PDA

View Full Version : Проблем с домашния любимец

Phobiaa
01-20-2015, 18:31
Здравейте,
пиша ви за моя проблем и съм страшно притеснена.Знам,че тук не сте доктори,ветеринари и т.н ,но просто искам да чуя мнения,а ако имай някой патил може да ме упъти поне.
Имам морско свинче на 3 месеца.До скоро нямахме проблем,докато преди няколко дена не го видях да стои в ъгъла,да не мърда,започна да яде по-малко,да пие вода по рядко и не беше никак игриво.В неделя го пуснах в стаята да се разходи ,а то стоеше на едно място и не мърдаше.След известно време когато започна да ходи го забелязах,че сякаш леко подкачаше и тътреше едно от крачетата си.Веднага го взех и го занесох на ветеринар,помислиш си ,че може да е скорбут. Ветеринарят го последна и разбра ,че има гъбички,които са засегнали предното дясно краче.Би му една инжекция,мина участъка с йод,а след това намаза крачето с някакъв крем.Изпрати ни вкъщи и каза,че до два дена трябва да се оправи.Свинчето вече има апетит,пие си водичка но си тътри крачето ,докато ходи и го боли.Каза,че ако до два дена след неделята не се оправи може да се наложи да му се бие антибиотик,но е много опасно.
Знам,че тук няма да намеря решение на проблема,но все пак ако някой е имал подобен проблем с неговата животинка ,моля да сподели.

VinDiesel
01-20-2015, 18:36
Ами, ако не му бие антибиотика, най-вероятно ще си остане така...

Phobiaa
01-20-2015, 18:40
А задължително ли е да е инжекция,нямам представа.Четох в доста форуми и са им изписвали мазила с които да мажат проблемното място.Антибиотика убива полезните бактерии в организма и е много опасно.

haritov
01-20-2015, 18:44
а кожен при кожен проблем се взима проба и се гледа под микроскоп
може гъбичките да опасни и за теб което е малко вероятно за това трябва да се знае точно какви са

ако все пак не си разбрала правилно нещо трябва да знаеш че милиарди са измрели защото е нямало антибиотици макар че при гъбички както и да е

пробвай при друг

haritov
01-20-2015, 19:00
я го питай как се казва антибиотика и с каква цел го слага

Phobiaa
01-20-2015, 19:17
Утре сутринта като отида ще го питам,ще разпитам малко повече.За антибиотиците разбирам,но ако не е толкова сериозно положението предпочитам да ми изпише нещо с което да го мажа,а не да му се бият инжекции.Ясно ми е ,че гъбичките се преборват трудно,горе-долу за около месец.

haritov
01-20-2015, 19:22
Утре сутринта като отида ще го питам,ще разпитам малко повече.За антибиотиците разбирам,но ако не е толкова сериозно положението предпочитам да ми изпише нещо с което да го мажа,а не да му се бият инжекции.Ясно ми е ,че гъбичките се преборват трудно,горе-долу за около месец.
минават за колкото минат може и 6 месеца да минат не се залъгвай

защо не искаш инжекции?

Phobiaa
01-20-2015, 19:50
Първия път като отидохме на ветеринар той сам каза,че избягва да прибягва до инжекции,когато става въпрос за зайчета и морски свинчета,защото много трудно след това възтановяват храносмилането и имат проблеми.

VinDiesel
01-20-2015, 19:57
Явно е усетил, че без антибиотик няма да мине. Щом ти е казал след 2 дни .....

Не знам, може да потърсиш и друг ветеринар, като му обясниш до момента какво е правено с животинката...

Phobiaa
01-20-2015, 20:04
Да,ще видя какво ще ми каже този утре,ако не ще потърся друг,макар че в нашия град са изключително малко ветеринарите,а компетентност не може да се говори.

haritov
01-20-2015, 20:14
Да,ще видя какво ще ми каже този утре,ако не ще потърся друг,макар че в нашия град са изключително малко ветеринарите,а компетентност не може да се говори.

не е важно дали е инжекция а какво инжектираш щото може да инжектира и препарат дето да нормализира флората
иначе има антимикотични препарати дето вършат много добра работа
като ветеринар силно те съветвам да идеш при друг и поискай микроскопско изследване

иначе самия участък какво представлява кръгло ли е петното?

как се казва препарата с който мажеш?