View Full Version : Има ли начин да забравя Бог?
дяволът, но не без съгласието на човека (примерно дявола ти казва да се дрогираш, защото ще е супер готино и модерно, ти се дрогираш обаче вместо да ти готино получаваш една супер готина зависимост, която те кара да страдаш, тука кой е виновен - дяволът причинява зависимостта, но не и без твоето съгласие).
Обаче Бог възпира дявола до там до където, човек ще има все още силата това да му послужи за осъзнаване на злото и покаяние за грешката, но ако човек въпреки това отхвърли Бог и продължава да затъва в зависимостта става още по-зле и вече накрая умира и то без да е осъзнал грешката си и без да се покае, той умира в условия на ад в ума си.
Затова има много хора, който намират Бога именно в страданието, защото осъзнават грешките си.
говориш като един типичен сатанист, според това, което казваш тук едва ли не на света няма никаква система на греха с множество нейни служители/работници освен само един дявол, който примамва всеки човек с разни материални неща
defender
11-02-2014, 12:35
Бастуни или не се изразявам правилно или сте тъпи. Не знам.
Както и да е бъдете себе си.
Твоята теория я разбрахме... Бог е всесилен, но е зависим от хората... Невероятно, но факт...
не че е зависим от хората, но докато още не се събудил от само себе си, което може да стане до не повече от около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден нататък, човеците могат да Го будят и дори да Го събудят напълно по-рано отколкото иначе Той би се събудил от само себе си, или както Исус е казал: "И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните(сиреч, но поради любовта, вярата, молитвите/ходатайствата и въобще делата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят."(Матей 24:22)
Казах ти да спреш докато е време, ама ти се подаде на Дявола и сега всички видяха колко си лицемерен...
defender
11-02-2014, 12:38
говориш като един типичен сатанист, според това, което казваш тук едва ли не на света няма никаква система на греха с множество нейни служители/работници освен само един дявол, който примамва всеки човек с разни материални неща
Аз съм гошо сатаниста, ахахха. Среднощния кошмар на еретика нпп.
да бе така е.
ПП: нпп, аз по-опасен ли съм от трансциденталните магьосници дето си се бил.
не че е зависим от хората, но докато още не се събудил от само себе си, което може да стане до не повече от около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден нататък, човеците могат да Го будят и дори да Го събудят напълно по-рано отколкото иначе Той би се събудил от само себе си, или както Исус е казал: "И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните(сиреч, но поради любовта, вярата, молитвите/ходатайствата и въобще делата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят."(Матей 24:22)
Кога е "седмия ден", че да си направя калкулация кога ще се събуди...
Аз съм гошо сатаниста, ахахха. Среднощния кошмар на еретика нпп.
да бе така е.
ПП: нпп, аз по-опасен ли съм от трансциденталните магьосници дето си се бил.
в теб досега сякаш имаше някаква тъпота по отношение на духовните неща, иначе може и да разбираш от други неща, но гледай да не се окажеш твърде грешен пред Бога - това си зависи от теб
в теб досега сякаш имаше някаква тъпота по отношение на духовните неща, иначе може и да разбираш от други неща, но гледай да не се окажеш твърде грешен пред Бога - това си зависи от теб
Лицемерие... Лицемерие е правилната дума, не тъпота...
defender
11-02-2014, 12:55
Аха, значи Дяволът предлага неустоимата оферта на майката, казвайки й да вземе един синдром на Даун за нероденото си дете, а в замяна ще й даде цял живот ходене по мъките...
дявола подхожда хитро с лъжливи обещания за благоденствие ако направиш това или онова и накрая получаваш нещо което не си очаквал точно да е, не случайно е казано че пътя към ада е ослан с добри намерения.
Той няма да каже директно каква е истината, важното е да му се вържеш, дето се вика без значение с какви средства.
Кога е "седмия ден", че да си направя калкулация кога ще се събуди...
така няма да спечелиш нищо, но ако продължиш да съгрешаваш, дори ще се изпатиш повече, защото хем ще знаеш, хем ще съгрешаваш, иначе ако искаш по-точно да разбереш колко години са минали, отваряш Лука 3:23-38 и започваш отдолу нагоре да търсиш всеки един човек, който е представен там, в книгите на стария завет, като започнеш от книгата Битие 5гл., и така ще можеш да изчислиш колко време е минало от адам до Исус, след това прибавяш още 2 хилядолетия и ще получиш по-точна представа за изминалото време, например:
"Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит." Битие 5: 3,
130+
"Сит живя сто и пет години и роди Еноса." Битие 5: 6,
105+
"Енос живя деветдесет години и роди Кенана." Битие 5: 9
90+
и т.н.
Лицемерие... Лицемерие е правилната дума, не тъпота...
а не вярва, че постъпва като типичен сатанист
дявола подхожда хитро с лъжливи обещания за благоденствие ако направиш това или онова и накрая получаваш нещо което не си очаквал точно да е, не случайно е казано че пътя към ада е ослан с добри намерения.
Той няма да каже директно каква е истината, важното е да му се вържеш, дето се вика.
И как обясняваш факта, че много здрави семейства, които не са злоупотребявали с алкохол и наркотици, имат болни деца?
defender
11-02-2014, 13:04
Това със злоупотребата с алкохола и наркотици беше само един пример за грях.
Крайно време е да си прочетеш условията на договора за живот с главния Администратор.
Стига се оплаква от Бог, като комунист.
Тва е разликата между тебе и мене :D
Всъщност това са твой думи от предишен разговор, интересно ми е само защо сега си изгубваш ума и само се опитваш се заяждаш, а тогава си супер разсъдителен.
Това със злоупотребата с алкохола и наркотици беше само един пример за грях.
Крайно време е да си прочетеш условията на договора за живот с главния Администратор.
Стига се оплаква от Бог, като комунист.
Тва е разликата между тебе и мене :D
Всъщност това са твой думи от предишен разговор, интересно ми е само защо сега си изгубваш ума и само се опитваш се заяждаш, а тогава си супер разсъдителен.
Добре, де, ти каза, че дявола те подтиква към някакви изкушения и изкушенията водят до страданието, като Бог няма пръст в това... Какво трябва да направят родителите, за да се причини генна мутация на плода? Да си правят разходки в Чернобил, защото там има хубави марули?
Научи се да пишеш, а после, евентуално, да правиш свестни аналогии...
Къде видя да си губя ума, след като използвам факти, за да се аргументирам, а ти използваш 2000-годишна книжка.../Която не си прочел, дори/
defender
11-02-2014, 13:46
Сега като се позамисля може би нпп няма смелостта да е свободен и сам да взема решения, той не може да приеме, че човек да е свободен означава и да може сам и да поеме отговорност за делата си, а нпп иска на друг да прехвърли отговорността за решенията си, затова мисли хората за марионетки и подобни на роботи, с които дявола може да си прави каквото си поиска докато неговия бог спи, така той прехвърля цялата отговорност върху дявола, а нпп пък да приема ролята просто на безволеви роб и марионетка в неговите ръце.
Нпп не може да понесе да е свободен, и затова за страданията си приема, че Бог спи, а през това време дявола е господар на хората и следователно роба прехвърля отговорността на господаря, че той е виновен, а не робът изпълнител.
Нпп ти без дявола не можеш живя, той се е превърнал за тебе в одушник, който да поеме отговорността за делата ти от тебе.
роден слабоволеви роб, нищо повече, ти ми проповядваш някаква религия на роба.
баси.
defender
11-02-2014, 14:00
Почти съм убеден, че това което проповядваш е точно характера ти. Ти не си свидетел на никакъв бог, а на характера си и искаш да ни го пробутваш като свидетелство от бог за да манипулираш - това е твоята проповед, нищо повече (дори не знам дали го съзнаваш или го правиш сляпо).
Ти затова използваш местоимението "ние" за себе си, защото твоя бог си самия ти и ни проповядваш твоя характер прикрит, че говориш от името на спящо божество.
Баси отказвам се. Поне се запознах в детайли с личността ти.
Да, нпп има някаква си негова проповед, но с какво тя е по-различна от твоята? И двете са базирани на някакви чувства и никакви реални аргументи...
defender
11-02-2014, 14:12
Само, че аз не се представям за говорител на бог и така да ангажирам със себе си, като нпп.
Да, ти се кланяш на други свидетели, живели преди повече от две хилядолетия и пласираш тяхната проповед като най-праведна...
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 14:17
ЗДР. Бог ви праща много поздрави :D
defender
11-02-2014, 14:18
но на базата на избор и вяра и всеки може да не се занимава с мен ами до отиде ако иска и да прочете.
Точно атеистите са супер радикални.
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 14:21
http://www.spiralata.net/kratce/images/sampledata/kartinki/god_says_no.jpg
Значи признаваш, че няма никакви рационални доводи за твоята вяра?
Не знам кое ни е радикалното, ама до сега атеист не е повел армия, за да налага атеизъм над цели народи...
ЗДР. Бог ви праща много поздрави :D
Мерси, ама твоя Бог не струва... Моят Бог ще набие твоя!
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 14:25
http://s00.yaplakal.com/pics/pics_original/2/8/0/2545082.jpg
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 14:26
http://razuznavane.com/wp-content/uploads/2011/06/Atomna-bomba.jpg
http://s00.yaplakal.com/pics/pics_original/2/8/0/2545082.jpg
Доктор Сатан, това ти ли си?!
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 14:38
http://div.bg/pictures/378776_595_.jpg
Fisherman
11-02-2014, 16:30
http://btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/izobretateli-ot-polikraishte-zadvizhvat-traktor-s-tok-kolkoto-za-el-krushka.html
ето ако това е истина,за тези хора няма да чуете повече
защо ли?защото не са изгодни на други алчни хора
атеистите се оповават на ценностите на човека,които за съжаление са близки до 0 или несъществуващи
по същия начин дж п морган отказва да финансира проектите на тесла за безплатна енергия за света,защото няма да може да таксува хората и да става още по-богат
обречени сте глупаци,когато вярвате и разчитате на наука от лицемерни крадливи плъхове,които стоят по високите постове във всяка по-голяма компания
Fisherman
11-02-2014, 16:35
http://btvnews.bg/gallery/lifestyle/brajan-adams-snima-osakateni-britanski-vojnici-snimki.html
със сигурност хората са извършвали много по-големи зверства отколкото Господа някога е
истината ? ти диплома от ТУ да имаш, че да кажеш дали е вярно изобщо ?
няква информация да са дали тези как им работи изобретението, че да кажеш, че действително ще има файда от него и някой се мъчи да го покрие, че да продължи да смуче пари от петрол ?
обречени сте глупаци,когато вярвате и разчитате на наука от лицемерни крадливи плъхове,които стоят по високите постове във всяка по-голяма компания
да речем, че е вярно. Алтернативата е да разчитаме на педали/педофили в рокли, които смучат кинти от восък че да си купуват аудита и златни ролекси, нали ? Тия ли ще ме поучават ? Или сигурно на молитви да разчитаме предлагаш ?
Отделно че по високите постове не са учени, а разни маймуни с дипломи в бизнес администрация, финанси и тем-подобни паразитни специалности. В т'ва отношение съм 100% съгласен с теб.
http://btvnews.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/izobretateli-ot-polikraishte-zadvizhvat-traktor-s-tok-kolkoto-za-el-krushka.html
защо ли?защото не са изгодни на други алчни хора
атеистите се оповават на ценностите на човека,които за съжаление са близки до 0 или несъществуващи
по същия начин дж п морган отказва да финансира проектите на тесла за безплатна енергия за света,защото няма да може да таксува хората и да става още по-богат
Аз от сега ти казвам, че за тези нищо няма да чуем повече... Но няма да са виновни никакви конспирации на големите лоши петролни компании, а факта, че това са глупости... :lol:
Значи, този "усилвател" може да усилва енергията от акумулаторите, но не може да се захрани сам?
Само за информация, 30A при 12V напрежение се равняват на 360W мощност... Да, има крушки и по 360W, но няма нищо иновационно в това да задвижиш 300-400кг с 3-4км/ч при тази мощност...
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 17:13
''защото не са изгодни на други алчни хора''
ко, каза, ко? На кво се уповавали атеистите? Християните се числят към тези ценности.
Един атеисти много добре знае, че насреща му седи друга човешка фигура, която гледа от него само да го използва егоистично.......
Иначе ние сме тъп и страхлив народ като оставяме да ни управляват такива и не можем да се организираме по простата причина, че всеки живее ден за ден, подобно на циганите.
Fisherman
11-02-2014, 19:40
истината ? ти диплома от ТУ да имаш, че да кажеш дали е вярно изобщо ?
няква информация да са дали тези как им работи изобретението, че да кажеш, че действително ще има файда от него и някой се мъчи да го покрие, че да продължи да смуче пари от петрол ?
да речем, че е вярно. Алтернативата е да разчитаме на педали/педофили в рокли, които смучат кинти от восък че да си купуват аудита и златни ролекси, нали ? Тия ли ще ме поучават ? Или сигурно на молитви да разчитаме предлагаш ?
Отделно че по високите постове не са учени, а разни маймуни с дипломи в бизнес администрация, финанси и тем-подобни паразитни специалности. В т'ва отношение съм 100% съгласен с теб.
писах АКО е вярно,супер много гаражни доценти са се опитвали да създадат перпетум мобиле и да нарушат първия закон на термодинамиката,тук става не става въпрос за вечен двигател а за нещо постижимо
ти нали нямаш нищо против педалите,разчитай си на тях
Fisherman
11-02-2014, 19:43
Аз от сега ти казвам, че за тези нищо няма да чуем повече... Но няма да са виновни никакви конспирации на големите лоши петролни компании, а факта, че това са глупости... :lol:
Значи, този "усилвател" може да усилва енергията от акумулаторите, но не може да се захрани сам?
Само за информация, 30A при 12V напрежение се равняват на 360W мощност... Да, има крушки и по 360W, но няма нищо иновационно в това да задвижиш 300-400кг с 3-4км/ч при тази мощност...
преди години пак учени,този път истински бяха открили начин да създават био гориво от боклуци и за тях повече не се чу,а това е нещо съвсем истинско,просто както казах,на някой командващ не му е изгодно да се улеснява живота на човечеството
можете ли да си представите,колко пъти сме спирани в развитието си заради егоизмът на някой сульо?
аз мога
същите неща,които се преписват на християнството могат тройно да се кажат за някой човек или групировка човеци примерно
Тия с откритията са като тия дето се мислят за поредния месия - нямат свършване, никога не могат да докажат твърденията си на практика => файдата от тях е никаква :)
Fisherman
11-02-2014, 19:54
Тия с откритията са като тия дето се мислят за поредния месия - нямат свършване, никога не могат да докажат твърденията си на практика => файдата от тях е никаква :)
що ти откъде знаеш,да не си електро инженер
Pitancho
11-02-2014, 19:58
http://www.highviewart.com/uploads/cache/590x0x0/articles_gallery/2402/17_1414533448.jpg
Нещо се интересуваш защо не ти отговарям на въпросите защо Бог допуска злото, щом е Милостив. Имах си по-важни задачи. И със сигурност не толкова неблагодарни.
Ето нещо по въпроса. На бас, че с някои от пасажите ще се съгласиш и ти, така че това е четиво, което препоръчвам и на вярващи и на атеисти. За сатанисти не знам... Всеки ще намери аргументи за своята теза в тази статия, така че приятно четене!
http://dveri.bg/krxpx
преди години пак учени,този път истински бяха открили начин да създават био гориво от боклуци и за тях повече не се чу,а това е нещо съвсем истинско,просто както казах,на някой командващ не му е изгодно да се улеснява живота на човечеството
можете ли да си представите,колко пъти сме спирани в развитието си заради егоизмът на някой сульо?
аз мога
същите неща,които се преписват на християнството могат тройно да се кажат за някой човек или групировка човеци примерно
Такива заводи за производство на метан от отпадъци има в Щатите, но цената на горивото от подобно съоръжение е в пъти над тази на добитото от земята...
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:12
Та защо децата гладуват? Мен вече не му пука.
Иначе се произвежда гориво от земеделски култури. Поне като не гледаме животни и фуражи да ги продават за енергия..
.
Иначе се произвежда гориво от земеделски култури. Поне като не гледаме животни и фуражи да ги продават за енергия..
Произвежда се, но примерно за добиването на 2 литра етанол, са нужни 3 литра нафта... Направи си сметката дали има бъдеще подобно нещо, освен като добавка към бензина...
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:17
абе много популярно става.
до преди години и слъчневи панели е нямало, а сега всяка къща на запад има
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:19
и недей си мисли, че не са измислили вече коли на вода примерно и еко енергия.... просто както войните, така и политиците ни не позволяват тези открития да променят изцяло света...
що ти откъде знаеш,да не си електро инженер
Срам ме е да го призная, щото не съм толкова добър в електрото. Открития иначе има и в други сфери, има много такива дето уж са открили лек за рака. Има и форуми за конспирация, има ентусиасти, има и видеа в тубата. Виж тези дето се пробват да направят генератор на Бедини.
Има ли резултати... има чушки. Всеки уж чака за патент, или някоя корпорация го е спряла в последния момент, или са го отровили. Бошлаф работа. Дори някой наистина да попадне на нещо толкова "безплатно", то може просто да го публикува пред всички. Хем ще направи добро на човечеството, хем ще си го ползва и той безплатно и няма да му пука. Ама не, дайте да се направим да гоУеми и да покажем колко боклуци имаме в гаража, че да ни гледат у цело село и на телевизоро. Дори не ми се вярва тия от видеото по-горе да чакат патент.
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:22
спрат ли откритията, спира и живота.. представете си, ако не бяха открили още примерно пшеницата хха..прост пример, ама пак е вид откритие.
defender
11-02-2014, 20:27
спрат ли откритията, спира и живота.. .
Извод: ако искате кораба да му свърши живота, спрете му тока, той сам ше пукне. :D
ПП: Корабе, майтап бе.
Сега като се позамисля може би нпп няма смелостта да е свободен и сам да взема решения, той не може да приеме, че човек да е свободен означава и да може сам и да поеме отговорност за делата си, а нпп иска на друг да прехвърли отговорността за решенията си, затова мисли хората за марионетки и подобни на роботи, с които дявола може да си прави каквото си поиска докато неговия бог спи, така той прехвърля цялата отговорност върху дявола, а нпп пък да приема ролята просто на безволеви роб и марионетка в неговите ръце.
Нпп не може да понесе да е свободен, и затова за страданията си приема, че Бог спи, а през това време дявола е господар на хората и следователно роба прехвърля отговорността на господаря, че той е виновен, а не робът изпълнител.
Нпп ти без дявола не можеш живя, той се е превърнал за тебе в одушник, който да поеме отговорността за делата ти от тебе.
роден слабохарактерен роб, нищо повече, ти ми проповядваш някаква религия на роба.
баси.
