PDA

View Full Version : Геополитика и конфликти!

Страници : 1 2 3 4 5 [6] 7

Mary_Jane_69
12-21-2015, 15:40
Айде бе, що центърът не беше Кърджамии, ми Видин. Най-турчолизираният град си остава в сянката на чалмата, сега пак ще спрат сайта на Джамбазки, и без това газта е поскъпнала.

defender
12-21-2015, 18:34
Не те разбирам, Ал Джазира са пуснали провокативен филм за България, за да настройва може би арабския свят срещу нас, а ти ми говориш за Кърджали или Видин.

дори са ти дали линк към филма.

Mary_Jane_69
12-22-2015, 04:26
Много ясно, че не разбираш. В държава с основно християнско население малцинството протестира за забравен от бога град, защо не протестират за Кърджали, където има най-много турци, най-много джамии, балканската Мека да се забележи какво правят толкова полумесеци в иначе християнска държава и какво право на глас имат. Атакуват не от центъра си, а от по-далечни части, за да придобие исляма една масовост. Че това си е прекосяване на цяла България по диагонал.

golemiq_korab_minava
12-23-2015, 20:31
Тоя Слави Трифонов съвсем се побърка. На премиера не му трябвало охрана, щото в добре уредените страни депутати ходили с колело на работа. Ало, тук ща го гръмнат веднага, още повече, ако се обърне срещу някои хора. Популизъм брат.

LoveInfect
12-24-2015, 06:17
Много ясно, че не разбираш. В държава с основно християнско население малцинството протестира за забравен от бога град, защо не протестират за Кърджали, където има най-много турци, най-много джамии, балканската Мека да се забележи какво правят толкова полумесеци в иначе християнска държава и какво право на глас имат. Атакуват не от центъра си, а от по-далечни части, за да придобие исляма една масовост. Че това си е прекосяване на цяла България по диагонал.

Ти турци въобще познаваш ли, че да можеш да казваш дали са джихадисти.!!??? Айде, няма сега да се обиждаме, но да ти припоня само че живеем в европейска демокрациа, и всеки може да си изповядва която религия иска, стига да не вреди на нацията и да спазва законите. Аз съм от турски произход и е много грубо и вулгарно да слагаш джихадистите и бг турците под общ знаменател.
В твойта "християнска държава " в Зевс мога да си вярвам ако искам

Mary_Jane_69
12-24-2015, 08:10
Вярвай ако искаш и в Амон Ра, пак сами си вадите някви заключения, без да съм казвала нещо. Европейската демокрация и толеранс е един блъф,който се разпространява на такива овце като вас, които вярвате в междурасовото приятелство. Аз непознат от улицата не бих вкарала вкъщи, както и всеки нормален човек. Едни непознати народи, които ги обединява само името "Европейски съюз" няма как да ти желаят доброто.

LoveInfect
12-24-2015, 17:54
Ти мислиш че непознатите народи нямат човешки души? Тъпачка.

golemiq_korab_minava
12-24-2015, 19:08
всеки гледа само себе си, а ако ал джазира пусне такъв филм за Русия, катар няма да съществува

Aeternal
12-25-2015, 11:49
от нета:
"Много любопитен детайл от пресконференцията на Путин. За пръв път от всички подобни пресконференции руският президент сваля часовника си и го оставя до себе си на масата. Тъй като наблюдавам вече доста дълго поведението му - никога няма нито дума, нито непреводима пословица, нито жест и действие, които да не са премерени и с търсен ефект, така че, едва ли и това е случайност. Особено, след като е огласено в гледаемо време на централна телевизия, за такива като мен, които са се разсейвали и са пропуснали подробностите.

Но асоциацията е еднозначна - до тук беше, времето изтече.
Може би това е знак за края на времената.
Да очакваме ли нов времеви цикъл, по нови правила..."
http://www.ntv.ru/novosti/1584838

Путинката си свалил часовника и се пише пост за това.
А ако го напъне човещинката, посланието към запада сигурно ще е: "НАСРАХТЕ СЕ"!

defender
01-06-2016, 22:07
"Не бързайте с Третата световна война. Тя няма да ни се размине, казвам го със зловещ хумор, но все още не е това, което много хора очакват, защото тази война тече отдавна. Тя е от съвършено друго измерение. Тя на нашите сърца, умове и души вече е нанесла огромни последици и щети. Огледайте се само какво става с нашите нрави, нашите деца и това не е само у нас, това е в световен мащаб. Ето защо тази война е различна, но резултатите ще бъдат още по-зловещи, отколкото Първата и Втората световна война. Тя е без фронтове, без страни, без официални противници, без окопи, но е много по-зловеща, отколкото другите две.
Преформулиране на човешкото същество като такова, подмяна на исконни, вековни човешки ценности, превръщане на огромни маси от хора в биороботи през цялото време дълбоко убедени, че те живеят в най-свободния от всички възможни светове...
Оглупяване на огромни маси от хора, липсата на елементарни ориентири за добро, за лошо, за това къде къде започват пясъците на посредствеността. Не е нужно да ходите много далече, просто вижте какво става с България – една относително цивилизована средноразвита европейска страна за 25 години беше превърната в една дивашка карикатура на страна и на хора." доц. Иво Христов

defender
01-17-2016, 00:21
В Германия имало над 300 американските бази. Германия май винаги си е била една окупирана държава, от ВСВ насам.

defender
01-17-2016, 00:31
Бивш зам.министър по финансите Пол Крейг Робъртс:
„САЩ договарят ТTИП в разрез със всякакви демократични норми... Америка вече се управлява от американските корпорации. Ако „споразумението“ мине в Европа и Азия, и техните държави вече ще се управляват от тях.“

defender
01-17-2016, 00:55
Турция изгони посланика на САЩ
Заради критиката от страна на американския посланик Джон Бас по повод ареста на 15-те учени, които подписаха обръщение към властите с призив да се прекрати насилието срещу кюрдите в юго-източната част на страната

ПП: не знам какво се случва, но бъдещето на Турция, хич не ми се вижда розово.
Нямат добри отношения нито с Русия, нито със САЩ, явно президента им, все повече се вживява със самочувствието на някакъв император.

golemiq_korab_minava
01-17-2016, 10:35
avstriq iliza ot shengen/

defender
01-17-2016, 11:03
avstriq iliza ot shengen/

така е "лудата" леличка канцлер разцепи Европа с решенията си

ПП: Но и не мога да упреквам, все пак, както се видя, Германия е окупирана държава.

defender
01-17-2016, 11:49
"Турция: 1128 преподаватели от 89 учебни заведения, които са се подписали в публикувана в понеделник декларация с призив турското правителство да спре „преднамереното клане” на кюрди в Анадола, което нарича антитерористична операция срещу ПКК."

ПП: Точно това се случи и в Украйна, сега това прави "турския император" с кюрдите, по подобие на Донбас.
Сега ауриса и търнала сигурно ще го подкрепят, а ще обвинят кюрдите, че Путин ги подпомагал.

golemiq_korab_minava
01-17-2016, 11:56
Американците също имат за цел нестабилна Турция. Нищо чудно американците също да помагат на кюрдите. Добре, че бяха имигрантите, които спасявят Турция от изолация, тъй като ЕС има договор да не ги пускат за Европа.... Решили Турция да изпрати мигрантите към нас, 2 милиона ще ни окупират буквално.

aurissaaaaa
01-17-2016, 18:17
Американците също имат за цел нестабилна Турция.

И защо им е на американците нестабилна Турция след като имат БАЗИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ на територията на Турция ?

ДОТА
01-17-2016, 18:55
имат БАЗИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ на територията на Турция ?

Турците така твърдят, освен това

Въпреки многократното настояване от страна на Турция за разполагането в американската база в Инджирлик на самолети, способни да носят ядрени бомби, американските власти отказват това.

golemiq_korab_minava
01-18-2016, 11:33
И защо им е на американците нестабилна Турция след като имат БАЗИ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ на територията на Турция ?

Заради Европа.

defender
01-23-2016, 22:39
Немски аналитик: Руската икономика е непотопяема. Русия е самодостатъчна.

"Руската икономика демонстрира учудваща устойчивост и издържливост и страната няма причини за безпокойство, въпреки че в света цари икономическа нестабилнст, а цените на нефта остават ниски.

Това е констатацията на аналитика Матиас Зилер от банкатаBarins в интервю за Finanz und Wirtschaft.

По думите на Зилер спокойствието на Руссия е напълно обосновано. Първо, няма заплаха за неплатежоспособност на държавата. При всичките политически разногласия със Запада и предприетите мерки Русия доказа, че икономиката й е непотопяема."

ПП: е, нЕма такаА държава, баце.

Aeternal
01-25-2016, 09:31
Немски аналитик: Руската икономика е непотопяема. Русия е самодостатъчна.

"Руската икономика демонстрира учудваща устойчивост и издържливост и страната няма причини за безпокойство, въпреки че в света цари икономическа нестабилнст, а цените на нефта остават ниски.

Това е констатацията на аналитика Матиас Зилер от банкатаBarins в интервю за Finanz und Wirtschaft.

По думите на Зилер спокойствието на Руссия е напълно обосновано. Първо, няма заплаха за неплатежоспособност на държавата. При всичките политически разногласия със Запада и предприетите мерки Русия доказа, че икономиката й е непотопяема."

ПП: е, нЕма такаА държава, баце.

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t31.0-8/12485828_452434421616236_7642562075803492459_o.jpg

ПП:коментара е излишен.

defender
02-06-2016, 21:44
Прогнозите на Стратфор за следващите 10 години:

"Слабо вероятно е руската федерация да оцелее в досегашния си вид.
Официално Русия няма да се раздели на по-малки държави, но властта на Москва ще бъде дотолкова отслабена, че Русия ще се превърне в съвкупност от полуавтономни региони, които дори може би няма да се разбират един с друг.

Китайската икономика ще се забави и растежът в производството ще спре. Това всъщност са добри новини за много държави.

„Очакваме, че Германия ще изпадне в тежък икономически упадък през следващото деситилетие.”

Stratfor предрича „4 Европи”, които ще продължават да се отдалечават една от друга: Западна Европа, Източна Европа, Скандинавия и британските острови.

САЩ ще продължава да бъде главна световна сила, но ще се намесва в световните конфликти много по-малко от преди. В много региони ще се издигнат нови лидери."

