View Full Version : Ислям.
عبد الله
09-07-2014, 18:01
Какво е мнението Ви за религията? Бихте ли приели Аллах за ваш единствен Бог? Не мислите ли, че така всички ще имаме морал чрез службата си на Него и ще получим спасението, което всички се надяваме:
1. Когато Събитието настъпи,
2. никой не ще възпре неговото настъпване
3. принизяващо и въздигащо.
4. Когато земята се разтърси в трус
5. и планините се разломят на отломки,
6. и станат разпиляна прах,
7. вие ще бъдете три групи:
8. получилите отдясно, какво ще е за получилите отдясно?; –
9. и получилите отляво, – какво ще е за получилите отляво?; –
10. и първенците [в богобоязливостта], те са първенците [в Рая] –
11. тези са приближените [на Аллах]
(СУРА АЛ-УАКИА)
Тези, които критикувате, религията - чели ли сте Коранът изобщо? И още много други въпроси, но за сега това.. :)
defender
09-07-2014, 19:01
Може ли ни обясниш какво представлява рая според Исляма.
Също какво го чака "праведния" мюсюлманин като отиде в рая. Какво му е обещал Аллах.
А какво ги чака грешниците в ада.
Мерси.
Иначе по темата не бих приел Аллах нито за единствен, нито за бог.
ПП: Да се знае, че не изпитвам враждебност към мюсюлманите.
да си призная честно, не си падам много по четенето, макар и да съм писал повече отколкото съм чел, защото някога имах корана, и дори бях започнал да го чета, обаче така и не го прочетох целия, иначе едно нещо ми стана ясно, че от всички религии различни от християнството, юдаизма, и йеховизма, коранът е най-близо до написаното в Библията т.е. в сравнение с йога, индуизъм, шиваизъм, кришнаизъм, сикхизъм, будизъм, джайнизъм, и зороастризъм, обаче имаше някои неща в исляма, които не са според Новия Завет, който е актуалният, но противоречат на думите на истинския Господ Бог, а именно: убиването с камъни и въобще смъртните присъди, строгите наказания и въобще безпощадността, антагонизмът срещу невярващите народи и другите религии, и доста ритуалното поклонение - поне за тези знам, понеже Господ, Който получи името Исус Христос на земята, каза, че причиняването на зло ближнему дори и когато е под формата на правосъдие е също неправда, както и враждата против брата е такава, освен че и истинските поклонници на Бог трябва с Дух и Истина да Му се кланят
JesusHatesYou
09-08-2014, 04:30
Само рязана версия на нпп ни липсваше....
Mary_Jane_69
09-08-2014, 06:48
Ergh feikZzZzZzZz
hey.mistery
09-08-2014, 07:02
Не.
Нямам проблеми с това да общувам с хора изповядващи тази религия, но аз лично не бих.
Suupernaturalbro
09-08-2014, 09:19
Jesus made the sacrifice.
Mary_Jane_69
09-08-2014, 09:22
^qdesh li laina piich
defender
09-08-2014, 10:08
Ще бъдат обслужвани с блюда от злато и с чаши, и ще има в тях, каквото душите поискат, и каквото радва очите. Там ще пребивавате вечно. (Коран, 43:71)
Яжте и пийте със здраве за онова, което сте вършили преди, в отминалите дни! (Коран, 69:24)
Представяте ли си в Исляма отивате в рая и почвате активно да се занимавате с ядене на всевъзможни блюда и манджи и то през цялата вечност (пробвайте това да го правите само 2-3 дни без прекъсване, камо ли във вечността и живота ви ще се превърне в ад).
Това ли е рая на мюсюлманите, апотеоз на чревоугодието и тъпчене с блюда и то за цяла вечност.
Според някои хадиси на всеки човек в рая щяло да се дават по 3 000 000 ястия на ден и сили да може да ги изяде. Също на всеки човек в рая на ден ще се дават по 124 000 хурии (някакви особени същества) за плътски утешения и секс.
Така че пригответе за 3 000 000 ястия на ден и секс с 124 000 хурии на ден и то във вечността.
Не, мерси, това за мен е някакъв ад.
А джихадистите нямало да бъдат съдени а директно отивали в Рая.(то пък един рай)
DoctorSatan666
09-08-2014, 17:01
Така че пригответе за 3 000 000 ястия на ден и секс с 124 000 хурии на ден и то във вечността.