това са си твои спекулации, защото и въобще не съм свидетелствал такова нещо, ако един добър родител никога не би допуснал което и да е от децата му да пострада, тогава той едва ли би допуснал такова нещо да се случи, но ако все пак такова нещо не дай Си Боже се случи, тогава ще бъде сигурно, че добрият родител не го е допуснал нарочно, а колко повече същото може да се каже за Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец - колко по-добър е Той от човеците?!, следователно от гледна точка на Неговата състоятелност може да има само една причина, поради която Той не е могъл напълно да опази абсолютно всички хора от злото досега, а именно фактът, че Той е бил в състояние на полусън, което и е написано на много места в Библията, но това не означава, че вината за злото, от което са били сполетени съответните хора, е Негова, защото Той изпадна и остана в състояние на полусън по неволя, понеже никак не искаше това да стане, обаче то се случи, ако например някой човек не успее да остане буден за повече от месец без въобще да заспи дори и за миг, тогава ще бъде ли той виновен за това, след като природата на човека в условията под греха е такава?!, така и Бог Отец не е виновен за това, че природата на вселената е успяла да Го приспи, като имаш предвид факта, че Той също е произлязъл от вселенската природа, което дори е написано на няколко места в Библията, защото след като животът на създадения по Негов образ и подобие човек си има начало и край, а самият човек има нуждата от сън/почивка, следователно и животът на неговия Създател си има начало и край, а самият Той също има нужда от почивка/сън при определени обстоятелства, иначе ако Бог Отец беше напълно буден когато всички онези потърпевши човеци са страдали/погивали, тогава Той щеше да е неправеден/грешен в случай че допуска някое от Неговите деца да страда нарочно, или как си представяш разликата между добрите родители и лошите такива?!, ако някой се отнася лошо към децата си, няма ли да бъде счетен за зъл ако бъде сравнен с най-добрите родители?!, защото ако на света нямаше добри родители, тогава можеше и да няма критерий за такъв, но след като е имало и все още има, тогава критериите за такъв човек достига до много хора, било то под формата на писменост, или устни свидетелства, обаче ако не друго най-малкото Бог проявява праведна съвест у много хора, и така човеците разбират за тези неща
що се отнася до това дето казваш, че аз нарочно прехвърлям отговорността на другите, въобще не е така, защото както виждаш не съм прехвърлил отговорността на друг що се отнася до това да свидетелствувам Словото на истинския Господ Бог, понеже досега аз бях Негов свидетел, обаче ето как все още свидетелствувам Неговото Слово със собствените си ръце и уста, и не прехвърлям тази отговорност на друг очаквайки той да свърши моята работа, понеже на мен истинският Господ Бог не ми даде друг чин освен свидетел на Неговото слово, при това не смея да се нарека свидетел на истинския Господ Бог като знам какви съвършени Негови Свидетели е имало досега, но тя целта и без друго не е да се превъзнасяме, понеже важното е истинското Божие Слово да бъде свидетелствувано, защото именно това е полезно, а не някакво си превъзнасяне, обаче никак не съм казал/написал, че дяволът винаги може да (си) прави каквото си поиска с човеците, нито съм твърдял, че истинският Бог е причината за моите страдания, нито пък съм претендирал, че човекът няма възможност да мисли, избира и решава, но когато става въпрос за вярата, тогава няма как ние, които свидетелствуваме истинското Божие Слово, да лъжем, че марионетката не е марионетка, или, че духовното беззаконие не съществува или е безобидно, понеже явлението на "тъмнината" е най-виновно(то) от всички, но това не означава, че ако някакви човеци му угаждат/служат, не са грешни
Почти съм убеден, че това което проповядваш е точно характера ти. Ти не си свидетел на никакъв бог, а на характера си и искаш да ни го пробутваш като свидетелство от бог за да манипулираш - това е твоята проповед, нищо повече (дори не знам дали го съзнаваш или го правиш сляпо).
Ти затова използваш местоимението "ние" за себе си, защото твоя бог си самия ти и ни проповядваш твоя характер прикрит, че говориш от името на спящо божество.
Баси отказвам се. Поне се запознах в детайли с личността ти.
ти свидетелстваше, че няма нещо неправедно в това Бог да наказва грешниците, обаче ето как ако истинският Бог те накаже, ти не приемаш Неговото наказание, при все че то въобще не е тежко, но предпочиташ да нападнеш Неговите Светии и да си го изкараш на тях, ако проповядвах някакво мое вероучение, тогава щеше да има несъответствия между него и (написаното в) Св. Писание(библейското), обаче ти сам видя как винаги досега се потвърждаваше, че същото свидетелство го има и в Библията, защото давахме немалко цитати от нея, с които потвърждавахме истинността на нашето свидетелство, плюс това се виждаше и че думите ни са съвсем разумни, но разбира се ние не налагаме нашето свидетелство на когото и да било, защото всеки, който се натъкне на него може да (продължи да) го чете само ако (по)иска, тъй като ние никак не насилваме никого да го чете или слуша, а как да не кажа "ние" когато свидетелствувам Словото на истинския Господ Бог, след като няма как да не правя участници всички онези, благодарение на които това е възможно?!, защото в това отношение аз досега не бях сам, но имаше много истински Светии и истински Св. Ангели, освен че и на първо място истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, иначе ако не Бяха Те, тогава аз едва ли щях да мога да засвидетелствувам дори и малко от това Слово, що се отнася до лукавия, не само че мога да живея без него, но дори и не искам да имам каквото и да е общо с него
Популярно е, щото е модерно, но всичко това лежи върху петрола... Без петрол, въглища и газ, нищо не може да се произведе...
defender
11-02-2014, 20:37
това са си твои спекулации, защото и въобще не съм свидетелствал такова нещо, ако един добър родител никога не би допуснал което и да е от децата му да пострада, тогава той едва ли би допуснал такова нещо да се случи, но ако все пак такова нещо не дай Си Боже се случи, тогава ще бъде сигурно, че добрият родител не го е допуснал нарочно, а колко повече същото може да се каже за Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец - колко по-добър е Той от човеците?!, следователно от гледна точка на Неговата състоятелност може да има само една причина, поради която Той не е могъл напълно да опази абсолютно всички хора от злото досега, а именно фактът, че Той е бил в състояние на полусън, което и е написано на много места в Библията, но това не означава, че вината за злото, от което са били сполетени съответните хора, е Негова, защото Той изпадна и остана в състояние на полусън по неволя, понеже никак не искаше това да стане, обаче то се случи, ако например някой човек не успее да остане буден за повече от месец без въобще да заспи дори и за миг, тогава ще бъде ли той виновен за това, след като природата на човека в условията под греха е такава?!, така и Бог Отец не е виновен за това, че природата на вселената е успяла да Го приспи, като имаш предвид факта, че Той също е произлязъл от вселенската природа, което дори е написано на няколко места в Библията, защото след като животът на създадения по Негов образ и подобие човек си има начало и край, а самият човек има нуждата от сън/почивка, следователно и животът на неговия Създател си има начало и край, а самият Той също има нужда от почивка/сън при определени обстоятелства, иначе ако Бог Отец беше напълно буден когато всички онези потърпевши човеци са страдали/погивали, тогава Той щеше да е неправеден/грешен в случай че допуска някое от Неговите деца да страда нарочно, или как си представяш разликата между добрите родители и лошите такива?!, ако някой се отнася лошо към децата си, няма ли да бъде счетен за зъл ако бъде сравнен с най-добрите родители?!, защото ако на света нямаше добри родители, тогава можеше и да няма критерий за такъв, но след като е имало и все още има, тогава критериите за такъв човек достига до много хора, било то под формата на писменост, или устни свидетелства, обаче ако не друго най-малкото Бог проявява праведна съвест у много хора, и така човеците разбират за тези неща
що се отнася до това дето казваш, че аз нарочно прехвърлям отговорността на другите, въобще не е така, защото както виждаш не съм прехвърлил отговорността на друг що се отнася до това да свидетелствувам Словото на истинския Господ Бог, понеже досега аз бях Негов свидетел, обаче ето как все още свидетелствувам Неговото Слово със собствените си ръце и уста, и не прехвърлям тази отговорност на друг очаквайки той да свърши моята работа, понеже на мен истинският Господ Бог не ми даде друг чин освен свидетел на Неговото слово, при това не смея да се нарека свидетел на истинския Господ Бог като знам какви съвършени Негови Свидетели е имало досега, но тя целта и без друго не е да се превъзнасяме, понеже важното е истинското Божие Слово да бъде свидетелствувано, защото именно това е полезно, а не някакво си превъзнасяне, обаче никак не съм казал/написал, че дяволът винаги може да (си) прави каквото си поиска с човеците, нито съм твърдял, че истинският Бог е причината за моите страдания, нито пък съм претендирал, че човекът няма възможност да мисли, избира и решава, но когато става въпрос за вярата, тогава няма как ние, които свидетелствуваме истинското Божие Слово, да лъжем, че марионетката не е марионетка, или, че духовното беззаконие не съществува или е безобидно, понеже явлението на "тъмнината" е най-виновно(то) от всички, но това не означава, че ако някакви човеци му угаждат/служат, не са грешни
ти свидетелстваше, че няма нещо неправедно в това Бог да наказва човеците, обаче ето как ако истинският Бог те накаже, ти не приемаш Неговото наказание, при все че то въобще не е тежко, но предпочиташ да нападнеш Неговите Светии и да си го изкараш на тях, ако проповядвах някакво мое вероучение, тогава щеше да има несъответствия между него (и написаното в) Св. Писание(библейското), обаче ти сам видя как винаги досега се потвърждаваше, че същото свидетелство го има и в Библията, защото давахме немалко цитати от нея, с които потвърждавахме истинността на нашето свидетелство, плюс това се виждаше и че думите ни са съвсем разумни, но разбира се ние не налагаме нашето свидетелство на когото и да било, защото всеки, който се натъкне на него може да (продължи да) го чете само ако (по)иска, тъй като ние никак не насилваме никого да го чете или слуша, а как да не кажа "ние" когато свидетелствувам Словото на истинския Господ Бог, след като няма как да не правя участници всички онези, благодарение на които това е възможно?!, защото в това отношение аз досега не бях сам, но имаше много истински Светии и истински Св. Ангели, освен че и на първо място истинските Бог Отец и Господ Исус Христос, иначе ако не Бяха Те, тогава аз едва ли щях да мога да засвидетелствувам дори и малко от това Слово, що се отнася до лукавия, не само че мога да живея без него, но дори и не искам да имам каквото и да е общо с него
браво npp, впечатлен съм, страшна воля имаш.
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:40
Извод: ако искате кораба да му свърши живота, спрете му тока, той сам ше пукне. :D
ПП: Корабе, майтап бе.
Ми брат. Ако спрат откритията няма как да се развиваме на горе , то е ясно, но и няма как да стоим и потдържаме едно ниво , защото ние експлоатираме природата и ресурсите, размножаваме се много бързо и колкото бавно и слабо да стават ''подобренията'' , които ни издържат - са факт. Това, че става все по-зле в цивилизацията не, не означава, че ако се прекрати науката и постиженията запазващи ни в бъдещите условия на Земята - хората ще просъществуват дълго в постоянно едно и също положение, ами ще рухнем в един момент много бързо. И понеже човечеството не е готово за връщане в първобитния строй - милиарди ще изчезнат.
Днес не можем да използваме методите и средствата, които дедите са ни използвали пред хиляди години просто ей така.
defender
11-02-2014, 20:44
Ми брат. Ако спрат откритията няма как да се развиваме на горе ,
Махни ги тея открития, за какво са ни, още повече, че все попадат в ръцете на психопати, които ги ползват за да упражняват власт и контрол над себеподобните си.
Махни ги тея открития, за какво са ни, още повече, че все попадат в ръцете на психопати, които ги ползват за да упражняват власт и контрол над себеподобните си.
Да... Компютрите са жив пример...
defender
11-02-2014, 20:48
Верно ли си станал толко зависим от компютъра, че вече не си представяш своя живот без него
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:48
казах за какво са в по-долните редове....... не четеш
ако спрат откритията, децата ти няма да има след време какво да работят, с какво да се хранят и тнт, тъй като системата ни ще ни задуши, ще пропаднем във свлачището доброволно.
но няма как откритията да спрат, тъй като самите хора са мислещи същества постоянно търсещи новациите и промяната..
defender
11-02-2014, 20:50
ми супер, еб*л съм ти системата, аз съм си системата и в нея нямам амбиции да контролирам никого другиго или да го карам да си плаща за да живее достойно.
Само, че аз не се представям за говорител на бог и така да ангажирам със себе си, като нпп.
а имало ли е някога проповедник или пророк на истинския Господ Бог, който да не е проповядвал или пророкувал?!, няма как хем Благовестието да не се проповядва, пророкува или свидетелствува, хем то да (до)стигне до всички, а е писано: ""всеки, който призове Господното име, ще се спаси". Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?"(Римляни 10:13-14), казвам това защото наистина много пъти досега бях свидетел на истинския Господ Бог, но го правех чисто служебно както всички истински пророци, проповедници и свидетели, и не съм искал да съм перманентен център на вниманието, но просто свидетелствувах истинското Божие Слово според дадената ми благодат от истинския Господ Бог
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 20:54
Няма система, която да не са уповава на открития свързани с.... борбата за оцеляване , да я наречем. В търсенето на изход.
Дори в Библията се наблюдава една промяна, благодарения на духовните открития на много истини на пророци и тнт ..........
Нещо се интересуваш защо не ти отговарям на въпросите защо Бог допуска злото, щом е Милостив. Имах си по-важни задачи. И със сигурност не толкова неблагодарни.
Ето нещо по въпроса. На бас, че с някои от пасажите ще се съгласиш и ти, така че това е четиво, което препоръчвам и на вярващи и на атеисти. За сатанисти не знам... Всеки ще намери аргументи за своята теза в тази статия, така че приятно четене!
Прочетох я...
Признавам, много удобно измислено оправдание...
Мога да ти кажа, че и аз не искам да вярвам в такъв Бог. ;)
defender
11-02-2014, 21:00
Няма система, която да не са уповава на открития свързани с.... борбата за оцеляване , да я наречем. ..........
Ми в моята система няма борба за оцеляване, защото съм само аз и няма с кого да се боря освен със себе си и страховете си.
за бог не знам
но разбирам Сатанаил
кой не би искал да си направи барбекю от хора
пичаго, това че стив джобс не е искал да следва църква, която не спасява нуждаещите се е било съвсем нормално, защото е сигурно, че работата им не е съвсем наред, понеже никой от тях не отива да потърси и намери погиналите за да изгони бесовете от обладаните, да излекува болните, да възкреси мъртвите, и пр. в сравнение с Исус и Неговите ученици представени в Библията, които през цялото време са спасявали всячески погиващите, понеже каква е гаранцията, че човек ще получи истинския Св. Дух от такава неспасяваща църква?!
golemiq_korab_minava
11-02-2014, 21:38
Ми в моята система няма борба за оцеляване, защото съм само аз и няма с кого да се боря освен със себе си и страховете си.
д0бре, значи можеш ли да плуваш?
Pitancho
11-02-2014, 21:40
Прочетох я...
Признавам, много удобно измислено оправдание...
Мога да ти кажа, че и аз не искам да вярвам в такъв Бог. ;)
Казах ли ти, че има за всекиго по нещо. То ясно, че няма да искаш, та следователно и няма да получиш отговор, ама тогава поне спри да питаш. Щото точно това е лицемерие, дето ти е любима дума,демек съдиш за другите според себе си.
Ето аз например не обичам футбола. Смятам, че е под достойнството ми да ходя на мач, за да рева като говедо, да псувам като хамалин, и да троша глави или седалки в паузите между наливането с алкохол и чопленето на семки. Занимавам ли някого с този проблем? Не, освен сега,заради примера. Или може би съм се заврял в някой запалянковски форум, за да обяснявам на всички колко са тъпи и неадекватни, или съмм тръгнал да хуля играчи, съдии и треньори какви мафиоти и мошеници са и как взимат грешни пари, докато негрите гладуват и пр.? Чат ли си? Като не ти се ходи на църква, не ти се слушат странно облеченичи ,,култисти''и не ти се четат подозрително дебели книги, захвани се с нещо друго и полезно според теб. Разходи кучето или гаджето, прекопай на баба си компира, или свъши някое друго добро дело и не се заяждай излишно с хора, които не са от твоята кръвна група!
defender
11-02-2014, 21:54
^хубави неща пишеш
fire_magic
11-02-2014, 21:54
кво мислите за книгите на робърт монро :Д
То ясно, че няма да искаш, та следователно и няма да получиш отговор, ама тогава поне спри да питаш. Щото точно това е лицемерие, дето ти е любима дума,демек съдиш за другите според себе си.
написах баси дългия пост, ама спрях за няколко вдишвания, че да се успокоя след помията, през която минах в онази статия, и прецених, че е най-добре да те послушам и да си замълча.
По принцип не съм фен на теорията за религиозната толерантност и мисля, че трябва да почнем да ви вкарваме по затворите като си отворите устите по наболели обществени проблеми. Докато си четях поста обаче осъзнах, че греша.
Осъзнах, че сте психично болни или емоционално слаби, а към такива хора е нередно да проявявам агресивно поведение. Дразни ме, че сте такъв трън в задника на тези от нас, които искат да живеят на спокойствие и лишени от племенния ви морал, но е най-добре да бъдете игнорирани, вместо оплювани.
Смис. аз бях спрял да пиша в този раздел -- дори нз защо се разписах в тази тема, но след прочита на тази статия ми стана пределно ясно, че и да слезе този ваш бог от небето, да заколи майките ви и да си направи гердан от червата им, вие пак ще вярвате в неведомите пътища господни. А аз просто ще си кажа деба, тоа верно бил истински -- и ще се огледам за тръба, с която да му пукна динята.
Та така. Благодаря ! Наистина преживях някакъв катарзис -- колкото и нелеп да е поводът.
Казах ли ти, че има за всекиго по нещо. То ясно, че няма да искаш, та следователно и няма да получиш отговор, ама тогава поне спри да питаш. Щото точно това е лицемерие, дето ти е любима дума,демек съдиш за другите според себе си.
Ето аз например не обичам футбола. Смятам, че е под достойнството ми да ходя на мач, за да рева като говедо, да псувам като хамалин, и да троша глави или седалки в паузите между наливането с алкохол и чопленето на семки. Занимавам ли някого с този проблем? Не, освен сега,заради примера. Или може би съм се заврял в някой запалянковски форум, за да обяснявам на всички колко са тъпи и неадекватни, или съмм тръгнал да хуля играчи, съдии и треньори какви мафиоти и мошеници са и как взимат грешни пари, докато негрите гладуват и пр.? Чат ли си? Като не ти се ходи на църква, не ти се слушат странно облеченичи ,,култисти''и не ти се четат подозрително дебели книги, захвани се с нещо друго и полезно според теб. Разходи кучето или гаджето, прекопай на баба си компира, или свъши някое друго добро дело и не се заяждай излишно с хора, които не са от твоята кръвна група!
Хахахах :lol:
Бях забравил, че религиозните сте майстори в интерпретирането на разни текстове по всевъзможни извратени начини...
Не искам да вярвам в Бог, който съзнателно оставя невинни да страдат, а не че не искам да има Бог...
Fisherman
11-03-2014, 06:46
Хахахах :lol:
Бях забравил, че религиозните сте майстори в интерпретирането на разни текстове по всевъзможни извратени начини...
Не искам да вярвам в Бог, който съзнателно оставя невинни да страдат, а не че не искам да има Бог...
