PDA

View Full Version : За растежа на косата

ShtrudeL
04-23-2014, 19:38
Какви могат да са причините, поради които косата ни да е в застой? 8-) За пресите - ясно. Друго>? :33
ПиснА ми! Какво повече да направя? :33
Не я изправям вече 3 месеца, не ползвам лак, пяна и всякакви такива вредности, днес си взех хининов шампоан, ползвам кристали, реша се единствено под душа, след като съм си сложила балсам/маска, правя си маски с масла от време на време, от време на време си обирам и връхчетата самичка и НИЩО. КАКВО по дяволите да направя още? Единственото лошо, което й причинявам е, че я боядисвам (с безамонячни бои) 8-)

ShtrudeL
04-23-2014, 21:16
https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/q85/s720x720/10153204_740097286012249_8928484486663135825_n.jpg Средата на януари се подстригах..

До сега да е порастнала най-много с два пръста..

Deadlock
04-23-2014, 21:46
На тази снимка косата ти изглежда добре, здравичка. Казвам го, защото съм виждала снимки, на които изглежда много увредена. Ако действително си успяла да я заздравиш, това е супер и е по-важно от растежа.

Философствам и нямам отговор на питането ти, а и аз се интересувам :Р

ShtrudeL
04-23-2014, 22:28
Изглежда здравичка, защото е изправена от фризьорче, след като ме маза с разни работи 8-)
Мисля, че е мааааалко по-добре от преди, но трябва още много път да измине 8-)

Искам дълга косаааа ((( *мрън* 8-)

katalia3
04-23-2014, 23:08
Прави масаж на скалпа, приемай витамини, храни се с добра храна, ползвай различни масла коита да втриваш. Но, нищо чудво да е до ген и организъм. Има хора на които косите им растат мнооого бавно и такива на които стигат до едно положение и спират. Поддържай я здрава и жива, това е най-важно. Бавен процес си е, не става само със 'искам дълга коса' :) Ще порасне, имай търпение и се грижи за нея :)

Andjyy
04-24-2014, 06:18
Прави масаж на скалпа, приемай витамини, храни се с добра храна, ползвай различни масла коита да втриваш. Но, нищо чудво да е до ген и организъм. Има хора на които косите им растат мнооого бавно и такива на които стигат до едно положение и спират. Поддържай я здрава и жива, това е най-важно. Бавен процес си е, не става само със 'искам дълга коса' :) Ще порасне, имай търпение и се грижи за нея :)

+1-2 литра вода на ден .. и не прекалявай с маските ,защото косата трябва и да си почива :)
П.С-много ми харесва цвета ти.. някак див е :D

DisappointedDreamer
04-24-2014, 08:47
Вода и витамини.

Имам приятелка, азиатка, която си отряза косата от дупето до ключиците и за 3 месеца порасна пак го дупето. До ген си е.

А травитаминол не искаш ли да пробваш? Някои казват, че постигат доста добри резултати.

Lourenço
04-24-2014, 09:32
Аз ползвах тривитамол за около 6 месеца, има ефект но не е WOW.. порасна ми повече коса но като обем, не в дължина.

anonymous708973
04-24-2014, 10:22
Eй, аман с тоя растеж значи. Всеки иска дълга коса без да му пука отива ли му или не му отива.

ТОЛКОВА ти отива с по-къса коса! Толкова много! Продължавай в същия дух със заздравяването, пък проклетият растеж сам ще дойде.
Някъде декември на 12-ти клас косата ми беше колкото твоята, реших да я пускам за бала, щото все пак ми трябваше коса, за да съм къдрава. Маски - 2-3 пъти седмично, професионална серия шампоан и балсам, изправяне веднъж в месеца сигурно, сушах я обаче. Е, порасна, знаеш как е била.

