Влез

View Full Version : Гърция

Страници : 1 2 [3]

defender
02-22-2015, 12:58
"Собствения капитал в зависимост от произхода и степента на изискуемост се подразделя на: основен капитал, капиталови резерви, финансови резултати, приходи."

същия учебник

golemiq_korab_minava
02-22-2015, 13:04
Вие пак едни и същи простотии говорите, ама от 25 години само на долу вървим и става по-зле, така че вече е изтърван контрола.

golemiq_korab_minava
02-22-2015, 13:05
Няма спасение, пантерке.

golemiq_korab_minava
02-22-2015, 13:06
Ще трябва здраво да ни държиш за ръчичките.

defender
Всяка банка е длъжна да поддържа капиталова адекватност в определен размер. .
това, което казваш се нарича основен капитал, аз не съм казал, че приходите са част от основния капитал.

golemiq_korab_minava
ундабаа

yakuza_
02-22-2015, 13:11
това, което казваш се нарича основен капитал, аз не съм казал, че приходите са част от основния капитал.

А от тая статия която цитира "Има данни, че в последните дни те изнасят част от капитала към банките-майки", как знаеш, че изнасят печалбите, а не част от основния капитал?

defender
02-22-2015, 13:21
основния капитал е деклариран още при основаване на дъщерната банка в съответна държава, ако се променя основния капитал, то тя трябва да се пререгистрира или нещо такова.

основния капитал не може да се изменя когато им дойде и както им дойде според кефа.

yakuza_
02-22-2015, 13:28
основния капитал е деклариран още при основаване на дъщерната банка в съответна държава, ако се променя основния капитал, то тя трябва да се пререгистрира или нещо такова.

основния капитал не може да се изменя когато им дойде и както им дойде.

Банката е финансова институция, а не фирма. Винаги може да увеличи собствения си капитал. Това означава по-висока ликвидност на банката. Което не отговаря на въпроса ми, как разбра, че изнасяли печалба, а не част от капитала им? Аз ще ти кажа как аз го разбрах, че не е печалба - " трезорите изпитват недостиг на пари, кешовата наличност е много ограничена", това е намалена ликвидност.

DarkTemplar
02-22-2015, 13:29
Ефендито пак се проявява като икономист. :lol: :lol: :lol:

defender
02-22-2015, 13:35
Банката е финансова институция, а не фирма. Винаги може да увеличи собствения си капитал.
аз ти говорех за основния капитал

yakuza_
02-22-2015, 13:41
аз ти говорех за основния капитал

Добре, говори си, но как разбра, че изнасят печалби от 3.5млрд (след като имат 560млн) и как разбра, че е печалба, след като пише капитал и очевидно става въпрос, че намалят капитала си.

defender
02-22-2015, 13:43
финансовата институция също е търговско дружество и при регистрация в БНБ се регистрира като търговско дружество с капитал.

defender
02-22-2015, 13:55
"За разкриване на клон чуждестранна банка, той трябва да бъде със същия капитал като нашите търговски банки".

yakuza_
02-22-2015, 13:58
финансовата институция също е търговско дружество и при регистрация в БНБ се регистрира като търговско дружество с капитал.

Оф като ще го дълбаеш толкова. Основния капитал за банка е 10млн. лева, всеки с 10млн. лева може да си отвори банка.
Има капитал от първи и капитал от 2-ри ред. Капиталовата им адекватност се определя на база капитала от 1-ви ред.
1. Внесения капитал
2. Премийни резерви, свързани с т.1.
3. Фонд Резерви.
4. Други Резерви
5. Неразпределена печалба намалена с очакванията по плащания по дивиденти.

Та как от всички тия неща който съставят капитала, ти разбра, че изнасят печалба, а не примерно част от резервите си, примерно. Ако тия печалби ги държат винаги за увеличение на т.4, как това помага на държавата, като тия пари просто стоят в един трезор на централния клон на банката?

golemiq_korab_minava
02-22-2015, 14:08
Якуза, какво искаш да кажеш? Че масово чужди фирми не изнасят на вън всичко ли?

defender
02-22-2015, 14:12
Якуза, какво искаш да кажеш? Че масово чужди фирми не изнасят на вън всичко ли?

