View Full Version : Продадох си душата на ДЯВОЛА
Здравейте!
Преди около 1 година, поради здравословни проблеми се прекръстих в религията наречена спиритуален сатанизъм. Спиритуален в случая означава, че освен религиозна тематика, последователите й се занимават и със спиритизъм. Не след дълго станах спиритист. Започнах да призовавам демони (Goetia). Свързах се с демон наречен Lucifuge Rofocal. Този демон е известен с това, че управлява богатствата по света. Съставих PACT или кръвен договор в който изисках от демона да ми предостави сума от 1 милион в замяна за моята душа. Lucifuge така и не успя да ми предостави тази сума. Вместо това започнах да чувам гласове на различни духове, повечето от които бяха злонамерени. Освен, че ми говореха, те упражняваха контрол над мен. В продължение на 3 месеца страдах, не само от гласовете, но и биологически. Измина вече половин година откакто се свързах с въпросният демон и гласовете все още ме съпътстват. Изпаднал съм в много трескаво положение. Направих оттогава два опита за самоубийство. Понастоящем планувам и трети опит. Имам нужда от помощ. Как да постъпя, като нямам условията, за да практикувам спиритизъм, тъй, като се преместих да живея в нов апартамент? Пробвах да се свържа с големите авторитети в областта, но те не ебават. Какво ще ме посъветвате да направя?
defender
07-15-2014, 15:37
говори с православен свещеник (в близката църква), той ще ти каже какво да правиш.
(недей да те е срам, направи го)
anonymous908491
07-15-2014, 15:53
Здравейте!
Преди около 1 година, поради здравословни проблеми се прекръстих в религията наречена спиритуален сатанизъм. Спиритуален в случая означава, че освен религиозна тематика, последователите й се занимават и със спиритизъм. Не след дълго станах спиритист. Започнах да призовавам демони (Goetia). Свързах се с демон наречен Lucifuge Rofocal. Този демон е известен с това, че управлява богатствата по света. Съставих PACT или кръвен договор в който изисках от демона да ми предостави сума от 1 милион в замяна за моята душа. Lucifuge така и не успя да ми предостави тази сума. Вместо това започнах да чувам гласове на различни духове, повечето от които бяха злонамерени. Освен, че ми говореха, те упражняваха контрол над мен. В продължение на 3 месеца страдах, не само от гласовете, но и биологически. Измина вече половин година откакто се свързах с въпросният демон и гласовете все още ме съпътстват. Изпаднал съм в много трескаво положение. Направих оттогава два опита за самоубийство. Понастоящем планувам и трети опит. Имам нужда от помощ. Как да постъпя, като нямам условията, за да практикувам спиритизъм, тъй, като се преместих да живея в нов апартамент? Пробвах да се свържа с големите авторитети в областта, но те не ебават. Какво ще ме посъветвате да направя?
Сделката не е валидна, не ти е дал този милион, освен това ти е взел и акъла, можеш да го съдиш, но кофти момент е, че съда работи за него.
rockandroll
07-15-2014, 15:56
толкова много хора правят тази грешка и изобщо не осъзнават в какво се забъркват... не трябваше да го правиш, рано или късно сатаната си взима неговото
иначе искрено се надявам да си трол, ако не - жалко
Не съм трол - твърде жалко.
anonymous895156
07-15-2014, 17:39
http://www.2dom.org/
ако наистина имаш такъв проблем и искаш да го разрешиш, тогава се отречи напълно от сатанизма, и започни да призоваваш Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос за помощ докато не те освободят напълно - както си призовавал демони, така можеш да призоваваш и истинския Господ Бог - не е много по-различно погледнато от тази гледна точка, имай предвид че аз бях много по-зле от теб, дори с хиляди пъти по-зле, при все че не бях (заклет) сатанист, но бях много преследван от зли духове, ала с призоваване на истинския Господ Бог за помощ всичко добро е постижимо
sometimes_
07-16-2014, 11:57
Хм... Интересно. На мен пък ми донесе 1 милион. Явно не го кефиш достатъчно...
Stella_SN
07-16-2014, 12:43
http://www.2dom.org/
+// имате нужда....
FemaleEyes
07-27-2014, 03:48
Като малък около 7-9 годишен бях мисля, молих се на дявола казах следното "моля те дявол да еба" като се има в предвид че съм християнин. И сега след цялото това време знаеш ли какво стана? Като си пипам главата на пениса ме боли МНОГО! И предполагам че не мога да правя секс но така ми се пада като съм тъп. Това което си направил е най-голямата грешка в живота ти повярвай ми. Отиди в църквата и стани набожен, аз гледах клип как Исус спасява сатанист ето ти линк.
https://www.youtube.com/watch?v=6l7A4cQHxuY
най-тъпото нещо е да се кланяш на дявола, това не е одушевено същество с добро сърце за да може да прояви разбиране и да ти помогне истински, но е неодушевен дух, нещо като машина, която е програмирана да погубва човеците/одушевените, така че да се кланяш на лукавия е като да се хвърлиш в пастта на голяма месомелачка, затова ако си още жив, побързай да се отречеш от сатана(та), и ако трябва потърси помощта на Исус Христос и Неговия Небесен Отец
kakvi diavoli vivigda6 moge i da si luda ne se 6eguvam na istina e vazmogno ili prosto si mnogo izmorena ne 6to ot toia sort
ako tova e istina kaji v kakvo systoqqnie si ..izmychva li te ..pravil li te e neadekvaten ..bogohulstva li..pokazval li ti e kontrol nad hora jivotni ..tehnikata estestveno.imam sluchai koito e razlichen i podoben ..no ne ti vqrvam neshto.
Carpe Diem
01-23-2015, 23:23
Тука имаш две опции,
1. Бягай в църквата.
2. Бягай в психиатрията.
Съветвам те да почнеш с 1, те ако не могат да ти помогнат ще те упътят към 2 където със сигурност ще.
TheDeath
01-24-2015, 06:35
Имам и аз един съвет... Намали филмите на ужасите, намали простотиите в интернет и си намери истинско хоби. Психиатър също би могъл да е от полза... Иначе просто порасни, но това изисква време
AngelBelchev
01-24-2015, 07:29
И аз препоръчвам психиатър, не се шегувам и не се ебавам, както някои тук ще си помислят. Или казарма. Никой с всичкия си не би... да... както и да е. Спирам, вие си знаете...
kaRamella
01-25-2015, 02:49
Как разговаря с този Lucifuge Rofocal ? Как се научи? Изведнъж ми стана интересно...
dreamchaser______/
01-25-2015, 08:18
Кажи честно?
Абе хора какво ви става? Опитвам се да разбера дали си правиш един грандиозен ташак с всички или вярно имаш нужда не от психолог а от психиатър . Поне като се свързваш с дяволи,демони и сатаната се увери, че ще си спазят договора и ще те направят богат или там какъвто искаш.
_Whatafucknworld_
02-02-2015, 20:16
Абе, виж авторе...ако наистина има такова нещо (и левия тестис да ми падне изведнъж, пак няма да повярвам...) иди при свещенник (ходжа) и приеми исляма. Ще се оттървеш от всички мъки.
П.П.С. - Ще трябва да те обрежат.
Шегувам се.
Виж какво, слушай съветите на другите. Иди при свещенник и си проповядвай религията. Хората от дома на бога знаят какво да правят с глупаци като тебе.
I hereby invoke the Prince of Darkness,
The great Dragon of the bottomless pit
Who is the Bringer of Light
And Lord of the Earth.
Hear me, o mighty God of Hell!
Come forth from the black Abyss,
Come forth from the ends of the Earth,
Come forth from the nighttime sky!
Great Tiamat, Apophis, Ahriman, Typhon!
Leviathan, Azazel, Belial, Samael!
Satan, Lucifer, SET!
My Lord and Master, come forth from Hell
And greet me as Your servant and friend.
Join me as I conduct this service in Your honor
Out of love and thankfulness for You.
Amen!
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10885437_832510546791337_5381441237921804486_n.jpg ?oh=1edfadb73dd46c9fe45aaa85931819c3&oe=554FD598
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t1.0-9/10906184_836130806429311_4749117348613471796_n.jpg ?oh=e17d56c2c31d6d37eb3b562901cc5731&oe=555B458D&__gda__=1431932791_6839b09b2f1425ad2a722e40b0ffa7e f
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10411983_848558975186494_2963344029231503853_n.png ?oh=0b10b2dccb40e09ed6ca75a2d99e17d2&oe=554FFB0C&__gda__=1435634100_ead33867676f7c4ad346bdceebd954c 9
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10325191_851930101516048_3949006961424619530_n.jpg ?oh=590f0413d26d268fb49100abb0935ba4&oe=5548F963&__gda__=1432107017_6644b733cf180c66c58e6896df4be9d 9
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10978684_857740804268311_4680075477118393170_n.jpg ?oh=3a363a9cd50574a5bac262d26ce14aa7&oe=555F5C20&__gda__=1432955049_7077c401ead06a2787335ad50bb7a44 7 :v
I hereby invoke the Prince of Darkness,
The great Dragon of the bottomless pit
Who is the Bringer of Light
And Lord of the Earth.
Hear me, o mighty God of Hell!
Come forth from the black Abyss,
Come forth from the ends of the Earth,
Come forth from the nighttime sky!
Great Tiamat, Apophis, Ahriman, Typhon!
Leviathan, Azazel, Belial, Samael!
Satan, Lucifer, SET!
My Lord and Master, come forth from Hell
And greet me as Your servant and friend.
Join me as I conduct this service in Your honor
Out of love and thankfulness for You.
Amen! evala za teniskata na hsb
Не помня да съм купувала каквато и да е душа наскоро...
Като малък около 7-9 годишен бях мисля, молих се на дявола казах следното "моля те дявол да еба" [/url] :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :razz:
tonybadams
04-30-2015, 07:33
ТАка е като в училище децата неги учат на вероучение.Душата си човек може да загуби и без да призовава коготи и да е. Но в твоя случай е станало от немъливост- непознаване на религията ,филсофията и психологията. Незнам дали в този форум има толкова голям критерий ,че да ти каже какво да правиш .Земята е арена на битката между доброто и злото. КАто разлиакта е ,че на доброто се вика зло и обратното. Не са искали да ти помогнат ,з-то явно се налага сам да се погрижиш.Един път вече си се продал сега се налага да направиш пълна изповед пред себе си и пред светлината и да поискаш прошка. Не мисли ,че ставаот един път.Месеци ежедневно трябва да се грижиш за контака с Светлината. АЗ в случая визирам Арх Михаел.
defender
05-19-2015, 19:01
EDIT: абе, честно казано, не ми се занимава с глупости
ясна ми е рабатата докторе, не ми отговаряй, ако си прочел поста и въпросите преди да го изтрия.
https://www.youtube.com/watch?v=ejJVtbHNXvA
defender
05-19-2015, 22:46
https://www.youtube.com/watch?v=ejJVtbHNXvA
ти християнска мома ли си?
defender
05-19-2015, 23:00
добре си се ориентирала, а
defender
05-19-2015, 23:02
мислиш, ли?
ти си знаеш!
po dobre satanata ot kolkoto bog
разбира се че не
Да не си сатанистка?
Да не си сатанистка?
tq ne no az da
И с какво точно се занимава сатанизма, има ли нещо като Библия?
defender
05-20-2015, 15:59
tq ne no az da
сега ще те хвърлим на доктор сатан, да те пробваме дали си качествен сатанист или си от имитаторите :D
сега ще те хвърлим на доктор сатан, да те пробваме дали си качествен сатанист или си от имитаторите :D
ka4estven satanist sym
defender
05-20-2015, 16:03
ka4estven satanist sym
а можеш ли да готвиш яйца на очи
първо изпитание
а можеш ли да готвиш яйца на очи
първо изпитание
estestveno 4e moga
da ne sym 6 godi6en
Ouroboros
05-20-2015, 16:43
http://stream1.gifsoup.com/view3/1202714/the-exorcist-o.gif
Този ритуал ще те изчисти, душа порочна.
http://stream1.gifsoup.com/view3/1202714/the-exorcist-o.gif
Този ритуал ще те изчисти, душа порочна.
Недей ми учи поданиците на глупости, че и тебе ще купя.
Недей ми учи поданиците на глупости, че и тебе ще купя.
ти си жив пример за корупция в отвъдния свят
DoctorSatan666
05-20-2015, 17:22
estestveno 4e moga
da ne sym 6 godi6en
Второ изпитание :
Готов ли си да убиваш лицемерната християнска паплач в името на Сатаната?
https://www.youtube.com/watch?v=Xpk1wJ62CrQ
defender
05-20-2015, 19:12
Второ изпитание :
Готов ли си да убиваш лицемерната християнска паплач в името на Сатаната?
Забележка към второ изпитание: доктора май не е баш истински сатанист, те са супер интелигентни хора и са в много тесен кръг.
Докторе за да таиш ненавист, това значи нещо те подтиска, щом те подтиска значи това нещо е по-силно и ти отнело свободата, щом ти е отнело свободата, значи точно ти живееш в лицемерие - как да ти го кажа по-просто. :D
ПП: виж, че християните не те мразят и никой не се е изразявал така, те ли са лицемерите ве?
Да не си сатанистка?
аз не мога да правя яйца на очи, от имитаторите съм
hail seitan
https://www.youtube.com/watch?v=eovuIfeH2k4
defender
05-20-2015, 19:43
аз не мога да правя яйца на очи, от имитаторите съм
наистина си от имитаторите, защото на това изпитание, трябваше просто да напсуваш и да кажеш, че съм тъп.
а и въпроса си беше супер олигофренски
така, че вижда се, не е за вас сатанизма, към нещо друго се ориентирайте, той е само за тесен кръг
Pitancho
05-20-2015, 20:01
Defender, що се занимаваш с него? Поредният лицемер, дето хем уж е ту невярващ , ту агностик, обаче хем не вярва в Бога, хем Го мрази и в червата си. Хем отрича свръхестественото, хем прави метани на рогатия. Хем е против религиите, хем се е залепил за най-нелогичната, деструктивна и човеконенавистна религия- сатанизма. Хем уж търсел някаква истина, в която има чиста логика, неповлияна от разни мистики, хем си служи с лъжи и симпатизира на бащата на лъжата т.е. дявола. И после разправя, че е толкова сложен, че не можем да се докоснем до него дори по допирателната. Подобно на дявола, очевидно не е тъпанар, само че при цялата си интелектуална мощ е направил най-тъпия избор - Богоборството. Само че за демоните този избор е окончателен, а за човеците е възможно да го променят, докато са живи, до смъртта си.
defender
05-20-2015, 20:14
той си мисли, че точно ние с тебе сме лицемери, аз го разбирам добре, но не знам как да му поднеса нещата от наша страна, изглежда е нужна и някаква вяра за да схване, не знам.
