Влез

View Full Version : Пъпчици по сгъвката на ръцете след епилация.

fUcKsMiLe
07-14-2014, 15:23
От известно време ми се получават такива пъпчици, предимно около сгъвката на ръцете. Минават за 1-2 седмици, но е ужасно дразнещо.
Защо се получават? Какво да слагам/правя за да не се случва пак?

Getyourfreakon
07-14-2014, 16:27
Ако си ги махаш с кола маска е нормално. На някои хора с по-нежна кожа им се получават такива точици. Опитай с епилатор, не би трябвало да има.

fUcKsMiLe
07-14-2014, 22:55
С епилатор съм.

tori
07-14-2014, 23:11
Ръцете не си епилирам, защото нямам пукнато косъмче там, но краката редовно са с такива точки, които до ден-два се скриват. Единственото, което мога да те посъветвам, е след епилирането да минаваш с мокри ръце, за да почистиш от останали косъмчета и после да слагаш успокояващ крем с много лека текстура. До два дни би трябвало да липсват.

sometimes_
07-15-2014, 07:44
На мен пък козметичката ми е казвала, че след епилиране не трябва да се мие/мокри поне 1-2 часа. На мен също ми излизат такива пъпчици и единствения начин, по който предодвратявам появата им, е да се намажа със спирт (Салицилиов, 2%) след епилирането. Мажа се веднага след като си махна космите, изчаквам поне час и тогава се мия, след това се мажа още 1-2 пъти и си слагам някакъв крем, обикновено се мажа с Бочко. Та...откакто я правя тая процедура ми излизат най-много по 2-3 пъпчици и се махат за 1-2 дни. :)

102
07-15-2014, 08:10
за кво се обезкосмявате изобщо
да не сте си хванали любовници

.Wonder
07-15-2014, 08:25
На мен също ми се получават такива пъпчици, но не само на сгъвките на ръцете, но и на краката. Знам, че се получават от потта, все пак са едни от местата, които най-много се потят, но още не съм открила начин да ги премахна. Просто ги чакам да се махнат сами (:

sometimes_
07-15-2014, 08:27
за кво се обезкосмявате изобщо
да не сте си хванали любовници

Не. Търсим си любовници...

102
07-15-2014, 08:29
Не. Търсим си любовници...

тогава да
наложително е

102
07-15-2014, 08:30
На мен също ми се получават такива пъпчици, но не само на сгъвките на ръцете, но и на краката. Знам, че се получават от потта, все пак са едни от местата, които най-много се потят, но още не съм открила начин да ги премахна. Просто ги чакам да се махнат сами (:

нали знаеш че некои хора немат ръце а други немат крака

.Wonder
07-15-2014, 08:36
нали знаеш че некои хора немат ръце а други немат крака
е в този случай го нямат проблема с пъпчиците :cool:

DarkEmotionS
07-15-2014, 08:51
Използвам успокояващия балсам на Nivea (за след бръснене, за мъже е ;д) и до 15-20 минутки нямам никакви пъпчици нито по ръцете, нито по краката, нито където и да било... може да опиташ. :)
http://prikachi.com/images.php?images/552/7470552r.jpg ( точно това използвам )

tori
07-15-2014, 10:35
На мен пък козметичката ми е казвала, че след епилиране не трябва да се мие/мокри поне 1-2 часа. На мен също ми излизат такива пъпчици и единствения начин, по който предодвратявам появата им, е да се намажа със спирт (Салицилиов, 2%) след епилирането. Мажа се веднага след като си махна космите, изчаквам поне час и тогава се мия, след това се мажа още 1-2 пъти и си слагам някакъв крем, обикновено се мажа с Бочко. Та...откакто я правя тая процедура ми излизат най-много по 2-3 пъпчици и се махат за 1-2 дни. :)
Аз знам, че не е добре да ги миеш с разни неща, защото и най-малкото би раздразнило наранена кожа, но за вода никога не съм чувала... Пък и не си представям да си сложа спирт по раздразнена кожа.

sometimes_
07-15-2014, 13:01
Ами не знам и аз. Това са ми казвали - това правя и поне при мен има ефект. Не ме боли от спирта, не е някакво неприятно усещане. Даже вчера се епилирах и се мазах с тия неща и сега нямам нито едно зачервяване.

Renny.
07-15-2014, 17:15
След като свършиш с епилатора минаваш по местата, където ти излизат с няколко кубчета лед, и не би трябвало да се появят повече от 1-2 :)

fUcKsMiLe
07-17-2014, 06:48
За всеки случай питах и една козметичка, която има моя проблем. Тя ми каза, че го решава със това \/.
Ще пробвам следващия път, ако не ще пробвам с NIVEA.
Ако не стане.. нз. :Д
http://buy4friends.com/upload/shopPictures/T2461.jpg