По-добре отколкото да седиш като ретард на някакъв облак и да свириш на арфа цяла вечност. This shit is boring as fuck. Но виж, вечно плюскане + 72 девици само за да убиваш някакви малоумни християни - това вече си е добра сделка.
ИИХААА! Вече и амуджа си имаме! Очертава се да бъде интересен двубой на цитати от библията и корана... :D
едни нещо е сигурно, не си заслужава да се причинява зло на ближния заради ядене/пиене/консумации
"Зная и уверен съм в Господа Исуса, че нищо не е само по себе си нечисто; с това изключение, че за този, който счита нещо за нечисто, нему е нечисто. Защото, ако брат ти се оскърби поради това, което ядеш, ти вече не ходиш по любов. С яденето си не погубвай онзи, за когото е умрял Христос. Прочее, да се не хули това, което вие считате за добро, Защото Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост в Светия Дух. Понеже, който така служи на Христа, бива угоден на Бога и одобрен от човеците. И тъй, нека търсим това, което служи за мир и за взаимно назидание. Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън." Римляни 14: 14-20
DoctorSatan666
09-08-2014, 17:44
едни нещо е сигурно, не си заслужава да се причинява зло на ближния заради ядене/пиене/консумации
A aко си на круширал на някой отдалечен остров с други хора и няма какво да ядеш? Много бързо ще забравиш библии и корани, като те напъне глада.
Пффф цялия ви кодекс е просто една лицемерна шега. Много е лесно да си играеш на морален, но само докато обстоятелствата го позволяват.
defender
09-08-2014, 19:03
По-добре отколкото да седиш като ретард на някакъв облак и да свириш на арфа цяла вечност.
Рая според Православието няма нищо общо с това и изобщо с подобни простотии. Ако рая беше нещо подобно до сега да съм се отрекъл от вярата и да съм станал сатанист
Пффф цялия ви кодекс е просто една лицемерна шега. Много е лесно да си играеш на морален, но само докато обстоятелствата го позволяват.
Важното е, че полагаш искрено старание до колкото можеш.
какво е според православието Раят, Дифендър ?
ПС : току-виж си ме зарибил
defender
09-08-2014, 19:48
чакай бе, никой не искам да зарибявам.
Раят и адът са начин, по който всеки от нас преживява любовта според състоянието на своето сърце.
С две думи адът е зло сърце живеещо в среда на любов, то се чувства все едно в неестествена среда и постоянно чувство на озлобление и неудовлетворение, все едно не си в кожата си, а рая е добро сърце сродено с любовта, просто то се намира в сродна среда, което го води в състояние на вечен мир и умиротворение в сърцето.
Или адът и рая са състояние на духа, а не на плътта.
с риск да те обидя ; това къде го пише ? В Библията е малко по-иначе ако не греша.
ПС: не беше ли нпп този с неортодоксалните вярвания :D ?
defender
09-08-2014, 20:33
Ми Бог е любов бе, нали е казано, че човек като умре тялото се връща в пръстта, а духа се връща при Бог, когато душа изпълнена със зло (завист, злоба, омраза, лицемерие) се върне при Любовта то за тази душа тази среда се превръща в ад и нищо да не можеш да направиш.
Все едно капиталист да живее цяла вечност в една стая с 100 комуниста и те да са по-силни от него и той нищо да не може да ми направи. :D
ама аз питам къде го пише това бе брат ;3 разбрах те иначе какво ми казваш. Любопитно ми е има ли го някъде черно на бяло това или е твоя интерпретация ;)
се в някакви тъпи статии ще да го пише
нали това чете предимно господин имам 600 книжлета
defender
09-08-2014, 20:46
ами така е според Православието ако искаш не ми вярвай на мен и ходи да питаш някои богослов или свещеник, няма проблем.
A aко си на круширал на някой отдалечен остров с други хора и няма какво да ядеш? Много бързо ще забравиш библии и корани, като те напъне глада.
много филми на ужасите гледаш :-D
defender
09-08-2014, 20:52
Казаха ли ти го докторе, казаха ли ти го?
И да се прекръстиш на доктор Минзухар, по ти пасва на характерчето.
