View Full Version : Гърция
DarkTemplar
01-29-2015, 01:03
Така или иначе обсъждаме гръцкия въпрос, нека го правим в една тема, а не пръснато в няколко.
http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8_2490/%D0%91%D1%83%D1%80%D1%8F-%D0%B2-%D1%87%D0%B0%D1%88%D0%B0-%D1%83%D0%B7%D0%BE_454512.html
Цинична, но реалистична статия за вълненията напоследък в южната ни съседка и причините за тях.
http://e-vestnik.bg/22159/siriza-gartsite-si-kupiha-edna-opasna-ilyuziya/
Ето и 2-3 по-умерено написани, но засягащи реалните проблеми на гръцкото общество.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 08:47
Гърция има да яде, но въпреки това пак ще са по-богати от нас, пак ще бъдат по-добре. Виж им селата на какво приличат, виж нашите на кво мязат.
dimitar_ak
01-29-2015, 08:51
СИРИЗА обеща нереални неща, но едно са предизборни обещания и друго е да управляваш наистина. Скоро ще им се наложи да се извиняват на избирателите си.
DarkTemplar
01-29-2015, 09:44
Гърция има да яде, но въпреки това пак ще са по-богати от нас, пак ще бъдат по-добре. Виж им селата на какво приличат, виж нашите на кво мязат.
Те винаги са били по-богати от нас, но и са много по-големи галеници на съдбата. В стремежа си "да ги предпазят" от социализма, след Втората световна война, та и до днес САЩ и ЕС наливат доста пари там и това дава огромен тласък на икономиката им. А гърците мързелуват и папат послушно, здраво харчат публични средства и хич не им е зле.
Сега ги правят тея въртели в опит да уговорят опрощаването на поредния дълг, който сами са натрупали. Дългът обаче този път е колосален и ако им опростят дори част от него, това ще създаде опасен прецедент, от който веднага ще поискат да се възползват и други длъжници - Португалия, Испания, Италия и отиде, та се не видя. Затова си мисля, че в близките месец и половина-два ще падне голямо надлъгване между новите управляващи и кредиторите им от т.нар. Тройка, пък като дойде време за падежа (през март) ще се види кой кого е надхитрил. :wink:
СИРИЗА обеща нереални неща, но едно са предизборни обещания и друго е да управляваш наистина. Скоро ще им се наложи да се извиняват на избирателите си.
И на мен така ми се струва.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 10:21
Въпреки това имат 1000 пъти по-добри политици от нашите, там обстановката още се държи. Не са предатели. Ще се обедите. Съдбата е такава каквато си направиш, а те водят по-патриотична политика. Виж им новите министри - само експерти. Явление като бивш полицай мутра - ББ ,при тях няма. Няма и турска партия на циганите.
DarkTemplar
01-29-2015, 10:26
Няма и да има, защото не са имали социализъм. 40 г. там се въртят 2 партии - ПАСОК и Нова Демокрация, които уж са леви и десни, а на практика са центристи. ЕС и САЩ им дават милиарди долари/евро, а гърците ги оползотворяват по най-глупавия възможен начин. Съгласен съм, че политиците им са по-добри от нашите и знаят как да си отстояват интересите, но средностатистическия гръцки работник е в пъти по-мързелив и непроизводителен от българския (а взема много по-добра заплата). Рано или късно някой трябва да плати масрафа (а на гърците досега все друг им го плаща).
defender
01-29-2015, 11:55
"Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц предупреди гръцкия премиер Алексис Ципрас, лидер на радикалната лява партия СИРИЗА, да не се отклонява от общата позиция на ЕС спрямо Русия в украинската криза, съобщи Ройтерс...
"С ужас забелязах, че Гърция днес изостави общата позиция на Европейския съюз по Русия", заяви Шулц пред германската телевизия Цед Де ЕФ. "Не можеш, от една страна, да искаш от Европа да покаже солидарност със собствената ти страна, както г-н Ципрас го прави, и после, като първа официална стъпка, да разцепваш общата европейска позиция", добави председателят на ЕП."
http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=1389066
ПП: то предупреждения, то закани,
така е, Гърците вместо за "великата ес война" да се стягат, пазарни отношения въртят.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 12:04
А нашите веднага клекнаха и се наведоха. Сега гледайте как южен поток минава от Гърция :)
defender
01-29-2015, 12:10
според мен, няма да я бъде тая измислена война, друго трябва да измислят, сигурно сега ИД ще ни нападне.
DarkTemplar
01-29-2015, 15:32
Казах ви - гърците си въртят гъза така, както им е удобно с цел да извлекат изгода от цялата ситуация. Типично в техен стил.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 16:07
И завиждаш ли им, а?
DarkTemplar
01-29-2015, 16:12
Много, направо се късам от завист. :D
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 16:18
Гърците с право си въртят гъза, според зависи. При положение, че никъде вече системата не работи както трябва, ми се управлява от монополи, страшно несъвършенна конкуренция (ся чета икономика :Д) , та всъщност, ако спазваш правилата и си почтен, то излизаш на последно място и те затриват. В целия свят е кофти.
Аз сега разбирам, защо си такъв защитник на демокрацията, защото 4 години си учил и си следвал за тази идеология и система. Е да, ама като специалисти в иконимиката, защо не вие не работите и не измислите креативно нов план, нови модели?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 16:20
якузата и той.
Гърците с право си въртят гъза, според зависи. При положение, че никъде вече системата не работи както трябва, ми се управлява от монополи, страшно несъвършенна конкуренция (ся чета икономика :Д) , та всъщност, ако спазваш правилата и си почтен, то излизаш на последно място и те затриват. В целия свят е кофти.
Аз сега разбирам, защо си такъв защитник на демокрацията, защото 4 години си учил и си следвал за тази идеология и система. Е да, ама като специалисти в иконимиката, защо не вие не работите и не измислите креативно нов план, нови модели?
ще ти разкрия една тайна която даскала по икономика от ТВУ-то не ти е казал - в реалния свят, съвършена конкуренция няма
въобще в реалната икономика съвършено като дума няма
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 17:28
Е няма, ама там е работата, че дори само едно общо правило да се наруши или да не се изпълнява - всичко започва да куца. А сега дефектни са много повече правила.
Кой са тия "общи правила"? И кой са тия дефектни правила.
Aeternal
01-29-2015, 17:47
Климаторник, ти си привърженик на комунистическата идеология, но си и враг на чифутската власт по света. Прав ли съм?
Северна Корея е искала 10 млрд. долара в брой и храна за преговори с Юга
Тия нали бяха самодостатъчна икономика? Пари ясно, ще им намерят място, ми храна що? Или им залепнаха стомасите...
defender
01-29-2015, 18:29
ще ти разкрия една тайна която даскала по икономика от ТВУ-то не ти е казал - в реалния свят, съвършена конкуренция няма
въобще в реалната икономика съвършено като дума няма
тва означава ли, че трябва се примиряваме с несъвършенствата и да сме като обречени.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:32
Климаторник, ти си привърженик на комунистическата идеология, но си и враг на чифутската власт по света. Прав ли съм?
Не съм превърженик на комунистическата идея, защото знам, че не сме дорасали за нея, но съм против западно-капиталистичния модел и мисля, че трябва да водим по централизирана политика.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:33
Кой са тия "общи правила"? И кой са тия дефектни правила.
На пазарната икономика бе, нали ти си икономист, ти спеца. Обясни ни по-подоброно. Защото тоя модел - пазарна икономика не върви?
defender
01-29-2015, 18:38
че трябва да водим по централизирана политика.
да братле, една по-социална Европа, насочена към малкия човек, като в Норвегия, а сега Европа се поамериканчва, тва е.
ама групичката, защитава квото дойде, те така са свикнали, праволинейната, важното да има келепир за тях сега и веднага.
Аз им викам електорат на статуквото, квото дойде те са с вятъра, а след 20 година ако системата е друга пак ще са за нея, а ще плюят тая система.
Aeternal
01-29-2015, 18:38
Не съм превърженик на комунистическата идея, защото знам, че не сме дорасали за нея, но съм против западно-капиталистичния модел и мисля, че трябва да водим по централизирана политика.
Тоест си за тоталитаризъм и антисемитизъм?
Aeternal
01-29-2015, 18:39
да братле социалната Европа, точно като в Норвегия, а сега Европа се поамериканчва, тва е.
ама групичката, защитава квото дойде, те така са свикали, праволинейната, важното да има келепир за тях сега и веднага.
Кой ги защитава, покажи поне 1 пост? Само си блееш и формираш групички.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:41
Тоест си за тоталитаризъм и антисемитизъм?
хяхяхяхях
айде спри се
Аз съм за независимост от ЕС и САЩ и поставяне на професионално правителство, което да разбие олигарсите, да въведе нова ценностна система на образование и култура и традиции, а циганите вън..
defender
01-29-2015, 18:42
Кой ги защитава, покажи поне 1 пост? Само си блееш и формираш групички.
добре, тогава, кажи ми нещо в тая система, в което ти виждаш недостатък в него и искаш да се промени към по-добро.
демек демократ-расист
корабче, що не си ходиш в Гърция ?
Виж, чак за второ поколение емигранти дават гражданство : http://en.protothema.gr/new-govt-to-give-greek-citizenship-to-second-generation-migrants/
Пръждосвай се ! :)
едит; оп, нвм. Така е само заглавията като чета. То било за на имигранти чаветата. Кой нормален човек ще отиде да живее в Гърция е мистерия ама как да е
Aeternal
01-29-2015, 18:44
ти ми кажи нещо в тая система, което ти да виждаш недостатък в него и да искаш да се промени.
Аз да ти кажа, малко ли съм писал за това, бях пуснал цяла тема с точки, които трябва да се предприемат, а ти само пускаш някви пропагандни линкове на мизерната Русия.
Aeternal
01-29-2015, 18:45
хяхяхяхях
айде спри се
Аз съм за независимост от ЕС и САЩ и поставяне на професионално правителство, което да разбие олигарсите, да въведе нова ценностна система на образование и култура и традиции, а циганите вън..
