View Full Version : Косата ми се къса?
Sunshine.7
07-02-2014, 18:36
Здравейте.
От около един месец косата ми се къса много и когато се изреша по земята и по четката има сравнително доста косми. Бихте ли ми помогнали как да оправя този проблем?
Благодаря предварително.
Според мен този косопад може да е от времето, защото съм чела, че през лятото може да се появи. Ако не спре скоро може да използваш шампоани, които са против косопад. :)
smilelady
07-02-2014, 19:30
Пробвай с хининова вода, върши чудеса за сгъстяването на косата, но трябва известно постоянство.
Отделно е много важно как разресваш косата. Като за начало ти препоръчвам да използваш дървен гребен/четка, тъй като те щадят повече косата. Отделно никак не е хубаво да започваш разресването от корените към върха и да дърпаш прекалено силно. Започни от краищата и чак след като си премахнала възлите, разреши цялата коса по дължина. Сега идва лято, така че, ако ползваш сешоар, те съветвам да се откажеш от него и да се довериш на топлото време. Надявам се така значително да намалиш косопада. Успех :)
Не си реши косата, когато е мокра, защото тогава лесно се къса. Внимавай как я решиш, преди мен ти обясниха. Спри сешоарите, пресите, машите, като цяло топлинната обработка. Сега като времето е топло, ще ти е по-лесно, дори много да си свикнала със сешоара.
Прави си маски с мед, жълтък, кисело мляко и някакво масло (бадемово, арганово, макадамия) или зехтин. С такава маска се стои поне няколко часа, като си увиеш главата в хавлиена кърпа и найлонова шапка, за да се затопли.
Дано съм ти помогнала. :)
Sunshine.7
07-03-2014, 10:25
Благодаря ви за съветите! :) Определено ще са ми от полза :)
InnocentFuck
07-03-2014, 14:59
Когато ти е мокра косата не я реши с четка , а с гребен.
Ползвай и хининова вода :)
Sunshine.7
07-03-2014, 19:05
Благодаря отново за съветите.
Имам още един въпрос - четох в една статия, че някои хора са също така доволни, а дори и повече, от хининовия шампоан. Та какво бихте ми препоръчали, като се сметне за въпрос, че когато един път се подстригах доста над раменете, косата ми порасна за 1 година малко под раменете. И дотам...
А също така хининовата вода/хининовият шампоан подпомагат ли за растежа на косата? :)
Зависи от теб самата, има доволни и не чак толкова. Докато не опиташ, не можеш да знаеш при теб как са нещата.
InnocentFuck
07-04-2014, 19:03
Благодаря отново за съветите.
Имам още един въпрос - четох в една статия, че някои хора са също така доволни, а дори и повече, от хининовия шампоан. Та какво бихте ми препоръчали, като се сметне за въпрос, че когато един път се подстригах доста над раменете, косата ми порасна за 1 година малко под раменете. И дотам...
А също така хининовата вода/хининовият шампоан подпомагат ли за растежа на косата? :)
Помагат супер много за разтежа на косата .
Но ако се прекали с ползването ефекта е - омазняване на косата.