PDA

View Full Version : хлътнала съм по лектора си

Bubbly_95
10-04-2014, 22:31
Привет на всички,
Моята история вероятно ще ви се стори доста банална, но вече ми се иска да споделя това с някого, тъй като започва да ми тежи. На 19 години съм, студентка в чужбина, по-точно в Холандия. Трудно ми беше да се реша да дойда тук, хич не ми се искаше, понеже в началото не познавах абсолютно никого, докато в България останаха всичките ми приятели и семейството, разбира се.
Също така, една от главните причини да не искам да замина бе приятелят ми. Връзката ни не е от много време /няма и година/, но се привързах доста към него и мисълта, че ще се отдалечим не ми се нравеше изобщо, въпреки че той беше човекът, който най-много ме мотивираше да направя тази крачка .
В крайна сметка се реших, че поне трябва да опитам, след като всеки ми повтаряше как такъв шанс се отваряло веднъж в живота, после можело да съжалявам ако не се възползвам и т.н. и т.н.

Проблемът е, че започвам да се влюбвам в някой друг, въпреки, че съм все още във връзка. Приятелят ми не спира да ме убеждава, че за него разстоянието нямало значение, че щял да направи каквото трябва за да сме заедно и прочие, а на мен съвсем друго ми е в главата.
Най-лошото е, че този "някой друг" по който така жестоко съм хлътнала не е кой да е - а 30-годишния ми лектор в университета. Мда, знам - пълен филм.

Наясно съм, че трябва да прекратя връзката си, но всеки път когато събера кураж да го направя, приятелят ми с жестовете или думите си, кара съвестта ми да ме гризе сериозно и да отлагам това всеки път.
Що се отнася до мъжа, към когото имам интерес - принципно забелязвам, когато някой ми отвръща на симпатиите, но фактът, че е чужденец ме кара да се съмнявам в каквото и да е - нямам представа какви точно са им разбиранията тук. Още повече, че даже и да има нещо, предполагам, че при положение че ми е лектор е абсурд да се навие за нещо друго от професионални отношения.

В тази патова ситуация съм от известно време и нямам представа как да подходя. Все си мислех, че съм намерила правилния човек в лицето на този с когото съм в момента - но ако беше така, едва ли щях да съм в това положение...

Та... благодаря на тези, които ми прочетоха романа. Ще се радвам на мнения. :)

Little Monster
10-05-2014, 06:02
Едва ли и 30 годишният ти лектор е правилния.....
Ще загубиш човек, който те цени и обича, заради тръпката по някакъв си лектор?! Не ви разбирам!

Dollie
10-05-2014, 08:18
Замисли се само, че с лекторът едва ли ще стане нещо. А заради тръпка/хлътване не си струва да загубиш любовта си, нали? :)

draid
10-05-2014, 09:49
Едва ли и 30 годишният ти лектор е правилния.....
Ще загубиш човек, който те цени и обича, заради тръпката по някакъв си лектор?! Не ви разбирам!

Аз ги разбирам. Лапешка работа, влюбила се била в лектора си. И какво очакваш да заживеете дълго и щастливо с него ли ? Жалко за приятеля ти, явно наистина те обича и държи на теб...

xXxPETYAxXx
10-05-2014, 10:46
Не си се влюбила в лектора си. Временно увлечение е. Сама каза, че там си сама, било ти е кофти, самотно, видяла си добре изглеждащ според теб мъж, виждаш го често. Всичко това, което изпитваш е илюзия, не любов. Остави я да отмине.

blackbleck
10-05-2014, 15:31
Тези връзки от разтояние никога не съм разбирала... А още повече не разбирам, нима смяташ, че лекторът ти ще вземе изведнъж да споделя чувствата ти имайки се на предвид разликата във възрастта? И плюс това, връзка между учил и ученик доколкото знам е забранена. Моя съвет е да не правиш глупости, и ако наистина държиш на момчето, което те подкрепя и поддържате връзка, остави мисълта за всякакви отношения с лектора далеееече далече.

hey.mistery
10-06-2014, 06:27
Покани го на по джойнт.

Не смятам, че е най-подходящия за теб, предполагам, че ако започнеш да се виждаш с други хора ще ти мине.
Иначе мислиш ли, че той въобще би искал да е с ученичка? Да си пропилее кариерата и т.н. Просто не мисли за това, няма да стигне до нищо добро. Момчета/мъже колкото искаш :)

marilyn
10-06-2014, 08:01
Не те съветвам да се занимаваш с преподаватели, не мисля, че е добра идея. Иначе щом се замисляш за други, явно не си много влюбена в гаджето. По-добре си прекрати отношенията с него. Не можеш да не късаш с него, само защото ти е жал. Като не ти харесва, казваш му го и това е. А и няма какво да си говорим - връзките от разстояние не са за всеки. В това няма лошо, просто има хора и хора.

baby_baby
10-07-2014, 21:28
Недей да си прецакваш връзката заради някакво увлечение защото после може да съжеляваш