиш.
Деца се правят най-лесно, трудно е да направиш хора от тях, ти си един от примерите, които доказват, че някои не заслужават да създават потомство, което ще е с интелект на овца.Ако беше се родил по-рано, щеше да работиш с лопата на някоя нива, поне щеше да си полезен на обществото.
Aeternal
09-02-2014, 10:02
Комунизмът е изкарал родителите ти от гората и ги е образовал, иначе още щеше да си живееш в пещерата, да се храниш с къпини, а през зимата да спиш.
Деца се правят най-лесно, трудно е да направиш хора от тях, ти си един от примерите, които доказват, че някои не заслужават да създават потомство, което ще е с интелект на овца.Ако беше се родил по-рано, щеше да работиш с лопата на някоя нива, поне щеше да си полезен на обществото.
Продължавай да си го повтаряш...
И за протокола, не че е за хвалене, но и двамата ми дядовци са били членове на БКП приживе, единия от 50-те другия от 30-те години. Като втория е и активен борец против хитлерофашизма. И там е разликата между мен и теб, аз не съм си получил разбиранията за света по наследство. Това че ти си и мериш света само по твоя дребен аршин, говори лошо единствено за теб.
Съжалявам те, сигурно не ти е лесно.
anonymous908491
09-02-2014, 12:35
Трудно ми е само да споря с олигофрени, ти ме изморяваш.
Сигурно не са ти обяснили, че най-големите противници на годините преди 89-та всъщност са тези, които преди 89-та са се издигали ползвайки уста и задник, обикновено първо им е влизал в задника, а след това са го миели с устата си.
defender
09-02-2014, 12:41
В украинската армия воюват военни от САЩ и европейски страни
http://www.cross.bg/ykrainskata-oruzhie-armiya-1428376.html#ixzz3CA53v6Bt
Aeternal
09-02-2014, 12:46
Трудно ми е само да споря с олигофрени, ти ме изморяваш.
Сигурно не са ти обяснили, че най-големите противници на годините преди 89-та всъщност са тези, които преди 89-та са се издигали ползвайки уста и задник, обикновено първо им е влизал в задника, а след това са го миели с устата си.
И ти си недоволен, щото тая система се срути и няма кой да ти го набие в задника.
Разбрахме.
anonymous908491
09-02-2014, 13:00
И ти си недоволен, щото тая система се срути и няма кой да ти го набие в задника.
Разбрахме.
Де да беше разбрал, при теб сигурно само с тояга може да ти се обяснява.
Кой от родителите ти псува най-много старото време ?
defender
09-02-2014, 13:03
Само като видиш, че преди 1989 броя на население е нараствало и сме достигнали 9 000 000 човека и е имало висока раждаемост, защото хората са можели да си го позволят и да отгледат повече деца, а сега сме около 5 500 000 човека, с висока смъртност и ниска раждаемостта и ясно се вижда кога стандарта на живот на хората и били по-висок.
Какво повече да говорим. Факти.
^да, те и в Индия и доста африкански страни също имат висока раждаемост.
Колко ли ще се изненадаш ако ти кажа, че ръста на населението в повечето случаи е признак на социален упадък ?
ПС ; факти
Aeternal
09-02-2014, 13:08
Де да беше разбрал, при теб сигурно само с тояга може да ти се обяснява.
Кой от родителите ти псува най-много старото време ?
Самия факт, че се говори за моята личност в тая тема означава че си малоумник. Колкото и са се напъваш да обиждаш не можеш да промениш факта, че комунизма не струва, ти не струваш и си буквално твърде тъп за да обидиш.
И родителите ми не псуват, още по-малко оня 45-годишен провален експеримент.
Но ти си твърде явен, че си наследил вродената си тъпота, което идеално е паснало на промиването на мозъка, което си изтърпял.
defender
09-02-2014, 13:10
мда, значи по тази логика България е връх на цивилизационния подем.
И каква е логиката ръста на населението да е признак на упадък.
Имаш сигурна работа, имаш пари, от там спокойствие и увереност, че можеш да отгледаш повече деца и това било признак на упадък., сууупер.
defender
09-02-2014, 13:41
Когато започнеш да раждаш деца на килограм с мисълта и целта дано поне някое от тях успее да оцелее в джунглата и защото нямаш средства, като се примиряваш че някои от тези деца ще умрат в тази джунгла, но дано някое поне оцелее това е признак, че живееш в страна с упадък.
Но когато раждаш деца с мисъл, че имаш средства да се грижиш за тях, да ги образоваш (а не с мисъл, че нямаш средства да се грижиш за тях, но дано поне някое от тях успее да оцелее в джунглата), това е признак на подем. Преди 1989 година децата се образоваха и живееха в индустриална цивилизация, а не живееха в условия на джунгла, като в някои африкански държави. Има разлика.
defender
09-02-2014, 14:01
Израел отнема от Палестина най-голямото парче земя за последните 30 години
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4275041
ПП: За какво говорим, дами и господа форумни представители!?
Aeternal
09-02-2014, 14:19
Ще изчезне ли българският народ
Георги Марков
Може би за мнозина този въпрос звучи фантастично. Изчезването на един народ не е често явление, още повече - народ с 13-вековна история и прекрасен собствен език. Но ония, които познават действителното положение у нас днес, неоспоримите факти и изводите, които те налагат, не могат да не бъдат разтревожени от едно трагично явление. Още преди години то възбуди вълнения сред официалните партийни и правителствени среди, в печата и по радиото се заговори с не много висок глас, че раждаемостта на българите е на едно от последните места в света, че българската част от населението е с отрицателен прираст, т. е. започва да намалява. Апелираше се за спешни мерки. Но тъй като негативните явления никак не са по вкуса на съвременните български ръководители, не се направи задълбочено обсъждане и анализ на статистическите данни. Въпросът набързо беше претупан по държавна и партийна линия и крайният му резултат се изрази с покачването на ергенския данък от 5 на 10 на сто. Както и с масовото преименуване на цигани с български имена. И този път, както в много други случаи, властта стана жертва на еснафската си скрупольозност - да се скрие болестта на момата, та дори и тя да умре. За първи път в своята история, в години на мир, а според властта - и години на небивало щастие, българският народ започна да намалява. Отбелязаният прираст на населението, което все пак достигна над осем милиона, е изключително за сметка на циганското и донякъде на турското малцинство в страната. Лично на мен един от секретарите на ЦК на БКП ми е казвал: "След 20 години ние ще бъдем турско-циганска държава."
Какво стана с нашия народ? Кое унищожи желанието му да живее, да създава поколение? Кое унищожи силата на земната му кръв? Къде изчезнаха многолюдните селски семейства, родове и цялата бликаща жизненост на една млада нация? Нали всеки знае, че децата са бъдещето? Не е ли отказът от деца отказ от бъдеще?
Реакциите на българските власти показват, че те са неприятно изненадани и като че ли не могат да си обяснят явлението. Печатът, който напълно изразява официалното становище, се опита многократно да обвини младите семейства, че те жертвали децата си за сметка на по-удобен, комфортен живот. Един български социолог обясни, че първото дете в едно семейство бива забавяно или отхвърляно в името на апартамента, второто дете - в името на автомобила и т. н. Друго обяснение, пак плод на характерната еснафска полуискреност, беше, че нежеланието да се раждат деца било свързано с "порасналата свобода на жената", която предпочитала да бъде инженер, лекар или нещо друго, но не и да посвети живота си на деца. Беше намекнато също, че донякъде и материалните несгоди възпрепятствали раждаемостта.
Пак в печата се появиха и някои от обясненията на другата страна - семействата. Под формата на строго ограничени анкети и осакатени разговори журналисти се опитаха, доколкото това им беше разрешено, да вникнат по-дълбоко в нежеланието да се раждат деца. Мнозинството от младите двойки се оправдаваха с това, че поради материални причини, а също и поради съвременното устройство на живота в страната, както мъжът, така и жената трябва да работят и няма кой да гледа децата. Приведоха се факти, че хора, които нямат стари родители, за да им гледат децата, трябва да разчитат на детските домове. Но влизането на едно дете в детски дом сега било по-трудно от влизането на кандидат-студент в университета.
Естествено, печатът в България не отиде по-далеч в своите търсения, може би защото знаеше добре какво ще срещне.
Защото не става въпрос за една или две причини, които биха могли да бъдат отстранени с правителствени решения, а за комплекс от болестни явления, някои от които вече непоправимо са разрушили жизнеспособността на народа. За всекиго е ясно, че не става въпрос за преходни явления, а за тежко заболяване на националния дух, чиито трагични последствия тепърва ще наблюдаваме.
Нека погледнем не на материалната смяна на дете за автомобил, а на онова, което поражда тази смяна, като се позовем именно на това, че битието определя съзнанието.
Първото, което откриваме е, че днес в България съществува всеобщо чувство за безсмислица. Хората не виждат никакъв смисъл в това да работят, да създават, да раждат, да се стремят към нещо значително или възвишено. Всичко протича под чудовищния знак на живота ден за ден. И това не е трагикомична игра на шепа кафеджийски интелектуалци, а атмосфера, проникнала и в последното село. За да не бъда голословен, нека се позова на няколко факта: огромното нарастване на броя на разводите, по които България заема едно от първите места в света; значителното нарастване на броя на самоубийствата, характерно впрочем за повечето страни от съветския лагер; честите констатации на партията и комсомола, че младежта нямала идеали; големият брой стопански престъпления и кражби; разни форми на проституция. Нито един от изброените дотук факти не съществуваше като явление в страната преди 25 години. Искам да разкажа само един куриозен случай. Когато работех като инженер в едно предприятие, един от добрите ми работници изпадна в болестна апатия, нежелание да говори, да яде, да живее; направи няколко опита за самоубийство и го прибраха в лудницата. Отидох да го видя, беше в особено състояние. Опитах се да му кажа, че трябва да се помъчи да живее. Но той ме погледна полуусмихнат, тъжен и ми каза със странен глас:
"Няма нареждане да се живее, другарю Марков! Виж, ако имаше нареждане... можеше и да се живее!"