раят е позитивното съществуване, където няма нищо негативно, наричано още живот, докато пъкълът е негативното съществуване, където е пълно със суета, разочарования, мъки и болки, и все пак може да има разлика между "Св. Град" (на съвършената любов) на истинските Светии и рая на вселенските потребители
defender
09-08-2014, 20:57
раят е позитивното съществуване, където няма нищо негативно,
че той и злодея като върши зло се чувства позитивно, баси рая.
Аурисе ти беше ли активен когато дефенди само мрънкаше тая цифра, като аргумент без покритие?
Не ми се вижда по-напреднал от тогава.
че той и злодея като върши зло се чувства позитивно, баси рая.
затова казахме "където няма нищо негативно", иначе не би бил рай, защото дори и ако само за една от душите там съществуването е (макар и в малка степен) негативно, тогава няма да бъде истински рай, ето защо в книгата Откровение 21:27 пише, че в него никак няма да влезе нещо нечисто, нито някой, който докарва/върши мерзост на Светото място или лъжепророкува
Аурисе ти беше ли активен когато дефенди само мрънкаше тая цифра, като аргумент без покритие?
Не ми се вижда по-напреднал от тогава.
цифра ?
помня че гандалф го ебаваше, после станчо, ама за цифри не помня да е писал
DoctorSatan666
09-08-2014, 23:08
Що бе, всичко е възможно...
Представи си след няколко години те вербува някоя секта, изпратят те в друга държава, самолета пада на необитаем остров - трябва да ядеш нещо.... съвсем не е изключено да е стрюардесата :D
И тогава ще трябва да извършиш зло, за да се наядеш.
----( Ясно ми е, че не точно това имаше предвид - по принцип тези две действия съвсем не е необходимо да вървят "ръка за ръка", но пък варианта да са събрани заедно, наложи едно малко буквалистично отклонение, което беше съвсем оправдано, предвид това, което исках да кажа.(Току-що направих отклонение заради отклонението - Отклосепшън wtf ))----
И може би тогава ще разбереш, че в крайна сметка поведението ти е въпрос на състояние (на нещата) и мотивация, не на някакви религиозни филми и правила, които си набиваш постоянно, само щото били казани в книжката някакви 2000 годишни шарлатани.
И може би чак тогава ще ти просветне, че моралът, нормите, правилата (и особенно дразнещо-менторското им изобилие в религиозните текстчета) не е нищо повече от глупост натрупвана от хиляди години невежество, безизходни ситуации, нерешени отношения и борба на интереси. И ничия "възвишена" интерпретация, призована да установи правилата в човеко-мравуняка, няма каквато и да е стойност, всичкото е пошла лигавня и лицемерие; скалъпени филми от/за филмиращи се хора; бълвоч от евтина помпозност, разчитащ на нуждата от лесни отговори и на балъците, склонни към необмисляне при прескачането между заключения.
Mary_Jane_69
09-09-2014, 08:14
Раят и адът са начин, по който всеки от нас преживява любовта според състоянието на своето сърце.
С две думи адът е зло сърце живеещо в среда на любов, то се чувства все едно в неестествена среда и постоянно чувство на озлобление и неудовлетворение, все едно не си в кожата си, а рая е добро сърце сродено с любовта, просто то се намира в сродна среда, което го води в състояние на вечен мир и умиротворение в сърцето.
Или адът и рая са състояние на духа, а не на плътта.
isuse kvi sa tiq raboti we
цифра ?
помня че гандалф го ебаваше, после станчо, ама за цифри не помня да е писал
а аз помня
Представи си след няколко години те вербува някоя секта, изпратят те в друга държава, самолета пада на необитаем остров - трябва да ядеш нещо.... съвсем не е изключено да е стрюардесата :D
----( Ясно ми е, че не точно това имаше предвид - по принцип тези две действия съвсем не е необходимо да вървят "ръка за ръка", но пък варианта да са събрани заедно, наложи едно малко буквалистично отклонение, което беше съвсем оправдано, предвид това, което исках да кажа.(Току-що направих отклонение заради отклонението - Отклосепшън wtf ))----
И може би тогава ще разбереш, че в крайна сметка поведението ти е въпрос на състояние (на нещата) и мотивация, не на някакви религиозни филми и правила, които си набиваш постоянно, само щото били казани в книжката някакви 2000 годишни шарлатани.
