View Full Version : Имам нужда от съвет!
teodora29
11-20-2014, 20:35
Здравейте , на 18 години съм и съм момиче. Приятелят ми е колкото мен и сме заедно от 8 месеца . Проблемът ми е следният .... Той не може да седи мирен . Постоянно гледа други жени ,възхищава се на женската красота . Твърди ,че ме обича , че съм перфектна ,че съм умна , идеалната жена . Аз лично имам доста високо самочувствие за себе си и също смятам,че не съм нито ограничена ,нито грозновата . Проблемът е ,че младежът е на принципът ''колкото повече , толкова повече'', или както казва той "опит да има ". Да ,но редно ли е щом си с човек ,когото обичаш да изневеряваш ? На мен лично ми е изневерявал . С авантюри и донякъде със секс ... Редно ли е да прощавам и има ли такова нещо ,като да обича мен ,но да се възползва от моментите и когато има възможност да им се отдава и после да се връща при мен? Говорили сме си ужасно много пъти по тази тема ,но той заявява категорично ,че не може да живее без мен и че другите са само прищявка за веднъж ... Объркана съм от тази мъжка логика . Нормално ли е на тази възраст ? Трябва ли да търпя ?
Evanescense
11-20-2014, 20:53
На тази възраст на всеки му се живее и иска да има "луди години", но въпроса е, че когато обичаш някого ти му се отдаваш напълно или просто не го обичаш. Аз също имах подобна връзка, прощавах, таях в себе си и т.н. и в един момент осъзнах, че пренебрегвам себе си заради някакъв глупак. Вече не бях щастлива и реших да се разделим. Честно казано сега без него съм много по-щастлива и спокойна, просто не е бил човека за мен.
Замисли се, какво искаш Ти и какво чувстваш Ти. Вслушай се в Себе си и в Твоята душа !!! :)
teodora29
11-20-2014, 20:56
Проблемът е ,че на мен ми е ужасно хубаво и спокойно с него . Той се държи с мен като с принцеса , когато разбира се не ме прави на глупачка , слагайки ми рога ...
Не мисля, че годините са оправдание за това той да си изневерява, а ти да го търпиш...питала ли си го ако ситуацията беше обратната - ти да изневериш на него, как би реагирал? Защото съм 100% сигурна, че той не би го преглътнал. Ти сама го каза, той се връща при теб - наиграва се и после се връща при сигурното, знае, че каквото и да направи ти ще си там и ще го чакаш с отворени обятия. Но аз друго се чудя, каза че си човек със високо самочувствие...как може тогава да допускаш да те разиграват така?
Не, това не е любов!
Evanescense
11-20-2014, 21:06
Проблемът е ,че на мен ми е ужасно хубаво и спокойно с него . Той се държи с мен като с принцеса , когато разбира се не ме прави на глупачка , слагайки ми рога ...
Разбирам те, и аз бях така, чувствах се добре с него, но ние се карахме защото аз се чувствах лъгана. Нали знаеш поговорнака, че ако направиш нещо веднъж, ще стане пак. Според мен той няма да спре и те държи като утешителна награда. Знае че ти ще си там винаги и се връща. Не трябва да е така, аз бях така, това е огромна грешка, повярвай ми. По-добре по-рано да приключи всичко. Да, боли, гадно е, така е, но представи си живота с него и това да продължи, как ще се чувстваш ти !? Искаш ли да си поредната бройка и резервната играчка, или искаш да си с човек, който ще е до теб и само с теб!?