И като се отделим от ЕС, което е против финансовия интерес на България, къде ще идем и с кой ще търгуваме?
И като се отделим от ЕС, което е против финансовия интерес на България, къде ще идем и с кой ще търгуваме?
союз разрушимый республик голодных...
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:46
добре, тогава, кажи ми нещо в тая система, в което ти виждаш недостатък в него и искаш да се промени към по-добро.
Производство. Каквото и да е, трябва да има работа за всеки. После тея пари трябва да се разпределят за различни позлезни нужди.
defender
01-29-2015, 18:47
Аз да ти кажа, малко ли съм писал за това, бях пуснал цяла тема с точки, които трябва да се предприемат, а ти само пускаш някви пропагандни линкове на мизерната Русия.
моите линкове за Русия са сигурно почти 99% свързани с конфликта в Украйна. Кога съм възхвалявал техни режим или икономика.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:48
С остналия свят?
Не е нужно да се отделяме от ЕС, нужно е ЕС да бъде променен, или изграден на ново.
Но какво в действителност ще стане = вкарват ни във война с Русия..
Aeternal
01-29-2015, 18:48
мойте линкове за Русия са сигурно почти 99% свързани с конфликта в Украйна. Кога съм възхвалявал техни режим или икономика.
Щото в момента Руската пропаганда цели масова дезинформация точно по този въпрос.
Как сам се издаваш....
Русия започна войната.
Не ми допада, че все по-често започвам да чета такива глупости.
РУСИЯ ЗАПОЧНА ВОЙНАТА!
defender
01-29-2015, 18:50
дето се вика ес си е пореден опит за нова "Римска империя".
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:51
Русия започна войната.
Не ми допада, че все по-често започвам да чета такива глупости.
РУСИЯ ЗАПОЧНА ВОЙНАТА!
Америка и НАТО я започнаха!!!
Какво дирят по границите й?
Не ме интересува кой я започнал ве, ама америка ни подготвя да ни включи
Aeternal
01-29-2015, 18:52
дето се вика ес си е пореден опит за нова "Римска империя".
Да искат и да правят гладиаторски битки с руски роби.
http://cdn.yourepeat.com/media/gif/000/258/201/41e5d7cbb8beb13ded921052066d21f0.gif
defender
01-29-2015, 18:53
Как сам се издаваш....
доообре, издавам се, баси.
дишай
Америка и НАТО я започнаха!!!
Какво дирят по границите й?
Не ме интересува кой я започнал ве, ама америка ни подготвя да ни включи
По-скоро да складират ядрено оръжие се готвят.
По време на студената война е имало към 4к ядрени бомби на територията на ФРГ
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:56
сложат ли бази до Шабла, ще сме ударени до 2 години
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 18:56
ако не излезем от НАТО. както Гърция се подготвя, хихихи
defender
01-29-2015, 18:57
добре Търнале, ми глобализма кво е...
Александър Македонски към кво се е стремил, Римската империя към кво се е стремила, Хитлер към кво се е стремил.
сега е същото само че в съвременен вариант.
Aeternal
01-29-2015, 18:58
добре Търнале, ми глобализма кво е...
Александър Македонски към кво се е стремил, Римската империя към кво се е стремила, Хитлер към кво се е стремил.
сега е същото само че в съвременен вариант.
А Русия към какво се стреми?
и ударят ли базата смятай ще цялата планета е заминала
ти как ги мислиш тия въобше ?
DarkTemplar
01-29-2015, 18:59
ама групичката, защитава квото дойде, те така са свикнали, праволинейната, важното да има келепир за тях сега и веднага.
Аз им викам електорат на статуквото, квото дойде те са с вятъра, а след 20 година ако системата е друга пак ще са за нея, а ще плюят тая система.
Къде си бе Бaреков, врага на статуквото? Ще раздаваш ли кебапчета? :D
моите линкове за Русия са сигурно почти 99% свързани с конфликта в Украйна. Кога съм възхвалявал техни режим или икономика.
А Евразийския съюз и православието?
defender
01-29-2015, 18:59
базата в Шабла за нула време е разрушена, ако почне война, с ракети от към морето, яд ме е за това, че е прекрасно местенце.
А Русия към какво се стреми?
те сами си казаха - СССР. Путин смята независимостта на бившите съветсти републики за 'временен феномен'.
Крайно време му е да го сполети някой 'случаен' рак или сърдечен удар
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:00
и ударят ли базата смятай ще цялата планета е заминала
ти как ги мислиш тия въобше ?
Да бе, цялата планета ли замина удрариха ЛИБИЯ, СИРИЯ, ИРАК, ВИЕТНАМ, УКРАЙНА?
defender
01-29-2015, 19:00
Къде си бе Бaреков, врага на статуквото? Ще раздаваш ли кебапчета? :D
ми не съм враг на статуквото, демокрацията има много положителни черти.
изглежда май не си много умен да ме разбереш или чисто заяждане.
или най-вероятното се прайш.
DarkTemplar
01-29-2015, 19:02
С остналия свят?
Не е нужно да се отделяме от ЕС, нужно е ЕС да бъде променен, или изграден на ново.
Здравей Воленчо, как мина сутрешното гостуване в bTV?
golemiq_korab_minava
базата в Шабла за нула време е разрушена, ако почне война, с ракети от към морето, яд ме е за това, че е прекрасно местенце.
там ходим на лов... поне ще свалят и няколко ветрогенератора с ракетите
Aeternal
те сами си казаха - СССР. Путин смята независимостта на бившите съветсти републики за 'временен феномен'.
Крайно време му е да го сполети някой 'случаен' рак или сърдечен удар
А каква е основната международна доктрина на СССР? Интернационализма, ленинската всемирна (всемир - вселена, целият свят) социалистическа република. И ще ми говорите за глобализъм.
там ходим на лов... поне ще свалят и няколко ветрогенератора с ракетите
нали ... по-важно е да убиваш животни, отколкото чиста енергия
византиец мърляв
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:04
Здравей Воленчо, как мина сутрешното гостуване в bTV?
волен е прав
друг е въпроса че е курва
DarkTemplar
01-29-2015, 19:04
ми не съм враг на статуквото, демокрацията има много положителни черти.
изглежда май не си много умен да ме разбереш или чисто заяждане.
или най-вероятното се прайш.
Не, просто ти си най-мазния лицемер и ветропоказател в този форум, който си сменя мнението стотици пъти в хода на една и съща серия от дискусии. Нон-стоп плюеш западния модел, глобализма и капитализма, а сега ми казваш "не съм враг на статуквото". Или си невменяем, или си лицемер.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:06
византиец мърляв
Чиста енергия> ЗНАеш ли колко птици убиват и как вредят със нискочестотните си звузи> не остана животно
defender
01-29-2015, 19:11
Не, просто ти си най-мазния лицемер и ветропоказател в този форум, който си сменя мнението стотици пъти в хода на една и съща серия от дискусии. Нон-стоп плюеш западния модел, глобализма и капитализма, а сега ми казваш "не съм враг на статуквото". Или си невменяем, или си лицемер.
казах не съм враг на демокрацията, поне до там до където нечии интереси не почнат да я изкривяват, защото за мен демокрацията сега, в доста неща е само привидна.
DarkTemplar
01-29-2015, 19:15
волен е прав
друг е въпроса че е курва
Волен е поредният манипулатор, който умело рови в раните на обществото ни и извлича политически (и икономически дивиденти от това). А партията му е няма такъв политически Франкенщайн - за 10 г. обиколи от крайно дясно (див национализъм и ксенофобия) до крайно ляво (социалните искания, войната с ЕРП-тата, подкрепата на новата тройна коалиция при Орешарски, войнствената русофилия). Абсолютен цирк с цел трупане на рейтинг и гарантирано място в парламента.
казах не съм враг на демокрацията, поне до там до където нечии интереси не почнат да я изкривяват, защото за мен демокрацията сега, в доста неща е само привидна.
В такъв случай май е време да те светна, че идеална демокрация има само в книгите, не и в реалността. И проблемът не е в самата демокрация, а в хората, които я прилагат. Така е с всяка идеология/доктрина, независимо дали е политическа, икономическа или религиозна.
defender
01-29-2015, 19:18
византиец мърляв
да бе, като те гледам кво ти е отошението към бедните, ся изведнъж взе, че за животните се загрижи.
яко объркана ценностна система, май.
първи беше ЗА, база на нато в Шабла, сега изведнъж милите животни, кораба бил мърляв.
за 10 г. обиколи от крайно дясно (див национализъм и ксенофобия) до крайно ляво (социалните искания, войната с ЕРП-тата, подкрепата на новата тройна коалиция при Орешарски, войнствената русофилия).
Сериозен въпрос без да троля - винаги съм се чудил защо толкова много хора в Б-я са едновременно крайни ксенофоби и националисти, а в същото времето русофили и ония на север са им 'братушки'.
Другото - масово хейтят западноевропейци и американци, но като дойдат тук тези същите и им се хилят като варени глави насреща и подлизурничат. Да кажеш, да просто им 'мразят' държавите, ама те дори не са стъпвали там.
Много са ми странни хората тук. Едниственото обяснение, което имам е, че сме народ комплексари, а такива като Волен изглеждат 'силни' на думи и затова доста им се връзват. Нещо като Хитлер през 30-те. То всъщност затова и на тоталитарните държави химновете са толкова величави.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:27
Волен е поредният манипулатор, който умело рови в раните на обществото ни и извлича политически (и икономически дивиденти от това). А партията му е няма такъв политически Франкенщайн - за 10 г. обиколи от крайно дясно (див национализъм и ксенофобия) до крайно ляво (социалните искания, войната с ЕРП-тата, подкрепата на новата тройна коалиция при Орешарски, войнствената русофилия). Абсолютен цирк с цел трупане на рейтинг и гарантирано място в парламента.
