PDA

View Full Version : Съвременните 30 годишни младежи

Страници : 1 [2]

babity
08-20-2014, 16:04
Една отметка само. Как така всичките ви познати на 30 са застаряващи скейтъри, търкащи пейките? 'Що моето обкръжение от 30-годишни е съставено изключително от хора с цъфтящ бизнес или "бачкатори", чиито заплати им позволяват почивки извън страната винаги когато си пожелаят или такива, които не са с неограничени финансови възможности, но дерзаят в повече от една насока паралелно за да има + все отнякъде. Дали проблемът с т'ва, което ви впечалява не идва от собствената ви среда?

LadyDi
08-20-2014, 16:05
Една отметка само. Как така всичките ви познати на 30 са застаряващи скейтъри, търкащи пейките? 'Що моето обкръжение от 30-годишни е съставено изключително от хора с цъфтящ бизнес или "бачкатори", чиито заплати им позволяват почивки извън страната винаги когато си пожелаят или такива, които не са с неограничени финансови възможности, но дерзаят в повече от една насока паралелно за да има + все отнякъде. Дали проблемът с т'ва, което ви впечалява не идва от собствената ви среда?

Ако сме избрали такава среда, какво те кара да мислиш, че ще се оплакваме от нея?

babity
08-20-2014, 16:11
Имаш право. Но явно нещо не е особено наред... И аз срещам такива хора и то немалко, и не всички са на 30. Има и по-млади. Просто са ми епизодични. Да седна да ти оцъквам с език, ми хАби излишно от времето.

LadyDi
08-20-2014, 16:16
Имаш право. Но явно нещо не е особено наред... И аз срещам такива хора и то немалко, и не всички са на 30. Има и по-млади. Просто са ми епизодични. Да седна да ти оцъквам с език, ми хАби излишно от времето.

Еми, недей го хаби (казвам го съвсем в добрия смисъл).
Потретвам, че тука просто си чешем езиците и си изясняваме ценностните системи :cool: Съмнявам се някой да е тръгнал да вкарва някого в правия път, когато не му е работа.

yakuza_
08-20-2014, 16:25
В крайна сметка само лейди ди може да говори по темата, защото никой друг не е бил на 30, все още.

Dagichka
08-20-2014, 16:39
познавам доста подобни около 30 годишни "лапета", всичките са от музикалната индустрия и освен да пият бири по парковете и да драскат графити примерно, успоредно си бачкат в офис или някъде и изкарват по една хилядарка на месец, тъй че.. всеки сам си преценява за себе си и живота си, важното е да е удовлетворен, а не по цял ден да пише статии и да плюе другите примерно
*влязох в темата само за да пусна линка от дама.бг, ама видях, че калпазанка ме е изпреварила :cool: "

anonymous708973
08-20-2014, 17:40
Therichbitch, можеше и да не е толкова снобарски, нали? Не знаех, че стипендията в България е достатъчно за издръжка.

"Империята отвръща на удара"
http://dama.bg/article/20-godishnite-pensioneri/2630/

Това е именно статията на Пири :)

102
08-20-2014, 17:46
квато пири такава и статията

kalpazanka
08-20-2014, 17:46
Пантер, кво говориш. Стипендията е достатъчна, та чак предостатъчна. Взимах от МУ по 70 лева на месец, а атласите по ултразвукова диагностика стартираха от 55 лева и стигаха до 90. Да не говорим, че William's Obstetrics и Gynecology на промоция бяха по близо 400 лева. Ма тя стипендията е за това, да си купуваш необходимите пособия и да се издържаш.

102
08-20-2014, 17:51
предполагам че richbitch учи в чужбина така че пак знаете мноо

therichbitch
08-20-2014, 18:28
Therichbitch, можеше и да не е толкова снобарски, нали? Не знаех, че стипендията в България е достатъчно за издръжка.

За Бога, точно ти да ми кажеш, че подхождам снобски, не снобарски, като за начало! Бих казала, че е малко неадекватно. Никога досега не съм споделяла каквато и да било лична информация във форума, нито съм се изтъквала с академични постижения. Всичко това, разбира се, е умишлено, не обичам някакви random хора да знаят прекалено много за мен.
А ти освен, че за стипендията не знаеш, с много други неща не си наясно, очевидно. Защо реши, че става дума за стипендия в България, защо реши, че ми трябва, за да се издържам, може просто да си чеша егото, защото ... мога?, защо реши, че само ти си хванала Германията за шлифера при положение, че има много други около теб, които вече сме минали и заминали по тоя път и сме видели какво ли не- от гадната ти статистика през финансите и пародийното счетоводство, пък на всичкото отгоре не сме се пънали над тях с месеци.
Най- любезно ти предлагам да не си позволяваш да класифицираш хора, които не познаваш, а да си седнеш малко на задника и да осъзнаеш, че не си на Марс, далеч от всички други долни същества, които никога няма да стигнат до теб.

Blab
08-20-2014, 18:36
the rich bitch was here, y'all
W
V

paradosou
08-20-2014, 18:42
За Бога, точно ти да ми кажеш, че подхождам снобски, не снобарски, като за начало
В момента не ми се коментира темата /тя и без друго е разводнена/ ии не искам да оставаш с впечатление, че издребнявам или влагам лично отношение. Мисълта ми е, че това е форум и е 'позволено' да пишеш с думи, които ти харесват повече от 'стандартните'. Преди във форума имаше закачка ~ 'аЗсексуален', вм. 'асексуален'. Ако вмъкнеш някъде вариацията, това значи ли, че не си в час с еквивалента 8-)?

FAKE IT
08-20-2014, 19:19
Поглеждаш аватара ... поглеждаш коментара ... контрастът е чеееерно бял, рич бич мама.

Пинко раздуха глухарчето и сега ще киха :/

anonymous708973
08-20-2014, 20:24
За Бога, точно ти да ми кажеш, че подхождам снобски, не снобарски, като за начало! Бих казала, че е малко неадекватно. Никога досега не съм споделяла каквато и да било лична информация във форума, нито съм се изтъквала с академични постижения. Всичко това, разбира се, е умишлено, не обичам някакви random хора да знаят прекалено много за мен.
А ти освен, че за стипендията не знаеш, с много други неща не си наясно, очевидно. Защо реши, че става дума за стипендия в България, защо реши, че ми трябва, за да се издържам, може просто да си чеша егото, защото ... мога?, защо реши, че само ти си хванала Германията за шлифера при положение, че има много други около теб, които вече сме минали и заминали по тоя път и сме видели какво ли не- от гадната ти статистика през финансите и пародийното счетоводство, пък на всичкото отгоре не сме се пънали над тях с месеци.
Най- любезно ти предлагам да не си позволяваш да класифицираш хора, които не познаваш, а да си седнеш малко на задника и да осъзнаеш, че не си на Марс, далеч от всички други долни същества, които никога няма да стигнат до теб.

Вземи се в ръце. Виж аз какво казах, виж ти какво ми отговори.
Можеше преспокойно да обясниш за каква стипендия става дума, нали? Откъде да знам каква е?
Видях противоречие, попитах. ДА, коментарът ти беше откровено СНОБСКИ - "за изявените ученици има стипендия", бла-бла. Няма проблем, попитах пак - косвено. Изразих съмнение, че стипендията в България е достатъчна. Явно не съм наясно, обясни ми - кажи "не уча в България", например. Или "стипендията беше за глезня, не за издръжка". Ама не, много сме важни, нали. Че и Германия намеси - все едно съм отворила темата и съм написала 20 реда как стипендиите в Германия са по-добри или нещо от сорта.
Иначе да, много е лесно да влизаш в някаква тема, да раздаваш епитети ("посредствени"), да си изразяваш мнението критикарски и отвисоко, претендирайки да е "непретенциозно" и не знам си какво, да използваш информацията, която другите са дали, при това ни в клин, ни в ръкав, обаче самата ти да не даваш никакво инфо за себе си, за да няма възможност да бъдеш съдена. Когато ти сама с охота го правиш. Изборът ти да не споделяш не е израз на нищо друго освен на нежелание да си излезеш от comfort zone и да станеш уязвима. НИЩО ЛОШО. (Лъв ли си, впрочем?)Лошо е, когато използваш информацията, която другите са дали, по този начин.
Седни си на задника и си овладей нервите, защото в случая, Бога ми, не съм ти аз виновна.

Hayashi
08-20-2014, 21:08
Е, аз ще взимам стипендия и във Франция, далеч по-висока от стандартната българска, но пак до никъде няма да ми стига за издръжка. Моята е повече по социален критерий, но по някакво съвпадение тази за изключителен успех е за точно същата сума. А изключителен успех е наистина изключителен. При нас от 1200 човека група може би 30-ина ще имат тази стипендия догодина.

draid
08-20-2014, 21:27
Абе не знам, ама аз в поседните години от учението ми си докарвах по около 1000-1200лв на семестър от стипендии и род глупости. Предвид, че семестъра беше 15 седмици това са близо по 68-80лв седмично което не беше никак зле.

Blab
08-20-2014, 22:44
^ брей, впечатляващо! как?
//не виждам смисъл в надцакването в тази тема. ако някой има успешен опит, нека го сподели с останалите.
лично аз ще му бъда много благодарна, при все че енергията на парите не е отработена, нито от мен, нито назад в семейството ми.мож

102
08-20-2014, 22:46
Седни си на задника и си овладей нервите, защото в случая, Бога ми, не съм ти аз виновна.

deja vu

Auriss
08-21-2014, 05:27
//не виждам смисъл в надцакването в тази тема. ако някой има успешен опит, нека го сподели с останалите.
лично аз ще му бъда много благодарна, при все че енергията на парите не е отработена, нито от мен, нито назад в семейството ми.мож
мани ги тия в ТУ :cool: едно приятелче е 2ра година там и почна работа в булгартабак след някво състезание или нещо от тоя род, някакви машини са сглабяли а-у мистерия брат

anonymous708973
08-21-2014, 07:21

Дам.
Браво и от мен!!
От ТУ близки познати нямам, че да сведат инфо, ама доколкото знам, в УНСС, СУ и ПУ такова нещо е невъзможно.

DeHu
08-21-2014, 07:28
В УНСС е възможно ,просто трябва да изкараш много високи оценки,специално за едната стипендия,а и там има и други фактори,които влияят.Има и една европейска,която не е толкова недостижима и доста хора взимат.Приятелят ми е в СУ и също взе 1100 от стипендии.

102
08-21-2014, 07:36
а пък в су присъствието не е задължително както в ту и моеш си изкараш и 10 000

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 09:59
мани ги тия в ТУ :cool: едно приятелче е 2ра година там и почна работа в булгартабак след някво състезание или нещо от тоя род, някакви машини са сглабяли а-у мистерия братС

Стига глупости. Не знам какво е в Софийското ТУ, но в моето хич не е лесно да се взимат стипедии. Първо, процедурата с документите са я направили възможно най-трудна и отчайваща за занимание. То не са проверки, то не са гонене на строги срокове и трябва да членуваш още преди започването на годината. После не знам какво е това на месец. Европейската е към голяма, но я дават веднъж в края на годината.

Auriss
08-21-2014, 10:10
^ужас, тряа да си изряден ... баси 'отчайващото'. Такова си мрънкало, че направо ми се повдига. Не знам някой ден как работата ще си вършиш ..

Всъщност знам - както 2/3 от българите, 'дето са същите като теб. А в края на деня ще влизаш по новинарските сайтове да сипваш на педалите и да обясняваш путин колко е велик.

//сори за офа , напрао ми кипва кръвта от тоя лигльо

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 10:17
Има едни неща за изявени хора, наречени стипендии. Така.
Образованието ми далеч не е скъпо, но примерно сега започвам да събирам за CFA, еми няма да отида да кажа на мама да изплюе да не казвам колко, за да мога да се явя

относно десетте часа, Auriss- има ги, до скоро бях заобиколена от такива индивиди, които правят, струват, готвят се по една дисциплина със седмици и пак не могат да се оправят като хората, изключително раздразнителна ставам около тях, толкова да си глупави..
Що пък мама да не даде колкото трябват, ако ти се затрудняваш в изкарването на тези пари? Или мама не мисли като прави деца? Нищо не казвам, но едно семейство като реши да дава живот на някой, то се ангажира напълно с това. Като решиш да ставаш родител - си отговорен за новия живот не само по закон докато не навърши 18.
Аз примерно, ако ще правя деца някой ден, ще се чувствам длъжен да им осигорявам всичко, което желаят, стига то да е за тяхно добро и аз преценя от друга страна това, а не глезотии и всичко, което им хрумне за пилеене на време.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 10:21
^ужас, тряа да си изряден ... баси 'отчайващото'. Такова си мрънкало, че направо ми се повдига. Не знам някой ден как работата ще си вършиш ..