DoctorSatan666
05-20-2015, 20:27
hail seitan
https://www.youtube.com/watch?v=eovuIfeH2k4
Хахахаха, това го бях забравил... :lol:
http://prikachi.com/images/117/8126117S.jpg
Made my day.
Corb1225
05-20-2015, 20:30
...
Знам каква игра играеш, Сатанаиле, мен няма да ме заблудиш, о, ти господарю на мрака и погубител на човешкия род.
DoctorSatan666
05-20-2015, 20:48
Defender, що се занимаваш с него?
Щото отчаяно търси моето внимание. Причините за това все още са ми неизвестни. Като че ли има някакъв фетиш към това някой да му разваля филмите, което всъщност има обратен ефект при него - да ги засилва. Може би затова и търси внимание. Утвърждаващите делюзии имат свойството да са крайно пристрастяващи.
Поредният лицемер, дето хем уж е ту невярващ , ту агностик, обаче хем не вярва в Бога, хем Го мрази и в червата си. Хем отрича свръхестественото, хем прави метани на рогатия. Хем е против религиите, хем се е залепил за най-нелогичната, деструктивна и човеконенавистна религия- сатанизма. Хем уж търсел някаква истина, в която има чиста логика, неповлияна от разни мистики, хем си служи с лъжи и симпатизира на бащата на лъжата т.е. дявола. И после разправя, че е толкова сложен, че не можем да се докоснем до него дори по допирателната. Подобно на дявола, очевидно не е тъпанар, само че при цялата си интелектуална мощ е направил най-тъпия избор - Богоборството. Само че за демоните този избор е окончателен, а за човеците е възможно да го променят, докато са живи, до смъртта си.
Ама аз не симпатизирам на дявола. Аз съм дявола.
Come at me bro...
http://prikachi.com/images/152/8126152F.jpg
Хахахаха, това го бях забравил... :lol:
Made my day.
heheh
на мен това:
http://media.boingboing.net/wp-content/uploads/2012/07/NewImage50.png
ти си жив пример за корупция в отвъдния свят
Естествено.
defender
05-20-2015, 20:54
Щото отчаяно търси моето внимание. Причините за това все още са ми неизвестни. Като че ли има някакъв фетиш към това някой да му разваля филмите, което всъщност има обратен ефект при него - да ги засилва. Може би затова и търси внимание. Утвърждаващите делюзии имат свойството да са крайно пристрастяващи.
може би ми помагаш да виждам недостатъците си, не знам и аз, може верно да e някакво психясване. :)
помагаш ми да държа ума си в ада
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:00
помагаш ми да държа ума си в ада
Не знам дали умът ти е в ада или в рая. Ако трябва да предположа, бих казал че е дълбоко в задника ти.
ПП: Дава съвсем ново значение на фразата "мисловни диарии". :D
defender
05-20-2015, 21:01
ако ти си дявола, в себе си няма да имаш нищо градивно и добро, нито някой ще може да ти оправя деня.
според мен ти не знаеш какво е дявол
defender
05-20-2015, 21:03
Не знам дали умът ти е в ада или в рая. Ако трябва да предположа, бих казал че е дълбоко в задника ти.
да затова с него наторявам малки тревички като тебе, демек изсирам се.
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:07
да затова с него наторявам малки тревички като тебе, демек изсирам се.
То за торенето се изисква все пак някакво наторяващо съдържение. А ти май само мисловно "попръцкваш"...
Pitancho
05-20-2015, 21:08
Колкото нпп е свидетел на Бога. Ма той за разлика от теб поне си вярва.
Corb1225
05-20-2015, 21:09
Сега разбирам всичко за присъствието на ДокторСатанаил сред нас. Той действително е влязъл в ролята на форумен сатана, и иска да поеме контрол над нас, да повярваме в него и наш да стане пътя негов. Ето затова той се опитва да ни обърка, дa размие понятията и представите ни. Няма добро, всичко е в главата ни, ние не сме добри, добрините ги правим с мотив.
defender
05-20-2015, 21:10
тука е като санаториум за свидетели на богове и дяволи :D
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:10
Но не и за разлика от теб.
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:12
Сега разбирам всичко за присъствието на ДокторСатанаил сред нас. Той действително е влязъл в ролята на форумен сатана, и иска да поеме контрол над нас, да повярваме в него и наш да стане пътя негов. Ето затова той се опитва да ни обърка, дa размие понятията и представите ни. Няма добро, всичко е в главата ни, ние не сме добри, добрините ги правим с мотив.
http://prikachi.com/images/182/8126182j.gif
Ето ви текст в оригинал, да се очистите:
Exorcizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestas, omnis incursio infernalis adversarii, omnis legio, omnis congregatio et secta diabolica, in nomine et virtute Domini Nostri Jesu + Christi, eradicare et effugare a Dei Ecclesia, ab animabus ad imaginem Dei conditis ac pretioso divini Agni sanguine redemptis + . Non ultra audeas, serpens callidissime, decipere humanum genus, Dei Ecclesiam persequi, ac Dei electos excutere et cribrare sicut triticum + . Imperat tibi Deus altissimus + , cui in magna tua superbia te similem haberi adhuc praesumis; qui omnes homines vult salvos fieri et ad agnitionem veritaris venire. Imperat tibi Deus Pater + ; imperat tibi Deus Filius + ; imperat tibi Deus Spiritus Sanctus + . Imperat tibi majestas Christi, aeternum Dei Verbum, caro factum + , qui pro salute generis nostri tua invidia perditi, humiliavit semetipsum facfus hobediens usque ad mortem; qui Ecclesiam suam aedificavit supra firmam petram, et portas inferi adversus eam nunquam esse praevalituras edixit, cum ea ipse permansurus omnibus diebus usque ad consummationem saeculi. Imperat tibi sacramentum Crucis + , omniumque christianae fidei Mysteriorum virtus +. Imperat tibi excelsa Dei Genitrix Virgo Maria + , quae superbissimum caput tuum a primo instanti immaculatae suae conceptionis in sua humilitate contrivit. Imperat tibi fides sanctorum Apostolorum Petri et Pauli, et ceterorum Apostolorum + . Imperat tibi Martyrum sanguis, ac pia Sanctorum et Sanctarum omnium intercessio +.
Ergo, draco maledicte et omnis legio diabolica, adjuramus te per Deum + vivum, per Deum + verum, per Deum + sanctum, per Deum qui sic dilexit mundum, ut Filium suum unigenitum daret, ut omnes qui credit in eum non pereat, sed habeat vitam aeternam: cessa decipere humanas creaturas, eisque aeternae perditionis venenum propinare: desine Ecclesiae nocere, et ejus libertati laqueos injicere. Vade, satana, inventor et magister omnis fallaciae, hostis humanae salutis. Da locum Christo, in quo nihil invenisti de operibus tuis; da locum Ecclesiae uni, sanctae, catholicae, et apostolicae, quam Christus ipse acquisivit sanguine suo. Humiliare sub potenti manu Dei; contremisce et effuge, invocato a nobis sancto et terribili nomine Jesu, quem inferi tremunt, cui Virtutes caelorum et Potestates et Dominationes subjectae sunt; quem Cherubim et Seraphim indefessis vocibus laudant, dicentes: Sanctus, Sanctus, Sanctus Dominus Deus Sabaoth.
V. Domine, exaudi orationem meam.
R. Et clamor meus ad te veniat.
[si fuerit saltem diaconus subjungat V. Dominus vobiscum.
R. Et cum spiritu tuo.]
Oremus. Deus coeli, Deus terrae, Deus Angelorum, Deus Archangelorum, Deus Patriarcharum, Deus Prophetarum, Deus Apostolorum, Deus Martyrum, Deus Confessorum, Deus Virginum, Deus qui potestatem habes donare vitam post mortem, requiem post laborem; quia non est Deus praeter te, nec esse potest nisi tu creator omnium visibilium et invisibilium, cujus regni non erit finis: humiIiter majestati gloriae tuae supplicamus, ut ab omni infernalium spirituum potestate, laqueo, deceptione et nequitia nos potenter liberare, et incolumes custodire digneris. Per Christum Dominum nostrum. Amen.
Ab insidiis diaboli, libera nos, Domine.
Ut Ecclesiam tuam secura tibi facias libertate servire, te rogamus, audi nos.
Ut inimicos sanctae Ecclesiae humiliare digneris, te rogamus audi nos.
Et aspergatur locus aqua benedicta.
defender
05-20-2015, 21:13
То за торенето се изисква все пак някакво наторяващо съдържение. А ти май само мисловно "попръцкваш"...
важно е чувството на облекчение, благодаря, че ми го предоставяш.
Corb1225
05-20-2015, 21:14
http://prikachi.com/images/182/8126182j.gif
Кажи, че не бях прав! Кажи го! Предизвиквам те, принце на мрака!
Pitancho
05-20-2015, 21:17
Но не и за разлика от теб.
Именно. Само че изместваш темата - че разтягаш локуми, в които ти самият не вярваш.
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:17
важно е чувството на облекчение .
Не се и съмнявам, че за теб е така.
defender
05-20-2015, 21:19
Не се и съмнявам, че за теб е така.
че, кога ще ми се отдаде друга възможност буквално да се изпърдя на "дявола" ве, мерсииии
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:20
Именно. Само че изместваш темата - че разтягаш локуми, в които ти самият не вярваш.
Какво значение има в какво вярвам, след като ти вярваш, че аз вярвам?
Pitancho
05-20-2015, 21:22
че, кога ще ми се отдаде друга възможност буквално да се изпърдя на "дявола" ве, мерсииии
:-D :-D
Pitancho
05-20-2015, 21:27
Какво значение има в какво вярвам, след като ти вярваш, че аз вярвам?
Стига си го усуквал. Казах ти нещо друго - не че вярваш, а че и сам не си вярваш на дрънканиците.
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:30
Кажи, че не бях прав! Кажи го! Предизвиквам те, принце на мрака!
Не си прав. Не търся последователи. Всички ме следват така или иначе. Всеки е там някъде по пътя си, кога и къде ще стигне си зависи индивидуално от всеки. Като и отговорноста за това си я носи всеки. Пътя за всеки е сам през себе си, защото всеки е пътя сам за себе си. Аз само споделям неща от моя път.
Corb1225
05-20-2015, 21:30
Какво значение има в какво вярвам
Сатанаиле, ти отхвърляш вярата изначално. Според теб няма нищо, в което да си струва да се вярва, всичко е проекция на съзнанието ни, няма понятия и няма категории, всичко е една илюзия, създадена от нас хора. Тогава как вярваш изобщо в твоите догми и нещата, които говориш/пишеш? Вярваш ли? Объркан човек ли си?
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:31
Буквално можеш да ми пръднеш само на хуя. Но засега си още на ниво метафорично.
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:37
Сатанаиле, ти отхвърляш вярата изначално. Според теб няма нищо, в което да си струва да се вярва, всичко е проекция на съзнанието ни, няма понятия и няма категории, всичко е една илюзия, създадена от нас хора. Тогава как вярваш изобщо в твоите догми и нещата, които говориш/пишеш? Вярваш ли? Объркан човек ли си?
Понятия и категории има, просто повечето хора забравят че понятията са условни и относителни, като източник на тая относителност са самите те. Къде съм писал неща с догматичен характер, още повече пък да съм изтъквал вяра в тях? И не, не вярвам в нищо - не изпитвам вътрешна необходимост да вярвам в каквото и да е.
Pitancho
05-20-2015, 21:39
Вярваш ли? Объркан човек ли си?
Колкото повече го питаш, толкова повече противоречиви отговори ще получиш. На принципа ,,дръж ги у мъглата, та да им се изясни''.
defender
05-20-2015, 21:41
И не, не вярвам в нищо - не изпитвам вътрешна необходимост да вярвам в каквото и да е.
като спиш с приятелката си не вярваш ли, че можеш да я задоволиш.
или може би живот без вяра е лицемерие?
Corb1225
05-20-2015, 21:42
Понятия и категории има, просто повечето хора забравят че понятията са условни и относителни, като източник на тая относителност са самите те. Къде съм писал неща с догматичен характер, още повече пък да съм изтъквал вяра в тях? И не, не вярвам в нищо - не изпитвам вътрешна необходимост да вярвам в каквото и да е.
Не вярваш и в собствените си думи ли? Тогава как разбираш дали говориш истини? Ами ако всичко е една голяма илюзия, ако всичко е проекция на съзнанието ти? Какво ако си милиш, че имаш контрол над нещата, а всъщност нямаш? Въпроси, въпроси. Как отговаряш без вътрешно убеждение? Ти и аз съществуваме ли наистина или и това е илюзия? Можеш ли да си сигурен, че не е? Ти ли определяш, че понятията са условни и относителни? Как разбираш, че са? Какво, ако всъщност не са?
DoctorSatan666
05-20-2015, 21:48
като спиш с приятелката си не вярваш ли, че можеш да я задоволиш.
Защо ми е да вярвам в такова нещо?
defender
05-20-2015, 21:51
защото надеждата е стимула за всяко дело, да го започнеш.
да кажеш друго би било лицемерие
Corb1225
05-20-2015, 22:01
Хайде бе, Сатанаиле, давай ми отговори, нали винаги ги имаш?
DoctorSatan666
05-20-2015, 22:10
Не вярваш и в собствените си думи ли?
Не.
Тогава как разбираш дали говориш истини?
Не разбирам. Не вярвам в абсолютни истини.
Ами ако всичко е една голяма илюзия, ако всичко е проекция на съзнанието ти?
Ама то е. Точно затова всичко е релативно. От субективизма не може да се избяга, единствено е възможно да се подобри коефициента на адекватност.
Ти и аз съществуваме ли наистина или и това е илюзия?
Аа, не знам. Питай Нео от матрицата. Аз съм отворен към всички възможности. Все пак единственото налично битие е това в моето съзнание. По същия начин както за теб е налично и единствено достъпно само твоето съзнание. Въпреки че за последното няма как да съм сигурен. Все пак логично е да се допусне че няма да има възприятия, ако няма какво да се възприема. Което съвсем не омаловажава тоталността и ограничеността на съзнанието.
Ти ли определяш, че понятията са условни и относителни? Как разбираш, че са?
