PDA

View Full Version : Дали да нося бюстие?

sisi.m
12-20-2014, 06:27
Здравейте! Аз съм на 12 и от много време си мисля за това. Прегледах толкова много теми, но не намерих такава с моя проблем. Ще започна от началото. Миналата година или по-миналата гърдите ми бяха започнали да растат и майка ми ми купи едно бюстие (от онези с подплънките). Носих го един ден и го хвърлих. Тази година ми донесе още две-три, но и тях оставих. Не се бях вглеждала в себе си, но се наложи. На мама някаква стара леля, която не ме беше виждала от бебе, ни беше дошла на гости. Бързах и минах покрай нея. Чух я да казва на мама:"Ооо, това твоето девойче ли е? Много е пораснало. И напъпило вече." И се подхвана един разговор, но нямах време за него. Набързо се погледнах в огледалото и щях да припадна - гърдите ми се очертаваха, а зърната все едно нарочно искаха да ми избодат очите. Беше есен и може да се каже, че бях дебело облечена. Оттогава взех да се мъкна с грейки, елеци, широки блузи. Не знам дали е времето да нося изобщо нещо. Всичките ми съученички носят, дори и тези, които са плоски. Само аз се чудя и ме срам да го нося. По физическо ме наболяват, но се старая да се движа по-малко. Една приятелка едвам запълваше бюстиетата и се беше навлякла в един стар сутиен на майка и'. Постоянно ме караше да и' затягам презрамките или ходеше сама да си ги оправя. Беше и' твърде голям. Когато отиде при майка си и жената разбра за какво иде реч. Прибра го и кой знае кога ще го извади. Когато някой сложи подобно неща, има една съученичка, която постоянно го бъзика. Преди няколко дни се пробвах и хич не ми отиваше . Надуваха се допълнитително на онези места и те изпъкваха още повече.
Приличах на някое дете, което се прави на голяма работа. На всичките ми приятелки им стои добре, дори и на тези с детски физиономии. Някак си аз не мога да се възприема. Срам ме е от баща ми също. Може би ще трябва да изчакам, докато майка ми сметне, че е наложително.

VikkyNirvana
12-20-2014, 18:35
Пробвай със сутиен с банели.Мисля,че няма да ти прозира нищо ;) Факт е,че банелите са вредни,но все пак ти си решаваш.

Ewok
12-20-2014, 19:07
Факт е,че банелите са вредни,но все пак ти си решаваш.

Не говори глупости.

Измери гръдна и подгръдна и си намери някакъв малък сутиен, ако толкова притесняваш (но доста трудно се намират такива без подплънки). Бюстиетата също са вариант, но честно казано и аз не харесвам тези с подплънките. Говори с майка ти да ти купи някакво по-стегнато, без подплънки. Не се притеснявай, че си малка, имах една съученичка, която в трети клас започна да носи сутиени, просто защото ѝ се налагаше. Щом не ти е комфортно без нищо си напълно свободна да носиш каквото си искаш, стига да те кара да се чувстваш добре :)

sisi.m
12-21-2014, 06:09
На мен може да се каже, че ми харесват(освен подплънките :( ) Не знам дали ми е времето. Вчера ги пробвах, 2 от тях ми бяха малки(точно най-хубавите), а другите 2 пък ми бяха малко големи. Те са ми добре в чашката, но в другото не чак толкова. Ще попитам майка ми дали не ми е време, но лятото може би ще е задължително.

sisi.m
12-25-2014, 13:04
Днес се измерих. Подгръдната ми обиколка е 70, а гръдната - 83. Все още не съм сигурна дали трябва да нося сутиен, или бюстие. Ще се радвам, ако ми дадете съвет.

marilyn
12-25-2014, 18:21
Носи каквото ти е удобно. Ако бюстиетата не са ти удобни, купувай сутиен.

sisi.m
12-26-2014, 05:40
Добре. Много благодаря. Ще попитам нещо, което не е по темата:Защо темата има знак на някакво червено писмо?

Dagichka
12-26-2014, 08:20
вярно е, че банелите са вредни. :) мамоложката ми и после гръдния хирург щяха да ме пребият, като видяха с какъв твърд сутиен съм :д има много хубави меки безшевни сутиени, които пак си държат както трябва бюста.
авторке, купи и си носи каквото на теб ти е удобно, няма значение дали ти е "дошло времето" или не, няма нищо срамно.

sisi.m
12-26-2014, 13:57
Благодаря много. Днес ходих до магазина за бельо и видях един много сладурски сутиен. За нещастие, едната ми гърда се оказа по-малка :(. Докато дясната (по-голямата) идеално се побира в чашка А, лявата не може. Вече не знам какво да правя. Едва ли има сутиен с 2 розлични чашки :( , а и ще изглеждам още по-отвратително.

Dagichka
12-27-2014, 07:59
хаха милата, не го мисли толкова. :) нормално е едната ти гърда да е по-голяма от другата, стига разликата да не е фрапантно голяма всичко е наред. все пак сутиена се слага под дрехите, така че въобще няма да се забелязва нищо. пробвай пак няколко вида и размери сутиени и си купи този, който ти е най-комфортен :)

dark17
12-28-2014, 18:08
Аз до 14 годишна се срамувах да нося сутиен, но сега разбирам, че е по-срамно без него.. Вземи някой като за теб има без подплънки. Търси в нета ако не намираш по магазините.

sisi.m
12-28-2014, 19:47
Благодаря ви за отговорите! Вече реших проблема. И още веднъж ви благодаря за отделеното време.