Влез

View Full Version : Животът му е в моите ръце.. какво да правя ?

urban 95
01-12-2015, 15:56
Здравейте.. имам нещо като запитване..
Миналото лято- 2013 година юли месец спасих дено котенце на около 3 месеца.. всичко вървя чудесно, докато септември месец котенцето падна от терасата. Живеем на 4 етаж, удари си жестоко гръбнака, не искам да описвам повече подробности, защото просто не мога.
Заведох го веднага на ветеринар и така 3 месеца бих инджекции на котарака със някакво специално лекарство всеки ден, защото имаше някакъв шанс травмата на гръбнака да не е сериозна и да се оправи, но уви, не. Тези месеци бяха най- ужасните за мен. Бях се привързала толкова много към него, а след това още повече.
Година и нещо по- късно котарака ми е инвалид. Ходи с помоща на предните лапички, а задните крака и самото дупе ги влачи(половината тяло- от корема надолу), сякъш е седнал и върви. Има някаква чувствителност- движи понякога и опашка и крака, но нищо повече. Не може да ходи до тоалетната и аз го оправям в това отношение- чишкам го, изяква го.. Като пренебрегнем това, котето е в отлично здраве, яде, пие вода.. Няма болки в гръбнака.
Наскоро няколко човека, видели това, ми казаха, че е по- добре да го приспим, защото се мъчи. Още при първата тази идея аз избухнах в плач, а попринцип не съм изобщо такава, но.. Привързах се страшно много към котката, обичам я и дори бих казала, че от нея се научих какво означава истинска обич. Той също е привързан и постоянно ме търси.
Въпросът ми е да го приспя ли? Ако наистина за него ще е по- добре, ще го направя, колкото и болезнено да е това за мен. Искам само той да е добре..
П.С на 19 съм..

Clint Eastwood
01-12-2015, 16:52
Не знам,прецени сама ако виждаш ,че наистина,наистина се мъчи го преспи,но според мен не е много редно да му отнемеш живота,защото ако иска да умре сам ще го направи.

Clint Eastwood
01-12-2015, 16:54
Според мен това си е неговият живот. Остави го да си го изживее.

Clint Eastwood
01-12-2015, 16:57
Междудругото има такива колички които се връзват за задната част на животното и играят роля на задни крака.

urban 95
01-12-2015, 17:49
Благорадя за отговора.
Знам, че има такива колички, но не мога да намеря, а по интернет не ми се поръчва.

Clint Eastwood
01-12-2015, 19:04
Можеш да си направиш с нечия помощ.

tori
01-12-2015, 19:15
Лично според мен е по-добре да го приспиш, колкото и мъчително да ти се струва. Обичате се и така нататък, но смятам, че би било значително по-добре за него.

skate
01-12-2015, 21:02
Ами понеже това е животно и няма как да ти каже дали се мъчи или не по-добре го заведи на ветеринар да ти каже той дали изпитва някакви болки котето и тогава вече може да решиш.Аз ако бях на твое място не бих могъл да го преспя,нямам просто такава смелост.Туко-виж пък може и да земе след време да се оправи и да провърви пак нали все пак имат 7 живота :Д каквото и да решиш успех все пак ; )

haritov
01-12-2015, 21:15
до колкото разбрах не го боли и можеш да му направиш такава количка при дърводелец

ветеринар съм имал съм подобни случаи животните се научават да ходят с количка

ще поразпитам в четвъртък като отида на работа за такива колички при доставчици и развъдчици че и клиенти с подобни случаи и ще се опитам да ти намеря нещо

препоръчвам ти да следиш темата

иначе рано или късно ще дойде момент да се разделиш с него смъртта е част от живота ще умират близки приятели роднини че и теб ще те сполети неизбежно е няма смисъл да те лъжа че ще живеем вечно

но ако прецениш че се мъчи от болки и че няма как вече да живее щастливо ще имаш моята подкрепа и на колегите ми това ти го обещавам и дори от тази гледна точка ти му помагаш

и помни че ти си го отгледала с любов и си дала всичко от себе си

urban 95
01-13-2015, 12:34
Котарака не го боли, натисках на нараненото място(то е изпъкнало) и нарочно съм го натискала доста силно, но нямаше никакви признаци, че го боли. Щеше иначе да се измяука, както прави ако го настъпя или нещо друго, и да се обърне и да ме захапе най- малкото.
Всъщност мисля, че е щастливо. Гледала съм и други котки и знам горе- долу каква е ...щастливата котка. Много е игрив, играем си, само това, че не може да тича като обикновените котки е гадно. Дори се опитва да скача.
Благодаря за отговора, ще се радвам да получа повече информация.