Понятията са мисловни конструкции, които целят да опишат и систематизират предполагаемо обективната действителност. Но както вече намекнах, те не съществуват извън съзнанието, което определя и тяхната релативност. Проверката на тая релативност е проста. Може ли да има понятия без съзнание? На говоря за това, което понятията изразяват, описват или генерализират, а за самите понятия, за самата функция и необходимост от тях.ю
ПП: Нещата с понятията стоят по следния начин: Последния етап при формирането на всяко понятие и категория е генерализацията - тоест синтез на общите елементи. Проблемът е че предпоследния етап е абстракцията (от лат. - абстракцио - отделяне), тоест трябва първо да отделиш "важния" елемент за да го синтезираш после в общото. И точно тук тая важност е крайно релативна.
DoctorSatan666
05-20-2015, 22:20
защото надеждата е стимула за всяко дело, да го започнеш.
Точно тук се различаваме, драги ми мисловно-пърдящи приятелю. Твоята воля изисква оправдания да се задвижи.
Corb1225
05-20-2015, 22:24
Понятията са мисловни конструкции, които целят да опишат и систематизират предполагаемо обективната действителност. Но както вече намекнах, те не съществуват извън съзнанието, което определя и тяхната релативност. Проверката на тая релативност е проста. Може ли да има понятия без съзнание? На говоря за това, което понятията изразяват, описват или генерализират, а за самите понятия, за самата функция и необходимост от тях.
Казваш, че не вярваш в абсолютни истини, но твърдиш това като абсолютна истина. Защо си противоречиш?
defender
05-20-2015, 22:25
Точно тук се различаваме, драги ми мисловно-пърдящи приятелю. Твоята воля изисква оправдания да се задвижи.
оправдания за какво,
всяко дело им цел и се прави с надежда за постигане на целта, иначе и безполезно, напразно.
или казваш, че сатинизма е бозполезен, именно.
DoctorSatan666
05-20-2015, 22:58
Казваш, че не вярваш в абсолютни истини, но твърдиш това като абсолютна истина. Защо си противоречиш?
Това не е абсолютна истина, а е част от онази група на общовалидни положения, източник на чиято валидност са самите те за себе си, без да е нужен допълнителен доказателствен критерии. Самото "понятие за понятие" по дефолт имплицира съзнание. Самото съждение е доказателство за себе си. Няма друг начин. Тук не се изисква доказателство или аргумент та да е истина. Ако дотук написаното ти се струва като аргумент на абсолютна истина, ок. Но за мен това не е абсолютна истина, така че противоречието произтича от твоите дефиниции, не от моите. Под абсолютна истина имам предвид истина, която се приема безусловно, въпреки възможността тя да не е истина.
ПП: Общо взето почна да задаваш недообмислени въпроси, на които няма как да дам отговори с които да ме разбереш. Трябва да можеш да си "играеш" с дефинициите, да можеш да гледаш на нещата от различни ъгли едновременно, а за това аз няма как да ти помогна, щото избора и контрола върху това си е изцяло твой. А ти си избрал една позиция и фиксирани дефиниции и се придържаш към тях, и затова не осъзнаваш тоя момент на относителност, още по-малко пък да го приложиш. И после се чудиш що сметките не излизат. Не става така.
Corb1225
05-20-2015, 23:14
Терминът, който търсиш е аксиома. Но не виждам как твърдението ти е аксиома. Когато двама или повече човека (разбирай съзнания) възприемат дадено явление за факт, то не започва ли да съществува извън съзнанието им? Ако теб те няма(и съответно съзнанието ти не съществува), това изключва ли съществуването на всичко останало?
DoctorSatan666
05-20-2015, 23:25
оправдания за какво,
всяко дело им цел и се прави с надежда за постигане на целта, иначе и безполезно, напразно.
или казваш, че сатинизма е бозполезен, именно.
Безполезно е да ти кажа колко си тъп, защото няма да го осъзнаеш. Но въпреки това ще го направя, защото така желая. Малоумен си.
Corb1225
05-20-2015, 23:28
ПП: Общо взето почна да задаваш недообмислени въпроси, на които няма как да дам отговори с които да ме разбереш. Трябва да можеш да си "играеш" с дефинициите, да можеш да гледаш на нещата от различни ъгли едновременно, а за това аз няма как да ти помогна, щото избора и контрола върху това си е изцяло твой. А ти си избрал една позиция и фиксирани дефиниции и се придържаш към тях, и затова не осъзнаваш тоя момент на относителност, още по-малко пък да го приложиш. И после се чудиш що сметките не излизат. Не става така.
Ще си позволя да не се съглася. Ако се придържах към каквото и да било, нямаше да задавам въпроси, а да твърдя факти. Винаги съм гледал от различни ъгли, но никога не съм стигал до крайности, които потенциално да размият напълно основите, на които се полагат разбиранията ни за Света. Та от тази гледна точка си оставам рационалист. Моите разбирания са, че когато имам дилема, трябва да избера пътя, който ми се вижда най-вероятен и най-логичен, на мен - не на някой друг. Дори си има научен термин, с който се нарицава това действие, но в момента ми избяга, ще съм благодарен, ако можеш да ми помогнеш.
DoctorSatan666
05-20-2015, 23:32
Терминът, който търсиш е аксиома. Но не виждам как твърдението ти е аксиома. Когато двама или повече човека (разбирай съзнания) възприемат дадено явление за факт, то не започва ли да съществува извън съзнанието им? Ако теб те няма(и съответно съзнанието ти не съществува), това изключва ли съществуването на всичко останало?
Нали точно това ти обяснявам - съзнанието е отражение на съществуващото, но само по себе си не е гарант за съществуването на каквото и да е, освен за самото съзнание. Възприетото от двама човека като факт не е нищо повече от консенсусна истина, проявление на колективното съзнание. А колективното съзнание е само осреднен сбор от индивидуалните съзнания ( на двамата човека в случая). Като такова, то оперира на друго ниво, по други закони, но негова първа и единствена основа е индивидуалното съзнание.
ПП: Това е последния ми коментар за тази вечер. Повече утре.
Corb1225
05-20-2015, 23:41
Farewell.
И се надявам да не ме разбираш погрешно. Въпреки че на моменти съм по-рязък и изглеждам нападателен, подбудите ми са съвсем други и мисля, че това стана ясно.
още по-тъпо е да се опитваш да пребориш лицемерието със сатанизъм, след като е в пъти по-неправеден от която и да е друга религия
DoctorSatan666
05-21-2015, 11:51
Ако се придържах към каквото и да било, нямаше да задавам въпроси, а да твърдя факти.
>.. да не се съглася..
>... от тази гледна точка си оставам рационалист.
> ...Моите разбирания са...
> ...трябва да избера пътя...
Въпросът не опира до твърдене на факти, а до отношение към тях. Нещо което зависи не толкова от фактите, колкото от самия теб. Тук има една тънкост, която мога да оприлича на "слагане на каруцата пред коня" , при която е трудно да се определи дали фактите определят отношението към тях, или отношението към фактите определя кое ще се възприеме като факт. Ето например за нпп съществуването на бог е факт, основа на която се базират всичките му по нататъшни разсъждения. За него тоя факт е толкова очевиден, че изобщо не го подлага на съмнение. С много други неща положението е същото - те се крият зад илюзията на очевидността, където колкото са по-очевидни, толкова по-малка е вероятността да ги забележим, още по-малко да ги преосмислим.
Неосъзнатото отношение е най-върлия враг на всеки опит за анализ, защото изменя посоката на разсъждение съобразно отношението. Затова в академичните и научните среди се подхожда с пълна безпристрастност при анализирането на фактите. Което не е проблем в естествените науки, но във философията е проблем, защото предмет на познание е и самия човек а там винаги са намесени странични мотиви.
Винаги съм гледал от различни ъгли, но никога не съм стигал до крайности, които потенциално да размият напълно основите, на които се полагат разбиранията ни за Света
Точно това обаче трябва да направиш, ако искаш да вникнеш истински, в това което говоря. Трябва сам, съзнателно да бутнеш основите на всяко изградено и затвърдено знание. Понеже това знание е преди всичко продукт на самия теб, и е израз на твоето отношение към света, отговорността и възможността за промяната на което, не е никъде другаде освен в теб. Само така ще достигнеш до онази степен на знание, където знанието губи смисъла и предназначението си и става познание - защото мислещия човек не знае нищо, а само ПОзнава нещата, в пълното съзнание че това което познава е само субективен, мисловен модел на познаваното, но не е самото познавано. По същия начин както съзнаваш че картата не е територията, или че отражението не е отразяваното. Та и в тоя смисъл аз само познавам нещата, приемам че те са валидни само условно и само в рамките на комплексния модел, с които описвам света, човека и себе си. Затова и казах че няма абсолютни истини - вярата и личното убеждение е единствения критерий за истина (истина не в научен смисъл, като обективен, измерим факт, а истина като психологизъм). Отпадне ли необходимостта от вяра, тоест отпадне ли отношението, отпада и нуждата от истини.
DoctorSatan666
05-21-2015, 12:08
Развиваш ли се докторче, развиваш ли се, успя ли да си направиш ритуалите за прогонване на зли християни, с повредени мозъци, хихи.
Сигурен съм че ако Иисус беше в тая тема дори и той щеше да изтъкне умствения и душевния ти дефицит.
http://prikachi.com/images/931/8126931r.gif
Corb1225
05-21-2015, 12:55
Дефенди, трябва да развиеш усет кога да спреш.
Точно това обаче трябва да направиш, ако искаш да вникнеш истински, в това което говоря. Трябва сам, съзнателно да бутнеш основите на всяко изградено и затвърдено знание. Понеже това знание е преди всичко продукт на самия теб, и е израз на твоето отношение към света, отговорността и възможността за промяната на което, не е никъде другаде освен в теб. Само така ще достигнеш до онази степен на знание, където знанието губи смисъла и предназначението си и става познание - защото мислещия човек не знае нищо, а само ПОзнава нещата, в пълното съзнание че това което познава е само субективен, мисловен модел на познаваното, но не е самото познавано. По същия начин както съзнаваш че картата не е територията, или че отражението не е отразяваното. Та и в тоя смисъл аз само познавам нещата, приемам че те са валидни само условно и само в рамките на комплексния модел, с които описвам света, човека и себе си. Затова и казах че няма абсолютни истини - вярата и личното убеждение е единствения критерий за истина (истина не в научен смисъл, като обективен, измерим факт, а истина като психологизъм). Отпадне ли необходимостта от вяра, тоест отпадне ли отношението, отпада и нуждата от истини.
Никога не съм имал проблем да променян/доразвивам позициите си по различни въпроси, може да се каже, че го правя постоянно. Напълно споделям, че пътят към познанието е да търсиш, да мислиш, да изследваш, да не се задоволяваш с това, което знаеш, защото може да се окаже, че всъщност не знаеш нищо. Никога(от както се смятам за осъзнат човек) не съм си позволявал емоциите да влияят на разсъжденията и изводите ми, напротив - всичко става методично и с много прагматизъм. Разбира се, и аз, както всеки, си имам моментите на пристрастност. Стана малко лично, но мисля, че се разбрахме.
defender
05-21-2015, 13:07
Дефенди, трябва да развиеш усет кога да спреш..
ми да не ми отговаря, какво да спирам, да не го карам насила, какво си пуска картинки се прави на интересен.
ПП: кажи, кое да спирам, да не би да го бия с камшик да ми отговаря, има пълна свобода.
Corb1225
05-21-2015, 13:28
^ То си е за теб, ама може да си мазохист, това би обяснило нещата.
defender
05-21-2015, 13:31
Ми доктора ми е интересен човек, това е, ако спре да ми е интересен, ще спра.
моя стимул не е болката, а интересността.
Често не съм срещал такива хора.
Pitancho
05-21-2015, 19:03
=defender;11297661]Ми доктора ми е интересен човек, това е, ако спре да ми е интересен, ще спра.
моя стимул не е болката, а интересността.
Често не съм срещал такива хора.
А аз например се надявам, да не срещам на живо такива отровни гъби. На мен доктора не ми е интересен.
Затънал е в релативизма до шията и се муси на всеки, който има определени възгледи за нещата. Това, да признаеш наличието на някакъв авторитет извън себе си за него е белег за инфантилност, щото той се гордее, с това, че дори сам за себе си не е авторитет. Е аз под вола теле няма да търся, демек не ме вълнува човек, който не застава зад истинността на думите си, но пък лъже заради самия спорт. Например ту каже че е сатанист, ту сатаната, ту чист материалист, ту е агностик, ту нещоси над тези понятия, ту извън всякакви понятия... Е мама ми е казала с такива чешити да не си играя.
defender
05-21-2015, 19:18
На доктора философията имам чувство, че е като къща без основи, казва нещо, спори, защитава го, напада, отбранява със зъби и нокти, и после идва и ти казва, че той всъщност приемал нещата само условно.
Сега кажи питанчо, не е ли интересно?
още по-тъпо е да се опитваш да пребориш лицемерието със сатанизъм, след като е в пъти по-неправеден от която и да е друга религия
сатаната не беше ли част от христянството?
в някои религии го няма като личност
е някой рапър щом го играе лошото момче
сатаната не беше ли част от христянството?
в някои религии го няма като личност
е някой рапър щом го играе лошото момче
не мога да отговарям за всеки, който се нарича християнин, но в Библията дяволът е представен като такъв, на който не трябва да му се вярва, нито да му се кланят, нито да му се угажда/служи, а религиите, които не представят същото, което е представено в Библията със сигурност са подвеждащи/лъжливи, затова и не представят лукавия така както е представен в библейските писания
Corb1225
05-21-2015, 21:40
не мога да отговарям
О, Альоша, Альошенка! Здравей, как си?
Corb1225
05-21-2015, 22:11
Извинявам се за двойният пост, ама Докторе, любопитно ми е какво мислиш за астрологията.
О, Альоша, Альошенка! Здравей, как си?
да ми кажеш "Здравей, как си?" след "альоша, альошенка!" е лицемерие, "здравей" е пожелание за здраве, щастие, дълъг живот и въобще добри неща, а да се опитваш да ме правиш сакат/инвалид е нещо друго...
Corb1225
05-21-2015, 22:47
а да се опитваш да ме правиш сакат/инвалид е нещо друго...
o.o
Ти пък. Никога не бих си позволил такова нещо, и съм напълно сериозен.
не мога да отговарям за всеки, който се нарича християнин, но в Библията дяволът е представен като такъв, на който не трябва да му се вярва, нито да му се кланят, нито да му се угажда/служи, а религиите, които не представят същото, което е представено в Библията със сигурност са подвеждащи/лъжливи, затова и не представят лукавия така както е представен в библейските писания
все едно да кажеш който не мисли като мен е лъжец
има истини, които са вечни - защо да си кривим душите?!, ако въобще не беше от значение, тогава нито щеше да има цяла Библия от 1000 страници, иначе лично аз, подобно на всеки един от истинските Светии и праведни, предпочитам да има чиста любов(напълно добри отношения) между хората съвсем директно
DoctorSatan666
05-22-2015, 14:09
Извинявам се за двойният пост, ама Докторе, любопитно ми е какво мислиш за астрологията.