откъде знаеш,че са невинни?
defender
11-03-2014, 09:01
Дразни ме, че сте такъв трън в задника на тези от нас, които искат да живеят на спокойствие
Все нещо им пречи на спокойствието, ако не са бедните, ще са вярващите.
мъка-мъка, мъчни хора.
fire_magic
11-03-2014, 09:02
будизма поне изглежда по-логичен в някаква степен от християнството
defender
11-03-2014, 09:56
На мъчните хора никаква материална логика не може да им помогне, защото това е чума на духа. Те винаги ще си търсят изкупител за неспокойствието, който да разпнат - я бедните, я вярващите, я патриотите и т.н.
2000 години нищо не се е променило.
сидхарта гаутама буда наистина беше най-добрият пророк на индийската духовна/религиозна традиция, по-добър от кришна, шанкара, и чаитаня, дори и по-морален от патанджали, обаче и той за съжаление се оказа хванат от заблудата на дхармичната "блудница", понеже и той също проповядваше учението за кармата и самсара, макар и под (по-)различна форма, а това учение е най-голяма заблуда, както и въобще цялата дхармична духовна/религиозна традиция, но самият подход на буда наистина превъзхожда другите индийски пророци, обаче Словото на Исус и Неговите пророци е 100% съвършено доброто дори и в сравнение с всички пророци на другите аврамични вероучения
fire_magic
11-03-2014, 10:45
интересно ми е също да получа отговор на това, което пита и антракс, човек който да речем предимно прави добро/добри дела, но не вярва и не се моли на християнския Бог какво ще получи? ад или рай? Заслужава ли ад само заради това, че не е бил вярващ, не се е молил и т.н.?
към нпп
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 10:50
Иначе съществува човешка душа, дори според учените, въпреки че не е доказано - тя остава след смъртта във вид на електро магнитни вълни и тнт.
fire_magic
11-03-2014, 10:55
да предположим че всичко това е истина- за християнството и християнския, истинския, единствения Бог
интересува ме човек който е добър и върши предимно добри дела, но просто не се моли, (не вярва) ще му бъде ли простено?
Pitancho
11-03-2014, 10:55
Изглежда ти - като го гледаш от няколко хиляди км. разстояние. По каква логика колата, която може да те блъсне на кръстовището е илюзия, и можеш ли да обясниш защо майка ти може да е преродена кучка?
defender
11-03-2014, 11:00
нпп
Само дето нпп не е християнин, объркал си се.
До колкото знам той е, цитирам "езичник свидетел на словото".
Ако не вярваш питай го.
defender
11-03-2014, 11:03
Изглежда ти - като го гледаш от няколко хиляди км. разстояние. По каква логика колата, която може да те блъсне на кръстовището е илюзия, и можеш ли да обясниш защо майка ти може да е преродена кучка?
Будизма е по-логичен за тях, защото повече им гали Егото и им пасва на собствената логика, за това.
Те всъщност не търсят истината, те търсят потвърждение на Азът в тях, будизма им го дава.
Жестока заблуда.
fire_magic
11-03-2014, 11:10
Само дето нпп не е християнин, объркал си се.
До колкото знам той е, цитирам "езичник свидетел на словото".
Ако не вярваш питай го.
ми сигурно съм се объркал, добре значи, питам го :ДД
какво означава това, отде е толкова сигурен? откога е станал такъв? :Д няква секта? да зема се присъединя и аз?
fire_magic
11-03-2014, 11:13
дифендър, ти па откри ли истината? кога и как?
defender
11-03-2014, 11:18
ми, добре, аз бях длъжен да ти го кажа, вече знам, че го правиш не от незнание, а напълно съзнателно.
Има значение.
дифендър, ти па откри ли истината? кога и как?
това не значи, че искам да питаш мен, нито и че имам отговор или пък отговор, който ще ти хареса.
fire_magic
11-03-2014, 11:20
кое правя съзнателно? отде да го знам какъв е нпп, да не мислиш, че следя и чета всичко, одобрявам включванията на фишерман, главно тях четох
интересно ми е също да получа отговор на това, което пита и антракс, човек който да речем предимно прави добро/добри дела, но не вярва и не се моли на християнския Бог какво ще получи? ад или рай? Заслужава ли ад само заради това, че не е бил вярващ, не се е молил и т.н.?
към нпп
Иначе съществува човешка душа, дори според учените, въпреки че не е доказано - тя остава след смъртта във вид на електро магнитни вълни и тнт.
ако човек е невярващ/неокултист (т.е. без да следва нищо религиозно, духовно, окултно, езотерично, и т.н.), и не причинява нищо лошо на никой, тогава няма да бъде наказан, но ако някой върши духовно беззаконие, тогава може да получи по-голямо и дори най-голямо наказание, а ако е невярващ/неокултист и върши зло (т.е. не по духовен/окултен път), и злодеянията му не са големи, тогава може да не получи по-голямо наказание, но ако върши тежки престъпления, тогава може и да е по-голямо, а ако е масов погубител, тогава може и още по-голямо, обаче ако е разбрал, че има Бог, и че Той повелява да не се върши зло, но въпреки това започне или продължи да причинява зло другиму, тогава може да получи и по-тежко наказание, и т.н.
fire_magic
11-03-2014, 11:25
йее, значи няма да бъда наказан : )))))
fire_magic
11-03-2014, 11:28
това не значи, че искам да питаш мен, нито и че имам отговор или пък отговор, който ще ти хареса.
кога и къде съм казвал или намеквал, че искам да ми даваш отговор, който да ми харесва?
ако ти искаш да ми се харесваш, това е друго :DDD
какво означава това, отде е толкова сигурен? откога е станал такъв? :Д няква секта? да зема се присъединя и аз?
истината за мен, е че историята ми се оказа дълга, при това не само на мен, защото ние двамата свидетели на истинския Господ Бог(Отца+Исус) бяхме родени на Небето още в самото начало на вечността (преди около 5-6 хилядолетия), а сега се родихме в този свят за да свидетелствуваме Неговото Слово тук, обаче в условията под греха не изглеждаме толкова добре както когато бяхме херувими на Небето, защото сега сме човешки същества родени на земята
defender
11-03-2014, 11:29
това зависи и от твоя избор, защото си свободно същество и защото хубавите неща винаги идват когато и човек се постарае да положи усилие в тях, а не е мързеливец.
мани какво ти говори чичо ти нпп
ПП: нпп ти си баси хипнотизатора, играеш си човешките емоции.
не бързай да се радваш, но по-скоро гледай да не причиняваш зло другиму занапред, защото едно е да си мислиш, че не си зъл, докато друго - наистина да не причиняваш зло
пп. дифендър е не е истински вярващ, няма смисъл да му се връзваш на щуротиите
defender
11-03-2014, 11:36
не бързай да се радваш, но по-скоро гледай да не причиняваш зло другиму занапред, защото едно е да си мислиш, че не си зъл, докато друго - наистина да не причиняваш зло
Ами нали богът ти спи, а дяволът през това време можел да си прави каквото си поиска с потребителите без тяхно съгласие.
Нали такива ги говореше.
Как човек може да има стремеж да върши добро, след като дявола можел да прави каквото си иска с него.
Ами нали богът ти спи, а дяволът през това време можел да си прави каквото си поиска с потребителите без тяхно съгласие.
Нали такива ги говореше.
не
defender
11-03-2014, 11:40
е как не бе, а онова дето вчера говореше за Адам и Ева.
бегай бе, ти си по-объркан и най-простия "циганин".
Съвсем малко мисъл трябва да вложи човек в това което говориш за да види колко си объркан.
fire_magic
11-03-2014, 11:40
харесвам нпп и идеологията му
fire_magic
11-03-2014, 11:42
е как не бе, а онова за Адам и Ева.
бегай, ти си по-объркан и най-простия "циганин".
в момента правиш лошо според мен, обиждаш, ще бъдеш наказан
fire_magic
11-03-2014, 11:44
не знам къде съм, но ти определено дори не си истински християнин
е как не бе, а онова дето вчера говореше за Адам и Ева.
бегай бе, ти си по-объркан и най-простия "циганин".
Съвсем малко мисъл трябва да вложи човек за да види колко си объркан.
супер нахакан лъжец си, цитирай нещо вчерашно дето уж съм написал, че дяволът винаги е можел да си прави всичко каквото си (по)иска с човеците, а после аз ще ти цитирам нещо, което съм написал вчера
fire_magic
11-03-2014, 11:46
сигурно не си чел и библията(и аз не съм, а и нямам немерение), там доколкото знам е обяснено за дявола и за злото, или поне нищо не си разбрал (баща ми е вярващ християнин)
fire_magic
11-03-2014, 11:50
общо взето злото е необходимо, за да се покаеш после, нещо такова, трябва да разбереш какво е зло, за да можеш да оцениш доброто-(според християнството) и се казва че бог е любов, че е безкрайно милостив, че трябва да сме добри-нищо лошо уж
defender
11-03-2014, 11:54
супер нахакан лъжец си, цитирай нещо вчерашно дето уж съм написал, че дяволът винаги е можел да си прави всичко каквото си (по)иска с човеците, а после аз ще ти цитирам нещо, което съм написал вчера
А кажи според тебе хората имат ли свободна воля и ако нямат в какво тогава се изразява правенето на добро на човека без свободна воля.
ПП: Защото много пъти си кавал (и сме спорили за това), че нямат свободна воля, а са марионетки.
Сега само пак не ми се прави, че съм се бил объркал в какво си казвал.
fire_magic
11-03-2014, 11:56
май според християнството имаха свободна воля, нали?
DoctorSatan666
11-03-2014, 11:59
, но след прочита на тази статия ми стана пределно ясно, че и да слезе този ваш бог от небето, да заколи майките ви и да си направи гердан от червата им, вие пак ще вярвате в неведомите пътища господни. А аз просто ще си кажа деба, тоа верно бил истински -- и ще се огледам за тръба, с която да му пукна динята.
Наистина, намират оправдания за всичко... Те си представят Господ само в положителна светлина, като създателят на всичко добро - дъгата, детския смях, птички и пчелички, тоя род простотии. Но когато стане дума за земетресения, вулкани, СПИН и пр. - ами, Господ си върши работата по мистериозни начини. Сериозно, какво трябва да значи това оправдание? Какво му е мистериозното на това да се държиш като пълен задник?
Следващия път като срещна някой християнин, трябва да му счупя тиквата от бой и като ме пита защо го правя, ще му кажа - Защото съм мистериозен....
defender
11-03-2014, 12:00
май според християнството имаха свободна воля, нали?
разбира се
Fisherman
11-03-2014, 12:06
написах баси дългия пост, ама спрях за няколко вдишвания, че да се успокоя след помията, през която минах в онази статия, и прецених, че е най-добре да те послушам и да си замълча.
По принцип не съм фен на теорията за религиозната толерантност и мисля, че трябва да почнем да ви вкарваме по затворите като си отворите устите по наболели обществени проблеми. Докато си четях поста обаче осъзнах, че греша.
Осъзнах, че сте психично болни или емоционално слаби, а към такива хора е нередно да проявявам агресивно поведение. Дразни ме, че сте такъв трън в задника на тези от нас, които искат да живеят на спокойствие и лишени от племенния ви морал, но е най-добре да бъдете игнорирани, вместо оплювани.
Смис. аз бях спрял да пиша в този раздел -- дори нз защо се разписах в тази тема, но след прочита на тази статия ми стана пределно ясно, че и да слезе този ваш бог от небето, да заколи майките ви и да си направи гердан от червата им, вие пак ще вярвате в неведомите пътища господни. А аз просто ще си кажа деба, тоа верно бил истински -- и ще се огледам за тръба, с която да му пукна динята.
Та така. Благодаря ! Наистина преживях някакъв катарзис -- колкото и нелеп да е поводът.
ебати жалкия интернет тип
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 12:09
при положение, че някои буди притежават магически способности и контрол над сетивата си, не може никой да определя дали християнството или будизма било по-добро.
Будите ли вярваха в прераждането?
А християните - в ад и рай?
Къде е рая? Къде е ада?
defender
11-03-2014, 12:10
Следващия път като срещна някой християнин, трябва да му счупя тиквата от бой и като ме пита защо го правя, ще му кажа - Защото съм мистериозен....
Добре бе докторе, когато някой ти казва, че ако направиш нещо, то това ще е лошо за тебе, обаче ти не го слушаш и го правиш, то как без да си изпатиш ще разбереш че то е зло, че да ти дойде акъла да се разкаеш за грешката и вече да се пазиш от него, лошото е да си толко прост или пък горделив инат, че да не осъзнаваш че това е лошо и да продължаваш да го правиш, докато те убие.
Ама то така си е в самия реален живот бе, 1 към 1.
Pitancho
11-03-2014, 12:10
да предположим че всичко това е истина- за християнството и християнския, истинския, единствения Бог
интересува ме човек който е добър и върши предимно добри дела, но просто не се моли, (не вярва) ще му бъде ли простено?
http://dveri.bg/xpc4q
fire_magic
11-03-2014, 12:24
^ти вярващ християнин ли си
общо взето злото е необходимо, за да се покаеш после, нещо такова, трябва да разбереш какво е зло, за да можеш да оцениш доброто-(според християнството) и се казва че бог е любов, че е безкрайно милостив, че трябва да сме добри-нищо лошо уж
не трябва да има зло, единствената причина, поради която истинският Бог го търпеше досега е, че Се намираше в състояние на полусън и затова неможеше да го отмахне напълно и перманетно, понеже и затова е писано: "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто."(Римляни 12:21), защото такава е Волята на самия истинския Бог, понеже Той не иска да (Се) ползва (от) услугите на "тъмнината", дори и съвсем малко, тъй като е добър и праведен, затова и цялото Му Слово е основано на доброто без да има дори и съвсем малко зло
defender
11-03-2014, 12:28
не трябва да има зло, единствената причина, поради която истинският Бог го търпеше досега е, че Се намираше в състояние на полусън и затова неможеше да го отмахне напълно и перманетно, понеже и затова е писано: "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто."(Римляни 12:21),
А нали доброто извира от Бога, а пък Той спи, ми тогава?
Въобще как Бог да спи, това означава, че има слабост.
Ми щом богът ти има слабости, тогава какво иска от нас да сме добри, ами давай да заспиваме и ние, сънят отнема вината както излиза.
Pitancho
11-03-2014, 12:29
^ти вярващ християнин ли си
Да, то такова нещо като невярващ християнин няма. Задай си по-точно въпроса, че не го разбрах съвсем.
fire_magic
11-03-2014, 12:32
ми нали много хора се водят християни, но имат други убеждения, не вярват, това имах предвид, примерно много хора са кръстени още като са малки деца/бебета на 1-2 годинки(включително и аз съм кръстен, в рилския манастир, като съм бил на 1-2 год), но сега убежденията им са атеистични или други, по-различни
fire_magic
11-03-2014, 12:34
когато съм бил на 2 години и са ме карали да ме кръщават, някой питал ли ме е? и така, наще като са християни се водя и аз християнин, но това дали вярвам е друг въпрос, надявам се схвана кво исках да кажа
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 12:35
http://dveri.bg/xpc4q
''Ние с Вас – и аз не по-малко от Вас – се нуждаем от това да признаем греха си и отчаяната си потребност да се покорим на Иисус Христос, да възложим на Него надеждата да влезем в Църквата Му. Тогава ние, бедните грешници, несъмнено ще получим вечноспасение.''
Не се разбира накрая. Ако не си вярващ, не ходиш на църква (от 5 години не съм ходил), но въпреки това вършиш добри дела и се съмняваш в правотата на действията ти, защото често се случва да се питаш, дали е добре си постъпи..... - къде отиваш? Защото аз си мисля, че религията преди е има точен отговор за безверниците, а именно, че са подлагани на геноцид с налагането на христа, но днес не искате да признаете туй срамно правило.?
fire_magic
11-03-2014, 12:37
тоя пък с тръба щял да пукне главата на създателя ^_^
fire_magic
11-03-2014, 12:40
''Ние с Вас – и аз не по-малко от Вас – се нуждаем от това да признаем греха си и отчаяната си потребност да се покорим на Иисус Христос, да възложим на Него надеждата да влезем в Църквата Му. Тогава ние, бедните грешници, несъмнено ще получим вечноспасение.''
Не се разбира накрая. Ако не си вярващ, не ходиш на църква (от 5 години не съм ходил), но въпреки това вършиш добри дела и се съмняваш в правотата на действията ти, защото често се случва да се питаш, дали е добре си постъпи..... - къде отиваш? Защото аз си мисля, че религията преди е има точен отговор за безверниците, а именно, че са подлагани на геноцид с налагането на христа, но днес не искате да признаете туй срамно правило.?
ми нали и в България е наложено със сила, по времето на цар Борис III доколкото помня, имало боляри които са били против и той заповядал да бъдат убити-и са били убити, поне така пишеше едно време в учебника ми по история за не помня точно кой клас
defender
11-03-2014, 12:40
тоя пък с тръба щял да пукне главата на създателя ^_^
Защото приписва вината за всичко на Него (това е един вид бягство от себе си, избутване на проблема), затова, не знам дали да прехвърляш вината на другия, дали това е констатация или слабост.
Половината атеисти не вярват от страх, не могат да го понесат, не могат да понесът свободата си и отговорността.
А кажи според тебе хората имат ли свободна воля и ако нямат в какво тогава се изразява правенето на добро на човека без свободна воля.
ПП: Защото много пъти си кавал (и сме спорили за това), че нямат свободна воля, а са марионетки.
Сега само пак не ми се прави, че съм се бил объркал в какво си казвал.
разбира се, че човеците имат воля и избор, и дори могат да се стараят и да полагат големи усилия, така щото въобще да не съгрешават, обаче това щеше да е много по-възможно за всички ако не се вършеше толкова голямо духовно беззаконие, понеже именно заради него много човеци не можаха да съумеят да бъдат по- добри и праведни, а това че истинският Бог се намираше в състояние на полусън, не означава, че е бил напълно заспал, защото през цялото време Той непрестанно крепеше елементарните частици сплотени в своята цялост, както и атомните молекули, субстанциите, планетите, и тяхното движение, а също и поддържаше състоянието на одушевените същества, като извършваше и вътрешните биологични процеси, поддържайки тъканите и органите в тяхната цялост, освен че и не позволяваше на лукавия да причинява много злини на човеците, иначе всички те отдавна щяха вече да са напълно умрели, защото истинският Бог е толкова могъщ, че Неговият сън не може да бъде по-дълбок отколкото човеците биха издържали: "Никакво изпитание не ви е постигнало освен това, което може да носи човек; обаче, Бог е верен, Който няма да ви остави да бъдете изпитани повече, отколкото ви е силата, но заедно с изпитанието ще даде и изходен път, така щото да можете да го издържите."(1 Коринтяни 10:13)
defender
11-03-2014, 12:44
разбира се, че човеците имат воля и избор,
променяш се....
най-малко ми трябва Свидетел на Словото, който си променя свидетелството.
По-добре да беше продължил да спориш.
fire_magic
11-03-2014, 12:49
Защото приписва вината за всичко на Него (това е един вид бягство от себе си, избутване на проблема), затова, не знам дали да прехвърляш вината на другия, дали това е констатация или слабост.
Половината атеисти не вярват от страх, не могат да го понесат, не могат да понесът свободата си и отговорността.