Първият аспект на безсмислицата е безперспективността. Един наблюдателен западен журналист след посещението си в България отбеляза, че онова, което му е направило най-силно впечатление е, че всеки човек в тая страна "има определен таван", че обществото е ограничило развитието на всекиго с предопределен таван. Разбира се, за грамадното мнозинство от населението таванът е твърде нисък. По силата на изкуствено създаденото и настойчиво поддържано класово и социално безправие в страната, всяко дете - утрешен гражданин, има определен път. Всеизвестно е, че колкото и да е способно детето на обикновения гражданин (който не е имал щастието да изяде два шамара в полицията преди 9. IX . и следователно няма героично минало, нито полезно настояще), то не може да се състезава с детето на един партиен ръководител, което при цялата си тъпотия ще влезе в английската гимназия и ще попълни утре мястото на татко си в ръководството на държавата. Не е ли странно, че няма нито един случай, при който дете на партиен ръководител да е завършило техникум, да упражнява професия като стругар, металург, миньор, строител? Ако само погледнем състава на българските легации в чужбина, ще открием, че те са подслонили децата на повече от половината съвременна българска аристокрация. Вчера роденият Иванчо от Горубляне, който може да има заложбите на велик астроном, инженер, артист, никога няма да отиде по-далече от местното ТКЗС, докато някой Володя (за определени кръгове това е също българско име), седнал в "Чайка"-та на баща си, ще заеме място в университета и след това - където си иска. Да не говорим, че в училище Володя винаги ще има по-добри бележки от Иванчо и при всички съревнования състезанието ще бъде между "Чайка"-та и пешеходеца.
Вторият аспект на безсмислицата е производен на първия. Разрушението на всички нравствени норми и понятия доведе до това, че всичко може. Колко пъти политиката на БКП преобърна вековни разбирания за добро и зло, за честност и безчестност, за лъжа и истина? Ами огромната лъжа, наречена комунизъм, в името на която се извършват безброй престъпления? Едни и същи хора обявяват един и същ човек (Трайчо Костов) за национален герой, после за национален предател и го обесват, след което отново го обявяват за национален герой и му издигат паметник, а пък напоследък май пак ще го обявят за предател. Да не говорим за липсата на елементарна справедливост в страната, за липсата на съд, на критерии за каквото и да било, или ако трябва да обобщим всичко в един принцип - това е принципът на безпринципността.
Третият аспект е чувството на несигурност. Няма човек в страната - от председателя на държавния съвет до последния гражданин, който да познава чувството за сигурност. Не съм сигурен дали комунистите премахнаха експлоатацията на човек от човека, но те създадоха нещо още по-жестоко, нека го наречем "зависимост на човек от човека", при която всеки подлец или мижитурка може да изиграе убийствена роля в живота на всеки гражданин. Несигурност в работата, несигурност у дома, несигурност в бъдещето. Прибавете към това призрачната атмосфера на войната, която се подхранва от цялата пропагандна машина. В продължение на последните 20 години България може би десет пъти беше пред конфликт. Корея, Суец, Куба, Виетнам, Югославия, Китай, Чехия, Израел... Всеки знае, че при евентуална съветска война България ще бъде първата страна, която ще се намеси. Военно обучение, непрекъснато свикване на запасни, бойни подготовки, непрекъснати аларми...
За какви деца може да става дума?
При това аз не искам да засягам общественото устройство, откъдето произтичат множество други фактори, които отравят душите и сърцата на българските граждани.
Това е общото обяснение. Затова мнозина стигнаха до крайно неприсъщото на националния ни характер живеене ден за ден, затова не една млада жена повтаря: "За какво да раждам! Да създавам един нещастник, за да се мъчи на този свят! Не, това е престъпление!"
Ето какво пресушава корените на 13-вековното българско дърво. Въпреки пълното ни разбиране за размера на злото, аз искам да вярвам, че обикновените граждани ще съумеят да надвият безплодната атмосфера, в която живеят, и може би с някаква нова петвековна надежда ще съхранят живото тяло на народа и чудния български език.
DarkTemplar
09-02-2014, 14:35
САЩ са управлявани от бизнес върхушката, а не от редовите граждани
http://www.cross.bg/okazvat-interesite-politicheski-1425499.html#axzz3BzX383Kj
ПП: Защитавайте ги още тия материалисти, колонизатори, дето мислят само за мангизите, а им дреме за хората, за тях те са нещо като добитък.
А Русия се управлява от обикновените хора, Путин не е зле замаскиран диктатор, обкръжението му не са олигарси и хич не им дреме за мангизите. 8-)
В украинската армия воюват военни от САЩ и европейски страни
http://www.cross.bg/ykrainskata-oruzhie-armiya-1428376.html#ixzz3CA53v6Bt
Сред сепаратистите изобщо няма руски военни ("отпускари", според твърденията на самите сепаратисти). :D
defender
09-02-2014, 14:45
Представете си, че Русия прави преврат в България и слага правителство от свои хора в София, тогава Ауриса, Тигъра и още половината население на България, казва, че не приема новото правителство иска да си остане в ЕС и не иска да живее в новата система и иска да си създаде своя държава (а например в Пловдив, Бургас, Благоевград правят референдум и хората гласуват за това да имат своя държава защото не приемат новата система наложена с преврат в София и тях никой не ги е питал) и тогава новото правителство на България с подкрепата на Русия започва да ги избива като ги обява половината население на България за сепаратисти, а в същото време Русия и нейните корпорации завземат всички природни блага на България и слагат на чело хора като сина на вицепризедента на САЩ, който го сложиха в борда на украинска газова компания.
И в същото време Русия да претендира, че е носител на демокрация и че това е демокрация както сега САЩ.
Помислете малко трезво, за какво става въпрос.
ПП: И Украйна не е прецедент та да кажеш случва се.
anonymous895156
09-02-2014, 15:34
Представете си, че Русия прави преврат в България и слага правителство от свои хора в София
тва май се е случвало вече
DarkTemplar
09-02-2014, 19:27
Представете си, че Русия прави преврат в България и слага правителство от свои хора в София
Върни лентата 70 г. назад и ще го видиш реално.
golemiq_korab_minava
09-02-2014, 19:53
нищо общо няма
а сега САЩ и ЕС направиха описаното от дефендер в Украйна
defender
09-02-2014, 20:00
Пичове, защо ЕС постоянно ни обвинява в корупция и източване на фондове не по предназначение, за да ни спре парите, а в същото време 25 години няма едни политик в затвора, нали сме в ЕС?
Как в Хага осъдиха Милошевич и други, а в същото време не могат да осъдят и един корумпиран политик?
Честно казано някаква пародия и някакви игрички ми се види това.
А в същото време си плащаме членски внос, който май накрая всяка година излиза повече отколкото ЕС ни дава пари по програми.
Aeternal
09-02-2014, 20:38
Пичове, защо ЕС постоянно ни обвинява в корупция и източване на фондове не по предназначение, за да ни спре парите, а в същото време 25 години няма едни политик в затвора, нали сме в ЕС?
Как в Хага осъдиха Милошевич и други, а в същото време не могат да осъдят и един корумпиран политик?
А в същото време си плащаме членски внос, който май накрая всяка година излиза повече отколкото ЕС ни дава пари по програми.
Абе що се напъвате да пишете за политика като не сте наясно с елементарните неща?
Има едно такова малко нещо, наречено държавен суверенитет.
ЕС не ги е избирал тези политици, за да ги съди.
И Милошевич и сие ги осъди специален трибунал към ООН за престъпления срещу човечеството. Престъпление, много извън компетенцията на Европейския съд, който се намира в Люксембург и се занимава главно с унифициране на европейското право в държавите членки.
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10402052_10153089394520476_7343511020700710816_n.j pg?oh=057fb949418ef5627824ea8b6592a04b&oe=547F29B1
DarkTemplar
09-02-2014, 20:42
Обвиняват ни, защото наистина системата на публичните ни финанси е безумно корумпирана, най-големите проекти във всеки сектор се печелят от "наши" и "ваши" и така богатите стават все по-богати, а до обикновения човек не достига нищо. А идеята на тези проекти е именно икономиката да стане по-конкурентноспособна и условията за живот да станат по-добри. ЕС си има т. нар. кохезионна политика (т.е. политика за изравняване на регионите), чийто израз е Оперативната програма Регионално развитие (ОПРР) например, с която се финансира ремонта и обновяването на инфраструктурата на доста български градове. Има си и Програма за развитие на селските райони (ПРСР) за по-малките населени места. И много други програми, съсредоточени върху подобряването на отделни икономически сектори.
Обвиняват ни, защото смятат, че правейки ни публична забележка, ще се поправим. Замразяват и коригират финансово проектите, в които има тежки нарушения (разбирай някой краде или не си върши работата). Ако ти даваш пари на някого, за да свърши определена работа, а той те краде и не върши нищо, няма ли да му спреш финансирането?
Съдебната ни система е пълен леш, затова няма нито един осъден политик за корупция. Магистрати, политици и бизнесмени са навързани като свински черва и взаимно се обслужват, което е скандално. Как да осъдиш Пеевски или друг, като той те е назначил на тази позиция и при нужда ще ти бутне пари под масата? (това е още по-скандално)
Казвал съм ви го и преди - всичко, което изброих дотук са чисто държавни проблеми, които трябва да се решат на национално ниво. ЕС няма право да се меси в тях. Така че топката е в нашето поле, не в това на ЕС.
В Хага осъдиха Милошевич за военни престъпления и геноцид (екзекуции, изселвания). Това са доста по-сериозни престъпления от корупцията и нямат нищо общо с нея.
defender
09-02-2014, 21:00
И Милошевич и сие ги осъди специален трибунал към ООН за престъпления срещу човечеството.
Че корупцията на политик да не би да не е престъпление срещу човечеството или народа не е човечество. :D
defender
09-02-2014, 21:06
Ами то корупцията е в целия ЕС, то и в останалите държави в ЕС не съм чул да има осъден за корупция политик. Май за целия ЕС за една година корупцията е около 100 милиарда евро, а от тях около 5 милиарда са корумпирани в България
Ама иначе как осъдиха Строс-Кан в обвинение за изнасилване, май в ЕС само корумпираните не ги съдят.
anonymous895156
09-02-2014, 21:20
http://www.lifehack.bg/psychology/promjana-na-ubegdeniata/
Когато на човек, вярващ в нещо, му се представи неопровержима информация, сочеща, че убежденията му са погрешни, те просто вътрешно защитават убежденията си от новата информация и се окопават по-дълбоко.
