Влез

View Full Version : Нов град - нов дом, ново училище, нови приятели и нови проблеми..

Xolo
08-26-2014, 12:51
Здравейте пирятели! Аз съм момиче на 14 год. :)

Отдавна родителите ми искаха да се преместим в Бургас и да живеем там.
Тази година завърших 7ми клас кандидатсвах в няколко училища в Бургас и ме приеха в едно СОУ където исках :)..
И приемането ми в това училище стана повод за преместване в Бургас :)

Аз досега живеех в едно градче близо до Бургас.. И скоро ще се преместим и в момента майка ми и баща ми разглеждат апартаментите :( От една страна се радвам, че всичко ще започна наново и, че се оттървах от старото ми училище където имах доста проблеми със съучениците ми, които се дразнеха с мен..

Аз съм едно нормално момиче.Не съм грозна, но не съм и кой знае каква хубавица :ДД.. Не събирам 500 лайка във фейсбук, обличам се както ми е удобно и както ми харесва.. Малко съм срамежлива, но когато свикна - не млъквам и се превръщам в едно лудо момиче :D

Та страх ме е от това, че да не започнат да ме тормозят и в новото училище, да нямам приятели... И се чудя как да се държа първите дни в училище, докато си намеря приятели.. :/ Аз няма да търся приятели само заради това, че да не съм сама.. Ще търся за да ме подкрепят и аз тях също...

А моля без хейт.. Знам, че има доста подобни теми, просто исках аз да си споделя проблема :)

marilyn
08-26-2014, 13:22
Спокойно, в този клас всички ще са нови, няма да си само ти. Така ще е по-лесно да си намериш приятели, няма да те гледат като "новата". Иначе бъди комуникативна, не съди за хората от първата минута и бъди позитивна. :)

Xolo
08-26-2014, 13:28
О благодаря.. :) Ще внимавам да не ги съдя още от първата минута, но нали знаеш първите дни правят впечатление у другите и трябва да внимавам как да се държа...

RapExotic
08-26-2014, 20:39
Много често хората си мислят, че като сменят средата ще се отърват от проблемите, които са имали преди. Това обаче не е така, защото те реално си носят проблема със себе си и го прехвърлят на новото място. За това си помисли каква е причината да те дразнят съучениците ти от старото ти училище. Премисли добре грешките и причините, довели до тази ситуация и гледай да не ги повтаряш отново.

Първите дни гледай да опознаеш средата като цяло, а след това се опитай да се сприятелиш с хората, които имат общи интереси и възгледи с твоите. Така ще си попаднеш в правилната групичка и ще ти е по-забавно в гимназията.

draid
08-26-2014, 21:14
Докато красотата ти се измерва на лайкове в някаква страница, то проблемите ти все ще те придружават.

marilyn
08-27-2014, 11:38
О благодаря.. :) Ще внимавам да не ги съдя още от първата минута, но нали знаеш първите дни правят впечатление у другите и трябва да внимавам как да се държа...

Разбира се, първото впечатление е важно, но в тия години, повярвай ми, повечето хора не са достатъчно пораснали и опитни, че да се доверяват на видяното от пръв поглед. Просто бъди приятелски настроена. А и не забравяй, че всички ще сте нови в класа, не само ти.

VikkyNirvana
08-27-2014, 15:47
Всички сме така :D И аз съм притеснена или по-скоро развълнувана за 1вия учебен ден :) Но го карай по-весело.Най-хубавото време е в гимназията :)

Melodies
08-27-2014, 17:54
Докато красотата ти се измерва на лайкове в някаква страница, то проблемите ти все ще те придружават.

+111