Тамии ..^^
01-16-2015, 21:05
Не го приспивай. Според мен котето може да бъде щастливо дори и по този начин. Намери му или му направи такава количка и ще видиш, че ще е много щастливо. Не му отнемай живота щом не го боли. Аз поне лично не бих могла, бих си го отгледала. За него ти си целият му свят и то се радва като те види, позволи му поне това удоволствие. Гушкай си го и си го обичай, то усеща. Ако му отделяш внимание ще бъде по-щастливо и от най-бързата ,,атлетична'' ;д котка.

espada
01-16-2015, 21:40
Остави го да се бори. Да го преспиш, в случая, би било грозно. Казваш, че си играете, какво повече да искаш?!

kalpazanka
01-17-2015, 06:53
Мърка ли ти? Хапва ли си добре? Има ли апетит? Капризен ли е към храната?
Пусни снимка да видим животинчето, ако искаш.

Лично аз не бих имала смелостта да го приспя. Щом не го боли и се движи, не виждам защо да не си живее така, макар и не толкова подвижен, колкото останалите котки.

haritov
01-17-2015, 18:00
Мърка ли ти? Хапва ли си добре? Има ли апетит? Капризен ли е към храната?
Пусни снимка да видим животинчето, ако искаш.

Лично аз не бих имала смелостта да го приспя. Щом не го боли и се движи, не виждам защо да не си живее така, макар и не толкова подвижен, колкото останалите котки.

те се учат да ходят не е страшно
имахме едно куче дето си начупи предните лапи и сега 3г по-късно краката му са здрави ама пак си ходи на два крака :D

последно май го мъчеше дископатията тоя дакел но това е друга тема

но един съвет хубаво е да следиш състоянието на бъбреците

bonfire
01-23-2015, 20:39
Ами щом виждаш, че не го боли, игрив е, гушка се в теб и т.н. значи няма проблем. Това, което можеш да направиш според мен е да го заведеш на ветеринар и да попиташ дали котето има някакви проблеми и ако ти каже, че няма, пробвай да му намериш от тези колички, които са споменали по-нагоре и котето ще си е съвсем нормално и подвижно. Не си заслужава да му отнемаш живота само защото не може да ходи както останалите котки.

VinDiesel
01-23-2015, 21:26
Остави животинката, ако не му се живее, ще умре, повярвай ми, животно или човек, няма ли желание за живот умира!

AngelBelchev
01-24-2015, 09:22
"Да приспя" звучи едва ли не мило и невинно. Недей да си убиваш котката, не стига, че не й е лесно, ами убийство? Нарочно използвам тази дума вместо "приспи", защото то си е такова.

m_nik
02-05-2015, 19:43
Не я приспивай .. !!!

Lodos
02-06-2015, 10:48
Aз преди също имaх коткa която се беше обездвижилa нaпълно зaрaди трaвмa нa гръбнaкa и сaмо лежеше дори не можеше дa се влaчи ,a доколкото рaзбрaх твоятa коткa се придвижвa някaкси . Ветеринaря ми кaзa ,че моятa коткa нямa дa се опрaви и дори мислех ,че скоро ще умре. Коткaтa ми имaше мaлки котенцa и дори не можеше сaмa дa ходи до тях и aз я слaгaх при тях, a после я мaхaх. По телевизиятa гледaх някaкво предaвaне и тaм имaше еднa коткa нa която и прaвехa мaсaжи нa крaкaтa и гърбa и тaкa тя се опрaви по-бързо и проверявaхa дaли ги чувствa крaкaтa при пръстите с нaтискaне . Коткaтa ми тaкa се опрaви с рaзтривaне нa крaчетaтa и згъвaне по 30 мин всеки ден. Aз нa твое място не бих приспaлa котето дори и никогa дa не проходи. Имa хорa които гледaт животни, които сa с одрязaни крaчетa и те сa си щaстливи.

aleks_aleks
02-07-2015, 05:24
Не я приспивай.Не ти си и дала живот, за да решаваш кога той ще бъде отнет. Колко хора има инвалиди, които със сигурност се сблъскват с повече проблеми, отколкото твоята котка, но съм сигурна, че на близките им през ум не им минава да ги евтанизират. И след като казваш, че не изпитва болка,а само и е трудно с подвижността и ходенето до тоалетна, помагай и, нали затова са добрите стопани

heartshapedbox
02-07-2015, 10:49
http://youtu.be/BsWCVdDmZDQ
Не го убивай. VinDiesel е много прав, природата си знае работата.
И как така го обичаш толкова много това коте, но не му направи една количка? Или не поръча от интернет, просто защото 'не ти се поръчва'? Да ти имам любовта..