Съмнявам се че подредбата на планетите и звездите има някакво съществено значение за развитието на който и да е човек. По-скоро хората, които вярват в тази некохерентна камара от високо-вероятни предположения, генерализират това което е съвпаднало и после го проектират върху себе си и останалите, като всичко, което не е съвпаднало остава на заден план. Това е принцип с които злоупотребяват медиуми, врачки и прочее. Състои се в това че човешкият ум е по-склонен да търси/възприеме подобията и съответствията, отколкото разликите и несъответствията. Даже мисля че имаше експеримент проведен, конкретно за зодиите, където на всички бил раздаден "личен" хороскоп с описание на зодията им, който обаче бил един и същ за всички. Въпреки това повече от половината оценили хороскопа си като напълно точен, а отговорилите че е напълно неточен били под 10%.
има истини, които са вечни - защо да си кривим душите?!, ако въобще не беше от значение, тогава нито щеше да има цяла Библия от 1000 страници, иначе лично аз, подобно на всеки един от истинските Светии и праведни, предпочитам да има чиста любов(напълно добри отношения) между хората съвсем директно
ако ти напиша книга от 2000 страници дето оптимус прайм е върховен бог и чък норис е бог на любовта ще вярваш ли в нея?
в нея и бронята на волтрон ще бъде свещен предмет
виж кво става в египет що книги имат там на кого да вярвам кажи ми?
ако ти напиша книга от 2000 страници дето оптимус прайм е върховен бог и чък норис е бог на любовта ще вярваш ли в нея?
в нея и бронята на волтрон ще бъде свещен предмет
виж кво става в египет що книги имат там на кого да вярвам кажи ми?
аз най-напред вярвам в Онзи, Който наистина е истинският Бог, и после мога да вярвам и в писанието, което Той ми посочи за истинно, а като такъв ми се (е) яви(л) единствено Отца чрез Исус, и официалното писание, което ми посочи беше единствено библейското
аз най-напред вярвам в Онзи, Който наистина е истинският Бог, и после мога да вярвам и в писанието, което Той ми посочи за истинно, а като такъв ми се (е) яви(л) единствено Отца чрез Исус, и официалното писание, което ми посочи беше единствено библейското
де ти се явил викаш?
defender
05-22-2015, 19:34
Иисус се явил само на Апостолите, повече на никой друг няма да се яви преди края на дните, другите са евтини търсачи на бърза слава и колко били важни.
Иисус се явил само на Апостолите, повече на никой друг няма да се яви, другите са евтини търсачи на слава.
в библията не се ли говореше кога Иисус щял да се яви пред хората и какво мисли той за тия дето се представят за него и лъжат че им се явява?
defender
05-22-2015, 19:38
да, поправих се горе,
да, поправих се горе,
стана ми интересно за пича с паранормални преживявания дето хвали библията дали знае какво пише в нея
defender
05-22-2015, 19:42
той знае, но май желанието му да се изживява като равен на апостолите и някъв избран е май по-голямо от истината.
Иисус се явил само на Апостолите, повече на никой друг няма да се яви преди края на дните, другите са евтини търсачи на бърза слава и колко били важни.
в библията не се ли говореше кога Иисус щял да се яви пред хората и какво мисли той за тия дето се представят за него и лъжат че им се явява?
да, поправих се горе,
стана ми интересно за пича с паранормални преживявания дето хвали библията дали знае какво пише в нея
той знае, но май желанието му да се изживява като равен на апостолите и някъв избран е май по-голямо от истината.
и още трябва да се поправяш дифендърчо, не знам дали аз зная, но вие май не знаете:
"А в Дамаск имаше един ученик на име Анания; и Господ му рече във видение: Анание! А той рече: Ето ме, Господи." Деяния 9: 10
пише ли Анания да е бил апостол?!, а я виж тук:
"И като възкръсна рано в първия ден на седмицата, Исус се яви първо на Мария Магдалина, от която бе изгонил седем беса. Тя отиде и извести на тия, които бяха Го придружавали, и които Го жалееха и плачеха." Марк 16: 9-10,
"В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба..... тя се обърна назад и видя Исуса, че стои, но не позна, че беше Исус. Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна. Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю! Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог. Мария Магдалина дохожда и известява на учениците, че видяла Господа, и че Той й казал това." Йоан 20: 1-18
и Мария Магдалина ли е била апостол?!, видя ли се сега кой е лъжесвидетел(ят)?!
defender
05-22-2015, 21:35
В случая Иисус се явява на Анание отново в случка свързвана с Апостолите - в случая с Павел
На Мария Магдалена се е явява също в случка свързана с Апостолите
Иисус се явява само относно Апостолите и до времето на Апостолите
Ти си съвсем специален случай, нямащ аналог никъде в Писането след Христос.
defender
05-22-2015, 22:15
кой е лъжесвидетел(ят)?!
Никога не съм се отъждествявал на какъвто и да е свидетел, херувим или какъвто и да е - не ме свързвай с еретизма ти по никакъв начин, ама грам, ............... граммм.
Просто обикновен християнин, абсолютно на никой не налагам нещо като някакъв свръхзвуков божествен авторитет,
Всеки сам да си разсъждава какво приема, не приема, вярва или не..
Може и аз по някога да допускам грешки, дори неволно, но не искам да обвързвам никой към себе си има много православна литература, който иска да чете сам, всеки сам по пътя.
Но относно лъжесвидетелството ти, съм категоричен, но от другите всеки да си решава сам.
defender
05-22-2015, 22:53
друго, което е, че Христос се е явявал до слизането на Светия Дух т.е. явявал се е до 50-сетия ден от възкресението.
а на тебе нпп, какво ти се е явило, не знам.
defender
05-22-2015, 23:09
и
пише ли Анания да е бил апостол?!, а я виж тук:
"Бог заповядал на един от 70-те Христови ученици в Дамаск - св. ап. Анания, да отиде и да покръсти Савел."
В случая Иисус се явява на Анание отново в случка свързвана с Апостолите - в случая с Павел
На Мария Магдалена се е явява също в случка свързана с Апостолите
Иисус се явява само относно Апостолите и до времето на Апостолите
Ти си съвсем специален случай, нямащ аналог никъде в Писането след Христос.
"бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията; и че се яви на Кифа, после на дванадесетте, че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, от които повечето и досега са живи, а някои починаха; че после се яви на Якова, тогава на всичките апостоли; а най-после от всички яви се и на мене, като на някой изверг." 1 Коринтяни 15: 4-8
и на онези петстотин човека, ли се е явил само/единствено заради апостолите?!
Никога не съм се отъждествявал на какъвто и да е свидетел, херувим или какъвто и да е - не ме свързвай с еретизма ти по никакъв начин, ама грам, ............... граммм.
Просто обикновен християнин, абсолютно на никой не налагам нещо като някакъв свръхзвуков божествен авторитет,
Всеки сам да си разсъждава какво приема, не приема, вярва или не..
Може и аз по някога да допускам грешки, дори неволно, но не искам да обвързвам никой към себе си има много православна литература, който иска да чете сам, всеки сам по пътя.
Но относно лъжесвидетелството ти, съм категоричен, но от другите всеки да си решава сам.
абсолютен лицемер си, хем казваш, че не искаш да налагаш нищо на никой, хем подвеждаш хората като лъжесвидетелстваш, а наричаш мен лъжесвидетел, човекът, който ти посочва истината дори направо като ти цитира писанието, и отгде знаеш дали не Се Е явил на всеки един от истинските Негови последователи, особено след като сам признаваш, че си най-смотан вярващ/християнин, и не познаваш явленията, които истинските последователи на Христос са познавали от опит, защото са вярвали правилно в сравнение с теб?!, значи ти (уж) неволно допускаш грешки като лъжесвидетелстваш, обаче всеки от онези, които подвеждаш (е длъжен) да си решава сам?!
друго, което е, че Христос се е явявал до слизането на Светия Дух т.е. явявал се е до 50-сетия ден от възкресението.
а на тебе нпп, какво ти се е явило, не знам.
току що цитирахме как Исус се е явил на Анания, което е станало не само след Неговото възкресение и възнесение но и след петдесетия ден, а ти пак продължаваш да лъжеш?!
"Бог заповядал на един от 70-те Христови ученици в Дамаск - св. ап. Анания, да отиде и да покръсти Савел."
тия съчинения си ги запази за себе си - онзи Анания не е представен като апостол в Библията
defender
05-22-2015, 23:36
"7. после се яви на Иакова, след това на всички апостоли,
8. и най-после от всички яви се и на мене, като на някой изверг."
тук ап Павел казва, че той е последния на който Му се е явил
а ти си след Павел или Павел е последния или ти.
ПП: а всъщност кой си ти в цялата история, седиш някак си като паразитен израстък на Словото и на това с явяванията.
"7. после се яви на Иакова, след това на всички апостоли,
8. и най-после от всички яви се и на мене, като на някой изверг."
тук ап Павел казва, че той е последния на който Му се е явил
а ти си след Павел или Павел е последния или ти.
никъде не е писано, че Св. Павел е/ще бъде последният, на когото Исус ще се яви, но е съвсем очевидно, че той просто описва поредицата от събития до момента, в който Исус се е явил и на него, обаче ти отново се правиш на луд, и не бих се учудил ако сега пак започнеш да се изкарваш най-обикновен чиляк, тъп, грешащ човечец и т.н. с цел да замажеш вече доста неловкото си положение
defender
05-22-2015, 23:49
след Апостолите (и разпространението на Словото), Христос не се е явявал вече и ще се яви накрая.
"21. Тогава, ако някой ви каже: ето, тук е Христос, или ето, там е, - не вярвайте. ⇨
22. Защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци"
ти сега лъжехрист ли си или лъжесвидетел, демек същото.
явява ти се, кх
сънна парализа май ти се явява, друже
след Апостолите (и разпространението на Словото), Христос не се е явявал вече и ще се яви накрая.
"21. Тогава, ако някой ви каже: ето, тук е Христос, или ето, там е, - не вярвайте. ⇨
ако Христос не се явява вече от около 1800-2000 години насам, тогава как ще спаси повярвалите в Него?!, защото Той сам е казал:
"Исус, прочее, рече: Още малко време съм с вас, и тогава ще отида при Онзи, Който Ме е пратил." Йоан 7: 33,
"Ще Ме търсите, и както рекох на юдеите, така и вам казвам сега гдето отивам Аз вие не можете да дойдете." Йоан 13: 33,
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете... А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Йоан 14: 15-26,
"А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене. Но и вие свидетелствувате, защото сте били с Мене отначало." Йоан 15: 26-27,
"Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите... Това съм ви говорил с притчи. Настава час, когато няма вече да ви говоря с притчи, а ясно ще ви известя за Отца. В оня ден ще искате в Мое име; и не ви казвам, че Аз ще поискам от Отца за вас; защото сам Отец ви люби, понеже вие възлюбихте Мене и повярвахте, че Аз от Отца излязох. Излязох от Отца и дойдох на света; и пак напускам света и отивам при Отца." Йоан 16: 16-28
имало е съвсем малко време до залавянето, разпъването, смъртта, възкресението, и възнесението на Исус, след това Той отново се явява най-малкото под формата на т.нар. Св. Дух, който всъщност е дистанционното явление на Христос, понеже Той вече не се е намирал така физически в този свят, но е бил при Отца, затова и пак се е явявал дори и много дни след петдесятницата:
"И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето. И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш? А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш." Деяния 9: 3-5
та ето как лъжехрист/лъжепророк се оказваш ти, защото ако Исус се е явил на Савел и Анания много след петдесетия ден, тогава какво би Му попречило да се яви пак така на когото Си поиска дори и сега?!
ако Христос не се явява вече от около 1800-2000 години насам, тогава как ще спаси повярвалите в Него?!, защото Той сам е казал:
"Исус, прочее, рече: Още малко време съм с вас, и тогава ще отида при Онзи, Който Ме е пратил." Йоан 7: 33,
"Ще Ме търсите, и както рекох на юдеите, така и вам казвам сега гдето отивам Аз вие не можете да дойдете." Йоан 13: 33,
"Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди. И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века. Духът на истината, когото светът не може да приеме, защото го не вижда нито го познава. Вие го познавате, защото той пребъдва във вас, и във вас ще бъде. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас. Още малко, и светът няма вече да Ме вижда, а вие Ме виждате; понеже Аз живея и вие ще живеете... А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал." Йоан 14: 15-26,
"А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене. Но и вие свидетелствувате, защото сте били с Мене отначало." Йоан 15: 26-27,
"Още малко, и няма да Ме виждате; и пак малко и ще Ме видите... Това съм ви говорил с притчи. Настава час, когато няма вече да ви говоря с притчи, а ясно ще ви известя за Отца. В оня ден ще искате в Мое име; и не ви казвам, че Аз ще поискам от Отца за вас; защото сам Отец ви люби, понеже вие възлюбихте Мене и повярвахте, че Аз от Отца излязох. Излязох от Отца и дойдох на света; и пак напускам света и отивам при Отца." Йоан 16: 16-28
имало е съвсем малко време до залавянето, разпъването, смъртта, възкресението, и възнесението на Исус, след това Той отново се явява най-малкото под формата на т.нар. Св. Дух, който всъщност е дистанционното явление на Христос, понеже Той вече не се е намирал така физически в този свят, но е бил при Отца, затова и пак се е явявал дори и много дни след петдесятницата:
"А Савел, като още дишаше заплашване и убийство против Господните ученици, отиде при първосвещеника. и поиска от него писма до синагогите в Дамаск, че, ако намери някой от тоя Път, мъже или жени, да ги докара вързани в Ерусалим. И на отиване, като наближаваше Дамаск, внезапно блесна около него светлина от небето. И като падна на земята, чу глас, който му каза: Савле, Савле, защо Ме гониш? А той рече: Кой си Ти, Господи? А Той отговори: Аз съм Исус, Когото ти гониш." Деяния 9: 1-5
та ето как лъжехрист/лъжепророк се оказваш ти, защото ако Исус се е явил на Савел и Анания много след петдесетия ден, тогава какво би Му попречило да се яви пак така на когото Си поиска дори и сега?!
defender
05-23-2015, 00:53
Христос е дошъл на земята и сам си е избрал нужния съвършен брой Апостоли и после им се е явявал до техните времена до когато са живели и до изпълнението на апостолската им мисия, след тях Христос не е избирал никой.
Всеки нов апостол е извън съвършенството на Христовия избор, а ако Христос е съвършенството такива като тебе са излишни апостоли.