така е, не можем да приписваме вината за всичко на Създателя, главно хората са виновни, може би страданието е необходимо и така израстваме някак си... Той си знае :D
fire_magic
11-03-2014, 12:50
и също според християнството доколкото знам най-големият грях е гордостта, така че не се надувайте много
defender
11-03-2014, 12:51
така е, не можем да приписваме вината за всичко на Създателя, главно хората са виновни, може би страданието е необходимо и така израстваме някак си... Той си знае :D
Браво, това е началото да осъзнаеш вината си, а след това да се изкъпеш в Божията милост (Изкупителя) т.е. да се покаеш.
Това иска Бог нищо повече.
Изкупителя снема вината, а не това да обвиняваш другия.
А нали доброто извира от Бога, а пък Той спи, ми тогава?
Въобще как Бог да спи, това означава, че има слабост.
Ми щом богът ти има слабости, тогава какво иска от нас да сме добри, ами давай да заспиваме и ние, сънят отнема вината както излиза.
истинският Бог е абсолютно добър и ни най-малко зъл, дори и докато се намира в състояние на полусън, Той пак си остава съвсем съвършен в това отношение, то е както примерно с един най-силен културист, който не губи (от) мускулната си маса докато спи, защото като се събуди на сутринта, е отново толкова силен колкото е бил през миналия ден, а дори и някой човек да страда от недостиг на любов/доброта, ще може да бъде по-добър ако положи усилия, и т.н., защото проявата на любов/доброта събужда истинският Бог - знаеш как по принцип е така, че ако човек не успее да се усъвършенства в нещо от раз, тогава ще може да го направи постепенно, и пр.
fire_magic
11-03-2014, 12:55
кога се очаква събуди?
имаш ли някакви предположения?
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 12:57
ми нали и в България е наложено със сила, по времето на цар Борис III доколкото помня, имало боляри които са били против и той заповядал да бъдат убити-и са били убити, поне така пишеше едно време в учебника ми по история за не помня точно кой клас
Не само в България, а по целия свят. Но не знам дали е защото библията и религията като цяло е била неусъвършенствана още, та хората не са я възприемали правилно, или защото... е попадала в несъвестни владетели, или просто самата религия е била писана както много хора казват с някаква подобна цел.....
И другото е, че в църквата има голяма мафия през всички епохи и сега. Всичко това говори, че църквата не е толкова чисто място, не е никакъв фактор за вярващите. Да, създадена да обединява християните на едно място и по този начин е запазила България, но от друга страна често поповете и владиките се оказват дяволчета.
defender
11-03-2014, 12:58
истинският Бог е абсолютно добър и ни най-малко зъл, дори и докато се намира в състояние на полусън, Той пак си остава съвсем съвършен в това отношение, то е както примерно с един най-силен културист, който не губи (от) мускулната си маса докато спи, защото като се събуди на сутринта, е отново толкова силен колкото е бил през миналия ден,
Но да си културист е едно, а да си добър е друго (едното е телесно състояние, другото състояние на духа, а Бог е дух). Да си добър изисква да си в съзнание. Тоест когато вършиш нещо да го вършиш съзнателно, а не като спиш (или в състояние на спящ сомнамбул), това не е добро.
fire_magic
11-03-2014, 13:02
как да го събудиме бе, баси : (
defender
11-03-2014, 13:03
с циганска музика и мирис на кебапчета
променяш се....
най-малко ми трябва Свидетел на Словото, който си променя свидетелството.
По-добре да беше продължил да спориш.
ти лъжеш, ако човек под греха е без воля и избор, тогава не би имал никаква възможност да се покае, но това не означава, че не е възможно да се окаже марионетка в същото време - въпрос на гледна точка/зависи от гледната точка, а дори и да не си чул някой от истинските Светии да проповядва нещо от истинското Божие Слово, това не означава, че той не го (поне) вярва
кога се очаква събуди?
имаш ли някакви предположения?
съвсем скоро истинският Бог ще се събуди и ще дойде за последно - до не повече от броени месеци
defender
11-03-2014, 13:10
добре бе лъжа....
аз от толко време спорим с тебе, сигурно съм се объркал и съм спорил с тебе на вятъра, ей така без причина.
fire_magic
11-03-2014, 13:10
истината за мен, е че историята ми се оказа дълга, при това не само на мен, защото ние двамата свидетели на истинския Господ Бог(Отца+Исус) бяхме родени на Небето още в самото начало на вечността (преди около 5-6 хилядолетия), а сега се родихме в този свят за да свидетелствуваме Неговото Слово тук, обаче в условията под греха не изглеждаме толкова добре както когато бяхме херувими на Небето, защото сега сме човешки същества родени на земята
как така ги помниш тези неща? а за майка ти и баща ти знаеш ли нещо?, те били ли са херувими или? защо си се родил точно при тях примерно имаш ли отговор? Сам ли си ги избра?
Но да си културист е едно, а да си добър е друго (едното е телесно състояние, другото състояние на духа, а Бог е дух). Да си добър изисква да си в съзнание. Тоест когато вършиш нещо да го вършиш съзнателно, а не като спиш (или в състояние на спящ сомнамбул), това не е добро.
не си прав, просто страстта ти да се налагаш над мнозина е по-голяма отколкото сериозните (ти) намерения да бъдеш праведен
дори и с добрият човек е така, че не става (по-)лош само защото е заспал
defender
11-03-2014, 13:11
съвсем скоро истинският Бог ще се събуди и ще дойде за последно - до не повече от броени месеци
да бе, а той като се събуди няма ли после да се изкъпе, да закусва и да си облече новите дрехи. Има време, значи.
fire_magic
11-03-2014, 13:14
ехаа, доста яко, очаквам с нетърпение, а дифендър да не богохулства повече
Pitancho
11-03-2014, 13:15
Къде отиваш ли? Някъде, където ще ти помогнат да разбереш какво значи да живееш като християнин, т.е. като се стремиш да познаеш и вършиш волята Божия. Да оценяваш състоянието си и постъпките според критериите на Христовото учение, а не според това, което прави този или онзи и не според субективните ти представи за нещата и себе си. Това означава да общуваш с вярващи хора, и не просто вярващи във все едно какво. Православната Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
Нещо в последното ти изречение не е така. Христос казва на търсещите спасение: !,който иска да върви след мене нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и да Ме последва''. Който иска, т. е. човек изпълнява Христовите заповеди доброволно., а не по принуда. Бог зачита свободната воля на човека и кани всички в Царството небесно, но никого няма да набута там насила.
А за ходенето на църква има много и основателни приини, но това е дълга тема.
fire_magic
11-03-2014, 13:15
какво се очаква да стане като дойде? ще ни спаси всички или? денят на страшния съд?
как да го събудиме бе, баси : (
онова, което събужда истинският Бог е проявата на любов към човеците, правенето на добро, правилното упражняване на вярата, и отправянето на добра(-и) молитва(-и) към Него за спасение на човеците в Неговия Син Исус Христос
defender
11-03-2014, 13:17
а дифендър да не богохулства повече
хихи, слушам
fire_magic
11-03-2014, 13:18
начи в момента доста хора се молят и ще успеят да го събудят до няколко месеца? а после той какво ще направи като дойде? Ще литнем към небето или?
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 13:30
Къде отиваш ли? Някъде, където ще ти помогнат да разбереш какво значи да живееш като християнин, т.е. като се стремиш да познаеш и вършиш волята Божия. Да оценяваш състоянието си и постъпките според критериите на Христовото учение, а не според това, което прави този или онзи и не според субективните ти представи за нещата и себе си. Това означава да общуваш с вярващи хора, и не просто вярващи във все едно какво. Православната Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
Нещо в последното ти изречение не е така. Христос казва на търсещите спасение: !,който иска да върви след мене нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и да Ме последва''. Който иска, т. е. човек изпълнява Христовите заповеди доброволно., а не по принуда. Бог зачита свободната воля на човека и кани всички в Царството небесно, но никого няма да набута там насила.
А за ходенето на църква има много и основателни приини, но това е дълга тема.
Ти не ме разбра. С въпросите ми аз не търся спасение, ами искам да вникна в мислите на религиозните, в същността на религията. Питам, защото ми е интересно, а не защото искам да си променям вярата и прочие.
Не ми отговори точно какво се казва за невярващите християни след смъртта, явно и няма отговор в библията?
Според мен реално погледнато понякога е добре да извършиш зло според критериите на християнството, за да спасиш повече хора и да им предоставиш по-добри условия за живот, както Левски е правил примерно..
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 13:32
начи в момента доста хора се молят и ще успеят да го събудят до няколко месеца? а после той какво ще направи като дойде? Ще литнем към небето или?
не ве, той е в полусън, дааваа хлеб само на молещите се, ама като умрат......
fire_magic
11-03-2014, 13:34
нпп е свидетел на словото, той знае, него питах
defender
11-03-2014, 13:35
Църква води началото си от Христоите апостоли и наставлява и спасява търсещите Бога оттогава до сега и до свършека на света.
как така, ама ти не си ли чувал, че "истинското учение за спасението" води началото си от нпп, всички други са от човешката/религия 666.
Това са те Иисус, пророк Илия, Апостолите и нпп, даже нпп е след Иисус, още малко му остава и ще го стигне. :D
Pitancho
11-03-2014, 13:51
когато съм бил на 2 години и са ме карали да ме кръщават, някой питал ли ме е? и така, наще като са християни се водя и аз християнин, но това дали вярвам е друг въпрос, надявам се схвана кво исках да кажа
Схванах. И? Сега к'во пра'им по-нататък?
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 14:07
http://news.ibox.bg/news/id_424060779
fire_magic
11-03-2014, 14:47
Схванах. И? Сега к'во пра'им по-нататък?
Какво очакваш да правим? Просто те попитах, ти отговори, не беше разбрал какво точно съм искал да кажа, разясних ти, това е.
АХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХ :lol:
Тук надмина себе си...
Какъв е смисълът да вярваш, че ти си господар на живота си и твоите ценности са правилните, ако те е страх да понесеш отговорността?!
Pitancho
11-03-2014, 16:34
Ти не ме разбра. С въпросите ми аз не търся спасение, ами искам да вникна в мислите на религиозните, в същността на религията. Питам, защото ми е интересно, а не защото искам да си променям вярата и прочие.
Не ми отговори точно какво се казва за невярващите християни след смъртта, явно и няма отговор в библията?
Според мен реално погледнато понякога е добре да извършиш зло според критериите на християнството, за да спасиш повече хора и да им предоставиш по-добри условия за живот, както Левски е правил примерно..
Сега е малко по ясно, но не съм сигурен, че съм разбрал въпроса. Питаш дали пише нещо в Библията за участта на грешниците? Или те интересува конкретно какво ще стане с човек, който е кръстен, но не живее като християнин и има нехристиянски религиозни убеждения и практики? Питаш какво е отношението на Бога, към отреклите се от Него? Или те интересува разликата между участта на кръстен и некръстен нехристиянин. С каквии убеждения си заменил християнството?
Хайде уточни си въпроса, не съм врачка да гадая.
добре бе лъжа....
аз от толко време спорим с тебе, сигурно съм се объркал и съм спорил с тебе на вятъра, ей така без причина.
точно това е проблема, че просто обичаш да спориш, но не и да засвидетелствуваш нещо, което наистина е добро за всички хора
най-добре е да се допринася колкото се може повече за всеобщото спасение в Исус Христос, отколкото да се разчита на нещо друго, защото само така ще има възможно най-голяма надежда за спасение на възможно най-много хора, затова и истинските Светии се молят непрестанно на истинския Бог Отец за спасение на колкото се може повече човеци в Исус Христос, също както би било по-добре болният да се лекува вместо да се разчита на това болестта му да изчезне от само себе си
не ве, той е в полусън, дааваа хлеб само на молещите се, ама като умрат......
истинският Господ Бог дава на всички живи, затова и те са живи, иначе ако не им даваше, тогава нямаше да са живи
нпп е свидетел на словото, той знае, него питах
истината е, че само истинският Господ Бог знае, докато ние Неговите свидетели можем да говорим онова, което Той ни дава да свидетелствуваме
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 17:13
С никакви убеждения не съм заменял нищо. Кръстен съм като много малък. Семейството ми не са много религиозни. Вярват, но до там. Аз още преди години съм се питал за въпросите дали съществува Бог или не, както и смисъла на религиите, но никога не съм сядал сериозно да чета, защото съм от хората, които по-скоро търсят логични доказателства от една страна, а от друга просто не ми се занимава. Тоест, аз спадам може би към графата на атеистите, но все още не съм сигурен в нищо.
Вярвам, че съществува някаква нечовешка сила, енергия и до там. Вариантите за мен може да са хиляди и не спазвам баш точно определени правила като християнските. Това не означава, че ги отхвърлям. Дори съм съгласен с повечето, или почти всички ценности на Християнството . За мен моралът е много важно нещо, но също така смятам, че има неща, които в определени случаи трябва да се отхвърлят, независимо, че са наложени като праведни. И в предишния ми коментар дадох примера с Левски. Левски съвсем не е бил светец. Той е имал силен дух, но не се е водил непременно по християнските норми. Така той е убил дори човек, както и много други днес почитани борци за свободата, но техните убеждения са били по-различни. Въпреки това са го правили в името на множеството, за народа си и са успявали. Та аз не отхвърлям религията и мисля, че носи нещо вярно, но убежденията ми не са и няма да бъдат представяни от вашата гледна точка.
А сега конкретно въпросът ми е какво е обяснено за НЕВЯРВАЩИТЕ СЛЕД СМЪРТТА като цяло, които дори да кажем не са чували за Християнството (индиянците, китайци, сомалийци), НО са възпитани добре и държат на морала?
Какво е обяснено за хората, които не разбират какво вършат, поради разбиране на доброто и злото? Примерно имало е племена, за които насилието се се смятало за нещо нормално.
npp ми обясни много добре.
Само че примерно както писах в по-горни коментари.. през епохите, християните съзнателно са убивали неверници, защото така било правилно, нали? Заради войната на полумесеца и кръста милиони са убити. Там вече може въпросът да стои по друг въпрос, защото хората неправилно интерпретират библията и тнт.
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 17:14
истинският Господ Бог дава на всички живи, затова и те са живи, иначе ако не им даваше, тогава нямаше да са живи
Какъв е смисъла да живее един тежко болен човек примерно?
http://news.ibox.bg/news/id_424060779
ето тук свършват езиците и думите, понеже вижте само колко тъпо е всичко, което не спасява пострадалите/погиналите, дори и медицината не беше в състояние да възстанови всеки увреден и (да) спаси всеки погинал, но правилната вяра и добрата молитва можеха, затова е по-добре да се наблегне на онова, което наистина спасява, отколкото да се интригантства/съперничи
golemiq_korab_minava
11-03-2014, 17:23
ето тук свършват езиците и думите, понеже вижте само колко тъпо е всичко, което не спасява пострадалите/погиналите, дори и медицината не беше в състояние да възстанови всеки увреден и (да) спаси всеки погинал, но правилната вяра и добрата молитва можеха, затова е по-добре да се наблегне на онова, което наистина спасява, отколкото да се интригантства/съперничи
Обясни ми Бог тук къде?
Искам някой запознат да обясни и за третата световна, която се задава и вече е започнала - сирия, украйна, либия, ирак....
както писах в по-горни коментари.. през епохите, християните съзнателно са убивали неверници, защото така било правилно, нали? Заради войната на полумесеца и кръста милиони са убити. Там вече може въпросът да стои по друг въпрос, защото хората неправилно интерпретират библията и тнт.
ето защо в Библията е представена разлика между правилната вяра на Исус/истинските Светии и човешката(666) религия/духовност, защото Христос и останалите истински Светии през цялото време са спасявали човечеството съвършено без да причиняват зло никому, докато човешката(666) религия не е спасявала така и много хора са били съсипвани/погубени в нейно име, дори и под формата на християнство
Обясни ми Бог тук къде?
Искам някой запознат да обясни и за третата световна, която се задава и вече е започнала - сирия, украйна, либия, ирак....
истинският Бог е винаги на разположение, обаче докато Той е в състояние на полусън и не се намира (пълно) спасение за някой нуждаещ (се), тогава ще трябва да се упражнява вяра(та) в Него за да може нуждаещият (се) да бъде спасен, точно както това да станеш специалист в някаква област бе въпрос на професионално обучение, което изисква сериозни намерения/старания/усилия и време/практика/натрупване на опит, така и във вярата е по подобен начин - трябва да станеш/си съвършен като Исус и Неговите ученици, Които са представени в Библията, за да можеш да спасяваш нуждаещите (се) не по-малко от Тях
Вижте се, бе!
Говорите за смирение и за ЕДИН ИСТИНСКИ БОГ, а трима "християни" имате три различни интерпретации на някои от основните неща в иначе общата ви религия!
defender
11-03-2014, 21:11
Вижте се, бе!
Говорите за смирение и за ЕДИН ИСТИНСКИ БОГ, а трима "християни" имате три различни интерпретации на някои от основните неща в иначе общата ви религия!
нпп не е християнин, а с Питанчо не видях да имам противоречия с това, което говори.
Не знам за какво говориш.
нпп не е християнин, а с Питанчо не видях да имам противоречия с това, което говори.
Не знам за какво говориш.
работата е там, че с питанчо сте и двамата "православни", и затова не си противоречите, защото сте "ортодоксални" братя, но ако дойде някой от истинските Светии, Го похулвате като куцо пиле домат, ала хич не разсъждавате адекватно за нещата, просто сте като зомбита на суетна традиция, особено ти, понеже все пак питанчо поне засега излезе (че е) по-коректен от теб
fire_magic
11-04-2014, 00:25
нпп, да се спасят повече хора от грешните ли имаше предвид или общо, защото вероятно се предполага, че всички сме грешници ?
fire_magic
11-04-2014, 00:29
щото нали на едно място в линка на питанчо пишеше, че покаянието е само за грешниците, тоест тези които не вършат лошо са окей и
после пък се почва една постепенна обработка, че всеки е грешен всъщност, като са дадени нелепи примери с хора които са отнемали човешки животи и не се смятат за грешни и били чиста съвест :D ест че ако убия човек ще се имам за грешен и ще се покайвам, независимо какви са били обстоятелствата, не мога да приема, че е "нормално" да се отнема друг човешки живот, че така е било правилно
за отнемането на живота на животните не знам как стоят нещата, там също не смятам, че е правилно, ти какво ще кажеш? защо Бог е създал животните, за да "властва" над тях и да му служат?
нпп, да се спасят повече хора от грешните ли имаше предвид или общо, защото вероятно се предполага, че всички сме грешници ?
от онези, които имат нужда от спасение, а най-малкото това са хората, които видимо се нуждаят
"Но ако някой, който има световните блага, вижда брата си в нужда, а заключи сърцето си от него, как ще пребъдва в него любов към Бога? Дечица, да не любим с думи нито с език, но с дело и в действителност." 1 Йоаново 3: 17-18
fire_magic
11-04-2014, 09:52
грешниците са просяци по улицата обикновено, така ли? или грешно те разбрах
щото нали на едно място в линка на питанчо пишеше, че покаянието е само за грешниците, тоест тези които не вършат лошо са окей и
после пък се почва една постепенна обработка, че всеки е грешен всъщност, като са дадени нелепи примери с хора които са отнемали човешки животи и не се смятат за грешни и били чиста съвест :D ест че ако убия човек ще се имам за грешен и ще се покайвам, независимо какви са били обстоятелствата, не мога да приема, че е "нормално" да се отнема друг човешки живот, че така е било правилно
за отнемането на живота на животните не знам как стоят нещата, там също не смятам, че е правилно, ти какво ще кажеш? защо Бог е създал животните, за да "властва" над тях и да му служат?