Всъщност знам - както 2/3 от българите, 'дето са същите като теб. А в края на деня ще влизаш по новинарските сайтове да сипваш на педалите и да обясняваш путин колко е велик.

Ай, ай , ай, а според теб човек може да бъде изряден и перфектен във всичко?
И дали един човек може да работи всеки ден (за каквото ставаше въпрос в темата) и да бъде пълен отличник, да има време за всички присъствия и тнт, за да получи мизерна стипендия и да бъде САМОСТОЯТЕЛЕН? Нали за това спорихте?
Не виждам как може студент да се издържа сам, освен ако не е задочно.

LadyDi
08-21-2014, 11:02
Ай, ай , ай, а според теб човек може да бъде изряден и перфектен във всичко?
И дали един човек може да работи всеки ден (за каквото ставаше въпрос в темата) и да бъде пълен отличник, да има време за всички присъствия и тнт, за да получи мизерна стипендия и да бъде САМОСТОЯТЕЛЕН? Нали за това спорихте?
Не виждам как може студент да се издържа сам, освен ако не е задочно.

Какви са тия глупости? Как навърза всичките неща като свински черва, направо не проумявам.
Въпросът е да се хванеш с едно нещо и да го свършиш както трябва. Никой не очаква да следваш редовно, да се издържаш абсолютно самостоятелно, да си отличник и т.н. Въобще не съм видяла някой в темата да твърди такова нещо.
Ако ще учиш - учи. Мама и тати ще помагат до колкото могат. Ще се стараеш с оценките, за да изкарваш стипендия, за да си помагаш. Ако пък е толкова зле положението, затова има задочно следване, затова има облекчен режим. Колко хора са оцелели преди теб, направо не е истина.
Аз следвах редовно две години. После се прехвърлих задочно, за да мога да работя. Специалността ми го позволяваше, защо не?

galaxy29
08-21-2014, 11:06
(Лъв ли си, впрочем?)
ахахахаха rofl

и някъде мернах отново някаква фраза
като тази "ни в клин, ни в ръкав", дето сега си ползвала
и дето като цяло ни ЗАЛИВАШ с такива фрази
не се ли чувстваш досадна вече
разбрахме, че си с богат речник
ама ко е това доказване
нещо комплекси ли имаш

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 11:31
Какви са тия глупости? Как навърза всичките неща като свински черва, направо не проумявам.
Въпросът е да се хванеш с едно нещо и да го свършиш както трябва. Никой не очаква да следваш редовно, да се издържаш абсолютно самостоятелно, да си отличник и т.н. Въобще не съм видяла някой в темата да твърди такова нещо.
Ако ще учиш - учи. Мама и тати ще помагат до колкото могат. Ще се стараеш с оценките, за да изкарваш стипендия, за да си помагаш. Ако пък е толкова зле положението, затова има задочно следване, затова има облекчен режим. Колко хора са оцелели преди теб, направо не е истина.
Аз следвах редовно две години. После се прехвърлих задочно, за да мога да работя. Специалността ми го позволяваше, защо не?

Ами в няколко коментара прочетох думата ,,самостоятелност'' ..

Ако е толкова зле, както ти казваш - не винаги е възможно да се справиш с всичко дори с желание. Задочно не винаги става и също не е гаранция. Да не говорим за ,,тъпите'' хора, които им излиза доста трудно ученето, защото явно не са за висше, но въпреки това го желаят? Има хора, които наистина дават повече от себе си, но накрая се провалят. Други бездействат, но е трудно да ги обвиниш за тва, защото самите те нямат нужните качества и си вярват.

LadyDi
08-21-2014, 11:35
Ами в няколко коментара прочетох думата ,,самостоятелност'' ..

Ако е толкова зле, както ти казваш - не винаги е възможно да се справиш с всичко дори с желание. Задочно не винаги става и също не е гаранция. Да не говорим за ,,тъпите'' хора, които им излиза доста трудно ученето, защото явно не са за висше, но въпреки това го желаят? Има хора, които наистина дават повече от себе си, но накрая се провалят. Други бездействат, но е трудно да ги обвиниш за тва, защото самите те нямат нужните качества и си вярват.

Самостоятелност не означава непременно да се шириш сам в 60 кв. апартамент.

И какво значи да не можеш да се справиш, когато имаш желание? Не можеш да си платиш обучението? Ще прекъснеш, ще работиш, ще спестиш някой лев, ще изтеглиш кредит. Варианти има. Въпросът е какво си склонен да пожертваш, за да постигнеш желаното.
И пак повтарям: никой не очаква да се справиш с всичко. Въпрос на приоритети и ако ти не знаеш как да степенуваш нещата в живота си и се луташ като улично коте на светофар... проблемът е изцяло и само твой.

Niakoitam
08-21-2014, 11:35
Не съм прочел още всички коментари в статията,защото са много.Не съм прочел още и коментарите в тази тема,но ще си изкажа мнението.
Малко твърде наставнически го е подкарала въпросната авторка с някакъв върло укорителен тон като че ли всеки е длъжен да живее в "калъпа" на обществото.Даже не и на обществото.В "калъпа" на нейните разбирания за развитие на обществото. Малко ми прилича на оная пикла, на която постнах преди време една статия тук дето от стринката на баба си на дядо си на чичо си чула че казармата създавала мъже и започнала с наставнически тон и вдъхновено да обяснява как нямало мъже в България,защото нямало казарма и какви кавалери разбираш ли били миналите през казармата.Нищо че и грам не се е допряла до това даже.
Та и тази въпросна девойка. Ставаш на 30 и превключваш копчето забодено на гърба ти към числото 30. Да, има много недорасляци и над 30 години,които наистина е нужно да пораснат.Е, все пак изборът си е техен.Има и такива дето като минат една възраст и решават,че са много зрели,което също леко ме понадразва.Като например да речем една съученичка дето един път не ми се изкара толкова зряла,че едвали не вече за пред пенсия станала.Алооооу. Абе ти довчера се чудеше как да ходиш с по двама наведнъж и никой от тях да не разбере, а днес си ми вече най-принципната дето има огромен опит зад гърба си,по купони не ходи,стари познанства е загърбила и се радва на домашната вечеря и филмите.Айде стига бе...:)

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 11:49
Самостоятелност не означава непременно да се шириш сам в 60 кв. апартамент.

И какво значи да не можеш да се справиш, когато имаш желание? Не можеш да си платиш обучението? Ще прекъснеш, ще работиш, ще спестиш някой лев, ще изтеглиш кредит. Варианти има. Въпросът е какво си склонен да пожертваш, за да постигнеш желаното.
И пак повтарям: никой не очаква да се справиш с всичко. Въпрос на приоритети и ако ти не знаеш как да степенуваш нещата в живота си и се луташ като улично коте на светофар... проблемът е изцяло и само твой.

Ами много хора имат желание да стават богати, но малко са спечелилите. Да, много хора са се отказвали от желанията и мечтите си, защото не са виждали начин или път, нямали са просто възможност, нито някой да им даде ръка за помощ и увереност, от страх, че ще се провалят, нервите им не са издържали. Просто обстоятелствата ги спират или запращат на другия край. Едно е да искаш, друго е да можеш и да правиш. Не са малко тези, които години наред не могат да си вземат изпитите и да ги приемат първо на всички. Може би и успеха от гимназията им не стига, тогава какво правят? Изпаряващи се надежди, докато не се отклоняваш и ЖИВОТА не те грабва в друга посока. Така иначе, каквото е това да прекъснеш, за да работиш? Каква ще е тази работа? Или ще трябва всяка година да прекъсваш? Говорим във случай, когато се издържаш сам вече. . . И като станеш на 30 и ти се отдаде възможност, защото вече си се ,,реализира'' и изкарваш някакви доходи...? За кога? За пенсия?

Hayashi
08-21-2014, 12:02

Разсмя ме, честно!

FAKE IT
08-21-2014, 12:14
Титаник, направо ми става мъчно за теб, като ти чета коментарите, честно. Оплакваш се, като малка женичка. Описваш някви типажи с пораженческо мислене, които имат нужда някой от горе да ги изтегли и да им помогне, защото са толкова безсилни и страхливи.. Сериозно? Кажи ми, че се ебаваш.

Знаеш ли колко хора има на улицата? Знаеш ли колко сираци има? Има деца, които не си познават родителите. Има млади хора, болни от левкимия, рак и други лайна. Има хора на твоята възраст, които нямат пари за гащи. Има хора, които се раждат в гето, където ги ограбват, бият и унижават години наред, още от малки. Има хора без покрив над главата. В същото време има шибаняци с 5 брилярда долара богатство, 30 къщи разпръснати из целия свят, всяка от тях с по 53 стаи, при положение че имат 2 деца? Защо са ти 53 шибани стаи, при положение, че можеш да живееш съвсем спокойно и в 4-5? Децата им се раждат богати, имат усигурено бъдеще и всичко им е лесно. Само щракат с пръст и имат всичко, което си пожелаят. Същото ли се отнася за децата на бедните? Всеки е наясно, че живота е гаден, че живота е несправедлив и че не е честно.

Има хора с лесен път и има хора с труден път. Знаеш ли кога човек се развива и израства най-много? Когато на главата му са един куп проблеми, с които трябва да се справя, така хората се учат да оцеляват. След всяка следваща трудност ставаш по-силен и по-израстнал. Живота е едно училище, още от самото си начало на този свят, хората правят едно и също нещо до ден днешен. Оцеляват, развиват се и се размножават. Това са правилата на играта. Колкото и да се тръшкаш, няма да промениш нищо. Или се учиш как да оцеляваш или ставаш мрънкаща отрепка, деградирала в "несправедливия и лош свят". Хора с пъти по-лошо положение от твоето и моето се справят, имат семейства и осигуряват нужното на децата си. Какво е твоето оправдание?

Лично аз предпочитам всеки ден да ми се сипят лайна на главата, отколкото да се разцепвам някъде на някой курорт още от малък и мама и тати да ми бършат задника. Щото в крайна сметка всеки си яде плодове от това, което е свършил и накрая на деня ще знам как да си отгледам децата и да ги науча да се справят с живота.

CoNviCt
08-21-2014, 12:24
Абе не знам, ама аз в поседните години от учението ми си докарвах по около 1000-1200лв на семестър от стипендии и род глупости. Предвид, че семестъра беше 15 седмици това са близо по 68-80лв седмично което не беше никак зле.

Много лъжеш.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 12:33
Титаник, направо ми става мъчно за теб, като ти чета коментарите, честно. Оплакваш се, като малка женичка. Описваш някви типажи с пораженческо мислене, които имат нужда някой от горе да ги изтегли и да им помогне, защото са толкова безсилни и страхливи.. Сериозно? Кажи ми, че се ебаваш.

.

Колега/колежке къде видя АЗ за себе си да се оплаквам?! Или всичко, което пиша трябва да се отнася за моя живот?! Къде съм писал, че съм от мизерно семейство, че не мога да си изкарам стипендия, че нямам бъдеще? Къде говоря в единствено лично ? Но е хубаво да си чешеш пръстите и да си представяш подобни поразии?

Написаното от теб по-долу само доказва моята хипотеза за по-бедните слоеве от населението. И не само - всичко си е до човека, но не всеки може, пък ако ще да умира от желания и труд. Все едно да искаш да се научиш да пееш, ако не си надарен. И, ако се родиш в гетото, то съдбата на половина, че и цялосто ти е наречела, да не учиш медицина. Но има изключения, има и гении.. И мисленето и обстоятеслтвата участват тук...

anonymous895156
08-21-2014, 12:40
В същото време има шибаняци с 5 брилярда долара богатство, 30 къщи разпръснати из целия свят, всяка от тях с по 53 стаи, при положение че имат 2 деца? Защо са ти 53 шибани стаи, при положение, че можеш да живееш съвсем спокойно и в 4-5?

замириса на комплексарщина

Все едно да искаш да се научиш да пееш, ако не си надарен.

а трябва ли всички да сме певци и певици?

LadyDi
08-21-2014, 12:40
Познавай себе си и се цели според възможностите си. Не на всеки е писано да бъде известен и богат певец. Това значи ли да захвърлиш всичко и да кажеш: "бал съм го, като няма да стане така, няма да стане никак". Давайте си реална преценка за възможностите си и постигайте най-доброто, на което сте способни.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 12:44
а трябва ли всички да сме певци и певици?
Защо?

И ако Петя умира от желание да пее, но няма качествата - тя трябва ли да пропее?

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 12:45
Познавай себе си и се цели според възможностите си. Не на всеки е писано да бъде известен и богат певец. Това значи ли да захвърлиш всичко и да кажеш: "бал съм го, като няма да стане така, няма да стане никак". Давайте си реална преценка за възможностите си и постигайте най-доброто, на което сте способни.

никъде не съм твърдял подобни неща.