В такъв случай май е време да те светна, че идеална демокрация има само в книгите, не и в реалността. И проблемът не е в самата демокрация, а в хората, които я прилагат. Така е с всяка идеология/доктрина, независимо дали е политическа, икономическа или религиозна.
хехе, ама по-пагубна за нацията ни от тази глобализация днес не е имало. По пагубна за нашия народ система е нямало. Тая демокрация 25 години не я постигнахме, излязохме от всякакви граници, продохме се на всички.
Преди може изкуствено да е било, но Русия ни е поддържала цяла индустрия.
Всъщност като се замисля ... другият вариант е да имаме твърде много продажни византийци сред населенението, дето си дават гъза за 2 фабрики и сигурна заплатка (партийна)
Май е време за расова чистка - Циганите ВЪН! Гърците ВЪН !
Aeternal
01-29-2015, 19:30
Преди може изкуствено да е било, но Русия ни е поддържала цяла индустрия.
И това изречение го написа, без дори малко да ти светне червената лампа. Дори мъничко?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:30
И това изречение го написа, без дори малко да ти светне червената лампа. Дори мъничко?
не, казвам факти. Преди сме имали достойнство и собствена армия, днес сме путки.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:32
http://btvnovinite.bg/article/svetut/gorbachov-rusija-i-sasht-vodjat-studena-vojna.html
освободителят ви какво казва?
Aeternal
01-29-2015, 19:33
не, казвам факти. Преди сме имали достойнство и собствена армия, днес сме путки.
За тебе феодалната зависимост е проява на достойнство?
За тебе това, че българският държавен глава казва, че от него нищо не зависи е проява на достойнство?
За тебе това, че сме били в такава безсрамна зависимост от държава, дошла в България с танковете, е проява на достойнство?
Ти четеш ли се като пишеш?
че им запари на гъза на монголците казва
чакай да хвръкнат и от суифт и гледай как ще рупат марули. То и ние ще го отнесем отчасти, ама ще преживея без парно 2 месеца в годината. Фабриките ни и без т'ва ги държат мутри - да фалират, през оня ми е.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:35
Били сме студена война. Разбира се че всички държави от всеки сектора са били зависими от системата, но сравненеи с днес, разликата е, че и днес сме зависими също толкова, само че сме още по зле.
За тебе феодалната зависимост е проява на достойнство?
За тебе това, че българският държавен глава казва, че от него нищо не зависи е проява на достойнство?
За тебе това, че сме били в такава безсрамна зависимост от държава, дошла в България с танковете, е проява на достойнство?
Ти четеш ли се като пишеш?
той тоа византиец к'во му се обясняваш
интересно че хем е против кинтите, хем в кинтите вижда 'достойнство'
византиец бе ;д генетично е при тях ;д като евреите едно време, ама умножено по хиляда
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:38
византиец бе ;д генетично е при тях ;д като евреите едно време, ама умножено по хиляда
ти си този с кинтите
аз съм за система , която не кара кинтите да са основно средство за успеха
ти си прост византиец и ник'ва работа нямаш да си за каквото и да било в моята държава
ходи си при себеподобните в кенефа на юг от тук. Гледам си правят оргия с турчолята и монголците, ще ти допадне.
Aeternal
01-29-2015, 19:40
ти си този с кинтите
аз съм за система , която не кара кинтите да са основно средство за успеха
А какво да е основно средство, гъзоблизството, изменничеството, доносничеството, предателството? Все са средства на миналия режим.
хърр дърр трябва ни армия
хърр дърр турция тва турция онова хъррр
И са к'во излиза - турците и гърчолята си строят тръбаааа. Май верно ни трябва армия - ама да ринем византийци с нея.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:41
ти като си американец казвам ли ти нещо?
defender
01-29-2015, 19:41
че византийците за тяхното време са били нещо подобно на "американци" ве, сегашно време.
люлка на цивилизацията
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:42
А какво да е основно средство, гъзоблизството, изменничеството, доносничеството, предателството? Все са средства на миналия режим.
бедни е нямало, демографска криза също.
DarkTemplar
01-29-2015, 19:43
Сериозен въпрос без да троля - винаги съм се чудил защо толкова много хора в Б-я са едновременно крайни ксенофоби и националисти, а в същото времето русофили и ония на север са им 'братушки'.
Другото - масово хейтят западноевропейци и американци, но като дойдат тук тези същите и им се хилят като варени глави насреща и подлизурничат. Да кажеш, да просто им 'мразят' държавите, ама те дори не са стъпвали там.
Много са ми странни хората тук. Едниственото обяснение, което имам е, че сме народ комплексари, а такива като Волен изглеждат 'силни' на думи и затова доста им се връзват. Нещо като Хитлер през 30-те. То всъщност затова и на тоталитарните държави химновете са толкова величави.
Защото са израснали в такава среда и възпитани по такъв начин. Българинът масово не е способен на самостоятелно критично мислене, той е възпитан да зубри определени факти и да вярва в различни постулати, спуснати му от семейна/социална среда, без да анализира нито едните, нито другите. И всичко това за мен е абсолютна заслуга на социализЪма, който всячески се постара да превърне хората в роботизирани идиоти с колективно мислене, които сляпо вярват и защитават доктрина/идеологията, която им е внушена, прекланят се пред силния на деня, защото са респектирани от него и вечно очакват някой друг да им реши проблемите.
Такива хора сляпо вярват в колектива и се крият зад колективното, защото се страхуват да бъдат индивидуалности и да понесат индивидуална отговорност за едно или друго действие/събитие. Въпросните хора са изтъкани от предразсъдъци, не приемат различните (независимо дали са турци, цигани, евреи, недъгави или педераси), защото се страхуват и не знаят какво да очакват от тях. Те не желаят да си разширят светогледа, пак от страх, да не би да научат нещо, което да разклати "принципите" им.
Повечето от тях са лицемери и се крият зад традиционния морал, религията, постоянно обсъждат колко е скапано това или онова в обществото/държавата/света, а самите те не правят нищо, за да го променят. Въобще това е много тежка болест, която води до социална апатия и безкритично приемане на статуквото. И най-вече води до сляпо подчинение на системата. Мравките/пчелите-работнички никога не се вдигат на бунт срещу Кралицата, те просто си изпълняват трудовите задължения.
https://www.youtube.com/watch?v=joy71VQiTa8
Тук има интересна дискусия по въпроса, която засяга и доста от актуалните проблеми. 20-тина минути е, ако ти се занимава, гледай го.
Aeternal
01-29-2015, 19:44
бедни е нямало, демографска криза също.
Кризата точно от комунистите тръгва, почва през 60-те години. И бедни не е имало, щото всички са били еднакво бедни.
Почна се пак цикъла, ся пак трябва да ти се обяснява в какъв сапунен мехур са си живуркали.
че византийците за тяхното време са били тогавашните "американци" ве, сегашно време.
дае император Обама 'дето властва над света от Обамополис, нали ?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:46
този пък гъзолизец не мога да го понасям
вие вярвате сляпо в американската демокрация, не ние
defender
01-29-2015, 19:46
ми за тяхната цивилизация по онова време, така е било,
сега няма смисъл да сравняваме цивилизациите, в различни времена живеем.
Aeternal
01-29-2015, 19:48
този пък гъзолизец не мога да го понасям
вие вярвате сляпо в американската демокрация, не ние
Никой не вярва в САЩ. Повечето тука смятаме САЩ също толкова сбъркано явление като Русия.
Ти сляпо вярваш че 2+2=5.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 19:49
Кризата точно от комунистите тръгва, почва през 60-те години. И бедни не е имало, щото всички са били еднакво бедни.
Почна се пак цикъла, ся пак трябва да ти се обяснява в какъв сапунен мехур са си живуркали.
комунизъм е най-лошото, което ако продължаваме така ще ни връхлети , добре е да променим днешната система сега, да направим някакъв нов модел демокрация или социализъм , от колкото да чакаме диктатурата да се върне или да изчезнем.
ахахаха
минавам само да отбележа, че сте култови и ви чета с удоволствие :Д
ми за тяхната цивилизация по онова време, така е било,
сега няма смисъл да сравняваме цивилизациите, в различни времена живеем.
хвърляш някакво празно твърдение и после го затвърждаваш, твърдейки, че нямало смисъл да го коментираме, 'щото просто са различни епохи иде реч.
Ми окей
Дай и аз да пробвем
Ми коренно различна цивилизация е било брат - абсолютна власт, нищожни граждански права, религиозен фанатизъм.
Няма смисъл да сравняваме, в различни времена живеем.
https://www.youtube.com/watch?v=joy71VQiTa8
Тук има интересна дискусия по въпроса, която засяга и доста от актуалните проблеми. 20-тина минути е, ако ти се занимава, гледай го.
Ще го погледна, мерси !
Aeternal
01-29-2015, 19:53
комунизъм е най-лошото, което ако продължаваме така ще ни връхлети , добре е да променим днешната система сега, да направим някакъв нов модел демокрация или социализъм , от колкото да чакаме диктатурата да се върне или да изчезнем.
Така е, сегашната мутрофикация трябва да спре. Но не ни трябва външна помощ. Още по-малко Руска.
DarkTemplar
01-29-2015, 19:53
Ще го погледна, мерси !
Моля. Ще видиш как в 20-тина мин. са събрани "размисли и страсти" за националния ни манталитет, русофилията/русофобията, политическия ни живот, войната в Украйна и т.н.
defender
01-29-2015, 19:56
Ми коренно различна цивилизация е било брат - абсолютна власт, нищожни граждански права, религиозен фанатизъм.
ми аз не съм казал, че сегашната светска система не е по-съвършена, все пак има еволюция.