ако например човек се намира в някаква компания от хора, където непрекъснато се лигавят, тогава може да пропусне да обърне сериозно внимание на това колко хора имат нужда от спасение, но ако остане "насаме" за да погледне сериозно на положението, тогава дори ще може да прояви повече любов към другите, понеже и ти сам си видял как човешката духовна/религиозна традиция за някакво си вменяване и намиране на вина и след това покаяние е всъщност суетно, безсмислено и егоистично на фона на милиони човеци, които имат нужда от спасение, понеже вместо вярващият да промисля спасение за другите, той е насочен към други неща, от които няма полза нито за него, нито за неговия ближен(съжител)/брат, в Библията е писано, че истинският Господ Бог прощава директно на онези, които работят за спасението на другите, докато онези, които ужким се покайват, но осуетяват Хистовото спасението за един или друг, остават в грях, а какво остава да се причинява зло на човек или дори животно?!, но все пак истинският Господ Бог е дал месото на животни да се използва за храна, освен че и разни животни да служат на човека като цяло, понеже ако примерно прасето е давало месо за храна, коня и магарето бяха използвани за транспорт и теглич, кравата и козата за мляко, овцата за вълна, кучето като пазач, котката като домашен любимец, и т.н., понеже Бог създаде животните в помощ на човека(Битие 2:18-20), но дори и месото на животни да се употребяват за храна, е добре да се внимава болката при отнемане(то) на живота им да бъде колкото се може по-малка, затова юдаистите имат една стара традиция наречена "кашер", според която употребяваните за храна животни трябва да се колят колкото се може по-безболезнено, което се извършва от специално обучен човек, а съм виждал и как мюсюлмани колят животно още по-съвършено и от юдеите, така щото животното просто заспа без да се гърчи от болка
"Господ е дял мой, казва душата ми; затова ще се надявам на Него. Благ е Господ към ония, които Го чакат, към душата, която Го търси. Добро е да се надява някой и тихо да очаква спасението от Господа. Добро е за човека да носи хомот в младостта си. Нека седи насаме и мълчи, когато Господ му го наложи. Нека тури устата си в пръстта(т.е. нека да няма истинския Господ Бог за грешен, нито другиго за собствените си грехове) негли има още надежда. Нека подаде бузата си на(т.е. нека се отнася добре към) онзи, който го бие(също и: да не отвръща (на злото) с зло); нека се насити с укор(т.е. нека внимава на укорите за да се покае и да не се отклони в заблуда). Защото Господ не отхвърля до века. Понеже, ако и да наскърби, Той пак ще и да се съжали според многото Си милости. Защото не оскърбява нито огорчава от сърце човешките чада. Да се тъпчат под нозе всичките затворници на света(т.е. да бъдат потъпквани поробените/угнетяваните), Да се извраща съдът на човека пред лицето на Всевишния(т.е. да се отнемат правата на човека против волята на истинския Господ Бог), Да се онеправдава човека в делото му(т.е. да бъде осъждан човека вместо да бъде освещаван), - Господ не одобрява това. Кой ще е онзи, който казва нещо, и то става, без да го е заповядал Господ(т.е. без Бог да го е одобрил или допуснал)? Из устата на Всевишния не излизат ли(т.е. не са ли от Бог) и злото и доброто?" Плачът на Еремия 3: 24-38
от една страна има истински Господ Бог, но от друга страна Бог е разглеждан като цяло, сиреч, "Светлината" + "тъмнината" като (така да се каже) механизъм на взаимодействие, което се прави с цел да се предупреди за това човек да внимава във вярата (за) да не угажда на "тъмнината"
грешниците са просяци по улицата обикновено, така ли? или грешно те разбрах
а не си ли срещал деца с телесни недъзи, които са придружавани от родителите си?!, или стари и немощни хора?!, или болни хора и инвалиди?!, или наркомани и алкохолици?!, или хора с депресия, аутизъм, шизофрения, хомосексуализъм или др. душевно заболяване?! - досега винаги имаше всякакви нуждаещи се с всякакви нужди
Pitancho
11-04-2014, 10:45
работата е там, че с питанчо сте и двамата "православни", и затова не си противоречите, защото сте "ортодоксални" братя, но ако дойде някой от истинските Светии, Го похулвате като куцо пиле домат, ала хич не разсъждавате адекватно за нещата, просто сте като зомбита на суетна традиция, особено ти, понеже все пак питанчо поне засега излезе (че е) по-коректен от теб
Това,че споря по-малко с теб, отколкото Дефендър, въобще не значи, че съм по-съгласен. Просто ти си такъв генератор на неверни твърдения, че ако тръгна да ти ги посочвам и обяснявам, ще получа тендовагинит на китката от писане. Състояния като твоето са ми познати и не смятам, че има смисъл да се занимавам, защото си подобен на мъжки глухар, който като почне да пее, не чува нищо около себе си, ако ще и пушка да гърми. Предал съм те на Божията милост. Както при певците говорим за правилно школуван глас, така има и правилно школувана вяра. Един самоук певец може да си мисли, че е много дОбар, но опитното ухо веднага ще усети фалша. Още повече, че твоите грешки са достатъчно фрапшращи.
Друга причина да не се впрягам толкова е, че това са си лично твои заблуди и затова предпочитам да споря с такива, които са по-разпространени. Виждаш, че говоря откровено и нямам за цел да те обиждам.
За това, в което вярваме сме единодушни не само аз и Д. Ако познаваше църковната история, щеше да забележиш единомислието във изповядването на вярата на хора, живяли на различно място и в различно време. Ако сравним например възгледите в трудовете на св. Атанасий Велики от 4 век с тези на св. Йоан Дамаскин от 8 в. с тези на св. Игнатий Брянчанинов от 19 в и с тези на св. Николай Велимирович, живял през 20век, ще открием поразително единомислие. И ако не знаехме кой е автора, не бихме могли да се сетим, че първият е египтянин, вторият - сириец, третия - руснак, а четвъртият - сърбин. Докато при сектите не е така. По един и същи въпрос или текст,различните секти имат различни мнения,но даже и една секта през различните периоди от своята история е имала различни учения за едно и също нещо( напр. мормоните за многоженството, адвентистите за датата на края на света и пр.).
Затова те питам: като споменаваш толкова пъти,, истинските светии'', кажи ми направо кои са те поименно. Дай да видим какво пише в уикипедия за биографиите им, дай ми библиография на техните богословски трудове, искам линкове към статии, в които са обяснени техните възгледи и ефекта от проповедите им към хората, дай ми доказателства че от Петдесетница досега винаги е имало хора, които са се смятали хем за езичници, хем за принадлежащи към небесната църква и които от векове са се бъхтили да събуждат бога, дето спял в будна кома и затова не можел да направи нищо на дявола. Щото нали Бог е обещал, че ще утвърди Църквата си и портите адови няма да и надделеят през всички векове.
defender
11-04-2014, 12:13
но ако дойде някой от истинските Светии, Го похулвате като куцо пиле домат,
Какъв истински светия дошъл бре, че аз в тоя форум не видях светия, ааа, ти пак говориш за себе си, "ангеле" небесен. :D
Нямали да кажеш на Питанчо как си станал "ангелогласен Свидетел на словото" и за срещата ти с Иисус.
Pitancho
11-04-2014, 12:15
Нещо не си разбрал, защото не знаеш основни истини в християнския мироглед. Както и казаното в Писанието, че няма човек , който да живее и да не съгреши и че ако кажем,че нямаме грях, себе си мамим и истината не е в нас. Това, че не виждаш в себе си грехове не значи, че нямаш, а само че не ги виждаш. Затова не си разбрал обратите на речта в статията, която е насочена към хора , имащи вече някакви познания по въпроса.
Ако сравняваме себе си за удобство с бандити, наркомани и проститутки ще се възхитим от себе си. И ще си кажем, че ние сме си много изправни и ако има Бог, Той е длъжен да ни вземе в рая, защото ние не сме крадци и убийци. Но ако вземем впредвид не как живеят комшиите, колегите и випбрадърите, а хората, които познават Божията воля и полагат де повече, де по-малко старание да я изпълняват, тогава ще видим, че май има какво да променим в себе си, и че не сме чак такива цветенца. Това се осъзнава постепенно и с Божия помощ.
От нас обаче зависи да си изясним какво значи да живееш като християнин. И тук отново няма да почваме сравненията със лелката, която чат- пат пали по някоя свещ в църква, но иначе си живее ,,като всички''. Трябва да четем Новия Завет и то на първо време основно Евангелията и да видим как това, което сме разбрали е насочено като послание именно към нас. Тогава ще видим, че ,,летвата'' е вдигната по-високо отколкото сме си представяли и постепенно ще осъзнаем, че имаме трески за дялане. Важно е и да си намерите сборника със кратките жития на светиите, за да видите как на практика трябва да се живее написаното в Библията. Когато разберем как те са се трудели в борбата с пороците, как са ги побеждавали и са придобивали добродетели, ще осъзнаем по -ясно в какво престъпно нехайство живеем. И ще ни се открие собствената греховност, за която дотогава сме били просто слепи. Познаването на греховете си е болезнен, но абсолютно необходим етап, след който се започва борбата с пороците, които са ни държали в плен дотогава(и за много от които не сме имали очи да ги видим) и така човек с Божия помощ се отлепва от дъното и полага началото на своето духовно възрастване и спасение.
Но какъв смисъл има да говориш за спасение и Спасител на човек, който е свикнал да живее с пороците си и не ги и забелязва,който е убеден, че не го заплашва никаква опасност и който се самоуспокоява, гледайки чуждите грехове и своите мними добродетели. Така написано може да изглежда на едни лесно , на други трудно или неясно и т. н., но това е написано от опит и се разбира от опит. Собствен.
И къде пък прочете че било правилно да се отнема човешки живот? Какво те наведе на тази абсурдна мисъл? Кой точно текст те обърка така?
Pitancho
11-04-2014, 12:36
Няма ли да кажеш на Питанчо как си станал "ангелогласен Свидетел на словото" и за срещата ти с Иисус.
Не го разсейвай сега! Чакам си отговор на въпроса за имената и житията на ,,истинските светии''.
defender
11-04-2014, 13:03
олеле
http://store.picbg.net/pubpic/58/9B/175f98daed7b589b.jpg
fire_magic
11-04-2014, 13:43
И къде пък прочете че било правилно да се отнема човешки живот? Какво те наведе на тази абсурдна мисъл? Кой точно текст те обърка така?
"Лошото е, че хората, които са ужасно зли и повредени, сякаш още приживе вече са настанени в ада, но те виждат себе си като добри. Даже един от най-страшните масови убийци в историята, Пол Пот, който е изтребил най-малко една четвърт от населението на страната си, казва в едно интервю: „Съвестта ми е чиста … Да, правили сме определени грешки, но то е било от принуда. Не сме имали друг избор. Бяхме длъжни да се защитаваме от виетнамците, които искаха да унищожат Камбоджа.“ Брейвик, който е от по-съвременните, също не счита себе си за лош човек. Обикновените хора, не злодеите, могат да се измъчват от своите очевидно лоши постъпки и да имат и са по-внимателни в мнението си за своята доброта. Светиите се ужасяват от бездната на своята греховност и се изумяват от величието на Божията милост. "
Тези, които са убивали, а всъщност съвестта им била чиста, защото не са имали друг избор. Къде аз лично съм казал, че било правилно?! Или ти въобще не четеш, или аз се изразявам супер нескопосано (понякога или предимно), а може би и двете.
Един вид някакси се поставих на мястото на тея/убийците и не можах да ги разбера, как изобщо могат да твърдят, че това е правилно.
fire_magic
11-04-2014, 13:51
А сега кажете, истинският Бог би ли ти опростил убийство, ако убиеш друг човек?!
fire_magic
11-04-2014, 13:53
или това да откраднеш нещо от някой и да убиеш човек примерно са грехове/неправди с една и съща тежест?
fire_magic
11-04-2014, 14:00
Естествено, че всеки си има недостатъци(примерно е избухлив или пуши цигари), но това означава ли непременно, че са грехове, за които трябва да се покайва и да моли за някаква прошка заради това? Като може да се каже, че това е просто вид човешки темперамент, поведение. Или трябва да каже "оо прости ми за порока ми, че пуша цигари, нали няма да горя в ада заради това"?
fire_magic
11-04-2014, 14:07
Както в законодателството за убийство се лежи 20 години, а за кражба 2 примерно, а за цигари не се лежи, така и твоят Бог трябва да си е определил нещата, а не хоп-всички тези неща са грях-неправди и всички сте грешни за всичко, покайте се"
fire_magic
11-04-2014, 14:10
Покай се, защото не можеш винаги да си в добро настроение и да не кажеш на някой да се разкара, или се покай защото въпреки, че не ти е било до него си проявил лицемерие, неискреност и не си го разкарал/нагрубил, макар че ти е лазил супер много по нервите и ти е бил меко казано неприятен?
fire_magic
11-04-2014, 14:13
не казвам, че не може да е така, просто звучи абсурдно, за всяко едно нещо, да се покайваш и да си вменяваш чувство за вина за почти всичко
fire_magic
11-04-2014, 14:14
да не ни е създавал толкова грешни в крайна сметка ; (
Pitancho
11-04-2014, 16:22
Един вид някакси се поставих на мястото на тея/убийците и не можах да ги разбера, как изобщо могат да твърдят, че това е правилно.
В предния пост ти казах как човек постепенно може да излезе от слепотата, която му пречи да забележи своята греховност. Като си види грешките и пропуските, трябва да свикне да слуша съвеста си, и тя ще му покаже кривиците, които се нуждаят от изправяне. Това е, когато човек напредва духовно, когато върви нагоре.
Ако тръгне надолу,тогава започва да принебрегва съвестта, която го изобличава. ,,Усещам, че това беше кофти, но така се случи''. ,,Зная, че трябваше да помогна на човека, но бързах'' ,, Знам че това е незаконно, но много ми се искаше''. ,,Не трябваше да му скачам на бой, но той си го заслужаваше'' и т. н. Така човек свиква да пренебрегва съвестта си и колкото по-упорито я потъпква, толкова повече тя отслабва и толкова повече беззакония започват да изглеждат кото дреболия И от друга страна човек свиква да се самооправдава, и да си намира извинения за все по-тежки грехове. А като отхвърли Божиите закони, после отхвърля и човешките и както казваше в този форум един сатанист - човек сам трябва да си пише законите. И колкото повече деградира, толко по-егоистични и безчовечни закони си предписва. Така загубва постепенно човешки образ. Щом двете най-важни заповеди в християнството са да обичаме Бога и ближния, очевидно тръгналият да не слуша съвестта си се отдалечава от тях и все повече започва първо да ги презира, а после направо да ги мрази. Ето как се появяват изроди като сатанистите или Хитлер. Що се отнася до Пол Пот, той е тръгнал към бездната с летящ старт, защото никога не е бил християнин и следователно не му се е налагало да се бори с подобни ,,предразсъдъци''.
Дали Бог би простил убийство? Набери в гугъл житие на св. Моисей Мурин или житие на пророк Давид
Дали убийството и кражбата са грехове с еднаква тежест? Определено не. Но и крадецът и убиецът заслужават наказание, макар и с различна тежест, например различен срок в затвора или различно тежка участ във вечността, ако не се покае приживе. Само че грехът не е толкова престъпление, колкото болест, която съсипва и унищожава човека. На който му се мисли по темата - Грехът ни прави не толкова виновни, колкото нещастни
Вече ти отговорих,че чувството за вина трябва да те подтикне да се разкаеш за греха си и да помолиш Бог да ти помогне да не го повтаряш, после да изповядаш греха си ,за да ти бъде простен, и да се потрудиш да си извадиш магарето от калта, а не да се депресираш. Например ако си преяждал , наистина е абсурд да цивриш ,, леле колко съм дебел и грозен!'', а вземаш решение и се стараеш да ядеш по -малко и да спортуваш.
Питай по-малко и мисли повече ! Професор за една вечер няма да станеш
fire_magic
11-04-2014, 17:57
казвай каквото знаеш-в резюме, няма кой да чете глупости по 500 изречения
п.п. ъъ имах предвид тези неща "Моисей Мурин или житие на пророк Давид"
Pitancho
11-04-2014, 18:39
казвай каквото знаеш-в резюме, няма кой да чете глупости по 500 изречения
Може би доброто възпитание предполага някакво уважение към труда, който съм положил, за да ти отговоря. Ако си на принципа ,,най мразим да мислим'' ходи да четеш комикси и не си блъскай главата със сериозни въпроси, защото те не са за ленивите умове на хора като теб.
ЗДРАВЕЙТЕ ЧЕДА МОИ АЗ СЪМ ВАШИЯТ БОГ
fire_magic
11-04-2014, 20:54
Поне се позовавай се на свои собствения разсъждения, когато ми отговаряш, не ми казвай какво да чета.
п.п. Отговорил си ми, защото така си искал, никой не те е карал насила. Лицемерни благодарности не раздавам. Разбирай, че не си ги заслужил.- Може би не си се потрудил достатъчно. Щом за теб това е било труд, представям си колко си работлив.- Покай се пред твоя Бог!
щи пратя линк уж с отговор на твой въпрос ама с 100000000 изречения история-уж поучителна, понеже не те мързи, покажи уважение към труда ми, в който съм изгубил около 10 секунди като прочетеш всичко!
fire_magic
11-04-2014, 20:56
Може би доброто възпитание предполага някакво уважение към труда, който съм положил, за да ти отговоря. Ако си на принципа ,,най мразим да мислим'' ходи да четеш комикси и не си блъскай главата със сериозни въпроси, защото те не са за ленивите умове на хора като теб.
В крайна сметка ти с много мислене ли откри християнския Бог?
въъй, бая мислене ли падна поне или понеже си от умните будни умове и стана по-бързо?
Не си в състояние да ми даваш класификации, нито да ми казваш какво да правя, идваш тука описваш си идеята,(ако желаеш) и се махаш без да казваш на кой кво да прави, окей?
defender
11-04-2014, 21:03
ЗДРАВЕЙТЕ ЧЕДА МОИ АЗ СЪМ ВАШИЯТ БОГ
дай 5 лева
fire_magic
11-04-2014, 21:07
аа бог дава/помага, ама в кошара не вкарва, тъй ли беше, тряя усилия
fire_magic
11-04-2014, 21:10
сериозни въпроси, защото те не са за ленивите умове на хора като теб.
Къв серизен въпрос християнски "братко" ? Сякаш си убеден, че това в което вярваш и пишеш е 100% истина, не допускаш и 1 % съмнение? Разкажи за тези си убеждения, как стигна до тях примерно? Отговори на тези въпроси ще съм ти благодарен и уважил труда ти, не на някакви линкове към измислени приказки, щото в крайна сметка аз питах, какво мислите вие, не съм ти търсил смешния линк, супер мн се дразня така, че и труд бил положил-очаквал уважение и благодарности за това-компот да ти отворя освен.
