View Full Version : Той криеше, че има дете
Здравейте,
Днес дойде момента да се изправя пред още една дилема в живота си. Нека първо ви разкажа малко за себе си. На 20съм, момиче , запознах се с едно момче, започнахме да се виждаме. Той е 7години по-голям от мен, връзката ни е в ранен етап виждаме се от месец. Да, малко време е, но за този един месец той ми помага изключително много, както финансово така и емоционално, което е най-важното... Всичко вървеше добре до днес, когато разбрах, че има дете на една година и е скрил от мен. Не очаквах, че толкова ще ме заболи и нарани.. Странно е, но не знам как му се доверих за толкова кратко време. Обеждава ме, че няма никакви отношения с майката на детето си, но не му вярвам изобщо. Непрекъснато в мен изкачат следните въпроси ,,Крил е, че има дете, ами ако те лъже за жената?'', ,,Защо не му дадеш шанс, не е искал да те нарани, допуснал е грешка, но може наистина да иска теб, а и малкото съкровище какво е виновно?", ''Ами ако те зареже и се върне при нея , само защото има дете?" ....
Моля Ви, дайте ми някакви съвети. Да, наистина заедно сме от месец, малко време, но аз усещам сигурност, защита и упора в този мъж. Гледам доста сериозно на нещата и искам да бъда с него. Замисляйки се обаче, той скри от мен едно мисля, че ще продължи така за напред.... От друга страна пък съм готова да приема детето му и да бъда с него, искам да дам възможност на връзката ни. Казва, че е сгрешил с нея, че иска да бъде с мен, разделили са се в началото на лятото, което ме успокоява поне не съм развали семейство..... Вие как мислите, да простя ли, че прекри за малкото слънце или да се разделим.... Второто хич не ми се иска да става, онази ,,майка'' много рядко виждала детето... А аз днес като видях негови снимки и сърцето ми се напълни, момченце на 1година с огромни черни очи, които търсят любов и обич... Искам това дете, искам и мъжа, но се страхувам да не се събере с майка му и аз да съм изоставена.... Да рискувам ли или не?
((Моля хора, които ще ме нападат и обиждат да не коментират, тук съм за помощ, а не за укор))
Скри от теб като "ти го попита и той отрече" или просто пропусна да ти каже? Защото ако сте заедно само от месец, това не е толкова дълъг период. Може да е искал да види накъде ще отидат нещата, преди изобщо да ти каже за детето. Защото когато във връзката има намесено дете, родителят обикновено подхожда много внимателно и към партньора, и към детето. То винаги ще бъде по-важното.
AngelBelchev
01-20-2015, 09:04
Скри от теб като "ти го попита и той отрече" или просто пропусна да ти каже? Защото ако сте заедно само от месец, това не е толкова дълъг период. Може да е искал да види накъде ще отидат нещата, преди изобщо да ти каже за детето. Защото когато във връзката има намесено дете, родителят обикновено подхожда много внимателно и към партньора, и към детето. То винаги ще бъде по-важното.
+1
TheDeath
01-20-2015, 09:13
Според мен трябва хубаво да помислиш дали си готова да влезнеш в подобна връзка. Ако той е мъж на място, трябва да си наясно, че ти винаги ще си на второ място, след детето му. Ако за теб това не е проблем и си готова при необходимост да правиш компромиси и да обичаш и него и детето му, значи няма защо да не му дадеш шанс.
Когато са намесени деца ситуациите се усложняват много, но никой не може да ти гарантира, че дори без дете няма да реши да се събере с бившата си, така че не детето е гаранция за разпад или просперитет на една връзка.
Не ти е казал, може би наистина е искал да види на къде отиват нещата, може би се е страхувал, че ако разбереш за детето ще се отдръпнеш и няма да поискаш да го опознаеш. В моята ситуация и двамата бяхме наясно с тези неща още преди да станем интимни, но при теб е било друго, все пак ако се запознаеш с някой и той ти харесва, би предпочел първо да го опознаеш малко и след това да му се довериш, може би така е било и с него. Просто поговори с него, ако не е много болезнено за теб разбери защо са се разделили с бившата му.
Както казах детето не е гаранция за нищо, нито , че ще се върне при нея, нито че ще остане завинаги с теб, ако приемеш детето му, като свое...