Auriss
08-21-2014, 12:46
Пеенето е до техника. Ако имаш и хубав глас е бонус, но за да не пееш 'фалшиво' ти трябва единствено техника. Тая глупост с талантите ми е до гуша дошло от нея. Само за оправдание служи на хората.

Аз слушам и хора, които нямат мега якия глас, от който те побиват тръпки. Що пък да не станеш певец ако ти е зор ?

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 12:51
http://vbox7.com/play:23ded490&start=22 - ауриса :Д

Auriss
08-21-2014, 13:11
закво ми го пусна тва ? на 1.46, думичката open я нацелва ако не броим произношението.
Всъш. нз що си губя времето да ти отговарям.

Hayashi
08-21-2014, 13:28
Пеенето се учи. Както се учи и танцуването, карането на кола и готвенето. Естествено, ако имаш гласът на Валя Балканска ще си по-добър певец, от колкото, ако имаш този на Селена Гомез. Има талант има и усилия. И с повече усилия и по-малко талант е по-възможно да успееш да си постигнеш целите, от колкото с обратното.
Аз имам страхотно мецо, с доста широк начален регистър от около 3 октави и доста слаба техника на този етап. Имах огромни перспективи в този бранш като дете, но просто не можех да отделям нужното време и усилия. Та нито съм супер технична певица, нито пък съм известна. Ето ти пример как природният ми талант нищо не значи.

Едит: Дори не пея фалшиво в повечето случаи, защото имам добър слух, но ми липсва контрол на гласа.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 13:51
много сте ми забавни :Д .. таланта може да е 1 процент, но няма ли го - ей така като тоя ще пеете на сцената и ще се мислите за Валя. ;с

Auriss
08-21-2014, 14:03
https://www.youtube.com/watch?v=_PxIwHBMu4k 'nuff said

Deadlock
08-21-2014, 14:17
^ Добра е от самото начало. Щеше да е по-убедително, ако започваше от пълен крап. Но хубаво клипче.

FAKE IT
08-21-2014, 14:57
Титаник, идеята ми не беше да те изкарам от мизерно семейство и че нямаш бъдеще, как мога да говоря така, след като дори не те познавам? Мисълта ми беше съвсем друга - че има хора, които имат много повече основание да се оплакват и мрънкат, отколкото ти и че с цялото мрънкане и съжаление на света не се постига нищо различно, освен деградация.

Димитър, има разлика между съпоставка и избиване на комплекси, но щом така си решил - така да е, аз съм абсолютен комплексар. Въпреки това няма да ти навреди да научиш дефиницията на думичките, които използваш. :D

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 16:41
https://www.youtube.com/watch?v=_PxIwHBMu4k 'nuff said

Таланта се развива, ако го имаш. Всеки опитен треньор или учител - веднага преценява кой има заложби и кой няма.

pandabear
08-21-2014, 16:49
продължава да се лее мъдрост тук, гордея се с вас.

Auriss
08-21-2014, 16:53
http://www.chriskaw.com/2012/07/artistic-journey-of-mindcandyman.html айде сега да те видя кво ще кажеш

// мога цял ден да ти вадя такива линкове. едни от най-добрите в индустрията не са пипали молив до 19-20 годишна възраст

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 16:55
Титаник, идеята ми не беше да те изкарам от мизерно семейство и че нямаш бъдеще, как мога да говоря така, след като дори не те познавам? Мисълта ми беше съвсем друга - че има хора, които имат много повече основание да се оплакват и мрънкат, отколкото ти и че с цялото мрънкане и съжаление на света не се постига нищо различно, освен деградация.

Факе иТ

Втори път едно и също пишеш, на третия и труда няма да си правя да ти отгаварям, ако НЕ искаш да разбереш. :D
Както лейди ди каза - форумът е да си чешем езиците. И въпреки това не виждам кое е мрънкане? Обсъждахме ясната тема - (дали може студент да се издържа сам в разни условия и трудностите,които среща.) Е, аз това не го възприемам за мрънкане, ами за приказка.

А, колкото за писането на ,,политическите ми'' коментари - какво лошо има? От една страна си изявавам мнението, от друга наблягам за проблемите,които мисля за пренебрегвани и неразбрани от много хора, особено непонятни за тийнеджърите. Така че от една страна пиша и говоря с цел информиране на незнаещите и мисля че трябва да се оточняват важните въпроси ,а от друга защото наиситина си правя кефа

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 17:01
http://www.chriskaw.com/2012/07/artistic-journey-of-mindcandyman.html айде сега да те видя кво ще кажеш

// мога цял ден да ти вадя такива линкове. едни от най-добрите в индустрията не са пипали молив до 19-20 годишна възраст
И това какво доказва? Че има развитие в картините им? Еми естествено, във всичко е така.
Сигурен съм, че в рисуването има хора с талант. За 19- 20 започват, ама я ти започни ? Иначе всеки втори шеше да рисува като за световно след определено време изкарано в труд.

LadyDi
08-21-2014, 17:30
А, колкото за писането на ,,политическите ми'' коментари - какво лошо има? От една страна си изявавам мнението, от друга наблягам за проблемите,които мисля за пренебрегвани и неразбрани от много хора, особено непонятни за тийнеджърите. Така че от една страна пиша и говоря с цел информиране на незнаещите и мисля че трябва да се оточняват важните въпроси ,а от друга защото наиситина си правя кефа
Лошото е, че ги набутваш ни в клин, ни в ръкав навсякъде, където ти падне.

FAKE IT
08-21-2014, 17:52
Е, аз това не го възприемам за мрънкане, ами за приказка.

В такъв случай се радвам, че не те познавам лично o.O

Auriss
08-21-2014, 17:54
И това какво доказва? Че има развитие в картините им? Еми естествено, във всичко е така.
Сигурен съм, че в рисуването има хора с талант. За 19- 20 започват, ама я ти започни ? Иначе всеки втори шеше да рисува като за световно след определено време изкарано в труд.

Е нали без талант не можеше - сега за някво развитие ми говориш (бтв пичът е просто абсурдно добър, не просто 'развитие', ама както и да е). Ти талант виждаш ли в първите му картини ? Ние такива неща рисувахме в училище в 5-6-7 клас. Хайде да не скромнича, ама аз по-хубави вази рисувах от него :lol:
И да, влиза ми в плановете да се науча малко от малко да рисувам, но в момента си имам други занимания.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 18:31
Лошото е, че ги набутваш ни в клин, ни в ръкав навсякъде, където ти падне.

без да изкам мамо :(

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 18:32
В такъв случай се радвам, че не те познавам лично o.O

да, щото за това си говоря с хората на живо :D

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 18:38
Е нали без талант не можеше - сега за някво развитие ми говориш (бтв пичът е просто абсурдно добър, не просто 'развитие', ама както и да е). Ти талант виждаш ли в първите му картини ? Ние такива неща рисувахме в училище в 5-6-7 клас. Хайде да не скромнича, ама аз по-хубави вази рисувах от него :lol:
И да, влиза ми в плановете да се науча малко от малко да рисувам, но в момента си имам други занимания.
На някои им се отдава да рисуват и за това се записват на уроци и се развиват. Нищо не е родено научено, но това не изключва вродените заложби, ти просто трябва да ги намериш и да ги осъвършенстваш, реализираш с мерак.
Примера за действията на добрите треньори и учители по цял свят, който дадох го доказва, а изключенията са наистина много малко. Не можеш да направиш един 2 метра висок човек гимнастик на халки, ако ще да се тренира двойно повече от останалите.

DisappointedDreamer
08-21-2014, 18:46
Да изпиша и аз някакви глупости тук...

Все по-често изпадам в смут и тъга, когато човек, завършил гимназия преди поне 10 години, заговори как „ние сме“ бъдещето на България. Ми не си, „братле“. Набор 2000 са на по 14 години в момента. Те са бъдещето. Ти имаш голямо бъдеще зад гърба си.

Не съм съгласна с това. Не мога да кажа "на запад", защото съм прекарала само няколко годинки в една скандинавска страна (които сами по себе си не са достатъчни, че да изградят някакво общо мнение в рамките на ума ми), но в много страни (някъде там на запад :Д) 30+ годишните са точно бъдещето.

Нека обясня защо.

В тийн възрастта и първите годинки, които чукваш след 20 са (за повечето) една неориентирана, непозната земя. Нямат опит, защото всичко, което са придобили досега са просто знания - на теория. А теорията е един свят, много по-различен от този, когото наричаме "практика". В този ред на мисли, 30+ годишните са вече ориентирани и (предполага се) здраво стъпили на земята хора, които не само мечтаят за целта Х, досущ като 18+ годишните, но и са изградили някакъв реалистичен! план (за разлика от по-младите си съграждани), с който да достигнат тази цел. Единствения минус на вече "по-одъртелите" е (може би) по-голямата липса на амбиция, желание и най-вече енергия, с която да преследват целта, за която мечтаят.

И (вече идвайки до смисъла на този смотан чаршаф, който пиша) точно това е, което ме дразни в цялата история. Дразни ме това, че 30+ годишните желаят да купонясват като тийнове туко що преоткрили вкуса на ментата и спрайта или синия афтър шок, вместо да се опитат да запазят желанието, стремежа и енергията, с която са разполагали преди 10+ годинки и, вече с придобитите знания и опит, да направят една страхотна комбинация, с която да покорят света, който желаят.

Туй то от мен.

LadyDi
08-21-2014, 18:53
DisappointedDreamer, всичко, което обясняваш се връзва точно с тезата на авторката, макар да не си съгласна с нея :cool: И аз вече се опитах да го обясня. На 30 ти не си бъдещето. Ти си настоящето. Времето е дошло да се хванеш и да направиш промяната, а не само да я планираш. Нямаш време тепърва да се ориентираш, ако искаш да постигнеш нещо стойностно. Времето ти да планираш е, докато си тинейджър, докато си на 20. На 30 мечтата ти трябва да е ясна и да работиш по постигането ѝ.

Blab
08-21-2014, 18:53
^))

DisappointedDreamer
08-21-2014, 18:56
DisappointedDreamer, всичко, което обясняваш се връзва точно с тезата на авторката, макар да не си съгласна с нея :cool: И аз вече се опитах да го обясня. На 30 ти не си бъдещето. Ти си настоящето. Времето е дошло да се хванеш и да направиш промяната, а не само да я планираш. Нямаш време тепърва да се ориентираш, ако искаш да постигнеш нещо стойностно. Времето ти да планираш е, докато си тинейджър, докато си на 20. На 30 мечтата ти трябва да е ясна и да работиш по постигането ѝ.

Не съм чела статията. Отказа ме с клишираните глупости и общия знаменател. И тази тема не съм чела :Д реших просто да споделя. Бр.

И все пак, не съм съгласна и с твоята идея за бъдеще и настояще. Да, действаш в настоящето, но резултатите се появяват в бъдещето. Затова споменах, че 30+ са бъдещето.

LadyDi
08-21-2014, 19:00
И все пак, не съм съгласна и с твоята идея за бъдеще и настояще. Да, действаш в настоящето, но резултатите се появяват в бъдещето. Затова споменах, че 30+ са бъдещето.

Естествено, на всяко действие резултатът му е в бъдещето :)
Но на 20 ти е разрешено да мислиш, да планираш и да не действаш. А на 30 вече трябва да действаш или наистина си губиш времето. В тоя ред на мисли.
Ама както и да е. Мен ми втръсна тая тема, пък и аудиторията тук е нормално да се чувства обидена от статията. А и всеки има право да прави и мисли каквото желае.

Aeternal
08-21-2014, 19:04
Естествено, на всяко действие резултатът му е в бъдещето :)
Но на 20 ти е разрешено да мислиш, да планираш и да не действаш. А на 30 вече трябва да действаш или наистина си губиш времето. В тоя ред на мисли.
Ама както и да е. Мен ми втръсна тая тема, пък и аудиторията тук е нормално да се чувства обидена от статията. А и всеки има право да прави и мисли каквото желае.

Не че на 30 не можеш да си смениш полето на работа.
Просто реално 20 е твърде ранна възраст за да знаеш какво искаш да правиш цял живот.
Не че няма хора, които и по-рано знаят, но все пак.

DisappointedDreamer
08-21-2014, 19:08
Не че на 30 не можеш да си смениш полето на работа.

Абсолютно.
Това, че на 30+ решаваш да се занимаваш с нещо, което не си докосвал преди, не означава, че си бил неориентиран. Нито пък, че си си губил времето. Животът на един човек е кулминация от моменти, всеки от които се появяват в различни етапи целия процес на дишане и издишване. Да смениш професията си на 30+, да кроиш нови планове, да се захванеш с нещо тотално различно и непознато... Не виждам нищо лошо. Защо да е загуба на време? Да, започваш да градиш всички от основите. Да, значително по-трудно би могло да е. Но не е грешно. И доста често дава добри резултати.