TROLLDADLOLCAKE
11-21-2014, 00:29
Не мога да осъзная, как човек със високо самочувствие и добра самооценка за себе си, би търпял да го унижават с изневери и би играл последна дупка на кавала...Явно на мен нещо не ми е наред та не вдявам.Аз ако съм отдавна да съм разтеглил майните!
teodora29
11-21-2014, 06:19
Точно там е проблемът ми , той ревнува ужасно много от всички около мен . Когато някой ме загледа дори и на улицата ,непознат полудява . Изневерите така нарачени се състоят във виртуални авантюри и свалки . Случвало се е два пъти и мислех ,„е ще спре ,защото в социалните мрежи всеки един от нас поне един път във връзката си (или поне хора около моята възраст) са имали такава . Но при него стана гаф и изневярата се случи наистина . В пълниятт смисъл на думата. Не съм човек ,които ще ходи и ще си връща . Но не мисля и ,че на този етап мога без него . Мога да ,но ще ми бъде трудно . Искам той сам да осъзнае и разбере какво съм за него и ако осъзнае да спре , ако ли не кой откъде е ....
Според мен вобще няма да се осъзнае и ще си продължава да ти изневерява докато знае ,че ти ще му простиш всичко което е направил и няма да го съдиш . И това ще се повтаря сигорно десетки пъти докато ти вече си наранено достатъчно и ще се питаш защо не си го оставила още преди много време .Да найстина ще ти е много трудно да го оставиш ,но съм съгорен ,че ти е по-гадно да знаеш ,че ти изневерява .
AngelBelchev
11-21-2014, 06:43
Или го заебаваш или продължавате и търпиш той да си действа на няколко фронта. Щом като е "колкото повече - толкова повече" и "опит да има"... тва ти е играта.
RapExotic
11-21-2014, 08:03
Докато му позволяваш да ти изневерява ще ти изневерява. Когато го заставиш да избира между теб и другите, тогава ще разбереш дали наистина те цени или си една от всички.
Докато му позволяваш да ти изневерява ще ти изневерява. Когато го заставиш да избира между теб и другите, тогава ще разбереш дали наистина те цени или си една от всички.
Хоххооххохох, голяма стратегия. ИЗБИРААААЙ МЕЖДУ МЕН И ТЯХ КОПЕУЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
Както и да е.
Теодорчей, аз няма да коментирам, приемам че не си толкова тъпа, колкото изглеждаш и ти е ясно какво трябва да правиш от тук нататък ;D
teodora29
11-21-2014, 10:59
Имах нужда просто да чуя съвет ,различен от този на приятелите ни . Благодаря ви .
Niakoitam
11-21-2014, 11:02
Нали знаеш? Не е луд тоя дето яде баницата,а тоя дето му я дава.
Тоя филм съм го гледал та макар и виртуално.Не е изобщо готин.
И това за високото самочувствие съм го чел.Сякаш като чета тая тема получавам дежавю.
Вие сте още млади,човекът ти не се е обиграл.Току виж след време стане като въпросният случай.Твоичкият те зарязва,когато си пожелае,ти го храниш после те посочва с пръстче и ти забравяш за всичко и му се хвърляш блаженно на врата.И пак и пак и пак докато го откриеш това самоуважение...евентуално... .Макар че той както си го подкарала може в един момент и пред теб да си ги оправя,а ти гък да не можеш да кажеш и да го гледаш ридаейки от някой ъгъл,докато не те посочи пак с пръстче и ти не започнеш да въртиш доволно опашчица скачайки енергично около него.Може пък и да мине с номерата за онова изкуствено животно дето някои наричат ОТВОРЕНА ВРЪЗКА.Знам ли?