Това,че споря по-малко с теб, отколкото Дефендър, въобще не значи, че съм по-съгласен. Просто ти си такъв генератор на неверни твърдения, че ако тръгна да ти ги посочвам и обяснявам, ще получа тендовагинит на китката от писане. Състояния като твоето са ми познати и не смятам, че има смисъл да се занимавам, защото си подобен на мъжки глухар, който като почне да пее, не чува нищо около себе си, ако ще и пушка да гърми. Предал съм те на Божията милост. Както при певците говорим за правилно школуван глас, така има и правилно школувана вяра. Един самоук певец може да си мисли, че е много дОбар, но опитното ухо веднага ще усети фалша. Още повече, че твоите грешки са достатъчно фрапшращи.
Друга причина да не се впрягам толкова е, че това са си лично твои заблуди и затова предпочитам да споря с такива, които са по-разпространени. Виждаш, че говоря откровено и нямам за цел да те обиждам.
За това, в което вярваме сме единодушни не само аз и Д. Ако познаваше църковната история, щеше да забележиш единомислието във изповядването на вярата на хора, живяли на различно място и в различно време. Ако сравним например възгледите в трудовете на св. Атанасий Велики от 4 век с тези на св. Йоан Дамаскин от 8 в. с тези на св. Игнатий Брянчанинов от 19 в и с тези на св. Николай Велимирович, живял през 20век, ще открием поразително единомислие. И ако не знаехме кой е автора, не бихме могли да се сетим, че първият е египтянин, вторият - сириец, третия - руснак, а четвъртият - сърбин. Докато при сектите не е така. По един и същи въпрос или текст,различните секти имат различни мнения,но даже и една секта през различните периоди от своята история е имала различни учения за едно и също нещо( напр. мормоните за многоженството, адвентистите за датата на края на света и пр.).
Затова те питам: като споменаваш толкова пъти,, истинските светии'', кажи ми направо кои са те поименно. Дай да видим какво пише в уикипедия за биографиите им, дай ми библиография на техните богословски трудове, искам линкове към статии, в които са обяснени техните възгледи и ефекта от проповедите им към хората, дай ми доказателства че от Петдесетница досега винаги е имало хора, които са се смятали хем за езичници, хем за принадлежащи към небесната църква и които от векове са се бъхтили да събуждат бога, дето спял в будна кома и затова не можел да направи нищо на дявола. Щото нали Бог е обещал, че ще утвърди Църквата си и портите адови няма да и надделеят през всички векове.
проблемът и на двама ви с дифендър, е че пишете по цели фермани с обвинения срещу мен (странно защо ли все ми налитате като мухи на мед, все едно че едва ли не съм ви сторил нещо (най-)лошо?!), но не представяте никакво явно доказателство, а само умножавате думи напразно, какъв ти е проблемът на теб, поне ти обясни точно и ясно, защото въобще не намерих отговор на този въпрос в твоите обвинения срещу мен?!, аз не посещавам този форум за да се дуелирам с дон кихот и санчо панса, но ето как все се намират някакви заядливи сектанти, които се чудят на кого да си го изкарат, понеже страстта им да опонират/интриганстват е по-голяма отколкото желанието в тях да правят добро
що се отнася до истинските Светии, аз просто вярвам, че на вселената има много човешки същества, които наистина са истински Светии на Онзи, Който наистина е истинският Бог Отец, а също и на Онзи, Който наистина е истинският Господ Исус Христос - това е, защото именно Те (истинският Господ Бог и Неговите Светии) свидетелствуват Своето Слово чрез мен, докато аз съм просто един вид марионетка в техните ръце, а що се отнася до това Кои са истинските Светии, било то поименно, или житийно/биографично?, (това) на мен не ми е дадено да ви кажа, нито пък имам желание да (у)зная неща, които не са ми дадени да зная, защото и по-важен е Принципът, ако вярваш само на Онези, Които наистина са истинските Светии, макар и да не знаеш нищо за Тях, тогава няма да бъдеш/останеш (из)лъган, но ако се довериш на някакви канонизирани от системата на човешката религия светии, тогава рискуваш да останеш излъган, след като не можеш да бъдеш сигурен дали те наистина са истински Светии, защото си се доверил без да (можеш да) изпиташ нещата докрай за да бъдеш сигурен, понеже това, че милиони различни вярващи, живели по различно време и на различни места, са достигнали до едни и същи вярвания/убеждения само по себе си никак не гарантира, че са повярвали в истинската Божия истина, защото както досега имаше само един истински Бог, така и имаше само един дявол (на дяволите), типичен пример за това са т.нар. велики йоги, които са достигали до едни и същи познания, макар и живели по различно време и на различни места, например представеното в бхагавад гита учение на кришна е същото учението, което и патанджали и буда са проповядвали, макар и да са живели по различно време и на различни места, обаче тяхното учение всъщност е възможно най-голямата заблуда съществувала някога и която може въобще да съществува, до която са стигали и хиляди други йоги, защото духът на заблудата е един, а какво ще спечелиш ако последваш традиция, която хиляди други преди теб са следвали стриктно, но нито един от тях не е постигнал истинското съвършенство на Исус и Неговите истински ученици, които са представени в Библията?!, разбира се като казвам всичко това не осъждам/не съдя никого от човеците
fire_magic
11-04-2014, 21:43
чете и отговаря след 2 часа, яко ум и труд полага питанчо, уважавайте бавните му пръсти и бързият му мозък както и свръх трудулюбивият му ум, с който е открил бог всъщност и кой знае още какви истини
Какъв истински светия дошъл бре, че аз в тоя форум не видях светия, ааа, ти пак говориш за себе си, "ангеле" небесен. :D
Нямали да кажеш на Питанчо как си станал "ангелогласен Свидетел на словото" и за срещата ти с Иисус.
а ти няма ли да кажеш поне една блага дума, ами само насосваш по нечий адрес?!, иначе уж си християнин?!, обаче досега и веднъж не се държа добре/прилично в този форум така както прилича на един истински християнин, нима Исус или някой от Неговите представени в Библията истински ученици е ходил всеки ден да се заяжда с другиго?!, но ето че ти го правиш - всеки ден си тук за да стъпкваш/тъпчеш доброто, което други се опитват да правят, обаче ти самият не вършиш добро, а само се надуваш с някаква поднесена ти наготово традиция, чиито последователи никога не са вършили делата на Исус и Неговите истински ученици, защото никога не са ходили от град на град и улица на улица за да потърсят и намерят нуждаещите/пострадалите/погиналите за да изгонят бесовете от тях, да ги излекуват от болестите, да ги възкресят от смъртта, и да им проповядват истинското Божие Слово, понеже ето че светът сега е все още пълен с обладани, болни, мъртви, и пр., защото твоята църква не ги спасява, тъй като нито иска, нито може
fire_magic
11-04-2014, 21:55
нпп, зодиите, наталните карти, астрологията като цяло имат ли някакво значение според теб, какво казва истинският, единственият Бог за тях?
defender
11-04-2014, 22:01
а ти няма ли да кажеш поне една блага дума, ами само насосваш по нечий адрес?!, иначе уж си християнин?!,
блага дума като човек или като лъжесвидетел на словото.
защото ти в този форум като човек още не си се показал, все си слагаш маската на свидетел и даже като влезеш в роля и дори почваш да говориш с подправен глас от името на някакво заспало езическо божество, което ти говорело. А като говориш за себе си и като кажеш "ние" и трепеш рибата.
ПП: Айде освободи се от този дух и кажи нещо от себе си като човек, имаш ли гадже.
fire_magic
11-04-2014, 22:15
Професор за една вечер няма да станеш
нямам и такива намерения, не за 1 вечер ами за целият си живот изобщо,
псевдо-психоанализа, thx
още веднъж ме прати да чета комикси и ще ти препоръчам и аз къде да отидеш
Нещо не си разбрал, защото не знаеш основни истини в християнския мироглед. Както и казаното в Писанието, че няма човек , който да живее и да не съгреши и че ако кажем,че нямаме грях, себе си мамим и истината не е в нас. Това, че не виждаш в себе си грехове не значи, че нямаш, а само че не ги виждаш. Затова не си разбрал обратите на речта в статията, която е насочена към хора , имащи вече някакви познания по въпроса.
Ако сравняваме себе си за удобство с бандити, наркомани и проститутки ще се възхитим от себе си. И ще си кажем, че ние сме си много изправни и ако има Бог, Той е длъжен да ни вземе в рая, защото ние не сме крадци и убийци. Но ако вземем впредвид не как живеят комшиите, колегите и випбрадърите, а хората, които познават Божията воля и полагат де повече, де по-малко старание да я изпълняват, тогава ще видим, че май има какво да променим в себе си, и че не сме чак такива цветенца. Това се осъзнава постепенно и с Божия помощ.
От нас обаче зависи да си изясним какво значи да живееш като християнин. И тук отново няма да почваме сравненията със лелката, която чат- пат пали по някоя свещ в църква, но иначе си живее ,,като всички''. Трябва да четем Новия Завет и то на първо време основно Евангелията и да видим как това, което сме разбрали е насочено като послание именно към нас. Тогава ще видим, че ,,летвата'' е вдигната по-високо отколкото сме си представяли и постепенно ще осъзнаем, че имаме трески за дялане. Важно е и да си намерите сборника със кратките жития на светиите, за да видите как на практика трябва да се живее написаното в Библията. Когато разберем как те са се трудели в борбата с пороците, как са ги побеждавали и са придобивали добродетели, ще осъзнаем по -ясно в какво престъпно нехайство живеем. И ще ни се открие собствената греховност, за която дотогава сме били просто слепи. Познаването на греховете си е болезнен, но абсолютно необходим етап, след който се започва борбата с пороците, които са ни държали в плен дотогава(и за много от които не сме имали очи да ги видим) и така човек с Божия помощ се отлепва от дъното и полага началото на своето духовно възрастване и спасение.
Но какъв смисъл има да говориш за спасение и Спасител на човек, който е свикнал да живее с пороците си и не ги и забелязва,който е убеден, че не го заплашва никаква опасност и който се самоуспокоява, гледайки чуждите грехове и своите мними добродетели. Така написано може да изглежда на едни лесно , на други трудно или неясно и т. н., но това е написано от опит и се разбира от опит. Собствен.
Исус Христос и представените в Библията Негови истински ученици не са били просто някакви си принцове, които се фукат с телесни съвършенства, нито пък са били просто някакви си шампиони по въздържание от: секс, употреба на алкохол, и ядене на месо, но са били истински Спасители, каквито много от т.нар. "светии" не са били, защото дори и не са искали да бъдат, освен че и не са могли да бъдат такива, понеже не са и упражнявали вярата правилно, но са се заблуждавали, нито пък Исус и Неговите истински ученици са представени в Библията като някакви поклонници, които всеки ден само се покайват от някакъв си грях, и все не успяват да стигнат до покаяние, понеже това е и което ти и още много други като теб се опитвахте да наложите на другите, т.е. предимно някакво си суетно систематично/методично покаяние от някакви си собствени грехове, което може да се оприличи с ежедневното пудрене на една супер превъзходна принцеса, а в същото време съдихте всички други, които не правят като вас, като ги заклеймявахте като виновни за вечен грях и ги обричахте да страдат вечно само защото не са суетни и безполезни сектанти като вас, докато истинският Исус и Неговите истински ученици са спасявали другите без да ги осъждат/съдят въобще, и без да ги карат да стават суетни принцове и принцеси, понеже това вашето прилича на "огледалце, огледалце, ти кажи ми коя е най-хубавата сектантка на света?", че кой е по-полезен, лекар, който направо отива да лекува болните, ако и да не се е покаял съгласно вашата традиция, или поклонник, който не спасява нито един свой ближен, но само се "пудри", било то като посещава ръкотворен от човешки ръце храм, или спазвайки някакви други традиции, от които неща полза може да има само за него, но не и за когото и да е от другите човеци?!, казваш Библията да се чете систематично/методично, но ако човек започне да я чете така, тогава той ще трябва и да има способност да я разбира правилно, но ако няма такава способност, тогава той би се заблуждавал много като я чете постоянно, ето защо никъде в Библията не е (на)писано "чети Библията постоянно", защото първо трябва да повярваш в истинския Господ Бог така щото да продължиш да упражняваш вярата правилно до последно, и чак когато получиш откровение от Него ще можеш да разбереш съответното нещо, което е написано в Библията, затова и скопецът, който бил велможа на етоипската царица, получил истинско кръщение, защото макар и четейки книгата на пророк Исая, опитвайки се да разбере нещичко поне, той не смеел да си мисли, че разбира нещата, за които нямал пълно доказателство, че ги разбира правилно, понеже когато Св. Ап. Филип го попитал дали разбира онова, което чете, той казал: "как да разбирам като няма кой да ме упъти", затова и Св. Дух упътил Апостола през онези пътеки без Св. Филип да знае къде ще бъде отведен, понеже там имало човек седящ в колесница, който винаги проявявал вярност към Господа, макар и да не е бил кръстен, иначе в противен случай можеше и да не получи истинско кръшение, например ако беше нахакан като дифендър и бърз да съди по плът както и ти постъпи днес, и така можеше да се окаже, че е приел само едно фарисейско обрязване
така и вие с дифендър не уважавахте труда на другите - например точно така постъпвахте с мен, и ето как Бог ви наказва за това
fire_magic
11-04-2014, 22:32
да си кажа, засега изпитвам много по-голямо доверие и благодарност към нпп, отколкото към питанчо (не се сърди чиче а.к.а. трудолюбив ум) ^^
galaxy29
11-04-2014, 22:42
заслужава ли си да чета цялата тема? ;/
fire_magic
11-04-2014, 23:01
всичко е относително
зависи, имаш ли такава потребност според теб? Според мен-не, Не ти я препоръчвам :D
нпп, зодиите, наталните карти, астрологията като цяло имат ли някакво значение според теб, какво казва истинският, единственият Бог за тях?
имаше и силни системи на "тъмнината", които можеха да променят живота на човека, който ги следва, уж към по-добро, една от тях беше астрологията, особено ведическата, която наистина шашна света със своите точни предсказания, като се почне с въвеждащи в нея булевардни бестселъри и се стигне до големите астролози - онези на ведическото познание, но това не е истинският Бог, това е сатанинският заместител - най-добре е човек да пази себе си чист от такива неща
блага дума като човек или като лъжесвидетел на словото.
защото ти в този форум като човек още не си се показал, все си слагаш маската на свидетел и даже като влезеш в роля и дори почваш да говориш с подправен глас от името на някакво заспало езическо божество, което ти говорело. А като говориш за себе си и като кажеш "ние" и трепеш рибата.
ПП: Айде освободи се от този дух и кажи нещо от себе си като човек, имаш ли гадже.
ти си слагаш маската на шеф, защото си пълен с "мъжка похот"("коравовратие"), докато аз свидетелствувам (относно) онова, което е добро за всички в истинския Исус Христос, понеже не говоря от себе си когато свидетелствувам Божието Слово, но само каквото истинският Господ Бог ми дава да говоря - знаеш че не съм те спрял да си имаш гадже (в случай че това ти е проблемът)
fire_magic
11-05-2014, 00:04
а когато истинският Бог слезе на земята при нас(до наколко месеца), какво точно ще стане не можах да разбера, той ще ни спаси-от какво точно(злото най-вероятно), и какво точно би трябвало да стане след това, какво ще се промени на планетата Зема, ще останат ли хора тука изобщо или?
а когато истинският Бог слезе на земята при нас(до наколко месеца), какво точно ще стане не можах да разбера, той ще ни спаси-от какво точно(злото най-вероятно), и какво ще точно би трябвало да стане след това, какво ще се промени на планетата Зема, ще останат ли хора тука изобщо или?
въпросът ти не е правилен, защото трябва да се работи за всеобщо(то) спасение в истинския Господ Бог за да може да има истинска надежда за нещо по-добро, понеже не може да се каже точно какво би станало ако се разчита на нещо друго
"нека оставим първоначалното учение за Христа и нека се стремим към съвършенство, без да полагаме изново за основа покаяние от мъртви дела, вяра в Бога, учение за кръщения, за ръкополагане, за възкресяване на мъртви и за вечен съд. И това ще сторим, ако Бог позволи. Защото за тия, които веднъж са били просветени, и са вкусили от небесния дар, и са станали причастници на Светия Дух и са вкусили, колко е добро Божието слово, още са вкусили и от великите дела, които въвеждат бъдещия век, а са отпаднали, невъзможно е да се обновят пак и доведат до покаяние, докато разпъват втори път в себе си Божия Син и Го опозоряват. Защото земята, която се е поила от дъжда, що пада често на нея, и която ражда трева полезна на тия, за които се и обработва, получава благословение от Бога; но ако ражда тръни и репеи, отхвърля се; тя скоро ще се прокълне, и сетнината й е да се изгори. Обаче, ако и да говорим така, надяваме се от вас, възлюбени, за нещо по-добро, нещо, което води към спасението. Защото Бог не е неправеден, та да забрави това, което извършихте и любовта, която показахте към Неговото име, като послужихте и още служите на светиите. И желаем всеки от вас да показва същото усърдие за пълна увереност в надеждата до край;" Евреи 6: 1-11
fire_magic
11-05-2014, 00:15
Защо истинския Бог е бил в състояние на полусън досега, от колко време е така, няколко хилядолетия ли?
Fisherman
11-05-2014, 07:03
заслужава ли си да чета цялата тема? ;/
не,защото не се говори за секс
Защо истинския Бог е бил в състояние на полусън досега, от колко време е така, няколко хилядолетия ли?
поради "тъмнината", защото в началото не е имало достатъчно свидетели на страната на "Светлината" измежду човеците, понеже "тъмнината" е също един от аспектите на божественото(духовното), и тя иска(ла) да царува(господства) на вселената, а истинският Бог е трябвало да чака да се явят повече свидетелства от страна на човеците против "тъмнината", и така се оказал като принуден да търпи нейното въздействие, поради което изпаднал в многовековно състояние на полусън, защото както са човеците на света, така е и Той, понеже те са създадени по Негов образ и подобие, но не е възможно Той да остане в това състояние за повече от около 5-6 хилядолетия, а сега те вече почти изтекоха, тъй като вече са изминали около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден до сега
"Положи за Свое скривалище тъмнината, За покров около Си тъмните води, Гъстите въздушни облаци." Псалми 18: 11,
"Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената(т.е. на които системата на човешката(666) религия/духовност се основава); те са и седмина царе(т.е. седем времена), от които петимата паднаха(т.е. от които, считано от седмия ден нататък, пет хилядолетия ще преминат), и единият сега е(т.е. а през шестото хилядолетия ще се случат последните събития, когато истинският Бог ще се събуди напълно и завинаги), а другият още не е дошъл(т.е. и времето, през което явлението на "тъмнината" ще продължи да царува през шестото хилядолетие (преди истинският Бог да се събуди напълно и завинаги) ще бъде тогава (- това пророчество е писано преди 2 хилядолетия)), и когато дойде, трябва само малко да постои(т.е. но ще трае кратко);" Откровение 17: 9-10
обаче Неговото събуждане може да се ускори и Той да се събуди по-рано
"И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар(т.е. не би имало по-скорошно спасение за човеците); но заради избраните(т.е. но поради любовта, вярата и молитвите/ходатайствата на истинските Светии), ония дни ще се съкратят." Матей 24: 22
defender
11-05-2014, 10:21
Бог е трябвало да чака да се явят повече свидетелства от страна на човеците против "тъмнината", и така се оказал като принуден да търпи нейното въздействие, поради което изпаднал в многовековно състояние на полусън, защото както са човеците на света, така е и Той, понеже те са създадени по Негов образ и подобие, но не е възможно Той да остане в това състояние за повече от около 5-6 хилядолетия, а сега те вече почти изтекоха, тъй като вече са изминали около 5-6 хилядолетия считано от седмия ден до сега
Абе нпп защо нарушаваш съня на вашето божество ве, защо му пречиш да се наспи, аз ако някой не ми дава да се наспя и постоянно се опитва да ме буди, ми аз като се събудя едва ли ще го посрещна с благодарност.