LadyDi
08-21-2014, 19:12
Е, да, но си има един принцип, едно разпределение на човешкия живот по години. Сега, никой не те ръчка с остена да го следваш съвсем точно, но гледай принципно на нещата.
На 30 хората вече са в политиката, вече заемат ръководни длъжности тук и там, вече гледат семейства. Ти ако искаш търси своя път и до 40, и до 50, ако щеш. Никой няма да те съди. Но да твърдиш, че твоето поколение е бъдещето на страната и на света е меко казано наивно.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 19:14
Абсолютно.
Това, че на 30+ решаваш да се занимаваш с нещо, което не си докосвал преди, не означава, че си бил неориентиран. Нито пък, че си си губил времето. Животът на един човек е кулминация от моменти, всеки от които се появяват в различни етапи целия процес на дишане и издишване. Да смениш професията си на 30+, да кроиш нови планове, да се захванеш с нещо тотално различно и непознато... Не виждам нищо лошо. Защо да е загуба на време? Да, започваш да градиш всички от основите. Да, значително по-трудно би могло да е. Но не е грешно. И доста често дава добри резултати.

Много зависи. На 30 не можеш вече да започваш от нулата. Трябва вече да си стъпил върху някакви основи, иначе провала е на лице. Ако тепърва стартираш на 30, то реално чак на 50 ще си успял, а тогава вече ще си закъснял с децата (ако искаш)

Aeternal
08-21-2014, 19:15
Е, да, но си има един принцип, едно разпределение на човешкия живот по години. Сега, никой не те ръчка с остена да го следваш съвсем точно, но гледай принципно на нещата.
На 30 хората вече са в политиката, вече заемат ръководни длъжности тук и там, вече гледат семейства. Ти ако искаш търси своя път и до 40, и до 50, ако щеш. Никой няма да те съди. Но да твърдиш, че твоето поколение е бъдещето на страната и на света е меко казано наивно.

Човек е толкова на колкото се чувства.
Важно е как живееш и какво правиш. И на 40 можеш да имаш още 20 години полезна работа пред теб и на 20 можеш да деградираш и да не излизаш от вас. Това с бъдещето е много общо.

kalpazanka
08-21-2014, 19:17
На 30 хората вече са в политиката, вече заемат ръководни длъжности тук и там, вече гледат семейства.
Начи, дори и срещу Делян Пеевски да вървя, не мога да го стигна. Запилях се в съвсем друга област, нямам шанс в политиката, отивам да диря по-здрав клон и подходяща оплетка сезал.

DisappointedDreamer
Този принцип и това разпределение на човешкия живот по години цари в България. Там, където аз прекарах последните 6 години от живота си, биха се изсмяли на такива твърдения.

Не всички на 30 години са в политиката, заемайки ръководни длъжности. Това е някакво традиционно виждане на нещата, което е далеч от самата истина. Не говоря и за търсене на своя път, така както го знаем по филмите. Говоря за нов старт, ново начало, нов план, след като вече си чукнал трите деситилетия. Тези неща можеш да вършиш и докато гледаш семейство. Баща ми на 43 години записа второ висше, коренно различно от първото му, на 48 години го завърши и се преориентира в друга сфера. Да, беше в същата служба, но в различен клон. Но нищо не пречи на друг индивид да постъпи по същия начин, преориентирайки се извън предишното ми назначение и пост.

LadyDi
Важно е как живееш и какво правиш. И на 40 можеш да имаш още 20 години полезна работа пред теб и на 20 можеш да деградираш и да не излизаш от вас. Това с бъдещето е много общо.

Естествено, че е общо. То самото "бъдеще" като понятие е общо. Аз не говоря за твоето бъдеще или бъдещето на твоето семейство.
Не разбирам защо конкретизирате толкова нещата, когато всъщност са доста генерализирани. От там ви идват и проблемите със статията.

LadyDi
08-21-2014, 19:19
Този принцип и това разпределение на човешкия живот по години цари в България. Там, където аз прекарах последните 6 години от живота си, биха се изсмяли на такива твърдения.

Не всички на 30 години са в политиката, заемайки ръководни длъжности. Това е някакво традиционно виждане на нещата, което е далеч от самата истина. Не говоря и за търсене на своя път, така както го знаем по филмите. Говоря за нов старт, ново начало, нов план, след като вече си чукнал трите деситилетия. Тези неща можеш да вършиш и докато гледаш семейство. Баща ми на 43 години записа второ висше, коренно различно от първото му, на 48 години го завърши и се преориентира в друга сфера. Да, беше в същата служба, но в различен клон. Но нищо не пречи на друг индивид да постъпи по същия начин, преориентирайки се извън предишното ми назначение и пост.

Ще припадна. Толкова ви е затворен светогледа, че може да говорите само с конкретните примери, които виждате около себе си или в себе си.
Безсмислено е да споря повече.

DisappointedDreamer
08-21-2014, 19:19
Много зависи. На 30 не можеш вече да започваш от нулата. Трябва вече да си стъпил върху някакви основи, иначе провала е на лице. Ако тепърва стартираш на 30, то реално чак на 50 ще си успял, а тогава вече ще си закъснял с децата (ако искаш)

Ти не започваш от нулата. На 30 вече трябва да си стъпил върху някакви основи, да. И точно тези основи използваш като трамплин за следващото нещо, в което искаш да се специализираш и ориентираш.

Не на всички им е приоритет да родят деца. На някои дори не им е желание.

DisappointedDreamer
08-21-2014, 19:21
Ще припадна. Толкова ви е затворен светогледа, че може да говорите само с конкретните примери, които виждате около себе си или в себе си.
Безсмислено е да споря повече.

Не исках да споменавам конкретни примери, но нека погледнем реално на нещата. Моите мнения и възгледи са изградени точно от примерите, които виждам около себе си или в себе си. Какво друго очакваш и бих могла да спомена?

kalpazanka
08-21-2014, 19:21

Евала! Най-накрая някой да го напише в прав текст!

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 19:23
Ти не започваш от нулата. На 30 вече трябва да си стъпил върху някакви основи, да. И точно тези основи използваш като трамплин за следващото нещо, в което искаш да се специализираш и ориентираш.

Ако си ги направил тези основи.... Но въпреки това не невъзможно да продължиш да учиш, да работиш и на 40 да ти е ОК..

LadyDi
08-21-2014, 19:23
Не исках да споменавам конкретни примери, но нека погледнем реално на нещата. Моите мнения и възгледи са изградени точно от примерите, които виждам около себе си или в себе си. Какво друго очакваш и бих могла да спомена?

Очаквам да се оглеждаш и да попиваш не само тези, които стоят близко до теб :) Очаквам да търсиш, да питаш и да се интересуваш, защото обкръжението си го избираш ти и е логично то да е с близки до твоите разбирания. В което няма нищо лошо, но не позволявай да ограничава разбирането ти за останалите хора.

Aeternal
08-21-2014, 19:25
LadyDi, аз пък не можах да разбера ти защо толкова държиш да генерализираш. Една част от хората ще са бъдеще, другите ще са тежест. Независимо от възрастта им.

DisappointedDreamer
08-21-2014, 19:26
Очаквам да се оглеждаш и да попиваш не само тези, които стоят близко до теб :) Очаквам да търсиш, да питаш и да се интересуваш, защото обкръжението си го избираш ти и е логично то да е с близки до твоите разбирания. В което няма нищо лошо, но не позволявай да ограничава разбирането ти за останалите хора.

Твоите очаквания отдавна успявам да постигна. Обкръжението ми далеч не се състои от хора, с които имаме еднакви разбирания. Дори, напротив. Самото ми участие в тази тема и дискусията, която водя с теб е пример за това, че се опитвам да попия от различни мнения и experiences. И въпреки това, ти си тази, която ми пречи на това. Как ли? Като отказваш да се опиташ да погледнеш моята гледна точка, обвинявайки я като "затворена и еднозначна", но и също така отказвайки да споделиш своята, отговаряйки с "безсмислено е да споря", въпреки че не виждам къде аз някъде из постовете си тук съм спорила.

golemiq_korab_minava
08-21-2014, 19:27
Евала! Най-накрая някой да го напише в прав текст!

е тва пък за кво беше? Аз също не искам, но съм на една възраст... по-късно може да ми се промени чувството, защото сигурно от вътре ви натиска с възрастта.. като станеш баба, сама ли искаш да си? да не оставиш след теб живот.. аз не го разбирам и мисля, че хората трябва да намалеят :Д

LadyDi
08-21-2014, 19:28
но и също така отказвайки да споделиш своята, отговаряйки с "безсмислено е да споря", въпреки че не виждам къде аз някъде из постовете си тук съм спорила.

http://d3dsacqprgcsqh.cloudfront.net/photo/aZWq2jX_460sa_v1.gif

Аз пиша в продължение на 30 страници :)

+ това, не мисля, че ти преча, просто не ми се води този спор И с теб.

Blab
08-21-2014, 19:31
https://www.youtube.com/watch?v=6NXnxTNIWkc

kalpazanka
08-21-2014, 19:33
Аууу, Блаб, любима!

DisappointedDreamer
08-21-2014, 19:33
Смотана работа. Влизам да дискутирам нещо, отговаря ми се с - "не ми се води този спор". И ми се обяснява как аз говоря от конкретни примери около и в мен. Чудно ми е твоите мнения на база на кои примери са изградени. На тези на комшията, живеещ в Азия, може би.

//Не случайно спрях да пиша тук. Няма какво да се види вече.

LadyDi
08-21-2014, 19:36
Добре, добре. Само не ми скачай.

За не знам кой пореден път - свободна си да мислиш и приемаш каквото желаеш. Не целя да те убеждавам, че грешиш (защото може и да си права точно, колкото и аз), затова няма нужда сега да играеш в твърда защита :)

Dagichka
08-21-2014, 19:46
^LadyDi, ти не говореше ли също от лични примери (на твои познати) в предишните страници или греша?

LadyDi
08-21-2014, 19:48
Да.

cookie dough
08-21-2014, 19:56

Хората се развиват с различни темпове, някои навлизат в прайма си в по-късна възраст, други изобщо не го достигат. Веднъж прочетох една непретенциозна мисъл от рода на 'find your spot on earth and ride it', без обаче анонимният автор да поставя някакви времеви граници, в които това да се случи. Защото такива наистина не би трябвало да има - естествено, нормално е да се следват някои основни житейски правила, но животът е пълен с изненади, колкото и банално да звучи, и най-добре премислените планове може да се окажат неизпълними в настоящето. Важното е човек да успее да реагира по сравнително адекватен начин. Именно за това и статията подразни много хора, включително и мен, защото звучи прекалено снизходително, без дори авторката да притежава някакви големи писателски заложби, с които да компенсира.

102
08-21-2014, 20:06
само да кажа че 90 процента от вас не заслужават ladydi dori da gi poglejda камоли да им толква
skapani бонаци и ретарди кенефа ви е офис

anonymous708973
08-22-2014, 13:15
Алооооу. Абе ти довчера се чудеше как да ходиш с по двама наведнъж и никой от тях да не разберe

Пхахаха, че всеки си има дилеми, кво 8-)

А цялата идея с коментирането на казармата от 16-20-годишни пикли дори няма да я подхващам, че ще се ядосам.

Само за оправдание служи на хората.

Щото не си ме чувал да пея :lol:

И (вече идвайки до смисъла на този смотан чаршаф, който пиша) точно това е, което ме дразни в цялата история. Дразни ме това, че 30+ годишните желаят да купонясват като тийнове туко що преоткрили вкуса на ментата и спрайта или синия афтър шок, вместо да се опитат да запазят желанието, стремежа и енергията, с която са разполагали преди 10+ годинки и, вече с придобитите знания и опит, да направят една страхотна комбинация, с която да покорят света, който желаят.

Туй то от мен.

Да, да и да!
Само дето тия ненаживелите се 30-годишни са си пропилели и 20-те по същия начин, ако трябва да говорим за общия случай.