Aeternal
02-06-2016, 22:17
Нали осъзнаваш кви свинщини ще станат като путинката си замине?

defender
02-08-2016, 22:24
Опозицията в Турция: Водят ни към война с Русия
''Опозицията в Турция най-после се раздвижи и даде отпор на политиката на правителството. Депутатът на основната опозиционна партия в Турция, Топрак обяви, че има реална заплаха от военен сблъсък между Анкара и Кремъл, тъй като управляващите са решили да предприемат военна инвазия в Сирия."

golemiq_korab_minava
02-09-2016, 10:44
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiikLLHzOrKAhXDDiwKHcVLBaoQqQIIHjAA&url=https%3A%2F%2Fnews.bg%2Fworld%2Fmashtabni-voenni-ucheniya-v-rusiya.html&usg=AFQjCNF-9KLrhdclbTcfqBtnMtARNI0JAA&sig2=9Z3IBuaVlGyCPAK3V02Tvg

Дефенди, от една страна е адски гадно случващото се през нашия живот, но от друга пък е интересно да наблюдаваме тези процеси и да се учим. хаха

Говоря за нестабилността на световната сцена. Падането Берлинската стена и разпада на СССР е било вълнуващо, но предстоят още по-мащабни промени, които може да се опишат като нов потоп. :Д

LoveInfect
02-10-2016, 22:02
Здрасти, смятам да се включа към темата :)

golemiq_korab_minava
02-11-2016, 08:31
Здрасти, смятам да се включа към темата :)

Здрасти. Дали е нужно да се включваш в този безмислен и налудничев раздел? :D

defender
02-14-2016, 11:54
Медведев: Сухопътна операция в Сирия означава пълноценна война

ПП: дами и господа, ставаме свидетели на най-сериозната война, след втората световна.

golemiq_korab_minava
02-14-2016, 12:36
Медведев: Сухопътна операция в Сирия означава пълноценна война

ПП: дами и господа, ставаме свидетели на най-сериозната война, след втората световна.

ако ненормалните нахлуят, незнам Русия как ще действа..... ако Турция унищожи руските военни бази в Сирия и Армения.... дано да излезе от НАТО, а не до повличе целия свят, защото ядреното оръжие е страшно

defender
02-14-2016, 12:52
ако ненормалните нахлуят, незнам Русия как ще действа.....

Ми турците вече почнаха да обстрелват сирийски град Алепо, където има кюрди.

golemiq_korab_minava
02-14-2016, 13:29
Ми турците вече почнаха да обстрелват сирийски град Алепо, където има кюрди.

да, но няма мащабна офанзива, не им се самоубива.

defender
02-14-2016, 21:59
Инфо отпреди 4 часа:
"Турция нахлу днес в Сирия, съобщи външното министерство в Дамаск."

golemiq_korab_minava
02-15-2016, 09:28
Инфо отпреди 4 часа:
"Турция нахлу днес в Сирия, съобщи външното министерство в Дамаск."

не е вярно... пратили са някакви коли наемници. нещо което става от 5 години вече

defender
02-15-2016, 22:18
"Българско-руска телевизия започва излъчване от 1 март"

golemiq_korab_minava
02-16-2016, 16:00
поздрави за ауриса https://youtu.be/krHxgElOofo

Aeternal
02-18-2016, 14:31
Единственото нещо дето е впечатляващо в тоя клип са тополите на 02:46та минута.

Aeternal
02-18-2016, 14:32
Тоя малоумник Каракачанов щял да връща армията.
Аман от псевдопатриоти.

golemiq_korab_minava
02-18-2016, 14:41
Тоя малоумник Каракачанов щял да връща армията.
Аман от псевдопатриоти.

Кое да връща?

Мен повече от клипчето ме впечатлява реда, дисциплината и отдадеността на многобройните военни на парада. Нещо, което в Европа и САЩ не се демонстрира.
И преди да скочиш, че го правили от ''задължение''... Не, войниците не го правят само по наредба. От малки са възпитавани и маршеруват с гордост и почит.

До колкото съм проучил и и у нас велики празници, като 24-ти май повечето ученици са излизали, не само по задължение, ами и с удоволствие по площадите. Сега не е таква в много варианти и аз си го обеснявам с умишленото информационно унищожаване на България и българския народ в новата световна система.. И не само на България..

Aeternal
02-18-2016, 15:06
*казармата. Моя грешка.

Може и да се дължи на друго, хората не са овце и на повечето не им е приятно да ги карат насила по площади да маршируват пред някакво партийно плашило.
И от там са ги намразили и затова сега не ходи никой.

golemiq_korab_minava
02-18-2016, 15:16
*казармата. Моя грешка.

Може и да се дължи на друго, хората не са овце и на повечето не им е приятно да ги карат насила по площади да маршируват пред някакво партийно плашило.
И от там са ги намразили и затова сега не ходи никой.

И аз си мислих така, но като разпитах познати възрастни, ми казаха, че въобще не са мислили да бягат от празниците, но не защото им е било неприятно, ами защото е било интересно и някак си общо прието - колективно.

От 1-ви клас са учителките са ни задължавали насила да ходим. Тогава естествено бягахме.

Замислял ли си се защо обаче жълтурите нямад днес тези проблеми? В Китай и днес продължава да е ценно колективното, което е над личността?

Тук в момента всеки гледа да изкара ползи за себе си, да се чуе неговото желание, боли ни фара за другите.

Aeternal
02-18-2016, 15:42
И аз си мислих така, но като разпитах познати възрастни, ми казаха, че въобще не са мислили да бягат от празниците, но не защото им е било неприятно, ами защото е било интересно и някак си общо прието - колективно.

От 1-ви клас са учителките са ни задължавали насила да ходим. Тогава естествено бягахме.

Замислял ли си се защо обаче жълтурите нямад днес тези проблеми? В Китай и днес продължава да е ценно колективното, което е над личността?

Тук в момента всеки гледа да изкара ползи за себе си, да се чуе неговото желание, боли ни фара за другите.

Сериозно, китай ли е държава в която би искал да живееш, или северна корея?
Сериозно те питам, това държави за пример ли са?

golemiq_korab_minava
02-18-2016, 16:53
От социална гледна е по-добре. От други страни също. Не смятам като цяло, че е пример за общо следване. Ние не сме китайци. Но пък сме в другата крайност, не можем да пазим някакво равновесие!

defender
02-18-2016, 17:32
https://www.youtube.com/watch?v=Ngtck7oHt5Y

Какво е това ненормално оръжие дето бомбардират руснаците?

golemiq_korab_minava
02-18-2016, 17:39
Прилича на някаква бомба, която се разпада на много малки снаряди.

aurissaaaaa
02-19-2016, 08:47
https://en.wikipedia.org/wiki/Convention_on_Cluster_Munitions

в цивилизования свят е забранена употребата им.

Разбира се, 'империите'(визирам САЩ Китай и Русия) няма да се прекарат и ще си ползват оръжието, създадето с единствената цел да поразява големи участъци без оглед косвените жертви от цивилното население.

aurissaaaaa
02-19-2016, 08:57
От социална гледна е по-добре.

По-мизерно е дори оттук - онзи ден четох статия за някакъв китаец, които няма пари за хемодиализа, и си филтрира кръвта вкъщи в тоалетната с някакви тенждери и маркучи ....

Не само, че здравеопазването им е по-мизерно, ами няма и никакви трудови осигуровки. Пенсиите са мизерни и разчиташ на децата си (като тук всъщност ...), а ако останеш без работа - не разчитай държавата да ти изплаща издръжка.
Давам ти пример - във Франция са ти необходими 4 месеца работа за да си eligible (сори не се сещам на бг) държавата да те издържа следващите 12 ... или 24 бяха, нещо от тоя род ... на 80% от заплатата ти през тези 3 месеца.
Може и цифрите да ми се разминават малко, но в общи линии това е ситуацията.

Китай е на практика мизерията в България + вероятността да изчезнеш 'мистериозно'.

А т'ва е върха на сладоледа - http://clubz.bg/32494-kitaj_prevyrna_poslushanieto_kym_dyrjavata_v_igra

Ако имаш приятели, които споделят статии, критикуващи режима, ще плащаш по-високи данъци, няма да си годен за държавна служба и тем подобни.

Начи смятайте аз както рядко сипвам на ЕС и САЩ по начина, по който го правите вие - т'ва ако се приложи в Б-я - ми вие сте доста преебани деба. Смис. ще ме накефи - няма да лъжа; ще ме накефи и трудовите лагери да върнат и да ви прибират привържениците на Русия в тях ама ... имам малко усещане за справедливост, което на такива като теб им се губи. Сигурно е от натрупаната злоба.

golemiq_korab_minava
02-19-2016, 09:43
Хаха. Не ти гиворих за социални политики, а за съзнанието им за обединение.. Диктатурата е друго. У нас говорим, но никой не те чува. Ако действаш пряко, тогава те убиват. И у нас, ако говориш против държавата, няма да имаш държавна позициа. За която трябва да си марионетка.
Нашите дори не помогнаха на българските тираджии с две филии хляб. За какво отношение говорим?
В Китай има богати градове, много над нас.

LoveInfect
02-19-2016, 10:40
Защо сравнявате България и Китай ?

defender
02-19-2016, 12:28
А т'ва е върха на сладоледа - http://clubz.bg/32494-kitaj_prevyrna_poslushanieto_kym_dyrjavata_v_igra

А, защо си мислиш, че в Европа скоро няма да е същото, само че играта ще е на по-висше ниво и ще има по-други правила, като например глобална борба с тероризма на индивидуално ниво, въвеждане на технологии и следене на все по-лични свери от живота (включително фейсбук), здравеопазване с пръстови отпечатъци и други.
Така също се следи колко добри са гражданите, както в Китай.

Aeternal
02-19-2016, 12:44
А, защо си мислиш, че в Европа скоро няма да е същото, само че играта ще е на по-висше ниво и ще има по-други правила, като например глобална борба с тероризма на индивидуално ниво, въвеждане на технологии и следене на все по-лични свери от живота (включително фейсбук), здравеопазване с пръстови отпечатъци и други.
Така също се следи колко добри са гражданите, както в Китай.

Щото европа не е фашистка диктатура с имперски амбиции. Най-вече за това.
И пак се правят опити за опъване на паралел Европа-Русия/Китай като се ползва България за пример.
Ние не сме европейска държава, ние не сме демократическа държава, ние сме един пост-социалистически кенеф изтъкан от корупция.
Набийте си го в главите, свинщините от тук няма как да минат в една нормална държава.

defender
02-19-2016, 12:59
Щото европа не е фашистка диктатура с имперски амбиции.
а ТПТИ?

Просто в Европа и САЩ императорите си имат банки и корпорации, медии, чрез които упражняват волята си. А в Китай императора общува с народа непосредствено чрез държавата.

Според мен е едно и също просто играта и подхода са по-различни.

ПП: САрабия пък императора общува с народа чрез шериата.

Всяко племе с играта си.

golemiq_korab_minava
02-19-2016, 13:05
Знаеш ли колко Китайски и Руски проекти в България са забранени, защото клекаме на Брюксел? Имаше условия за развитие на морските ни пристанища... Всичко се е замразило. Клекат си нашите политици пред желанията на САЩ и друго не става.

Сега и казармата ще връщат, единствено поради засилването на силите на НАТО по източните граници... Ще направим наборна армия, която да пази американските слуги в парламента от народа си.

