PDA

View Full Version : Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш?

vanqsp
07-22-2014, 10:08
"Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?" Мислите ли, че дори и истинската любов има край?

LadyDi
07-22-2014, 10:46
Защо трябва да е или-или ситуация?
Освен ако не е теза за есе.

heartshapedbox
07-22-2014, 10:50
Всяко нещо с начало има и край, но това не значи, че трябва да избягаме, вместо да изживеем хубавите моменти. За мен по-разрушителното е да бягаш от любовта, защото /поне за мен/ тя е движеща сила в живота и без любов, независимо към даден човек или любов по принцип, не се чувствам пълноценна.

didi_marin0va
07-22-2014, 10:51
"Да избягаш от любовта или сляпо да й се отдадеш? Кое от двете е по-малко разрушително?" Мислите ли, че дори и истинската любов има край?
Аз не се затормозявам с такива сложни въпроси. Животът е кратък и правя това, което ми е кеф. :)

vanqsp
07-22-2014, 16:29
Съгласна съм с вас. Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват. И въпреки всичко си сигурна, че те обича.

didi_marin0va
07-22-2014, 16:47
Съгласна съм с вас. Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват. И въпреки всичко си сигурна, че те обича.
Ако има плющене, то тогава всичко е наред! А то обидите се преглъщат и без това ежедневно. :)

Fantasyyy
07-22-2014, 17:13
Държанието му е агресивно, а думите му те нараняват. Е тогава каква е тази любов?
Човек, който обича не би наранявал половинката до себе си.
На твое място не бих била толкова сигурна в чуствата му.

xoxi
07-22-2014, 18:21

Това описание е на светлинни години от моята представа за любов. Повече ми прилича на внушение от страна на момичето за някакви супер драматични/романтични отношения с другия, на когото хич не му пука чак толкова.

Hilary_
07-22-2014, 18:53
И да бягаш от нея - в един момент ще те настигне и да тичаш срещу нея - пак може да не я стигнеш ..
Всичко е преходно и всичко си има както своето начало, така и край.

Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват. И въпреки всичко си сигурна, че те обича.
Няма такъв филм. Всичко, което ти носи болка и ти вреди - не си заслужава!
Недей да се самонавиваш за нещо, което реално не съществува и се съхрани, защото никой няма да го направи, вместо теб!

Andjyy
07-22-2014, 19:07
и да тичаш срещу нея - пак може да не я стигнеш ..

ГНИЛО ис дат ю

HellMoon
07-22-2014, 20:29

От такава ''любов'' с 300 палим.

Иначе подкрепям мнението на heartshapedbox.
А относно края на истинската любов, винаги го има, но с течение на времето си мислим, че това е просто привързаност. Преди не вярвах, че може да продължи с много години, но когато дядо ми почина си спомням думите на баба ми, беше нещо такова: ''Не мислех, че го обичам още, а само съм свикнала с него. Обаче сега, като го няма знам че съм го обичала до последно.'' Разчувствам се, като се сетя как го каза тогава, до края се наричаха ''чедо''.

vanqsp
07-22-2014, 21:32
Аз смятам, че някои хора имат късмета да срещнат истинската любов, а други живеят със заблуждението, че са я срещнали.

LadyDi
07-23-2014, 05:44
Аз смятам, че някои хора имат късмета да срещнат истинската любов, а други живеят със заблуждението, че са я срещнали.

И каква е разликата между двете?
Ако вярваш, че някой е истинската ти любов, то това не го ли прави автоматично... истинската ти любов?

RapExotic
07-23-2014, 05:48
Въпроса ми е, дали да се отдадеш на любов, който ти носи болка. Обичаш го, той те обича, но разделите са чести, държанието му често е агресивно и думите те нараняват.

Няма понятие "чести раздели". Щом веднъж се разделиш с някого, никога не можете да имате същата връзка, която сте имали до сега. Всяко следващо събиране с него е грешка и губене на време. С една дума никога не трябва да се връщаш при човек, с който си се разделил.

vanqsp
07-23-2014, 19:58
Замисляли ли сте се колко хора си губят времето в такива връзки?

