PDA

View Full Version : 12 клас съм и не знам какво да уча !

Achilles_tw
01-27-2015, 21:27
Здравейте,аз съм момче и в момента съм 12 клас и не зная какво да правя! Не съм решил какво ще правя дали ще уча или не, и въобще какво да уча. По принцип вариантите са ми 2 единия е да замина за Германия където работи майка ми и да си търся там работа, а другия е да остана тук в България и да уча. А честно казано ми се иска да остана тук защото всичките ми приятели са тук, а и немския е много труден, аз го уча от тази година ходя на курс за първо ниво. Но дори и да започна горе долу да се оправям с езика няма да е същото като тук, няма да имам среда и да се чувствам добре поне така мисля.
А ако остана тук трябва да уча, но проблема е че съм страхотно мързелив и си пропилях годините в училище не съм учил въобще последните няколко години. Е класът като цяло ни е такъв че повечето не учим, винаги мнозинството надделява :D
Разбира се това в кръга на шегата никой не ми е виновен, че не учих. Но все пак се сетих може би доста късно, но сега разбирам колко малко време остава да реша и че от това зависи какво ще правя за е бъдеще. Но проблема е че не съм наясно какво да уча, преди да замина мисля да пробвам поне но не зная какво нямам си никаква идея ! Мислех за кинезитерапевт, но трябва биология а аз съм зле почти с всички предмети, а да не говорим за биологията в които часове не съм влизал не 100 и 200 пъти за последните 4 години както се казва, а този срок почти не съм влизал хич. Не знам какво да уча и въобще да правя да замина ли не зная, да там ще взимам много по добра заплата от тук но все пак няма да се чувствам така както тук, а в България без образование за на никъде. И все пак ако ме приемат ще се опитам сериозно да уча но ми се струва невъзможно с сегашните ми знания да ме приемат. Вие какво мислите дайте някакво предложение за това какво си заслужава да се учи и да не се влиза трудно?

Yung Armani
01-28-2015, 10:22
Пробвай рехабилитатор,аз това исках по едно време,но така и не го записах.

bonfire
01-28-2015, 20:46
Ако случайно решиш да кандидатстваш в някой университет в България, ще трябва да се понапънеш, защото нямаш особено много време за подготовка. От друга страна пък, аз мисля, че е по-добре да заминеш при майка ти, да поработиш 1-2 години и по този начин първо ще си събереш пари, за да си платиш образованието и да не товариш родителите си и второ ще имаш време да преосмислиш какво наистина искаш да учиш и какво ти е интересно.

ameli
01-29-2015, 09:10
Ама като почне да работи и да си вади сам пари, мога да се обзаложа, че няма да му се учи после :D

galen_plamen
01-29-2015, 09:38
такива несериозни ученици изобщо няма смисъл да се опитват да учат нещо

Achilles_tw1
01-29-2015, 12:21
Оф забравил съм си паролата и не можах да си влезна в другия профил :@ Аз също мисля, че започна ли работа веднъж няма да се реша да уча след това. Все пак както казах ако ме приемат ще уча въпреки че съм загубил навици мисля, че не съм идиот все пак и ще се опита да уча. Но не мога да реша, също ми стана интересно за лесотехническия специалността горско стопанство. Някой знае ли нещо за там или ако има някой който учи там нека да каже заслужава ли си да се учи тази специалност.

kalliee
01-30-2015, 06:53
Ами чувала съм, че във ВИНС Варна приемат много лесно и влизат ученици с не толкова високи оценки. Може там да пробваш, стига да ти хареса някоя от специалностите. :)

Achilles_tw1
01-30-2015, 15:41
Ами чувала съм, че във ВИНС Варна приемат много лесно и влизат ученици с не толкова високи оценки. Може там да пробваш, стига да ти хареса някоя от специалностите. :)

Ами трябва ми в София че Варна ми е доста далеч.

VinDiesel
01-30-2015, 16:02
Адвокат, прокурор, международни отношения, икономика и др.

marilyn
01-31-2015, 11:59
Вече не е толкова трудно да се влезе в университет, даже изобщо (освен МУ примерно). Не знам как се кандидатства Кинезетерапия, не съм се интересувала, но в СУ можеш и с матура да влезеш. Матурата по биология е елементарна, дори на мен ми се видя такава, при условие, че биологията ми е много зле. Спомням си как от 57мо, спортното, всички се натискаха да държат матура по биология, защото е най-лесна и е само тест.

Та... ако искаш да учиш нещо тук, няма да ти е толкова невъзможно да влезеш. Иначе съветът ми е да отидеш при майка ти, немският може да е труден, но като си там, все ще го научиш. :)