- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Животът му е в моите ръце.. какво да правя ?
Здравейте.. имам нещо като запитване..
Миналото лято- 2013 година юли месец спасих дено котенце на около 3 месеца.. всичко вървя чудесно, докато септември месец котенцето падна от терасата. Живеем на 4 етаж, удари си жестоко гръбнака, не искам да описвам повече подробности, защото просто не мога.
Заведох го веднага на ветеринар и така 3 месеца бих инджекции на котарака със някакво специално лекарство всеки ден, защото имаше някакъв шанс травмата на гръбнака да не е сериозна и да се оправи, но уви, не. Тези месеци бяха най- ужасните за мен. Бях се привързала толкова много към него, а след това още повече.
Година и нещо по- късно котарака ми е инвалид. Ходи с помоща на предните лапички, а задните крака и самото дупе ги влачи(половината тяло- от корема надолу), сякъш е седнал и върви. Има някаква чувствителност- движи понякога и опашка и крака, но нищо повече. Не може да ходи до тоалетната и аз го оправям в това отношение- чишкам го, изяква го.. Като пренебрегнем това, котето е в отлично здраве, яде, пие вода.. Няма болки в гръбнака.
Наскоро няколко човека, видели това, ми казаха, че е по- добре да го приспим, защото се мъчи. Още при първата тази идея аз избухнах в плач, а попринцип не съм изобщо такава, но.. Привързах се страшно много към котката, обичам я и дори бих казала, че от нея се научих какво означава истинска обич. Той също е привързан и постоянно ме търси.
Въпросът ми е да го приспя ли? Ако наистина за него ще е по- добре, ще го направя, колкото и болезнено да е това за мен. Искам само той да е добре..
П.С на 19 съм..
Не знам,прецени сама ако виждаш ,че наистина,наистина се мъчи го преспи,но според мен не е много редно да му отнемеш живота,защото ако иска да умре сам ще го направи.
Междудругото има такива колички които се връзват за задната част на животното и играят роля на задни крака.
Благорадя за отговора.
Знам, че има такива колички, но не мога да намеря, а по интернет не ми се поръчва.
Лично според мен е по-добре да го приспиш, колкото и мъчително да ти се струва. Обичате се и така нататък, но смятам, че би било значително по-добре за него.
Ами понеже това е животно и няма как да ти каже дали се мъчи или не по-добре го заведи на ветеринар да ти каже той дали изпитва някакви болки котето и тогава вече може да решиш.Аз ако бях на твое място не бих могъл да го преспя,нямам просто такава смелост.Туко-виж пък може и да земе след време да се оправи и да провърви пак нали все пак имат 7 живота :Д каквото и да решиш успех все пак ; )
до колкото разбрах не го боли и можеш да му направиш такава количка при дърводелец
ветеринар съм имал съм подобни случаи животните се научават да ходят с количка
ще поразпитам в четвъртък като отида на работа за такива колички при доставчици и развъдчици че и клиенти с подобни случаи и ще се опитам да ти намеря нещо
препоръчвам ти да следиш темата
иначе рано или късно ще дойде момент да се разделиш с него смъртта е част от живота ще умират близки приятели роднини че и теб ще те сполети неизбежно е няма смисъл да те лъжа че ще живеем вечно
но ако прецениш че се мъчи от болки и че няма как вече да живее щастливо ще имаш моята подкрепа и на колегите ми това ти го обещавам и дори от тази гледна точка ти му помагаш
и помни че ти си го отгледала с любов и си дала всичко от себе си
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Котарака не го боли, натисках на нараненото място(то е изпъкнало) и нарочно съм го натискала доста силно, но нямаше никакви признаци, че го боли. Щеше иначе да се измяука, както прави ако го настъпя или нещо друго, и да се обърне и да ме захапе най- малкото.
Всъщност мисля, че е щастливо. Гледала съм и други котки и знам горе- долу каква е ...щастливата котка. Много е игрив, играем си, само това, че не може да тича като обикновените котки е гадно. Дори се опитва да скача.