Но за тяхното време това е било модела.
defender
01-29-2015, 20:08
Моля. Ще видиш как в 20-тина мин. са събрани "размисли и страсти" за националния ни манталитет
дай и за мeне нещо уе, да го погледна :D
DarkTemplar
01-29-2015, 20:11
Постнато е в темата, така че ако искаш, го гледай и ти, макар че едва ли ще ти допадне.
defender
01-29-2015, 20:11
ми искам и на мене нещо и да е по-хубаво от на Ауриса
мерси
да го погледна
defender
01-29-2015, 20:16
дае император Обама 'дето властва над света от Обамополис, нали ?
ахахаха, добре е тва, брао.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 20:17
Така е, сегашната мутрофикация трябва да спре. Но не ни трябва външна помощ. Още по-малко Руска.
Сега ЕС се управлява от САЩ, както и НАТО. Квото кажат, ние се съгласяваме иначе санкции. Като направим нещо изгодно за нас - ни нападат и притисикат от всички страни, не сме държава... и кво ще стане -гражданска война. руснаците сега се избиват по братски, утре и ние... е , ако се събудим де
И другия проблем е, че частния сектор е НАД ДЪРЖАВАТА
И като свалим гербаристите, 1 милион души ще се обявят срещу нас, а ЕРП-тата няма как да ги раскараме без радикални действия.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 20:32
http://btvnovinite.bg/article/svetut/pentagona-iska-da-razpolozhi-tezhka-bojna-tehnika-v-iztochna-evropa.html
Aeternal
01-29-2015, 20:43
Сега ЕС се управлява от САЩ, както и НАТО. Квото кажат, ние се съгласяваме иначе санкции. Като направим нещо изгодно за нас - ни нападат и притисикат от всички страни, не сме държава... и кво ще стане -гражданска война. руснаците сега се избиват по братски, утре и ние... е , ако се събудим де
И другия проблем е, че частния сектор е НАД ДЪРЖАВАТА
И като свалим гербаристите, 1 милион души ще се обявят срещу нас, а ЕРП-тата няма как да ги раскараме без радикални действия.
Сбъркал съм, мислех те за объркан, а ти си просто тъп. Не виждам смисъл да продължавам да я водя тая дискусия.
Последен въпрос, как ще постигнеш хуманна цел с нехуманни средства?
DarkTemplar
01-29-2015, 20:43
http://btvnovinite.bg/article/svetut/pentagona-iska-da-razpolozhi-tezhka-bojna-tehnika-v-iztochna-evropa.html
Въпросната идея циркулира в публичното пространство от няколко месеца и изглежда логична предвид събитията в Украйна. Става въпрос за отбрана и сигурност, не за провокация към Русия.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 20:54
Сбъркал съм, мислех те за объркан, а ти си просто тъп. Не виждам смисъл да продължавам да я водя тая дискусия.
Последен въпрос, как ще постигнеш хуманна цел с нехуманни средства?
няма революция без жертви
defender
01-29-2015, 21:02
Ще го погледна, мерси !
кво стаа бе аурисе, да не би три пъти да го превърте.
ела разкажи първи впечатления. медиите те чакат, за коментар
същите неща дето си ги дъвчем тук в общи линии, но по-елегантно поднесени
Инджев ми се стори итнересен. И преди съм казвал, че не следя бг медиите като цяло, и но реших да му погледна блога.
Видях и че е бил част от ДС, та прочетох и някаква статия в блога му, в която обяснява как се е стигнало дотам.
Свестен човек изглежда.
defender
01-29-2015, 21:16
православието?
че то демокрацията е бъгава демо версия на православието
DarkTemplar
01-29-2015, 21:18
А Евразийският съюз не е ли бъгава версия на СИВ?
defender
01-29-2015, 21:24
ми не знам, но от към християнски ценности май са по-добре от ес. В ес е заложено откровено толериране на атеизъм.
DarkTemplar
01-29-2015, 21:28
Добре, че са християнските ценности, да поддържат тая режисирана от Кремъл бутафория.
http://ivo.bg/2015/01/29/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B9%D1%81%D 0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7-%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BC%D1%8B/
defender
01-29-2015, 21:31
говора в чисто морален духовен аспект, а не в икономически. Не може държавата в своето законодателство да допуска приравняване на злото на доброто само в името на печалбата.
DarkTemplar
01-29-2015, 21:32
Моралният аспект е важен, но от векове не той е водещият в развитието на обществените отношения. Само с морал благоденствие не се постига, трябва и акъл.
http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/01/24/2458921_evropa_ne_e_na_hristos_evropa_e_na_razuma/
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:34
оф, глупости говориш дефендер, какво християнство, какви 5 лв ги 3бе в кремъл? Гледат само да запазят влияние да не се разпаднат.
Евразйийския съиз не може да ни спаси от самите себе си.
Ефенди, до съвременното право тръгва от атеизма
https://www.edx.org/course/justice-harvardx-er22-1x
гледай го поне колкото да имаш за какво да се заяждаш
по-интересни ще са ти шикалкавениците ако си барем малко образован по въпроса
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:38
а тоя атеизъм си го заврете отзад. Заради атеизма днес всички са толкова развратни мърши
defender
Моралният аспект е важен, но от векове не той е водещият в развитието на обществените отношения. Само с морал благоденствие не се постига, трябва и акъл.
http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/01/24/2458921_evropa_ne_e_na_hristos_evropa_e_na_razuma/
ми материализма също е морал, всичко е морал, печалбарството също гради морал за печелене, всичко е морал, но то зависи върху какво ти се гради морала, върху каква основа.
върховенството на закона също е морал.
акъла е до колко може да се задълбочиш в морала на този, който ти го създава. В твоя случай материализма.
DarkTemplar
оф, глупости говориш дефендер, какво християнство, какви 5 лв ги 3бе в кремъл? Гледат само да запазят влияние да не се разпаднат.
Тук съм напълно съгласен с кораба.
Въпросът е корабе, защо приемаш това "запазване на влияние с цената на всичко" като нещо справедливо (или както би казал ефендито 'правдиво') ?
ми материализма също е морал, всичко е морал, печалбарството също гради морал за печелене, всичко е морал, но то зависи върху какво ти се гради орала, върху каква основа.
върховенството на закона също е морал.
акъла е до колко може да се задълбочиш в морала на този, който ти го създава. В твоя случай материализма.
Ти осъждаш липсата на традиционен религиозен морал, а не за този наложен от капиталистическата система (който за теб е лош, вреден). А двата са напълно различни.
defender
01-29-2015, 21:40
Ефенди, до съвременното право тръгва от атеизма
както казах всяко нещо към което се стреми човек му гради морал, атеизма също гради морал. Друг е въпроса до колко е правилен.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:41
Тук съм напълно съгласен с кораба.
Въпросът е корабе, защо приемаш това "запазване на влияние с цената на всичко" като нещо справедливо (или както би казал ефендито 'правдиво') ?
Защото Русия е единствената, която се възпротивява и държи до известна граница американската хегемония
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:42
и защото знам, че опитат ли да я смачкат, ще има ядрена война, а те точно на там вървят.
defender
01-29-2015, 21:44
Евразйийския съиз не може да ни спаси от самите себе си.
християнството е било преди Кремъл, нищо общо.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:46
vsichkite sa ateisti i tam
defender
01-29-2015, 21:47
ми дреме ми кви са, кво общо има какви са. аз не преценям хората по това дали са атеисти или не. Определям ги по поведението им.
DarkTemplar
01-29-2015, 21:47
Защото Русия е единствената, която се възпротивява и държи до известна граница американската хегемония
Тоест ти на практика не си "За Русия", а "Срещу САЩ"?
vsichkite sa ateisti i tam
По-лошо, там са лицемерно набожни, което е много по-опасно от атеизма. И тази тенденция датира още от Ленин и Сталин.
DarkTemplar
01-29-2015, 21:50
ми дреме ми кви са, кво общо има какви са. аз не преценям хората по това дали са атеисти или не. Определям ги по поведението им.
А по какво ги преценяш, ефенди? По това дали споделят твоите "правилни възгледи", или имат свои собствени?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:53
az syshto sym ateist :д
България няма кой да я защити, ако поискаме да се отделим от прегръдката на САЩ. освен Русия, аресвам руснаците. :Д
defender
01-29-2015, 21:53
по това, по което ти определящ някой дали нарушава закона или не.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:54
Имаме много повече изгода да водим добри отношения с близка държава като Русия, от колкото да ни дупчат добруджата за шистоф газ.
Aeternal
01-29-2015, 21:55
Хиляди думи и стотици страници бяха изписани щото климатроника просто 'аресва' Русия.
gg
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:57
Хиляди думи и стотици страници бяха изписани щото климатроника просто 'аресва' Русия.
gg
вие като сте с НАТО и САЩ... без да ги харесвате кво правим?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 21:58
еее не сме в многополюсен свят още
DarkTemplar
01-29-2015, 22:01
по това, по което ти определящ някой дали нарушава закона или не.
На мен не ми е работата да определям кой нарушава законите, за това си има съответните органи (следствие, прокуратура, съд). Мога да изкажа кое за мен е приемливо и кое не, но това е мое лично мнение, което няма юридическа/наказателна сила.
Това, което провокира този сегмент от дискусията е, че твоето мерило за света е религиозният морал, който e съвсем различен от гражданския/светския и отдавна не е основният критерий за стойността на едно или друго нещо. Ако искаш, върни се в Средновековието, тогава възгледите ти ще отговарят на реалността. :wink:
gg
След хилядите демагогии, беше въпрос на време да си го признае.
defender
01-29-2015, 22:01
Ти осъждаш липсата на традиционен религиозен морал, а не за този наложен от капиталистическата система (който за теб е лош, вреден). А двата са напълно различни.
и двете са си един вид философия, капитализма също си е религия, но в богове, които виждаш сетивно.
сетивни богове, а не духовни. затова се нарича светска религия.
даже дори и не можеш да ги видиш де, аз не знам дали някой е виждал пазара сетивно.
Пазара определя правилата, но не можеш да го видиш, виждащ само неговите плодове и творения. Същата работа като християнството.
Aeternal
01-29-2015, 22:02
вие като сте с НАТО и САЩ... без да ги харесвате кво правим?