ти в цялата история си като един изтърсак посред обрано лозе.
npp
аман от такива като тебе
Христос е дошъл на земята и сам си е избрал нужния съвършен брой Апостоли и после им се е явявал до техните времена до когато са живели и до изпълнението на апостолската им мисия, след тях Христос не е избирал никой.
Всеки нов апостол е извън съвършенството на Христовия избор, а ако Христос е съвършенството такива като тебе са излишни апостоли.
ти в цялата история си като един изтърсак посред обрано лозе.
това, което казваш тук означава, че не почиташ почти никакви истински Светии, след като не признаваш други освен само представените в Библията, понеже отгде знаеш дали не е имало и хиляди други досега:
"И видях, и, ето, Агнето стоеше на хълма Сион, и с Него сто и четиридесет и четири хиляди, които носеха Неговото име и името на Неговия Отец, написано на челата им. И чух глас от небето като глас от много води и като глас от гръм; и гласът който чух, беше като глас на свирачи, които свиреха с арфите си. И пееха като че ли нова песен пред престола и пред четирите живи същества и старците; и никой не можеше да научи песента освен сто и четиридесет и четирите хиляди, които са били изкупени от земята. Те са ония, които не са се осквернили с жени, защото са девственици; те са които следват Агнето, където и да отива; те са били изкупени измежду човеците за първи плодове на Бога и на Агнето. И в устата им не се намери лъжа; те са непорочни." Откровение 14: 1-5
Христос е казал: "И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство. И, ето, има последни, които ще бъдат първи, и има първи, които ще бъдат последни."(Лука 13:29-30), а по въпроса за още апостоли след Св. Павел, самият той е казал: "Павел, апостол, не от човеци, нито чрез човек, но чрез Исуса Христа и Бога Отца, Който Го е възкресил от мъртвите"(Галатяни 1:1), "Не съм ли апостол? Не видях ли Исуса, нашия Господ?"(1 Коринтяни 9:1), така че, след като немалко време след петдесетницата Исус се е явил на Павел и той Го е видял и Го е направил да стане апостол, какво Му пречи да направи да има и много други апостоли?!, ти отгде знаеш дали (не) е имало още апостоли след Св. Павел и Св. Йоан, когато не си присъствал през цялото време в живота на всеки един човек живял през всичките тези 2 хилядолетия досега?!, понеже и е пиано:
"чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Неговото име да привеждаме в послушност към вярата човеци от всичките народи;" Римляни 1: 5,
"На други, ако не съм апостол, то поне на вас съм; защото в Господа вие сте печата на моето апостолство." 1 Коринтяни 9: 2,
"И Бог е поставил някои в църквата да бъдат: първо апостоли, второ пророци, трето учители, други да правят чудеса, някои имат изцелителни дарби, други с дарби на помагания, на управлявания, на говорене разни езици." 1 Коринтяни 12: 28,
"Всички апостоли ли са? всички пророци ли са? всички учители ли са? всички вършат ли велики дела?" 1 Коринтяни 12: 29,
"А тия, които се считаха за нещо, (каквито и да са били, на мене е все едно; Бог не гледа на лицето на човека), - тия именити, казвам, не прибавиха нищо повече на моето учение; а напротив, когато видяха, че на мене беше поверено да проповядвам благовестието между необрязаните, както на Петра между обрязаните, (защото, който подействува в Петра за апостолство между обрязаните, подействува и в мене за апостолство между езичниците), и когато познаха дадената на мене благодат, то Яков, Кифа и Иоан, които се считаха за стълбове, дадоха десници на общение на мене и на Варнава, за да идем ние между езичниците, а те между обрязаните. Искаха само да помним сиромасите, - което също нещо и ревностно желаех да върша." Галатяни 2: 7-10,
"Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство; понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус, върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа; в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище." Ефесяни 2: 19-22,
"И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители" Ефесяни 4: 11,
"Павел апостол Исус Христов, по заповед на Бога, нашия Спасител, и на Христа Исуса, нашата надежда" 1 Тимотей 1: 1,
"Павел, слуга Божий и апостол Исус Христов за подпомагане вярата на Божиите избрани и познаване на истината, която е по благочестието" Тит 1: 1
та какво казваше за всеки нов апостол - не си ли ти жалък?!, но аз въобще не съм и казал, че съм апостол, но изрично казах, че съм свидетел - чин, който е по-нисък от апостол, дякон, епископ, и дори проповедник
defender
05-23-2015, 09:49
това, което казваш тук означава, че не почиташ почти никакви истински Светии,
Признавам светии, които не са станали такива, защото просто ей така им се явило нещо си.
Павел е "последен от всички" на които се явил.
Кои са тези "всички" според тебе? - ами всички избрани от Христос да им се яви с цел създаване на Църквата и изпълнение апостолската мисия.
"последен от всички"
ПП: ти какъв си, да не би да създаваш някаква нова църква, с нова апостолска мисия.
defender
05-23-2015, 10:46
но изрично казах, че съм свидетел - чин, който е по-нисък от апостол, дякон, епископ, и дори проповедник
ти дори казваш, че си "светия", казваш, че си "небесен херувим", че си "пророк Илия", олеле.
дякон, епископ са титли, но това не означава, че си светия.
то и Иуда бил Апостол, ама не бил светия.
DoctorSatan666
05-23-2015, 13:14
Значи си склонен да повярваш на някаква 2000 годишна книга пълна с безсмисислици и противоречия, че Бог се е явил на някакви овчари, но не си склонен да повярваш на нпп? Двойни стандарти much?
defender
05-23-2015, 13:19
Ми Христос е Спасителя, не нпп.
Аз не съм християнин, защото съм задължен насила, защото се чувства заробен от това и се мъча и едва го влача, като вериги, а защото се чувствам, освободен и ми е готино.
С учението на нпп работите не стоят така, кара ме да чувствам вмешателство в живота ми, подмяна.
демек човек чувства, че нещо го спасява от злото в себе си дето го гърчи, а нпп обратно го засилва.
defender
05-23-2015, 14:11
Докторе, какво става със Скарлет бе, откак се срещнахте и изчезна, да ни си я прeнесал човешка жертва или пък си я уморил от любов и още не може се съвземе? :D
defender
05-23-2015, 14:39
тва второто се съмнявам
спохождат ме прозрения, когато чета доктора докато пуша
defender
05-23-2015, 15:21
спохождат ме прозрения, когато чета доктора докато пуша
за гандалфа ли?
за структурата на вселената и съзнанието
defender
05-23-2015, 15:47
за структурата на вселената и съзнанието
браво-браво, а иначе какво пушиш?
предполагам зелен чай
Признавам светии, които не са станали такива, защото просто ей така им се явило нещо си.
Павел е "последен от всички" на които се явил.
Кои са тези "всички" според тебе? - ами всички избрани от Христос да им се яви с цел създаване на Църквата и изпълнение апостолската мисия.
"последен от всички"
ПП: ти какъв си, да не би да създаваш някаква нова църква, с нова апостолска мисия.
ако някакви човеци са истински Светии, какво значение има как са станали такива, нали работят за всеобщото спасение в истинския Господ Бог не по-малко от другите истински Светии?!, все пак те са истински Светии за разлика от теб, а ти все още си един най-смотан фарисейски прозелит и подлизурко
онези "всички", както вече ти бе обяснено (и) преди, са човеците, които Св. Павел посочва като такива, на които Христос им се е явил преди да се яви и на него, т.е. той говори за всички, на които Христос се е явил преди да се яви на него, понеже Св. Павел е говорил за тези случили се неща до онзи момент, в който той е писал за това, т.е. "всички" и "последен" до момента на писането, защото не е говорил поименно за онези, които са щели да се явят впоследствие като апостоли, дякони, епископи, и пр., но е имало и послешни такива
сякаш мислиш с и говориш от дирника си, защо въобще говориш за апостолска мисия, след като не знаеш каква е била мисията на всеки един от посочените в Библията апостоли?!
defender
05-23-2015, 16:22
а
сякаш мислиш с и говориш от дирника си, защо въобще говориш за апостолска мисия, след като не знаеш каква е била мисията на всеки един от посочените в Библията апостоли?!
абе нпп, защо като първоапостолите върху, които Христос създава Църквата са били събор от 12-си, вие сте само 2-ма, защо не сте най-малко 12?
Пак не отговаряте на Словото май!?
ти дори казваш, че си "светия", казваш, че си "небесен херувим", че си "пророк Илия", олеле.
дякон, епископ са титли, но това не означава, че си светия.
то и Иуда бил Апостол, ама не бил светия.
продължаваш да се оплиташ в лъжи, къде съм написал, че съм светия или пророк Илия?!, дори и някога да съм бил херувим на "небето", сега съм човек, макар и все още с някакви "небесни" способности, нито съм казал, че съм дякон и/или епископ
зависи за кой "Иуда" говориш?!, ако говориш за такъв като теб, тогава не бих се учудил, защото ти се обхождаш и се опитваш да се разпореждаш все едно си някакъв апостол, или дори по-горен и от апостолите, обаче свидетелствата ти са доста тъпички що се отнася до Бог и вярата, и най-лошото - лъжливи
Аз не съм християнин, защото съм задължен насила, защото се чувства заробен от това и се мъча и едва го влача, като вериги, а защото се чувствам, освободен и ми е готино.
С учението на нпп работите не стоят така, кара ме да чувствам вмешателство в живота ми, подмяна.
демек човек чувства, че нещо го спасява от злото в себе си дето го гърчи, а нпп обратно го засилва.
супер наглец си, не съм и имал претенции да съм Спасителят, и въпреки всичко ако беше на мое място, тогава щеше да почувстваш какво значи страдание, но ето че все още си един "богаташки" лигльо, който бяга от девет планини в десета само и само за да не почувства дори и съвсем мъничко неразположение бидейки гонен за истинския "кръст", ако беше истински християнин, тогава нямаше да се заяждаш с човек, който свидетелствува истината без да има лоши намерения, но щеше да търсиш начин да допринесеш с нещо наистина добро за истинското спасение на милионите човеци, които все още страдат в този свят, обаче ето как предпочиташ да интриганстваш показвайки си кучешките зъбки настървено, ти докарваш повече влошаване на света дори и от сектантите, които, бидейки неколкократно изобличени, се укротяват, докато ти дори и след хиляди пъти пак си продължаваш да нагълстваш, което автоматически те прави сатанист, а не истински християнин
абе нпп, защо като първоапостолите върху, които Христос създава Църквата са били събор от 12-си, вие сте само 2-ма, защо не сте най-малко 12?
Пак не отговаряте на Словото май!?
ние с моя брат по мисия не сме апостоли, а свидетели, за които дори е писано в Библията, така че валидността на обвиненията ти отпада
defender
05-23-2015, 16:39
ако беше на мое място, тогава щеше почувстваш какво значи страдание,
Какви страдания, какво се случва?
Да ни си обект на домашно, физическо и сексуално насилие?
defender
05-23-2015, 16:42
ние с моя брат по мисия не сме апостоли, а свидетели, за които дори е писано в Библията, така че валидността на обвиненията ти отпада
Да ти кажа ли защо, защото ти с твоето "ала-бала свидетелство" не само 12 човека за апостоли не можеш да събереш, че да са съгласни с тебе, ами дори и 12-си последователи не можеш събра.
После ми говори колко си бил истинен и автентичен.
А другия "свидетел" дето ти се е вързал на свидетелството, нищо чудно да ти роднина или най-добрия ти приятел от училище, или може би безцеремонно си зарибил човек с някакви ментални проблеми (например ако ти е съсед в блока).
Какви страдания, какво се случва?
вече си банално отегчителен за всички в този форум с твоите тъпизми, защо въобще трябва да губиш времето на сериозните хора?!, какво ти дължат те, което ти не им дължиш?!
defender
05-23-2015, 16:48
Ами тогава не ми казвай колко си страдал, защо го направи?
- Ох, страдам, ох страдам!
- Кажи какво ти е бе човек?
- И почваш да обиждаш.
Да ти кажа ли защо, защото ти с твоето "ала-бала свидетелство" не само 12 човека за апостоли не можеш да събереш, че да са съгласни с тебе, ами дори и 12-си последователи не можеш събра.
После ми говори колко си били бил истинен и автентичен.
А другия "свидетел" дето ти се е вързал, нищо чудно да ти роднина или най-добрия ти приятел о училище, или човек с не много.
другият свидетел дори не съм го виждал и въобще не знам как изглежда физически, единственото, което ни свързва е Св. Дух, иначе сега може да е чак на другия край на света - един Бог знае къде - родени сме в различни семейства и оттогава нито сме се чували, нито сме се срещали
кога сме казали, че нашата мисия е да събираме наши последователи?!, един Бог знае каква е нашата мисия, дори и аз не зная за себе си, нито имам нужда човек да ме учи в това отношение, защото Св. Дух ни учи на всичко и ние се справяме дори и без да имаме каквато и да било предварителна подготовка
Ами тогава не ми казвай колко си страдал, защо го направи?
- Ох, страдам, ох страдам!
- Кажи какво ти е бе човек?
- И почваш да обиждаш.
например, претърпявал съм големи гонения в духа, представи си ако можеш какво е да бъдеш гонен духом от цялото царство на сатана бидейки сам на света
defender
05-23-2015, 16:52
другият свидетел дори не съм го виждал и въобще не знам как изглежда физически, единственото, което ни свързва е Св. Дух, иначе сега може да е чак на другия край на света - един Бог знае къде - родени сме в различни семейства и оттогава нито сме се чували, нито сме се срещали
Да не питам тогава как така говорите от един профил във форума?
Ми добре, няма.
Да не питам тогава как така говорите от един профил във форума?
Ми добре, няма.
както вече казах, Св. Дух ни свързва и свидетелствуваме една и съща истина
defender
05-23-2015, 16:55
например, претърпявал съм големи гонения в духа, представи си ако можеш какво е да бъдеш гонен духом от цялото царство на сатана бидейки сам на света
Какво означава да бъдеш гонен духом от цялото царство на сатаната?
Някакви психически конфликти ли или физически нападания?
DoctorSatan666
05-23-2015, 16:56
Значи вярваш в библията, защото Христос е спасителя - А вярваш че Христос е спасителя понеже е описан като такъв в същата тази библия? Ами ако нпп напише евангелие в което твърди че Христос му се е явил?
defender
05-23-2015, 16:57
както вече казах, Св. Дух ни свързва и свидетелствуваме една и съща истина
Казваш, че той ти говори от другия край на света телепатично, а ти пишеш на клавиатурата думите му? Нещо такова ли?
Не разбирам добре!
Какво означава да бъдеш гонен духом от цялото царство на сатаната?