аз ще работа (не)истинските (не)светии да не събуждат спящото си (не)божество.
Абе нпп защо нарушаваш съня на вашето божество ве, защо му пречиш да се наспи, аз ако някой не ми дава да се наспя и постоянно се опитва да ме буди, ми аз като се събудя едва ли ще го посрещна с благодарност.
аз ще работа (не)истинските (не)светии да не събуждат спящото си (не)божество.
ти не си истински, защото разбираш плътските неща, но не и духовните, за теб Библията е книга пълна с плътски неща и плътски постановления, но не разбираш истинския смисъл на библейските думи, изрази и пасажи, защото те се познават духовно, обаче ти не предпочете да започнеш да упражняваш вярата правилно, иначе говореше за вяра, ала предпочете да продължиш да съдиш по плът така както си правил/правеше и много пъти преди, иначе разбирам онези, които са още млади и не са достигнали до момента, в който да станат по-сериозни за нещата като цяло, обаче ти се оказа по-лош и от много други на твоята възраст, затова и повече намери почва да се изявяваш в политически дебати, отколкото за духовните неща, защото и предпочиташ да има интрига/фабула, но не и да бъдеш някак си праведен, и това стана така в опитите ти да бъдеш себе си, което ти е било внушенио от някой, който те е заблудил, че трябва да бъдеш себе си по някакъв чрезмерен начин, но не те осъждам/съдя
galaxy29
11-05-2014, 14:00
преполових я оттук-оттам и се почувствах като измежду стадо настървени дингота
не знам защо се мешате в идеологията на хората и се опитвате да я оборите
всеки има правото да си вярва в каквото си иска и което намира за добре
https://www.youtube.com/watch?v=jSHKaKKWulk - заради това. Питал съм дифендъра - окей е с такива постъпки. Неслучайно и един от коментиращите, както ще се убедиш сама ако изгледаш клипа, е православен християнин.
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/bulgaria-chilling-calls-stoning-lgbt-citizens-bulgaria - също заради това. В случай, че си си помислила, че такова нещо няма в Б-я и българската православна църква не е шайка ненормални неонацисти.
https://www.youtube.com/watch?v=YjxGGXStm4E - също заради това. Просто ги погледни.
И ако все пак си мислиш, че дрънкам глупости - http://thepiratebay.se/torrent/10093523/Children_404____________404_Pavel_Loparev__Askold_ Kurov__Russia__201
изгледай го този филм.
Виж как изглежда едно руско училище, виж кво е отношението на руснаците към собствените им съграждани.
И ако все пак тези проблеми са ти безразлични - https://www.youtube.com/watch?v=tn68HL8zfog
Към тези хора искат да ни присламчат. Дори за момент не допускай, че става въпрос за интелигентни индивиди с българско самосъзнание и уважение към околните. Всички религиозни са един дол дренки - колкото повече дълбаеш, толкова по-гнусни ти стават.
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 15:44
всеки има правото да си вярва в каквото си иска и което намира за добре
Това е също толкова невярно, колкото и за правото за показ на различни ''ценности'' в обществото.
Ти може да вярваш, в нещо, което намираш за добре, но закона да не го позволява.
Същото е и в случая със налагането на проституцията, чалгата, биг брадър, криско, гейовете. Всички тези неща могат да много да му харесват на някой незряло човече, но водят до деградация на обществото и трябва да се ЗАБРАНЯТ. Моралът не може да бъде различен и преименуван за всеки по отделно. От най-нескопосаната путка до елита.
Ето защо на много педали може да не им хареса, но трябва да се спазват определени за всички морални ценност, а не да се празнува хелуин от децата, а да не знаят деня на народните будители.
Тва е то, но скоро нищо няма да се промени, защото народа ни в тази система прави държавата, а той се изциганизира.
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 15:53
https://www.youtube.com/watch?v=jSHKaKKWulk - заради това. Питал съм дифендъра - окей е с такива постъпки. Неслучайно и един от коментиращите, както ще се убедиш сама ако изгледаш клипа, е православен християнин.
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/bulgaria-chilling-calls-stoning-lgbt-citizens-bulgaria - също заради това. В случай, че си си помислила, че такова нещо няма в Б-я и българската православна църква не е шайка ненормални неонацисти.
https://www.youtube.com/watch?v=YjxGGXStm4E - също заради това. Просто ги погледни.
И ако все пак си мислиш, че дрънкам глупости - http://thepiratebay.se/torrent/10093523/Children_404____________404_Pavel_Loparev__Askold_ Kurov__Russia__201
изгледай го този филм.
Виж как изглежда едно руско училище, виж кво е отношението на руснаците към собствените им съграждани.
И ако все пак тези проблеми са ти безразлични - https://www.youtube.com/watch?v=tn68HL8zfog
Към тези хора искат да ни присламчат. Дори за момент не допускай, че става въпрос за интелигентни индивиди с българско самосъзнание и уважение към околните. Всички религиозни са един дол дренки - колкото повече дълбаеш, толкова по-гнусни ти стават.
Да наречеш един истински вярващ християнин ''гнусен'' говори за твоята тотална неграмотност и бездуховна култура, както и повредена ценностна система, не добро възпитание, алчност и упадък .
^геометрията е безполезна, българите са мързеливи тъпаци които заслужават да измрат ; трябва ни гражданска война
цитирам те. точно от теб морал не мерси.
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 16:07
Изваждаш отдели изрази от различни коментари, което прави смисълът им съвсем различен от контекста. Това е най-най-най -позорния и смешен начин да затъпиш някой.
Освен това и не си ме цитирал правилно. Никъде не съм искал и призовавал за гражданска война, а точно обратното, но знам, че рано или късно ще ни застигне. Българите си заслужават съдбата, защото ние сме си виновни в най-голям процент. Геометрията е безполезна, но в обема и количеството изучавана в средното.
И накрая, аз не съм вярващ.
Pitancho
11-05-2014, 16:13
Да наречеш един истински вярващ християнин ''гнусен'' говори за твоята тотална неграмотност и бездуховна култура, както и повредена ценностна система, не добро възпитание, алчност и упадък .
Допълвам само, че поведението и заявените тук възгледи на Ауриса не са примера за,, уважение към околните''. А щом уважаващите девството и стреммящите се към целомъдрие християни са му по-гнусни от сексуално извратените развратници, значи няма какво да убеждаваш онова нещо в тинята, за преимуществата на чистата вода.
оу не другарче, към такива като теб не проявявам и никога няма да проявявам нито уважение, нито дори елементарна човещина. Съучастници в масов геноцид и проводници на омраза - в моите очи сте най-обикновени престъпници. Надявам се ме разбираш.
целомъдрие християни са му по-гнусни от сексуално извратените развратници
Така наричаш момче, което са пребили, навряли са му 2 бирени бутилки през ануса и накрая са му счипили главата с паве.
Разбираш ли сега защо си ми противен ?
Грам човещинка няма, грам емпатия. Най-обикновени животни сте.
И заслужавата отношение като към животни. И затова сипвам - 'щото не искам да промивате мозъците на хората и да превръщате света, в който живея, в още по-лайнян кенеф, отколкото в момента е -- отново благодарение на вас. Или сигурно чалмите в Азия аз съм ги пращал.
едит; firemagic, видях поста, който изтри - ако се интересуваш от сексуалната ми ориентация, чувствай се свободна да ме попиташ директно, вместо да подхвърляш глупости в опити да ми компрометираш думите. Дали съм хомосексуален или не, законът в една светска държава е един и важи за всички. Аз просто искам да се спазва -- включително и от тези, които се дупят на въображаемите си приятели.
fire_magic
11-05-2014, 16:37
недей така, ще им рабиеш мечтите :/
ми окей, питам те тогава директно? хомосексуалист ли си?
не съм искал да компроментирам думите ти, прав си вероятно
хомосексуален е думата, която търсиш, и отговорът е не. Имаш още 2 опита.
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 16:44
хахах Ауриса наистина никакво понятие си няма от християнството. Някои свещеници се отказват от всичко каквото имат, за да водят добър живот, а той ги обвинява в насилие срещу гейовете, което е един мит. За християнството хората с отклонения са лошо и не трябва да си налагат културата, но никога не решават проблеми с насилие!
fire_magic
11-05-2014, 16:45
нали осъзнаваш, че не ми пука всъщност, просто питах, от някво любопитство
хетеросексуален си, радвай се сега (не че има някакво значение)
което е един мит.
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/bulgaria-chilling-calls-stoning-lgbt-citizens-bulgaria
http://www.hrw.org/news/2012/06/28/bulgaria-chilling-calls-stoning-lgbt-citizens-bulgaria
Виж са, приятелю. Разбирам, че си фен на някакви идеологии и си живееш в някакъв собствен свят. Аз обаче живея на тази планета и се интересувам не от това в твоята глава как стоят нещата, а каква е реалността.
Българската и Руската православни църкви многократно са приканвали към насилие срещу най-различни групи, не само лгбт или там гей общността или както предпочиташ. Артисти, учени, хора, занимаващи се с хуманитарна помощ в страни от 3тия свят - на всички са се пречкали по един или друг начин.
Най-пресните примери са обявяването против кондомите и абортите от ватикана (Дифендъра и с това е съгласен бтв, питал съм го). На фона на ширещата се хив епидемия в африка, ръст на населението и увеличаване на болните е последното, което ни е притрябвало. Просто са олигофрени, не знам що не го разбираш.
Не ме вълнуват няк'ви теологични разяснения за християнството - чел съм библията, подхващал съм и курана. Имам глава на раменете и мога и аз да ти вадя някви разсъждения с медно гласче и да го изкарам религия на ангелчета. Реалността е, че където по света църквата или джамията имат власт, хората живеят в мизерия. Това е реалността. Ако ще ме опровергаваш - опровергавай това твърдение.
Pitancho
11-05-2014, 17:00
Аурис, клиповете не съм ги гледал, че сега ми е бавен нета. Гаврата с човек и убийството не са белег на човек с християнски убеждения. Не ми вменявай ,че и аз ги оправвдавам!
fire_magic
11-05-2014, 17:02
ми нали църквата го е правила това, те там не са ли с християнски убеждения?
^пу, изпревари ме. Същият въпрос.
имаше и добри вярващи, обаче беше пълно и със сектантство, което наистина (б)е гадно, защото лошите вярващи бързаха да съдят чрезмерно без любов, а дори и нямаха уважение към другите, защото нито проявяваха добро/правилно разбиране към тях, нито се поставяха в тяхното положение, също така и не търсеха ползата на съжителите си, но религията за тях беше като комерчески хипермаркет, където всеки да отиде за да си накупи/напазарува ментета/боклуци, освен това всячески скверняха Божието създание/творение дори и когато разбираха какво (всъщност) причиняват, проявявайки повече афинитет към безполезното и това да сеят тление, дори стъпквайки доброто и нетленното, някои от вас може и да си мислят, че християнството е най-лошата религия, но имаше и по-лоши, такива като интернационално общество за кришна съзнание, и др. подобни, които направо унищожаваха мнозина в името на някакъв си идолопоклоннически клуб, където на никой от членовете там не му е ясно защо въобще се е захванал да бъде последовател на онази тяхна религия, но сякаш единственото общо между всички там е (това), че самата дяволщина ги обединява, пълни с горделивост, алчност, самонадеяност, надменност, високомерие, съперничество, враждебност, осъдителност, омраза, презрение, пренебрежение, неуважение, арогантност, агресия, безпощадност, убийство, безумие, злорадство, и дори садизъм, сякаш имащи като единствена цел да смущават другите, да им пречат, да ги тероризират, да ги поробват на суетата, да ги докарат до запустение, да ги превръщат във фанатични сектанти, да ги кълнат/проклинат, да ги обсебват и насилват, да ги оскверняват, да им навредят, да ги обезобразят, осакатят, да се гаврят с тях, да ги погубят, и пр., но не и да направят нещо добро за някого, тая традиция е най-големият сатанизъм замаскиран като свещена религия, ето и предишни мои постове със статии за тях:
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/520791-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B8-!?p=11147454&viewfull=1#post11147454
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 17:15
Ауриса агейн сравнява църквата със самото християнство и християни, които може дори да нямат нищо общо в управлението на църквата. Мани ги тези папи, всички знаем, че има МАФИЯ. Както има псевдо еколози, псевдо ловци и тнт, така има и псевдо религиозни и те са повече, както във всяка една общност, организация, глупаците са повече.
Недей да гледаш патриарси и прочие толкова много като добродетели. Загледай се за тези, които не го правят за слава в малките селца!
и НИМа червения кръст не е помагал на хората?
А щом уважаващите девството и стреммящите се към целомъдрие християни са му по-гнусни от сексуално извратените развратници, значи няма какво да убеждаваш онова нещо в тинята, за преимуществата на чистата вода.
Аз съм в тинята, задето смятам, че всеки заслужава правото да живее спокойно и щастливо в собствената си държава.
Хайде кажи ми, че нямам правото да се ядосвам на човек, който нарича хора, които с нищо не пречат на съществуването му, сексуално извратени развратници.
Това по повод твърдението ти, че 'обикновения' вярващ се разграничава от църковните догми.
Питай Дифендър - той ще ти обясни, че не е така :) Говорили сме си ги вече тези неща.
И те съветвам да загърбиш това отношение тип 'обикновения човек дето си живее на село и никому не пречи, а просто си вярва'. Прав си, такъв човек не представлява опасност по една единствена причина - не разполага с власт. Поговори с малко с такива хора, разпитай ги уж от любопитство според тях как може да тръгнем към по-добро и бързо бързо ще им лъснат фашистките възгледи. Много, ама много малко бедни хора има, които да не ги е озлобила бедността. Това не значи, че не ми е кофти за тях и не ми се иска да им се подобри живота, защото вярвам, че с това ще им се подобри и отношението към околните, но ако ще ми ги даваш за пример за морално поведение - не, не мога да се съглася.
И ще ти кажа защо - защото за да вдигнеш стандарта трябва да те бива в нещо. Може да си най-добронамерения, добродушен и свестен бедняк, но това по никакъв начин, само по себе си, не помага на околните.
Затова и не виждам защо ми даваш червения кръст за пример. Всеки може да събира чуждите пари и да ги раздава наляво-надясно. Същото и с църквата. Да не споменявам, че задържат солидно количество за себе си - виж им префърцунените, позлатени боклуци, огромните, абсурдно скъпи сгради ; гъзарските рокли и грамадните златни ланци около вратовете им.
Не, извинявам се, но не - и аз мога да искам от другите пари, да ги раздавам и да се пиша праведен. Нищо праведно няма в това.
Fisherman
11-05-2014, 17:55
шоудаун на глупаците
Fisherman
11-05-2014, 18:02
старче света е загубен без морала преподаван в библията,докато ти се ровиш в глупости и неща извадени от контекста свързани с християнството,неща които не разбираш,бавно бавно тече деградация на всичко "човешко"
и тва не е проблем за теб,докато не те застигне и не съжалиш че си още жив и дишаш
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 18:08
Значи , ауресе, ама въобще не си в час. Не случайно казах ИСТИНСКИ християни, защото едно е да вярваш уж в Бог, друго е действително да вършиш праведни неща. Слушал съм какво говорят поповете и всички се молят и призовават за добро и мир. Не съм оостанал с никакво лошо чувство от потребителите като дефендер, нпп, питанчо и др.
Мога да кажа, че аз от време на време предлагам тези фашиски начини за излизане от кризата, но дефендер не е бил съгласен с тях никога.
Има свещеници с високо образование, които просто не са съгласни с политиката на големите в църквата и затова стоят долу ниско, с 300 лв заплата, въпреки, че са имали избор за много по-богат живот, но принципите и вярата не им я е позволява!
Нормално е също да носят патриарсите скъпи дрехи, все пак те са на високо ниво и е традиция.. иконите също са скъпи но са важни за църквата. църквата също е скъпа, ама през труското народаа всичко е ддавал, че дори в земята са копаели само и само да си имат църква!
Църквата е било мястото за сплотяването на българите и така на татака, а днес вече е тотално помрачена и заради това и сме пред разруха, защото народа спря се разедени тотално, отрече се от традиционните и морални ценности. и църквата днес е само един пример, олицетворява един безверен народ, бездуховен народ и пропастта пред него..
Pitancho
11-05-2014, 18:11
Значи ако обратните протестират, това е демократично право за изказване на мнение в обществото, ако вярващите протестират и не искат децата им да бъдат заливани с помията ,наричана ,,полова просвета'' това е насилие. Бре холан, толкова векове хората са наричали черното. - черно, и сега ни принуждават да му викаме бяло. Колкото до насилието, доста хора в ,,цивилизования'' Запад са преследвани и уволнявани само за израза ,,Хомосексуализмът е грях'',или даже ,,Не го одобрявам.'' И по директива от чичо Сам така трябва да стане навсякъде. Ама по обясними причини не се заяждат с китайци и араби, а точно със страните, където доминиращата конфесия е Православието. Несговорчивостта му да спре да нарича нещата с истинските им имена, и да обяви греха за допустим е трън в очите на лгбт лобито.
А за мизерията в страните, където църквата има власт питам
* каква власт има в България църквата, след като по конституция е отделена от държавата и по устав духовниците нямат право да заемат политически постове?
* когато руснаците преследваха църквата, в по-малка мизерия ли живееха.?
не само че не трябва да има лошо отношение и причиняване на зло във вярата, но и трябва да се освещава, а много досегашни вярващи занемаряваха и оскверняваха нещата, за които трябваше да се грижат, защото предпочитаха да имат добър живот за себе си, пренебрейгвайки своя свещен дълг да промишляват за нуждите на другите, дори цялата модерна човешка религия досега беше основана на такова пренебрежение и занемаряване, освен че и проповядваха традиция да се осъжда/съди на поразия за щяло и нещяло вместо поне да не причиняват зло на ближния(съжителя) си, та сега пак почти няма кой да освещава освен някои добри християни най-вече, иначе всички те(сектантите) очакват да получат спасение и изобилен и вечен живот за себе си, но повечето от тях не допринасят с нищо за истинското спасение в Бог и Исус както трябва, защото не спират да осъждат/съдят ближния(съжителя) си, а дори и брата си (по вяра), и всичко това заради тяхното упорство да налагат човешките си фасони и предания/традиции, понеже си мислеха, че ще успеят да се налагат (дори и) на Св. Място, и дори успяха да докарат мерзостите си там, с което причиниха запустение за милиарди, иначе измежду тях имаше и такива, които бяха по-скоро жертви, отколкото причинители, т.е. които са сравнително невинни/безобидни, защото бяха лъгани и държани в невидение за истината
defender
11-05-2014, 18:22
Гаврата с човек и убийството не са белег на човек с християнски убеждения.