Вече обясних защо сравнявах Китай.. Къде са тези имперски амбиции? Китайците като световен лидер поставят контрол в техните географски ширини, където САЩ нямат право да се месят. Говоря за Южно Китайско море. Когато Китай се е месил някъде другаде? Например в Мексиканския залив? Русия пък колко военни бази по света има? Всички ни е ясно, че от балтика до Черно море и сирия - Запада се опитва да изолира Русия. Постоянно откъсват близки до Русия държави. Накрая и последната Сирия поскаха да унищожат и Русия вече се намеси.

Кой нарушава равновесието, смешници.

golemiq_korab_minava
02-19-2016, 13:06
а ТПТИ?

Просто в Европа и САЩ императорите си имат банки и корпорации, медии, чрез които упражняват волята си. А в Китай императора общува с народа непосредствено чрез държавата.

Според мен е едно и също просто играта и подхода са по-различни.

ПП: САрабия пък императора общува с народа чрез шериата.

Всяко племе с играта си.

Съвсем скоро както каза, след още няколко алах акбари и тук ще ни проверяват пръстови отпечатъци по летищата.

defender
02-19-2016, 13:07
Също, тъй като християнството зачита свободната воля на човека и затова няма как да бъде използвано както шериата в СА, затова в Европа наливат свежа шериатска кръв, а християнството (на свободната воля), се захвърля в ъгъла.

defender
03-03-2016, 20:52
Коментар към статията "Седмина изгорени живи заради магьосничество в Малави":

"Тия що не ги нападат да ги демократизират? Що не са се загрижили американците за демократичните устои и евроатлантическите ценности ?
Да не би щото в Малави няма газ, петрол, диаманти, злато и изобщо НЯМА НИЩО?"

ПП: случайност, не мислА

defender
03-09-2016, 11:53
Джордж Фридман, „Стратфор“: Гответе се за война в Източна Европа и Близкия Изток
„Когато държави като Германия, Китай и Русия са в упадък и криза и на тяхно място се издигат други, това води до системни войни. Това ще се случи, засега все още не е достигнат фаталният баланс. Така че гответе се за война, след като станат системните промени”, казва експертът."

ПП: леле, България е баш в епицентъра между Източна Европа и Близкия Изток, но пък за сметка на това армията ни е либерално най-обезоръжена.

Случайност, не мислА.

Ivaaaaa
03-22-2016, 16:36
http://www.lentata.com/page_8521.html

Ари живнете, бе. Коментирайте днешните събития.

LoveInfect
03-22-2016, 16:41
Ми кво, тия няма спиране, нищо чудно и в Paradise да направят нещо...

ДОТА
03-22-2016, 16:55

Ако днес си си сложила силикон
ще коментирам, иначе ми е през кура
да умират в Брюксел, никой няма да реве за тях

Ivaaaaa
03-22-2016, 17:08
Стига, де. Нямам против да умират виновни. И знам, че са ни медийно-насадени лозунгите pray for brussels или paris, които сякаш се гаврят с труповете на тези, които умират ежедневно в сирия, ирак и тн, но го отнасят невинните... натоварих са.

ДОТА
03-22-2016, 17:10
А как определяш кой е виновен, невинна девойко ?

Ivaaaaa
03-22-2016, 17:14
Чрез сложна точкова система... няма значение. Не искам да изразявам позиции. Няма и смисъл.

ДОТА
03-22-2016, 17:18
Коментирайте днешните събития.

Не искам да изразявам позиции.

не заслужаваш да ти се обръща внимание, моя грешка беше, че те надцених

Ivaaaaa
03-22-2016, 17:20
Ок.

golemiq_korab_minava
03-22-2016, 18:05
А как определяш кой е виновен, невинна девойко ?

като ти падне бомба на главата защото путин и обама се скарали, ти ще си виновен, да знаеш, ти си отговорен за всичко.

golemiq_korab_minava
03-22-2016, 18:09
Ари живнете, бе. Коментирайте днешните събития.[/QUOTE]

Ивааа, изумяваш, нали не не се интересуваше?

Ще коментирам като ДОТАТА - Брюкселското зеле се разпарчоса, следват и другите.
Ама ние ще гнием още, защото друго ни можем.

defender
03-22-2016, 19:41
http://www.lentata.com/page_8521.html

Меркел да бъде изправена пред международен трибунал за дебилната и безотговорна политика към гражданите на ЕС, с цената на много жертви.

defender
04-03-2016, 10:05
"Азербайджан нападна Армения два дни след среща между Джон Кери и азербайджанския президент"

defender
05-05-2016, 13:55
Какво ли се случва, каква е тая бойна техника. Клипа се казва "На път към Раднево"
https://www.facebook.com/ivaylo.tzanov/videos/1745585432365149/

golemiq_korab_minava
05-05-2016, 17:13
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwja57D9tcPMAhXBiCwKHSNTBCwQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0% 259F%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1% 2586_(%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BC%25D0%25BF%25D 1%258E%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B8)&usg=AFQjCNH50EXFSTNR4PdWidWR0I2g0xg93Q&sig2=o5RocNTD5Y_aM7MaVcQyGA

едно време това

днес - цигани

Dwyd96
05-06-2016, 17:05
Печка правец..

aurissaaaaa
05-06-2016, 19:12
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwja57D9tcPMAhXBiCwKHSNTBCwQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fbg.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0% 259F%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1% 2586_(%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25BC%25D0%25BF%25D 1%258E%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B8)&usg=AFQjCNH50EXFSTNR4PdWidWR0I2g0xg93Q&sig2=o5RocNTD5Y_aM7MaVcQyGA

едно време това

днес - цигани

Компютрите Правец не бяха популярни в СССР, защото бяха не само изцяло със западни елементи, но и с цели западни модули (дънни платки, видео контролери, дискови контролери и т.н.), внесени от Сингапур, Хонк-Конг и Тайван. Руснаците бяха прави за себе си – защо да купуват Правец-16, като от Тайван можеха да си купят по-евтини и по-добри. За да регистрират Правец-16 в ЕС (Единная Система) и пробият в СССР през 1986 г. екипът на проф. К. Боянов беше преместен от ЦИИТТ в Института по Приборостроене и в началото на 1987 г. е създаден Институт по Микропроцесорна Техника (ИМПТ) с директор проф. К. Боянов към Комбината по Микропроцесорна Техника (КМТ) Правец. На ИЗОТ беше забранено да разработва персонални компютри.

чукча не читатель

DarkTemplar
05-06-2016, 21:21
Знаеш ли колко Китайски и Руски проекти в България са забранени, защото клекаме на Брюксел? Имаше условия за развитие на морските ни пристанища... Всичко се е замразило. Клекат си нашите политици пред желанията на САЩ и друго не става.
http://www.economic.bg/bg/news/6/kitaj-investira-20-mln-evro-v-logistichen-hab-v-burgas.html

https://www.24chasa.bg/Article/5473990

Мъка другари, Брюксел забраниха всичко...

golemiq_korab_minava
05-07-2016, 06:58
Такива глупости се говорят за Варна от. 10 години, но само за бъдещв време. Никой не е възобновил завода. Нито в Бургас ще се строи корабостроителен завод.

aurissaaaaa
05-07-2016, 11:41
Какви условия имаме впрочем ? Сериозно питам.

Доколкото знам транспорта на товари по море е двойно по-евтин дори от железопътния.

Каква им е файдата на китайците да си стоварват стоката в източните Балкани, вместо някъде в Хърватия, която е много по-близо до хората с пари е пълна мистерия за мен.

Същият въпрос и по отношение на тия заводи. Като искаш завод - теглиш един заем, наемаш си специалисти, купуваш си техника, произвеждаш си продукта и си намираш пазари, където да го пласираш.
Ама в България нито достатъчно образовани хора има да произвеждат нещо качествено, нито можеш да си намериш суровините на нормални цени просто 'щото търсенето е ниско тук и от разходите по доставките направо ще си фалираш ... нито пък имаме ресурсите за рекламни кампании в западния свят, 'щото сме си темерути.

Пък дори и някак всичките тези проблеми да не бяха налице, някой мутрафон с познати из властта може да те съсипе за отрицателно време с проверки, скалъпени дела и платени съдии.

Мрънкай иначе, че няма нищо тук и реви по Русия, където положението е абсолютно същото и затова имат БВП-то на Полша. НА ПОЛША брато. (като изключиш износа на суровини, които вадят от земята. да растяха и в България долари по дърветата, уви ... :(( )

ДОТА
05-07-2016, 12:02
Мрънкай иначе, че няма нищо тук и реви по Русия, където положението е абсолютно същото и затова имат БВП-то на Полша.

https://dallasdrilling.files.wordpress.com/2013/03/ginormous-monkey-butt-20161-1240326062-6.jpg
IQ-то ти е като на втората маймуна, тая хранещата се с лайна, а лайната идват от шефовете ти, които са с акъл на нагъзената маймуна.
Само износа на военна техника от Русия е 10 пъти повече от БВП на Полша, ама то трудно ще го схванеш с маймунския си мозък.

golemiq_korab_minava
05-07-2016, 12:08
Омръзна ми да пиша на полу-олигофрени.

Мислете си (ако можете) какво искате.

Само дето нашите политици ще лижат задници, ще им пълнят офшорни сметки на хавайте и ще продължават да спират всякакви проекти.. напротив, дори биха ни вкарали в още по-голяма мизерия, както го правят. А вие си мислете, че '' че някой мутрафон с познати из властта може да те съсипе за отрицателно време с проверки, скалъпени дела и платени съдии. '' защотото....? Или че ''' Ама в България нито достатъчно образовани хора има да произвеждат нещо качествено, нито можеш да си намериш суровините на нормални цени просто 'щото търсенето е ниско тук и от разходите по доставките направо ще си фалираш '' ЗАЩОТО...

Да, за толкова време изпростиха и деградираха хората, с това съм съгласен.

А Русия затова ще си ''окупира'' свои полуострови - КРИМ... и други ще има. Точно щото така иска.

Когато гледам някои излияния от простотии на политици по телевизията... включително на президентите ни, или на оня Волен.. не, че преди не знаех, но сега още повече се убеждавам защо лъжат и баламосват народа, или просто използват запленяващи глупости, нови и вълнуващи лайна... Ми защото народа от това разбира.. По друг начин явно не може да си изпълнят целите. Щото народа иска да му говорят глупости, щото народа ги зове да им говорят глупости. Мислещите са малко.

DarkTemplar
05-07-2016, 13:05
Такива глупости се говорят за Варна от. 10 години, но само за бъдещв време. Никой не е възобновил завода. Нито в Бургас ще се строи корабостроителен завод.
Никой не говори за корабостроителен завод, а за складове, чрез които ще се транспортират стоки между Китай и Европа. Впрочем такива и момента се строят на бургаското пристанище и строежът върви доста добре.

ДОТА
05-07-2016, 14:03
Никой не говори за корабостроителен завод, а за складове, чрез които ще се транспортират складове между Китай и Европа.