Щото в главичката ти Русия е сама срещу целия свят и трябва да си или с нея или против нея.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:05
Щото в главичката ти Русия е сама срещу целия свят и трябва да си или с нея или против нея.
лека полека НАТО империята завладя по-голяма част от Света и изолира Русия, нещо не ясно?
Да , вие сте недоволни, но в същото време не правите нищо.
Aeternal
01-29-2015, 22:07
лека полека НАТО империята завладя по-голяма част от Света и изолира Русия, нещо не ясно?
Да , вие сте недоволни, но в същото време не правите нищо.
Дреме ми и за Русия и за НАТО.
DarkTemplar
01-29-2015, 22:08
и двете са си един вид философия, капитализма също си е религия, но в богове, които виждаш сетивно.
сетивни богове, а не духовни. затова се нарича светска религия.
даже дори и не можеш да ги видиш де, аз не знам дали някой е виждал пазара сетивно.
Пазара определя правилата, но не можеш да го видиш, виждащ само неговите плодове и творения. Същата работа като християнството.
Искаш да кажеш, че приравняваш "злия демоничен пазар", който въвежда хората в изкушения и ги кара да нарушават Божиите заповеди в името на собственото си оцеляване, на светлата божия промисъл?
defender
01-29-2015, 22:09
сигурно след векове за нашето време в учебниците по история ще пише:
"Пра-пра българите вярвали в бог на име Пазар, чрез този бог хората се обединили в едно глобално племе (подобно примерно на Перун,Тангра).
Пазар бил богът на търговците, подобно на Хермес примерно."
е ква разлика ве.
само дето сега съвременните хора се мислят за някакви супер интелигентни видиш ли, ама същите племенни вождове сте си.
Aeternal
01-29-2015, 22:12
"Пра-пра българите вярвали в бог на име Пазар, чрез този бог хората се обединили в едно глобално племе (подобно примерно на Перун,Тангра).
е ква разлика ве.
само дето сега съвременните хора се мислят за някакви супер интелигентни видиш ли, ама същите племенни вождове сте си.
Ще ходим в Руското племе, там имат хероин и порно!
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:13
Дреме ми и за Русия и за НАТО.
а не ти ли е тъпо, че си колонизиран от НАТО?
Aeternal
01-29-2015, 22:14
Тъпо ми е точно толкова, колкото и че съм бил колонизиран от СССР.
аз нищо против НАТО нямам. Това е отбранителен съюз - кого са нападали досега неоправдано ? Не питам САЩ кого са нападали, а НАТО.
Ефенди, https://www.youtube.com/watch?v=QRQv74J7oSk
Look around, buddy
DarkTemplar
01-29-2015, 22:16
е ква разлика ве.
Разликата е, че еволюцията и цивилизацията явно са подминали някои и те още си живеят в родово-общинния строй, където всичко е безплатно и общо и се кланят на невидими сили и божества. :wink:
Ще ходим в Руското племе, там имат хероин и порно!
Задълже!
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:16
Тъпо ми е точно толкова, колкото и че съм бил колонизиран от СССР.
Русия днес не е СССР,
не осъзнаваш ли че ставаме малцинство?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:17
аз нищо против НАТО нямам. Това е отбранителен съюз - кого са нападали досега неоправдано ? Не питам САЩ кого са нападали, а НАТО.
Ефенди, https://www.youtube.com/watch?v=QRQv74J7oSk
Look around, buddy
НАТО Е САЩ
Aeternal
01-29-2015, 22:17
Русия днес не е СССР,
не осъзнаваш ли че ставаме малцинство?
Не, само дето Путин заяви, че иска да е.
Почнали сме да изчезваме точно под съвеското управление и точно заради него сега е така.
НАТО Е САЩ
пак те питам - НАТО кого са нападали ?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:20
КОЛКО БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ ЗАГИНАХА В ИРАК??
ЗАЩО УНИЩОЖИХА АРМИЯТА НИ?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:22
Не, само дето Путин заяви, че иска да е.
Почнали сме да изчезваме точно под съвеското управление и точно заради него сега е така.
Демокрацията изчезнахме , не тогава. Путин не иска никакъв СССР комунизъм, ами под царската форма. ;) За силна икономика, да сме независими от САЩ/
defender
01-29-2015, 22:23
САЩ в НАТО ли е?
КОЛКО БЪЛГАРСКИ ВОЕННИ ЗАГИНАХА В ИРАК??
ЗАЩО УНИЩОЖИХА АРМИЯТА НИ?
Българските военни в Ирак бяха доброволци. Ти ли ще решаваш вместо тях дали искат да участват в операции на НАТО ?
САЩ в НАТО ли е?
И Норвегия е в НАТО. И ?
defender
01-29-2015, 22:24
"САЩ и НАТО обявиха края на мисията си в Афганистан"
DarkTemplar
01-29-2015, 22:24
Защото: Европа НЕ е Христос. В темелите на Европа са вградени християни (Августин, Тома), езичници (Сократ, Аристотел), еретици (Галилео, Хобс), както и поне един файтон видни атеисти, постоянно гаврещи се с Христос.
Тази комбинация създава първичната супа, от която се появява днешна Европа. Но тя се появява едва в момента, в който престава да си казва: "Знам, че съществувам, защото живея през моя Пастир", а заявява:
"Знам, че съществувам, защото мисля"
Тази Европа, която е атакувана с бомби и куршуми, и която пазим, е онази, в която всичко минава през оценката на трезвия, отстранен и критичен разум на отделния, равен на останалите в своята свобода на мислене индивид – а не обскурантистката, християнска Европа, съществувала преди Декарт, в която във войната между две интерпретации на онова, какво ни е съобщил въпросният Пастир, е изтребена над една-трета от цялото население.
Европа не е на Христос. Европа е на Разума, в който участват всички човеци – като равни. А не – като някакво стадо, оргиастично отдадено на Пастир и изключило критиката си.
Ефенди, прочети го и го осмисли. Съвременна Европа е много повече от всяка религия и в същото време е дом на много религии. Ето това е най-гениалното постижение на цивилизацията й.
Религиозно-тоталитарните идеологии са анахронистични.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:25
Българските военни в Ирак бяха доброволци. Ти ли ще решаваш вместо тях дали искат да участват в операции на НАТО ?
доброволци, я пак? Кой им позволи на тези ''доброволци'' да заминат? Абсолютно всички натовски държави участват в прищявките на САЩ - квото каже САЩ всички са задължени.
Демокрацията изчезнахме , не тогава. Путин не иска никакъв СССР комунизъм, ами под царската форма. ;) За силна икономика, да сме независими от САЩ/
Путин имаше 10г. да я направи тази 'силна' икономика.
Проблемът е, че с петродоларите, които налива в обществото, е просто невъзможно, тъй като заплатите са надути и никой с грам мозък няма да инвестира в Русия. Тъжно ми става от хора като теб, които си мислят, че политиката решава социалните проблеми.
Парите ги решават. Тоест инвеститорите. А хора с твоето отношение към бизнеса и ги гонят и следва республик голодных
defender
01-29-2015, 22:27
Ефенди, прочети го и го осмисли. Съвременна Европа и нейната цивилизация е много повече от всяка религия и в същото време е дом на много религии. Ето това е най-гениалното постижение на цивилизацията й.
да, Дайнов е доста интелигентен човек (наистина), ама когато почне да анализира Христос доста неловко положение изпада, важното е че и си вярва.
доброволци, я пак? Кой им позволи на тези ''доброволци'' да заминат? Абсолютно всички натовски държави участват в прищявките на САЩ - квото каже САЩ всички са задължени.
пак те питам - ако нямаше български ДОБРОВОЛЦИ, кой щеше да отиде на мисия от България.
Никой.
Толкова е просто. Имаше българска мисия, защото имаше български военни, които искаха да участват в нея.
Така работи НАТО.
А я да си припомним червената армия ? А, да - разстрел, Сибир или трудов лагер ако не се явиш
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:29
Да бе, сама Русия срещу целия Свят и пак се справя.
А твоите предприемачи, дето не им ПУКА за родината и ги слушам, как ако не им хареса обстановката без да мислят прехвърлят целия бизнес в чужбина... такива хора не ни трябват.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:31
пак те питам - ако нямаше български ДОБРОВОЛЦИ, кой щеше да отиде на мисия от България.
Никой.
Толкова е просто. Имаше българска мисия, защото имаше български военни, които искаха да участват в нея.
Така работи НАТО.
А я да си припомним червената армия ? А, да - разстрел, Сибир или трудов лагер ако не се явиш
Днес Русия НЕ Е СССР.
Новите Руснаци приеха демокрацията като нас и вместо да направим съюз обединен с тях, се разпокъсахме всички бивши съветски държави и оставихме да ни колонизира САЩ/
DarkTemplar
01-29-2015, 22:31
да, Дайнов е доста интелигентен човек (наистина), ама когато почне да анализира Христос доста неловко положение изпада, важното е че и си вярва.
В случая няма значение кого анализира (щото по принцип анализира поредната графична простотия на дъщерята на великия Д. Димов, която за разлика от баща си е пълна дупка), а това какво иска да каже. И както обикновено е право в целта.
Съвременната европейска цивилизация е много повече от Христос, Яхве, Аллах, Мохамед или Буда. Тя е на всички нас, и на всички различни от нас.
Да бе, сама Русия срещу целия Свят и пак се справя.
А твоите предприемачи, дето не им ПУКА за родината и ги слушам, как ако не им хареса обстановката без да мислят прехвърлят целия бизнес в чужбина... такива хора не ни трябват.
Ама ти продължаваш да не разбираш.
На НИКОЙ не му пука. Поне не и във вида, в който ти 'пука' на теб. Хората си правят бизнеса, дават работа, трупат няк'ви кинти, държавата ги облага с данъци, които отиват за образование и здравеопазване. Т'ва е. Т'ва е всичко. Капиш ?