В момента пак е дълга, но е тооооолкова ужасно нацъфтяла, сигурно половината. Нямам търпения да отида и да ми отреже поне едно 10 см, пък може в последния момент да реша да са повечко.
Мисълта ми е, че е много, много по-добре да имаш умерена дължина коса, но здрава, отколкото изтощена и късаща се. Не знам дали е от обработката, ама имаш една камара снимки, на които направо ме свива корема за косичката ти - пример: https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10157307_736482503040394_5719842647866162984_n.jpg

fUcKsMiLe
04-24-2014, 13:02
Щруд, подхранвай я просто. На мен с хининова вода и подстригване всеки месец ми порасна доста последната година, като я бях отрязала малко под ключицата, сега стига до кръста, че и малко по-надолу. Тия дни ще я поорежа малко пак и до бала няма да я бутам. След това ще я отрежа до ключиците, че е много изтощена. Аз точно от пресата я изтощих толкова, че сега и трябва брутално рязане наполовина. От 6-7 месеца не съм я изправяла цялостно. Само някой кичур дето не ме слуша от време на време и това е. Значително по-здрава е от преди, но пак не е добре.

Маската с тривитаминол може да помогне при теб, аз не съм пробвала.
Може да пиеш витамини(хубави! - питай някой който разбира от химия да ти препоръча нещо добро) и водица. И чакаш.

sweetka_96
04-24-2014, 13:11
Трябва да се подстригваш много чето. Поне 2 пъти в месеца, на една приятелка така и порастна.

katalia3
04-25-2014, 08:24
..

katalia3
04-25-2014, 08:25
Трябва да се подстригваш много чето. Поне 2 пъти в месеца, на една приятелка така и порастна.

Косата не расте от подстригване. По този начин просто се премахват накъсаните и нацъфтели краища, които правят косата да изглежда по къса може би, защото ако не се подстрижат, ще продължат да се цепят. Така е, нужно е подстригване, но не за растеж, а за да може косата да изглежда по жива, без изсъхналите и изтощени краища.

mashbg
06-13-2014, 08:32
аз съм най-доволна от тези ампули за коса, 40лв е кутията 12 ампули.освен 4е спрат косопада,спомагат за бърз раствж на косата,супер са.Най ежтино си ги купувам от този магазин:http://zakosata.com/index.php?route=product/category&path=18_69

strawberry88
06-13-2014, 09:09
Косата НЕ се реше мокра, още повече пък под душа (защото тогава е най-уязвима и много лесно се накъсва)!!! Също така не си ли оправиш храненето и пиенето на вода (!), и 50 маски и масла да си сложиш, няма да видиш ефект.

Hilary_
06-13-2014, 15:59
Какви могат да са причините, поради които косата ни да е в застой?
- вътрешни (хормонално влияние, прием на медикаменти)
- външни (сезонни промени) са основните.
Не я изправям вече 3 месеца, не ползвам лак, пяна и всякакви такива вредности,
.. което е полезно, но се отнася само за дължините ти - не и за растежа на косъма.
днес си взех хининов шампоан,
.. който няма никакво отношение към растежа на косъма, колкото и да го хвалят.
ползвам кристали,
.. които единствено заглаждат косъма ти (отвън) и натрупват силикони върху него, които не позволяват на маските/балсамите да проникнат във вътрешността му и съответно - да го подхранят.
реша се единствено под душа, след като съм си сложила балсам/маска,
.. когато косъмът се намокри е много по – уязвим и по този начин го увреждаш.
правя си маски с масла от време на време,
.. маслата също нямат отношение към растежа, а и повечето са водоразтворими и също не особено ефективни. Отмиват се в момента на измиването с вода.
КАКВО по дяволите да направя още?
Не знам колко бързо ти расте косата, но каквото и да направиш – шансовете да увеличиш стадия на растеж е минимален и за да се случи трябва да приемаш мъжки полови хормони (в което съм сигурна, че няма да си причиниш). По – разумен вариант са добавките за коса, но пак гледай да са съобразени с организма ти. Всичко останало (локално приложено, "увеличаващо растежа") е плод на въображение на фирмите, произвеждащи го и на купуващите.

... :)

marilyn
06-18-2014, 14:29
Тривитаминол. Това наистина помага, ако се ползва редовно. Освен това може да пробваш с Герикапс или Геритамин, едно и също е. Това са витамини, евтини са.