- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съвременните 30 годишни младежи
http://binar.bg/18605/stranata-na-30-godishnite-mladi/
Интересно ми е мнението ви по въпроса![]()
на мен ми е най-интересно
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
в селото ми има много такива, тва са 30-40-годишни ергени 'купонджии', които живеят от пенсиите на родителите си и понякога работят
по цял ден са в някакво помещение, което кметството им отпусна (наречено 'младежки клуб', хахаха), където се наливат с долнопробен алкохол и слушат планета тв
тъжно е
пантерката като се върне у бегето ще стане елитна икомонистка на 1200 лева заплата и ще е мноо над тия смешници
тя няма да се върне
ще просперира в германията
и ще ни гледа отвисоко
Това мислех, че е много тукашно. Искренно се дразня на пълната апатия на младите за бъдещо си. Най-тъжното е, че повечето такива позастарели "младежи" цокащи бира на реката всяка вечер разполагат с доста повече помощи, стипендийки и други екстрички от колкото мен и колегите ми, които си скъсваме д-то от учене в унито.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
^@lady , Да, тъпата дрисла е попаднала на няква компанийка пичове на морето, които са подпийнали и са хванали да философстват на терасата, а тя решила да напише статия, в която да си фантазира как били безработни неудачници с неизживяно детство, алкохолици, простаци, събирали се с 16-годишни и там кви ли не простотии.
И що да не сипем и на хората, бачкащи зад граница като обслужващ персонал - ей така, между другото.
'Щото тя видиш ли е реализирала се дама и е в пълното си право да разпръсква морал, дейба тъпата оса. Нищо че драска вонящи, провокативни и откровено обидни статии в няк'ъв лайнян уебсайт и че постижението на живота й ще е да бачка 9-5 във фирмата на някой балкански шмекерджия. Или в най-добрия (имайки предвид интелектуалния й потенциал) случай да смуче биберона на някой дебеловрат чичок. Нищо че е завършила няк'ва пълна простотия в СУ, 'дето и с дебилизъм да си ще излезеш с диплома.
Аз нямам нищо против хората, които работят зад граница. Нямам нищо против хората, които са си хванали живота в ръце и криво-ляво се мъчат сами да направят нещо, дори и мама и тати да помагат. Но е факт, че домовете на много родители са пълни с 25-30 годишни младежи, на които е по-лесно да разчитат на татиния гръб, отколкото на собствените си две леви ръце. Хора, които разчитат, че има кой да ги храни и кой да им поправя грешките. Около мен специално, в момента има 3 такива примера.
Сега ги погледнах, между другото може да се поразсъждава по тая тема. Това което казва в статията е и така и не е така. Реално погледнато лапетата до 18 нямат място по кръчмите и дискотеките, какво остава да пият. Не възприемам и това, че ще вземат да правят секс на 14, а тройки на16 да речем и т.н. Истината е по средата. Един мъж трябва да си поживее от 18 до 25-28 да речем и след 30 вече да се замисля сериозно за семейство, ако го няма още. Не че аз не се замислям, ама това е друга тема. Мисля, че таргет групата която има в предвид мацката е една точно определена и не чак толкова разпространена все пак.
Имам и други мисли по темата, ама ме мързи да ги пиша тука, пък и да спамя.
Не забравяй, че понякога хората учат до 24-25г, а ученето като един сериозен разход изисква известен гръб от родителите си. Има си и специалности които не позволяват работа или поне не такава която може да ги издържа. Виж да лежиш на родителите си след като си завършил е меко казано несериозно.
^ Предлагам ви да си пуснете тема, защото ми е интересно да ви чета, без да прескачам другите мнения тук, които са си в духа на дневника.
Зема да си пусна една тема на мое име и да си пиша вътре а ? Хах. Майтапа на страна, ако някой иска да пуска, аз приключих с тая дейност.