На първо време проекта предвижда изграждане на експозиционен павилион на площ от 200 квадрата в пристанището

тва е квадрат на цена от 100к, направо фантазията им е на макс, сигурно ще накарат Микеланджело да изографиса тавана на будката

golemiq_korab_minava
05-07-2016, 14:15
hahahahaaha

aurissaaaaa
05-07-2016, 18:39
IQ-то ти е като на втората маймуна, тая хранещата се с лайна, а лайната идват от шефовете ти, които са с акъл на нагъзената маймуна.
Само износа на военна техника от Русия е 10 пъти повече от БВП на Полша, ама то трудно ще го схванеш с маймунския си мозък.

http://www.eia.gov/todayinenergy/detail.cfm?id=17231

окей

// т'ва дето съм написал бвп явно не се нарича така :Д икономиката не ми е сила. Имам предвид там общите приходи от отвън.

ДОТА
05-07-2016, 18:59
http://www.eia.gov/todayinenergy/detail.cfm?id=17231

окей

// т'ва дето съм написал бвп явно не се нарича така :Д икономиката не ми е сила. Имам предвид там общите приходи от отвън.

то освен икономиката и изразяването също не ти е сила
защото каза нещо още-смешно от предното
или смяташ, че Русия изнася оръжие в Русия

aurissaaaaa
05-07-2016, 20:41
дай цифри. Написал си, че износа на техника от Русия е 10 пъти БВП-то на Полша. Което означава, че Русия изнася техника за 5 трилиона ?

Ако и ти си в същата заблуда като мен, че БВП е износ (което явно не е :Д) - > износът на Полша е 150 милиарда годишно.

Този на Русия, според линкнатия сайт (можеш и други да погледнеш - дадох т'ва 'щото графиката се чете на един поглед) износът на Русия е 170 милиарда на година ако не броим това, което вадят от земята.

Са що лаеш ?

DarkTemplar
05-07-2016, 23:26
БВП е произведените стоки и услуги за даден период от време (тримесечие, година), т.е. е мярка за производителност. Експортът е само част от това БВП (макар че обикновено е най-голямата, щото най-много произведени продукти отиват за износ).

Със сигурност руският износ няма как да е 10 пъти по-голям от полското БВП. Руското БВП вероятно е по-голямо от полското заради разликата в мащабите на самите държави, но не и 10 пъти. Отделно руската икономика се управлява много по-зле от полската и средностатистическият поляк живее много по-добре от средностатистическия руснак.

golemiq_korab_minava
05-08-2016, 09:30
Руската икономика успява да изгради една затворена система на функциониране, заразлика от страните в Европа, където почти всички имат огромни външни дългове. Рекордьор е Люксембур. Всеки може да провери какво количество на глава от населението дължи всеки човек в тази малка държава. Бившите съветски държави, страните от Близкия изток и ние имаме съвсем различен стандарт от този на Западна Европа, в някои случаи въобще не може да се говори за стандарт. Тези всички държави са бракувани от западни стоки на световния пазар и не развиват достатъчно собствено производство както и не управават свой сектор на услугите като банки например. Русия разполага главно с подобен тип пазар, където изнася, но на други цени, а именно по-евтини. Русия не може да се сравнява с технологично развитите страни Германия и Япония, пък и със САЩ от информационна гледна точка. Русия изнася главно придони ресурси, от които обаче зависи цялата Европейска икономика, която е бедна полезни изкопаеми. След горивата Русия изнася най-много оръжия. След оръжията се нарежда на първо и второ място по износ в света на земеделска продукция - главно на зърнено житни култури, с които захранва редица южни държави. Отнемането на Украйна като втората в Европа аграрна страна, наричана житницата на Европа беше голяма голям удар за Русия. С Украйна Русия държеше и цените на зърненените храни в Европа. След Украйна в ЕС е единствено Франция по-голям износител. В Германия има едно правило - че ако бъде изолирана от всички страни, Германия с 80 милионното си населени щеше да се редуциа на половина. Това не означава, земеделието в Германия не е добре развито също.. напротив.

aurissaaaaa
05-08-2016, 14:45
Русия изнася главно придони ресурси, от които обаче зависи цялата Европейска икономика, която е бедна полезни изкопаеми

Именно. Затова чакаме подходящия момент да им спретнем една революцийка и да папаме евтин газ и руди :)

Руския народ явно не му трябват след като са окей с факта, че разни мултумилиардери си купуват футболни клубове, яхти и апаратаменти в Лондон, та от чисто морална гледна точка е тип-топ.

Ако нямаха ядрени оръжия отдавна да са станали колония на САЩ лол.

RagioL
05-08-2016, 17:16
аурисе кажи що са толкова скучни в тоя форум

ДОТА
05-08-2016, 19:33
Ако нямаха ядрени оръжия отдавна да са станали колония на САЩ лол.

хахахахаха
сега чакам да напишеш и как щатите са победили Германия във ВСВ
а за твое съжаление даже ядрените оръжия няма да спасят краварите
когато Китай реши, че е време да се връщат дълговете
и да се връщат в злато, а не в зелени тапети

ДОТА
05-12-2016, 20:32
Украинският парламент избра главен прокурор без юридическо образование
Той не е юрист по образование, а електроинженер.
http://www.blitz.bg/news/article/411875

тва е да следваш повелите на ЕС

defender
05-30-2016, 08:58
Нечуван поклон пред Путин в Атон – седна на трона на византийските императори!
http://onovini.com/2016/05/%d0%bd%d0%b5%d1%87%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%bb%d0%be%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%b2-%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%bd-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0/?fb_action_ids=991487024304254&fb_action_types=og.comments

ПП: На 29 май 1453 православна Византия пада под османска власт и малоумната им казармено-примитивна религия.
Точно тези дни (около 29 май), Путин посещава Атон и сяда символично на трона на Византийските императори.

Мислите ли че това е знак за намеренията на Путин?

defender
05-30-2016, 12:16
Путин седна на трона на византийските императори, а на следващия ден веднага Ердоган му отвръща:
"Враговете на нашата страна искат да ни отмъстят за превзимането на Константипонол... "Никой няма да може да разруши нашата страна. След като превзехме най-големия тогава град в света, ние, турците се настанихме в Анадола и Тракия и никой не може да ни изгони оттам."

Явно това са някакви прикрити намеци между двамата, хихи.

golemiq_korab_minava
05-30-2016, 16:28
https://youtu.be/hkSzmPnzF-o

golemiq_korab_minava
06-04-2016, 09:24
https://youtu.be/0JS5AY9yvnI

Какво стана със Сирия? Още няколко години война минаха. От 21 милиона останаха ли живи?

Продължават да се избиват!

defender
06-05-2016, 21:32
Цитат:
"Във Виетнам загиват 58 000 американци, а в САЩ по-късно се самоубиват 60 000 ветерани.
Твърде показателно, нали? Ужасен катарзис за хора, проумели с закъснение, че са служили на фалшиви идеали, че са жертвали живота си за фалшива кауза и с действията си са причинили ужасни страдания и смърт на милиони невинни хора."

ДОТА
06-11-2016, 19:39
За две години в Донбас загинали 1294 бойци от украинската армия основно заради болести и пиянство, съобщил главния военен прокурор Анатолий Матиос

http://www.blitz.bg/news/article/419314

след 1-2 години няма да остане украинска армия

defender
07-04-2016, 13:48
Абе тва Ердоган и Путин уж довчера щяха да се тепат, пък сега какво се награбиха, запрегръщаха и разцелуваха. Луд свят, братче.

ДОТА
07-09-2016, 11:00
Какво печелеше България, когато беше с Русия

https://www.youtube.com/watch?v=qRSxBdFYSzU

а кво печелим сега с европата
ауриса и хасан да не се притесняват
когато се обясняват в любов един на друг
https://www.youtube.com/watch?v=CzjLjmp36NY

Mоnstera
07-14-2016, 15:17
Какво печелеше България, когато беше с Русия

https://www.youtube.com/watch?v=qRSxBdFYSzU

а кво печелим сега с европата
ауриса и хасан да не се притесняват
когато се обясняват в любов един на друг
https://www.youtube.com/watch?v=CzjLjmp36NY

Това някаква шега ли е ?? Разбира се, че разликата е голяма ...

ДОТА
07-15-2016, 20:54
http://hosted.ap.org/dynamic/stories/E/EU_TURKEY_MILITARY_COUP?SITE=GAGAI&SECTION=WEATHER&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2016-07-15-16-30-27

май преврат в Турция

golemiq_korab_minava
07-15-2016, 21:14
chudno koi shte priznae prevratadjiite za oficialna vlast

ДОТА
07-15-2016, 21:18
обещаят ли да спрат потока на емигрантите
Меркел първа ще им целува ръцете

https://www.afp.com/en/news/23/turkey-army-coup-attempt

US Secretary of State John Kerry said he hoped for "peace and continuity" in Turkey

хехех, и Кери отписа Ердоган, ясна е работата

Dwyd96
07-16-2016, 11:36
обещаят ли да спрат потока на емигрантите
Меркел първа ще им целува ръцете

https://www.afp.com/en/news/23/turkey-army-coup-attempt

US Secretary of State John Kerry said he hoped for "peace and continuity" in Turkey

хехех, и Кери отписа Ердоган, ясна е работата

И аз си помислих същото днес, като видях какво се случва в Турция. :D

Интересно ми е да чуя мнението на кораба по въпроса :)

ДОТА
07-16-2016, 11:52
не е много ясно дали е само постановка и чия постнановка е
военните в Турция са/или бяха/ голяма сила, а тоя преврат
си беше некадърна работа
или Ердоган през последните години е успял до такава степен да ги пречупи
че при тях вече кадърни и смели да не са останали
ще гледаме сега дали ще почне масова чистка и убийства
и как ще реагира запада на 100% -товата му дикататура

Electrа
07-16-2016, 13:58
Кака ви Електра е в Турция от вчера и ви казва, че волята на народа надделя над волята на хищниците.

golemiq_korab_minava
07-16-2016, 16:08
Циркова постановка, както и Божидар Димитров сподели. Изчисти си неприятелите и сега ще поема контрола в свой ръце. Електра, волята на народа е като кон с капаци, толкова е манипулиран и тласкан в определени посоки, че ти е бедна представата.

GuardianAngel
07-16-2016, 16:58
НЕКАДЪРНО изценирано.

GuardianAngel
07-16-2016, 16:59
Кака ви Електра е в Турция от вчера и ви казва, че волята на народа надделя над волята на хищниците.

http://www.no-comment.bg/snimki-linch-v-turciq-posledovatelite-na-erdogan-napadat-predavashti-se-turski-vojnici.18856

defender
07-16-2016, 17:04
Ердоган напоследък затопли отношенията с Путин и му спретнаха преврат, дали е народа или външни фактори (като в Украйна), всеки да си прецени.

Dwyd96
07-16-2016, 19:31
Ердоган напоследък затопли отношенията с Путин и му спретнаха преврат, дали е народа или външни фактори (като в Украйна), всеки да си прецени.

