PDA

View Full Version : Как почиствате кожата на лицето си?

dobi01
08-26-2014, 13:44
От заглавието разбирате какво ме интересува, така че моля ви споделета какви продукти използвате и кога ги използвате? Аз до сега използвах пяната за лице на Nivea от серията Hydra IQ всеки ден по два пъти (сутрин и вечер), по два пъти в седмицата ексфолианта с кайсия на Oriflame заедно с някаква лимонена маска, но искам да променя грижата за кожата си, тъй като в неделя ми свършиха и ексфолианта и пяната, а на маската и остават още едно-две ползвания и утре отивам да си купувам нови продукти.
PS намерих такава тема във форума, но е от 2011 и няма много мнения в нея.

nIkEnCeTy_bE
08-26-2014, 14:06
От няколко години, може би 4-5, ползвам само измивният гел на Гарниер. Не бих го заменила за друг. Като цяло харесвам и ползвам продуктите на Гарниер. Почиствам се само вечер, сутрин нищо не ползвам, но мисля да си взема мицеларна вода или нещо друго на спиртна основа.

Hayashi
08-26-2014, 16:46
Това ще е забавно четиво.
Допадна ми корейската рутина за double cleansing, затова аз реших да си я преинача и моята си я кръстих triple cleansing. Първо премахвам грима с разтвор от 50-60% зехтин и останалото е Mixa Eau Micellaire Physiologique. След това в момента измивам с Softymo Mineral Wash #Moisture Rich. После отново за всеки случай минавам с тампон със същата мицеларна вода.
Измиващите продукти ги сменям често, с този на Softymo съм от около половин година, но имам 4-5 други в процес на тестване. Важното за мен продуктът за лице да не съдържа сулфати и да не е с по-високо pH от 8.
Иначе имам и доста други продукти, които са special care и ги ползвам само веднъж седмично, но не мисля, че някой се интересува (и са наистина доста xD) .

Сутрин не си мия лицето.

Justya99
08-27-2014, 13:50
Здравейте, бихте ли ми казали какво точно да използвам, имам едни малки релефни пъпчици по челото, които са със цвета на кожата ми и не си личат от далече, но на слънчева светлина когато се гледам в огледалото и челото ми прилича на гъба, а и не мога да ги трая и понякога ги изтисквам, което не е никак хубаво, защото цялото ми чело става червено. Пробвала съм с паста за зъби, ама не помага, с ментолов спирт (той пък прекалено ми изсушава кожата и се стига до белене), както и домашни маски с краставици и какво ли не, една от DM, която усложни положението. Мия си лицето всяка сутрин и вечер, а като се прибера от вън го почиствам с мокри кърпи на Ivis, сега поръчах един лосион против пъпки на Avon и си купих 2 маски на Nivea Pure Efect, но не знам дали ще ми помогнат. Моля някой да даде съвет какво да правя. :(

Hayashi
08-27-2014, 14:16
Пилинг или ексфолиация поне веднъж седмично. Ползвай малко по-качествена козметика, измивен гел без сулфати, крем без течен парафин, същото важи и за маските за лице. Вместо мокрите кърпички използвай тоник без алкохол.
И никога не си слагай паста за зъби по лицето.
Чувала съм, че продукти с киселини AHA и BHA много помагат в тези ситуации, ако се ползват редовно. Аз обаче нямам продукт с по-висока концентрация, защото нямам нужда.
И слагаш слънцезащита фактор поне 30, за да не се увреди новият слой кожа.

vanpersie45
08-27-2014, 14:23
Еми първо се мия със сапун (обикновен),след това със спирт.Спиртът въобще не ми помага за премахването.Пъпките остават.. Хубавото е,че не са гнойни а дребни.

Ivaaaaa
08-27-2014, 14:38
измиващия гел на eucerin dermo purifyer, след тва avene cleanance тоник

Justya99
08-27-2014, 15:39
Продуктите на clear and clean стават ли за тази цел? Ако може да ми кажеш и някоя марка измивен гел без сулфати, крем без течен парафин и тоник без алкохол, а и благодаря за отделеното време! :)

C0oKieS
08-27-2014, 17:54
Аз използвам, крем на Гарниер - garnier pure active 3 в 1, мия се сутрин, оставям го за 5-10 минути и измивам. Използвах крем murad против пъпки, той беше внос от САЩ, кремът спомогна за по- бързото развитие, изстисква гноита, после пъпката си изчезва.