Не забравям, просто писах поста късно и не особено подробно. ПардонСъгласна съм, че докато учиш, имаш нужда от помощ. Но след това вече е време да започнеш да се оправяш сам. И без извиненията: "Апартаментът тук е голям, защо да се изнасям?", "Какво ще прави мама/тате, ако и аз се изнеса от вкъщи" и т.н.
Дано да си е струвало! Успех в начинанието ти!
Аурис, мн плоско разсъждение - от теб не го очаквах, но както коментарите показаха - масовката мисли именно това.
Факт е, че една камара 20+ годишни грам не се замислят за кариера, бачкат там няква работа в чакане на великата възможност със стартова заплата два бона и половина. Изкарват пари за дискотека, на която ходят в свободното си време вместо да изкарат някой курс за допълнителна квалификация или да търсят друга възможност. Познавам такива, имаме такива и в родата. Статията изобщо не е плод на случайно наблюдение на хора, които се забавляват и на развинтено въображение, а на една реална ситуация. Няма лошо в дискотеките, ама след една определена възраст просто не е редно а си всяка вечер там и да затваряш бара. Очаква се човек да има по-важни приоритети - например, как да е пълноценен на работа, което познай как ще стане, ако си пил до 5 сутринта.
И така.
Сънувах най-странния сън на света. Затвор, заминаване за близкия изток, горнище на анцуг, ксерокс машина... Някойтам ряпа да яде :ДДД
Ениуей, денят започва добре, дано финансите да тръгнат бързо, че има тоооолкова за четене.
Куч става на 5 годинки днес, нашите имат годишнина от сватбата, ще се видя за последно с най-добрия си приятел.
И пътувам след ШЕСТ дни! ДАДАДА!
Сериозно ? Вие един ден в живота си работила ли сте, хауптщумфюра ? Който сутрин става с мисълта "Днес ще съм толкова полезен на работа; животът е прекрасен" да вдигне ръка.Очаква се човек да има по-важни приоритети - например, как да е пълноценен на работа
Чакай, бе, мацка. Доста хора работят, защото им се налага. И след т'ва се влачат по заведенията, 'щото к'ва друга радост им остава ? Не всеки умее да се храни емоционално с поезия и супа от краставици.че една камара 20+ годишни грам не се замислят за кариера, бачкат там няква работа в чакане на великата възможност със стартова заплата два бона и половина.
Да, сериозно се очаква да съобразиш, че щом си от 8.30 на работа, не е добра идея да напускаш дискотеката в 5 часа. Сериозно ли го обсъждаме дори?
Явно нямаш такива познати, иначе щеше да загрееш за какво говоря. Както Лейди Ди и Дрейд загряха.
Това е хубаво, разбира се, браво!
пф ядосай се малко де ... ;/
я чакайте верно да се опитам да преместя тая дискусия в отделна тема
ако се сетя как ставаше...
edit: Йей, стана!![]()
Последно редактирано от LadyDi : 08-15-2014 на 07:22
Хайде стига глупости. Кой нормален родител ще търпи 30 годишен син-безделник на гърба си? Или трябва да е много тъп, или и той е същия?
По темата ще кажа, че 30 годишни купонджии има безкрайно много. Но между купонджия и разчитащо на пари и помощи животно има голяма разлика. Тоя 100 кила на колко години беше? Дали някой го издържа? Аз също познавам хора над 30 години, които излизат и купонясват със 16 годишни, но си имат бизнес, изкарват си едни пари, дори помагат на родителите си. Това не им пречи да се напиват, да ходят на дискотеки и тнт. . . На тях това им харесва, това правят. Парите, които печелят за това ги изразходват и си живеят с кеф.. В крайна сметка парите са, за да се харчат, а не да се спестяват неумоврно много. Който много пести и трупа - някой друг му обира плодовете на труда. И накрая всичкото материално, което си трупал се обезценява. Разбира се тук не говорим за инвестиции, четох една статия на Ванга (ако не е лъжа) и ми хареса това казано.