И може би чак тогава ще ти просветне, че моралът, нормите, правилата (и особенно дразнещо-менторското им изобилие в религиозните текстчета) не е нищо повече от глупост натрупвана от хиляди години невежество, безизходни ситуации, нерешени отношения и борба на интереси. И ничия "възвишена" интерпретация, призована да установи правилата в човеко-мравуняка, няма каквато и да е стойност, всичкото е пошла лигавня и лицемерие; скалъпени филми от/за филмиращи се хора; бълвоч от евтина помпозност, разчитащ на нуждата от лесни отговори и на балъците, склонни към необмисляне при прескачането между заключения.
не са прай тъй
ловиш риба и чукаш стюардесата
все пак може да има разлика между "Св. Град" (на съвършената любов) на истинските Светии и рая на вселенските потребители
Мхм... Ясно... Значи, с тези глупости, дето ги натъртваш тук от не знам колко години, ти се бориш да си осигуриш място сред вселенските модератори в "Св. Град"?
:lol:
DoctorSatan666
09-09-2014, 09:59
не са прай тъй
ловиш риба и чукаш стюардесата
Не забравяй, че все пак си говорим за нпп.
defender
09-09-2014, 10:18
А как ще обясниш мъчениците, които не са извършили грях, а са останали верни до края, въпреки всичко.
То си е до човека в какво вярва и колко вярва.
Тъй като от първородния грях в човека живее зло, стремежа към доброто винаги изисква някакво самопринуждение.
А как ще обясниш мъчениците, които не са извършили грях, а са останали верни до края, въпреки всичко.
То си е до човека в какво вярва и колко вярва.
Тъй като от първородния грях в човека живее зло, стремежа към доброто винаги изисква някакво самопринуждение.
А как ще обясниш, че не съм говорил с нито един мъченик? Предполагам и ти не си...
defender
09-09-2014, 10:52
Не всеки може да е точно като тях, но поне всеки може да се самопринуждава към добро според силите си.
А след време може и самопринуждението да отпадне от само себе си или да изиска все по-малки усилия, защото човек сам ще се убеди, че точно това е полезното и правлиното за него, а не това първосигнално, което му се е струвало преди това, то е била само привидно на правилно.
Това е излизане извън бариерата, а не смешните бариерки на ДокторМинзухар666
Че с какво ни е помогнал Христос, като е увиснал на кръста? На кого е направил добро с това? Още повече, той е знаел, че ще възкръсне, тогава защо да го възприемаме като "саможертва" и "мъченичество"?
defender
09-09-2014, 11:02
Ми като ти е интересно чети, а не само да правиш плитки опити да ми се заяждаш. Вижда се че хал хабер си нямаш в тази материя за какво говориш, но за сметка на това не ти пречи да правиш фундаментални изводи (страшно рационален си). Ти си май от тези хора дето разбират от всичко.
:lol: Не, аз не разбирам и питам, ама ти ми обясняваш да чета библията, за да се уверя в истинността й....
defender
09-09-2014, 12:13
а тъй като виждам, че сте задръстенячета и сигурно дори си нямата представа какво означава да вършиш добро.
То да вършиш добро не означа да си безрасъден, безотговорен към себе си и прост. Не означава например когато видиш на улицата някой джихадис или друг накъв злодей да ходиш да ги прегръщаш щото си добър или да си подариш къщата на някой щото си бил добър и ти да живееш в мизерия и да умреш (но ако си уверен, че ще можеш да се справиш и без къщата си и ще можеш да спечелиш пари да живееш, то можеш ако искаш и да я подариш на някой който не може като тебе и не е толко кадърен), или щото си добър да помагаш в злите дела на престъпника, доброто също изисква да сте предпазливи и разсъдителни.
А не някакви розови тъпи прасета на доброто.
defender
09-09-2014, 12:30
ДокторСатан666, кажи нещо бе, без да чуя твоето специализирано мнение живота не е същия.
а не само да правиш плитки опити да ми се заяждаш.
Интересно как религиозните си мислите, че въпросите, на които нямате смислен отговор са заяждане, а не се виждате...
а тъй като виждам, че сте задръстенячета и сигурно дори си нямата представа какво означава да вършиш добро.
defender
09-09-2014, 12:34
ако наистина мислиш, че нямаме отговор на твоите супер въпроси и християнството продължава да съществува над 2000 години определено не мислиш правилно. Май някой много на сериозно гледа на себе си и на въпроси си.