ManuelaK
08-27-2014, 19:32
Аз използвам само мицеларна вода за почистване
http://www.enzo.bg/eucerin/dermatoclean-micelarna-pochistvassha-voda/

sladkata_bg
08-27-2014, 19:54
със спирт :)

anonymous708973
08-27-2014, 20:10
И никога не си слагай паста за зъби по лицето.

Вчера го сътворих за първи път, имам чувството, че помогна... май. :д

Hayashi
08-27-2014, 20:23
Garnier са сигурно най-отвратителната европейска марка, чията козметика можеш да си сложиш по лицето.
И спиртът помага за завяхването на активни пъпки, иначе единственото, което постига е да изсуши и без друго изтормозената кожа.

С удоволствие бих ти препоръчала продукти, но повечето, които аз ползвам не се намират в България, така че не знам до колко ще са ти полезни.
Измивни гелчета, които харесвам имам на Etude House и Innisfree. На Etude House им харесвам много I'm Blooming Moisture Cleansing Foam, I'm Blooming Brightening Wash Off Gel, Happy Essential Foam Hyaluronic Acid, Happy Tea Time Green Tea. Хубави са също и Baking Powder B.B. Deep Cleansing Foam и Baking Powder Cleasing Foam Moist, но и двата да доста високо pH и ги ползвам веднъж на 2 седмици някъде. Гелчето на Innisfree, от което съм доволна е Olive Real Cleansing Foam. Гелът, който използвам в момента е Softymo Mineral Wash Moisture Rich. А европейски гел, от който съм много доволна е Uriage Gentle Foaming Gel.

Кремове без течен парафин има много, аз лично харесвам много тези на Yves Rocher. Ползвам в момента кремовете им Pure Calendula Regenerating Cream, Pure Calmille Day/Night Moisturizing Skin Cream, Elixir 7.9 Youth Energy Day Care и Sérum Végétal Deep Wrinkle Expert Care. Всички са с приличен състав и ми действат много добре. Други серии, в които съм влюбена са Snail Repair на Mizon и Collagen Moistfull на Etude House. Продуктите и на двете серии са с хубав състав.

Тоник без алкохол май е малко трудно да се намери сред европейските марки. Аз харесвам Pure Calmille Gentle Floral Toner на Yves Rocher, Collagen Moistfull Facial Freshner на Etude House и Olive Real Skin на Innisfree.

anonymous708973
08-27-2014, 20:26
А европейски гел, от който съм много доволна е Uriage Gentle Foaming Gel.

Това просто измивен гел ли е или дегримьор?
С какво си сваляш грима?

Hayashi
08-27-2014, 21:25
Измивен гел е. Той е много нежничък и е един от малкото, които изобщо не ми изсушават. Гримът си махам в момента със разтвор 50/50 зехтин и физиологичната мицеларна вода на Mixa. В България мисля, че я няма, тя е в кръгло шише от 400 мл. Много добре ми се отразява и препоръчвам на всички да пробват. Сваля супер лесно всякакъв грим, дори и гел очните линии, които са доста проблемни по принцип. И след това кожата ми е супер мекичка и подхранена. След това минавам с някакъв гел/пяна и после пак с тампонче мицеларна вода около очите, за да съм сигурна, че не е останало черно.

nIkEnCeTy_bE
08-27-2014, 21:27
Единственото нещо, което съм открила, че маха грима до основи, това са падчетата на Белеа. Икономично, ефикасно и бързо.

anonymous708973
08-27-2014, 22:11
Чак сега прочетох целта на темата.
Значи, почитателка съм на двустепенното почистване на лице.
Вечерната ми рутина: Свалям си грима с гела на Билка, но за зимата ще търся нещо по-щадящо, понеже ми се изсушава доста кожата през зимата и доста ми опъва. След това минавам с мицеларната вода на Авен. Много ми е любима, в пъти по-добра е от Биодерма. Кремът ми беше отново на Авен, но ми идва лекичък за зимата. Купих си на Mixa някакъв с 6% или 8% съдържание на глицерин, доста е мазничък, определено помага на сухата кожа.