Убежденията на хората и техните мнения са много силни дори тогава, когато източникът на тези убеждения им казва, че ги е излъгал. Няма значение. Хората продължават да вярват.
Да, хората продължават да играят тото, макар шансовете да спечелят големия джакпот е почти същия, като да умрат в седем самолетни катастрофи даже след 11 септември.
Не можете да убедите средностатистическия гражданин в противното, защото за него статистиката не означава нищо. Те са видели по телевизията 10 човека, които са спечелили, и това им е достатъчно да вярват, че те също имат шанс. (Всъщност, нямат шанс).
Хората вярват в нещо по редица причини:
Видях по телевизията човек, спечелил 100 милиона долара. (Това може да се случи и на мене).
Видели са, вероятно, HЛО. (А-у-у, сигурно са истински!)
Може би, ясновидката е „познала всичко точно”. (Знаех си, че може да се гледа в миналото и бъдещето!)
Икономиката беше в разцвет при Клинтън. (Той беше велик президент).
Трагедията на 11 септември се случи по време на управлението на Буш. (Много лош президент).
дифендър, климатроник, чувствайте се свободни да го прочетете по няколко пъти
DarkTemplar
09-02-2014, 21:28
Ами то корупцията е в целия ЕС, то и в останалите държави в ЕС не съм чул да има осъден за корупция политик. Май за целия ЕС за една година корупцията е около 100 милиарда евро, а от тях около 5 милиарда са корумпирани в България
Ама иначе как осъдиха Строс-Кан в обвинение за изнасилване, май в ЕС само корумпираните не ги съдят.
Наскоро осъдиха президента на Байерн Ули Хьонес за укриване на данъци. В момента си излежава присъдата. Не е политик, но е доста влиятелна публична личност и е типичен пример за това, че в нормалните държави дори и такива хора са уязвими.
anonymous895156
09-02-2014, 21:30
нищо общо няма
правил ли си си IQ тест
defender
09-02-2014, 21:33
[
Видях по телевизията човек, спечелил 100 милиона долара. (Това може да се случи и на мене).
Видели са, вероятно, HЛО. (А-у-у, сигурно са истински!)
Може би, ясновидката е „познала всичко точно”. (Знаех си, че може да се гледа в миналото и бъдещето!)
Икономиката беше в разцвет при Клинтън. (Той беше велик президент).
Трагедията на 11 септември се случи по време на управлението на Буш. (Много лош президент).[/I]
дифендър, климатроник, чувствайте се свободни да го прочетете по няколко пъти
Мите, а ти как направи асоциация на горенаписаното с нас, не е ли по същия начин на логика, който е описан
"Трагедията на 11 септември се случи по време на управлението на Буш. (Много лош президент)"
golemiq_korab_minava
09-02-2014, 21:39
ве мислете си квото искате, НАТО осведоми вече, че Киев е изгубил войната в източна украйна, ае бегайте да за ревете
скоро и България ще се отдели от ЕС :)
defender
09-02-2014, 21:49
правил ли си си IQ тест
той не си е правил IQ тест, значи е лош президент
а, мите, а, баси логиката, а, ама това е твоята логика, а
^и като се случи това и напуснат всички от ИТ сектора страната, чудя се кой ще ти плаща висшето и на ваште пенсиите :lol:
anonymous895156
09-02-2014, 21:59
той не си е правил IQ тест, значи е лош президент
а, мите, а, баси логиката, а, ама това е твоята логика, а
нали осъзнаваш, че това за буш е саркастично представеният начин на мислене на средния човек, който е неспособен да прави заключения и си остава неук балканджия-комунист за цял живот?
defender
09-02-2014, 22:04
ми точно това ти казвам, ти за да го питаш дали е правил IQ тест, значи хващам бас, че логиката ти е като тази "той не си е правил IQ тест, значи е лош президент", която по нищо не се отличава от тази логика (която ти надменно отнесе към нас), а именно:
"Трагедията на 11 септември се случи по време на управлението на Буш. (Много лош президент)"
golemiq_korab_minava
09-02-2014, 22:12
dimitar qj marulq i se uspokoi
с разликата, че Буш не е този, който е управлявал самолетите.
а ти правил ли си си тест ?
Aeternal
09-02-2014, 22:20
ве мислете си квото искате, НАТО осведоми вече, че Киев е изгубил войната в източна украйна, ае бегайте да за ревете
скоро и България ще се отдели от ЕС :)
Ми супер, тогава и ние ще се отделим от България. А след 30-40 години, като мангалите станат колкото българите ще дойдем да ви сочим с пръст и ще ви се смеем.
Ама вие още си вярвате, че става дума за Украйна и на някой изобщо му пука за държавата и за хората в нея ? Очарователно.
SHPAIdURmeN
09-03-2014, 08:32
Ама вие още си вярвате, че става дума за Украйна и на някой изобщо му пука за държавата и за хората в нея ? Очарователно.
Е, те коментират ситуацията във Украйна, то е от ясно по ясно, че става дума за нечий интереси.
правил ли си си IQ тест
А ти правил ли си си IQ тест ?
golemiq_korab_minava
09-03-2014, 08:39
Ми супер, тогава и ние ще се отделим от България. А след 30-40 години, като мангалите станат колкото българите ще дойдем да ви сочим с пръст и ще ви се смеем.
циганите ще се избият
DarkTemplar
09-03-2014, 08:48
циганите ще се избият
с харпуните на вашия семеен приятел.
golemiq_korab_minava
09-03-2014, 08:59
с харпуните на вашия семеен приятел.
лошо няма
А ти правил ли си си IQ тест ?
а ти повече от 90 даваш ли му?
defender
09-03-2014, 10:12
За 20 години капитализъм броят на линейките в София е намалял от 140 на 11.
http://prikachi.com/images.php?images/875/7580875A.jpg
https://www.facebook.com/SilnaBulgariaMedia/photos/a.518128274902742.1073741828.514577565257813/690939417621626/?type=1&theater
Aeternal
09-03-2014, 13:51
https://www.facebook.com/alexandr.dugin/posts/838095516200490
Свобода по руски, зачитане на държавен суверенитет по руски.
Бах им мамата фашистка, на руснаците 70 години фашизъм им дойде малко, че сега пак.
Тъп народ.
defender
09-03-2014, 14:21
Я кажи тогава в историята руснаците колко човека са убили просто заради расова принадлежност или пък са ги стерилизирали.
Aeternal
09-03-2014, 14:53
Я кажи тогава в историята руснаците колко човека са убили просто заради расова принадлежност или пък са ги стерилизирали.
Знаеш ли каква е разликата между фашизма и комунизма?
defender
09-03-2014, 15:00
Същата както между фашизма и капитализма.
„Нека гинат слабите и уродливите! Трябва дори да им се помага да гинат.”
Някой психопат си играе на Бог.
Aeternal
09-03-2014, 15:02
Същата като фашизма и капитализма.
Не, между фашизма и комунизма има само една разлика. Една-единствена!
Едните убиват на расова основа, другите на класова.
Понятията фашизъм и тоталитаризъм са взаимозаменими.
defender
09-03-2014, 15:05
До колкото знам при комунизма са хвърляли в затвора, тези които по някакъв начин са били несъгласни със системата и са я подронвали, независимо от коя класа са били.
Aeternal
09-03-2014, 15:06
До колкото знам при комунизма са хвърляли в затвора, тези които по някакъв начин са били несъгласни със системата и са я подронвали, независимо от коя класа са били.
Да, а тези от другите класи направо са ги избивали.
Без съд и присъда.
Aeternal
09-03-2014, 15:07
Някой психопат си играе на Бог.
Путин се казва.
DarkTemplar
09-03-2014, 15:07
Фашизмът/националсоциализмът и социализмът/комунизмът са тоталитарни идеологии.
Това е точно в десетката.
Ето и нещо, върху което да помислите:
Опитът да се изгради правова държава също тъй мълчаливо беше прекратен в края на 90-те години. В резултат се оказа, че не само в политиката, но и в икономиката личните връзки и преданости и неформалните уговорки са по-важни от правилата и законите. Пред държавата гражданинът е съвършено беззащитен - този принцип важеше в Съветския съюз, важи и в постсъветска Русия. Той е универсален и засяга всички - от бездомника до олигарха или чуждестранните фирми, които инвестират в Русия. Една система, която вътре в страната залага на тотално беззаконие, естествено не вижда причина във външните си отношения да се придържа към международното право.
Ако желаете, може да замените Русия с България, смисълът няма да се промени особено.
defender
09-03-2014, 15:15
Путин се казва.
Сигурно Путин избива хора в Източна Украйна, защото искат да се отделят от Украйна и да си направят своя държава, защото са несъгласни с новия курс на държавата, а тя по никакъв начин не иска да чуе гласът им и да зачете правото им на самоопределение, все едно са някакви нищожества.
anonymous895156
09-03-2014, 15:16
какво нередно има в цитата
defender
09-03-2014, 15:22
нередното е че хората не са животни, на слабите трябва да се помага (естествено и слабите да не лежат нарочно на чужд гръб, а да правят каквото могат), а естествения подбор трябва да се остава на Бог и природата, а не силните да се правят на Богове и да стават един вид убийци - това за мен е диагноза и фашизъм.
DarkTemplar
09-03-2014, 15:26
Сигурно Путин избива хора в Източна Украйна, защото искат да се отделят от Украйна и да си направят своя държава, защото са несъгласни с новия курс на държавата, а тя по никакъв начин не иска да чуе гласът им и да зачете правото им на самоопределение, все едно са някакви нищожества.
Да, наемниците на Путин избиват хората в Източна Украйна по негова заповед и с предоставените от него оръжия.
За нещата, които той си позволява да върши, съдят в Хага. И като нищо, някой ден и той да седне наподсъдимата скамейка там.
defender
09-03-2014, 15:32
И защо да го прави, нали и в Донецк и Луганск и Крим имаше референдуми и хората сами си решиха какво искат, сигурно Путин им пречи да осъществят желанието си или украинската армия и чужди наемници.
anonymous895156
09-03-2014, 15:37
а естествения подбор трябва да се остава на Бог и природата, а не силните да се правят на Богове и да стават един вид убийци - това за мен е диагноза и фашизъм.