Същото ми каза, че искал първо да види на къде ще тръгнат нещата. В момента е в чужбина, обясни ми, че не искал да крие вече от мен и щял да ми каже, когато се върне. С майката на малкия са се разделили, защото тя не спирала да го ревнува, непрестанни сандали. Нито той, нито тя е с малкия. Детето няма вина за нищо, а и майка е този, който те отглежда, поне за мен. По държанието му и думите иска аз да съм с него. Вчера ми каза,, това, че имам дете, не значи, че ми е минал влак. Аз не съм с майка му и не я обичам, искам да бъда с теб'' ... Коментирах го и с майка ми, тя го познава, но и двете сме объркани...
xXxPETYAxXx
01-20-2015, 09:22
онази ,,майка'' много рядко виждала детето...
Щом майката рядко го вижда да разбираме ли, че детето живее с баща си? Обърка ме това изречение малко.
Това, което си мислиш, че щял да се върне при майката, само защото имали дете според мен няма смисъл да го мъдриш толкова. Все пак са взели решение да не са заедно, преценили са, че ще се оправят така. А и не са се разделили скоро, нито заради теб. Разбирам объркването ти, аз също бих била в шок от подобна новина. Но, на мен не бившата щеше да ми е големият проблем.
Нито той, нито тя е с малкия.
о.О А кой гледа това дете в крайна сметка?
TheDeath
01-20-2015, 09:41
И аз се обърках кой гледа това дете...
Защо се притесняваш за бившата, аз бих се притеснявала дали на 20г съм готова да бъда не майка, а мащеха на едно дете, това си е сложно, объркващо и трябва да го обмислиш сериозно. Не се тръшкай за бившата...
Детето живее при бащата на приятеля ми, плащат на жена, която се грижи нонстоп за малкия. Майката не знам къде е до колкото разбрах в чужбина, а приятеля ми се прибира на две седмици, за да вижда мен и детенцето.
Оо, да това е следващия ми стряскащ въпрос МАЩЕХА.... доста объркващо и то на 20..
xXxPETYAxXx
01-20-2015, 09:46
^Егати безотговорното "родителско" отношение(предимно на майката, но и таткото не е цвете май). Отвратително.
Безотговорно е, защото от всички малкия пати. Същото му го казах, ясно ми е, че няма да се върне при онази. Жал ми е за детето само. Не оправдавам приятеля си, но той работи в чужбина, за да не липсва нищо на детенцето. И той е дете на разведени родители и знае какво е..
TheDeath
01-20-2015, 10:51
Значи той иска да е с теб, но се прибира рядко... Ми добре, действай, само да не стане накрая - ти гледаш чуждо дете, докато родителите са в чужбина и си спестяват пари за детегледачка... Помисли сериозно каква е твоята перспектива с този човек.
Теб май те притеснява повече, че може да се върне при бившата, отколкото това, че сякаш е безотговорен, защото не гледа детето. Принципно не ти е казал след чак толкова много време, напротив, месец си е малко даже. Явно е искал да види на къде отиват нещата, защото не всеки човек би приел гаджето му да има дете. Той ако те обича, няма да те остави, а това само времето ще покаже. Един месец е много малко време и ти самата няма как да прецениш. Но си помисли наистина ли искаш да гледаш това дете, да се грижиш за него, да поемеш цялото това бреме? Освен това, явно имате връзка от разстояние, което утежнява нещата. Така е трудно да се опознаете, да се докажете един на друг. По-скоро ще си правите илюзии и може и да се разочаровате.
VinDiesel
01-20-2015, 15:29
Детето като гледам е оставено единствено от майката. Щом той е наел детегледачка, плаща й за това, работи в чужбина, връща се на 2 седмици, значи не си е оставил детето. Помисли си хубаво, до този момент, само това ли те е подразнило, можеш ли, да гледаш дете, което не е твое? Той може да си прави планове, някой ден, да заминете ти, той и детето. Според мен не бързай, да си правиш изводи, момчето може и да е точно! Ако всичко е 6 за в бъдеще, може да си имате и ваше детенце. Всичко зависи от теб, другото е какъв е той, като човек, баща и мъж.....
anonymous708973
01-20-2015, 15:52
Това, че го е скрил, го отпиши от сметката. Напълно е разбираемо и по никакъв начин не означава, че и в бъдеще ще крие от теб.