LadyDi
07-23-2014, 20:06
Защо не ми отговори на въпроса?

vanqsp
07-23-2014, 20:46
Не, защото идва момента, в който разбираш, че всичко е една заблуда :)

LadyDi
07-24-2014, 05:43
Не, защото идва момента, в който разбираш, че всичко е една заблуда :)

В голяма заблуда си ;)

xoxi
07-24-2014, 07:58
Авторке, ако искаш да се води някаква дискусия, защо не си изкажеш цялостно мнението, а не да подхвърляш по една изтъркана фраза от време на време.
Кажи какви теми те вълнуват, как ги разбираш ти нещата и т.н., за да се насочим в една посока, а не така хаотично да казваме дали вярваме или не на някакви глупости, изписани в интернет от анонимни автори под формата на цитати.

didaka1
07-24-2014, 09:40
Любовта носи щастие.Точка по въпроса-ако негативните емоции са повече от позитивните,това си е повече от ясен знак,че нещата не са както трябва.Много обичаме да оправдаваме хората,да създаваме в главите си илюзорни любови,които "преминават през всякакви перипетии" и за които се "борим" и че "ако не било трудно,не било истинско" :D.Истината е,че това е животът,а не някакъв филм и ако някой държи на теб,ти го показва.Показва ти го с действия,не с думи.Не плачеш и не си нещастен,защото реално единствената пречка на повечето двойки в днешно време са самите те.

vanqsp
07-24-2014, 11:58
В голяма заблуда си ;)

Това, че не съм на същото мнение не означава, че съм заблудена. И ако не можеш да ме разбереш по - добре замълчи, а не ми говори в каква заблуда съм.

heartshapedbox
07-24-2014, 11:59
Сбийте се!

vanqsp
07-24-2014, 12:03
Колко от вас са осъзнавали, че трябва да се разделят с даден човек, но въпреки това не са го направили? Ето за това пуснах темата, защото половината от връзките са прекалено болезнени за един от двамата обаче не предприемат нищо. Това ако не е заблуда, какво е?

LadyDi
07-24-2014, 12:09
Това, че не съм на същото мнение не означава, че съм заблудена. И ако не можеш да ме разбереш по - добре замълчи, а не ми говори в каква заблуда съм.

Аз те разбирам много добре. Затова ти казвам, че си заблудена.

Колко от вас са осъзнавали, че трябва да се разделят с даден човек, но въпреки това не са го направили? Ето за това пуснах темата, защото половината от връзките са прекалено болезнени за един от двамата обаче не предприемат нищо. Това ако не е заблуда, какво е?
Упоритост. Понеже обичаш да си служиш с клишета, ще ти дам едно, пък дано го разбереш: Знаеш ли защо навремето браковете са били по-дълготрайни и успешни отколкото днес? Защото бабите и дядовците ни са вярвали, че ако имаш нещо стойностно и то се счупи, е по-добре да се опиташ да го поправиш, отколкото да го хвърляш и да търсиш ново.
И другото, което се опитах да ти кажа, но си твърде надменна, за да го разбереш. Всяка любов е истинска, ако в даден момент вярваш, че е такава. Просто няма истинска и неистинска любов. Има успешна и неуспешна връзка. Но неуспешната връзка не прави любовта ти по-малко истинска. Любовта винаги е истинска.
Освен ако не се опитваш да ми кажеш, че ти не умееш да си служиш с чувствата си и си способна да си въобразиш, че обичаш някого, а това всъщност не е така.

vanqsp
07-24-2014, 12:46
Добре, приемам мнението ти, че в този етап от живота си съм заблудена. Само не разбрах защо да съм надменна?

LadyDi
07-24-2014, 12:57
Защото вместо да попиташ защо мисля, че си заблудена, ти ми казваш да млъкна, защото не съм те била разбрала :) Имаш право на собствено мнение, както и аз, не мислиш ли?