Ура за 30+ годишните, които свалят едвам навършили пълнолетие девойки.
Ура за 40+ годишните дами с минижупи и ярки червила посред бял ден!

galaxy29
08-22-2014, 13:19
мен ме игнорирНа ;/

anonymous708973
08-22-2014, 13:33
Е, игнорирах провокацията ти, да :)
Ако наистина смяташ, че с употребата на тоооооолкова експлоатирано съчетание като "ни в клин, ни в ръкав" целя да изтъкна лексикалното си богатство, значи не си човек, с когото бих дискутирала въпроса. Но не мисля, че си такава. :)

girlwithblueeyes
08-22-2014, 14:21
Еййй така не знам дали е по темата ама моя приятелка редовно засича майка си по дискотеките . А жената е сигурно на 35+ има си кариера ,семейна е но въпреки това посещава такива места редовно . Танцува си с този и онзи и го играе малко свободна жена.Лично за мен подобно държание е недопустимо за човек в нейното положение независимо дали е жена или мъж . Не твърдя че не е редно да излизаш и да се забавляваш и над 30 но нека не е системно и нека не се държиш като 19 годишна без никакви ангажименти .А пък и дори да си свободен на тази възръст трябва да имаш други цели и желания . Не е лошо излазизането напротив ..но доста от хората на тази възръст се държат по зле и от тинейджъри .

galaxy29
08-22-2014, 14:24
ти пък вече на нищо не поддаваш :д

draid
08-22-2014, 14:33

Не е трудно когато изкарваш високи оценки, последните години е значително по лесно. Също трябва да следиш внимателно сроковете, да подаваш необходимите документи коректно и на време. От както влязохме в ЕС има доста пари за студентите стига да са с добър успех и да се възползват от програмите когато ги има. Парите ги изплащаха на 2-3 пъти и идваха много доволно за месец-два на куп.

С

Стига глупости. Не знам какво е в Софийското ТУ, но в моето хич не е лесно да се взимат стипедии. Първо, процедурата с документите са я направили възможно най-трудна и отчайваща за занимание. То не са проверки, то не са гонене на строги срокове и трябва да членуваш още преди започването на годината. После не знам какво е това на месец. Европейската е към голяма, но я дават веднъж в края на годината.

А ти какво очакваш. Да ти почукат на вратата и да ти кажат ето ви парите ?

Много лъжеш.

Добре да видим. Държавна стипендия която има във всеки университет и се дава на база успех - 5х60 и 5х90. Ще я сметна за теб 5х90 = 450лв. Еднократна награда за отличен успех в рамките на 100лв за 5.50 и 200 мисля за 6.00, европейска стипендия за която може да кандидатстваш всеки семестър 5х90лв ако не ме лъже паметта (сега може и да са го променили), та 5х90лв = 450лв. Еднократна европейска награда за участие в проект(може да се взема всеки семестър) 200лв. Я сега да сметнем какво се получава. 450+450+100+200 = 1200лв, ако имаш 6.00, 450+450+200+200 = 1300лв ако хванеш всичко. Тия неща могат да се вземат във всеки университет в България. Наградата е трудна за вземане в уни като УНСС може би, може държавната да е по ниска с 50-100лв но като цяло стипендиите са такива. В момента не знам как седят въпросите с Европейските, но положително отново ги има, когато завършвах бяха в началото си.

И за да подкрепя твърденията си и с малко текст:
1. https://eurostipendii.mon.bg/
2. http://www.tu-sofia.bg/university/90
3. http://praktiki.mon.bg/

Очевидно са намалили още стипендиите и наградите което е жалко, но пак може да се вземат 5х70 = 350 + 100 +450 + 200 = 1100лв

Пак заповядай. А това, че ти си слабо информиран или неспособен, не означава че другите лъжат. И все пак всичко това е без да слагам участия в други по-специални проекти с които в ТУ не е трудно да се занимаваш при малко повече желание.

Blab
08-22-2014, 15:26
Не е трудно когато изкарваш високи оценки, последните години е значително по лесно. Също трябва да следиш внимателно сроковете, да подаваш необходимите документи коректно и на време. От както влязохме в ЕС има доста пари за студентите стига да са с добър успех и да се възползват от програмите когато ги има. Парите ги изплащаха на 2-3 пъти и идваха много доволно за месец-два на куп.

ето ти друг пример (с мен):
* успех, който не пада под 5.85
* държавна стипендия, която или липсва (в НАТФИЗ това е твърде често явление през последните години, т.к. други хора харчат парите по други... пера) или е 1бр. (50 лв.!) за специалността ти и е слята със социалната (тази за сираци и полусираци, на които успехът им се увеличава с 1 единица и просто няма как да ги пребориш) и/ли дадена на човека, чиито връзки са най-много.
* европейска, която отново ВУЗ-ът решава как да разпределя, затова стипендията отново отива при човека, чийто успех е изкуствено надут и/ли подправен (което е, горе долу, едно и също)
* европейска специална, която се дава за извънкласни заетости и инициативност по специалността ти (нещо, с което си скъсваш задника, почти за без пари (въобще - за без пари), било то и твое удоволствие), която отново ВУЗ-ът определя как да разпределя - в случая - по успех в низходящ ред за всички специалности по факултет. така най-измислената специалност (танцов театър/т-р на движението), в която класът е с успех 6.00 взема парите, както и няколко от актьорите, които най-много се мазнят на учителите си, и/ли са наследственици.
* семестриална такса - 700-750 лв.
* допълнителни разходи (дори без да включвам набавянето на антикварни теоретични четива и сборници с пиеси; пр: "Празното пространство" на Питър Брук струва 75 лв., Труд преди 2-3 години преиздадоха Шекспир на боклучава прозрачна хартия, която едва се задържа в стотиците страници между дебели корици, и, макар че не плащат права, цената на изданието бе 80 лв.) - вход за театри (защото директорите са нагли и никой не се интересува, че ти снасяш 700, за да си плащаш всяка вечер) - от 2лв. (Сфумато, 199(ако решат да те пуснат) до 25 лв. (199, ако решат да не те пуснат), когато благоволят да те пуснат в салона (пр: НТ от години няма такава политика и не допуска свободно студенти) това ти е дневно перо, защото учебният ти процес включва основно критика върху спектакли, по няколко всяка седмица.
* разходи за ксерокс (преобладаващата част от конспекта (и не само) не можеш да си ги намериш, нито да изнесеш от библиотеката) - страх ме е да напиша цифрата, досега не го бях смятала, но средно една пиеса ти е 50-200 стр.
* материал в Литературен в-к - 9 лв. и някакви стотинки.
* 6 часа квестор - 30 лв.
* материал в специализирано издание, което излиза веднъж на високосна (1/г, да речем) - 50-75 лв.
* хонорар от някой фестивал (седмица) //за който селекцията става по мръсния начин - 100-200 лв. (част от които, естествено, отиват за издръжката ти, когато си в друг град)
..................................................

хаха, мислех да си го спестя и да го изтрия това, но ще го оставя така да си стои, да го имам черно на бяло и да си спомням каква инвестиция в бъдещето си съм направила:Д

//бтв, магистърската специалност, която исках да запиша миналата есен (но и там поиграха гаврите и мръсните игри:Д), постфактум се оказва, че от 2-те години, само едната е държавна поръчка (700-750лв./сем.), а другата си я плащаш (3100лв.). НАТФИЗ е държавен ВУЗ. ще кажа само - АХАХАХАХА! трябваше да си се занимавам с математика:Д

an7raks
08-22-2014, 15:32
Много ме кефи как се вживяват някои хора в конспиративни теории...

draid
08-22-2014, 16:12
ето ти друг пример (с мен):
* успех, който не пада под 5.85
* държавна стипендия, която или липсва (в НАТФИЗ това е твърде често явление през последните години, т.к. други хора харчат парите по други... пера) или е 1бр. (50 лв.!) за специалността ти и е слята със социалната (тази за сираци и полусираци, на които успехът им се увеличава с 1 единица и просто няма как да ги пребориш) и/ли дадена на човека, чиито връзки са най-много.
* европейска, която отново ВУЗ-ът решава как да разпределя, затова стипендията отново отива при човека, чийто успех е изкуствено надут и/ли подправен (което е, горе долу, едно и също)
* европейска специална, която се дава за извънкласни заетости и инициативност по специалността ти (нещо, с което си скъсваш задника, почти за без пари (въобще - за без пари), било то и твое удоволствие), която отново ВУЗ-ът определя как да разпределя - в случая - по успех в низходящ ред за всички специалности по факултет. така най-измислената специалност (танцов театър/т-р на движението), в която класът е с успех 6.00 взема парите, както и няколко от актьорите, които най-много се мазнят на учителите си, и/ли са наследственици.
* семестриална такса - 700-750 лв.
* допълнителни разходи (дори без да включвам набавянето на антикварни теоретични четива и сборници с пиеси; пр: "Празното пространство" на Питър Брук струва 75 лв., Труд преди 2-3 години преиздадоха Шекспир на боклучава прозрачна хартия, която едва се задържа в стотиците страници между дебели корици, и, макар че не плащат права, цената на изданието бе 80 лв.) - вход за театри (защото директорите са нагли и никой не се интересува, че ти снасяш 700, за да си плащаш всяка вечер) - от 2лв. (Сфумато, 199(ако решат да те пуснат) до 25 лв. (199, ако решат да не те пуснат), когато благоволят да те пуснат в салона (пр: НТ от години няма такава политика и не допуска свободно студенти) това ти е дневно перо, защото учебният ти процес включва основно критика върху спектакли, по няколко всяка седмица.
* разходи за ксерокс (преобладаващата част от конспекта (и не само) не можеш да си ги намериш, нито да изнесеш от библиотеката) - страх ме е да напиша цифрата, досега не го бях смятала, но средно една пиеса ти е 50-200 стр.
* материал в Литературен в-к - 9 лв. и някакви стотинки.
* 6 часа квестор - 30 лв.
* материал в специализирано издание, което излиза веднъж на високосна (1/г, да речем) - 50-75 лв.
* хонорар от някой фестивал (седмица) //за който селекцията става по мръсния начин - 100-200 лв. (част от които, естествено, отиват за издръжката ти, когато си в друг град)
..................................................

хаха, мислех да си го спестя и да го изтрия това, но ще го оставя така да си стои, да го имам черно на бяло и да си спомням каква инвестиция в бъдещето си съм направила:Д

//бтв, магистърската специалност, която исках да запиша миналата есен (но и там поиграха гаврите и мръсните игри:Д), постфактум се оказва, че от 2-те години, само едната е държавна поръчка (700-750лв./сем.), а другата си я плащаш (3100лв.). НАТФИЗ е държавен ВУЗ. ще кажа само - АХАХАХАХА! трябваше да си се занимавам с математика:Д

Ами отявлено лоша политика на университета тогава. В ТУ държавна стипендия никога не е закъснявала, спирала (Изключвам малките намаления) Семестрите държавна поръчка бяха около 320лв, после плащах втора специалност 5 семестъра по 850лв. Предвид какви са разходите на ТУ дори само за парно да вземем на месец е смешно при вас да е такава неуреденост и корупция.

yakuza_
08-22-2014, 16:15
Във ВИНС-а един авер вземаше с квартирни и стипендии 300 лв. на месец някъде. (там семестъра като почнах беше 120 и завърших на 140)

FAKE IT
08-22-2014, 17:46
Blab, принципно щях да кандидатствам в НАТФИЗ, АДТ. Запознах се с няколко човека от там и като ми обясниха за какво става въпрос ... Ххаахха филм. Още повече, като видиш семестриалните такси + графика на лекциите ти .. чисто порно, забравяш за самоиздръжка о.О

102
08-22-2014, 19:39
браво
интелигентните хора си мерят стипендиите
евала машала
адмирации

leadyflame
08-22-2014, 23:27
Точно така, рисувайте си бъдещите или настоящи тридесет, дано ви се получава по график, само че тоз график понякога се изменя в друга посока не дотолкова зависеща от вас. И все пак гледайте си ваште тридесет, другите сами да си ги определят.

Auriss
08-23-2014, 00:19
Баси, наясно бях, че в НАТФИЗ е порнография, ама това, което Блаб изписа, е просто потресаващо. Не разбирам как никой не им е потърсил отговорност за абсурдно немарливото отношение ...

golemiq_korab_minava
08-23-2014, 09:05
Ало Драйд. Университета приема студенти, за да печели, а не да им дава пари. Ае да не се лъжем колко са пълните отличници и че все някъде някой даскал ще се заяде с теб.
Не само студентите плащат луди пари (за общежития, семестриални такси, докумени, конролни и тнт), но парите ествено не достигат и много неща , от които се нуждаем за обучението - си ги правим ние и учителите. А зимата често спират парното и винаги се стои с яке, дори позволяват и шапки да носим ;) .. Иначе е готино . ;)

Колкото до 30 годишните отрепки.. Не е нужно да им се бъркаме в личния живот, но е добре да има правила. И ако отиваш на почивка - да няма до 3-часа пиянски истории в съседния ти двор.

draid
08-23-2014, 09:32
Ало Драйд. Университета приема студенти, за да печели, а не да им дава пари. Ае да не се лъжем колко са пълните отличници и че все някъде някой даскал ще се заяде с теб.
Не само студентите плащат луди пари (за общежития, семестриални такси, докумени, конролни и тнт), но парите ествено не достигат и много неща , от които се нуждаем за обучението - си ги правим ние и учителите. А зимата често спират парното и винаги се стои с яке, дори позволяват и шапки да носим ;) .. Иначе е готино . ;)

Колкото до 30 годишните отрепки.. Не е нужно да им се бъркаме в личния живот, но е добре да има правила. И ако отиваш на почивка - да няма до 3-часа пиянски истории в съседния ти двор.

