View Full Version : До държалите матура по БЕЛ
Здравейте.Сега ще бъда 12ти клас.Избрал съм си университет в чужбина и още тази есен мога да си подам документите.Оценките от матурите нямат значение,но все пак искам да изкарам що годе добра оценка на матурата.Проблемът е,че не обръщах внимание на предмета през годините,може би защото учителите ми по БЕЛ не изискваха много и пишеха 6тици на почти всички,но от друга страна и аз не се опитвах да уча по предмета.Та ако може да ми предложите как да се подготвя горе-долу добре за матурата,без да ходя на уроци или пък как вие се подготвихте :)
RapExotic
09-14-2014, 19:21
Четеш пройзведенията от 11ти и 12ти клас, четеш анализите върху тях и учиш граматиката. Това е достатъчно за да изкараш прилична оценка.
Little Monster
09-15-2014, 18:37
Обикновено на матура по БЕЛ ти дават следните неща: Произведения от 11 и 12 клас, есе или интерпретативно съчинение(по избор), граматика, пунктуация, правопис. Научи тези неща и всичко ще е наред. Но като цяло тази година матурата беше много интересна и доста лесна. Лично за мен де ;д ...
Не съм се подготвяла изобщо, шестица имах. Матурата е супер елементарна. Дори имаше произведения, които не бях чела и пак можех да пиша по тях.
sometimes_
09-16-2014, 06:39
Има помагала за подготовка за матура. След като научиш граматиката и т.н., можеш да се упражняваш с тези помагала.
Не ти трябват уроци. Матурата е много лесна, без много учене изкарах 6. Най-добре си купи помагало и решавай тестове от там.