След като обвиниха Гюлен, започвам да мисля че е инсценировка :D Гюлен не е голям фен на "светската власт" :D

aurissaaaaa
07-16-2016, 20:46

дае пак са ЦРУ нали

ДОТА
07-17-2016, 11:20
дае пак са ЦРУ нали

ако беше следил изявленията на краварите
щеше сам да го разбереш
Кери нямаше проблем с преврата и застанаха на страната на Ердоган
чак като стана ясно, че е потушен

Грозния
07-17-2016, 16:54
Кери нямаше проблем с преврата и застанаха на страната на Ердоган
чак като стана ясно, че е потушенКакто и всички останали политици :x! Страх ги е от него!

GuardianAngel
07-17-2016, 19:27
http://vchas.net/234817/

Ето шефката на световната банка казва една голяма истина !

defender
07-22-2016, 20:49
"Британският парламент гласува в подкрепа на модернизацията на ядрената система „Трайдънт“. Новият министър-председател Тереза Мей заяви, че ще бъде готова да натисне копчето и да разреши ядрен удар, който може да убие 100 хил. души, ако това е необходимо."

ПП: Британците след като напуснаха ЕС, сега щели да си модернизират ядреното оръжие. А примиера им готов да натисне копчето и да затрие 100 хиляди.
Бах маааму, възможно ли е да се говори така от такива висшестоящи хора.

defender
10-03-2016, 21:00
Толкова много военна техника преминава през Румъния.
https://www.facebook.com/Romaniaro1/videos/1672308909751225/

Пп: Това подготовка за война ли е, Хилъри ако стане президент.

Грозния
10-03-2016, 21:46
Тереза Мей заяви, че ще бъде готова да натисне копчето и да разреши ядрен удар, който може да убие 100 хил. души, ако това е необходимо.Путин и Обама са казвали, че биха направили същото! Това учудва ли те?

anonymous908491
10-06-2016, 17:05
https://www.almasdarnews.com/article/russian-mod-warns-us-led-coalition-airstrikes-targeting-syrian-army/

“Russian air defense system crews are unlikely to have time to determine in a ‘straight line’ the exact flight paths of missiles and then who the warheads belong to. And all the illusions of amateurs about the existence of ‘invisible’ jets will face a disappointing reality,” Konashenkov added.

кравария яко се посра сега

defender
10-07-2016, 13:52
"Войната ни срещу Русия и Китай е почти неизбежна, заяви началникът на щаба на американската армия Марк Мили, пише британският в. Индипендънт. Конфликтът ще бърз и кървав."
ttp://www.novini.bg/news/382579-%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D1%82%D0%B8-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%BD%D 0%B8.html

anonymous908491
10-07-2016, 14:10
не обръщай внимание на тия кретени
краварите дори на сън не биха тръгнали срещу Китай
90% от стоките в магазините им са произведени в Китай
10% от дълга им е купен от Китай
Китай само щрака с пръст и ги връща във времето на Колумб
само дето индианци няма да има, иначе технологично ще са там

defender
10-08-2016, 14:36
не обръщай внимание на тия кретени
краварите дори на сън не биха тръгнали срещу Китай
90% от стоките в магазините им са произведени в Китай
10% от дълга им е купен от Китай
Китай само щрака с пръст и ги връща във времето на Колумб
само дето индианци няма да има, иначе технологично ще са там
Да, твърде много рискуват американците при война с Китай или Русия, просто при такава война те вече няма да са номер 1, защото няма да са безопасно място, а доларът сигурно ще се срине. А и Китай и Русия, това не са Ирак или Либия, да водиш война с тях.

defender
10-08-2016, 14:38
Цитат: "Ликвидиране на основния противник на англосаксонците, чрез смесване на европейската бяла раса с африканска и арабска кръв до пълното историческо, културно и религиозно заличаване на европейските народи е успешната политика на САЩ, Израел и Великобритания."

ПП: малко конспиративно, но все пак. Познавайки убежденията на типът хора, като дарки, търнала и ауриса, всичко очаквам от тез хора, дори и това.

herkules
10-12-2016, 11:45
Най-важно е сега Тръмп да спечели изборите, в противен случай ще се наложи някой да очисти вещицата, ако светът не желае трета световна.

Zlennox
10-24-2016, 00:21
"Британският парламент гласува в подкрепа на модернизацията на ядрената система „Трайдънт“. Новият министър-председател Тереза Мей заяви, че ще бъде готова да натисне копчето и да разреши ядрен удар, който може да убие 100 хил. души, ако това е необходимо."

ПП: Британците след като напуснаха ЕС, сега щели да си модернизират ядреното оръжие. А примиера им готов да натисне копчето и да затрие 100 хиляди.
Бах маааму, възможно ли е да се говори така от такива висшестоящи хора.

Преовеличаваш нещата твърде много. Подновяването на ядрената система е в следствие на 3-годишно изследване имайки в предвид въпроса дали Великобритания би била по-зле, геополитически и по-добре икономически, без ядрения си арсенал. Това не идва в следствие след напускането им от ЕС, референдума беше обявен в манифестото на Камерън миналата година и то на принципа ако спечели изборите с мнозинство консерватори в Уестминстър,както и стана.

Та ако не ти е ясно Трайдънт е "nuclear deterrent", тоест се използва като репресивна мярка в случай на ядрена заплаха или акт.
А отговорът на Мей беше реторичен в точно този контекст, при случай на ядрена атака над Британия.

defender
10-25-2016, 19:55
от фейса:
"това е пропаганда? руснаците нямат такива технологии, те са много изостанали!
КАЖЕТЕ ЧЕ НЕ Е ВЯРНО, МОЛЯ ВИ! СТРАХУВАМ СЕ ХИБРИДНО!
НАТО! НАТО! НАТО! НАТО!"

Russia unveils first image of its Satan 2 super-nuke capable of wiping out England and Wales
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3870192/Russia-unveils-image-terrifying-Satan-2-missile-Super-nuke-destroy-area-size-FRANCE.html?ito=social-facebook

ПП: аурисе, успокой човека ве, виж как се е уплашил.

anonymous908491
10-25-2016, 21:51
от фейса:
"това е пропаганда? руснаците нямат такива технологии, те са много изостанали!

Да строиш ядрени реактори или да летиш в космоса, тва са технологии
разните му телефони и телевизори са най-нисшата техника
Русия лети със свои ракети, кравария лети с руски ракети
Русия има реактори, които могат да работят с гориво, което е отпадък от по-старите ядрени реактори и да превръща това гориво в годно за ползване отново, краварите още зариват под земята изразходвания уран от ядрените си централи, пък и не само краварите, а и всички останали

anonymous908491
10-25-2016, 23:04
http://www.whatdoesitmean.com/index2147.htm

http://www.globalresearch.ca/trump-vs-hillary-if-hillary-gets-into-the-oval-office-i-predict-nuclear-war-before-her-first-term-is-over/5542397

http://stonecoldtruth.com/blog/2016/10/21/world-net-daily-roger-stone-if-im-found-dead-hillarys-chief-perp/

интересни неща за четене и информиране

aurissaaaaa
10-25-2016, 23:27
http://2.bp.blogspot.com/-Cj1Hnsti-bY/TeYPg7d-0zI/AAAAAAAADUg/zEIBbevYzv4/s1600/HIV_Prevalence_-_Adult_by_Country.png

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b2/Homicide_and_Suicide_Rate_by_Country.svg/2000px-Homicide_and_Suicide_Rate_by_Country.svg.png

Zlennox
10-26-2016, 09:18
https://www.princeton.edu/~mwatson/papers/DemRep_BlinderWatson_July2015.pdf

anonymous908491
11-19-2016, 18:58
http://rusvesna.su/news/1479492986

нищо хубаво, ама краварите толкова си могат, плюс това освен тях са франция, германия, белгия, англия, ирак и не знам си колко още и единствения резултат е, че чалмарите ги правят смешни

aurissaaaaa
11-20-2016, 10:10
http://clubz.bg/47185-%E2%84%961_li_e_rusiq

tralalala

anonymous908491
11-20-2016, 11:14
ожени се за тоя, щом толкова го харесваш, ама ще трябва да се жените в някоя еврогейска държава, той и без това в Русия не смее да стъпи, че там педалите ги третират като животни и сигурно мрази да го водят на каишка

defender
11-21-2016, 10:08
http://clubz.bg/47185-%E2%84%961_li_e_rusiq

tralalala

Ауриса ни внушава, че едва ли не без запада, западната цивилизация и култура не можем да оцелеем, но все пак САЩ е на 200 години, а ние с 1100 години повече, да се чуди човек как сме оцелели?

anonymous908491
11-21-2016, 15:48
шефчетата на ауриса още се чудят срещу Тръмп ли да плюят или срещу Путин, ма те и двамата не ги ебават соросоидите за нищо друго, освен за секс играчки

aurissaaaaa
11-21-2016, 18:25
вие сте психично болни бе

Грозния
11-21-2016, 18:29
Либерастите много ги е яд, че Тръмп спечели и е много яко човек да ги гледа отстрани :razz:!

aurissaaaaa
11-21-2016, 18:37
http://cdn.charismanews.com/images/stories/2016/10/Reuters-Donald-Trump-LGBT.jpg

Що ?

Какво е сорсоид бтв ?

golemiq_korab_minava
11-21-2016, 19:13
ПААК ЩЕ ДОЙДЕ КОМУНИЗМАА!

golemiq_korab_minava
11-21-2016, 19:13
щото малкия и дребен бизнес не вървят

defender
11-21-2016, 19:56

Комунизма ще дойде като демокрация.

ПП: Исках да кажа, че ще си харчиш парите в демокрация, а ще ги печелиш в комунизъм.
Даже някои работодатели вече ти казват кога да забременяваш и кога не.

defender
11-21-2016, 20:29
"Бебе със скъсено краче се нуждае от средства за операция. Малката Алекс се нуждае от 395 000 лв."

Ето защо мисля, че здравеопазване трябва да остане извън капиталистическите правила и да е безплатно, защото иначе това е чудовищно, но не и за "любвеобилния" либерал.

aurissaaaaa
11-21-2016, 20:33
В либералните скандинавски държави здравеопазването е безплатно.

В Русия умират от спин.

В Китай се хвърлят през прозорците, че да си приключат робското съществуване.

/case closed

defender
11-21-2016, 20:37
В либералните скандинавски държави здравеопазването е безплатно.
Ама нашия либерализъм е американски ве, дори и операцията е в сащ, искат 395 калпака в брой, иначе не си човек.

В Русия умират от спин.

В Китай се хвърлят през прозорците, че да си приключат робското съществуване.
Че кой е казвал, че искаме да сме като Китай или Русия. В Русия също е див капитализъм, само че по-мутренски, докато в сащ е автентичен.

michaelis
11-22-2016, 07:42

да просто единственото решение е комунизъм но не във вида в който ние я познаваме тази дума. Просто ние като общество където или да било в света хората не сме дорасли за това. Използвали сме само думата "Комунизъм" както и "Демокрация", но дефакто те никога не са съществували, защото те са взаимо свързани.