Благодаря за отговора, ще се радвам да получа повече информация.
Не го приспивай. Според мен котето може да бъде щастливо дори и по този начин. Намери му или му направи такава количка и ще видиш, че ще е много щастливо. Не му отнемай живота щом не го боли. Аз поне лично не бих могла, бих си го отгледала. За него ти си целият му свят и то се радва като те види, позволи му поне това удоволствие. Гушкай си го и си го обичай, то усеща. Ако му отделяш внимание ще бъде по-щастливо и от най-бързата ,,атлетична'' ;д котка.
Остави го да се бори. Да го преспиш, в случая, би било грозно. Казваш, че си играете, какво повече да искаш?!
Мърка ли ти? Хапва ли си добре? Има ли апетит? Капризен ли е към храната?
Пусни снимка да видим животинчето, ако искаш.
Лично аз не бих имала смелостта да го приспя. Щом не го боли и се движи, не виждам защо да не си живее така, макар и не толкова подвижен, колкото останалите котки.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
те се учат да ходят не е страшно
имахме едно куче дето си начупи предните лапи и сега 3г по-късно краката му са здрави ама пак си ходи на два крака
последно май го мъчеше дископатията тоя дакел но това е друга тема
но един съвет хубаво е да следиш състоянието на бъбреците
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Ами щом виждаш, че не го боли, игрив е, гушка се в теб и т.н. значи няма проблем. Това, което можеш да направиш според мен е да го заведеш на ветеринар и да попиташ дали котето има някакви проблеми и ако ти каже, че няма, пробвай да му намериш от тези колички, които са споменали по-нагоре и котето ще си е съвсем нормално и подвижно. Не си заслужава да му отнемаш живота само защото не може да ходи както останалите котки.
Остави животинката, ако не му се живее, ще умре, повярвай ми, животно или човек, няма ли желание за живот умира!
"Да приспя" звучи едва ли не мило и невинно. Недей да си убиваш котката, не стига, че не й е лесно, ами убийство? Нарочно използвам тази дума вместо "приспи", защото то си е такова.
Aз преди също имaх коткa която се беше обездвижилa нaпълно зaрaди трaвмa нa гръбнaкa и сaмо лежеше дори не можеше дa се влaчи ,a доколкото рaзбрaх твоятa коткa се придвижвa някaкси . Ветеринaря ми кaзa ,че моятa коткa нямa дa се опрaви и дори мислех ,че скоро ще умре. Коткaтa ми имaше мaлки котенцa и дори не можеше сaмa дa ходи до тях и aз я слaгaх при тях, a после я мaхaх. По телевизиятa гледaх някaкво предaвaне и тaм имaше еднa коткa нa която и прaвехa мaсaжи нa крaкaтa и гърбa и тaкa тя се опрaви по-бързо и проверявaхa дaли ги чувствa крaкaтa при пръстите с нaтискaне . Коткaтa ми тaкa се опрaви с рaзтривaне нa крaчетaтa и згъвaне по 30 мин всеки ден. Aз нa твое място не бих приспaлa котето дори и никогa дa не проходи. Имa хорa които гледaт животни, които сa с одрязaни крaчетa и те сa си щaстливи.
Не я приспивай.Не ти си и дала живот, за да решаваш кога той ще бъде отнет. Колко хора има инвалиди, които със сигурност се сблъскват с повече проблеми, отколкото твоята котка, но съм сигурна, че на близките им през ум не им минава да ги евтанизират. И след като казваш, че не изпитва болка,а само и е трудно с подвижността и ходенето до тоалетна, помагай и, нали затова са добрите стопани
http://youtu.be/BsWCVdDmZDQ
Не го убивай. VinDiesel е много прав, природата си знае работата.
И как така го обичаш толкова много това коте, но не му направи една количка? Или не поръча от интернет, просто защото 'не ти се поръчва'? Да ти имам любовта..