PDA

View Full Version : Тренировка+Почивка?

Слънцеее
08-29-2014, 20:53
Здравейте. Искам да Ви попитам (тези,които се занимават със спорт) дали почивката
в нашата тренировъчна програма трябва да е пълна без да правим
нищо или една 5-10 мин. тренировка? Също така дали примерно ако тренираме някакъв вид
танци това дали може да се счита за тренировка на дена,като добавим упражнения за
коремната област примерно?
В продължение на няколко седмици работя по графика от два тренировъчни дни след
това един ден почивка и пак. Това добре ли е? Благодаря предварително!

Rakshy
08-29-2014, 23:25
Нещо не разбрах въпроса, извинявай.
Тъ, по това, което разбрах: Идеята на почивката е да е почивка. Т.е. не тренираш. В случая с танците, не знам как се чувстваш, защото когато танцувам съм разцепен на кирка и не усещам никва умора :D Нуждата от почивките идва поради простата причина, че нервната система не може да бъде таксувана толкова жестоко постоянно. По-добре сложи корема в тренировъчен ден и го брой за такъв, ако не ти се почива цял ден просто тренирай повече. В един момент ще откажеш по някакъв начин и ще разбереш, че ти трябва почивка.

girlwithblueeyes
08-30-2014, 09:24
Малко ще ти противореча ама ;p бил си на тренировка по стандартни танци .Където правиш хиляди подръжки и танцуваш нон стоп почти на всичкото отгоре имаш луд тренер който ти крещи .Повярвай ми тогава натоварването във фитнеса ще ти изглежда нищо :D

RapExotic
08-30-2014, 16:15
Зависи какво точно разбираш под тренировка. Или по-точно колко се натоварваш на нея. Ако тренираш силови упражнения ти трябва почивка след всяка тренировка за да може да се възтановят мускулите. Иначе ако е просто за тонизиране може и всеки ден да тренираш, тъй като мускулите ти ще се възтановяват само за няколко часа след упражнението. Сама трябва да предцениш тялото ти какъв капацитет има и каква натовареност може да издържи.