Мисля да си забъркам един двуфазен дегримьор като на Хаяши с мицеларната на Авен + някакво масло (препоръки моля!) + някакъв нежен измивен гел.
Изпробвах една нова немска серия, която предстои да бъде внесена в България - предназначена е за комбинирана кожа, но въпреки това кремът ми се видя достатъчно подхранващ. Измивният гел и тоникът леееко изсушават, но пак са подходящи за зимния сезон.

Пилингът ми е M.Asam Vino Gold, супердоволна съм.

Доооста дълго време съм си почиствала грима с тези два продукта:
http://bionat.bg/bg/m-asam/vino-gold/m-asam-vino-gold-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D 1%89%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5/ - почистващо мляко
http://bionat.bg/bg/m-asam/vino-gold/m-asam-vino-gold-%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5/ - тоник.

Че даже и крема съм ползвала - http://bionat.bg/bg/m-asam/vino-gold/m-asam-vino-gold-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D1%89/

Малко по-скъпи са от това, което обикновено си свикнала да даваш за този тип козметика, но мисля, че в това си заслужава да вложиш малко повече пари. :)

Justya99
08-30-2014, 10:36
http://www.my.avon.com/PRSuite/static/skincare_prod/clear_skin_soap.html

Някой ползвал ли е този лосион, моят пристигна вчера и го използвам сутрин и вечер, но сякаш почнаха още повече да получават пъпки. Ако сте го използвали или нещо друго от серията против акне, моля споделете мнението си за продукта
или ако може да препоръчате нещо, което да го има в България и да е ефикасно за малки пъпки по челото и около носа.

DarkEmotionS
08-30-2014, 11:24
Брандове като Avon/Oriflame и прочие няма как да помогнат поне по мое мнение. Чисто и просто химии, които да ти рушат слоевете на лицето, съвсем нормално да става по-зле... Отиди в аптека с добри фармацевти, поинтересувай се, ако не ти е проблем няма да навреди и ходене при дерматолог (стига да е добър). Щом има кожен проблем, който те тревожи, Avon никога няма да ти помогне.
П.П.: Аз съм представител на Avon и ти го казвам, така че моля те - недей! :)

ayaska
08-30-2014, 17:12
Сутрин и вечер използвам за измиване гела с водорасли на Алверде. След това тоника от същата серия или този с хума от червената серия. После серумът за лека хидратация Aqua на Balea и околоочния крем от същата серия.

Тази комбинация като цяло ме предпазва от появата на пъпки и запушени пори, а откакто започнах да използвам серията с водорасли дори през "онзи" период не ми появяват подкожните чудовища :D Просто не мога да ги похваля достатъчно!

Meonesssss
08-30-2014, 19:21
Сега ползвам на Garnier ... Преди година лятото като бях във Варна и случайно влязох в магазин за козметика където си купих почистващ лицето продукт на билкова основа подходящ за младежка кожа (склонна към акне). Наистина уникално нещо! Бях изключително доволна. Аз самата рядко имам пъпки, но докато го ползвах за около 3-4 месеца да са ми излязли максимум 2-3 пъпки. Не изсушава кожата, даже я прави по-гладка и мека на допир. Сега не мога да го намеря никъде. Пък ако случайно го намеря, ще го постна тук ^^ :-P