Капитализъм всъщност какво е ? максималко намаляване на разходите за производство (орязване на заплати, работна сила, социални etc.) и максимизиране на печалбата, решенията за разпределяне на благата се взимат от малка група от хора така наречения борд на директорите в дадена корпорация обикновенно между 20-30 човека.

Преди сме имали нещо като държавен Капитализъм, т.е. държавата е една голяма корпорация, която взима решения за разпределяне на благата (група от хора т.е. партията БКП), сега имаме частен Капитализъм, дефакто същото като преди, но групата която е била на върха тя пак е същата но е разделена на малки подгрупи или единици, които съответно взимат същите тези решения, които са взимали и преди.

Така, за да сменим обществения строй наистина с Комунизъм всички фабрики, заводи, предприятия, банки etc. трябва да принадлежат на работещите в тях и всичките те да взимат решение за разпределяне на произведения излишък, защото всеки трудещ се произвежда повече от това което получава, т.е. имаме излишък който трябва да се разпредели по най-разумния / разионален начин. За мен лично банките са излишни тъй като те нищо не произвеждат, а само паразитират, би трябвало да се трансформират в нещо друго или да изчезнат напълно. Между другото и банките олицетворяват модерното робство като заробват хората с нещо което дефакто се създава от нищото и не съществува.

aurissaaaaa
11-22-2016, 09:35
Капитализъм, дефакто същото като преди, но групата която е била на върха тя пак е същата но е разделена на малки подгрупи или единици, които съответно взимат същите тези решения, които са взимали и преди.
Групата на върха се състои от над 200 хил. души в Бълария (къде справедливо, къде не...), и при достатъчно желание и потенциал можеш и ти да си сред тях.

Проблемът с българския капитализъм е мафиотската държава, а мафиотската държава е следствие от фашизоидните настроения на българина. А ти искаш да му даваш власт на въпросния фашизоиден българин, и още повече правомощия на държавата.

Какъв ще е резултатът според теб ?

anonymous908491
11-22-2016, 10:02
Групата на върха се състои от над 200 хил. души в Бълария

според мен са поне 2 милиона, а може и да са 5, но към 2030 година ще са поне 10 милиона тия на върха в България

michaelis
11-22-2016, 10:09
Групата на върха се състои от над 200 хил. души в Бълария (къде справедливо, къде не...), и при достатъчно желание и потенциал можеш и ти да си сред тях.

Проблемът с българския капитализъм е мафиотската държава, а мафиотската държава е следствие от фашизоидните настроения на българина. А ти искаш да му даваш власт на въпросния фашизоиден българин, и още повече правомощия на държавата.

Какъв ще е резултатът според теб ?

по мои лични наблюдения това е заложено в манталитета ни. Т.е. ако ние искаме наистина промяна, трябва да започнем от себе си. Ние сме единствения народ, който е разединен във всякакъв аспект, ако бяхме обединени, дори и мафиоти (защото в Албания са предимно такива, но картинката е доста по-различна от при нас) щяхме да постигнем доста по-добри резултати. Аз нашите "баровци, бивши комунисти сегашни демократи, тарикати, висша прослойка и прочее всякакви герои от Шехерезада" и до ден днешен не мога да разбера, защо грабат само в една посока и си режат клона на който стоят ?!? Дори и някой да е бандит, мафиоз тапигьоз и кво ли не, ще разбере, че ако дава и храни племето си, парите от изкараното/произведеното от племето ще се върнат пак при него тъй като той е на върха. Да но не го правят, тези западните са абсолютно същите, крадат правят мизерии и т.н. но дават повечко на свойте и то се връща обратно при тях защото системата е такава и запада си мисли, че са и свободни т.е. има демокрация (което разбира се е абсурд). При нас явно ще трае по-дълго докато нашите не го схванат това или докато си го наковат сами, тъй като населението се изнася от държавата, после всички тези 200К за които говориш ти или ще са го разбрали как би трябвало да функционират нещата и да станат единни или ще се спасяват по единично, както са правили до сега. Следва пълен разпад и заселване на нашата територия с някаква сган там, бежанци, може би Турция ще има претенции и т.н.

michaelis
11-22-2016, 10:15
според мен са поне 2 милиона, а може и да са 5, но към 2030 година ще са поне 10 милиона тия на върха в България

ми не съвсем, защото в основата на Капитализма е заложено самоизяждането. Всеки иска по-големи печалби / продажби и да плаща по-малко на работниците, ако може сам всичко да произвежда и да не плаща. Е да но нали някой трябва да го купи това всчикото нещо ? Е ако не му дадеш пари на този някой то тогава кой ще го купува ?! Също така тези външните господари не мисля, че ще искат да делят нещо си с нашата върхушка. Приемат ли TTIP идват външните корпорации и са ги изяли тези 200К с парцалите

anonymous908491
11-22-2016, 10:33
Тръмп е вече на власт, той даже тихоокеанското споразумение сега иска да прекрати, кво остава за подписване на някво ново.

defender
11-22-2016, 10:44
и при достатъчно желание и потенциал можеш и ти да си сред тях.

Не е сигурно... Всички сме чували за това проучване:
"Италианците (от централната им банка) са проучили данъкоплатците в района на Флоренция от 1427 г. до днес и са открили, че най-състоятелните хора в града на Медичите днес носят същите фамилии като предците им преди цели 600 години.
С други думи, семейното богатство от времето на Ренесанса не само не е прахосано, не просто е запазено, а дори увеличено с 5 процента...
Флорентинските фамилии са съхранили богатството си цели 25 поколения въпреки смяната на управляващите политически партии и икономическата конюктура."

ПП: Още ли вярваш в справедливостта на пазара.

anonymous908491
11-22-2016, 16:16
25 поколения са малко, има еврейски фамилии, които са разпънали Христос и за 2000 години не са обедняли

golemiq_korab_minava
11-22-2016, 16:41
ми не съвсем, защото в основата на Капитализма е заложено самоизяждането. Всеки иска по-големи печалби / продажби и да плаща по-малко на работниците, ако може сам всичко да произвежда и да не плаща. Е да но нали някой трябва да го купи това всчикото нещо ? Е ако не му дадеш пари на този някой то тогава кой ще го купува ?! Също така тези външните господари не мисля, че ще искат да делят нещо си с нашата върхушка. Приемат ли TTIP идват външните корпорации и са ги изяли тези 200К с парцалите
Абсолютна истина. Нашите са пълни слуги, защото друго не могат. Те не просто се съобразяват с външните сили, защото всяко едно отклонение от правилата им е съпроводено със спиране на европейски субсидии, санкции, медийно и информационно пропагандиране, в крайна сметка тотална вътрешно политическа и социална дистабилизация докато не сложат други слуги.

Сега искат да създават изкуствен интелект, който да измести всеки работник, но тогава има риск създадените роботи да еволюират.

golemiq_korab_minava
11-22-2016, 16:43
25 поколения са малко, има еврейски фамилии, които са разпънали Христос и за 2000 години не са обедняли
и управляват света :D

golemiq_korab_minava
11-22-2016, 16:46
да просто единственото решение е комунизъм но не във вида в който ние я познаваме тази дума. Просто ние като общество където или да било в света хората не сме дорасли за това. Използвали сме само думата "Комунизъм" както и "Демокрация", но дефакто те никога не са съществували, защото те са взаимо свързани.

Капитализъм всъщност какво е ? максималко намаляване на разходите за производство (орязване на заплати, работна сила, социални etc.) и максимизиране на печалбата, решенията за разпределяне на благата се взимат от малка група от хора така наречения борд на директорите в дадена корпорация обикновенно между 20-30 човека.

Преди сме имали нещо като държавен Капитализъм, т.е. държавата е една голяма корпорация, която взима решения за разпределяне на благата (група от хора т.е. партията БКП), сега имаме частен Капитализъм, дефакто същото като преди, но групата която е била на върха тя пак е същата но е разделена на малки подгрупи или единици, които съответно взимат същите тези решения, които са взимали и преди.

Така, за да сменим обществения строй наистина с Комунизъм всички фабрики, заводи, предприятия, банки etc. трябва да принадлежат на работещите в тях и всичките те да взимат решение за разпределяне на произведения излишък, защото всеки трудещ се произвежда повече от това което получава, т.е. имаме излишък който трябва да се разпредели по най-разумния / разионален начин. За мен лично банките са излишни тъй като те нищо не произвеждат, а само паразитират, би трябвало да се трансформират в нещо друго или да изчезнат напълно. Между другото и банките олицетворяват модерното робство като заробват хората с нещо което дефакто се създава от нищото и не съществува.

има един проблем.

работниците не притежават особен интелект.

отново трябва интелигентни хора да управляват

Например някаква просветена група.

Грозния
11-22-2016, 17:50
Проблемът с българския капитализъм е мафиотската държава, а мафиотската държава е следствие от либерастките настроения на либерастите. А ти искаш да му даваш власт на въпросния либераст и още по-малко правомощия на държавата!Поправих го за да е вярно 8)!

defender
11-22-2016, 18:09
"Русия, Великобритания, Австралия, Канада, Нова Зеландия и други държави са ключовите съюзници на САЩ, с които ще развиваме приоритетни отношения, заяви новоизбраният американски президент Доналд Тръмп,като съзнателно изпусна Европейския съюз от числото на приоритетните партньори".

ПП: Ко праИм сА? Ше умрем! Тръмп ни изоставя, а ние мислихме, че Ше ни спаси от бабата канцлер.

defender
11-22-2016, 18:46
Турция ще оспорва Лозанския договор от 1923 г.
"Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността."

ПП: Тръмп би шута на ЕС, а сега Султана ще възстановява Османската империя.

michaelis
11-22-2016, 19:38
има един проблем.

работниците не притежават особен интелект.

отново трябва интелигентни хора да управляват

Например някаква просветена група.

Не не, ние когато израстнем духовно до този етап вече населението на планетата ще е друг тип, т.е. едно цяло и израстнало. Няма да има фабрики в които да бъхтат 24x7. "100 синджира роби". :) Бъдещето би изглеждало така: машинките вършат производствената работа, а хората да се концентрират за изучаване на вселената все пак сме на прага да станем космическа цивилизация. Кога ще излезнем на разходка до луната поне най-сетне ?!? :) И не е далече момента когато ще се срещнем и с тези зелените с антенките то все някъде трябва да има такива при толкова милиарда звезди, само, че като сме още в аборигенски стадий и на тях не им се занимава с примати :D

michaelis
11-22-2016, 19:58
и управляват света :D

вече не съвсем поизгуби им се блясъка ;)

michaelis
11-23-2016, 07:54
Турция ще оспорва Лозанския договор от 1923 г.
"Бъдещето трябва да се планира на базата на задълбочения прочит на историята, Турция ще построи по-голяма от себе си държава с помощта на Аллах. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган пред участниците в конференцията за новата концепция за сигурността."