Някакви психически конфликти ли или физически нападания?
например, в моя случай означава да (пре)търпиш колосален товар и да страдаш екстремално
Казваш, че той ти говори от другия край на света телепатично, а ти пишеш на клавиатурата думите му? Нещо такова ли?
Не разбирам добре!
Св. Дух чува молитвите на всеки от нас двамата, и ги изпълнява дори и в свидетелството на другия, но ние и двамата свидетелствуваме Божието слово от Св. Дух
defender
05-23-2015, 17:00
Значи вярваш в библията, защото Христос е спасителя - А вярваш че Христос е спасителя понеже е описан като такъв в същата тази библия? Ами ако нпп напише евангелие в което твърди че Христос му се е явил?
Питаш ме, как анализирам кое е истина или не, че да му вярвам.
Много дълга тема, а и сигурно няма да ме разбереш.
достоверността при него изглежда е свързана с порядъка от време
DoctorSatan666
05-23-2015, 17:02
Чакай ся, ако всяко домашно насилие може да бъде физическо и сексуално; и ако всяко физическо насилие може да бъде домашно и сексуално; и ако всяко сексуално насилие може да бъде домашно и физическо, тогава какъв е смисъла да си избира между едно, две или три от всичките три?
един от големите ти проблеми е именно че се водиш от човешки духовни/религиозни предания/традиции, които не са напълно проверени, изпитани и утвърдени в истинския Господ Бог
defender
05-23-2015, 17:03
Св. Дух чува молитвите на всеки от нас, и ги изпълнява дори и в свидетелството на другия, но ние и двамата свидетелствуваме Божието слово от Св. Дух
Нали казваш, че пишете двама човека от един профил т.е. той диктува, а ти пишеш на клавиатурата или обратното.
Как така ти пишеш от името и на двамата, така му отнемаш свободата на словото.
DoctorSatan666
05-23-2015, 17:04
Обясни ми, моля.
defender
05-23-2015, 17:05
тогава какъв е смисъла да си избира между едно, две или три от всичките три?
особеностите на типа човек, с който говориш.
Чакай ся, ако всяко домашно насилие може да бъде физическо и сексуално; и ако всяко физическо насилие може да бъде домашно и сексуално; и ако всяко сексуално насилие може да бъде домашно и физическо, тогава какъв е смисъла да си избира между едно, две или три от всичките три?
никак не си избирам и не предпочитам да ме боли, но съм страдал по неволя
defender
05-23-2015, 17:08
никак не си избирам и не предпочитам да ме боли, но съм страдал по неволя
физическа болка или психическа
бият ли те или някакви мисли те тормозят
defender
05-23-2015, 17:09
Обясни ми, моля.
не ми се занимава, но със сигурност не го приемам просто пасивно, успокой си невроните ся.
Нали казваш, че пишете двама човека от един профил т.е. той диктува, а ти пишеш на клавиатурата или обратното.
Как така ти пишеш от името и на двамата, така му отнемаш свободата на словото.
не, не съм казал, че той ми диктува какво да пиша, нито съм казал, че той ползва моя профил като се логва през интернет, никой от нас двамата не се стреми към частна свобода на словото, но се стремим към свобода в истинския Господ Бог
физическа болка или психическа
бият ли те или някакви мисли те тормозят
стига си се правил на тотално тъп, или упражнявай вярата в истинския Господ Бог правилно, или във всеки случай не ми губи повече времето
defender
05-23-2015, 17:17
стига си се правил на тотално тъп, или упражнявай вярата в истинския Господ Бог правилно, или във всеки случай не ми губи повече времето
защо ме караш да страдам ся, да не си и ти от царството на сатаната.
defender
05-23-2015, 17:20
докторе, ела да ме излекуваш бе, от тая гадна религия.
защо ме караш да страдам ся, да не си и ти от царството на сатаната.
защо, казвам ли ти да се кланяш/да служиш на сатана?!
DoctorSatan666
05-23-2015, 17:20
не ми се занимава, но със сигурност не го приемам просто пасивно, успокой си невроните ся.
Струва ми се че отбягваш въпроса. Обясни ми, кое те кара да вярваш, че на апостолите в библията им се е явил Иисус, а на нпп не се е явил. Ако това е библията, обясни ми кое ти дава право да смяташ че апостолите в библията са казали истината, а нпп не я е казал в своето хипотетично евангелие. В единия случай вярваш че апостолите са казали истината за Бог и въз основа на това, вярваш в това което са написали, а в другия случай не вярваш. Ще ти го напиша максимално опростено :
1- случай. Апостолите свидетелствуват божието слово в евангелия. Знаем че пишат божието слово защото те ни казват, че той им се е явил и им е казал.
2- случай. Нпп свидетелствува божието слово в тийнпроблем. Знаем че той пише божието слово, защото той ни казва че Бог му се е явил и му е казал.
Кое е различното при нпп? Защо не можеш да му повярваш на него?
defender
05-23-2015, 17:23
Струва ми се че отбягваш въпроса. Обясни ми, кое ти дава правото да смяташ че на апостолите в библията им се е явил Иисус, а на нпп не се е явил. Ако това е библията, обясни ми кое ти дава право да смяташ че апостолите в библията са казали истината, а нпп не я е казал в своето хипотетично евангелие. В единия случай вярваш че апостолите са казали истината за Бог и въз основа на това, вярваш в това което са написали. Кое е различното при нпп? Защо не можеш да му повярваш на него?
да, разбирам те, основателни страхове имаш и то ти са в доста.
Струва ми се че отбягваш въпроса. Обясни ми, кое ти дава правото да смяташ че на апостолите в библията им се е явил Иисус, а на нпп не се е явил. Ако това е библията, обясни ми кое ти дава право да смяташ че апостолите в библията са казали истината, а нпп не я е казал в своето хипотетично евангелие. В единия случай вярваш че апостолите са казали истината за Бог и въз основа на това, вярваш в това което са написали. Кое е различното при нпп? Защо не можеш да му повярваш на него?
това че не иска да вярва на мен, не би било проблем ако вярваше в истинския Господ Бог правилно, но така или иначе по принцип не е редно да се вярва в човек вместо в истинския Господ Бог, така че никак не го осъждам за това, но който причинява зло другиму, има кой да го съди
defender
05-23-2015, 17:26
това че не иска да вярва на мен,
ужас, просто.
ае не ми се гаври с мене.
ужас, просто.
ае не ми се гаври с мене.
отворко
defender
05-23-2015, 17:28
нпп, мислиш ли, че доктора страда?
DoctorSatan666
05-23-2015, 17:28
Какви страхове? Къде съм споменал страхове?
defender
05-23-2015, 17:34
Виж колко съмнения и алгоритми изказа в 5 реда. Логиката ти е като бръснач, но не те ли кара да страдаш
питам, как ти се занимава с еврогейски?
ефендито
Виж колко съмнения и алгоритми изказа в 5 реда. Логиката ти е като бръснач, но не те ли кара да страдаш
ако нямаш досадни емоции не страдаш
defender
05-23-2015, 17:43
ми да не мислиш, че и на мен ми се занимава, бръщолевя си някви.
но все пак се занимаваш, нещо те човърка
Corb1225
05-23-2015, 17:50
Не мисля, че има страхове, а съмнения. Съмнения -> мисъл -> разум -> осъзнаване.
DoctorSatan666
05-23-2015, 17:51
Защо се отклоняваш от зададения въпрос? Имаш ли отговор или не? Ако нямаш, какво те спира да преосмислиш светогледа си? Това че ще страдаш?
Да, живота е страдание, без значение дали го осмисляш достатъчно или не. Ако го осмисляш това води до дори повече страдание. Но това достатъчно ли е за да останеш доброволно невеж за положенията в нещата, света и самия себе си?
defender
05-23-2015, 17:51
но все пак се занимаваш, нещо те човърка
да, трябваше да се отдам на тишината.
не знам, защо го правя някакво разпускане
а и понякога изневиделица някой каже някакви интересни неща.
ти как успяваш с емоциите.
defender
05-23-2015, 17:52
Не мисля, че има страхове, а съмнения. Съмнения -> мисъл -> разум -> осъзнаване.
да, така е, а времето между съмнение и осъзнаване и ако са много наведнъж.
хахах npp херувим муахахахах
да не пресъхна ябълката че се е забил тука :D
defender
05-23-2015, 17:56
Но това достатъчно ли е за да останеш доброволно невеж за положенията в нещата, света и самия себе си?
защо, мене вярата не ми пречи да усвоявам друго знание, нито да си живея и развивам в обществото, професията и други.
даже чудесно се допълва.
естествено има места където си мълча че съм вярващ, щото почват да те гледат странно добре напаснатите социални зомбита.
да, трябваше да се отдам на тишината.
не знам, защо го правя някакво разпускане
а и понякога изневиделица някой каже някакви интересни неща.
ти как успяваш с емоциите.
натиснах бутона за изключване
DoctorSatan666
05-23-2015, 18:04
защо, мене вярата не ми пречи да усвоявам друго знание
Но ето че ти пречи да усвоиш знанието на нпп, пък си усвоил знанието на библията по същия начин по които може да усвоиш и знанието на нпп. Защо?
defender
05-23-2015, 18:08
Но ето че ти пречи да усвоиш знанието на нпп, пък си усвоил знанието на библията по същия начин по които може да усвоиш и знанието на нпп. Защо?
ти защо не усвоиш знанието на нпп.
не мисля, че имаш отговор на всеки въпрос или поне не в съвършенство, тогава защо мислиш, че нпп задължително греши, или знаеш всичко в съвършенство и 100% си убеден че нпп греши , или пък допускаш частица вяра, запълваща липсата на съвършенството ти и приемаш нещо за по-правилното решение.
противоречие след противоречие в малката ти главица.
като те гледам колко съмнения изказа в 5 реда, със сигурност нямаш съвършенство, ми тогава
DoctorSatan666
05-23-2015, 18:12
ти защо не усвоиш знанието на нпп.
не мисля, че имаш отговор на всеки въпрос или поне не в съвършенство, тогава защо мислиш, че нпп греши, или знаеш всички в съвършенство и 100% си убеден че греши, т.е. допускаш частица вяра, запълваща липсата на съвършенството ти.
противоречие след противоречие в малката ти главица.
Не мога да усвоя знанието на нпп, защото имам друг механизъм за усвояване на знание. Но твоят механизъм би следвало да позволи усвояването на знанието на нпп, след като по същия механизъм вече си възприел православието. Та защо не си го усвоил?
defender
05-23-2015, 18:13
натиснах бутона за изключване
т.е. на базата на вяра ли, квото стане викаш и натискаш копчето
defender
05-23-2015, 18:19
Не мога да усвоя знанието на нпп, защото имам друг механизъм за усвояване на знание. Но твоят механизъм би следвало да позволи усвояването на знанието на нпп, след като по същия механизъм вече си възприел православието. Та защо не си го усвоил?
тука механизма не е толкова важен, а избора ти - или приемаш (вярваш на Азът) че 100% знаеш всичко и нпп греши или го отхвърля на база частица вяра.
а ако си убеден и вярваш, че Азът ти знае всичко на 100% то значи приемаш че егото ти е всезнаеш Бог.
но ти не вярваш, че има богове, а в същото време вярваш, че егото ти има свършено знание, че да заявиш, че със сигурност нпп греши.
defender
05-23-2015, 18:26
изобщо ако не вярваш в Бог, не знам дали изобщо имаш много нормален механизъм, но няма да обиждам.
страдай си там, не се оплаквай.
Как може да вярваш в Бог, та ти си истински мъж.
DoctorSatan666
05-23-2015, 18:59
тука механизма не е толкова важен, а избора ти - или приемаш (вярваш на Азът) че 100% знаеш всичко и нпп греши или го отхвърля на база частица вяра.
а ако си убеден и вярваш, че Азът ти знае всичко на 100% то значи приемаш че егото ти е всезнаеш Бог.
но ти не вярваш, че има богове, а в същото време вярваш, че егото ти има свършено знание, че да заявиш, че със сигурност нпп греши.
Ама аз не съм заявил че нпп греши. Може и да е прав, може Иисус наистина да му се е явил, аз няма как да знам. Но за моите критерии, доказателствата които дава за това, което твърди, са толкова малко, че не считам че си заслужава изобщо да се занимавам с допускания че може да е прав. Но съвсем не отхвърлям възможността. Ще ти дам пример за да ме разбереш - намираме се двамата в гората и виждаме паднало дърво. Започваме да разсъждаваме и аз ти давам 2 хипотези - първата : дървото е паднало заради силния вятър и втората: дървото е паднало защото 200-метрови извънземни са дошли от друго измерение за да съборят дървото. Кое ще си по-склонен да приемеш?
Та въпросът ми за пореден и последен път е: Ако на базата на едни допускания, вярваш че написаното в библията е истина, защо на базата на същите допускания не вярваш че написаното от нпп е истина? Не мислиш ли че в случая употребяваш аргумента на авторитета? Тоест че си по склонен да приемеш православието защото от хиляди години има вярващи в Бог, има официална институция с официално одобрено издание на библията? Но представи си за момент че си роден преди 2000 години и някой неизвестен си напише че бог му се е явил и му е казал едни и други неща. Ще му повярваш ли?Ако да, защо не повярваш на нпп сега? Каква е разликата между нпп и апостолите ако оставим историята и авторитетите настрана?
defender
05-23-2015, 20:36
Ама аз не съм заявил че нпп греши. Може и да е прав, може Иисус наистина да му се е явил, аз няма как да знам.
може тва - може оново - може ми ако е това - може ей онова - може ми ако не е онова
5 реда душа разпръсната на трески и нито едно треска не и дава това, което търси, за да се събере т.е. истината
defender
05-23-2015, 20:45
Та въпросът ми за пореден и последен път е: Ако на базата на едни допускания, вярваш че написаното в библията е истина, защо на базата на същите допускания не вярваш че написаното от нпп е истина? Не мислиш ли че в случая употребяваш аргумента на авторитета? Тоест че си по склонен да приемеш православието защото от хиляди години има вярващи в Бог, има официална институция с официално одобрено издание на библията? Но представи си за момент че си роден преди 2000 години и някой неизвестен си напише че бог му се е явил и му е казал едни и други неща. Ще му повярваш ли?Ако да, защо не повярваш на нпп сега? Каква е разликата между нпп и апостолите ако оставим историята и авторитетите настрана?