Ти от колко време си в университета, че взе да ги разбираш толкова тия неща ? Година ? Две ? Прекарах в Университета 7г, не се опитвай да ми обясняваш колко са високи таксите и особено общежитията точно в ТУ-София. Не ти трябва да имаш 6.00 за да може да вземеш стипендия, достатъчен ти е успех над 5.00-5.20, ако искаш наградка 5.50. Нещо което не се постига толкова трудно след 2-рата година стига да седиш и да учиш. Как пък все някой даскал ви се заяжда, някой ви иска пари и ред подобни глупости. Просто виждам, че тотално не ти е ясно как функционират университетите, особено държавните.

golemiq_korab_minava
08-23-2014, 09:45
Ти от колко време си в университета, че взе да ги разбираш толкова тия неща ? Година ? Две ? Прекарах в Университета 7г, не се опитвай да ми обясняваш колко са високи таксите и особено общежитията точно в ТУ-София. Не ти трябва да имаш 6.00 за да може да вземеш стипендия, достатъчен ти е успех над 5.00-5.20, ако искаш наградка 5.50. Нещо което не се постига толкова трудно след 2-рата година стига да седиш и да учиш. Как пък все някой даскал ви се заяжда, някой ви иска пари и ред подобни глупости. Просто виждам, че тотално не ти е ясно как функционират университетите, особено държавните.

1 година. И от целия първи випуск на специалността има само една пълна отличничка. Таксите в държавните университети не са мега високи, но и не са малко за едно средностатистическо семейство, което примерно да кажем е фалирало ;) Такси няма как да няма, но мисълта ми е, че парите отново не достигат, или се крадат от някъде, но държавата не дава пукнат лев и честои излизат проблеми. За заяждането на даскалите още не знам, но и това не трябва, за да изкараш тройка по някой предмет, който ти е труден и от там на сетне да не ти достига за стипендия, но както и да е.
Стипендиите са едни помощи, с които евентуално можеш да си купиш всички учебници и няколко дюнер кибапа. ;д

Blab
08-23-2014, 10:06
Баси, наясно бях, че в НАТФИЗ е порнография, ама това, което Блаб изписа, е просто потресаващо. Не разбирам как никой не им е потърсил отговорност за абсурдно немарливото отношение ...
Опитвала съм неколкократно. Особено при издънки тип изнесен успех за редовна стипендия, който виждаш, че е по-нисък от твоя, пускаш си документите за европейска, те пак си я дават на дадения човек и след проверки, жалби и т.н. се правят на приятно разсеяни (вкл. Студентски съвет, който, по подразбиране, е функция на ректора), докато покрият нещата:Д
//нямам какво повече да коментирам. имам мноооого какво да разкажа, но не намирам никакъв смисъл.

Тази система не е само там, така е в целия културен сектор, а и навсякъде извън него. Усвояват се едни пари, някой по-добре ги усвоява, за сметка на друг и т.н.
Факт е това, което корабът каза, че ВУЗ-овете набират премного студенти, за да печелят пари от тях. Неслучайно се бият за ректори, яко лапане пада. (флашбек: мен ме държаха със статут действащ студент в продължение на 2 години в СУ, при все, че съм присъствала не повече от 2-3 седмици в началото на 1-вата година, а на следващата записах в НАТФИЗ...). Държавната издръжка на студент в НАТФИЗ (вие ще си проверите за вашите университети) е дооооста голяма (за операторите е в размер на 10000) и тук вече идва въпросът с усвояването и разпределянето на бюджет по джобчетата. На едно студентско събрание пресметнах грубо бюджета, с който уни-то преспокойно може да си върже гащите, без наемите за студио на Венета Райкова, КЕВА (чието място/вид просто не е за там) и прочее касички прасенца. Хората отгоре, от които зависи това, имат други интереси и житейски философии, далеч от духовното, моралното, мирното, честното... сиреч - изкуството. И спирам дотук, че се угнетявам всеки път, когато се оглеждам наоколо.

draid
08-23-2014, 10:13
Държавата дава пари, затова таксите са ти толкова ниски, също така държавната субсидия за общежитията прави възможно да живееш за 20-50лв на месец в друг град и т.н. Всеки се простира според интересите си. След като има колежка която е отличничка, т.е само една значи всички с над 5.00 спокойно ще докачат стипендия която се разпределя по факултети, по-специално европейската за която изискването е да имаш над 4.00 и да нямаш 2-ка по предмет. Да не говорим, че след като момиче е станала пълна отличничка, не виждам пречка ти да имаш поне 5.50 освен ако не си по-тъп от нея, остава да си по-мързелив. Извинението ти е никакво в случая. От 180 човека ние завършихме на време около 20, в следващите години са завършили още 15-20 макс.

Опитвала съм неколкократно. Особено при издънки тип изнесен успех за редовна стипендия, който виждаш, че е по-нисък от твоя, пускаш си документите за европейска, те пак си я дават на дадения човек и след проверки, жалби и т.н. се правят на приятно разсеяни (вкл. Студентски съвет, който, по подразбиране, е функция на ректора), докато покрият нещата:Д
//нямам какво повече да коментирам. имам мноооого какво да разкажа, но не намирам никакъв смисъл.

Тази система не е само там, така е в целия културен сектор, а и навсякъде извън него. Усвояват се едни пари, някой по-добре ги усвоява, за сметка на друг и т.н.
Факт е това, което корабът каза, че ВУЗ-овете набират премного студенти, за да печелят пари от тях. Неслучайно се бият за ректори, яко лапане пада. (флашбек: мен ме държаха със статут действащ студент в продължение на 2 години в СУ, при все, че съм присъствала не повече от 2-3 седмици в началото на 1-вата година, а на следващата записах в НАТФИЗ...). Държавната издръжка на студент в НАТФИЗ (вие ще си проверите за вашите университети) е дооооста голяма (за операторите е в размер на 10000) и тук вече идва въпросът с усвояването и разпределянето на бюджет по джобчетата. На едно студентско събрание пресметнах грубо бюджета, с който уни-то преспокойно може да си върже гащите, без наемите за студио на Венета Райкова, КЕВА (чието място/вид просто не е за там) и прочее касички прасенца. Хората отгоре, от които зависи това, имат други интереси и житейски философии, далеч от духовното, моралното, мирното, честното... сиреч - изкуството. И спирам дотук, че се угнетявам всеки път, когато се оглеждам наоколо.

Имах познат в НАТФИЗ и съм чувал странични неща за някой неуредици, обаче това което казваш ти е направо престъпление, корупция, идиотизъм и отявлено желание да се бутат само "наши хора". Жалко е че толкова престижно уж учебно заведение се оказва такъв батак и че хората които наистина искат да се реализират в сферата са мачкани и са бутани само някакви протежета.

golemiq_korab_minava
08-23-2014, 10:44
Държавата дава пари, затова таксите са ти толкова ниски, също така държавната субсидия за общежитията прави възможно да живееш за 20-50лв на месец в друг град и т.н. Всеки се простира според интересите си. След като има колежка която е отличничка, т.е само една значи всички с над 5.00 спокойно ще докачат стипендия която се разпределя по факултети, по-специално европейската за която изискването е да имаш над 4.00 и да нямаш 2-ка по предмет. Да не говорим, че след като момиче е станала пълна отличничка, не виждам пречка ти да имаш поне 5.50 освен ако не си по-тъп от нея, остава да си по-мързелив. Извинението ти е никакво в случая. От 180 човека ние завършихме на време около 20, в следващите години са завършили още 15-20 макс.
.
Не знам къде отиват държавните пари, но за неща като подръжка и ремонти - се бавят с години. Тоест карат студентите да работят, защото държавата не дава пари за много неща, вкючително и за работници. Мазилката по стените и таваните не е сменяна от 89-та година и е въпрос на време някое откъснато висящо парче да падне върху главата на някоя жертва. Е, сега, не исках да прозвучи толкова фрапиращо, защото все пак се изграждат паркинги,правят се ремонти, но едните не изкючват другите, а за проектите също много се разчита на европейски субсидии..

На мен не ми е пречка да изкарвам отлични оценки, но до голяма степен това си е чисто зубрене и заучване на правила, фрази и пълни простотии, така както са дадени и изискват да ги учим по правилник. А в същото време само ако знаеш каква порнография и какво преписване и разговори е на контролните... Така че предпочитам да си уча за себе си и винаги по моя си метод действам. Това означава да чета тази част от учебния матерал, която на мен ми трябва + всичко останало с добавки, само че най-вече информацията, която мисля за по важно, която искам да си я препрочета, да си я науча, незавсимо дали ще я има на контролното. Тоест на контролните се очаква да следваме някакви там етапи и да назубряме ден за ден всички правила, че после да ги поднасяме на тепсия по учебник. А като имам свободно време, аз предпочитам да седна и дори преди изпитния ден да си уча за себе си. Не съм бил бележкар никога и няма да бъда, независимо дали някакви стипендии ще са ми от полза, или не.

Aeternal
08-23-2014, 12:29

Защо не? Има много 40+ които изглеждат повече от добре в минижупи. Че и без тях.
Трябва ли да спрат да ни радват щото са духнали 40 свещички наведнъж?

draid
08-23-2014, 13:37

Lena Headey е на 40, ама не виждам какъв проблем ще и е да тръгне и гола по улиците ако ще, и ще изглежда по-добре от поне 30% 20 годишни с паласки и къси потничета които те карат да извръщаш поглед от тях за да не си образуваш кошмари свързани с мишлененото човече.

LadyDi
08-23-2014, 13:40
Lena Headey...

Aeternal
08-23-2014, 14:40
Lena Headey...

Повече те устройва да се върнем към безполезните генерални заключения, предполагам? :Д

LadyDi
08-23-2014, 14:51
Повече те устройва да се върнем към безполезните генерални заключения, предполагам? :Д

О, не. Lena ми е secret girl crush :cool:

Aeternal
08-23-2014, 14:56
О, не. Lena ми е secret girl crush :cool:

Не е лоша :)

anonymous708973
08-23-2014, 17:29
Lena Headey е на 40, ама не виждам какъв проблем ще и е да тръгне и гола по улиците ако ще, и ще изглежда по-добре от поне 30% 20 годишни с паласки и къси потничета които те карат да извръщаш поглед от тях за да не си образуваш кошмари свързани с мишлененото човече.

Много удобно сравняваш актриса със случайни момичета по улицата. Да обяснявам ли колко е грешно да сравняваш ябълки с круши? А да обясня ли след това каква е ролята на изключенията в живота?
Или я сравни с 20 години по-младите й колежки, или сравнявай нормални 40-годишни жени с нормални 20-годишни момичета по улиците.
Точно ти обясняваше колко работиш и колко нямаш време за спорт. Айде сега си представи едно средностатистическа жена на 40 с твоя работен график ПЛЮС семейство, за което да се грижи, демек нулево време за спорт (или просто недобре организиран график, все тая) - дали ще изглежда по-добре в минижуп от 20-годишно момиче? А дали въобще е приемливо да носи минижуп?

golemiq_korab_minava
08-23-2014, 17:56
мързи ме да видя какво е минижуп, та какво е? :Д

познавам доста майки на 40, които изглеждат секси и лапета се опитват да ги свалят

Aeternal
08-23-2014, 17:57
Нещата винаги са субективни. От човек до човек е. Познавам доста 20-годишни, които не върви да се пуснат не само по минижуп, ами и по по-прилепнали дрехи.

От друга страна познавам само 2, които са над или около 40 и изглеждат повече от добре в къси поли.
За едната никога не бих предположил че е ~40-годишна, ако не беше 20-годишната ѝ щерка.

ПП :Д - къса пола, климатроник. Буквален превод от френски.

golemiq_korab_minava
08-23-2014, 18:03
мерси, ама много къса ли? Щото дори за млади момиченца не е много прилично да се движдат така, освен ако не си търсят батко в дискотеката :Д

Aeternal
08-23-2014, 18:07
мерси, ама много къса ли? Щото дори за млади момиченца не е много прилично да се движдат така, освен ако не си търсят батко в дискотеката :Д

Ебали го. Нямам идея.
Критерия е май някъде над коляното.
Тея с коланите вместо поли, са вероятно в друга категория.

draid
08-23-2014, 18:51
Много удобно сравняваш актриса със случайни момичета по улицата. Да обяснявам ли колко е грешно да сравняваш ябълки с круши? А да обясня ли след това каква е ролята на изключенията в живота?
Или я сравни с 20 години по-младите й колежки, или сравнявай нормални 40-годишни жени с нормални 20-годишни момичета по улиците.
Точно ти обясняваше колко работиш и колко нямаш време за спорт. Айде сега си представи едно средностатистическа жена на 40 с твоя работен график ПЛЮС семейство, за което да се грижи, демек нулево време за спорт (или просто недобре организиран график, все тая) - дали ще изглежда по-добре в минижуп от 20-годишно момиче? А дали въобще е приемливо да носи минижуп?