На теб не ти трябват такива хора, ама само те оцеляват в нормална среда. Агрономче просто. Нищо общо нямам с икономиката /за разлика от теб/ и пак имам по-адекватна преценка за това как се взимат бизнес решения.
Направо не знам к'ви са тия бизнесмени-националисти дето ги сънуваш ...
Днес Русия НЕ Е СССР.
Новите Руснаци приеха демокрацията като нас и вместо да направим съюз обединен с тях, се разпокъсахме всички бивши съветски държави и оставихме да ни колонизира САЩ/
дае https://www.youtube.com/watch?v=zMTbFSJ_Tr4 демократи брат
DarkTemplar
01-29-2015, 22:33
Днес Русия НЕ Е СССР.
Руснаците приели демокрацията. Коя демокрация, Путиновата ли?
defender
01-29-2015, 22:34
добре това, което казва Дайнов иди му кажи ако го познаваш че не противоречи на Христос, а той го е казва все едно е притивоположност на Христос.
и тигър хвърчи развълнуван.
или манипулация или неразбиране в детайли. Това се получава когато добре познаваш устройството на съвременното общество, но не познаваш добре Христос, изглежда това се е получило при него.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:34
Ама ти продължаваш да не разбираш.
На НИКОЙ не му пука. Поне не и във вида, в който ти 'пука' на теб. Хората си правят бизнеса, дават работа, трупат няк'ви кинти, държавата ги облага с данъци, които отиват за образование и здравеопазване. Т'ва е. Т'ва е всичко. Капиш ?
На теб не ти трябват такива хора, ама само те оцеляват в нормална среда. Агрономче просто. Нищо общо нямам с икономиката /за разлика от теб/ и пак имам по-адекватна преценка за това как се взимат бизнес решения.
Направо не знам к'ви са тия бизнесмени-националисти дето ги сънуваш ...
точно за тва съм против тази съситема - обречена система. защото тя съзаде хора живеещи само за парите, съзаде чудовищНО МИСЛЕНЕ. и за тва ще се разпаднете.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:35
дае https://www.youtube.com/watch?v=zMTbFSJ_Tr4 демократи брат
в САЩ пък избиват негрите.
точно за тва съм против тази съситема - обречена система. защото тя съзаде хора живеещи само за парите, съзаде чудовищНО МИСЛЕНЕ. и за тва ще се разпаднете.
т'ва да ти кажа ли откога го повтарят едни небезизвестни икономисти-философи-незнамкакдагинаричам-дебили ? :)
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:36
Руснаците приели демокрацията. Коя демокрация, Путиновата ли?
направиха собсвен модел демокрация, защото американската е разрушителна за всички
дае, затова чернокож е президент
DarkTemplar
01-29-2015, 22:37
добре това, което казва Дайнов иди му кажи ако го познаваш че не противоречи на Христос, а той го е казва все едно е притивоположност на Христос.
и тигър хвърчи развълнуван.
или манипулация или неразбиране в детайлите.
Противоречи на религиозните фанатици (независимо дали са християнски, или мюсюлмански) и техните тоталитарни възгледи за живота. Възгледи, които самият ти донякъде споделяш. Или вече се отрече и от тях, Петре?
направиха собсвен модел демокрация, защото американската е разрушителна за всички
нарича се тоталитаризъм. Тяхното вероятно ще остане в историята като православен фашизъм
DarkTemplar
01-29-2015, 22:39
Окей, щом олигархичната тоталитарна силно централизирана и корумпирана управленческа структура, която властва в Русия, е демокрация.
golemiq_korab_minava
т'ва да ти кажа ли откога го повтарят едни небезизвестни икономисти-философи-незнамкакдагинаричам-дебили ? :)
от 25 години го разправят, и Римската империя е била дълго съществувала, АМА на всеки му идва края ... и разплата - революция и разплата..тва е
Иначе, не, не се надявам , да станем по-разумна раса.
И да, за да оцеля, аз също вървя по тези пътища, ще науча слабите места и ще участвам в промяната.
Aeternal
:D :D :D 40 години една и съща песен :Д
defender
Противоречи на религиозните фанатици (независимо дали са християнски, или мюсюлмански) и техните тоталитарни възгледи за живота. Възгледи, които самият ти донякъде споделяш. Или вече се отрече и от тях, Петре?
аз не убивам хора, защото не са като мене, нито ги принуждавам насила да са такива каквито аз искам.
къв ти е проблема, въздухар. За кое ме обвиняваш.
капитализма, какво прави, ако не си като него те убива. Има ли милост в него, че си различен..
(тва е фанатик)
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:40
нарича се тоталитаризъм. Тяхното вероятно ще остане в историята като православен фашизъм
кое е тоталитаризъм, те си подкрепят Путинката.
DarkTemplar
01-29-2015, 22:41
аз не убивам хора, нито ги принуждавам насила да са такива каквито аз искам.
къв ти е проблема, въздухар. За кое ме обвиняваш.
Проблемът ми е, че си професионален демагог с явна соц школовка. :wink:
Никой не принуждаваш насила, но си проводник на въпросните пропагандни идеи и тоталитарни възгледи.
Aeternal
01-29-2015, 22:42
Дори тоталитаризъм не знаеш какво е.
DarkTemplar
01-29-2015, 22:43
Корабе, идол си ми. :D :D
Толкова си... естествено прост. :lol:
от 25 години го разправят, и Римската империя е била дълго съществувала, АМА на всеки му идва края ... и разплата - революция и разплата..тва е
Иначе, не, не се надявам , да станем по-разумна раса.
И да, за да оцеля, аз също вървя по тези пътища, ще науча слабите места и ще участвам в промяната.
климатрончо, виж сега.
Говориш ми за разумност, ама сегашния модел е именно следствие от разум.
Има причина нещата да са такива, каквито са.
https://www.coursera.org/course/gametheory
Като имаш време - погледни го.
И не, не са 25 години. Тия неща, дето ги дрънкаш, някой по-циничен от мен би ги нарекъл класически марксизъм
defender
01-29-2015, 22:45
и ква е тая школовка, аз не съм бил роден.
обясни каква е тая школовка, та да си видя грешките и невероятната жестокост и варварщина.
Aeternal
01-29-2015, 22:45
и ква е тая школовка, аз не съм бил роден.
обясни каква е тая школовка та да си видя грешките. и жестокостта.
Явен провокатор си. Ползваш заучени маневри като те притиснат.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:46
Добре като сте толка отворени, що не направим държавен референдум за Русия и против НАТО и ако спечелите, аз ще ви стисна ръцете.
Aeternal
01-29-2015, 22:47
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/4970761/Russia-is-worlds-biggest-consumer-of-heroin.html
Russia is 'world's biggest consumer of heroin'
Да търся ли за порното?
Русия също е държавата с най-голям брой ХИВ позитивни извън африка.
Великите руски морал и ценности.
Дефенди, знаеш къде да си ги завреш.
defender
01-29-2015, 22:47
Явен провокатор си. Ползваш заучени маневри като те притиснат.
за кое да ме притискат, аз си казвам кво мисля и не иска да налагам нищо насила. За кво искате да ме притискате, баси гаднярите сте тогава, искам свобода.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:48
климатрончо, виж сега.
Говориш ми за разумност, ама сегашния модел е именно следствие от разум.
Има причина нещата да са такива, каквито са.
https://www.coursera.org/course/gametheory
Като имаш време - погледни го.
И не, не са 25 години. Тия неща, дето ги дрънкаш, някой по-циничен от мен би ги нарекъл класически марксизъм
английска пропаганда не чета.
Сегашния модел се е изтъркал както и комунистическия модел, защото има много алчни говеда и БЮРОКРАЦИЯ.
Добре като сте толка отворени, що не направим държавен референдум за Русия и против НАТО и ако спечелите, аз ще ви стисна ръцете.
че за НДСВ не помниш ли колко хора гласуваха ?
Не помниш ли и какво мнозинство бяха хората, подкрепящи ЕС.
Ти всъщност май си 3-4г. по-малък от мен, което би обяснило защо нямаш спомен от времето, когато Б-я беше на правия път.
Нашите са бивши военни (мъжете,де) и заклети русофили и все пак се радват, че можем да учим навън, да пътуваме и да контактуваме със западноевропейци.
Българите може да плюят по ЕС, НАТО и САЩ, но не забравяй, че плюят и по България също толкова много. Това не означава, че не си държат на държавата и ако ги напънеш да избират - гарантирам ти, че ще останем в ЕС. 'Щото ще помислят за децата си, не за двоите глупави идеологии.
английска пропаганда не чета.
.
Я ми кажи в такъв случай - според теб хората, учещи в чужбина, пропаганда ли им се преподава ?
С промит мозък ли е някой завършил Оксфорд или Харвард ?
// тоя курс е от станфърд зат'ва те путам
DarkTemplar
01-29-2015, 22:53
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/4970761/Russia-is-worlds-biggest-consumer-of-heroin.html
Russia is 'world's biggest consumer of heroin'
А аз се чудя защо руснаците масово подкрепят Путин. Когато си друсалка, реалността определено се изкривява. :>
Я ми кажи в такъв случай - според теб хората, учещи в чужбина, пропаганда ли им се преподава ?
Естествено, само във Варна в университета на кораба се преподава не-пропагандно.
defender
01-29-2015, 22:54
[
Великите руски морал и ценности.
Дефенди, знаеш къде да си ги завреш.
аз кога съм говорил за руския морал, навсякъде има всякакви хора, говорих за законодателната система на Евразийски съюз, че е по християнска от ес. А дали се спазват е друг въпрос.
шмекерски работи.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 22:55
че за НДСВ не помниш ли колко хора гласуваха ?
Не помниш ли и какво мнозинство бяха хората, подкрепящи ЕС.
Ти всъщност май си 3-4г. по-малък от мен, което би обяснило защо нямаш спомен от времето, когато Б-я беше на правия път.
Нашите са бивши военни (мъжете,де) и заклети русофили и все пак се радват, че можем да учим навън, да пътуваме и да контактуваме със западноевропейци.