strawberry88
08-31-2014, 07:24
Най-доволна бях останала от измивния гел на Лавера (има го в БИО магазините и в Лили), а и не беше скъп - около 10лв. Мицеларна вода съм пробвала само на Биодерма (и двата вида, но с розовата капачка е по-добре, защото не изкушава толкова). Аа, и на Mixa имам, но не съм впечатлена. Като че ли най-добре ми се отразяваше вместо тоник или мицеларна вода, да използвам розова/лавандулова вода (истински). Пък и от към състав е къде къде по-добре. Трябва пак да си взема. Любимия ми ексфолиант мисля че е на Юсерин, но от дълго време предпочитам 100 пъти повече вместо това да си ексфолирам кожата с лимон и кафява захар или пък да си мажа лицето само с мед (домашен) за 15-20 мин., отмивам го с топла вода и кръгообразни движения и пак има ефект на ексфолиант, а и домашния бързо се захаросва, така че...да. Ей, от много време не съм си правила и онази домашна маска, от която оставах много доволна - мед, хума, лимон. Привърженик съм на домашните маски и продукти, да. :д И голяма грешка, която правя (а казват че е най-важното) не използвам хидратиращ крем. С мазна/смесена кожа съм и винаги съм изпитвала страх от тях. Освен това още не съм попадала на матиращ, който наистина да матира. :д :/ Трябва да си взема някакъв хидратиращ, и да го използвам редовно. :| Вече намразих марките от аптеката и мисля, че най-добрия вариант е да се преместя на био козметика. Поне научих едно нещо за това време - ако имаш мазна/смесена кожа, НЕ си купувай продукти за такава. :д Аа, също имам мерак да пробвам мицеларната вода на Дъглас, че е много хвалена, както и продуктите на Лъш, но ги няма тук, нали?

А, забравих да спомена, че ходих няколко пъти на диамантено микродемаобразио (дано го написах правилно :д) и останах мнооого, доволна.

dobi01
08-31-2014, 09:48
Има магазин на Lush в The Mall в София. Това им е българския сайт https://www.lushbg.com/

ayaska
08-31-2014, 11:55
Мицеларната вода се различава от тоника по предназначението си. Тоника е за освежаване/хидратиране след почистването, а мицеларната вода е конкретно за почистване на грим. Мицелите в състава й са точно с такава функция. А иначе био крем за мазна кожа, който матира добре е на Alverde с ябълка и лайм. Аз го използвам и съм много доволна :)

strawberry88
08-31-2014, 11:56
Благодаря ви, ще ги потърся! (:

seki den
09-01-2014, 12:43
Аз съм супер доволна от комбинацията на гел/маската на клийн енд клиър за черни точки с ексфолиращия тампон на ебелин.Гела на билка също не е лош,него го използвам за леко почистване.А кокосовото масло ми е фаворит за почистване на очен грим,маха всичко и после кожата ми не е изсушена,пък и помага на миглите ми да растат дълги. :)

ive0808
09-01-2014, 16:34
Здравейте, бихте ли ми казали какво точно да използвам, имам едни малки релефни пъпчици по челото, които са със цвета на кожата ми и не си личат от далече, но на слънчева светлина когато се гледам в огледалото и челото ми прилича на гъба, а и не мога да ги трая и понякога ги изтисквам, което не е никак хубаво, защото цялото ми чело става червено. Пробвала съм с паста за зъби, ама не помага, с ментолов спирт (той пък прекалено ми изсушава кожата и се стига до белене), както и домашни маски с краставици и какво ли не, една от DM, която усложни положението. Мия си лицето всяка сутрин и вечер, а като се прибера от вън го почиствам с мокри кърпи на Ivis, сега поръчах един лосион против пъпки на Avon и си купих 2 маски на Nivea Pure Efect, но не знам дали ще ми помогнат. Моля някой да даде съвет какво да правя. :(

Аз също имах и използвах силицилов спирт тай много действа пбаче много изсушава кожата иначе имам ся много малко пъпчици

::NeVeR*eNd:::
09-01-2014, 18:07
Чистя си лицето само с лавандулов спирт и памук и нямам никакви кожни проблеми :)

ive0808
09-02-2014, 12:28
Чистя си лицето само с лавандулов спирт и памук и нямам никакви кожни проблеми :)

Лавандуловият не действа

sunshine :**
09-02-2014, 12:51
Почиствам си лицето сутрин с гела на eveline sos и сапун 'българска роза'.Вечер със същия гел и розова вода, а за грима от очите ползвам домашен дегримьор /розова вода + масло/.2-3 пъти седмично си правя маска с хума и кисело мляко./много съм доволна и не бих я заменила :)/

Hayashi
09-02-2014, 13:54

Със сигурност това не се дължи на спирта.