Абе хайде сега да не се залъгваме, познавам и 40г нормални жени със семейства които изглеждат не по-лошо от нея. Не всички са такива, но има не малко много поддържани жени в диапазон 30-40г. Та в тоя ред на мисли дори минижупа не е изключение за 40г жени. От друга страна има едни "момичета" на по 160 дето са 80кг и въпреки това въпреки това вървят из улиците с къси гащета и голи пъпове.

Аз никога не съм казвал ,че нямам време да спортувам защото много работя, това не знам от къде го измисли. Аз имам проблем с коляното и вече понякога ми е трудно да вървя и стоя на едно място повече от 15 мин. Дори в момента имам свободно време бих казал. Отделно аз съм 78кг на 180см, така че макар и да съм спрял със спорта още не съм за изхвърляне, за разлика от някой с 10г по-малки от мен и със същите кг, ама от женски пол.

babity
08-23-2014, 19:18
Има неща, които просто са приемливи, както и такива, които не са. Майка ми далеч не е пример за поддържана жена с перфектна фигура, 'ма и да беше, не ми се струва приемливо да се разкарва по разни путковейки наляво-надясно. Едно е да е облечена добре, друго е да се разголва излишно. Аз съм тесногръда и смятам, че в момента, в който една жена стане майка, полите, приличащи на колан, спират да имат място в гардероба и.

galaxy29
08-23-2014, 21:08
Точно така, рисувайте си бъдещите или настоящи тридесет, дано ви се получава по график, само че тоз график понякога се изменя в друга посока не дотолкова зависеща от вас. И все пак гледайте си ваште тридесет, другите сами да си ги определят.
да си дойдем отново на думата
по-рано се съгласих, съгласявам се и сега
амин

therichbitch
08-25-2014, 22:38
Що пък мама да не даде колкото трябват, ако ти се затрудняваш в изкарването на тези пари? Или мама не мисли като прави деца? Нищо не казвам, но едно семейство като реши да дава живот на някой, то се ангажира напълно с това. Като решиш да ставаш родител - си отговорен за новия живот не само по закон докато не навърши 18. .

Чакай, къде отиде? Къде съм казала,че "мама" не иска да ми даде, хаха. В семейството ми винаги се е инвестирало много за образование, просто смятам, че определени неща искам аз да постигна напълно сама. Въпрос на гордост :)

Към Пантерата: Коментарът ми далеч не е резултат от разклатени нерви, а от неприязън към хора, които обичат да си врат носа, където не им е работата. Това, че съм изразила мнение и съм ти отговорила "ама как така еди какво- си", далеч не означава, че дължа някому по- подробни обяснения кое колко. А защо? Психологията не ти е сила, само това ще кажа, предположението ти не е вярно. Просто не успях да проумея как смееш да обвиняваш някого, че се изказва отвисоко при положение, че с едно 70% от коментарите си това правиш.
Още малко в твой стил: Няма никакво противоречие. За посредствеността в едната дейност, когато се занимаваш с много, говорех във второ лице, а не в първо.
не съм лъв, 13-тата зодия съм

За късите поли съм съгласна. Въпросът не е дали изглеждаш перфектно, а дали на 40+ е уместно да си го позволиш.
Като гледам, цял баланс сте изготвили за стипендиите :Д. Доколкото знам, за разлика от училищата, където отпуснатият бюджет се разпределя по усмотрение на ръководството, държавната, че и Европейската стипендия са си твърда сума. Последните години въведоха стъпала спрямо успеха и вече не е: ако си с над 5,5, получаваш еди- колко си, а за 6-120лв, за 5,9-110 и т.н.- докъдето стигне класирането. Та, в този ред на мисли максималната сума, която можеш да получиш, е 5.120.2, демек 1200лв, да.

babity, че тя майка може да стане и на 20, тогава тялото се възстановява по- бързо,но разбирам, че не това е акцентът в мнението ти. Малко ми напомни на някаква в бг-мамма, която беше казала: аз откакто родих, свирки на мъжа си не правя, все пак с тази уста целувам децата си. xD

FAKE IT
08-26-2014, 09:33
Малко ми напомни на някаква в бг-мамма, която беше казала: аз откакто родих, свирки на мъжа си не правя, все пак с тази уста целувам децата си. xD

EEeee

Niakoitam
08-26-2014, 11:34

Или както се казва в една много добра мисъл: "Животът е това,което ни се случва докато кроим планове за бъдещето" :)

Съвсем дребен и скорошен пример да дам от моето битие в преносен варинат за живота. Който разбрал,разбрал символиката,който не негова си работа.

Вчера станах от сън и си помислих как имам малко време и ще седна на компютъра да разгледам фейбуци,мейсбуци и т.н.
Оправям се аз обличам се,измивам си зъбите,наяждам се и правя всичко,което е необходимо.Добре...още има време.Просягам се и натискам копчето на разклонителя. Чува се едно ПУУУФ при положение,че до вчера компютъра цял ден е работил без никакви проблеми.Изключвам го бързо.Леко замирсва на бакелит.Става баща ми след малко и започваме да го оправяме,почистваме и проверяваме.Оказа се впоследствие че е гръмнал бушона на захранването и нещо около него.Четохме цял ден и го поправяхме.А баща ми беше решил и колело да си прави.В крайна сметка взехме от един друг компютър захрнване иначе трябваше да се дават пари и да се ходи до София.
Друг е въпроса,че той беше си направил едвали не план по график час по час какво ще правим бъдещият месец. И какво стана.Дойде серия дето му пообърка плановете лекинко. Изгоря електрожена,счупи се флекса,подкараха шефката му да и намират мана да я гонят,подхванаха го и него да върши разни неща,изгоря ни захранването,обаждаха му се приятели да им прави компютър и какво ли още не.
Та правете си планове вие и дано не изпуснете някоя секунда в бъдещето ви до поне 90 години.Нали всички трябва да сме правени по калъп.
Само се чудя дали ако бях правен например аз по калъп с всички,без там разните му емоционални глупости и пречки щеше да ми е мисленето като сега.Може би щеше да ми е по-добро,а може би пък не.Можеше да не срещна изобщо разни хора и да ми се случат разни неща,а щеше да срещна съвсем други хора и да ми се случат съвсем други неща Няма как да разбера.Дали пък щеше да е много забавно ако всичко хора бяхме напълно еднакви.Както спомена и Пантерата всеки си има своите дилеми в живота и перфектни хора няма.Ако някои се е помислил сериозно за такъв много жестоко се лъже и се заблуждава.Вече дали даден човек ще успее да приеме и издържи дилемите на даден човек или ще му е по-лесно да го заклейми като отпадъчен продукт на света и да се отдръпне обезверем е съвсем друг въпрос.

Иначе и аз смятам,че щом някои е приел да има семейство поне трябва да се е научил на си държи съответният полов орган в гащите и да не му бият хормоните като на 15 годишен.Но разни изказвания като в статията и като подобната на Пирина (съжалявам,защото въпросната ме кефи иначе) ми идват малко в повече.Но както аз така и всеки друг си има мнение.Да има недорасляци,които не ме кефят особено (друг е въпросът,че може би при дадени условия и в дадените моменти аз мога да се превърна в подобен недорасляк,което ме забавлява доста стига да е забано и на други хора около мен и мразя да ме критикува дори и брат ми който в дадени моменти може да е същият без дори да се усеща затова),но пък не се кефя много и на "пенсионерите" дето са решили,че като си минал някакви години вече трябва да си лягаш в 8:30,защото си страшно отговорен,нямаш право да се забавляваш освен вкъщи и не трябва да имаш никакво чувство за хумор например,защото било твърде детско.Трябвало да си твърде сериозен.Сериозността и лигнята не трябва да се бъркат,но не трябва и да се самоизкючват.Човек трябва да е способен да преценява кога да превключи от едното на другото.А качеството,което най-много уважавам в хората без значение дали на 20 или на 60 е самоиронията.Твърде взелите се насериозно малко ми идват в повече.И да, уважавам детското,което едни възрастни притежават за сметка на други.Имало е случай,в които съм си говорил с 50-60 годишни хора като с набори.

x7aZzy
08-26-2014, 12:21
ОМГ, не мога да повярвам. Съгласна съм с тезата на Някойтам.
Измежду ненужните словесни излияния има няколко точни попадения, които бяха пропуснати/пренебрегнати/отречени и осмени в последните 15 страници.
Нямам време, ще едитна по- късно.

Dagichka
08-26-2014, 12:35
http://img-9gag-lol.9cache.com/photo/aXEp1wb_460s_v1.jpg е така
а на therichbitch не случайно така й е никът :cool:

golemiq_korab_minava
08-26-2014, 12:48
баси олигофрениите пак е писал тоя найкотам, не го съжалявам, че вече става на 30, а е пропадняк. Баси ще обяснява за скапания си компютър 2 часа, безделно :Д

ДефинираЙтЕ тва - планиране? то че всичко се случва - истина е, но ако пък откажеш да работиш по измислените ти планове се получава нещо като живот ден за ден без развитие, без нищо.

galaxy29
08-26-2014, 12:49
гичи, ричи, искам да сте ми сладолед на клечка
едната глазурата, другата пълнежа :oops:

Auriss
08-26-2014, 12:50
http://forums.euw.leagueoflegends.com/board/attachment.php?attachmentid=164365&d=1390056557

Niakoitam
08-26-2014, 13:24
баси олигофрениите пак е писал тоя найкотам, не го съжалявам, че вече става на 30, а е пропадняк. Баси ще обяснява за скапания си компютър 2 часа, безделно :Д

ДефинираЙтЕ тва - планиране? то че всичко се случва - истина е, но ако пък откажеш да работиш по измислените ти планове се получава нещо като живот ден за ден без развитие, без нищо.

Не карай с толкова двусмислени постове де.Човек да се чуди дали да те изяде с парцалките или пък не :D
Иначе знае ли се какво се знае.
Аз като гледам устройвото на пчелите и как един тон пчели се надпредварват да угаждат на някаква лигава царица дето е решила да си мръдне задника от ляво на дясно и обратно или просто да отиде на съседното дърво.Ако си представя,че и човешкото устройствo може и да е някакво такова,но просто не го осъзнаваме,защото сме в ролята на кьоравите пчелички работнички...тая мисъл направо е способно да ме накара да си направя сепуко на часа :D

therichbitch
08-26-2014, 13:36
а на therichbitch не случайно така й е никът :cool:

дали е случайно или не-------------случайно, да не захващаме темата за ника ми, резултат от забила ми се за около 2 дни в главата песен, когато бях на... 13,15? whatever
нито съм богата, нито съм кучка- просто съм леко арогантна, не оставам длъжна и обичам да наричам нещата с истинските им имена без излишни смекчавания :cool:

anonymous708973
08-26-2014, 16:27
Малко ми напомни на някаква в бг-мамма, която беше казала: аз откакто родих, свирки на мъжа си не правя, все пак с тази уста целувам децата си. xD

Оооо, това и аз съм го чела, бях искрено впечатлена от логиката.

Някойтам, никой не говори за калъп. Доста стесняваш нещата, а те не са описани така в статията. В съвсем общи граници се отрича идеята, че 30-годишните и 16-годишните (би следвало да) се забавляват по един начин.
Иначе ти разбрах целта на поста и бих допълнила, че е ценно качество човек да умее да реагира на непредвидени ситуации - мисля, че това и сам си го осъзнал.

102
08-26-2014, 16:28
тва че още дъвчете статията на тъпото парче прави ли ви тъпи парчета

102
08-26-2014, 16:53
и не забравяйте
за мъжа първите 45 години от детството никак не са леки

golemiq_korab_minava
08-26-2014, 17:59
Не карай с толкова двусмислени постове де.Човек да се чуди дали да те изяде с парцалките или пък не :D
Иначе знае ли се какво се знае.
Аз като гледам устройвото на пчелите и как един тон пчели се надпредварват да угаждат на някаква лигава царица дето е решила да си мръдне задника от ляво на дясно и обратно или просто да отиде на съседното дърво.Ако си представя,че и човешкото устройствo може и да е някакво такова,но просто не го осъзнаваме,защото сме в ролята на кьоравите пчелички работнички...тая мисъл направо е способно да ме накара да си направя сепуко на часа :D

Кви двусмислени, бе, още ми е замаяна главата от твоите постове.
За пчелите нищо не разбрах. Какви да сме? Пчелите действат по инстинкг, тяхния живот е прекалено кратък, за да могат да се учат от опита, както при нас. Въпреки това не може много да се вярва в науката, защото всичко не е доказано, а ппонякога дори убедителната истина излиза лъжа. Та пчелната майка далеч не е безделна ковра, защото без нея цялото семейство умира. (не може да съществува) тя определя целия цикал в раждането (снасянето) на яйцата и тнт. Не й е лесна работата. Да отиде на съседно дърво- това означава естесвен рой - размножителния период, където майката трябва да се оплоди от търтей, а после само и единствено генетичните дъщери на майката (които носят гените на баща си, не на дядо си) я последват и се заселват на ново място. Това става в повечето случаи когато има твърде добри условия и пчелното семейство е станало прекалено голямо. Та, останалите пчели си правят нова майка.
оф не знам как ги обясних, и аз не съм много на ясно още....