Българите може да плюят по ЕС, НАТО и САЩ, но не забравяй, че плюят и по България също толкова много. Това не означава, че не си държат на държавата и ако ги напънеш да избират - гарантирам ти, че ще останем в ЕС. 'Щото ще помислят за децата си, не за двоите глупави идеологии.
Естествено, че всички в началото са се пръскали от РАДОСТ и кеф. Всички очакваха големите промени, и СВОБОДАТА. И аз си спомням каква ауфория беше влизането в ЕС. нО МИНа време и хората се осъзнаха. осъзнаха в каква лъжа и конспирация са повярвали.
Както казах, стиска им на всички да направят Референдум от правителството, защото всички знаят реултата - вън от НАТО.
Това показва, колко големи демократи сте. ДЕМОКРАТИ само когато ви отърва. фашизъм , изнудване и използване на хората. това са демократите.
Естествено, че всички в началото са се пръскали от РАДОСТ и кеф. Всички очакваха големите промени, и СВОБОДАТА. И аз си спомням каква ауфория беше влизането в ЕС. нО МИНа време и хората се осъзнаха. осъзнаха в каква лъжа и конспирация са повярвали.
Както казах, стиска им на всички да направят Референдум от правителството, защото всички знаят реултата - вън от НАТО.
Това показва, колко големи демократи сте. ДЕМОКРАТИ само когато ви отърва. фашизъм , изнудване и използване на хората. това са демократите.
о не ти не ме разбра - аз съм абсолютно съгласен да направят референдум.
Проблемът обаче знаеш ли какъв е - ти си мислиш, че НАТО и САЩ са ни закотвили, но тази роля я играе Русия.
И именно Русия няма да допусне такъв референдум, 'щото ще им е последния пирон в ковчега що се отнася до България.
Представи си какво ще се случи с имиджа на Русия ако 2/3 от българите гласуват за оставане в ЕС и НАТО. Буквално край с политиката им на Балканите.
Сега обаче те приканвам да си припомниш коя е управляващата партия в страната и чии интереси 'обслужва' (в очите на българското общество и както го поднасят медиите, де)
Aeternal
01-29-2015, 22:59
И след 10 години с Русия няма да искат да направят референдум щото същите хора ще искат да се махнем и от тях.
DarkTemplar
01-29-2015, 23:00
аз кога съм говорил за руския морал, навсякъде има всякакви хора, говорих за законодателната система на Евразийски съюз, че е по християнска от ес. А дали се спазват е друг въпрос.
шмекерски работи.
И каква е законодателната система на Евразийския съюз? Дай малко повече инфо, че ми е интересно.
Статия от 1991г
Yeltsin Says Russia Seeks to Join NATO
http://www.nytimes.com/1991/12/21/world/soviet-disarray-yeltsin-says-russia-seeks-to-join-nato.html
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:01
хората учещи в чужбина не са твоите постове, не са твоите драсканици за Запада и Русия..
Aeternal
01-29-2015, 23:01
http://ria.ru/society/20141224/1039900163.html
ФСКН предлагает бороться с наркотиками с помощью фильтров в интернете
http://ria.ru/society/20141224/1039902265.html
ФСКН предлагает уголовно наказывать за создание наркосайтов
Само ги виж как се борят с наркотичната епидемия. И климатроника ми говори за фашизъм хахах
хората учещи в чужбина не са твоите постове, не са твоите драсканици за Запада и Русия..
аз ти линкнах курс, който е част от курикулума на всеки 1-вокурсним по икономика бе пукел
кви писаници
ходи се образовай плс
DarkTemplar
01-29-2015, 23:04
Да не забравя - всичко, което е в ущърб на Русия и показва колко изгнила и корупмирана тоталитарна система е тя, е "западна пропаганда". А всичко, което я възвеличава и признава постиженията й, е истина от последна инстанция.
аз ти линкнах курс, който е част от курикулума на всеки 1-вокурсним по икономика бе пукел
кви писаници
ходи се образовай плс
Ама ти все още си мислиш, че той владее четенето с разбиране? Не бъди толкова оптимистично настроен.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:05
о не ти не ме разбра - аз съм абсолютно съгласен да направят референдум.
Проблемът обаче знаеш ли какъв е - ти си мислиш, че НАТО и САЩ са ни закотвили, но тази роля я играе Русия.
И именно Русия няма да допусне такъв референдум, 'щото ще им е последния пирон в ковчега що се отнася до България.
Представи си какво ще се случи с имиджа на Русия ако 2/3 от българите гласуват за оставане в ЕС и НАТО. Буквално край с политиката им на Балканите.
Сега обаче те приканвам да си припомниш коя е управляващата партия в страната и чии интереси 'обслужва' (в очите на българското общество и както го поднасят медиите, де)
Ейй как го измсили малей.
Сега призовавам да погледнеш колко процента от народа са гласували, и по каква система ?
Герб трябваше да прави съюз с 5 партии и малцинство, малейм малей. И все отрочета.
Ти , ако подкрепяш това правителство, значи си народен предател и ходи на майна таун.
Aeternal
01-29-2015, 23:05
Ама ти все още си мислиш, че той владее четенето с разбиране?
При това на чужд език??
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:08
кви писаници
ходи се образовай плс
нищо не доказва
промити мозъци има, да.. а някои и не се връщат после, путки нещастни
Aeternal
01-29-2015, 23:11
И кво, ако гласуваме и излезем от ЕС и НАТО и влезем в евразийския съюз, мислиш ли че след 10 години ще позволят да се направи отново референдум за излизането от евразийския?
Ейй как го измсили малей.
Сега призовавам да погледнеш колко процента от народа са гласували, и по каква система ?
Герб трябваше да прави съюз с 5 партии и малцинство, малейм малей. И все отрочета.
Ти , ако подкрепяш това правителство, значи си народен предател и ходи на майна таун.
аз не го подкрепям, какво вероятно и 90% от гласувалите за ГЕРБ, но както знаем - за ГЕРБ се гласува защото са 'най-малкото зло'
ГЕРБ каква политика водят - проевропейска.
http://i.imgur.com/TgUTIoX.jpg
извод - поне 2/3 от хората ще гласуват за оставане в ЕС и НАТО
айде бягай да спиш
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:14
И кво, ако гласуваме и излезем от ЕС и НАТО и влезем в евразийския съюз, мислиш ли че след 10 години ще позволят да се направи отново референдум за излизането от евразийския?
ти както сам каза, и Русията вече не ни иска..
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:18
извод - поне 2/3 от хората ще гласуват за оставане в ЕС и НАТО
айде бягай да спиш
Аз за НАТО ти говоря, не за ЕС.
Спокойно, те сами ще ни изхвърлят от ЕС.
Радвам се, че имам византийски ген... най-малкото зло не ме гони мен.
DarkTemplar
01-29-2015, 23:18
ти както сам каза, и Русията вече не ни иска..
И сега животът ти е безсмислен?
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:19
каквото сам си го направи един народ, такова.
golemiq_korab_minava
01-29-2015, 23:19
жал ми е за бедните хора само.
Aeternal
01-29-2015, 23:22
жал ми е за бедните хора само.
Жал те е за тебе.
май фалираха откъм аргументи :cool:
да не е 9-ти Ноември ;д ?
DarkTemplar
01-29-2015, 23:59
Легнаха си да спят, че утре ги чака тежък физически труд, все пак са от пролетариата. ;]
да братле, една по-социална Европа, насочена към малкия човек, като в Норвегия, а сега Европа се поамериканчва, тва е.
Норвегия може да си го позволи, кажи ми колко от държавите от ЕС имат петролни залежи? Аз ще ти кажа - николко. Всички имат някакви незначителни количества.
Защо Германия е по-напред от Франция и Италия? Защото НЕ ВОДИ социална политика. Така държавата не влачи никой, никой няма стимул да си стой в тях. Знаеш ли кой е един от основните проблеми в Норвегия? Липсата на работна ръка, те си живеят достатъчно от помощите които им пуска държавата и нямат стимул да започнат работа. Живейте си във вашите социални мечти, това ви е живота - помощи от можещите. Това беше и комунизма, това ви е и мисленето - просешко. Всичко да ви се дава, в замяна на нищо. Вижда се всеки ден покрай подлезите на големите градове.
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 07:14
Насрахте се направо.
Никой не иска социална политика - тип, аре циганите да бездействат. Хиляди пъти ви обяснявам, че тея цигани, ако не им бъде намерена работа, трябва се пращат на трудови лагери.
Аз съм за социална политка, която е съпричастна с работната класа както на Запад - всеки да получава нормални възнаграждения. Иначе в обратен случай - точно за тва е цялата корупция, пак ли да се повтарям? Корупцията идва от ниските им заплати. Във всички сектори е така.
А в Германия няма един бъркащ по кофите. Те са далеч по-добре, защото просто са много подреден народ.
DarkTemplar
01-30-2015, 07:37
Те са по-добре, защото са дисциплинирани, работливи и спазват правилата. А ние само се чудим как да ги нарушим и измисляме все по-хитри начини да го правим, за да не ни хванат.
Aeternal
01-30-2015, 08:04
Насрахте се направо.
Никой не иска социална политика - тип, аре циганите да бездействат. Хиляди пъти ви обяснявам, че тея цигани, ако не им бъде намерена работа, трябва се пращат на трудови лагери.
Аз съм за социална политка, която е съпричастна с работната класа както на Запад - всеки да получава нормални възнаграждения. Иначе в обратен случай - точно за тва е цялата корупция, пак ли да се повтарям? Корупцията идва от ниските им заплати. Във всички сектори е така.
А в Германия няма един бъркащ по кофите. Те са далеч по-добре, защото просто са много подреден народ.
Значи вече стигна и ти до извода, че трябва да станем нормална европейска държава, каквато по право сме. Античните гърци са наричали Еропа балканския полуостров.
