.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Мега фен Аватара на fUcKsMiLe

Пъпчици по сгъвката на ръцете след епилация.

От известно време ми се получават такива пъпчици, предимно около сгъвката на ръцете. Минават за 1-2 седмици, но е ужасно дразнещо.
    Защо се получават? Какво да слагам/правя за да не се случва пак?
    *сън*

Ако си ги махаш с кола маска е нормално. На някои хора с по-нежна кожа им се получават такива точици. Опитай с епилатор, не би трябвало да има.

С епилатор съм.
    *сън*

Мега фен Аватара на tori
    Ръцете не си епилирам, защото нямам пукнато косъмче там, но краката редовно са с такива точки, които до ден-два се скриват. Единственото, което мога да те посъветвам, е след епилирането да минаваш с мокри ръце, за да почистиш от останали косъмчета и после да слагаш успокояващ крем с много лека текстура. До два дни би трябвало да липсват.

Супер фен Аватара на sometimes_
    На мен пък козметичката ми е казвала, че след епилиране не трябва да се мие/мокри поне 1-2 часа. На мен също ми излизат такива пъпчици и единствения начин, по който предодвратявам появата им, е да се намажа със спирт (Салицилиов, 2%) след епилирането. Мажа се веднага след като си махна космите, изчаквам поне час и тогава се мия, след това се мажа още 1-2 пъти и си слагам някакъв крем, обикновено се мажа с Бочко. Та...откакто я правя тая процедура ми излизат най-много по 2-3 пъпчици и се махат за 1-2 дни.
    I`m trying to make your dreams come true...

Мега фен Аватара на 102
    за кво се обезкосмявате изобщо
    да не сте си хванали любовници

Голям фен Аватара на .Wonder
    На мен също ми се получават такива пъпчици, но не само на сгъвките на ръцете, но и на краката. Знам, че се получават от потта, все пак са едни от местата, които най-много се потят, но още не съм открила начин да ги премахна. Просто ги чакам да се махнат сами (:

Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    за кво се обезкосмявате изобщо
    да не сте си хванали любовници
    Не. Търсим си любовници...

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от sometimes_ Виж мнението
    Не. Търсим си любовници...
    тогава да
    наложително е

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от .Wonder Виж мнението
    На мен също ми се получават такива пъпчици, но не само на сгъвките на ръцете, но и на краката. Знам, че се получават от потта, все пак са едни от местата, които най-много се потят, но още не съм открила начин да ги премахна. Просто ги чакам да се махнат сами (:
    нали знаеш че некои хора немат ръце а други немат крака

Голям фен Аватара на .Wonder
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    нали знаеш че некои хора немат ръце а други немат крака
    е в този случай го нямат проблема с пъпчиците

Използвам успокояващия балсам на Nivea (за след бръснене, за мъже е ;д) и до 15-20 минутки нямам никакви пъпчици нито по ръцете, нито по краката, нито където и да било... може да опиташ.
    http://prikachi.com/images.php?images/552/7470552r.jpg ( точно това използвам )

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от sometimes_ Виж мнението
    На мен пък козметичката ми е казвала, че след епилиране не трябва да се мие/мокри поне 1-2 часа. На мен също ми излизат такива пъпчици и единствения начин, по който предодвратявам появата им, е да се намажа със спирт (Салицилиов, 2%) след епилирането. Мажа се веднага след като си махна космите, изчаквам поне час и тогава се мия, след това се мажа още 1-2 пъти и си слагам някакъв крем, обикновено се мажа с Бочко. Та...откакто я правя тая процедура ми излизат най-много по 2-3 пъпчици и се махат за 1-2 дни.
    Аз знам, че не е добре да ги миеш с разни неща, защото и най-малкото би раздразнило наранена кожа, но за вода никога не съм чувала... Пък и не си представям да си сложа спирт по раздразнена кожа.

Ами не знам и аз. Това са ми казвали - това правя и поне при мен има ефект. Не ме боли от спирта, не е някакво неприятно усещане. Даже вчера се епилирах и се мазах с тия неща и сега нямам нито едно зачервяване.

След като свършиш с епилатора минаваш по местата, където ти излизат с няколко кубчета лед, и не би трябвало да се появят повече от 1-2

За всеки случай питах и една козметичка, която има моя проблем. Тя ми каза, че го решава със това \/.
    Ще пробвам следващия път, ако не ще пробвам с NIVEA.
    Ако не стане.. нз. :Д

*сън*

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си