Niakoitam
08-27-2014, 14:08
Тази тема за птичките и пчеличките мисля сме я дискутирали и друг път с теб.Като цяло въпроса е за чии ги прави тези неща царицата освен за собственото си благо (и при хората има такива) и създаване на поколение,което ще обслужва разни подобни като нея,защото все пак не е безсмъртна и все пак,която тя избере.Предполaгам знаеш че всяка бъдеща женска пчела може да се превърне в работничка или царица взависимост от това с каква храна ще бъде хранена като бебе.
Та колко пчелите действат по инстикт и колко ние не действаме по инстинкт не се знае.Ти откъде знаеш че не е истинкт примерно - Порастни,изучи се,намери си хубава работа,създай семейство,имай деца,отгледай ги,остарей,умри.Все пак мислeнето с времето се е променяло макар и бавно и трудно.Някога родителите са избирали съпрузите на децата си,жените не са имали кой знае какви права,на бракът се е гледало като печелене на нови доходи,а не бил заради любов,често са женели роднини за да не излиза богатството от семейството,боят в училищата от учители се е считал за нещо норммално и възпитаелно.В други общества е различно.И ако примерно ти сега намериш начин да се върнеш назад във времето и да изкажеш възгледите си,които сега са общовъзприети най-много да отидеш на кладата като вещер.Същото е и ако някои в днешното общество се осмели да искаже различни от общовъзприетите схващания,но уж в по мек варинат.Та колко се движим по инстикт и колко не.
Иначе ми стана чудно как разделяш опит от истинкт примерно за самосъхранение.Едно бебе като се изгори на печката знае да не пипа повече там.Котаракът ми пък си има опита,който е спорно доколко е само инстикт,че водата е мокра като те накапе или пръчката бие,храната е в хладилника,а пък дезедоранта щипе,когато попадне върху дупето.Та каквото и да му е на ума само като чуе цъскане изобщо не се застоява да се ориентира дали мирише или не,ако е установил,че няма къде да се скрие от пряк досег,че често и тогава.Това не го е научил от майка си да знаеш. :D
Също и това как да си отваря вратата на кухнята,шкафчета,хладилник а,когато няма нещо прекалено тежко за него,когато е открехната при положение,че по дефаут котките живеят в природата,а впоследствие са започнали да се отглеждат като домашни любимци.
И те като хората са по възприемчив и по невъзпримчиви,по-добри и по-лоши,по гальовни и по самостоятелни.
А вторият ни котарак възприемаше и научаваше неща много бързо.След известно следне как аджеба тия опитни хора си отварят врата,хладилника,прозореца ,даже и на една жена котката чекмеджетата я разучи тази сложност.Най интересно си отваряше той вратата например без да е открехната.Засилваше се и се просваше като мокър парцал на дръжката докато вратата не щракнеше,след което скачаше и по познатият модел си я доотваряше с лапичка и излизаше.Сега четвъртият ми може да я отваря само,когато е открехната въпреки,че и той си отваря хладилника и гардероби.Та ако беше просто инстинкт,не беше ли логично и двамата да можеха да правят едно и също? Друг е въпроса,че на първата ми котка и третият ми котарк отварянето на врати им беше тъмна Индия.Заставаха пред вратата и мяукаха демек"Аре шефче ти по му разбираш отвори я тая врата,че много ме е напънала нуждата да ходя в банята в тоя пясък дето ти сам ми показа да се изхождам.Все още не сме имали такива котки дето се изхождат в тоалетната чиния,че даже си и пускат вода като в някои смешни клипчета.
ПЛЮЙТЕ МЕ ЗДРАВО,ЧЕ ПАК СТАНА ДЪЛГО... :D

golemiq_korab_minava
08-28-2014, 10:18
Тази тема за птичките и пчеличките мисля сме я дискутирали и друг път с теб.Като цяло въпроса е за чии ги прави тези неща царицата освен за собственото си благо (и при хората има такива) и създаване на поколение,което ще обслужва разни подобни като нея,защото все пак не е безсмъртна и все пак,която тя избере.Предполaгам знаеш че всяка бъдеща женска пчела може да се превърне в работничка или царица взависимост от това с каква храна ще бъде хранена като бебе.
Та колко пчелите действат по инстикт и колко ние не действаме по инстинкт не се знае.Ти откъде знаеш че не е истинкт примерно - Порастни,изучи се,намери си хубава работа,създай семейство,имай деца,отгледай ги,остарей,умри.Все пак мислeнето с времето се е променяло макар и бавно и трудно.Някога родителите са избирали съпрузите на децата си,жените не са имали кой знае какви права,на бракът се е гледало като печелене на нови доходи,а не бил заради любов,често са женели роднини за да не излиза богатството от семейството,боят в училищата от учители се е считал за нещо норммално и възпитаелно.В други общества е различно.И ако примерно ти сега намериш начин да се върнеш назад във времето и да изкажеш възгледите си,които сега са общовъзприети най-много да отидеш на кладата като вещер.Същото е и ако някои в днешното общество се осмели да искаже различни от общовъзприетите схващания,но уж в по мек варинат.Та колко се движим по инстикт и колко не.
Иначе ми стана чудно как разделяш опит от истинкт примерно за самосъхранение.Едно бебе като се изгори на печката знае да не пипа повече там.Котаракът ми пък си има опита,който е спорно доколко е само инстикт,че водата е мокра като те накапе или пръчката бие,храната е в хладилника,а пък дезедоранта щипе,когато попадне върху дупето.Та каквото и да му е на ума само като чуе цъскане изобщо не се застоява да се ориентира дали мирише или не,ако е установил,че няма къде да се скрие от пряк досег,че често и тогава.Това не го е научил от майка си да знаеш. :D
Също и това как да си отваря вратата на кухнята,шкафчета,хладилник а,когато няма нещо прекалено тежко за него,когато е открехната при положение,че по дефаут котките живеят в природата,а впоследствие са започнали да се отглеждат като домашни любимци.
И те като хората са по възприемчив и по невъзпримчиви,по-добри и по-лоши,по гальовни и по самостоятелни.
А вторият ни котарак възприемаше и научаваше неща много бързо.След известно следне как аджеба тия опитни хора си отварят врата,хладилника,прозореца ,даже и на една жена котката чекмеджетата я разучи тази сложност.Най интересно си отваряше той вратата например без да е открехната.Засилваше се и се просваше като мокър парцал на дръжката докато вратата не щракнеше,след което скачаше и по познатият модел си я доотваряше с лапичка и излизаше.Сега четвъртият ми може да я отваря само,когато е открехната въпреки,че и той си отваря хладилника и гардероби.Та ако беше просто инстинкт,не беше ли логично и двамата да можеха да правят едно и също? Друг е въпроса,че на първата ми котка и третият ми котарк отварянето на врати им беше тъмна Индия.Заставаха пред вратата и мяукаха демек"Аре шефче ти по му разбираш отвори я тая врата,че много ме е напънала нуждата да ходя в банята в тоя пясък дето ти сам ми показа да се изхождам.Все още не сме имали такива котки дето се изхождат в тоалетната чиния,че даже си и пускат вода като в някои смешни клипчета.
ПЛЮЙТЕ МЕ ЗДРАВО,ЧЕ ПАК СТАНА ДЪЛГО... :D
Не. Ако пчелите бяха егоисти, заразлика от хората - нямаше да оцелят, говорили сме го и преди. Пчелното семейство е една завършена, строго ерархична жива сиситема, едно цяло, в което всички работят за съвкупността. Нещо, което при хората не може да се получи, заради което комунизъм нямаше и няма да как да осъществивим на този етап. Пчелите се различават от бозайниците. живота им в едно цяло всъщност е доста рядък за природата и от насекомите подобни цивилизации са на термитите-мравки.. Дори осите не са толкова подредени и социални. Та, ако една крава пасе трева, за да оцелява - тя го прави като унищожава, без да гради, без да създава и потдържа съзнателно нещо, ако не се има предвид косвеното наторяване след нея и службата й в хранителната верига, която се е съставяла през цялата еволюция. Пчелата обаче живее и дава целия си живот в името на една кауза - множеството. Еми, това също може да се нарче егоизъм, ако се знае, че го прави с една цел - собственото си оцеляване?
Но тука идват въпросите как и защо.
Защо всички пчели са говоти да дадат своя си живот, за да защитят цялото семейство?
Защо, когато някой нападател заплашващ кошера - стражите, а след това и всички пчели го нападат, като търпят мащабни загуби и животи... тоест една голяма част се жертват?
И при мравките е същото... Когато зазимяват мравуняка си, отново последните стажи остават съзнателна на вънка и умират съзнателно.. При опастност те запушват входа от вън, в който вече няма да се приберат..

При пчелите също има кражби, нещо много интересно и често срещано. Пчелите крадци нападат по-слаби кошере, на които им взимат меда и храната, когато вече пашата е отскъдна. И такива пчели остават за цял живот крадци, те винаги ще крадат, за това наказанието им трябва да е само смърт, ако не се измисят ,,затвори'' за пчели. Защото никога не се променят.

И никъде не съм казвал, че при хората няма инстинкти. Дори мразя някой като ми обяснява как животните били действали само по инстинкт. Но между бозайник и насекомо нали се сещаш, че има доста разлики.
И една муха не може да се научи от опита си, като нас. Ти като се блъснеш в прозореца, или крушката - продължаваш ли да се шибаш докато не умреш?!

Auriss
08-28-2014, 11:57
ти си епитом на животинското, вервам ти

Aeternal
08-28-2014, 13:07
ти си епитом на животинското, вервам ти

Не ползвай такива сложни думи покрай имбицила, обърква се лесно .

Всъщност като се замисля, май аз го антропоморфизирам.

NomNomNom
08-28-2014, 13:23
Лошо ми е

TheNormalGuy
08-29-2014, 05:58
Лошо ми е

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10473431_744023992310783_3733169349832339634_n.jpg ?oh=56f645c4a1212ccd7d0eb990679d8f23&oe=547EE34A&__gda__=1416195314_9f0689acf857eda37e437a58d94b192 c

Deadlock
09-08-2014, 13:09
Подкрепям това:

http://www.highviewart.com/articles/view/2176

!

'Важното е да останем хора, да бъдем добри хора и да се опитаме да търсим онова, което ни събира, а не онова, което ни разделя.'

Blab
09-08-2014, 14:16
във връзка с откровението на Деси Бошнакова, ще си позволя да напиша това:
когато си щастлив/(за)доволен е лесно да си смирен.
//и това е най-нормалното нещо на света.

иначе е права, разбира се, хората сме толкова различни (в еднаквостта си) и животът ни се стича по толкова различни и разнопосочни пътеки, че никой никога не може да допусне, камо ли да знае какво му е (било) на другия;
така че - чил, хора, на кой каквото му е отредено и каквото друго може/съумее да си вземе. или пък даде, знаеш ли ги хората какви са странници; ))

Deadlock
09-08-2014, 14:45
във връзка с откровението на Деси Бошнакова, ще си позволя да напиша това:
когато си щастлив/(за)доволен е лесно да си смирен.
//и това е най-нормалното нещо на света.

Съгласна съм принципно, но не схванах връзката с писанието.

Blab
09-08-2014, 14:46
има връзка с автора му;

Deadlock
09-08-2014, 14:54
За пръв път чувам името аз (:

Blab
09-08-2014, 15:44
непослушна си била, значи)

galaxy29
09-08-2014, 19:25
непослушна си била, значи)
а какво правиш с непослушните, защото аз също съм?

иначе и аз много харесах написаното от деси бошнакова
и от блаб

leadyflame
09-08-2014, 21:01
Разнищихте ли се вече...

eli_05
09-13-2014, 05:54
Оооо аз познавам много такива 30 годишни младежи , но те не се опират на гърба на "мама и тате" , те си имат работа , имат с какво да си изкарват прехраната, имат си сериозни връзки и през ден два са на дискотека ;)

Auriss
09-15-2014, 14:54
ъпчи за климатика да се радва ; http://www.huffingtonpost.com/2014/07/07/drawing-progress-photos_n_5533734.html

golemiq_korab_minava
09-15-2014, 15:08
?? Има хора с глас, има и без глас. Не може от всеки да стане оперен певец. ;)