- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Бучка в гърдата
Здравейте. Момиче на 17 години съм.
Днес открих, че имам малка подкожна бучка в долната част на лявата гърда.
Страшно много се паникьосах и потърсих в интернет симптомите, което разбира се не доведе до нищо добро...
Възнамерявам възможно най-скоро да отида на преглед, но все пак знаете ли какви могат да бъдат причините за това, защото ме е страх да не е рак?
Преди носих много стегнати сутиени и ме е страх да не е това причината...
Благодаря ви.
Последно редактирано от never0ver : 11-16-2014 на 22:31
Първата ти работа, когато се съмняваш в нещо е да се консултираш с лекар, а не с форуми (още по-малко тинейджърски). И за твое добро - не чети из интернет. Освен полезна информация, там има и толкова глупости, а ме съмнява да успееш да разграничиш двете. Само ще се наплашиш (както и се е случило).
На 17 години, предполагам гърдите ти още се развиват, така че такава бучка може да се появи заради много неща.
И не отлагай прегледа - не е страшен. Страшното е напрежението преди да ти кажат какво ти има.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
И аз имах такова и се казва копче и само се маха.
В най-най-лошия случай имаш някакъв мижав начален стадий, в който образуванието е доброкачествено, но въпреки това ще се отстрани, за да не се превърне в злокачествено. Ракът на гърдата се хваща рано и се преодолява сравнително лесно.
Една позната на 20 наскоро мина през операция. Целият процес по диагностика, операция и слагане на имплант отне месец. Нищо страшно няма
Твърде вероятно е да става въпрос за съвсем различно нещо, така че не се панирай. Пиши след прегледа все пак.
никакви стадии няма при доброкачествените туморида, повечето пъти се махат (фиброаденоми), защото има някакъв минимален процент с годините да прераснат в злокачествени, но за да има операция и после слагане на импланти значи си е баш рак, макар и в начален стадий.
авторке, отивай на мамалог, ехографа ще покаже какво е, няма страшно, особено ако не си фамилно обременена![]()