Трябва да си отговориш на няколко важни въпроса обаче, като на първо място дали наистина си емоционално пораснала да градиш семейство. Сега нещата са пресни и нови, обаче не след дълго ще дойде време, когато ще прекарвате повече време заедно, ще оставаш при него и ще се очаква да се съобразяваш, че има дете - няма да е твоето, но това не променя нещата. Не е възможно да се изолираш от това, според мен. Може да се наложи да поемаш грижа за него от време на време и постепенно ще заемеш доста важна роля в живота му, да го учиш на някакви неща, направо ще си станеш майка.
Помисли си.
RapExotic
01-20-2015, 17:00
За доброто на детето зарежи тази работа. Срещнала си някой, който е по-зрял и улегнал от теб и това те е привлякло, но дори не си сигурна в човека до себе си. Какво остава пък да поемеш отговорност за детето му. Представи си, че след една-две години връзката ви не потръгне и това дете се привърже към теб?? Това ще бъде голям шок за детето - да смени 3 "майки" или повече. Не се забърквай на тези години в такива семейни проблеми. Сега ти е времето за нормални връзки с хора, с които ще можете заедно да изградите бъдещето си.
GuardianAngel
01-20-2015, 18:30
Оф маце,какво си се захванала с такъв човек,да ние не си избираме към кои да имаме чуства ама ти си само на 20 години ? Готова ли си за това ? За дете и то не твое дори,за човек които го е направил веднъж и не е с майката колко сериозен мислиш че е той ?Живее му се затова е с теб..Някои чувства са НЕПОЛЕЗНИ за нас...разбираш ли ?Не си струва,а и човека не е цвете за мирисане спрямо постъпките си или просто да е имал лоша съдба.Той съзнателно е решил всичко това в живота си.Намери си нормално момче..не бъди поредната която мисли че любовта трябва да е трудна и невъзможна за да е любов,пък и се виждате само от месец а ти чак детедо обмисляш да приемеш....хората имат връзки с години и немислят за деца (+ чуждата жена бонус) .Живей си живота не се обвързвай толкова..много си млада за тези неща,а толкова още ще поискаш да изживееш.Сигурност,разбира не и любов може да получиш от много момчета които нямат толкова багаж и които ще са хиляда пъти по добър избор за теб.Успех !
VinDiesel
01-20-2015, 18:44
Оф маце,какво си се захванала с такъв човек,да ние не си избираме към кои да имаме чуства ама ти си само на 20 години ? Готова ли си за това ? За дете и то не твое дори,за човек които го е направил веднъж и не е с майката колко сериозен мислиш че е той ?Живее му се затова е с теб..Някои чувства са НЕПОЛЕЗНИ за нас...разбираш ли ?Не си струва,а и човека не е цвете за мирисане спрямо постъпките си или просто да е имал лоша съдба.Той съзнателно е решил всичко това в живота си.Намери си нормално момче..не бъди поредната която мисли че любовта трябва да е трудна и невъзможна за да е любов,пък и се виждате само от месец а ти чак детедо обмисляш да приемеш....хората имат връзки с години и немислят за деца (+ чуждата жена бонус) .Живей си живота не се обвързвай толкова..много си млада за тези неща,а толкова още ще поискаш да изживееш.Сигурност,разбира не и любов може да получиш от много момчета които нямат толкова багаж и които ще са хиляда пъти по добър избор за теб.Успех !
Това че не е с майката, не го прави лош човек, а коя майка си оставя детето и не се интересува от него????
Никой не решава съзнателно съвместния му живот с жена, да се превърне в ад.
Естествено че има и много други мъже, но ако не опита, един ден може да съжалява, че не е пробвала с този човек.
Няма да е 1-вата, нито последната, която да стане майка на дете, което не е нейно.
А и истинската майка на едно дете е тази, която го е отгледала, а не родила!!!
Естествено че има и много други мъже, но ако не опита, един ден може да съжалява, че не е пробвала с този човек.
Когато във връзката има намесено дете, трябва да се подхожда много внимателно. Тука няма "иди ми-дойди ми", тук трябва да си много сигурен в чувствата си и дали си готов да поемеш такъв вид обвързване. Дори да не потръгне между тях, тя трябва да е готова да се вложи изцяло, а не да реши утре, че не ѝ обръща достатъчно внимание и да си хване шапката.