а с какво въображаемият ти бог е повече от мен и може да решава тези неща вместо моя милост?
defender
09-03-2014, 15:42
а с какво въображаемият ти бог е повече от мен и може да решава тези неща вместо моя милост
Ми аз се чувствам добре ве, не изпитвам нужда да убивам слабите, значи моята философия и Бог може и да не е въображаем.
Ти изпитваш нужда да убиваш слабите, което може би показва, че вътре в тебе и в твоя свят, който си си изградил нещо не е наред и е въображаем, щом не се чувстваш добре, а изпитваш нужда да убиваш.
Някакво вампирясване ли, кво?
DarkTemplar
09-03-2014, 16:11
И защо да го прави, нали и в Донецк и Луганск и Крим имаше референдуми и хората сами си решиха какво искат, сигурно Путин им пречи да осъществят желанието си или украинската армия и чужди наемници.
И аз това се чудя - защо праща хуманитарен конвой, а паралелно с това военна техника и "отпускари" в държава, над която няма никакви права?
defender
09-03-2014, 16:15
Коя държава, Новорусия ли?
Има много случаи, в които на бедстващи държави и райони са давани хуманитарни помощи.
Май вече почвате да прекалявате с интерпретациите.
DarkTemplar
09-03-2014, 17:17
http://www.dw.de/image/0,,17887282_403,00.jpg
сателитни снимки, доказващи, че Русия активно прехвърля войски и бойна техника в Украйна
Много "хуманитарно".
golemiq_korab_minava
09-03-2014, 17:29
Е ще праща, няма да позволи на фашистите на победят руснаците и после да загуби вярата в него от народа, защото там от началото го молят всички за ПОМОЩ и той им я осигорява. Естествено обаче го прави по заобиколни пътища, а не хвърля цялата армия.
golemiq_korab_minava
09-03-2014, 17:31
сателитни снимки, доказващи, че Русия активно прехвърля войски и бойна техника в Украйна
Много "хуманитарно".
ами те тези конвои дори могат незаконно да си преминават. има 2000 км неохраняема граница, която и Москва не може да контролира напълно.
Да, наемниците на Путин избиват хората в Източна Украйна по негова заповед и с предоставените от него оръжия.
За нещата, които той си позволява да върши, съдят в Хага. И като нищо, някой ден и той да седне наподсъдимата скамейка там.
Това няма да се случи никога, Путин не е Милошевич и Русия не е Югославия. Путин действа много методично и внимателно, в Украйна има руска армия, но трудно може да бъде доказано кой я е пратил там и на какво основание се намира там.
И аз това се чудя - защо праща хуманитарен конвой, а паралелно с това военна техника и "отпускари" в държава, над която няма никакви права?
По начало не може да говорим за права, реално погледнато всяка държава е суверенна и никоя друга няма права върху нея и нейната територия. При войните обаче ситуацията е малко различна и ако се замислиш реално никой никога не е имал права да прави каквото и да е в друга държава. Идва момента обаче, дали той може и би го направил и кой би го спрял да го направи. Прекрасен пример е Хитлер. Другите държави не желаят да се намесват активно за да не пострада техният суверенитет и интереси.
Много "хуманитарно".
Абе аз на американски сателитни снимки нямам вяра много, особено от както ни показваха химическите заводи в Ирак като предпоставка за операция там. Химическо оръжие и до ден днешен не е намерено, явно Садам го е скрил по-добре от себе си. Отделно ако Русия наистина прехвърляше толкова активно войски и техника в Украйна до сега да са стигнали до Киев. Че прехвърлят е ясно, ама не и толкова колкото изкарват Украйна и Запада.
anonymous895156
09-03-2014, 17:35
Ми аз се чувствам добре ве, не изпитвам нужда да убивам слабите, значи моята философия и Бог може и да не е въображаем.
Ти изпитваш нужда да убиваш слабите, което може би показва, че вътре в тебе и в твоя свят, който си си изградил нещо не е наред и е въображаем, щом не се чувстваш добре, а изпитваш нужда да убиваш.
Някакво вампирясване ли, кво?
преувеличаваш
това е естественият ход на нещата, само така едно общество може да просперира по най-добрия за него начин
всеки е свободен да бъде слабохарактерен и неспособен да приеме истината такава, каквато е, само защото се страхува да не противоречи на имагинерния си любящ господ, готов да го изпрати на вечни мъки в ада за такова прегрешение; нищо не му пречи и дори да се чувства щастлив от самозаблудата с "праведния" живот, която си е набил в главата, просто е доста дифендърско да представяш нещата едностранно и по такъв начин и да заклеймяваш всяка друга гледна точка като измислена от болен мозък. звучиш като 4-годишно в детска градина, което крещи "нее, моят въображаем приятел е най-истински!" същото се отнася и за политическите ти виждания
DarkTemplar
09-03-2014, 17:37
Е ще праща, няма да позволи на фашистите на победят руснаците и после да загуби вярата в него от народа, защото там от началото го молят всички за ПОМОЩ и той им я осигорява. Естествено обаче го прави по заобиколни пътища, а не хвърля цялата армия.
Утре и етническите турци в Южна България може да помолят Ердоган за "помощ", това означава ли, че той трябва да им я прати?
draid, Украйна си пази териториалната цялост, логично е да мобилизира войски, за да парира (доколкото й е възможно) руската агресия. Всяка държава би го направила.
Утре и етническите турци в Южна България може да помолят Ердоган за "помощ", това означава ли, че той трябва да им я прати?
draid, Украйна си пази териториалната цялост, логично е да мобилизира войски, за да парира (доколкото й е възможно) руската агресия. Всяка държава би го направила.
Нормално е да се опитва да пази териториалната си цялост разбира се, това никой не го оспорва.
anonymous908491
09-03-2014, 18:21
Не, между фашизма и комунизма има само една разлика. Една-единствена!
хахахахаха, напомняш ми на главния герой в този филм
http://www.imdb.com/title/tt1808015/?ref_=nm
Aeternal
09-03-2014, 18:30
хахахахаха, напомняш ми на главния герой в този филм
http://www.imdb.com/title/tt1808015/?ref_=nm
Haha, tup si :D
defender
09-03-2014, 19:44
Ами тогава защо САЩ помага на мейдана в Киев и сега още продължава да го прави.
И Ердоган е по-демакратичен от приомите сащ, братче.
САЩ помага на 2 милиона от западна Украйна за мейдана, а Путин да не помага на 20 милиона в Източна Украйна. Брех
А кой помага на Десен сектор.
defender
09-03-2014, 19:59
това е естественият ход на нещата, само така едно общество може да просперира по най-добрия за него начин
всеки е свободен да бъде слабохарактерен
Щом да живееш в среда на страх, стрес, за да оцелееш да трябва да си над другия и да го стъпчеш (а не да си заедно с него) е естествения ход на нещата, значи мисля, че определено ти е сазмърцафърцан естествения ход.
Моли се например да не се разболееш, сега си още млад, силен, ще видим по натам.
Отделно машините и технологиите напредват, все повече ще заместват хората, безработицата ще се увеличава, конкуренцията между хората също, ще си говорим - но щом това е нормално, за тебе и щастлива цивилизация.
ПП: Накрая ще останат само тия, които държат златото (което пък се предава наследствено), има ли нужда да казвам кои са те.
DarkTemplar
09-03-2014, 20:09
Ами тогава защо САЩ помага на мейдана в Киев и сега още продължава да го прави.
И Ердоган е по-демакратичен от приомите сащ, братче.
САЩ помага на 2 милиона от западна Украйна за мейдана, а Путин да не помага на 20 милиона в Източна Украйна. Брех
А кой помага на Десен сектор.
О да, Ердоган е най-демократичният, питай жените и студентите в Турция.
Десен сектор са удобното оправдание на Путин и привържениците му в опитите им да разпокъсат Украйна.
defender
09-03-2014, 20:18
Путин не разпокъсва Украйна, самия народ в Украйна го прави, защото има хора с различни разбирания - едните искат в ЕС, други не искат. Трябва да се уважат и двата лагера, но някои просто не иска да зачете човешките права на народа в Източна Украйна.
Путин да не би да праща наемници в Западна Украйна за да избиват хората, които иска в ЕС.
Путин не разпокъсва Украйна, самия народ в Украйна го прави, защото има хора с различни разбирания - едните искат в ЕС, други не искат. Трябва да се уважат и двата лагера, но някои просто не иска да зачете човешките права на народа в Източна Украйна.
Путин да не би да праща наемници в Западна Украйна за да избиват хората, които иска в ЕС.
Праща наемници, за да не тръгне Украйна към ЕС и НАТО. В Украйна всичко щеше да си е ок, ако той не бе започнал да прави това.
defender
09-03-2014, 20:46
Кое да прави Путин, Вие изкарвате, че всички в Източна Украйна са само руски войници. Не виждаш ли колко цивилни хора са убивани в Източна Украйна, а не войници на Путин.
В тази битка се бият цивилни обикновени хора от народа за да защитят правата си.
То и хамериканците ако ги нямаше и не се намесваха в чужди държави, света щеше да бъде друг, а не само Украйна.
defender
09-03-2014, 20:58
Сигурно и Османската империя трябва да се жалват, че на Шипка с опълченците е имало руски войски, защото опълченците видиш ли не били искали да се освободят ама заради руснаците.
Сигурно в Османската империя на българите, които са се били за освобождението са им викали сепаратисти.
баси
defender
09-03-2014, 21:54
"Кой финансира революцията в Русия през 1917 г., т. нар. „октомврийски преврат“?
Не, тя не е „руска революция“, защото сред ръководителите, организаторите и извършителите й руснаците са пренебрежимо малцинство. Които руснаци са участвали в нея, е било насила, по принуда и под дулата на наганите.
Естествено, сащофилите, западноблизачите и мазохистичните любители на брюкселския чиновнически идиотизъм грижливо ще избягнат да извършат това простичко действие - да кликнат с мишката в „Гугъл“ или в някоя друга търсачка. Защото то може да наруши крехкото им психическо равновесие.