комбинация между вяра - личен опит - ум - сърце - синхронна между всичко това, когато личностна на Христос се проектира върху мен и го разбирам това ли моята същност, Азът ли е, нпп ли е или не и почвам да се стремя към него.
defender
05-23-2015, 20:50
казах нещо, ма нищо не казах, хаха, страшен съм
кодирана информация :D
defender
05-23-2015, 20:58
доктора иска да почна да говоря разни неща и той да ме подчеше с целия си арсенал тежки и леки картечници, лимонки, противотанкови мини, технология Стелт, бомбардировач B-17 "Летяща крепост", да ме хване някъде изкъсо и да ми развали мохабета
еййй, ясен си ми още като си се родил, хихи
defender
05-23-2015, 21:57
Ще ти дам пример за да ме разбереш - намираме се двамата в гората и виждаме паднало дърво. Започваме да разсъждаваме и аз ти давам 2 хипотези - първата : дървото е паднало заради силния вятър и втората: дървото е паднало защото 200-метрови извънземни са дошли от друго измерение за да съборят дървото. Кое ще си по-склонен да приемеш?
ще приема първото, защото е 99.9% вероятно, а другото е 0.01%, но все пак остават съмнения и за двете, така, че нито едно от решеният няма да ти даде пълен покой в истината, и да приемеш първото пак ще остане частица да те гложди, че може би бъркаш - тогава доктора почва да страда, а нпп да го нападат зли магьосници, може би.
и тогава доктора прави следното, той приема всичко условно, като 100% субективна истина само за себе си, само, че аз не мога да разбера това с какво ти помага,
другаде е разковничето май
defender
05-23-2015, 22:10
всъщност може би така доктора един вид се самообожествява, ясно
той затова като чуе за някакъв друг Бог и истина и го втриса, избива го пот, повръща му се и е готов е на свещена война и става сатанист. От там идва и думата "ненавист".
defender
05-23-2015, 22:17
извинявам се за дублирането на постове един след друг, демек за цялата страница с мой постове, хаха.
корбе, имаш още да ме стигнеш с дублирането.
DoctorSatan666
05-23-2015, 23:32
ще приема първото, защото е 99.9% вероятно, а другото е 0.01%, но все пак остават съмнения и за двете, така, че нито едно от решеният няма да ти даде пълен покой в истината, и да приемеш първото пак ще остане частица да те гложди, че може би бъркаш - тогава доктора почва да страда, а нпп да го нападат зли магьосници, може би.
и тогава доктора прави следното, той приема всичко условно, като 100% субективна истина само за себе си, само, че аз не мога да разбера това с какво ти помага,
другаде е разковничето май
Ок, остави ме за момент мене. Достатъчно сме говорили за мен. Сега си говорим за теб.
Значи, склонен си да приемеш първата теория за падналото дърво. Всъщност примера с дървото го взех от дефиницията на Бръсначът на Окъм, който гласи: "Не умножавай излишно същностите". Или казано по друг начин -Обяснението което включва най-малко излишни допускания е най-вероятно. Тоест, за да приемеш първата теория е достатъчно само да допуснеш че е имало вятър. За да приемеш втората обаче, трябва да допуснеш че съществуват извънземни, че са 200-метрови, че има друго измерение и т.н. - Все излишни допускания. Та да се върнем на въпроса с апостолите. От една страна имаш библията , от другата страна еретическото свидетелство на нпп. И в двата случая, за да ги приемеш, трябва да допуснеш че казват истината - това е първото необходимо допускане. И в двата случая единственото доказателство за това че говорят истината са самите те, тоест няма доказателство - това е все едно да разследваш човек за убийство и да го оправдаеш само защото си му повярвал когато е казал, че не го е извършил той. Тоест тук причина не може да се търси. Посочи ми тогава къде е обективната причина да вярваш на апостолите, а не на нпп? Ти посочи комбинация от 4 неща - вяра, личен опит, ум и сърце.
Но вярата по своята природа си е допускане, може да е базирано на желание, надежда, интуиция, каквото и да е пак е допускане. Пак приемаш една теория пред друга, без да имаш точно обяснение на фактите. При случая с нпп и апостолите имаш еднакво количество допускания, които трябва да направиш за да приемеш едната или другата. И в двата случая трябва да допуснеш че казват истината. Защо приемаш едната, а не другата? Ок, значи вярата отпада като единствена причина.
Личен опит - това защо е причина? Как точно личния ти опит те кара да приемеш едната теория а не другата. Ако личния ти опит те беше убедил че съществуват 200 метрови извънземни от друго измерение, щеше ли да се съгласиш че дървото има по-голяма вероятност да е паднало не от вятъра? Това какво си преживял смяташ ли че има някакво значение за даването на адекватно обяснение? И ако не е твърде лично, сподели какво конкретно си преживял, което те прави по-склонен да приемеш православната версия на бог, пред тази на нпп?
Така, стигнахме до ума - тук проблемът е същия. Няма смисъл да се повтарям.
И накрая сърцето. Под сърце вероятно имаш предвид емоционалната ти страна. Добре, да кажем че причина за това да вярваш на апостолите и библията е любовта ти към бог, живота, доброто. Нима нпп не призовава към същото? Неговото послание не е ли да бъдем добри един към друг? Тогава каква е разликата? Или има друга емоция отговорна за това да приемеш православието? Коя е тя? Защо същата не ти позволява да приемеш свидетелството на нпп.
ПП: Ясно ми е че нпп не е нито апостол, нито дори свидетел на каквато и да е правилна вяра. Само го ползвам като пример, понеже свиддетелството му е толкова доказуемо, колкото е и това в библията, а и във всяка друга религия. При всички случаи въпросът опира до вяра. Ако вярата е единствения критерий, тогава пак не ми стана ясно - защо едното а не другото? Дали не е защото ако едното може да бъде вярно колкото и другото, а само едното е истината, то значи трябва сам да избереш кое ще е истина и кое не. Как избираш? Вярата е приложима и в двата случая; Личния опит не доказва апостолите ли лъжат или нпп; Умът също няма как да те насочи, след като от логическа гледна точка и двете имат еднаква степен на доказуемост; Емоциите са отношение и реакция, което също само по себе си не доказва нищо обективно. Та затова не виждам как тези 4 неща нито задно, нито поотделно, могат да те накарат да повярваш в библията, но не и в нпп. Съгласен съм че в крайна сметка го правят, но причините са психологически, не логически. Дефакто нямаш никакво разумно основание да приемеш едното за сметка на другото. Ще се съгласиш ли че причината е неразумна - тоест продукт на лични пристрастия и мотиви?
defender
05-24-2015, 00:03
"Не умножавай излишно същностите".
"В началото бе Словото." - ако има по просто обяснение от това за създаването на света и обяснение за всичко в него, кажи ми кое?
Също има само едно единствено допускане, което да се приеме т.е. че има разумен, всемогъщ Бог.
Отделно това, че Бог е съвършен, недоказуем напълно и е нужна и вяра, следователно показва, че има възможност и да не вярваш в Него и да се допусне, че не е вярно.
Така, че просто обяснение за света, с едно единствено допускане, което все пак има възможност да се приеме, че не е вярно. - повече от това.
defender
05-24-2015, 00:30
например
спящ бог, който докато спял, дявола можел да си развява байрака и да кара хората да страдат безпричинно и то без хората да имали вина и избор, изглежда ли ти на съвършен бог.
или бог, който за да се събуди зависел от молитвите на хората, т.е. зависим бог с нужди.
и подобни
или бог който спял, но в същото време се явил на нпп, но като му се явил не спял.
или бог в който можело да не вярваш, но той те спасявал - ама нали човек като не му вярва на тоя бог значи не го приема за истинен бог и не го иска, но въпреки това той те спасявал, щеш или не щеш да си с него той не признава твоя избор и те спасява, тва е - то дори и земните власти са по-добри от тоя бог.
и други
те да бяхте така активни и в правилното упражняване на вярата в истинския Господ Бог и отправянето на добри молитви към Него, обаче ето как пак хулите като хипотезирате песимистично, особено дифендърчо, който така и не прие/не изповяда истината, че няма как истинският Бог да е допуснал всичките онези злини, които са се случвали с човеците досега, бидейки напълно буден, защото това би означавало да го е направил съвсем предумишлено, освен че и не би било уместно да кажеш на хората, че през цялото време Той е бил съвсем буден или че съвсем нарочно е допускал да има зло ако наистина искаш те да Го уважават, почитат, обичат и да (започнат да) вярват в Него, понеже ако човеци са обичали децата си толкова, че никога не са допускали да им се случи каквото и да било зло, колко повече би било редно Бог Отец да е добър родител?!, та ето как по-скоро твоят Бог е заспал/спящ за правдата/доброто, така че дифендърчо твоите доводи са пълна интелектуална/духовна дефекация върху наличното добро, а иначе ти самият очевидно не вършиш добрите дела, които Исус и Неговите истински ученици са вършили, защото дори и когато имаш възможност да засвидетелствуваш доброто Слово, не правиш дори и това...
defender
05-24-2015, 12:27
те да бяхте така активни и в правилното упражняване на вярата в истинския Господ Бог и отправянето на добри молитви към Него, обаче ето как пак хулите като хипотезирате песимистично, особено дифендърчо, който така и не прие/не изповяда истината, че няма как истинският Бог да е допуснал всичките онези злини, които са се случвали с човеците досега, бидейки напълно буден, защото това би означавало да го е направил съвсем предумишлено, освен че и не би било уместно да кажеш на хората, че през цялото време Той е бил съвсем буден или че съвсем нарочно е допускал да има зло ако наистина искаш те да Го уважават, почитат, обичат и да (започнат да) вярват в Него, понеже ако човеци са обичали децата си толкова, че никога не са допускали да им се случи каквото и да било зло, колко повече би било редно Бог Отец да е добър родител?!, та ето как по-скоро твоят Бог е заспал/спящ за правдата/доброто, така че дифендърчо твоите доводи са пълна интелектуална/духовна дефекация върху наличното добро, а иначе ти самият очевидно не вършиш добрите дела, които Исус и Неговите истински ученици са вършили, защото дори и когато имаш възможност да засвидетелствуваш доброто Слово, не правиш дори и това...
целта на Бог е да се осъзнае човек духовно и да почне да мисли правилно, а целта не е външния ти живот колко яхти и замъци ще имаш, страданието пък често също те подтиква да се замислиш и оправиш мисленето, а външния живот е резултата от мисленето ти.
Некачествено мислене, кофти външен живот, което пък често се превръща в причина да се замислиш: Кво става в мен, защо така?
Бог не допуска външното страданието защото спи, аз за да може чрез него човек да се осъзнава духовно и спаси.
Естествено и какъв ще е външния живот на човека и колко страдание или не зависи и от нивото му до, което е достигнал.
Някой дори и да са на добро духовно ниво не се забълтачва в светския живот, щото не им се занимава с глупости и суети, те и така са си добре, а и не това им е целта на живота.
defender
05-24-2015, 12:42
Тоест човек с мисленето и държанието си (защото му е дадена от Бога свобода да избира как да се държи и какъв да е) сам си върви към страдание и си го причинява, защото примерно да кажем е лигльо, а Бог просто го допуска това страдание да се случи, (допуска го и затова защото човек има свобода и така си е избрал да се държи) - т.е. не Той го причинява, но го допуска, за да може човек да си оправи държанието и да не умре като лигльо и с такова мислене.
defender
05-24-2015, 12:48
тва е като едно дете, дето се лигави и майка му въпреки, че го обича, но е допуснала, то само да падне, че само да разбере, че това да се лигави не е добре за него.
разбираш ли в Бог няма и грам насилие над свободата ти.
ПП: но има и дете което като падне, но почва да се сърди на майка си, че е паднало само
тва дете вече в бъдеще един потенциален доктор сатан.
демек от лигльо, се преобразява но в сърдитко и урока продължава
а защо се е преобразил в сърдитко, ми защото сам си го избрал да се държи така
целта на Бог е да се осъзнае човек духовно и да почне да мисли правилно, а целта не е външния ти живот колко яхти и замъци ще имаш, страданието пък често също те подтиква да се замислиш и оправиш мисленето, а външния живот е резултата от мисленето ти.
Некачествено мислене, кофти външен живот, което пък често се превръща в причина да се замислиш: Кво става в мен, защо така?
Бог не допуска външното страданието защото спи, аз за да може чрез него човек да се осъзнава духовно и спаси.
Естествено и какъв ще е външния живот на човека и колко страдание или не зависи и от нивото му до, което е достигнал.
Някой дори и да са на добро духовно ниво не се забълтачва в светския живот, щото не им се занимава с глупости и суети, те и така са си добре, а и не това им е целта на живота.
Тоест човек с мисленето и държанието си (защото му е дадена от Бога свобода да избира как да се държи и какъв да е) сам си върви към страдание и си го причинява, защото примерно да кажем е лигльо, а Бог просто го допуска това страдание да се случи, (допуска го и затова защото човек има свобода и така си е избрал да се държи) - т.е. не Той го причинява, но го допуска, за да може човек да си оправи държанието и да не умре като лигльо и с такова мислене.
тва е като едно дете, дето се лигави и майка му въпреки, че го обича, но е допуснала, то само да падне, че само да разбере, че това да се лигави не е добре за него.
разбираш ли в Бог няма и грам насилие над свободата ти.
ПП: но има и дете което като падне, но почва да се сърди на майка си, че е паднало само
тва дете вече в бъдеще един потенциален доктор сатан.
демек от лигльо, се преобразява но в сърдитко и урока продължава
а защо се е преобразил в сърдитко, ми защото сам си го избрал да се държи така
от твоите думи (едва ли не) излиза, че истинският Бог е (някакъв) най-голям интригант все едно е герой от сапунените сериали със хиляди еизоди, който сякаш се чуди какви интриги да завърти за да направи живота по-интересен/пълен с фабула, макар и за сметка на това милиарди човешки и други одушевени същества да (трябва да) страдат заради това - един вид правиш Бога/изкарваш Го лъжец/неправеден/грешник/престъпник (1 Йоаново 1:5-10), така че защо по-добре не си гледаш сапунените сериали по телевизията, и не оставиш тази най-сериозна тема за Бог и вярата на онези, които вярват правилно в Него?!, но докато филмите са направени за да дадат на човека възможност да се потопи в разни драми(-атизации) за да ги изживява (Яков 4:1-5), вярата е дадена за спасение на човеците, иначе дори и самият Господ, Исус Христос, нямаше да обхожда градовете, селата, пътищата, улиците, площадите и къщите за да търси и намери погиналите за да ги спаси, изгонвайки бесовете от всеки срещнат обладан, изцелявайки всеки срещнат болен, възстановявайки всеки срещнат недъгав/сакат, възкресявайки всеки срещнат мъртвец, проповядвайки Благовестието за покаяние на заинтересованите, и т.н., но щеше просто да се каже и да бъде написаното в Писанието: "целта на Бог е да страдате/погивате за да се осъзнаете, защото Той не може да ви спаси ако вие сами не спасите себе си", едва ли не Той не е всемогъщ Бог, а такъв, който зависи от осъзнаването на човеците, едва ли не Господ Бог е безумец/без разум, и не Той е глава на човека, но човекът е глава на Господ Бог, та ето как за пореден път просто се из*ра на метеното с твоят интелектуален/духовен бълвоч, едва ли не го изкарваш, че Исус и Неговите истински ученици нарочно сами са си причинили злините, които са им били нанесени от съответните грешници, които са ги гонили, защото (разбираш ли) Исус и Неговите истински ученици едва ли не са вървели по пътя на греха, а не по пътя на правдата...
defender
05-24-2015, 13:38
но щеше просто да се каже и да бъде написаното в Писанието: "целта на Бог е да страдате/погивате за да се осъзнаете, защото Той не може да ви спаси
наистина ли от това, което написах ти си направи такъв извод.
