View Full Version : Бучка в гърдата
never0ver
11-16-2014, 22:16
Здравейте. Момиче на 17 години съм.
Днес открих, че имам малка подкожна бучка в долната част на лявата гърда.
Страшно много се паникьосах и потърсих в интернет симптомите, което разбира се не доведе до нищо добро...
Възнамерявам възможно най-скоро да отида на преглед, но все пак знаете ли какви могат да бъдат причините за това, защото ме е страх да не е рак?
Преди носих много стегнати сутиени и ме е страх да не е това причината...
Благодаря ви.
Може да имаш някакво мастно образование,но задължително отиди на лекар! не ми се вярва на 17 години да имаш рак, не се панирай излишно
baby_baby
11-17-2014, 12:27
Лекар !!!!!
Първата ти работа, когато се съмняваш в нещо е да се консултираш с лекар, а не с форуми (още по-малко тинейджърски). И за твое добро - не чети из интернет. Освен полезна информация, там има и толкова глупости, а ме съмнява да успееш да разграничиш двете. Само ще се наплашиш (както и се е случило).
На 17 години, предполагам гърдите ти още се развиват, така че такава бучка може да се появи заради много неща.
И не отлагай прегледа - не е страшен. Страшното е напрежението преди да ти кажат какво ти има.
И аз имах такова и се казва копче и само се маха.
anonymous708973
11-17-2014, 22:43
В най-най-лошия случай имаш някакъв мижав начален стадий, в който образуванието е доброкачествено, но въпреки това ще се отстрани, за да не се превърне в злокачествено. Ракът на гърдата се хваща рано и се преодолява сравнително лесно.
Една позната на 20 наскоро мина през операция. Целият процес по диагностика, операция и слагане на имплант отне месец. Нищо страшно няма :)
Твърде вероятно е да става въпрос за съвсем различно нещо, така че не се панирай. Пиши след прегледа все пак.
Dagichka
11-19-2014, 19:01
В най-най-лошия случай имаш някакъв мижав начален стадий, в който образуванието е доброкачествено
никакви стадии няма при доброкачествените тумори :) да, повечето пъти се махат (фиброаденоми), защото има някакъв минимален процент с годините да прераснат в злокачествени, но за да има операция и после слагане на импланти значи си е баш рак, макар и в начален стадий.
авторке, отивай на мамалог, ехографа ще покаже какво е, няма страшно, особено ако не си фамилно обременена :)