А ти самочувствие може и да си имаш,не споря,но в любовта нямаш никакво такова самочувствие.Ти не че нямаше никакво самочувствие,ти нямаш дори и грам себеуважение.Ами щом толкова ти харесва да те използват като мръсна кърпа...успех. Щом се обичат младите,нека се взимат.Ще си го търпиш,а той понякога ще те удстоява с така ценното му време подхвърляйки ти някое дребно кокалче пред колибката знаейки,че без съмнение ще се разтопиш от кеф и когато пожелае може отново да ти тегли един як шут в задника.В крайна сметка ти никога няма да направиш това,което ти казваме,а единствено това,което сама си решиш :)
teodora29
11-21-2014, 19:03
Извинявай, не че нещо ,но аз току що навърших 18. 11 клас съм още . Малка съмм ,това ми е първото влюбване и първата истинска поне за мен любов . Разбира се ,че не искам нито да ме мачкат ,нито да ме правят на боклук , или да ме използват като парцал . Трудно ми е от тази гледна точка ,че това ми е първото момче . Имала съм гаджета ,но от онези детски любови . Исках съвсем нормално и човешки да ми се даде съвет , а не да бъда хранена напред назад . Може да съм влюбена и лоялна ,но не съм глупава и не бих се задоволявала с кокали . Просто исках някой доста по мъдър от мен да ми даде съвет ,за което благодаря искренно
Niakoitam
11-22-2014, 08:54
Извинявай, не че нещо ,но аз току що навърших 18. 11 клас съм още . Малка съмм ,това ми е първото влюбване и първата истинска поне за мен любов . Разбира се ,че не искам нито да ме мачкат ,нито да ме правят на боклук , или да ме използват като парцал . Трудно ми е от тази гледна точка ,че това ми е първото момче . Имала съм гаджета ,но от онези детски любови . Исках съвсем нормално и човешки да ми се даде съвет , а не да бъда хранена напред назад . Може да съм влюбена и лоялна ,но не съм глупава и не бих се задоволявала с кокали . Просто исках някой доста по мъдър от мен да ми даде съвет ,за което благодаря искренно
Шом си навършила 18 ти си вече изграден характер.По всички закони в България си се водиш жена.Всеки човек се променя малко или много с времето без значение от възрастта,но като цяло твоят характер си е вече изграден.Именно в такива моменти,когато човек срещне първата си по-истинска любов,смятайки я за единствена и неповторима и че няма шанс да срещне друга такава е най-уязвим,но не трябва да се поддава.Когато останеш някога сама със себе си си превърти в главата абсурдността на цялата ситуация. Той,може да си се зарибява с която иска и когато поиска,и ще го прави,колкото повече вижда че си му вързана в кърпа толкова по-нагъл и по-нагъл ще става с времето,пък и други жени могат да си изпатят покрай това че си го научила така,той е винаги онеправдан.Просто е бил наивен и се е подхлъзнал,но видиш ли опит да имало (каква наглост,то си личи колко държи на теб).Обаче пък ти си нямала право да дишаш общ въздух дори с някой непознат,защото малкото келешче осъзнавайки какъв боклук е самият той изобщо не може да ти има никакво доверие.Все пак хората често съдят за другите от себе си.С времето точно поради тази причина може да започне да ти ограничава и все повече контактите с твоите приятели от мъжки пол,че и от женски за да не вземат случайно да те запознаят с някой готин пич.Та въпросният като прочетох това стигнах до извода,че изобщо няма желание за отворена връзка.Той просто си се представя като някакъв арабски шейх в някаква арабска страна дето жената е много по-ниско от мъжа и няма право на абсолютно никакъв глас,а той си има собствен харем "трупайки опит".Та ако имаш поне грам самоуважение,ще му биеш шута веднага без значение какво изпитваш.Или най-малкото щом от негова страна било да има опит нека и твоя страна стане да има опит и така.Ако нещо недоволства добре му обясни ситуацията,в която се намирате нищо че след това може и да започне да се крие.Всичко рано или късно се разбира.Стига да имаш желание и да не си хептен заслепена.А ако пак възроптае направо го прати на майната му въпросният "шейх". Нека ходи при някоя без самочувствие и самоуважение и да и подхвърля трохички,защото ти все пак казваш, че тези неща ги имаш.Докажи си го... :)
Как така са хем виртуални изневери, хем донякъде със секс? Май нещо не разбрах... Та иначе си тъпа да те правят на нищо, ти да го съзнаваш и пак на същото дередже.. после ще висиш по чалготеките и ще се поздравяваш с песните на Преслава. Осъзнай се и имай малко самоуважение.