View Full Version : Въвеждат нова забрана за учениците
http://lokumki.com/lokum/8118-vyvejdat_nova_zabrana_za_uchenitsite.html
Добре, че завърших тази година. :)
Enjoy...
Meonesssss
09-03-2014, 20:41
нафилмарили сте са ....
Не виждам как ще я приложат, тъй като бая деца ходят на училище с тях. Ще ги пребъркват ли? тва просто няма как да се случи. :D
http://novanews.bg/news/view/2014/09/02/85057/училища-забраняват-смартфоните-в-клас/
fuzzybuzzy
09-03-2014, 21:14
Значи ако идеята попаднe и на други директори на училища, няма да ни пуснат на училище ако носим със себе си телефон по-скъп от 50 лв ? Тази простотия може да се случи май само тук вече :/ Иначе обратно към Nokia с фенерче :D
IWannaBeSedated
09-04-2014, 04:35
Никой няма да спазва това повече от седмица.
Mary_Jane_69
09-04-2014, 06:19
Простотии, веднага ще изникне въпросът - как ще могат да говорят нашите с мен, при което опцията за по евтин телефон ще е пренебрегната, под предлог, че се дават за рециклиране : )
RapExotic
09-04-2014, 07:19
Недомислица. По-добре да сложат по един заглушител за мобилни телефони и да спрат wifi на територията на училищата. Като искат да говорят ще излезнат навън. Така се прави в развитите държави на мероприятия като театри, концерти и съвещания, където не трябва да се използват мобилни телефони.
bilqnavod
09-04-2014, 09:28
Недомислица. По-добре да сложат по един заглушител за мобилни телефони и да спрат wifi на територията на училищата. Като искат да говорят ще излезнат навън. Така се прави в развитите държави на мероприятия като театри, концерти и съвещания, където не трябва да се използват мобилни телефони.
интелигентно! +1
Недомислица. По-добре да сложат по един заглушител за мобилни телефони и да спрат wifi на територията на училищата.
Те не могат да сложат заглушители за матурите, не виждам как ще го направят за постоянно във всички училища.
Ми то супер, ама никакъв шанс да е повече от седмица- две.
В моето училище миналата учебна година въведоха картонени кутии, където да си слагаме телефоните, като на всяко междучасие ги вземахме и като започва часа ги оставяме. Ми нямаше смисъл- губехме поне 10 минути от часа, госпожата да ни ги измъкне от ръчичките, а постепенно кутиите "мистериозно" изчезваха.
Кой малоумен би оставил скъп телефон в кутия? Аз определено нямаше да се съглася. На матурите затова си носих обикновен телефон да не би случайно някой да го обърка със своя.
Ей, тва 51-во колко иновативно станало. Едно време се чудеха как да не изключат половината училище за провинения, сега смартфоните са на прицел.
Не вярвам, че ще проработи, ще стане като с униформите, уж ги въвеждат, пък никой не ги носи.
Mary_Jane_69
09-04-2014, 13:40
И като спрат уайфая - кво? Всички имат мобилен интернет.
RapExotic
09-04-2014, 13:45
И като спрат уайфая - кво? Всички имат мобилен интернет.
Като заглушат GSM сигнала няма да имат. ;)
bilqnavod
09-05-2014, 14:45
Не вярвам, че ще проработи, ще стане като с униформите, уж ги въвеждат, пък никой не ги носи.
Абсолютно си права!
Light_Dreamer
09-05-2014, 16:05
Ще си купя таблет, за него нищо не са казали.;) Плюс това като не ни е интересно може да се разсейваме по други начини. Пък и надали ще се приеме тази забрана, защото 3/4 от учениците на едно училище няма да влизат в час.
Като заглушат GSM сигнала няма да имат. ;)
Според мен и това не е удачно. Че иначе как ще си говорят учителите по служебните телефони :)
Сега сериозно. Случва се - трябва да се обадиш спешно и т.н. И това не е решение
Ouroboros
09-05-2014, 23:54
Фактът, че "доблестните и компетентни" учители не могат да се справят с учениците и че Не могат да привлекат интереса им (освен ако не са загорели и по прашки), не означава, че тая тъпа идиотщина трябва да се прилага. Освен това - мога преспокойно да кажа, че тела ми е пета употреба и съм го взел от циганите.
blackeagle
09-06-2014, 13:28
Това трябваше да се въведе отдавна, вместо да се чудят как да вземат телефоните от ръцете на учениците. Въпреки че се съмнявам това да реши проблема с лошата дисциплина...