Може да се окаже, че омразният им комунизъм е доведен на власт от същите сили, на които те сега се прекланят, лижат и ближат ботушите и задниците им, изпадат в пещерно-маймунско умиление при вида на педерас-парадите, водени от западни посланици с неустановен и неустановим пол, и, според безсмъртния израз на бай Ганьо, винаги са готови да целуват американския или брюкселски чиновнически орган „на едно място“, „на друго място“ и „на още по-друго място“.
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/09/03/kraiat-na-zapada-se-vijda-nai-lesno-ot-rusiia.1294152
defender
09-04-2014, 10:00
"Eдинствената държава, в която не може да стане преврат или революция, е САЩ, защото там няма американско посолство."
Уго Чавес
anonymous908491
09-04-2014, 10:08
В Украйна всичко щеше да си е ок, ако той не бе започнал да прави това.
Там направо цъфтят с една десета от населението болно от Спин.
Може да имат най-красивите жени на планетата, но самите украинци са пълни пумияри, които биха продали и майките си за няква облага.
defender
09-04-2014, 10:14
Руски депутат: Оранжевата революция в Русия започва !
"Преди няколко седмици американския посланик е провел закрита среща в един от театрите в Санкт Петербург, където е заявил, че първия удар срещу Путин ще бъде именно в този град...
Според Федоров не може да се говори за прехвърляне на „Евромайдан“ в Русия, но според него подготвящото се за предстоящите избори на 16 септември е само „репетиция“. Според Федоров е по-правилно да се говори за „интервенции“, а не „революции“, защото интервенцията е външна намеса на една държава над друга...
Федоров твърди, че САЩ ще похарчат достатъчно пари, за да могат да си „наемат“ всички кандидат-губернатори в Петербург. Те ще дадат пари на всички кандидати, освен на Полтавченко. Второ – ще изпратят в Санкт Петербург същите добре тренирани младежи, които използваха в Украйна. Те ще изберат хора с двойно гражданство, тоест такива, които имат руски паспорти, счита Евгений Федоров. Общия брой на тези хора, подготвени и контролирани от САЩ са между 50-100 хил., смята депутатът. Те няма как да бъдат различени, защото на външен вид не се различават по нищо от останалите руснаци. Такива хора вече наемат голям брой квартири в Петербург и тяхната задача ще е обичайната – да организират и провеждат провоакции, като Федоров не изключва дори и организирането на въоръжени сблъсъци, каквито видяхме на „Евромайдана“ в Киев. Ако им дадат автомати, за тях няма да е проблем да стрелят по хора от колите си, предупреждава Федоров, давайки за пример терористичните действия на „Десен сектор“ в Украйна."
http://bgnews.me/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B6%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D 1%82%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D1%86%D0%B8%D 1%8F-%D0%B2/
SHPAIdURmeN
09-04-2014, 15:12
defender Добре че си ти да ни държиш информирани ! :D
defender
09-05-2014, 09:53
България – история на колонизацията й – 1987 – наши дни
"Насилствено включване на страната ни в НАТО, без да се проведе преди това разяснителна кампания доколко то ни е необходимо, както и за ползите и опасностите за националната ни сигурност и суверинитет след включането ни към него.
Аналогично бе проведено присъединяването ни към ЕС, вследствие на което изгубихме и жалките си остатъци от национален суверинитет."
"Унищожаване на българската култура и заместването й с псевдо-култура от рода на силиконови поп-фолк певици, гологлави учиндолски селяни, пошли предавания и всякакви предавания стимулиращи развитието на деградирало умствено и културно поколение."
"В момента България е едно изцяло географско, но не и политическо понятие!
Няма страна България, в която най-висшият и стратегически национален интерес да е просперитета, независимостта и защитата на българският народ...."
http://valsodar.blog.bg/lichni-dnevnici/2014/09/04/bylgariia-istoriia-na-kolonizaciiata-i-1987-nashi-dni.1294257
golemiq_korab_minava
09-05-2014, 16:41
http://vbox7.com/play:c2a250163d&start=11
defender
09-05-2014, 16:45
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10418477_626184394166289_8839534229545890790_n.jpg ?oh=65849bf1b48b0de2e5eca6b649649304&oe=548D93C2&__gda__=1419765579_a764566252b40ea445361575dd52401 9
"На сайта dearputin.com ,3,5 хил европейци се извиниха на Путин за действията на техните правителства...Броят им продължава да нараства"
Че те дори българските подлоги са повече от 3500 човека. Я да баннат всички ИП-та от Източна Европа, вкл и Русия...
defender
09-05-2014, 17:05
Има извинения от следните (и други) държави:
Belgium
Germany
Greece
United States
Ukraine
Poland
Austria
Estonia
Italy
Bulgaria
Lithuania
Вече са 4413, хората от САЩ са доста.
Ами нормално 1 кашон руснаци има там. Аз съм виждал петиции за легализирането на хероина с повече подписи.
defender
09-05-2014, 17:25
Има още от:
Norway
Sweden
Republic of Ireland
Saint Martin
Switzerland
Spain
Canada
United Kingdom
Finland
Netherlands
France
Изненадан съм колко много има от Германия и САЩ.
Браво.
defender
09-05-2014, 17:27
Уау има и от Israel
ПП: Australia
Aeternal
09-05-2014, 17:42
"Пред 1944 г България беше на ръба на пропастта. На 9.9.1944 г, тя направи решителна крачка напред."
На кого е цитата?
SHPAIdURmeN
09-05-2014, 19:17
http://www.dw.de/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D 0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D 0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/a-17825613
defender
09-05-2014, 20:36
"Многобройните жертви сред мирното население на югоизточна Украйна са на съвестта на украинската армия – до този извод стигат авторите на доклад на Human Rights Watch. Това е едва ли не първото заключение на международните организации, отговарящо на реалното положение в Украйна.
До момента те мълчаха, въпреки многобройните нарушения на правата на човека от Киев...
Например ООН беше принудена да признае, че само през лятото броят жертви сред мирното население на Украйна надхвърли 1000 души, а броят ранени е почти 4000. Дори здравният министър на Украйна призна, че загубите сред мирното население са повече от тези сред военните.
И тук се подключи Human Rights Watch, като обвини Киев в използване на забранено оръжие срещу гражданското население."
defender
09-06-2014, 20:57
“Полиция на шариата” се появи в немски град
"Самопровъзгласена "Полиция на шариата", чиито действия по никакъв начин не са съгалсувани с властите, започна да патрулира улиците на германския град Вупертал...
Инициатори на въвеждането на нов ред на улиците на града, в който живеят около 30 000 мюсюлмани, са група младежи, които се числят към салафитите – привърженици на крайно консервативното тълкуване на исляма...
Членовете на "Полиция на шариата" са облечени с ярки оранжеви жилетки със светлоотразителни линии. Те “патрулират” градските барове, казина и нощни клубове и провеждат с посетителите беседи, по време на които им предлагат да се откажат от цигарите, алкохола и наркотиците и да се придържат към каноничните норми на поведение, предписвани от исляма."
ПП: Да им е честито на немците..
defender
09-07-2014, 09:30
Снимки от първите кладенци за шистов газ в Украйна. (Донбас)
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2014/07/14/shokirashti-snimki-ot-pyrvite-kladenci-za-shistov-gaz-v-ukra.1280877
ПП: Нямам какво повече да се каже по въпроса Украйна.
defender
09-07-2014, 10:06
Историци: Учебниците са неверни, ще бъдат пренаписани
Известните историци подготвят Инициативен комитет, който да прегледа съдържанието на преподавания материал. В учебника за 3 клас по предмета “Човек и общество” има явно изопачаване на исторически факти и събития. ”Не може Левски да бъде изясняван в три изречения като обикновен нарушител на свещения ред, арестуван законно от османската полиция и екзекутиран едва ли не напълно заслужено.
И още - не може да се казва, че за Освобождението ни най-голяма заслуга имат САЩ, Великобритания и чак на трето място-Русия. И това при положение,че Великобритания е била против българското освобождение, а САЩ все още не са били Велика сила.”, посочи проф. Димитров.
Божидар Димитров допълни, че не може за Симеон Велики да пише, че резултатите от неговите усилия, войни, в църковно отношение, създаване на Българска патриаршия, Златния век за българската книжнина, нямат никакви последствия за развитието на България. "Напротив. Има и то огромни, само че човек трябва да ги знае”, посочва проф. Димитров. Затова, според него, учебниците трябва не просто да се пренапишат, а да се напишат отново в съгласие с историческата истина.
http://www.novini.bg/news/234099-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D 0%B0%D0%BD%D0%B8.html
ПП:Поредната проява на задокеански сатанизъм
SHPAIdURmeN
09-07-2014, 14:15
Докато още говорете за Русия, Украйна и света. Тук, във вашата държава в крайна сметка ще ви го начукат на всички в гъза. А кой ще ви го начука.... Късмет в търсенето !
П.С. Помнете ми думите !
#Пожелавам Ви приятно обсъждане на ситуациите в Украйна и Русия. Махам се от тази тема.
golemiq_korab_minava
09-09-2014, 13:27
Честит 9-септемрври :Д :Д
golemiq_korab_minava
09-09-2014, 19:29
Нищо, освен възмущение не може да предизвика поредният опит на представители на крайнодесните кръгове в България да осквернят паметника на Съветската армия. Особено цинично е, че тази проява на вандализъм е била запланувана в навечерието на 9 септември - 70-годишнината от освобождаването на България от фашизма. Благодарение на своевременните и високопрофесионални действия на българските правоохранителни органи тази поредна враждебна постъпка на десните радикали бе успешно пресечена ", отбелязва руското дипломатическо ведомство.
"Налага се с огорчение да констатираме, че определени сили в България не се отказват от усилията си всячески да преиначат ролята на Русия в историята на България, твърдейки, че османското иго е било заменено от "съветска окупация", и да представят в негативна светлина многовековната руско-българска дружба и нашата помощ и подкрепа за българския народ", се казва още в изявлението.
"Убедени сме, че намеренията да се изопачи историята до неузнаваемост никога нямат да срещнат съчувствие и разбиране сред широките слоеве на братския български народ, който е свързан с Русия с духовно родство, дружба, сътрудничество и взаимопомощ в продължение на столетия",
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1322742
Aeternal
09-09-2014, 19:35
Освобождаването на България от едната форма на фашизъм за да бъде наложена с диктатура другата форма.
