PDA

View Full Version : СТРАХ и БОЛЕСТ

cottoncandy654
04-14-2014, 12:16
Аз съм момиче на 19 имам си сериозен приятел, но съм болна и не знам как да му кажа. Болна съм от анорексия. Страх ме е с мен да не се случи нещо и да го оставя сам. Няма да понеса той да страда по моя вина. Искам да не страда, но как да му кажа. Искам да научи от мен, но ме е страх и ми е притеснено, не знам как да му кажа. Не искам да го разстройвам. Знам, че ме обича много. Така или иначе ще разбере, но искам да е от мен. Някой може ли да каже как да подходя и как да му кажа тази сериозна новина. Благодаря за съветите предварително.

yakuza_
04-14-2014, 12:19
Като за начало започни да се лекуваш, има разлика между болна съм от "Х" и осъзнах, че съм болна от "Х" и започнах да се лекувам.

Al3ksandra
04-14-2014, 14:05
Просто му го кажи. Щом толкова много те обича, ще го приеме. Пък и дори здравия човек не е застрахован от това да му се случи нещо лошо и...вече да го няма на бял свят. Така че деликатно поговори с него. А и това заболяване се лекува, така че вземай мерки. Успех от мен!

3oPuTy
04-14-2014, 14:40
Щом е с теб и вече се обичате едва ли сте заедно от скоро. А щом не сте отскоро заедно би следвало той да е наясно с проблема ти. И все пак не е много трудно да му го кажеш в прав текст, нали?!

RapExotic
04-15-2014, 10:46
Той не те ли е виждал гола? Това не е нещо, което може да се скрие. Щом те е приел такава, значи иска да е с теб.

baby_baby
04-15-2014, 14:09
По-добре му го кажи отколкото да си мълчиш все пак сте заедно с ще те разбере

Ivaaaaa
04-15-2014, 14:35
той не е забелязал външните признаци ли? хаха
сори, ама това не е нещо, което не може да се види.

DarkTemplar
04-15-2014, 14:41
След кратка консултация с Гугъл установих, че освен ако не смяташ да се самоубиваш, няма друг вариант, при който "да оставиш приятеля ти сам". И тъй като съм в добро настроение, ще ти препоръчам да си намериш добър психолог и диетолог, защото очевидно имаш нужда и от двамата.

tori
04-15-2014, 20:05
Той не те ли е виждал гола? Това не е нещо, което може да се скрие. Щом те е приел такава, значи иска да е с теб.
В началото, когато всичко е наред, не можеш да разбереш, че госпожицата ти е болна. Изглежда жизнена и изпълнена с желание да отслабва още, щастлива е, че е смъкнала 1-2 килограма. Личи доста по-натам, когато нещата се задълбочат. Или даже не съвсем - личи когато си заинтересован от госпожицата, когато следиш дали и по колко храна яде, дали пресмята калории и мазнини, по това дали след ядене ходи до тоалетната и по миризмата на дъха и, даже в косата личи като се загледаш, когато преди това сте говорили открито как се вижда пуфкафа в огледалото и как не се харесва. Личи по въпросите дали ти я виждаш дебела, по изказването, че Мария била свалила 10 кила с диета и завистта (пък била тя и благородна) към въпросната Мара. Личи по заглеждането по улиците, по телевизора даже. И това стига само да наблюдаваш по-задълбочено, дори не ти е нужно да виждаш последствията.
Пък авторката да се лекува сериозно - ако е в по-тежко положение, диетолози и психолози, ако не самичка пред огледалото, със силата на внушения. Авторке, засядаш сама пред огледалото си и (ако личи) се разсъбличаш гола, взираш се в себе си. Мислиш дали и как по-точно се харесваш, какво искаш да промениш. Помисли дали си заслужава да си ебаваш душицата с глад, вместо да се храниш здравословно и да тренираш. В тая (http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/326605-%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D 0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D 1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D 1%8F-%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%8F) тема има бая писано, прегледай я.
По самия въпрос - най-добре сподели с него, разкажи му за всичко от самото начало. Обичате се и си вярвате, нали? Супер, той няма да ти откаже духовна подкрепа, а ако го направи - просто не е човека за теб.