Тия телефони станаха като някаква чума. Постоянно се рови във фейсбук и не знам още къде. Това с прахга от 50лв е глупост, но мисля, че е продиктувано от това да няма какво да правиш на телефона. Като цяло заглушители могат да се използват но за да се покрие цялото училище трябва да се налеят не малко финанси, нещо което може да се избегне просто като всеки оставя телефона при влизане на учителя на бюрото му и след като свърши часа си го взема.
^ Това няма да спре евентуални кражби при наличието на идиоти или циганета в класа.
Ouroboros
09-07-2014, 19:49
^ Това няма да спре евентуални кражби при наличието на идиоти или циганета в класа.
+1
Ако някой ми каже да си оставя телефона на място, на което всеки един крадлив пуяк може да си го вземе спокойно, ще лети през прозореца.
Айде стига глупости как си представяте, че ще ви го открадне пред очите ? Не може по време на час да се рови по телефоните постоянно, ако трябва ще забранят телефоните изцяло в училище.
Представи си, че си попаднал в клас с деца, които постоянно те дразнят и ти се подиграват по някакви причини. Същите тия няма да пропуснат шанса да ти гепят телефона и да си правят шегички с тебе.
Ами ако седиш на последните чинове и като свърши часът някой ти вземе телефона без да видиш? Аз не бих рискувал. Особено пък вече и по-малките 5,6,7 клас имат смартфони. Ако се паднат в клас с циганета вероятността да им го откраднат е почти стопроцентова. А и дори да няма циганета пак е опасно.
chupachups
09-07-2014, 21:17
Това е абсолютна глупост. Първо, че последно време децата станаха много изобретателни, когато им се наложи, и ще намерят "вратичка".
В моя клас, миналата година, когато имахме часове по математика и абсолютно всички слушаха, до един бяхме със смартфони, но слушахме. Първо, защото учителката ни приковаваше вниманието и обесняваше интересно и разбираемо и се караше когато има нужда, а не да вика, както повечето. Просто имаше подход. Докато останалите, гледаха да влязат, да си изкарат всичко на нас чрез викане и ненужно заяждане. Е... после как да ти е интересно да слушаш, като ти викат само?
за 119-то в София:
"На определено място в стаята ще има списък с номерата на учениците, където те ще оставят телефона си на безшумен режим."
"Срещу нарушителите на реда са предвидени санкции. Най-невинната е разговор с учителя, втората е отстраняване на ученика от час и изпращането му в дирекцията. Третата е викане на родител, на когото се предава мобилният апарат. Следват забележка, предупреждение за преместване, ако става система от нарушения."
:lol:
DieselBlood
09-15-2014, 21:51
Тези хорица се друсат с много качествена дрога.
Тази забрана е толкова тъпа, че чак ми се струва като шега. Телефоните са последния начин на учениците да си ги мерят, особено в по-горните класове. Да вземат и да им забранят да ходят с дрехи по-скъпи от 50 лева, че да няма неравенство. Някак ми се струва добра идея обаче да им ги вземат. Или пък да блокират покритието на мобилната мрежа... Нищо, че самата аз си носех безжичен рутер за wifi в училище. xD
По време на котролна, смятам, че задължително всички телефони трябва да се събрани някъде. Но пак е трудоемко, защото доста ученици си носят по два или повече и никога не знаеш дали си им ги взел всичките.
BlackEyedPeas
09-16-2014, 06:53
Изпушили са им главите на тези. Да, тъпо е когато половината клас са яко залегнали под чина и дремят във фб, но не е ли по-добре тихо да си дремят, вместо да саботират часа най-редовно? Телефоните поне ги разсейват и не се занимават толкова да се заяждат с учителят, но мисленето на даскалите не е правилно. В такива моменти и те започват да се дразнят с тия ученици защо не ги слушали а-у и оттам като се почне една... 20 минути от часа заминат в разправии. Затова тези, дето дремят по телефоните, просто да не ги пипат, защото е ясно, че не им се учи и да се занимават с другите, които поне слушат.
DieselBlood
09-16-2014, 10:52
Изпушили са им главите на тези. Да, тъпо е когато половината клас са яко залегнали под чина и дремят във фб, но не е ли по-добре тихо да си дремят, вместо да саботират часа най-редовно? Телефоните поне ги разсейват и не се занимават толкова да се заяждат с учителят, но мисленето на даскалите не е правилно. В такива моменти и те започват да се дразнят с тия ученици защо не ги слушали а-у и оттам като се почне една... 20 минути от часа заминат в разправии. Затова тези, дето дремят по телефоните, просто да не ги пипат, защото е ясно, че не им се учи и да се занимават с другите, които поне слушат.
Може би най-свястното мнение досега.