Какъв повод за празник.
golemiq_korab_minava
09-09-2014, 20:08
Русия два пъти ни освобождава. Един път през 78-ма, след това през 44-та. Два пъти ни оставя сами. Преди 9-ти, и днес - два пъти се проваляме :Д................
И понеже не можем сами - ще ни освободи и от капитализма :Д
Aeternal
09-09-2014, 20:15
Русия два пъти ни освобождава. Един път през 78-ма, след това през 44-та. Два пъти ни оставя сами. Преди 9-ти, и днес - два пъти се проваляме :Д................
И понеже не можем сами - ще ни освободи и от капитализма :Д
С помощта на капиталистическа Русия? Гениално!
defender
09-09-2014, 20:15
^
^ така е, така е
капитализма е финансова пирамида.
defender
09-11-2014, 16:02
95 на сто от руснаците са за традиционното семейство
Популярността на православието в Русия нараствалa
"95 на сто от руснаците са за традиционното семейство".
"През юли Путин предупреди, че разрушаването на традиционните морални и духовни ценности "позволява развитието на неонацистки организации".
http://www.dnes.bg/world/2014/09/11/95-na-sto-ot-rusnacite-sa-za-tradicionnoto-semeistvo.238576
defender
09-11-2014, 21:20
"... САЩ обявиха война на Русия и това е абсолютно ясно. Това, че не я водят „от първо лице", не означава, че не воюват. Те са свикнали да воюват с подставени ръце, от разстояние, и затова САЩ са страхливци, а армията им може да се изправи само срещу много по-слаб противник.
Така смята Збигнев Бжежински, президент на Центъра за политически изследвания и анализи, който даде интервю на канадския журналист Арджил Търнър по повод украинската криза.
На т. нар. президент на Украйна е поставена задача на всяка цена да въвлече Русия във война. И също така - каквото и да стори Русия, тя винаги е виновна."
http://www.cross.bg/rysiya-ykraiina-voiina-1424386.html#ixzz3D2oEau9M
Nam3less3
09-11-2014, 23:14
Направо ми призлява напоследък, всички обсъждат само Русия.
Но никой не вижда страната такава, каквато е.
За едни тя е лош спомен от комунизма и винаги я плюят.
За други е лоша, защото не слуша запада.
За трети е по-голяма версия на България, и я имат за типично източна изпаднала държава.
Четвърти пък си падат националисти и това е достатъчна причина да не я харесват(незнайно защо).
А останалите намират Путин за диктатор.
А тия които я харесват, и те не знаят що.
Едните я харесват, щото е контра на запада.
Другите щото се кефят на комунизма.
Трети заради Путин(все едно той самият е цялата държава).
В крайна сметка, Русия е демократична страна с пазарна икономика(да, просто не е западен тип), и въпреки че за пръв път в историята си е такава, бързо се ориентира, и целта и е същата като на ЕС и САЩ - геополитически контрол и икономическо влияние.
Едва ли някой знае дали има полза България или не от сближаване или раздалечаване от Русия.
Така че остават личните геополитически вкусове на хората, които нищо не значат.
А за Украйна - огромна пропаганда и от двете страни, просто всеки си гледа интереса, колкото САЩ и ЕС са лоши, толкова и Русия(макар че не тя е иницииращият агресор в случая).
Aeternal
09-12-2014, 05:17
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/04/28/bylgarskiiat-rusofob-i-maimunata-na-darvin-2.1260682
Основната теза: Русия има преспектива. Докато запада и европа загниват и измират в Русия се запазва и развива населението.
Същевременно: естествен прираст в Русия -6%.
Nam3less3
09-12-2014, 05:33
http://lyubomircholakov.blog.bg/politika/2014/04/28/bylgarskiiat-rusofob-i-maimunata-na-darvin-2.1260682
Основната теза: Русия има преспектива. Докато запада и европа загниват и измират в Русия се запазва и развива населението.
Същевременно: естествен прираст в Русия -6%.Too long to read.
Иначе всеки може да си измисля всякакви тези. Това дали Русия или запада загнива повече, първо трябва да имаме някаква икономическа и социална подготовка и специално да разбираме от Русия и запада(и да сме били и на 2те места).
Не разбирам защо някой хора се кефят на това Русия или запада да загиват, все едно ще спечелим от това. Просто комплекси някакви.
golemiq_korab_minava
09-12-2014, 06:36
Не знам колко Русия е пазарна икономика, след като не можеш да си построиш една къща, защото държавата не ти дава място и няма къде да си купиш, дори да си богат.
Има доста различия, а каквото Путин каже - е закон. Ето сега, искат да забраняват вноса и на коли..
defender
09-12-2014, 10:19
Същевременно: естествен прираст в Русия -6%.
Русия сега се съвзема
-----------
Германия -2,4%
---------------------
Данни от 2011 г
Русия
Среден брой деца на една жена: 1.42
Население: 142.8 милиона
Раждания на 1000 души: 13
Естествен прираст: -0.2%
Германия
Среден брой деца на една жена: 1.41
Население: 81.8 млн.
Раждания на 1000 души: 8
Естествен прираст: -0.2%
http://insurance.profit.bg/news/rssfeed/nid-106340.html
-------------------------------------------
Имиграцията осигури положителен прираст на германското население през 2013 г.
Населението на Германия в края на 2013 г. е било около 80.8 милиона души в сравнение с 80.5 милиона в края на 2012 г. Смъртността превишава раждаемостта с около 200 000 - 220 000 души, но миграцията не само покрива разликата, а и осигурява положителен баланс.
http://www.dnevnik.bg/evropa/novini_ot_es/2014/01/08/2215928_imigraciiata_osiguri_polojitelen_prirast_n a/
(миграцията, не раждаемостта)
--------------------------------------------------------
nikoleta_n1
09-12-2014, 14:46
Никога няма да подкрепя Русия!
Почти всички държави в Европа имат отрицателен естествен прираст. Не виждам какво го мерите това. Страните от Африка имат положителен, но не виждам да се радват на живота.
defender
09-12-2014, 18:47
България излиза на протест срещу политиката на САЩ
http://www.forumnews.bg/index.php?id=81088
defender
09-14-2014, 09:38
Чудя се на дивите капиталисти от форума - ами щом сте диви капиталисти и подкрепяте идеята, че водеща е само печалбата и по-силния. Ами тогава ако Русия стане в даден момент по-силна в този регион и измести САЩ и наложи нова система, ми вие тогава това трябва да го приветствате, защото по-силния печели, що почвате да мрънкате, ми тогава вие не сте капиталисти ами някакво недоразумение.
Да в Русия няма капиталисти :lol: , а и явно във rusiarimmingparty.com не пишат курса на рублата как се е променил за 1 година, нека ти го напиша аз:
рубла за лев - 2013 септември - 100 рубли = 4.44507 лв.
септември 2014 - 100 рубли = 3.99121лв.
"Най-голямата руска компания "Газпром" отчете спад на печалбата си за първото тримесечие на фискалната година с 41%.
Нетната печалба на руския гигант се срина до 223 млрд. рубли (6 млрд. долара) в сравнение с отчетените 381 млрд. рубли (10 млрд. долара) за същия период на миналата година, става ясно от съобщението на листнатата на Московската фондова борса компания."
defender
09-14-2014, 10:02
По-силния печели, там е и печалбата. Така, че ако стане така, че Русия измести САЩ в региона трябва да ги посрещнеш с хляб и сол.
defender
09-14-2014, 10:11
Щом сте капиталисти и за вас печалбата и по-силния е водещо, ами тогава, защо мрънкат хората срещу банка КТБ, ами Ц. Василев е бил по-силен и им е взел парите, къв е проблема.
Хамериканците са по-силни от нас, значи могат да превърнат житницата Добруджа в терен за добив на шистов газ и тяхна печалба, къв е проблема.
Какви капиталисти сте ве, или сте капиталисти само като ви отърва. Ооо, сега разбирам, именно за това сте капиталисти, вие сте готови да пикаете и върху каптитализма ако не ви отърва, затова сте капиталисти, върхът на лицемерието, абсолютно недоразумение на природата, демонизъм, парадокс.
човек ти ще си умреш подлога, явно ти е в червата това
какви американци те гонят, ако русия искаха да дупчат за газ, щеше да ревеш, как това ще помогне на икономиката ни, както ревеш за южния поток, а толкова не си правиш труда да прочетеш, че се строй от фирми от кръга на Пеевски
хората сами са си слагали парите в КТБ, всеки нормален ще се сети, че с по-високите лихвени % спрямо другите банки, нещо не е наред
те за това в Русия хората извън големите градове нямат вътрешни тоалетни, защото цялата държава се управлява от група богаташи, които колят и бесят
defender
09-14-2014, 10:29
Ако Русия искаха да дупчат за шистов газ (като Хамерика) щях да съм против, защото това е вредно за хората в България и за природата в България, въпреки, че ще е печалба за по-силния.
Но за радост не Русия иска да дупчи шистов газ, а капиталистическа хамерика.
няма как да искат, след като нямат технологията, която няма и да им трябва
defender
09-14-2014, 10:39
няма как да искат, след като нямат технологията, която няма и да им трябва
Мда, сигурно и българите нямат технология за добив на злато и затова са дали златото ни за добив и печалба на по-силния.
Но не така мислят учените от БАН, просто никой не им позволява да го направят.
Освести се бе............... а извинявай, ти май беше див капиталист, едва ли е възможно
злато се добива от маса време, докато технологията за точно тоя добив на газ, не е толкова стара
защо си мислиш, че другите добиви на изкопаеми, нямат последствия за населението и околната среда?
Aeternal
09-15-2014, 09:39
Защо фалира комунизма?
defender
09-15-2014, 20:21
Не, това не е в Афганистан, а в България
https://www.facebook.com/video.php?v=678861525523661
defender
09-17-2014, 11:10
Тексас иска отделяне от САЩ по примера на Шотландия
http://19min.bg/news/8/56369.html
anonymous895156
09-17-2014, 13:50
Тексас иска отделяне от САЩ по примера на Шотландия
http://19min.bg/news/8/56369.html
да се отделят от щатите малоумниците прости веднъж завинаги
това са го искали и преди
както и сибир от русия
каталуния от испания
северна от южна италия
всеки регион като види, че храни останалите, иска да се отцепва
defender
09-17-2014, 15:08
всеки регион като види, че храни останалите, иска да се отцепва
Така е, затова останалия свят иска да се отцепи от фалиралия САЩ.
