View Full Version : Петна по лицето
Здравейте ,
От около 1-2 години ме мъчат едни петна по лицето , в страни на бузите , които изглеждат като пъпки , но не са със сигурност . Съмнявам се , че се появиха от един продукт на гарниер pure active с четката отгоре , една приятелка ми го препоръча и след 1-2 седмици от ползването му ми се появиха тези петна . Ако някой може да ми препоръча продукт за лекуването им ще съм много благодарна :)
Има едно нещо наречено дерматолог, при всички положения той би ти дал по-добър съвет как да третираш тези петна/пъпки. Иначе шипковото масло помага за избледняване и зарастване на белези, петна и прочие.
Мда,съгласна съм със Sirona,по-добре да посетиш дерматолог.
kaRamella
02-01-2015, 18:41
На мен ми се бяха получили пъпки от презрамките на един сутиен. След като ги излекувах останаха тъмни петна от тях и не се махаха.Взех си това и то ги избели. http://apteka.framar.bg/30018284/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%89-30-%D0%BC%D0%BB-
fakesmiles
02-04-2015, 13:06
И аз отскоро започнах да ползвам шипково масло с идеята да преборя няколко стари петна от пъпки по бузите.
Zaharinka
02-13-2015, 01:21
Пробвай с цинкова маз съчетана с хума ;)
На мен ми се бяха получили пъпки от презрамките на един сутиен. След като ги излекувах останаха тъмни петна от тях и не се махаха.Взех си това и то ги избели. http://apteka.framar.bg/30018284/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%89-30-%D0%BC%D0%BB-
и на мен са ми го препоръчвали
+
Здравейте, не съм много сигурна дали това е точната тема но никъде из темите не можах да намеря някоя относно моя проблем - на бузките около носа имам малки подутинки, изстискват се но след време пак се появяват не знам как точно да ги обясня но не са като тези които ми излезнаха в гугъл - http://neli.bgvhod.com/files/2013/01/234_big.jpg . Моите са по формата на черни точки но са релефни. Моля ви ако се сетите за какво точно ви говоря да ми дадете съвет как да ги махна. Иначе за петната по лицето този крем Малабел на биотрейд наистина доста го препоръчват !!
RosaCalvaria
02-15-2015, 19:49
А защо не отидеш на дерматолог? Той най-добре ще знае какво представляват точиците ти и ще те насочи към правилното им премахване и грижа. Тези експерименти с различни препоръчани мазила не са особено препоръчителни...
Това звучи твърде много като фоточувствителност след определен продукт. Задължително започни да слагаш слънцезащитен крем с висок фактор всеки път преди да се изложиш на слънце и спри въпросния съмнителен продукт. А страхотен избелващ ефект имат повечето крем пилинзи, както и продуктите с AHA и BHA киселини. А ако се ползват избелващи продукти задължително трябва да се нанася слънцезащитен крем с висок фактор.
Аз повече от 2-е години се опитвах да премахна тъмни петна от челото си.На края лекар ми препоръча крем с кортикостероиди.Ефикасен е.Премахна петната за 1-а седмица,но трябва да се използва умерено.Ако някой има нужда ще му кажа името.Знам колко е неприятно.2-е години ходих с бретон за да скрия грозното петно което се разширяваше.Появи ми се от слънцето.Направих всички изследвания за да съм сигурна,че не е от черния дроб или друг по-сериозен проблем.
kaRamella
07-13-2015, 18:13
Stelthy какво е името? С рецепта ли е ?
Моите не са тъмни, а по-скоро имам червеникави петна, които не са пъпки,а просто петна.
galiatoma
07-22-2017, 16:12
Аз повече от 2-е години се опитвах да премахна тъмни петна от челото си.На края лекар ми препоръча крем с кортикостероиди.Ефикасен е.Премахна петната за 1-а седмица,но трябва да се използва умерено.Ако някой има нужда ще му кажа името.Знам колко е неприятно.2-е години ходих с бретон за да скрия грозното петно което се разширяваше.Появи ми се от слънцето.Направих всички изследвания за да съм сигурна,че не е от черния дроб или друг по-сериозен проблем.
Може ли крема?