ПП: Добре, айде, твоите въпроси успяха да разбият философията на религиите. супер си.
Ами, продължавам да не получавам смислени отговори, а нападки... :lol:
Има религии, съществували много повече от 2000 години, които отричаш без да обясниш защо.
defender
09-09-2014, 12:38
длъжен ли съм ти с нещо,
Да, длъжен си да си добър, иначе ще гориш в Ада.
defender
09-09-2014, 12:41
хихи, добър, в моята кожа ли си или в моята глава или в моя живот, че да ми говориш така.
Нека аз си реша пред съвестта си.
Няма така да говориш на ближния си, ве, боклук! Ще те чукат дяволите цяла вечност! Лично нпп и оня чуждоезичния проповедник ще го уредят.
defender
09-09-2014, 12:48
хаха, определено си оригинален, кефиш
defender
09-09-2014, 12:51
тая вечер я почвам, ама първо да си я купя. В тая книга за Христос ли се говореше, или кво беше там.
запознат ли си с този случай: https://translate.google.bg/translate?sl=en&tl=bg&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2F1972_And es_flight_disaster&edit-text=&act=url
никой от оцелелите не е убил който и да е от другите, иначе в един момент с цел да оцелеят са предпочели да започнат да се хранят с месо от труповете на онези от екипажа, които умрели при самата катастрофа, от нараняванията, от студа и от лавина, така че не бързай да се изхвърляш за убийство(то) при подобни обстоятелства
то и аз имам въпрос - не ти ли се струва някак странно, че първородният грях всъщност е това, че са поумняли ;d ? Винаги ми е било някакво странно такова.
то и аз имам въпрос - не ти ли се струва някак странно, че първородният грях всъщност е това, че са поумняли ;d ? Винаги ми е било някакво странно такова.
Ами, да и сега тези като дЕфенди се опитват пак да затъпеят, за да го изкупят. :D
Мхм... Ясно... Значи, с тези глупости, дето ги натъртваш тук от не знам колко години, ти се бориш да си осигуриш място сред вселенските модератори в "Св. Град"?
:lol:
никой от истинските Светии не се бори (за) да бъде първи/най-голям, но за всеки от тях Святата кауза е да работи за всеобщото спасение на човеците/душите в истинския Господ Бог, а единствена(та) награда - наистина да бъдат спасени напълно и завинаги възможно най-скоро
"И дойдоха в Капернаум; и когато влезе вкъщи попита ги: Какво разисквахте из пътя? А те мълчаха, защото по пътя бяха се препирали помежду си кой е по-голям? И като седна, повика дванадесетте и каза им: Който иска да бъде пръв, ще бъде от всички последен и на всички служител." Марк 9: 33-35
defender
09-09-2014, 15:02
ехе, че вие като сте атеисти с какво толкова сте по-умни от вярващите, че не го долавям.
умни и прости хора има и в атеизма и във вярата.
Защо си мислите, че вярата ти спира развитието, мен лично ме обогати. Като вярвате никой не ви забранява да се развивате, само това развитие да го използвате за добро.
ехе, че вие като сте атеисти с какво толкова сте по-умни от вярващите, че не го долавям.
умни и прости хора има и в атеизма и във вярата.
Защо си мислите, че вярата ти спира развитието, мен лично ме обогати. Като вярвате никой не ви забранява да се развивате, само това развитие да го използвате за добро.
Прочети си в Библията какво точно е първородния грях! Защо познанието трябва да е грях, освен ако Бог не иска да си безмозъчна марионетка?
Ами, да и сега тези като дЕфенди се опитват пак да затъпеят, за да го изкупят. :D
АХхахахахахахахахах :lol: добро беше :lol: отдавна не съм се хилил така, мерсим :lol:
defender
09-09-2014, 17:32
АХхахахахахахахахах :lol: добро беше :lol: отдавна не съм се хилил така, мерсим :lol:
Смееш ми се, така лиии, а иначе защитаваш хомосексуалистите, когато някой ги иронизира или им се смее, тогава изведнъж ставаш супер толерантен европеец, но сега май си показа какво ти е всъщност истинското лице на тъмен средновековен субект. Някакво лицемерие ли долавям?
Aeternal
09-09-2014, 18:00
Някакво лицемерие ли долавям?
