PDA

View Full Version : Външна котка

LoveInfect
09-13-2014, 09:14
Привет,
От малка искам котка, всъщност от както се помня, но родителите ми всеки път казваха не въпреки че имаме къща с градина и аз вече бях спряла да ги питам. Но наскоро на една моя приятелка й се родиха котенца, станаха на месец и една седмица и тя дава 3 от тях. Даже направи брошури и аз като видях снимката направо се влюбих в едно рижаво котенце <3
Вчера проведох сериозен разговор и ми дадоха да взема котето при условие че ще бъде навън. Направо не повярвах. Та проблемът ми е следният: не знам как се гледа котка. На двора имаме дървена барака и ми се струва че ще идеално място за нея, като пробием дупка във вратата.
Имам много въпроси като, трябва ли да купя котешка тоалетна ако котката е навън, или ще се научи ли да хваща мишки?
Също така чух, че първоначално ще й е мъчно за майка си и ме е страх да я оставя навън първите нощи. Защото тъй като ще е сама със сигурност ще бъде доста уплашена. Моля, дайте ми съвети и ми кажете според вас какво трябва да правя.
Съжалявам ако има грешки :)

muhatacece
09-13-2014, 09:28
Лоша идея да е сама . За бпга тва е котла, мислиш , че няма да избяга ? Ей такова малко, на няколко месеца ми го блъснаха, щото не седи в двора, но пък дядо ми има котка на години и не напуска двора, баба ми също ама нейния котарак е уличен. През ноща обикаля улиците и се връща за деня, но малка котка в открит двор-не

prosto_chovek
09-13-2014, 12:49
Накарай ги да си вземеш вътрешна котка, тия външните не са работа.

marilyn
09-17-2014, 13:34
Вътрешна котка, външна котка, много ми е смешно като ги определяте така. :D

Докато е малко трябва да го гледаш вътре, според мен. Иначе като го вземеш, заведи го на ветеринар, за да го ваксинират и обезпаразитят. Консултирай се с ветеринаря какво точно да му даваш за ядене или питай някой познат, който гледа котки.

draid
09-17-2014, 16:50
Малко коте на вън не се гледа. Като порасне може да го пускаш да си обикаля навън и да не е постоянно вътре, да си ходи до тоалетна навън и т.н. Ако смяташ да гледаш котка на двора, по-добре изобщо не си вземай, това не е куче.

to the Sun
09-20-2014, 18:11
Аз имам две " външни " котета (малки) . За през нощта ги слагайте във висок кашон. Коно пораснат малко ще се нуждаят от повече пространство. Ние ги заградихме с ограда от стари картони или кашони. Можете до го пускате навън, за да играе и тича, но ттрябва да има някой около него, за да не ходи там кадето не трябва. Относно ваксирането ние не сме ваксинирали нашите само сме ги обезпаразитили .Консултирайте се с ветеринар за да ви каже метода на обезпаразитяване или ваксиниране.Ако ги къпете не мокрете ушите в никакъв случай.
Горе-долу това е ако имаш въпроси или сам пропуснала нещо кажи ми.

Тамии ..^^
09-21-2014, 22:58
Аз имам две " външни " котета (малки) . За през нощта ги слагайте във висок кашон. Коно пораснат малко ще се нуждаят от повече пространство. Ние ги заградихме с ограда от стари картони или кашони. Можете до го пускате навън, за да играе и тича, но ттрябва да има някой около него, за да не ходи там кадето не трябва. Относно ваксирането ние не сме ваксинирали нашите само сме ги обезпаразитили .Консултирайте се с ветеринар за да ви каже метода на обезпаразитяване или ваксиниране.Ако ги къпете не мокрете ушите в никакъв случай.
Горе-долу това е ако имаш въпроси или сам пропуснала нещо кажи ми.

Горките котки! Как ще ги заграждате с кашони бе?

to the Sun
09-22-2014, 20:02
Извинявай обаче им беше много добре.
И не може да оставиш малки котета сами да щъкат из двора и дори и в съседските дворове в които има по две до пет големи кучета (съседите ни са направо кучкарник) ами ако излязат на улицата и случайно ги сгази кола.
Такаче по-добре заградени с кашони отколкото да са в опасност. Да знаеш отгледах си ги големи котаци станаха.

Тамии ..^^
09-22-2014, 21:17
Ок, радвам се, че ако не друго, то поне са живи и здрави.

xXxPETYAxXx
09-23-2014, 12:12
На село имаме не една такава котка, а няколко. Само че, докато са малки сме ги гледали вътре, след като пораснат до време в което започват много да шават вече отиват в една външна постройка, т.е. пак са в стая, не директно навън. Те започват сами да си излизат когато и за колкото време поискат от това помещение. След време като пораснат вече стоят предимно навън. Зимата, когато е студено пак си ходят там. Котешка тоалетна не взимаме за селските котки, те си вършат работата в почвата. Ваксини също не им поставяме. Наскоро умряха 2 котенца, защото близали антифриз, който капел от колата - е срещу това и ваксина не би помогнала. Абе, гледането на селска котка и на домашна котка няма нищо общо. Тук имам домашен, ваксини, паспорти, тоалетни, специални храни...съвсем друго си е. А, пропуснах да кажа, че нашите котки на село по принцип уж са с цел да ловят мишките, но все пак им даваме котешка храна, хляб, месо. Не сме ги оставили само на мишки и гущери.
Другото много важно нещо е на каква улица живееш. Там където са нашите котки е много тиха улица и почти няма движение, а дори да мине някой кара много бавно(пътя не позволява да се кара бързо). Баба ми обаче живее на улица, на която всички карат много бързо и общо взето доста котки ѝ прегазиха. Ако живееш в оживена улица по-добре не си вземай малко коте.
Също така, ако тези въпросните котета са породисти - не го вземайте. Породисто животно не се гледа като улична превъзходна.