+1
ПП: Аурисе, орева форума бе братче, направо ми стана жал за тебе.
galaxy29
11-05-2014, 18:24
аз не визирах незаконни неща и развращения, трябваше да го отбележа в предния пост и не съм в заблуда, че в религията такива неща не съществуват, напротив
и съм против пропагандирането, това и исках да кажа
такива неща са отвратителни
а като цяло само аурис мярнах да говори хубави работи
но наистина има безобидни религиозни хора, в това отношение според мен се изказа крайно
лично аз нито съм религиозна, нито съм атеист, но вярвам в някакви неща, примерно пожелавам си желанийца като видя падаща звезда хахахах и празнувам коледа например, защото просто ми харесва традицията, на бъдни вечер не ми пука дали ястията ще са постни обаче, но пък и тази традиция някак ми топли душата и така :д
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 18:36
традициите и аз смятам, че е добре да се спазват, защото глобализма ни заличава като отделни народи или нации
Но закона от друга страна може да е писан от хора с мръсни ръце, както през комунизма, пък и сега. Закона често работи за богатите, олигархията и тнт.. закона го прилагат именно най-безмилостната част от нас - политиците.
и от тази гледна точка особено в безпорядъчни и бедните държави, дори законите не могат да са фактор. Те не носят морални и качествени ценности, ами само те ограничават..
defender
11-05-2014, 18:41
Значи ако обратните протестират, това е демократично право за изказване на мнение в обществото, ако вярващите протестират и не искат децата им да бъдат заливани с помията ,наричана ,,полова просвета'' това е насилие.
+1
Ауриса, насилник над вярващи. Защо трябва да мислим като тебе бе.
Ми аз в живота си не съм правил лошо на гей, нито имам намерение да го правя, но не одобрявам хомосексуализма като явление за пред самия себе си и ако някой ме пита, но това не означава, че мразя самите хомосексулисти или, че насила ще ги карам да не са такива.
Какво даваш клипове и сравняваш православните с някакви гамени дето бият хората, тва е гадно и от твоя страна е опит да подведеш другите.
Значи ако обратните протестират, това е демократично право за изказване на мнение в обществото, ако вярващите протестират и не искат децата им да бъдат заливани с помията ,наричана ,,полова просвета'' това е насилие. Бре холан, толкова векове хората са наричали черното. - черно, и сега ни принуждават да му викаме бяло. Колкото до насилието, доста хора в ,,цивилизования'' Запад са преследвани и уволнявани само за израза ,,Хомосексуализмът е грях'',или даже ,,Не го одобрявам.'' И по директива от чичо Сам така трябва да стане навсякъде. Ама по обясними причини не се заяждат с китайци и араби, а точно със страните, където доминиращата конфесия е Православието. Несговорчивостта му да спре да нарича нещата с истинските им имена, и да обяви греха за допустим е трън в очите на лгбт лобито.
* каква власт има в България църквата, след като по конституция е отделена от държавата и по устав духовниците нямат право да заемат политически постове?
и ти помисли за това, че при такива условия, когато по-голяма и значителна част от световната религия/духовност все още докарва голямо осквернение, разтление и запустение за целия свят, няма как да се очаква човеците да бъдат перфектни външно, след като им е налагано/насаждано вътрешно несъвършенство, освен че и не може при такива условия да се разчита на това, че изразяващите неодобрение към неща като хомосексуализма ще бъдат винаги праведни в отношението си към другите, защото те също бяха под греха на същата духовна/религиозна система, така че първо неправедното земно духовенство трябва да спре да върши духовно беззаконие, и вярващите да почнат да освещават без повече да оскверняват, и чак тогава ще може (много повече) да се разчита на това останалите (също) да бъдат съвършени, иначе те като жертви на (така да се каже) вторично ниво дори и не знаеха (тъй да се каже) откъде им е дошло, нито имаха способността и силата да преодолеят пороците, на които бяха предадени за да бъдат съсипвани, защото това е духовно(то) беззаконие, т.е. което не може да бъде преборено само с проповядване и спазване на плътски постановления, защото това да си съвършен външно в плътта не е само по себе си праведност/святост без вътрешното истинско съвършенство на духа
"Защото не е юдеин(т.е. праведен/свят) оня, външно такъв, нито е обрязване(т.е. нито е истинска святост) онова, което е вънкашно в плътта; но юдеин(т.е. но праведен/свят) е тоя, който е такъв вътрешно; а обрязване(т.е. а истинска святост) е това, което е на сърцето, в дух, а не в буквата; чиято похвала не е от човеците, а от Бога." Римляни 2: 28-29
Реториката, брат. Бива те да ми обръщаш думите срещу мен, браво. Ако се опитвах на всяка цена да 'спечеля' някакъв дебат, и аз така щях да постъпя.
Прав си. Обаче в отговор ще те попитам за държава, в която църквата или джамията са били на власт, и си можел безнаказано да излезеш с някакво провокативно произведение на изкуството; шантава музика или просто да излезеш навън облечен по нетрадиционен начин. Някак трудно се оказва да се сетя за такава.
Слушал съм какво говорят поповете и всички се молят и призовават за добро и мир.
Ми отиди и ги питай следващия път като ги слушаш какво мислят за Азис или чалгата; какво мислят за хората, които имат някакви сексуални фетиши; какво мислят за мъжете с дълга коса ако щеш. Питай ги какво мислят и за метъл музиката или съвременното изкуство. Питай ги за холивудските филми какво им е мнението, за западната култура. Питай ги после какво мислят за водената от Путин политика.
Мога да ти гарантирам, че в огромен процент от случаите ще останеш с кофти вкус в устата. Ако не споделяш мнението им, де.
Колкото до насилието, доста хора в ,,цивилизования'' Запад са преследвани и уволнявани само за израза ,,Хомосексуализмът е грях'',или даже ,,Не го одобрявам.''
Да разбирам ли че смяташ за нередно и да се преследва наказателно изказването 'негрите са подчовеци' или 'негрите статистически са с по-ниско IQ от бялата раса => са по-глупави, а и масово се наблюдава склонност да се организират в гета и неспособността им да се впишат в обществото'. Това, по принцип, не е далеч от истината. Необходимо ли е да го казваш ? Какво ще постигнеш ? Искаш всички да знаят, че хомосексуалността е грях. Окей. Питам защо ? Какво целиш? Мислиш, че хомосексуалните ще започнат да спят с противоположния пол, защото обществото го смята за грях ли ? Ми това си е чисто репресиране бе пич. Буквално изнудване. Чист фашизъм.
Какво ти дава правото ? Кой си ти, че да си налагаш вижданията ?
И преди да ми скочиш - не, аз не налагам своите. Отхвърлянето на твоята доктрина не означава, че се опитвам да наложа на околните своя собствен мироглед.
Единственото, което се опитвам да ви набия в канчетата е, че религията ви възгледи не са закон и никой не е длъжен да се съобразява с тях.
А когато на база вярата си започнете да обиждате хората - и да, точно това правите - държавата е в правото си да вземе мерки.
Както вие четете Библията, така аз чета конвенцията за защита на правата на човека.
ПП: Аурисе, орева форума бе братче, направо ми стана жал за тебе.
Ако не рева срещу глупостите ви, някой ден ще рева от действията ви. Гледам на североизток и просто ме побиват тръпки. А на тебе сигурно ти става пишката. Разбираш ме, надявам се.
Какво даваш клипове и сравняваш православните с някакви гамени дето бият хората, тва е гадно
И ето, продължава същия цирк. Гоня си опашката като водя каквато и да било дискусия с религиозни индивиди.
Ми като не харесваш еди-кви-си хора - окей, не си ги харесвай.
Ама недей ми обяснява, че религията ти няма общо с омразата, лееща се в обществото, просто защото ти не принадлежиш към групичката, която тероризира околните.
Звучиш като някой нацист на нюрнбергския процес, разбираш ли го това ? Смешно е. Може ти да не си индивидуално отговорен, но институцията, към която се числиш, с нищо добро не мога кредитирам.
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 18:55
''Ми отиди и ги питай следващия път като ги слушаш какво мислят за Азис или чалгата; какво мислят за хората, които имат някакви сексуални фетиши; какво мислят за мъжете с дълга коса ако щеш. Питай ги какво мислят и за метъл музиката или съвременното изкуство. Питай ги за холивудските филми какво им е мнението, за западната култура. Питай ги после какво мислят за водената от Путин политика.
Мога да ти гарантирам, че в огромен процент от случаите ще останеш с кофти вкус в устата. Ако не споделяш мнението им, де.''
Ами всъщност аз съм съгласен с тях и съм против всичко това . Американките филми водят само до деградация и научават децата на насилие с тяхните убийства, затова поповете ги свързват с проявената сатана и са против тях, и призовават да не се потдаваме!!!
традициите и аз смятам, че е добре да се спазват, защото глобализма ни заличава като отделни народи или нации
Но закона от друга страна може да е писан от хора с мръсни ръце, както през комунизма, пък и сега. Закона често работи за богатите, олигархията и тнт.. закона го прилагат именно най-безмилостната част от нас - политиците.
и от тази гледна точка особено в безпорядъчни и бедните държави, дори законите не могат да са фактор. Те не носят морални и качествени ценности, ами само те ограничават..
а отгде си сигурен дали всяка традиция е съвсем чиста, така щото да не води до влошаване/несъвършенство (за един или друг човек)?!, понеже досега имаше много духовни/религиозни предания/традиции, които не бяха според истинската Божия Истина, в това число дори и в християнството, например, това дето всеки уж трябваше да чете Библията постоянно/методично, а по-голямата част от четящите я вярващи не разбираха правилно много от прочетеното от нея, но го изопачаваха и разбираха погрешно, при това дори и съгласно вековна(та) традиция, се оказа единствено едно от главните средства на системата на духовното беззаконие да докарва мерзост на Св. място и така запустение за целия свят
"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея(т.е. които някак си се окажат в системата на човешката(666) религия/духовност), нека бягат по планините(т.е. нека да прибегнат до правилната вяра);" Матей 24: 15-16
golemiq_korab_minava
11-05-2014, 19:00
а отгде си сигурен дали всяка традиция е съвсем чиста, така щото да не води до влошаване/несъвършенство (за един или друг човек)?!, понеже досега имаше много духовни/религиозни предания/традиции, които не бяха според истинската Божия Истина, в това число дори и в християнството, например, това дето всеки уж трябваше да чете Библията постоянно/методично, а по-голямата част от четящите я вярващи не разбираха правилно много от прочетеното от нея, но го изопачаваха и разбираха погрешно, при това дори и съгласно вековна(та) традиция, се оказа единствено едно от главните средства на системата на духовното беззаконие да докарва мерзост на Св. място и така запустение за целия свят
"Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира), тогава ония които са в Юдея(т.е. които някак си се окажат в системата на човешката(666) религия/духовност), нека бягат по планините(т.е. нека да прибегнат до правилната вяра);" Матей 24: 15
ами поне основните празници и обичай да кажем..
defender
11-05-2014, 19:00
Ама недей ми обяснява, че религията ти няма общо с омразата, лееща се в обществото, просто защото ти не принадлежиш към групичката, която тероризира околните.
Ми религията ми няма нищо общо с омразата, и аз съм се подавал често на разни лоши думи и постъпки, но не защото Православието ги толерира тези постъпки, и когато съм ги вършил ясно съм ги осъзнавал като нещо неправилно, а ти ме виждаш и си викаш "ей, виж го тоя, нали беше вярващ, пък виж какви неща прави" и си правиш генерален извод за Православието - разбираш ли за какво говоря.
Не бъди визионист.
^знаеш ли, интересното е, че всъщност съм съгласен с теб. На нормален човек, запознат с християнството, ще му е пределно ясно, че Бог е единственият съдник и Библията е предписание за праведен живот. Неведнъж и ти самия си казвал, че свободата да избират и последствията, произтичаща от избора, са отговорност на отделната личност, и единственият с правото да раздава правосъдие е Бог.
Интересно тогава защо е такава рядкост да срещнеш религиозен индивид, който да следва разписанията на религията си, вместо да я използва като оправдание да мрази.
Чисто информативно - описаните в последния абзац са тези, с които имам проблем. Теб не те знам к'ъв си - знам само, че неведнъж си писал, че си окей с хейта, което не ми се нрави.
+1
Ауриса, насилник над вярващи. Защо трябва да мислим като тебе бе.
Ми аз в живота си не съм правил лошо на гей, нито имам намерение да го правя, но не одобрявам хомосексуализма като явление за пред самия себе си и ако някой ме пита, но това не означава, че мразя самите хомосексулисти или, че насила ще ги карам да не са такива.
Какво даваш клипове и сравняваш православните с някакви гамени дето бият хората, тва е гадно и от твоя страна е опит да подведеш другите.
а не помниш ли когато наричаше хомосексуалистите/гейовете (перефразирам) най-лошо(то) племе?!, защото именно човешката(666) религия/духовност е, която ти е насадила това убеждение, тъй като, както е представено и в Библията, сексуалните блудници на този свят не са проблем във вярата, но духовните беззаконници са, или както е писано:
"Писах ви в посланието си да се не сношавате с блудници, не че съм искал да кажа за блудниците на тоя свят, или за сребролюбците и грабителите, или за идолопоклонците, понеже тогава би трябвало да излезете от света, - но в действителност ви писах да се не сношавате с някого, който се нарича брат(т.е. вярващ/поклонник/духовен) ако е блудник(т.е. ако извлича полза от вярата в ущърб на другиго), или лихоимец(т.е. или ако е алчен/лаком във вярата за гнусна печалба), или идолослужител(също: идолопоклонник), или хулител(т.е. богохулник или разколник сиреч против Волята и истинското Слово на Бог и Исус), или пияница(т.е. или ако употребява вярата под формата на някакъв окултизъм или духовно опиянение във вреда на другиго), или грабител(т.е. или ако с вярата си съкрушава(опустошава) ближния си или знае само да взима/получава от другите, но не и да отдава дължимото според Волята и Словото на истинския Господ Бог); с такъв, нито да ядете заедно. Защото, каква работа имам да съдя вънкашните човеци? Не съдите ли вие вътрешните, докато вънкашните Бог съди? Отлъчете нечестивия човек изпомежду си." 1 Коринтяни 5: 9-13
Pitancho
11-05-2014, 19:13
Нпп, я да се разберем, това, че хомосексуализмът е грях не го е измислил нито папата, нито арменският поп. Пише го и в двата Завета на Библията. И ние това и говорим.
И аз не мразя хората със ,,девиантно'' поведение. И знаеш, че имаме заповед да мразим греха, а не грешника. Това, че му казваме, че прави грях, не е проява на агресия ,а на любов и състрадание, защото виждаме това, за което той в своето състояние е сляп - че грехът го осквернява , помрачава, съсипва душата му и го прави негоден за рая, а ако не се покае го чакат вечни мъки. Знаеш какво казва Господ на един от пророците - че е длъжен да проповядва на грешниците и да ги изобличава за пороците им, за да се отвърнат от лошия си път. Защото ако го послушат, ще се спасят. Ако не го послушат, ще погинат. Но ако не им проповядва,Господ ще потърси душите им и отговорност от пророка, задето не ги е предупредил.
ами поне основните празници и обичай да кажем..
да, но е писано:
"Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои. Някой уважава един ден повече от друг ден; а друг човек уважава всеки ден еднакво. Всеки да бъде напълно уверен в своя ум." Римляни 14: 4-5
така че спазването на празници не трябва да бъде задължително (за всеки човек)
defender
11-05-2014, 19:17
а не помниш ли когато наричаше хомосексуалистите/гейовете (перефразирам) най-лошо(то) племе?!, защото именно човешката(666) религия/духовност е, която ти е насадила това убеждение, тъй като, както е представено и в Библията, сексуалните блудници на този свят не са проблем във вярата, но духовните беззаконници са, или както е писано:
Казах каквото имах да казвам, пък какво ще си мислите е ваша работа.
Може и така съм казал. Хомосексуализма верно си е гаден (за мене), не бих искал да ми се натрапва.
Все едно някой да си завре задника в лицето ми, веднага ще скочите и ще го отблъснете от лицето си, нали.
Fisherman
11-05-2014, 19:24
Интересно тогава защо е такава рядкост да срещнеш религиозен индивид, който да следва разписанията на религията си, вместо да я използва като оправдание да мрази.
ами ако това е начина на мислене на човека,а не прочетеното в Библията?
Нпп, я да се разберем, това, че хомосексуализмът е грях не го е измислил нито папата, нито арменският поп. Пише го и в двата Завета на Библията. И ние това и говорим.
И аз не мразя хората със ,,девиантно'' поведение. И знаеш, че имаме заповед да мразим греха, а не грешника. Това, че му казваме, че прави грях, не е проява на агресия ,а на любов и състрадание, защото виждаме това, за което той в своето състояние е сляп - че грехът го осквернява , помрачава, съсипва душата му и го прави негоден за рая, а ако не се покае го чакат вечни мъки. Знаеш какво казва Господ на един от пророците - че е длъжен да проповядва на грешниците и да ги изобличава за пороците им, за да се отвърнат от лошия си път. Защото ако го послушат, ще се спасят. Ако не го послушат, ще погинат. Но ако не им проповядва,Господ ще потърси душите им и отговорност от пророка, задето не ги е предупредил.
да, обратната сексуалност е грях, но от гледна точка на причиняване, понеже ако някой е само афектирана(засегната) жертва т.е. превръщан в обратно сексуален без самият той да причинява такова нещо на друг(и), тогава това не е грях, но в най-лошия случай може да се окаже грешка, или както още е писано:
"Господ замина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност, Който пази милост за хиляди поколения, прощава беззаконие(т.е. духовно беззаконие), престъпление(т.е. физическо злодеяние) и грях(т.е. и грешка), но никак не обезвинява виновния(т.е. причинителя/извършителя), въздава беззаконието на бащите(т.е. на инициаторите) върху чадата и върху внуците им(т.е. върху техните приемници), до третото и до четвъртото поколение(т.е. до четири степени)." Изход 34: 6-7
понеже грешката е когато човек един вид сам наврежда на себе си, обаче не си ли мислил някога върху това, че няма как някой, който е изпедерастяван да се окаже виновен за това, когато самият той не изпедерастява никого?!, понеже как може някои да се окажат обратно сексуални още от деца, а други не?!, казвам това защото е имало много такива случаи досега, като самият аз имах възможността да срещна доста такива деца, защо такива афектирани хора трябва да бъдат съдени за дето са само жертви на нещо, но не и причинители/извършители, вместо да бъдат освещавани и освобождавани от греха?!
defender
11-05-2014, 19:32
Защото борбата с греха изисква човек да се насили малко, изисква усилие, труд, а греха му е идва от ръки, по-лесно се върши.
греха винаги идва като нещо уж по-съблазнително и по-лесно, но накрая резултата винаги е гнил.