Със сигурност не долавяш иронията. Средновековен субект.
Mary_Jane_69
09-09-2014, 21:07
и са видяли нещата от друга перспектива?
daaauym commies
не са поумнели след като са се прецакали, защото откакто започнали да го вършат, отпаднали от Божията благодат и ги налегнали проблеми, ала не получили нищо по-добро като резултат от това, но трябвало да се покайват от делата си за да се върнат обратно в Рая на Божията благодат, а онова, което видели от друга перспектива са/били (така да се каже) собствените им "сенки", защото като грешали така те служили на лукавия и сили на "тъмнината" ги обладали и затова започнали да възприемат нещата по абнормен/превратен начин
Mary_Jane_69
09-10-2014, 08:09
Оф боже, чакай да попитам, значи съответно смяташ първия грях за най-голямата издънка, като случил се сценарии, не ти ли е хрумвало, че живееш зле, именно заради него, и да се жертваш с цел изкуплението му-като например да хвърлиш топа, за да се върнеш обратно в Рая. Не, не подтиквам нищо, само питам, защото е доста логично, казваш че е станало али майо сакантия, и че за да се случат нещата по план Б, трябва да минеш в другото измерение, в скоби - Едем.
SHPAIdURmeN
09-10-2014, 08:50
Вие хора ми напомняте на една случка...
Един пич бе решил да направи уникалният трол. Беше изпипан перфектно от всяка една страна. Това бяха вид религиозни текстове(ще ги наричам "текстът"). Публикува ги, подаде към тях въпроси(сайт А). После ги публикува на друго място, но без да е задава въпроси(сайт Б).
В сайт А, хората започнаха да отговорят на въпросите, съответно стигна се и до спорове. Както имаше мнения против текстът, така и които са за текста. Тези хора си приличаха по едно нещо. На колкото и умни да се правеха, всички се хванаха на въдицата, като гладни рибки. В крайна сметка, мненията против текста(разбира се, имаше и крайни, които не отстъпваха своята позиция), постепенно започнаха да изкарват текста, като достоверен, макар по-рано да подчертаваха, че текстът е мръсна измама.
В сайт Б, нещата бяха по различни. Онези(потребителите) започнаха, веднага да си правят някакви велики заключения. Отново имаше две страни За и Против. Anyway, спорът там беше, дали този текст е свързан с религия А или с религия Б. Спорът започна да се развива, но стигнаха накрая до един що-годе баланс. Измислиха си(щот не знаят, че са заблудени, затова се води, все едно са си измислили), че заради времето, в което е написан текста, може би е обвързан с религия А и Б, едновременно.
#Лударабота :D
defender
09-10-2014, 13:22
Някой мюсюлманин ако беше тук сигурно би казал, че в тази тема е пълно с джинове.
Джиновете могат да бъдат мюсюлмани или немюсюлмани. Но поради огнената им природа повечето от тях са немюсюлмани. Всички тези джинове, които не са мюсюлмани сформират армията на най-известния джин, Иблис – Шейтана!
В много аспекти от живота си, джиновете са сходни с нас. Те се хранят и пият, женят се, имат деца и умират. Дължината на живота им, обаче, е много по-голяма от човешката.
Способността да се вселяват в телата на други създания е също една от силите на джиновете, с които са си служили векове наред. Това обаче е нещо, което им е забранено, тъй като е огромно угнетяване да се вселиш в друго същество.
Ако човек бъде обладан от джин, тогава името на Аллах трябва да се използва за изгонването му.
Mary_Jane_69
09-10-2014, 14:05
Много насериозно се взимате
Оф боже, чакай да попитам, значи съответно смяташ първия грях за най-голямата издънка, като случил се сценарии, не ти ли е хрумвало, че живееш зле, именно заради него, и да се жертваш с цел изкуплението му-като например да хвърлиш топа, за да се върнеш обратно в Рая. Не, не подтиквам нищо, само питам, защото е доста логично, казваш че е станало али майо сакантия, и че за да се случат нещата по план Б, трябва да минеш в другото измерение, в скоби - Едем.