Aeternal
01-30-2015, 09:28
http://i.imgur.com/61Bms.gif
DarkTemplar
01-30-2015, 09:37
Значи вече стигна и ти до извода, че трябва да станем нормална европейска държава, каквато по право сме. Античните гърци са наричали Европа балканския полуостров.
Той стига до разни изводи, но за кратко. Бързо след това се връща към любимите си соц постулати.
DarkTemplar
01-30-2015, 10:05
http://www.goguide.bg/gradska-kultura/1472-KYDE-E-NAISKYPO-I-KYDE-NAIEVtINO-DA-SE-JIVEE
Една интересна статистика.
anonymous895156
01-30-2015, 10:58
http://www.razkritia.com/wp-content/uploads/2014/03/vladimir-putin1.jpg
defender
01-30-2015, 11:27
На мен не ми е работата да определям кой нарушава законите, за това си има съответните органи (следствие, прокуратура, съд). Мога да изкажа кое за мен е приемливо и кое не, но това е мое лично мнение, което няма юридическа/наказателна сила.
А как тогава тук във форума все определяш хората и хвърляш наляво и дясно квалификации или обиди и им даваш някакви определения или пък във всекидневния живот решаваш кое право и кое не – сигурно все ходиш при съответните органи и те все ти са до гъза, да ти казват ли?
Сигурно като казваш на мене или кораба квалификации сигурно до тебе на леглото стой съответния орган и ти казва, тоя е такъв оня е такъв, а.
Бъди реалист, на практика не е май баш така а.
лично мнение, което няма юридическа/наказателна сила.
Четене с разбиране, Ефенди :)
defender
01-30-2015, 11:44
ми разбирането ти също е на субективен принцип. Демек излиза, че ти в своите определения към другите във всекидневни живот си като един вид мини-диктатор, психопат.
ако се замислиш май така се получава, не знам, не знам?
defender
01-30-2015, 11:47
дарки диктаторю :D
ся само вземи ме обиди без съответния орган до гъзо ти.
defender
01-30-2015, 11:49
групичка "субективни психопати" ме учи на демокрация.
:D
Дарки дай ми селфи на органа дето лежи на леглото ти и отсъжда като се изрязваш тука с разни определения. Искам като ме определяш до всяко определение да слагаш и снимка на решение на съответния орган, че е така, или нещо такова.
не е лесно да живееш в лицемерие, отделен от действителността на практиката.
ми разбирането ти също е на субективен принцип. Демек излиза, че ти в своите определения към другите във всекидневни живот си като един вид мини-диктатор, психопат.
ако се замислиш май така се получава, не знам, не знам?
демагог
defender
01-30-2015, 11:56
демагог
ми значи тая реалност в която са ни създали да живеем ни вкарва в демагогия.
тая демокрацията дето са ни я създали е прецакана демо версия на православието.
сорри пичове.
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 11:58
Значи вече стигна и ти до извода, че трябва да станем нормална европейска държава, каквато по право сме. Античните гърци са наричали Еропа балканския полуостров.
Не мойто диде. Ние не сме германци, няма и да станем.
Трябва да изградим наш стил собствена система. Да съединим различни елементи и така.
А за Германия. - Мислиш, че нямат силна държавна власт ли? Ти знаеш ли какви данаци там плащат бизнесмените и колко души държат парите?
Знаеш ли, че вече се ислямизираха и не остана германец? Това ли искаш с България?
До 5 години и те ще променят системата си.
Иначе не забравяй и факта, че Хитлер е изчистил цигнаската паплач там, а днес вие се кланяте на синовете им.
ти па си дивелъпър едишън версия на хомо сапиенс
Знаеш ли, че вече се ислямизираха и не остана германец? Това ли искаш с България?
До 5 години и те ще променят системата си.
Иначе не забравяй и факта, че Хитлер е изчистил цигнаската паплач там, а днес вие се кланяте на синовете им.
мда, до 2030 ще са 9% мюсюлманите там
Знаеш ли защо в Европа си импортват маймуни от банановите републики ? Ще ти отговоря - 'щото населението застарява и някой трябва да бачка.
Сигурно си мислиш, че може просто да намалят оборотите и да си живеят с к'вото имат, ама за съжаление не работи така света. Китай и САЩ ще ни изпапкат и тогава наистина ще им играем по свирката.
Слушам ти гениалното решение.
defender
01-30-2015, 12:03
ти па си дивелъпър едишън версия на хомо сапиенс
чул съм, че и путин така казвал на хомосексуализма?
ама рИвеш.
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 12:06
мда, до 2030 ще са 9% мюсюлманите там
Знаеш ли защо в Европа си импортват маймуни от банановите републики ? Ще ти отговоря - 'щото населението застарява и някой трябва да бачка.
Сигурно си мислиш, че може просто да намалят оборотите и да си живеят с к'вото имат, ама за съжаление не работи така света. Китай и САЩ ще ни изпапкат и тогава наистина ще им играем по свирката.
Слушам ти гениалното решение.
Много повече деградирали нацията им още след втората световна.
Ти не разбираш. В момента вместо да си сътрудничат с Русия, те се кланят на САЩ.
И за да направим и ние подобна сиситема, трябва да изколим половин милион идиоти и пак няма да ни оставят. Пък и просто народопсихологията явно не ни е немска, няма да я бъде, чу ли ? Дерзай.
чул съм, че и путин така казвал на хомосексуализма?
ц, хомосексуализмът е пач за бъг в системата ако трябва да вярваме на науката
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 12:08
ЕС са против развитието на България.
Такава е вашата система - всеки само за себе си.
defender
01-30-2015, 12:08
ми може и да продукт на едипов комплекс, а не вроден?
не знам, не знам
Много повече деградирали нацията им още след втората световна.
Ти не разбираш. В момента вместо да си сътрудничат с Русия, те се кланят на САЩ.
И за да направим и ние подобна сиситема, трябва да изколим половин милион идиоти и пак няма да ни оставят. Пък и просто народопсихологията явно не ни е немска, няма да я бъде, чу ли ? Дерзай.
Ми че те САЩ им изградиха държавата, бе, момче.
По отношение на втората вметка - ако спреш някой на улицата и го питаш какви са добродетелите на българина ще ти каже скромност, трудолюбие, честност и добронамереност.
И е вярно. Напоследък може да сме озверели, но и това ще мине.
Виж византийците сте си мързеливи пиявици :)
ми може и да продукт на едипов комплекс, а не вроден?
не знам, не знам
не съм сигурен че знаеш какво е Едипов комплекс
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 12:11
Ми че те САЩ им изградиха държавата, бе, момче.
По отношение на втората вметка - ако спреш някой на улицата и го питаш какви са добродетелите на българина ще ти каже скромност, трудолюбие, честност и добронамереност.
И е вярно. Напоследък може да сме озверели, но и това ще мине.
Виж византийците сте си мързеливи пиявици :)
Има да завиждаш на гърците :)
Има да завиждаш на гърците :)
че нямат пари за храна и заплатите им се изравниха с тези на българите въпреки че сметките и данъците са им в пъти на нашите :Д:Д ?
ти май не знаеш колко е зле положението там. буквално мизерстват. Що според теб избраха тия маймуни-комунисти в държавата на фанатичния православизъм
'православизъм' :Д кефи ме, ще го ползвам оттук насетне ;д
https://socioecohistory.files.wordpress.com/2011/06/greek_flag_toilet_paper.jpg
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 12:21
че нямат пари за храна и заплатите им се изравниха с тези на българите въпреки че сметките и данъците са им в пъти на нашите :Д:Д ?
ти май не знаеш колко е зле положението там. буквално мизерстват. Що според теб избраха тия маймуни-комунисти в държавата на фанатичния православизъм
'православизъм' :Д кефи ме, ще го ползвам оттук насетне ;д
По-зле от нас? пйахахаххахаха
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 12:22
http://btvnovinite.bg/article/svetut/novi-12-zhertvi-v-iztochna-ukrajna.html
Ето как НАТО вкара цивилни умни, интелигентни европейци във война.
http://greece.greekreporter.com/2014/10/22/guardian-athenians-once-enjoying-an-ordinary-life-now-homeless/
Ето как НАТО вкара цивилни умни, интелигентни европейци във война.
Минавам да ти припомня, че армията на Руската Федерация се намира на украинска територия. Няма и 1 войник на НАТО, участващ в бойни действия.
defender
01-30-2015, 12:24
http://prikachi.com/images/114/7886114J.jpg
и това ако не е език на омраза, не знам?
..
и това ако не език на омраза не знам?
докладвай ме в полицията че съм линкнал картинки, които някой друг е направил :)
defender
01-30-2015, 12:29
кво да те докладвам, то важното е ти да се видиш отстрани.
епа симпатяга съм кво ми е ?
ти не ме ли харесваш ? Друго обясняваше преди няколко месеца :(
golemiq_korab_minava
01-30-2015, 12:33
Аурисе, искам да влезеш в гоогле земя, и да разгледаш всяко едно гръцко село, и в какви къщи живят , и какво пътища имат :)
http://btvnovinite.bg/article/svetut/rusija-mozhe-da-finansira-garcija.html
Гот ли ти е? :) :) :)
Аз не виждам какво му е лошото на руска територия да има руски войници :)_ :) :)
И последно - http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/pentagonat-shte-prouchva-vazmozhnostta-za-razpolagane-na-bojna-tehnika-v-balgarija.html
Защо аджеба през СССР България е потдържала собствена армия, а сега НАТО ни я унищожи, но когато стана напечено положението, ще разполага американската армия по нашите земи? А, колонизаторите?
defender
01-30-2015, 12:34
епа симпатяга съм кво ми е ?
ти не ме ли харесваш ? Друго обясняваше преди няколко месеца :(
ми харесвам те като цяло, но все пак хората не са вещи та да можеш като кажеш че ги харесваш изведнъж да ги определиш генерално във всичко.
дълбок човек си, от къде да те знам какво ще изкараш от мазето на психологията си
запазвам си правото да се изненадвам.