Но тъй като САЩ са крайно добронамерени и загрижени за развитието на останалия свят и той да не загине като съществува самостоятелно и затова САЩ от едната загриженост и без да имат никаква икономическа и финансова печалба хвърлят всяка годна по 700 милиарда долара за армията си, пръсната по целия свят и налагат любвеобилно демокрация и във всяка държава с демокрация по няколко военни бази..
абе теб май са те изнасилили американци?
defender
09-17-2014, 16:28
^
мда, и това ли ти е сериозното опровержение,
не виждам друга причина към народ, чиято държава не си посетил, а в живота си едва ли си разговарял с повече от един и половина американци
defender
09-17-2014, 16:51
абе човеко, кой ти говори за обикновените американци бе.
http://www.businessinsider.com/factory-gives-fighter-jet-to-russian-patriarch-2014-9
ПП: подкрепа за русиа
сащ си гледат бизнеса в това число и петрола, но в същия момент и помагат на доста държави с хуманитарна помощ
defender
09-17-2014, 17:13
Най-висшия действащ US военен: Да, нашите арабски съюзници финансират ИДИЛ
http://desinfowar.wordpress.com/2014/09/17/3/
ПП: ае, със здраве.
^е тва отдавна е ясно. Аз що ти обяснявам, че ще е манна небесна да превърнат азия и африка в ядрена пепел / в тва число и русистан/
defender
09-17-2014, 17:18
^ Защо да е манна небесна? Искаш света да се превърне в американо-израелски монопол ли?
Най-висшия действащ US военен: Да, нашите арабски съюзници финансират ИДИЛ
http://desinfowar.wordpress.com/2014/09/17/3/
ПП: ае, със здраве.
според теб, откъде идват всичките тия калашници, те сами ли си ги произвеждат?
Aeternal
09-17-2014, 19:37
^ Защо да е манна небесна? Искаш света да се превърне в американо-израелски монопол ли?
Сега не е ли?
defender
09-17-2014, 19:44
Ами докато ги има Русия, Китай и Иран, не е.
Aeternal
09-17-2014, 19:58
Ами докато ги има Русия, Китай и Иран, не е.
Едните са газова колонка, другите са завинтвачи на гайки и третите не знам защо са тук изобщо.
defender
09-17-2014, 20:10
Не знам какви са, но се вижда, че и ЕС и САЩ да са се упълчили срещу Русия, тя и сама може да оцелее и да се изхрани, за разлика от световния паразит и с най-големия дълг в историята на човечеството.
Aeternal
09-17-2014, 20:15
Не знам какви са, но се вижда, че и ЕС и САЩ да са се упълчили срещу Русия, тя и сама може да оцелее и да се изхрани, за разлика от световния паразит и с най-големия дълг в историята на човечеството.
Ако не беше толкова предубеден, щеше да разбереш, че икономиката се базира на кредити и не е важно колко дължи една държава, а как живеят гражданите ѝ.
defender
09-17-2014, 20:24
В САЩ в началото на 21 век средната класа е вече почти изкоренена - има малък процент много богати и 98% бедни.
Абе, когато долара рухне ще разбереш.
Ако не стане Трета Световна, САЩ съм почти сигурен, че или ще стане военна диктатура или ще им революция.
Мдъ, а аз познавам и редовно контактувам с въпросната 'изчезваща' средна класа и никак не ми правят впечатление на недоволни. Онзи ден един седя до никое време, че да си preorder-не айфон 6 за себе си и жена си. Преди няколко месеца го уволнили от работа, 'щото възроптал срещу мениджъра във фирмата, която била позната на шефа и абсолютно некомпетентна за позицията си (да ти звучи познато ?). Знаеш ли как си намери работа ? Попита си познатите във фейсбук и получи няколко предложения с препоръка за интервю. За работа, в която няма опит, но предлага няколко седмици платено! обучение и стабилна заплата. На практика си смени професията. А живее в град със 100к души.
Пискай колкото искаш срещу Щатите и Западна Европа. Реалността е, че хората там живеят в пъти по-добре от нас и десетки пъти по-добре от тези в Русиа. Не знам кви революции и военни диктатури те гонят. Наистина трябва да спреш да четеш руска пропаганда.
defender
09-17-2014, 20:56
ок, до няколко години ще видим кой прав кой крив.
За мен САЩ сега живеят от натрупана инерция от времето на разцвета си след Втората Световна война.
" - От 7,000,000 до 12,000,000 са безработните; този брой варира в зависимост от възможностите за сезонна ангажираност. Увеличаващ се брой от хронично безработните показва признаци на стрес и емоциална потиснатост.
- 6,000,000 са ангажираните временно. Около 60% от тях се стремят към постоянно работно място.
- 15,000,000 или повече са работниците “на договор” на половин работно време или на намалено работно време. Те работят без каквито и да било екстри и всеки един от тях се нуждае от работа на пълно работно време.
- 3,000,000 още са безработни, но нерегистрирани, защото са загубили право на “социални помощи” – защото никога не са били обхванати от системата за “социални помощи” – защото са престанали да търсят работа – защото са влезли в армията, понеже не са могли да намерят друга работа.
- 80,000,000 живеят с доходи, поставени от Министерството на труда на Съединените щати в категорията “под средно жизнено ниво”.
- 35,000,000 от тях живеят под нивото на бедността.
- 12,000,000 от бедните, стигнали до дъното на бедността, страдат от хроничен глад и недохранване. По-голямата част от хората, живеещи на или под нивото на бедността гладуват определени периоди от време през годината.
- 2,000,000 или повече са бездомните, принудени да живеят по улиците или във временни подслони.
- 160,000,000 + са членове на задлъжнели домакинства – рязко увеличение от 100-те милиона или по-малко преди само едно десетилетие. По-голяма част от тях заявяват, че са заели пари не за лукс, а за посрещане на ежедневни нужди. Увеличаващата се задлъжнялост заплашва все повече и повече семейства от икономически срив."
Майкъл Паренти
Откъс от книгата “Dirty Truths”, City Light Books, 1996.
Aeternal
09-17-2014, 21:27
ок, до няколко години ще видим кой прав кой крив.
За мен САЩ сега живеят от натрупана инерция от времето на разцвета си след Втората Световна война.
" - От 7,000,000 до 12,000,000 са безработните; този брой варира в зависимост от възможностите за сезонна ангажираност. Увеличаващ се брой от хронично безработните показва признаци на стрес и емоциална потиснатост.
- 6,000,000 са ангажираните временно. Около 60% от тях се стремят към постоянно работно място.
- 15,000,000 или повече са работниците “на договор” на половин работно време или на намалено работно време. Те работят без каквито и да било екстри и всеки един от тях се нуждае от работа на пълно работно време.
- 3,000,000 още са безработни, но нерегистрирани, защото са загубили право на “социални помощи” – защото никога не са били обхванати от системата за “социални помощи” – защото са престанали да търсят работа – защото са влезли в армията, понеже не са могли да намерят друга работа.
- 80,000,000 живеят с доходи, поставени от Министерството на труда на Съединените щати в категорията “под средно жизнено ниво”.
- 35,000,000 от тях живеят под нивото на бедността.
- 12,000,000 от бедните, стигнали до дъното на бедността, страдат от хроничен глад и недохранване. По-голямата част от хората, живеещи на или под нивото на бедността гладуват определени периоди от време през годината.
- 2,000,000 или повече са бездомните, принудени да живеят по улиците или във временни подслони.
- 160,000,000 + са членове на задлъжнели домакинства – рязко увеличение от 100-те милиона или по-малко преди само едно десетилетие. По-голяма част от тях заявяват, че са заели пари не за лукс, а за посрещане на ежедневни нужди. Увеличаващата се задлъжнялост заплашва все повече и повече семейства от икономически срив."
Майкъл Паренти
Откъс от книгата “Dirty Truths”, City Light Books, 1996.
18 години са минали от написването на съдържанието на цитата ти.....
И още толкова ще минат и пак ще видиш, че не си прав.
defender
09-17-2014, 21:35
и на базата на каква аргументация го казваш това или просто си превъзбуден
Aeternal
09-17-2014, 21:44
и на базата на каква аргументация го казваш това или просто си превъзбуден
Няма изгледи да стане обратното.
Aeternal
09-17-2014, 21:45
Наистина трябва да спреш да четеш руска пропаганда.
Или да се научи да я чете правилно т.е наобратно.
defender
09-17-2014, 22:00
"По данни на нобеловия лауреат за икономика Джоузеф Стиглиц днес „средната
заплата на американския работещ е по-ниска от тази през 1989 г.“… „Доходите на
най-богатия 1% са нараснали за петилетката от 2009 г. насам с 95%, докато долните
90% са обеднели“, тоест при тях процентът е отрицателен! С така наречената
„вертикална мобилност“ е приключено – родилите се бедни в САЩ и децата с
внучетата им ще си останат и умрат бедняци, а „Американската мечта“ е една
Холивудска измама."
В коя посока да го чета?
ПП: Дайте ми тогава някое мнение на специалисти, че САЩ просперира.
Началото на края, започна на 11.09.2001
Aeternal
09-18-2014, 05:20
САЩ са най-големия производител на оръжие, контролират 90% от контрола на хероин в света (Афганистан). Нямат изгледи да фалират скоро.
Ясно е, че в един момент пилетата ще се върнат в гнездото да снасят и тогава ще стане страшно, но докато дойде този момент бая вода ще изтече.
Ако фалират, твоята любима Русия и тя ще яде сиренясалия, резервната им валута е долара.
defender
09-18-2014, 08:30
САЩ са най-големия производител на оръжие, контролират 90% от контрола на хероин в света (Афганистан). Нямат изгледи да фалират скоро..
Оръжията и хероина причиняват страдание и разбиват човешки животи и ти подкрепяш държава, която си изкарва парите с това. (А другите й начини са ГМО и шистов газ).
Aeternal
09-18-2014, 09:47
Оръжията и хероина причиняват страдание и разбиват човешки животи и ти подкрепяш държава, която си изкарва парите с това. (А другите й начини са ГМО и шистов газ).
Ти колко си тъп....