ми да, тия чужди фирми не са дошли за печалби, а от солидарност към великите, (велики-велики) и красиви българи.

Те искат да ни дават пари, а българите не ги щем тия пари и мързелуваме и не им бачкаме и седим гладни нарочно, да им е гадно на тях.

има логика

yakuza_
02-22-2015, 14:20
Ето видя, че не ти изнася и се изнесе като пръдня в гащи.

Ама това са техни пари, ако искат ще ги запалят и ще ги гасят с урината си. Те са си спечелили тия пари. Отиват купуват си ламборгини, после от там плащат заплата на Марио, който е механик там, а той отива и решава да се почерпи с бутилка българско вино, което пък връща част от тая печалба тук.
2-ри вариант. Гемията има фирма за тъпи идеи и матрьошки с вкус на оригами (безсмислено, но и неговите постове нямат смисъл). Печели годишно 5000 лева. Печалбата решава да не я дава на гадни капиталисти, нито да я реинвестира, защото отново гадни капиталисти ще му я вземат, а баба му е имала ниска пенсия и не иска, да има такава и той. Слага ги в буркани над въображаемия окачен таван (истинските са за гадните капиталисти) и така той всяка година отписва по 5000 лева от икономиката, но печалбата му е останала в България. Според теб кое ще ни помогне повече 5-те евро от виното или тия 5000 лева в буркан?

defender
02-22-2015, 14:39
ми тва е, едни произвеждат ламборджинита за 200 000, други вино за 5 лв.
Защо България не инвестира в своя българска фирма и заводи за коли.

Пазарните нисши където са големите пари са заети от западните фирми гиганти.

Що Германия примерно не даде на Китай да й приватизира автомобилните заводи на безценица.
Ето затова Германия след ВСВ се възстанови толкова бързо.

DarkTemplar
02-22-2015, 14:43
http://www.economic.bg/bg/news/4/noviyat-sauditski-kral-razdade-miliardi-na-podanitsite-si.html

Отдавна си мисля, че гемията и ефендито трябва да се преместят в арабския свят. Там социално-икономическите реалности са точно според вкусовете им.

golemiq_korab_minava
02-22-2015, 14:59
Там е работата, че в Германия и западния сектор, понеже не са били принудени да изграждат системата си отново, сега се възползват от нашата беднотия. Ако сте забелязали на Запад всичко си действа и работи по план, заразлика от тук, дето монополите изцяло командват.

anonymous708973
02-22-2015, 15:06

Що Германия примерно не даде на Китай да й приватизира автомобилните заводи на безценица.

Щото тая инвестиция ще я избиеш през крив макарон!

DarkTemplar
02-22-2015, 15:11
Не е библейско да избиваш инвестициите си, трябва да ги даваш за благотворителност и социални помощи. Ефендито ще го потвърди.

DarkTemplar
02-22-2015, 16:46
А кораба с радост ще ни обясни как една глобална война би решила всички проблеми на човечеството. ;)

yakuza_
02-22-2015, 18:04

как да не инвестираме - http://greatwall.bg/
че те не са на германската държава, а са акционери дружества

golemiq_korab_minava
02-22-2015, 18:32
монополиии

DarkTemplar
02-22-2015, 18:37
монополиии
Интересна игра, сред любимите ми е.

sladura89
03-16-2015, 15:34
Дълговете, които дават на Гърция са от типа омагьосан кръг вземаш нов заем за да изплатиш стария и благодарение на лихвите затъваш още повече в калта! Заеми могат да се опрощават като се обявят за омразни или взети против волята на народа и да се анулират доста държави се възползваха от този метод след ПСВ и ВСВ, а и наскоро Ирак така си анулираха повечето дългове, да не говорим, че Германия дължи доста пари на Гърция след загубата на ВСВ, но това е друг въпрос! Но гърците за разлика от нас са единни във всяко отношение да се вдигне цената на бензина с 2 цента или на тока и веднага се вдигат всички на масови протести докато не я върнат както е била! Та те избраха една антиглобалистка партия като СИРИЗА, което значи, че най-после са се събудили, а ние кога? :)