love1234
09-02-2014, 18:38
Аз до скоро си почиствах лицето с мицеларна вода на Гарниер обаче забелязах, че ми се появяват пъпки. Малко ще се възползвам от темата и се извинявам за което, но възможно ли е да е от мицеларната вода? А тези въпросни пъпки след 4-5 дена сами си изчезват без да ги мажа с нищо.

strawberry88
09-02-2014, 18:55
Ако след като спреш употребата на мицеларната вода, значи е от нея.

love1234
09-03-2014, 17:10
Ами 4-5 дена я ползвах и след като ми се появиха пъпките спрях.

afrodita18
09-03-2014, 18:09
http://www.lorealparis.ca/skincare/cleansing/sublime/gentle-micellar-solution.aspx
http://makeupandbeauty.com/loreal-paris-perfect-clean-foaming-cream-cleanpad/

kalpazanka
09-03-2014, 18:24
Почистващ гел ми е този- сутрин и вечер е дежурен http://spirala.bg/wp-content/uploads/2014/07/Waschgel_125ml_engl.jpg
Според настроението слагам Биодерма рифайнър или Акне аут активен лосион в зависимост от това имам ли в момента несъвършенства, нуждаещи се от спешни мерки
Два пъти в седмицата пилинг с http://www.vamida.at/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/w/i/widmer_skin_appeal_peeling.jpg

zlatit0o
09-03-2014, 20:26
Сутрин- Интимен гел или Нивеа 5в1
Ако имам нужда крем - Balea aqua gel (М/у другото не ми харесва)
Вечер- Интимен гел или Нивеа 5в1, Мицеларна вода Garnier/ Тоник Garnier/ Розова вода , ако имам несъвършенства Acne out крем
Веднъж седмично/ на две седмици или даже 1 път в месеца може да се случи да си направя домашна маска или купешка на Balea например ми харесват тази с йогурта и с глина

Искам да попитам Калпазанка, Активния лосион на Акне аут също ли е ефективен колкото крема?

Deadlock
09-03-2014, 20:43
Почистваш си лицето с интимен гел?

zlatit0o
09-04-2014, 06:57
Да :D

bloodyF
09-04-2014, 08:29
Почистваш си лицето с интимен гел?

Ако нямаш друго под ръка е по-добре отколкото с душ-гел или обикновен сапун, както правят огромна част от момичетата.

Иначе сутрин и вечер мия със гел на Здраве против акне, за да си махна грима използвам кърпички мокри, за грим или бебешки най-често, понякога ако ми се занимава крем за махане на грим на Ла рош позе, ама много рядко.
За пъпки не мога да се сетя да си купя Акне аут и затова спирта и нищо няма после хах

Deadlock
09-04-2014, 08:31
Интересна идея :Д

nIkEnCeTy_bE
09-04-2014, 08:32
Само аз ли не мога да приема да си махна грима с мокра кърпичка или с вода?

Justya99
09-04-2014, 23:08
Какво представляват пилингът и ексфолирането на кожата?

ayaska
09-05-2014, 06:49
Механично отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки чрез дребни груби частици. Има и химически пилинг, който е доста агресивен и дава същия ефект, но при него се използват различни киселини.

Annabeth
09-05-2014, 21:04
С мицеларна вода на Bioderma, а след това се мажа с La Roche Posay Effaclar Duo. Откакто започнах да ги ползвам вече почти не ми излизат пъпки, не знам дали се дължи на тях или на факта, че вече излизам от пубертета, но ще продължа да си ги ползвам, защото си чувствам кожата много по-добре сега. Кремът на La Rouche го нанасям и преди фондютен и много ми помага, защото преди кожата ми започваше да се люспи на моменти от фондютена, а сега нямам такъв поблем. :) Само с черните не се е справил, а уж пише, че и това прави, но предполагам, че не можеш да получиш всичко:D

Hayashi
09-06-2014, 11:12
Механично отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки чрез дребни груби частици. Има и химически пилинг, който е доста агресивен и дава същия ефект, но при него се използват различни киселини.

Според мен химическият пилинг с AHA/BHA киселини и е много по-неагресивен от грубите частици на физичните пилинзи.

ayaska
09-07-2014, 06:37
AHA и BHA са по.лек вариант наистина. Но аз имах предвид онези бруталните химически пилинги, които смъкват няколко слоя кожа :D