ПП. Русия е втория най-голям производител на оръжие.
defender
09-18-2014, 10:30
Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни
39-ият американски президент разкритикува остро външната политика на САЩ и Барак Обама
В своето последно интервю Картър заяви, че САЩ заслужено е получила образът, според който държавата „разпалва въоръжени конфликти практически по всякакъв повод”.
Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.
„Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт“, заяви пред изданието „Салон” бившият президент на Съединените щати.
Картър припомни и лицемерното изказване на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че да се атакува и нахлуе в чужда държава през 21в. е неприемливо. Интервюиращия журналист запитал бившия президент не е ли това същото, което САЩ направиха с Ирак, например.
„Напълно вярно, отговорил Картър. Ние направихме това. И през цялото време правим това. За съжаление, такъв е Вашингтон. И това продължава вече много години”, отговорил Джими Картър."
http://www.vlastta.com/displaynews/68999
ПП: Как да се усмиФнеш?
Aeternal
09-18-2014, 10:42
Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни
39-ият американски президент разкритикува остро външната политика на САЩ и Барак Обама
В своето последно интервю Картър заяви, че САЩ заслужено е получила образът, според който държавата „разпалва въоръжени конфликти практически по всякакъв повод”.
Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води.
„Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт“, заяви пред изданието „Салон” бившият президент на Съединените щати.
Картър припомни и лицемерното изказване на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че да се атакува и нахлуе в чужда държава през 21в. е неприемливо. Интервюиращия журналист запитал бившия президент не е ли това същото, което САЩ направиха с Ирак, например.
„Напълно вярно, отговорил Картър. Ние направихме това. И през цялото време правим това. За съжаление, такъв е Вашингтон. И това продължава вече много години”, отговорил Джими Картър."
ПП: Как да се усмиФнеш?
Кажи нещо ново. Икономиката им е базирана на водене на войни.
ПП: ей сега видях, че снощи съм написал, че САЩ контролират контрола
и аз колко съм тъп...
defender
09-18-2014, 10:46
ПП: ей сега видях, че снощи съм написал, че САЩ контролират контрола
и аз колко съм тъп...
еее, че ти си казал истината, получил си Божие просветление. :D
Aeternal
09-18-2014, 10:52
еее, че ти си казал истината, получил си Божие просветление. :D
Аре да не богохулстваш?
ПП: и аз винаги си казвам истината, ти все още си много тъп. :Д
defender
09-18-2014, 11:02
Добре бе, кажи ми някаква позитивна причина поради, която подкрепяш САЩ?
С Ауриса евреи ли сте?
ПП: Предполагаем отговор.
Стандарта на живот, печалбата.
Да.
Aeternal
09-18-2014, 11:06
Добре бе, кажи ми някаква позитивна или пък добродетелна причина поради, която подкрепяш САЩ,
С Ауриса евреи ли сте?
Намери ми пост в който изразявам подкрепям САЩ?
Колко станаха вече, прегледай ги всичките, ако намериш някой в тяхна защита ще спра да пиша тук.
Дори не се шегувам!
С климатроника сте като децата, винаги в полюса - ако съм против Русия значи съм за САЩ и vice versa. Ама не е така и света е доста по-шарен от черно и бяло.
ПП: и двете държави са зло, и двете са агресори. А Русия ми е по-големия проблем на мен, защото смятат, че тук им е някаква едва ли не заддунавска губерния.
defender
09-18-2014, 11:16
Намери ми пост в който изразявам подкрепям САЩ?
прегледай ги всичките, ако намериш някой в тяхна защита ще спра да пиша тук.
Мързи ме, да го ева. Имаш късмет.
Aeternal
09-18-2014, 11:18
Мързи ме, да го ева. Имаш късмет.
Ей сега аз ще ти намеря :Д
defender
09-18-2014, 11:19
Ей сега аз ще ти намеря :Д
:D
да провериш архива там от 86 година
defender
09-19-2014, 09:51
Агитката на Атлетико Билбао
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10690247_820039341369282_7178374375074372680_n.jpg ?oh=227a075a4a0b977972fa49fc198f574a&oe=5483E7BF&__gda__=1422455651_fdc64c6c9b3017cc83e3e26fbf8744d 9
defender
09-19-2014, 09:52
Порошенко в Конгреса на САЩ: Путин е готов да освободи и руснаците в България
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/09/18/2383605_poroshenko_v_kongresa_na_sasht_putin_e_got ov_da/
:D
DarkTemplar
09-19-2014, 14:05
Нека заповяда, член 5 от устава на НАТО тръпне в очакване.
defender
09-19-2014, 14:33
От война между ЕС и Русия ще спечели само САЩ, да не мислиш, че Путин е толкова тъп.
Ако някой иска да провокира война то няма да е Путин.
DarkTemplar
09-19-2014, 14:40
http://economic.bg/news/34653/1/1/Putin-poharchil-9-mlrd-za-propaganda.html
Скъпичко му излизат лъжите на Владимир Владимирович.
anonymous908491
09-19-2014, 15:35
Скъпо спрямо мизерния ти живот би излязло погребението ти.
Утре някоя американска путка да напише, че децата от кръвосмешение са умни и сигурно ще издебнеш майка си в гръб.
DarkTemplar
09-19-2014, 16:45
Гнусна слабоумна люлинска подлога, цял живот ще си останеш в тинята и ще бъдеш аутсайдер. Такива бездарни и безперспективни плъхове като теб стават само за екарисажа.
anonymous908491
09-19-2014, 16:49
Такива бездарни и безперспективни плъхове като теб стават само за екарисажа.
Аз проблем с това нямам, ти му мисли като те дадат за храна на прасетата, поне ще има няква полза от теб.
Недей и ти с тия "източници" като на дифендъра.
defender
09-19-2014, 21:57
Дай ни някой супер източник от твоите.
defender
09-19-2014, 22:02
CNN ...110% гласували в Шотландия.
http://pressadaily.bg/userfiles/images/Bx2DZZPCYAEs3M-.jpg
Aeternal
09-19-2014, 22:07
В Русия като гласуват 140%?
anonymous908491
09-20-2014, 14:00
Дай ни някой супер източник от твоите.
Няма такива.
Това е като да питаш левскар за мнението му за ЦСКА, ще каже, което му изнася на него, същото е и ако попитания е цесекар.
От години се пуска само информация, която има няква цел, но не и да информира.
Отваряш някое старо издание на Енциклопедията и четеш в него, едно време поне не им плащаха, за да пишат лъжи.
Aeternal
09-20-2014, 18:01
http://komitata.blogspot.com/2009/11/blog-post_13.html
Папагал, като живял по онова време, какво можеш да оспориш?
той папагала си е от оно време - озлобен, бездарен и тъп. Кво го ръчкаш изобщо
виж климатика се чудя потекла ли му е пяна от устата след като го е прочел
Aeternal
09-21-2014, 10:55
Съмнява ме, че си го прочел.
"намирал работа" :lol:
ама си ми злобничък ... :cool:
а дано продължиш да пишеш тук, че ми е адски любопитно в кое заведение ще чистиш масите като завършиш :lol:
Aeternal
09-21-2014, 11:27
Ще чисти той, ние като прогнили интИлигенти ще чистим.
До тогава ще е настанала световната революция, мумията на Ленин ще е възкръснала и ще властва над целия свят в новата Всемирна съветска социалистическа република.(всемѝр = вселена) А климароника ще му ближе ануса (щото тоалетната хартия пак ще е дефицит).
Та, светло бъдеще го чака.
Да прочете и коментарите отдолу, какъв светъл момент за човечеството! ДА ЖИВЕЙ!
anonymous908491
09-21-2014, 14:13
той папагала си е от оно време - озлобен, бездарен и тъп. Кво го ръчкаш изобщо
По онова време зъбурите ги биеха в училище, педалите ги биеха навсякъде, а компютърните игри не бяха заместител на социален живот.
Значи ако живееше тогава, щяха да те бият в училище, щяха да те бият и извън училище, а през останалото време, щеше да се лакираш и мериш рокли във вас.
че ми е адски любопитно в кое заведение ще чистиш масите като завършиш :lol:
Срамна работа няма, но теб и за чистач не биха те взели, защото половината работен ден, ще ти отива в оправяне на маникюра.
По онова време зъбурите ги биеха в училище, педалите ги биеха навсякъде, а компютърните игри не бяха заместител на социален живот.
IQ-то ми е поне 2 девиации над твоето, не бой се ти аз как уча.
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/568379-Windows-7
предлагам всички дружно да се посмеем на компютърния спец с 5+ години опит и нулеви познания
Щеше да е смешно ако не беше страшно.
Но ако държиш, нека продължим. Миналия път подви опашка и цял месец те нямаше във форума - чак ми домъчня. Тъкмо минах през линейната алгебра и диференциалната геометрия - имам какво да допълня.
Неотдавна сипваше тук на тези в датата - сигурно и там са обърсали пода с тебе и си се изнесъл във форум, пълен с пишлемета, че да се правиш на много вещ. Палячо.
anonymous908491
09-21-2014, 14:45
IQ-то ми е поне 2 девиации над твоето, не бой се ти аз как уча.
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/568379-Windows-7
предлагам всички дружно да се посмеем на компютърния спец с 5+ години опит и нулеви познания
Щеше да е смешно ако не беше страшно.
Но ако държиш, нека продължим. Миналия път подви опашка и цял месец те нямаше във форума - чак ми домъчня. Тъкмо минах през линейната алгебра и диференциалната геометрия - имам какво да допълня.
Неотдавна сипваше тук на тези в датата - сигурно и там са обърсали пода с тебе и си се изнесъл във форум, пълен с пишлемета, че да се правиш на много вещ. Палячо.
хахахаха, страхлив съм, кво да правя, няма да клякам и да лапам първата ми подадена пишка като теб, и работа нямам, по цял ден вися тук.
в дата ме баннаха преди година, пода бършат с пумияри като теб, мен предпочитат да ме изгонят, за да не засрамвам тъпаците, които ми се правят на разбирачи.
Ти си тъп зубър, освен това си гей+мър, не си изтеглил късата клечка в живота, а си поел голямата патка.
Тъкмо ми напомни за темата, сега ме мързи да поправям тъпизмите ти в нея, за поред път си успял да не напишеш едно вярно нещо, но довечера ще намеря време.