VinDiesel
01-20-2015, 18:54
Когато във връзката има намесено дете, трябва да се подхожда много внимателно. Тука няма "иди ми-дойди ми", тук трябва да си много сигурен в чувствата си и дали си готов да поемеш такъв вид обвързване. Дори да не потръгне между тях, тя трябва да е готова да се вложи изцяло, а не да реши утре, че не ѝ обръща достатъчно внимание и да си хване шапката.
Предполагам, че щом не го е отрязала веднага при разбирането на неговата малка тайна, малко или много се колебае.
Поне за момента, ако само този факт й пречи, няма смисъл, да се съобразява с хорското мнение.
Най-важното в такива връзки е, да си представи връзката им след 3-5-10 години...
Аз например много пъти съм си задавал този въпрос, бих ли имал нещо общо с жена, която си има вече дете? Стигнал съм до решението, че не бих се захванал на такова хоро, защото смятам, че не бих му дал обич, каквато би му дал биологичния баща.
GuardianAngel
01-20-2015, 18:58
Много се засегна....Въпросът е че тя е на 20,какво да съжалява живота е пред нея ,ами ако не им се получи знаеш ли какво ще стане ?Ами ако тя се привърже към детето ? А родителите как ще го приемат ? Виждам че си от типа хора които обичат да се борят за нещата,но нещата не винаги си заслужат да се бориш за тях.Казвам само че за един месец тя получава мъж с дете...а тя не го е избирала...и не длъжна да го прави,за чувства които не са дори толкова силни..тя сигурно дори не го познава добре за толкова кратко време човек показва само хубавите си качества,но тя неможе да каже със сигурност че това е човека за нея и тя обича всичко в него такова каквото е,за да вземе важно решението като това.Да аз и ти бихме могли да сме на същото място като това момче...и да ни съдят така няма да ни е приятно...но това е положението...онзи да си немери някоя по улегнала жена да го приеме не 20 годинишно момиче,което лесно се прилъгва още с чувства(които повтарям не са проверени и сигурни).Да вярно е че това за майката няма спор,но не нея и рано...не всичко става само с много желание...момичето неразбира в какво се впуска...затова и пита във форума,защото острани нещата изглеждат по друг начин без афекта на чувствата.Аз просто си казах мнението,ти каза своето не съм писал за да се получава спор или оборване.Тя получи гледни точки,решението си е нейно.Ако теб нещо съм те засегна сори.Няма да пиша повече за да не се получава ненужни дискусий в чужда тема.
VinDiesel
01-20-2015, 19:39
Колега, не ти приемам поста като спор или заяждане. :) Надявам се също така да приемаш моя, ако не, се извинявам! Просто й казвам, да не прибързва с решенията, също така няма гаранция, че след него няма да попадне на мъже/момчета, който да и огорчат живота.
Аз лично общувам с много жени, дори много по-големи от мен, доста споделят и търсят съвет, макар и от по-малък на години.
Интересното в живота е, че никога не знаеш какво ще ти донесе и, никога не знаеш на какво ще попаднеш.
Моят съвет е да не бърза.... Това е последния ми пост по темата, приятна вечер от мен! :)
kalpazanka
01-21-2015, 09:45
Хм, съжалявам, ако издребнявам... ама... такава съм си просто :)
Заедно сте от месец, обаче той те подкрепя и финансово. Не ти ли е малко обидно? /така, това малко встрани/
Второ- има дете, важно е да знаеш, съгласна съм. Обаче не мислиш ли, че няма как едни такива важни разговори да ги водите по телефон/скайп/вайбър?! Може да е търсел подходящ момент, а може и да се страхува, че е сгрешил в преценката си относно теб и все още да се е колебаел дали изобщо да те информира.
Може би на негово място и аз нямаше да си напиша на челото "Самотен татко с дете на година".