yakuza_
03-16-2015, 17:36
Дълговете, които дават на Гърция са от типа омагьосан кръг вземаш нов заем за да изплатиш стария и благодарение на лихвите затъваш още повече в калта! Заеми могат да се опрощават като се обявят за омразни или взети против волята на народа и да се анулират доста държави се възползваха от този метод след ПСВ и ВСВ, а и наскоро Ирак така си анулираха повечето дългове, да не говорим, че Германия дължи доста пари на Гърция след загубата на ВСВ, но това е друг въпрос! Но гърците за разлика от нас са единни във всяко отношение да се вдигне цената на бензина с 2 цента или на тока и веднага се вдигат всички на масови протести докато не я върнат както е била! Та те избраха една антиглобалистка партия като СИРИЗА, което значи, че най-после са се събудили, а ние кога? :)

Ти сигурно се ебаваш :lol:
Гърция са се отказали от репарации. Така че нищо, на никой не дължи. В края на войната мисля, че САЩ предлага финансова помощ на много държави да си оправят малко държавите, ние отказваме, но гърците приемат, та още от тогава са били на биберона за пари.
Гърците се били събудили :lol: продуктивността им е много по-малка от тая на държавите в централна и западна Европа, но вземат по-големи заплати от тях. Та те допреди 2-3 години изплащаха пенсии на мъртъвци. Когато 1/3 от страната е на хранилка от държавата, никога няма да се оправи. Какъв е стимула да работя, след като отгоре ми наливат достатъчно пари, за да бездействам без да имам грижи? Ако Германия реши, утре Гърция затваря. Никоя друга държава от ЕС, няма да им даде пари.

golemiq_korab_minava
03-16-2015, 18:06
ние сме наивни и глупави и страхливи и злобнички и отчаяни и продажни и мързеливи и разединени - кланяме на всеки с повечко влияние в региона и се озоваваме ту в едната паница, ту в другата.

golemiq_korab_minava
03-16-2015, 18:09
Ти сигурно се ебаваш :lol:
Гърция са се отказали от репарации. Така че нищо, на никой не дължи. В края на войната мисля, че САЩ предлага финансова помощ на много държави да си оправят малко държавите, ние отказваме, но гърците приемат, та още от тогава са били на биберона за пари.
Гърците се били събудили :lol: продуктивността им е много по-малка от тая на държавите в централна и западна Европа, но вземат по-големи заплати от тях. Та те допреди 2-3 години изплащаха пенсии на мъртъвци. Когато 1/3 от страната е на хранилка от държавата, никога няма да се оправи. Какъв е стимула да работя, след като отгоре ми наливат достатъчно пари, за да бездействам без да имам грижи? Ако Германия реши, утре Гърция затваря. Никоя друга държава от ЕС, няма да им даде пари.люксенбург, най-богатата държава е задлъжняла с 3 милиона за всеки нейн гражданин, с 3500% от БВП им. дерзай.

yakuza_
03-16-2015, 18:22
люксенбург, най-богатата държава е задлъжняла с 3 милиона за всеки нейн гражданин, с 3500% от БВП им. дерзай.

имат добре развит финансов сектор и привличат парични потоци, когато зад държавния дълг стой силна икономика, всеки би ти отпуснал заем, а в лицето на Гърция такава няма

И тяхната партия мечта, щеше да им опрощава/намаля данъците, те естествено спряха да ги плащат и месец по-късно обявяват, че започват да преследват хората които не плащат данъци (защото просто парите свършиха, а няма откъде да дойдат нови).

golemiq_korab_minava
03-16-2015, 19:37
3500% външния им дълг надвишава БВП.... кое не разбра? ми дай и ние един финансов сектор да си направим?

има изкуствена намеса.... която за някои хора конспирация, за други само показност, че системата е неустойчива.

yakuza_
03-17-2015, 06:46
а коя е естествената намеса :lol:
и как една неустойчива система с такъв дълг не е фалирала?
кога ще разберете, че външния дълг не е всичко

DarkTemplar
03-17-2015, 16:56
кога ще разберете, че външния дълг не е всичко
когато започнат да разбират поне малко от икономика, т.е. никога.

golemiq_korab_minava
03-17-2015, 17:00
И вие ще разберете, че тая няма да е бъде.