Бог сътворил всичко за шест дена, но от седмия ден нататък изпаднал в хилядолетно състояние на полусън, така дяволът успял да се яви като се възползвал от момента (докато Бог не е достатъчно буден) за да измами човеците(първоначално ева и адам) и по този начин да влезе в света чрез дейността на тяхното духовно беззаконие, понеже успял да ги накара да ядат от забраненото "дърво" и така да започнат да го вършат - първоначално под формата на окултизъм/езотеризъм(йога), и от тогава до сега винаги е имало духовни беззаконници измежду човеците, чрез които лукавият е успявал да царува в света, например каин, един от синовете на ева и адам, продължил да следва традицията на неправедната човешка религия/духовност, а след него и други..., ето защо покаянието от духовното беззаконие е една от най-основните теми в библейските писания, понеже то е причината за всички други злини, а целта на вярата като цяло е да се осигури пълно спасение за човеците/одушевените до края на вечността
Nam3less3
09-11-2014, 23:04
Не знам за исляма, като изключим дегенератите фанатици и терористи, то май не остават много мюсюлмани.
Аз въобще не броя за мюсюлмани масата турци/араби, които само като роботи повтарят аллах и се молят, а през 5 секунди иначе нарушават всичките му заповеди(които предполагам не са по-различни от стандартното - не бъди лош, не създавай неприятности и т.н.). Да не говорим за страните, в които пък исляма управлява.
по благодатта се разбира къде истинския Бог е в по-голяма степен, а тя беше в най-голяма степен в християнството, докато дори и в исляма имаше по-голям недостиг и затова много хора там се изтребваха един друг, било то под формата на правосъдие, отмъщение или гняв/ярост, защото Исус, или както те Го наричат Иса, е единствената "врата" към Бог Отец, а те малко или много не взимаха предвид този факт като Го имаха просто за пророк, освен че и предпочитаха да следват човешките(несъвършените) постановления от стария завет (било то зъб за зъб, или за убиване) и дори да градят на същата база, която бе поставена от сатана - много важно нещо е вярващият(който и да е той) да се предаде доброволно на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог без да следва във вярата неща(та), за които не е сигурен, че са съвсем добри/праведни
по принцип мюсюлманите (и въобще арабските/персийските вярващи) са настоящите наследници на моавските поклонници, за които се говори на много места в Библията
по благодатта се разбира къде истинския Бог е в по-голяма степен, а тя беше в най-голяма степен в християнството, докато дори и в исляма имаше по-голям недостиг и затова много хора там се изтребваха един друг, било то под формата на правосъдие, отмъщение или гняв/ярост,
Аха, значи за злото, което е причинявала църквата през средните векове, виним Дявола, а за злото, което си причиняват мюсюлманите - техния Аллах?
Автора на темата дори не е отговорил в нея, а религията е най-вече човешка измислица подклаждаща някои доста тъмни чувства и действия при хората. Но пък поповете пеят хубаво, както е и с доста други хора с разширена сексуалност.
Християните ги бива да се правят на жертви, ислямистите - да си намират жертви, будистите - да бягат от реалността. Последните печелят, нека да затворят вратата :)
Аха, значи за злото, което е причинявала църквата през средните векове, виним Дявола, а за злото, което си причиняват мюсюлманите - техния Аллах?
както Бог е един, така и дяволът е един, въобще не считай за истински вярващи средновековните християнски "фарисеи и книжници", които са употребявали насилие за да накарат разни хора да вярват според техните предания, и които са въвеждали смъртни присъди дори и чрез изгаряне на клада, това всъщност са били едни неправедни духовници/духовни служители, защото Господът, Исус, отдавна е казал, че не е редно да се употребява или въвежда насилие от страна на духовните служители, но че трябва да решават проблемите по мирен път, ето защо дори и аз въобще не уважавам неправдата, която е била вършена във вярата досега, ако ще и милиони духовни човеци наричащи се християни да са правили такова нещо, и все пак като свидетелствувам за Бог и вярата, не осъждам никого от човеците
Автора на темата дори не е отговорил в нея, а религията е най-вече човешка измислица подклаждаща някои доста тъмни чувства и действия при хората. Но пък поповете пеят хубаво, както е и с доста други хора с разширена сексуалност.
Християните ги бива да се правят на жертви, ислямистите - да си намират жертви, будистите - да бягат от реалността. Последните печелят, нека да затворят вратата :)
а реалността е просто картина в главата ти
defender
09-25-2014, 11:12
Девици на небето и сексуален джихад на Земята
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1330692
ПП: ужасТ