Пробвай да се поставяш отвреме-навреме на мястото на другия- много помага. ;)
Здравейте, благодаря за съветите на всички. Реших да съм с него, но да не бързам с опознаването на малкия, поне докато и двамата не сме наясно какво точно искаме един от друг. Аз съм ясна, искам да съм с него, искам да го опозная още повече и да бъда част от живота му, но от онзи ден, когато ми каза за детето не знам какво се случи.. Нещо му стана, за да няма сърдите, наранени и засегнати ще стоя малко настрани и ще наблюдавам, а ако е писаното ще бъда с него, ако ли не няма....
alskdjfhg
01-21-2015, 14:02
Докато четох си помислих: добре, той е в чужбина. Знаеш ли с кого е там? Не че нещо, но сигурна ли си, че не е там с майката на детето и че не крие от теб? Все пак ходите само от месец, сигурна ли си в това, което ти казва?
anonymous708973
01-21-2015, 15:26
Хм, съжалявам, ако издребнявам... ама... такава съм си просто :)
Заедно сте от месец, обаче той те подкрепя и финансово. Не ти ли е малко обидно? /така, това малко встрани/
И аз това щях да попитам, впрочем, и да направя предположение, че може би не е дорасла за ролята, която ще й се полага, ако е с него.
NomNomNom
01-21-2015, 16:07
И аз това щях да попитам, впрочем, и да направя предположение, че може би не е дорасла за ролята, която ще й се полага, ако е с него.
Три сме, веднага ми се набоде в очите.
Не знам какво да ти кажа, но си на 20г. и според мен имаш правото да бъдеш във връзка, в която да се чувстваш като принцеса, после като кралица ( обгрижвана от внимание, романтика, и там каквото би харесала една жена ) , и след това, когато си достатъчно уверена и спокойна, сама да решиш, че ти е време за детенце и да си го гледате заедно.
Ако ти в един момент се запознаеш с това същество, и каквато си в момента влюбена, решиш да се грижиш за него - възможно е никой никога да не го оцени и да не ти каже едно благодаря, и в един момент ако се разделите, ще си като използвана . Връзките без дете са много различни от връзките с дете, и не е здравословно да скачаш директно във второто.
Също, майката била ревнива. Не искам да ти вкарвам съмнения, но помисли дали не е с причина.
Не искам да казвам твърдо дали би имало развитие във вашата връзка или не, защото не ми е напълно ясно ситуацията, но тези няколко факта:
- той ти помага финансово
- той има малко дете
- скоро се е разделил с майката
- не сте си изяснили положението
не ми вдъхват особено много доверие.
Вероятно е прекрасен,и зрял, и готин, но както ти е завъртял главата, и както ти говори красиви думи - не искам също да ти подбивам самочувствието, но хората с малко повече опит и години се научават да манипулират жените/мъжете и да получават каквото искат, и това, че сте от месец заедно и ти дава пари - има нещо много сбъркано.
Не влагай енергия и не му върви по гъза, и не прави компромиси със себе си.
therichbitch
01-21-2015, 16:53
Искам това дете,
Полека, то не е твое и никога няма да бъде, и никога няма да те чувства като майка. В еуфория си и си мислиш, че наистина си готова. Като толкова те дърпа към дългосрочен план, мислила ли си какво ще стане, ако си направите дете? И колкото и да си широкоскроен и добър, чуждо дете не се обича като собствено, а това с усеща от децата.
Относно мъжа- мое лично мнение е, че не гледа сериозно на теб, другите са ти дали доста про и контра аргументи, няма да се повтарям, просто цялостно впечатление.
Благодаря на всичкин за мненията, които изказаха.
anonymous708973
01-22-2015, 12:42
Полека, то не е твое и никога няма да бъде, и никога няма да те чувства като майка. В еуфория си и си мислиш, че наистина си готова. Като толкова те дърпа към дългосрочен план, мислила ли си какво ще стане, ако си направите дете? И колкото и да си широкоскроен и добър, чуждо дете не се обича като собствено, а това с усеща от децата.
Доста прибързано заключение. Не можеш да говориш в общ план, това първо.
Второ, лапето е на една година, мислиш ли, че има някакъв реален спомен от майка си? Нъцки. А познай дали няма да се привърже баш към жената, която постоянно е край него, която го храни; учи го да говори и му чете приказки за лека нощ.
Ще я приеме за майка, и още как, въпросът е дали авторката е готова да прави именно това. Защото ако идва от дъжд на вятър, както е нормално може би в началото на една връзка, да, няма да я приеме за майка.
xXxPETYAxXx
01-22-2015, 20:03
Всички давате прибързани заключения. Тя щяла едва ли не да бъде "майка", не знам си к'во. Детето дори не се знае с кого ще живее след месец, майка му може да си го прибере.
Мен по-странно ми е, че са от месец заедно, а той се прибира в БГ на две седмици.
Е, колко време въобще сте прекарвали заедно с този човек - не по интернет/телефон?