View Full Version : Проблем с родителите ми
Lighting
04-19-2014, 18:21
Здравейте, в 7 клас съм и имам сериозен проблем с мойте родители. Те искат нищо друго да не правя, а само да уча. Когато и да им се обадя по телефона все ,, Учиш ли" , ,, Има ли нещо ново в бележника" и т.н. И мислят само какво има в смачкания бележник - там някакви цифри. На всичкото отгоре и се заяждат. Не стига, че уча пред очите им, ами все разправят колко съм тъп. Оценките ми не са хубави много - БЕЛ-5, математика-4 въпреки, че последната е 6. И винаги когато отидем на разходка споменават учене и как тъпея, или ми скапват настроението с други простотии. Моля кажете какво да направя!!!
Ами виж сега. Родителит ти постъпват така, защото те искат да си възможно най - добрият. Те не могат да приемат, че ти имаш едни възможности, а очакват съвсем други. Плюс това ти предстоят изпити, което задълбочава проблема. Това, че и през свободното време, което пракарвате заедно, те ПАК ти опяват. Няма лошо да те мотивират, но не и прекално. Затова, моят съвет е да седнеш с тях и да ги попиташ защо това е толкова важно за тях, но без да крещиш или да им се караш. :))
Оценките ти наистина не са цветущи. Разбирам да беше само с шестици и да мрънкаш, ама... Предстои ти изпит, от който зависят следващите ти 5 години. Останал ти е около месец, вземи да се стегнеш, за това време няма да пропуснеш толкова много от към личен живот. После тъкмо няма да могат да ти опяват, че не си учил достатъчно и че си се провалил. И мине ли това време си правиш каквото искаш. Помисли си, за 30-тина дни дали си заслужава да се заяждаш.
Lighting
04-20-2014, 14:20
Помисли си, за 30-тина дни дали си заслужава да се заяждаш.
И кaкво, дa търпя тоз терор всеки ден тaкa ли? Дa бихa могли дa ме стреснaт мaлко aмa......
терор
:lol:
Нормално е вашите да се притесняват за изпитите ти. Не е нормално ТИ да не се притесняваш. Преглътни си малко гордостта, нищо няма да ти стане. Най-много да извлечеш полза накрая.
RapExotic
04-21-2014, 14:56
Родителите ти са избрали грешния подход за да те накарат да учиш. Така най-много да те демотивират. Покажи им, че имаш интерес към това, което учиш. Говори им и ти постоянно за училище, за учебници, за оценки и ще видиш как ще им омръзне в даден момент
Lighting
04-21-2014, 15:55
Родителите ти са избрали грешния подход за да те накарат да учиш. Така най-много да те демотивират. Покажи им, че имаш интерес към това, което учиш. Говори им и ти постоянно за училище, за учебници, за оценки и ще видиш как ще им омръзне в даден момент
Мерси зa съветa
DieselBlood
04-21-2014, 22:49
Това пък е възможно най-голямата глупост, която може да съществува на света. Оценките не са най-важното нещо на света. Това би трябвало да им е ясно. Защо не ги питаш дали, когато са били на твоите години, са били отличници? Вярно е, че 7ми клас е важен, но чак толкова....
Ей,к'ви са тия випроси?! Сядаш си на гъзото , влизаш в якото даскало и после нека пада кеф! Карат ти се,защото 7 клас ти е изпита и не влезеш ли в ЕГ или МГ само с връзки би се оправил!