Бог може да ни спаси , но не ни отнема и свободата (защото свободата е характеристика на Бога, а ние сме образ на Бога т.е. имаме свобода, ако Бог ни отнеме свободата и ни спасява без наше желание, то ние вече няма да сме Божии същества със свобода и достойнство).
defender
05-24-2015, 13:47
иначе дори и самият Господ, Исус Христос, нямаше да обхожда градовете, селата, пътищата, улиците, площадите и къщите за да търси и намери погиналите за да ги спаси, изгонвайки бесовете от всеки срещнат обладан, изцелявайки всеки срещнат болен,
да не би да е изцелявал хора които не са искали, всеки доброволно го е търсил
дай ми една история от Библията, в която болния не е искал от Него да го излекува, но Бог въпреки това да го излекувал, всички болни сами са го искали от Него.
наистина ли от това, което написах ти си направи такъв извод.
Бог може да ни спаси , но не ни отнема и свободата (защото свободата е характеристика на Бога, а ние сме образ на Бога т.е. имаме свобода, ако Бог ни отнеме свободата и ни спасява без наше желание, то ние вече няма да сме Божии същества със свобода и достойнство).
а ако някое бебе иска да яде отровата за хлебарки от пода поръсена по краищата на стените и родителят (му) го възпре навреме и му даде да яде вкусна бебешка храна, ще бъде ли лош родител ако му отнеме свободата да си хапне отрова за хлебарки?!, та кажи сега каква е разликата между такова бебе и неговия любещ родител, и, човека, който иска (така да се каже) да яде отравящ душата му сатанизъм, мислейки си,
че това е добро за него и Бог Отец, Който се опитва да отнеме отровната храна от ръцете на своите чада?!
да не би да е изцелявал хора които не са искали, всеки доброволно го е търсил
дай ми една история от Библията, в която болния не е искал от Него да го излекува, но Бог въпреки това да го излекувал, всички болни сами са го искали от Него.
например, спомни си историята за обладаните на гробищата, които не само, че не са искали Исус да ги спаси от бесовете, но дори са се опитали да Го накарат да ги остави/да си върви, но въпреки това Той ги отървал/избавил:
"И когато дойде на отвъдната страна, в гадаринската земя, срещнаха Го двама хванати от бяс, които излизаха от гробищата, твърде свирепи, така щото никой не можеше да мине през онзи път. И, ето, извикаха, казвайки: Какво имаш с нас, Ти Божий Сине? Нима си дошъл тука преди време да ни мъчиш? А надалеч от тях имаше голямо стадо свини, което пасеше. И бесовете му се молеха, думайки: Ако ни изпъдиш, изпрати ни в стадото свини. И рече им: Идете. И те като излязоха, отидоха в свините; и, ето, цялото стадо се спусна надолу по стръмнината в езерото, и загина във водата." Матей 8: 28-32
defender
05-24-2015, 14:16
тук не виждам да не си искали
Те са били бесни, психопати, не са били на себе си
Но въпреки това са го приели, че е Син Божи т.е. имали са вяра в Него.
или може би тук Той говори със самите бесове, които са обладали хората, а хората са били неадекватни, свирепи психопати.
"бесовете му се молеха, думайки: Ако ни изпъдиш, изпрати ни в стадото свини."
defender
05-24-2015, 14:24
"Какво имаш с нас, Ти Божий Сине? Нима си дошъл тука преди време да ни мъчиш?"
т.е. това мисля, че не значи, че не са искали да бъдат излекувани, а че са се осъзнавали, че са лоши (какво имаш с нас Сине Божи - т.е. ние сме обладани от зло, затова какво общо имаш с нас Ти доброто) и са питали да не би да идва преди време (т.е. тук в този живот Христос ни е Спасител, но в другия ще е Съдник и затова казват "да ни мъчиш преди време").
не виждам да не са искали да ги излекува, мисля, че друг и смисъл на думите им.
а и се вижда, че са били неадекватни психопати, странен случай.
defender
05-24-2015, 14:32
Дай случай с адекватни хора, в съзнание бе.
Страшна хиена братче
ПП: ако вземем примера с майката
ако едно дете е умствено не добре, майката ще го остави ли само да пада та да се поучи, след като няма да има ефект, безсмислено е, тука е по-друго.
defender
05-24-2015, 15:57
а ако някое бебе иска да яде отровата за хлебарки от пода поръсена по краищата на стените и родителят (му) го възпре навреме и му даде да яде вкусна бебешка храна, ще бъде ли лош родител ако му отнеме свободата да си хапне отрова за хлебарки?!,
родителя знае мярката, толкова ли беше далече от ума.
когато тва дете порасне достатъчно, опитай се да го спреш насила да не яде ако иска.
не става, колкото и да го пазиш и да му обясняваш, то ако не иска да те чуе и си е решило, че иска, то ще си намери начин и ще яде, иначе трябва да го вържиш за някакво дърво ли, какво ще направиш.
тук не виждам да не си искали
Те са били бесни, психопати, не са били на себе си
Но въпреки това са го приели, че е Син Божи т.е. имали са вяра в Него.
или може би тук Той говори със самите бесове, които са обладали хората, а хората са били неадекватни, свирепи психопати.
"бесовете му се молеха, думайки: Ако ни изпъдиш, изпрати ни в стадото свини."
"Какво имаш с нас, Ти Божий Сине? Нима си дошъл тука преди време да ни мъчиш?"
т.е. това мисля, че не значи, че не са искали да бъдат излекувани, а че са се осъзнавали, че са лоши (какво имаш с нас Сине Божи - т.е. ние сме обладани от зло, затова какво общо имаш с нас Ти доброто) и са питали да не би да идва преди време (т.е. тук в този живот Христос ни е Спасител, но в другия ще е Съдник и затова казват "да ни мъчиш преди време").
не виждам да не са искали да ги излекува, мисля, че друг и смисъл на думите им.
а и се вижда, че са били неадекватни психопати, странен случай.
Дай случай с адекватни хора, в съзнание бе.
Страшна хиена братче
ПП: ако вземем примера с майката
ако едно дете е умствено не добре, майката ще го остави ли само да пада та да се поучи, след като няма да има ефект, безсмислено е, тука е по-друго.
колко много суетни, несмислени и безумни думи изписа само и само за да докажеш своята си теза, която е в полза/служба на неспасението/погибелта, както и правеше редовно досега, обаче ако си го закъсал, търсиш изход/избавление за себе си, но ако е за друг, който не ти е симпатичен/скъп, тогава набързо го насаждаш на пачи яйца без да ти мигне окото, особено когато е за да се докажеш като безгрешен, та даже посочи и истинския Бог за лош/зъл/грешен като се опитваше да Му приписваш своите собствени похоти и грехове, понеже Го представяше от гледната точка на това как ти си постъпвал/би постъпил, мислейки си че и Той е длъжен да бъде неправеден като теб, ето ти още цитати:
"И като излезе на сушата, срещна Го от града някой си човек, който имаше бесове, и дълго време не беше обличал дреха, и в къщи не живееше, но в гробищата. Той, като видя Исуса, извика, падна пред Него, и рече със силен глас: Какво имаш Ти с мене, Исусе, Сине на Всевишния Бог? Моля Ти се недей ме мъчи. Защото Исус беше заповядал на нечистия дух да излезе от човека. Понеже много пъти бе го прихващал; и връзваха го с вериги и окови и го пазеха; но той разкъсваше връзките, и бесът го гонеше по пустините." Лука 8: 27-29,
"И като излезе от ладията, на часа Го срещна от гробищата човек с нечист дух. Той живееше в гробищата, и никой вече не можеше да го върже нито с верига; защото много пъти бяха го връзвали с окови и с вериги; но той бе разкъсвал веригите и счупвал оковите; и никой нямаше сила да го укроти. И всякога, нощем и денем, в гробищата и по бърдата, той викаше и се изпосичаше с камъни. А като видя Исуса отдалеч, затече се и Му се поклони; и изкрещя със силен глас и рече: Какво имаш Ти с мен, Исусе, Сине на Всевишния Бог? Заклевам Те в Бога, недей ме мъчи. (Защото му казваше: Излез от човека, душе нечисти). И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина." Марк 5: 2-9
та къде виждаш да е писано, че не обладаният Му е казал: "какво имаш Ти с мене, Исусе, Сине на Всевишния Бог? недей ме мъчи", след като пише, че именно той Му е казал тези думи?!, при това той му е казал тези думи когато Исус се е опитал да изгони бесовете от него, от което се разбира, че обладаният не е искал това да стане, защото може в състоянието си на обладан да се е чувствал примерно по-сигурно, или по-уверен в себе си, или по-силен, или по-голям мъж, или др. подобно...
defender
05-24-2015, 16:20
казах ти, че човека и бил (обладан), неадекватен психически, всеки знае, че при лудите е по-различно, не е като при хората с адекватно съзнание.
Странен случай, не съм психиатър за да обясня за това как действа психиката на лудите и подхода за тяхното излекуване.
ако някой знае, да обясни.
казах ти, че човека и бил (обладан), неадекватен психически, всеки знае, че при лудите е по-различно, не е като при хората с адекватно съзнание.
Странен случай, не съм психиатър за да обясня за това как действа психиката на лудите и подхода за тяхното излекуване.
ако някой знае, да обясни.
не само че не разбираш от психология/психиатрия, но ти и по принцип не разбираш/не приемаш доста истини, така че спести си напъните да се изкарваш компетентен, защото който не вярва в истинския Господ Бог правилно, едва ли разбира Неговата истина, или както Св. Павел е казал:
"да заръчаш на някои да не предават друго учение, нито да внимават на басни и безконечни родословия, които спомагат повече за препирни, а не за Божията спасителна наредба чрез вяра, така правя и сега. А целта на това поръчване е чистосърдечна любов от добра съвест и нелицемерна вяра; от които неща някои, като не случиха целта, отклониха се в празнословие, и искат да бъдат законоучители, без да разбират нито що говорят, нито що твърдят. А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно," 1 Тимотей 1: 3-8,
"ако някой предава друго учение, и не се съобразява със здравите думи на нашия Господ Исус Христос и учението, което е съгласно с благочестието, той се е възгордял и не знае нищо, а има болничава охота за разисквания и препирни за нищожности, от които произлизат завист, разпри, хули, лукави подозрения, крамоли между човеци с развратен ум и лишени от истината, които мислят, че благочестието е средство за печалба(т.е. за лична изгода). А благочестието със задоволство(т.е. със истинско/пълно задоволство) е голяма печалба; защото нищо не сме внесли в света, нито можем да изнесем нещо;" 1 Тимотей 6: 3-7
defender
05-24-2015, 20:46
Мисля, че това, с което ти отговорих напълно отговаря на Словото и реалния живот.
Corb1225
05-24-2015, 20:50
Защо се пишат религиозни лайна в тая тема?
defender
05-24-2015, 21:01
Цитат:
"Повечето болни постъпват в психиатричните болници доброволно, но в отделни случаи се налагат принудителни мерки, ако болният представлява опасност за самия себе си или околните"
"непрекъснати грижи и наблюдение".
явно подхода към лечението на психично болните е по-различно.
dreamwalker
05-25-2015, 08:12
https://ebooks.adelaide.edu.au/t/tennyson/alfred/t3ls/JWW_TheLadyOfShallot_1888.jpg
Мисля, че това, с което ти отговорих напълно отговаря на Словото и реалния живот.
за теб животът под/с греха може да е реалният живот, макар и да не си даваш сметка за причиняваното зло от страна на огромното духовно беззаконие, което се вършеше, обаче аз предпочитам (да имам) живота в истинския Господ Бог, а не някакво си блуждаене в хиляди заблуди, макар и (съвсем) реални и (едва ли не) доказани като истина...
dreamwalker
05-25-2015, 08:52
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Windswept_by_John_William_Waterhouse.jpg
Цитат:
"Повечето болни постъпват в психиатричните болници доброволно, но в отделни случаи се налагат принудителни мерки, ако болният представлява опасност за самия себе си или околните"
"непрекъснати грижи и наблюдение".
явно подхода към лечението на психично болните е по-различно.
какво общо има психиатрията с вярата в Исус, след като психиатрията не изгонва бесовските духове от обладаните, а само им дава лекарства, с които да подтиска симптомите на обладаването, докато Исус е изгонвал бесовете директно отмахвайки по този начин симптомите на обладаването напълно и веднъж и завинаги?!, просто въобще не вникваш в разсъждаването, а само знаеш да вярваш на всякакви неща, които си прочел, чул и/или разсъдил повърхностно, въобще ли не можеш да разсъдиш, че както мръсотията не би се махнала от съответната повърхност ако няма човек, който да я почисти, така и злото не би се отмахнало самичко от човека ако няма истински Господ Бог и истински Светии, Които да го отмахнат?!...
dreamwalker
05-25-2015, 08:57
https://shakespeareinaction.files.wordpress.com/2013/07/miranda-john-william-waterhouse-1916.jpg
https://ebooks.adelaide.edu.au/t/tennyson/alfred/t3ls/JWW_TheLadyOfShallot_1888.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fc/Windswept_by_John_William_Waterhouse.jpg
https://shakespeareinaction.files.wordpress.com/2013/07/miranda-john-william-waterhouse-1916.jpg
не си ли сбъркала раздела на форума с тия картини?!, окултна откачалка :-D
dreamwalker
05-25-2015, 09:20
не си ли сбъркала раздела на форума с тия картини?!, окултна откачалка :-D
Защо ме обиждаш? Сега ще плача.
https://thewritersideoflife.files.wordpress.com/2010/06/1211253209ypzlpa4lady.jpg
на умна ли се правиш?!, като каква се изживяваш?!
dreamwalker
05-25-2015, 09:52
на умна ли се правиш?!, като каква се изживяваш?!
Като dreamwalker.