ПП: Тръмп би шута на ЕС, а сега Султана ще възстановява Османската империя.

според мен руснаците няма да го пуснат "султана" да вилнее на наша територия. Ние имаме с тях много общи възгледи както История, религия, ценностна система и прочее, както и сме от стратегическо значение на Балканите, но биха ни оставили за момент, за да ни накажат заради такива тикви като Плевнелив, Митов и останалата "демократична" паплач с партийни книжки в джоба. Еврогейците и Американците не биха се застъпили грам за нас, ако Турция предяви някакви претенции, те просто ще ни изтъргуват и потурчат под предтекст "защита на правата на човека".
Англосаксонското племе е такова, че то не приема други за нему равни особено пък славяни (християни). Също така съществува и една хилядолетна разпра между евреите (приели юдаизъма) и християните (славяни) тъй като ние (Волжка България) и русите сме спомогнали за прогонването им от Хазарския Хаганат (днешна Русия, Украйна, Казахстан) и доста за унищожаването им. Тези всичките мними евреи като Сорос, Блумбърг, Рокафелер, Ротшилд и т.н. са с хазарски корени приели еврейската религия (ашкенази), те не са наследниците на Израил тъй като истинските евреи са черно-мургави племена и са (сефаради, мизрахи, менаши). То е и очевидно тъй като климата на Израел предразполага предимно мургаво население. (справка палестинците). Аз лично кореняк рус-синеок арабин не съм видял, колкото има такъв толкова и такива като Сорос са "евреи" :)
Нещо много се отплеснах назад във времето, но горе долу там се крият първопричините поради които англосаксонския елит не ни обича нас българите и руснаците даже никак, като се има предвид кой го управлява този елит :)

Zlennox
11-23-2016, 09:07
Ах тази ваша русофилска ютопия от 10-ти век, твърде сюреалистична и примамлива била бре.

В политиката си приятел и съюзник докато интересите траят, но няма лошо в това да живееш в отрицание с илюзийте си.

michaelis
11-23-2016, 09:29
Ах тази ваша русофилска ютопия от 10-ти век, твърде сюреалистична и примамлива била бре.

В политиката си приятел и съюзник докато интересите траят, но няма лошо в това да живееш в отрицание с илючийте си.

е има някакви неща от "Световната Банка" тя толко световна колкото аз съм Страдивари, но има някой данни

http://data.worldbank.org/country/bulgaria

също има и един индекс на човешкото развитие през 1980г. под съветско робство сме били на 26 място в света, а сега под западно робство сме около 60 място с връх от 69 през 1997г. (тогава сме били във вихъра на демокрацията явно)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D0%BD%D0%B0_ %D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D 0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0 %B5

аз гледам просто числата, също и колко народ са напуснали страната от периода на Демокрацията странно защо и продължават да напускат след като сме в ЕС вече от 9 години ?! Би трябвало за 9 години да сме що годе европейска държава, но Етиопия е преди нас в момента в доста показатели, а те са съвсем в друг континент наречен Африка

golemiq_korab_minava
11-23-2016, 10:18
според мен руснаците няма да го пуснат "султана" да вилнее на наша територия. Ние имаме с тях много общи възгледи както История, религия, ценностна система и прочее, както и сме от стратегическо значение на Балканите, но биха ни оставили за момент, за да ни накажат заради такива тикви като Плевнелив, Митов и останалата "демократична" паплач с партийни книжки в джоба. Еврогейците и Американците не биха се застъпили грам за нас, ако Турция предяви някакви претенции, те просто ще ни изтъргуват и потурчат под предтекст "защита на правата на човека".
Англосаксонското племе е такова, че то не приема други за нему равни особено пък славяни (християни). Също така съществува и една хилядолетна разпра между евреите (приели юдаизъма) и християните (славяни) тъй като ние (Волжка България) и русите сме спомогнали за прогонването им от Хазарския Хаганат (днешна Русия, Украйна, Казахстан) и доста за унищожаването им. Тези всичките мними евреи като Сорос, Блумбърг, Рокафелер, Ротшилд и т.н. са с хазарски корени приели еврейската религия (ашкенази), те не са наследниците на Израил тъй като истинските евреи са черно-мургави племена и са (сефаради, мизрахи, менаши). То е и очевидно тъй като климата на Израел предразполага предимно мургаво население. (справка палестинците). Аз лично кореняк рус-синеок арабин не съм видял, колкото има такъв толкова и такива като Сорос са "евреи" :)
Нещо много се отплеснах назад във времето, но горе долу там се крият първопричините поради които англосаксонския елит не ни обича нас българите и руснаците даже никак, като се има предвид кой го управлява този елит :)

Но пък още по- преди, през египетските фарони е нямало никакви мургави араби ?! Или е манипулация?

golemiq_korab_minava
11-23-2016, 10:22
е има някакви неща от "Световната Банка" тя толко световна колкото аз съм Страдивари, но има някой данни

http://data.worldbank.org/country/bulgaria

също има и един индекс на човешкото развитие през 1980г. под съветско робство сме били на 26 място в света, а сега под западно робство сме около 60 място с връх от 69 през 1997г. (тогава сме били във вихъра на демокрацията явно)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81_%D0%BD%D0%B0_ %D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D 0%BE_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0 %B5

аз гледам просто числата, също и колко народ са напуснали страната от периода на Демокрацията странно защо и продължават да напускат след като сме в ЕС вече от 9 години ?! Би трябвало за 9 години да сме що годе европейска държава, но Етиопия е преди нас в момента в доста показатели, а те са съвсем в друг континент наречен Африка
Сега ще те залеят, че в ЕС всяка държава била ''независима'' в определянето на икономиката си, а външните държави само подпомагали :D.. В същото време няма граници и се цели глобално унищожаване на суверенитета на всички нации, за да могат шепа управляващи да контролират целия континент като една държав.. уви, ама се осраха.

michaelis
11-23-2016, 11:08
Но пък още по- преди, през египетските фарони е нямало никакви мургави араби ?! Или е манипулация?

а какви са били тогава арабите ?!? аха аз чак сега разбирам защо всички арабски бежанци се връщат към истинските си шведски корени :D:D:D:D:D:D Не само се бъзикам, аз като гледам просто само климата какъв е в тази част на планетата, в Египед, С.Арабия, Израел, Сирия, Йордания и т.н. не може само за някакви си 2000г. в момента да се раждат само мургави а преди да са се раждали едва ли не руси синеоки араби, евреи и т.н. в тази област. Сега съмнявам се също и полюсите на земята да са се преместили така, че преди да е било студено а сега топло. В тази част на планетата винаги са били мангали дори и египтяните преди да се смесят с арабите са били с цвят на кюмур, просто няма как да са друго яче само за някакви 2000-3000 год.

michaelis
11-23-2016, 11:17
Сега ще те залеят, че в ЕС всяка държава била ''независима'' в определянето на икономиката си, а външните държави само подпомагали :D.. В същото време няма граници и се цели глобално унищожаване на суверенитета на всички нации, за да могат шепа управляващи да контролират целия континент като една държав.. уви, ама се осраха.

глупости, то цялото ЕС е васал на САЩ т.е. на няколко богати фамилии във САЩ с глобалистки визии и тези в ЕС където разправяш с тези бежанци искаха да изтрият не само суверенитета, но и националното мислене на хората което за наше огромно щастие няма да им се отвори парашута благодарение на този елемент - Тръмп. :D
Мисля, че на хората в България трябва да им е пределно ясно, че ние никога няма да сме независими по простата причина, че не разполагаме с такива оръжия каквито имат САЩ или Русия то и те фактически са двете глобални военни сили, сега Китай навлиза но са още съвсем слабички военно нищо, че са най-голямата икономика в света. С две думи или си при едните или при другите няма средно положение още по малко "независимост"

golemiq_korab_minava
11-23-2016, 15:16
а какви са били тогава арабите ?!? аха аз чак сега разбирам защо всички арабски бежанци се връщат към истинските си шведски корени :D:D:D:D:D:D Не само се бъзикам, аз като гледам просто само климата какъв е в тази част на планетата, в Египед, С.Арабия, Израел, Сирия, Йордания и т.н. не може само за някакви си 2000г. в момента да се раждат само мургави а преди да са се раждали едва ли не руси синеоки араби, евреи и т.н. в тази област. Сега съмнявам се също и полюсите на земята да са се преместили така, че преди да е било студено а сега топло. В тази част на планетата винаги са били мангали дори и египтяните преди да се смесят с арабите са били с цвят на кюмур, просто няма как да са друго яче само за някакви 2000-3000 год.
Е, не знам какви са били египтяните, ама не са били като арабите.. :d Климатът е бил по-приятен.

golemiq_korab_minava
11-23-2016, 15:30
глупости, то цялото ЕС е васал на САЩ т.е. на няколко богати фамилии във САЩ с глобалистки визии и тези в ЕС където разправяш с тези бежанци искаха да изтрият не само суверенитета, но и националното мислене на хората което за наше огромно щастие няма да им се отвори парашута благодарение на този елемент - Тръмп. :D
Мисля, че на хората в България трябва да им е пределно ясно, че ние никога няма да сме независими по простата причина, че не разполагаме с такива оръжия каквито имат САЩ или Русия то и те фактически са двете глобални военни сили, сега Китай навлиза но са още съвсем слабички военно нищо, че са най-голямата икономика в света. С две думи или си при едните или при другите няма средно положение още по малко "независимост"

Естествено.. Но въпреки това има начини в някакви граници да се отстояват нациоаналните интереси сред ''съюзнически'' партньори.. а други регионални държави като Турция имат ресурсите и базата сами да налагат желанието си. Не всичко опира до венни сили.. Китай има ядрен арсенал способен да унищожи голяма територия и никой не иска да влиза във война, с каквато и да е ядрена сила... или въобще такава голяма държава, защото ще последва световна война. Ако се надпреварват за да има трета световна е др. въпрос.

michaelis
11-23-2016, 16:11
Естествено.. Но въпреки това има начини в някакви граници да се отстояват нациоаналните интереси сред ''съюзнически'' партньори.. а други регионални държави като Турция имат ресурсите и базата сами да налагат желанието си. Не всичко опира до венни сили.. Китай има ядрен арсенал способен да унищожи голяма територия и никой не иска да влиза във война, с каквато и да е ядрена сила... или въобще такава голяма държава, защото ще последва световна война. Ако се надпреварват за да има трета световна е др. въпрос.

ммм напротив, защо САЩ са най-мощната държава в света, защото имат страшна икономика ?! Ами не съвсем ето китайската икономика е по-голяма, но САЩ е единствената империя в историята, която контролира всички морета плюс най-много военни бази в света имало някога т.е. морската търговия, с валута световен резерв и ако някой си помисли да не ползва долар ше получи тояга. Сега Китай може да си го позволи защото има руснаците зад гърба си едните са силни военно с най-модерните оръжия, а другите икономически, заедно могат да им се противопоставят и те го правят по единично нямат никакъв шанс. Може един ден ако изпращят до толкова, че искат да затрият всичко може и това да се случи ако се случи то всички отиваме във вечните ловни полета това е от ясно по-ясно. След време следващата цивилизация при разкопките ще каже "Аха имало и такива където си чатили във форума " :D

golemiq_korab_minava
11-23-2016, 16:36
Попринцип цялата индустриялизация в Китай идва от САЩ и Западна Европа. Всички информационни технологии, всички високо развити технологии като цяло произлизат и са с патенти на Япония, Западна Европа, САЩ.. като най-вече печелеят пари заради третия сектор на услугите.
САЩ действително държат новия световен ред и с военната си сила колонизираха целия свят или по-скоро половината от всички държави на планетата сами им клекнаха (разпада се СССР и всички икономика умишлено се подаряват в ръцете на САЩ)

Аз имах друго предвид.

Че въпреки всичко, има и по-малки, но стабилни държави, които имат по-независими политици. И въпреки това, ДОРИ ние можем и трябва да желаем такива лидери, защото нашите са баш и напълно клекнали, а манталитетът действително е робски. искоренени са всякакви национални представи от народа и сме сведени до обезличаване, което е най- лошо. Българите не обичат себе си, а от там се самоунищожават.

anonymous908491
11-23-2016, 16:37
Наш гей стана първата законна булка в САЩ
http://skandalno.net/nash-gej-stana-parvata-zakonna-bulka-v-s-128054/

пореден повод да се "гордеем" , че сме българи

michaelis
11-23-2016, 18:14
Попринцип цялата индустриялизация в Китай идва от САЩ и Западна Европа. Всички информационни технологии, всички високо развити технологии като цяло произлизат и са с патенти на Япония, Западна Европа, САЩ.. като най-вече печелеят пари заради третия сектор на услугите.
САЩ действително държат новия световен ред и с военната си сила колонизираха целия свят или по-скоро половината от всички държави на планетата сами им клекнаха (разпада се СССР и всички икономика умишлено се подаряват в ръцете на САЩ)

Аз имах друго предвид.

Че въпреки всичко, има и по-малки, но стабилни държави, които имат по-независими политици. И въпреки това, ДОРИ ние можем и трябва да желаем такива лидери, защото нашите са баш и напълно клекнали, а манталитетът действително е робски. искоренени са всякакви национални представи от народа и сме сведени до обезличаване, което е най- лошо. Българите не обичат себе си, а от там се самоунищожават.

е има да но не е Турция тази държава която имаш предвид, а Унгария еми те са друг тип хора не са като нас, ние сме шушляци и разединени какво да направя.

А за възхода на Китай запада сам си е виновен, от алчнотия за пари да печелят повече напрайха ги мега мощни, ай сега ходи и ги спри. То дори и да си изнесе запада всичкото завод от там китайците всичко са копирали и могат да си го направят сами.

herkules
11-23-2016, 18:24
https://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_1953875759_Shte_poiska_li_Klintan_novo_broene_n a_byuletinite

Дъртата гнусна бабичка искала да убие Тръмп с дрон, за да е сигурен президентският и пост. За това намекнала за убийство на Джулиан Асандж по този начин. Онзи унгарски евреин Сорос бил обещал тази услуга. Само че, и Тръмп е милиардер и може да направи същото с тях, след опита на англичанина да го убие. Сега пак искат да броят бюлетини и да фалшифицират изборите, за да детронират Тръмп. Абе чудя им се на руснаците, защо още не са я очистили тая дъртата, заедно с евреина? Първата работа на Тръмп след встъпването му в длъжност ще трябва да е решаване на проблема с жените. Републиканците трябва да внесат предложение в сената, за отмяна на 19-тата поправка към конституцията на САЩ. Тогава ще настъпи краят на феминизма по света, и либерастите-педерасти, ще си изядат мъ*ите от яд щото и без това не им трябват, а жените ще получат едно равноправие от мъжете по света, че няма да могат да го носят! Ще е краят с женската юридическа гавра с мъжкия авторитет, и връщане на патриархата. Вече се усеща и промяна на модерацията по форумите, което е показателно.

Zlennox
11-23-2016, 20:00
https://www.webcafe.bg/newscafe/svyat/id_1953875759_Shte_poiska_li_Klintan_novo_broene_n a_byuletinite

Дъртата гнусна бабичка искала да убие Тръмп с дрон, за да е сигурен президентският и пост. За това намекнала за убийство на Джулиан Асандж по този начин. Онзи унгарски евреин Сорос бил обещал тази услуга. Само че, и Тръмп е милиардер и може да направи същото с тях, след опита на англичанина да го убие. Сега пак искат да броят бюлетини и да фалшифицират изборите, за да детронират Тръмп. Абе чудя им се на руснаците, защо още не са я очистили тая дъртата, заедно с евреина? Първата работа на Тръмп след встъпването му в длъжност ще трябва да е решаване на проблема с жените. Републиканците трябва да внесат предложение в сената, за отмяна на 19-тата поправка към конституцията на САЩ. Тогава ще настъпи краят на феминизма по света, и либерастите-педерасти, ще си изядат мъ*ите от яд щото и без това не им трябват, а жените ще получат едно равноправие от мъжете по света, че няма да могат да го носят! Ще е краят с женската юридическа гавра с мъжкия авторитет, и връщане на патриархата. Вече се усеща и промяна на модерацията по форумите, което е показателно.

Май страдаш от синдром на малката пишка? :D :D

Грозния
11-23-2016, 20:04
Май страдаш от синдром на малката пишка? :D :DА ти от синдрома на голямата... ама при теб е отзад :D !

golemiq_korab_minava
11-23-2016, 20:08
аааааууууууууууу

намалям ви заплатитееее

щом така ще се държите!

defender
11-23-2016, 20:41
Май страдаш от синдром на малката пишка? :D :D

предлагам да си ги премерите, а после публиката ще реши с овации, ръкопляскания и женски припадъци.

Zlennox
11-23-2016, 21:01
А ти от синдрома на голямата... ама при теб е отзад :D !
Знаеш ли такива като теб на какво ми напомнят... сезон 3, епизод 5 на "Black Mirror". Ако намериш време моляте гледай го. :)

golemiq_korab_minava
11-24-2016, 07:44
https://news.bg/world/es-prie-rezolyutsiya-za-borba-s-ruskata-propagandna-mashina.html

ЕС каквото и да прави няма да изкорени от кръвта ни Русия :3

golemiq_korab_minava
11-24-2016, 07:45
https://youtu.be/9voUI5k82kY

michaelis
11-24-2016, 13:26
https://youtu.be/9voUI5k82kY

нещата си отиват към кютек, мале тва ако засвисти на живо ше стане лудница, наще министърчета с президентчето ше съжаляват, че са се родили напрао ако не са скъсали синджира първи посока оттатък блатото, но и там нема ги спаси нищо.

stay and pray together :D :D :D

https://1.bp.blogspot.com/-FA2lExe8D9o/UarpF5EnxDI/AAAAAAAAktc/oowNC17GtG4/s1600/funny-cat-and-dog-friendship-04.jpg

aurissaaaaa
11-24-2016, 14:25
https://news.bg/world/es-prie-rezolyutsiya-za-borba-s-ruskata-propagandna-mashina.html

ЕС каквото и да прави няма да изкорени от кръвта ни Русия :3

ЕС вече 'изкорени' (разбирай даде подслон) на продуктивната част от населението. Кой му дреме за селяндурите ?

aurissaaaaa
11-24-2016, 14:29
нещата си отиват към кютек, мале тва ако засвисти на живо ше стане лудница, наще министърчета с президентчето ше съжаляват, че са се родили напрао ако не са скъсали синджира първи посока оттатък блатото, но и там нема ги спаси нищо.

stay and pray together :D :D :D

https://1.bp.blogspot.com/-FA2lExe8D9o/UarpF5EnxDI/AAAAAAAAktc/oowNC17GtG4/s1600/funny-cat-and-dog-friendship-04.jpg

Пфт, 1 лабораторно създадена зараза в Санкт-Петербург и Моска, пък те да си имат армия. И милиард атомни бомби да имаш, кво значение след като 2ма души могат да ти затрият 90% от икономиката и 1/3 от населението ?

Хващам се на бас, че естонците имат подобни хейл мери планове. К'во имат да губят и без т'ва.

herkules
11-24-2016, 19:25
предлагам да си ги премерите, а после публиката ще реши с овации, ръкопляскания и женски припадъци.

Аз съм съгласен, но съм сигурен че Zlennox е взел клитура си за пишка, за това прави такива предположения за мен! :D :D А, след това женски припадъци със сигурност ще има. :D

golemiq_korab_minava
11-24-2016, 19:44
ЕС вече 'изкорени' (разбирай даде подслон) на продуктивната част от населението. Кой му дреме за селяндурите ?

Били сме си и преди аграрна страна :Д

не се знае стабилността в света дали като цяло ще се задържи и развитите държави винаги ще са развити ;)

и вече клонираното е възможно

смисъл, аз ще възпроизведа цял род колкото на Чингис Хан.

defender
11-24-2016, 20:54

Ауриса ненавижда всички българи в България. Каза си го човека в прав текст.

А, от това твърдение ако го проследим внимателно, излиза, че много неща в България не са просто конспирация.
Така е аурисе като не знаеш какво говориш и издаваш грантови тайни.

aurissaaaaa
11-24-2016, 22:09
След чалгаджийския референдум съм напълно в правото си. Всички - не. Около 75%.

michaelis
11-24-2016, 23:12
Пфт, 1 лабораторно създадена зараза в Санкт-Петербург и Моска, пък те да си имат армия. И милиард атомни бомби да имаш, кво значение след като 2ма души могат да ти затрият 90% от икономиката и 1/3 от населението ?

Хващам се на бас, че естонците имат подобни хейл мери планове. К'во имат да губят и без т'ва.

ти какво си мислищ, че руснаците нямат такива идиотщини ли и незнаят какво да предприемат в дадена ситуация ли?!? хе хее те са същите уроди като американците относно "военни сечива" на разположение, единственото по което отстъпват на САЩ е флота там Американците са абсолютен лидер. Прибалтиките са им най-малкия проблем на руснаците. Истинската причина поради която непрекъснато ги ръчкат тея руснаци и китайци е монетарния световен ред защото наблюдаваме shifting в глобалната монетарната система това значи, че благосъстоянието и хегемонията на Запада отива у лево и спират да са доминант от 1000г. насам. Поръчителите на война са ФЕД с благословията на BIS (Bank for International Settlements) които трябва да измислят нещо иначе Запада отива в канала. Единствения изход е ако може веднага да ги утрепат на секундата, да но китайците и руснаците не са Кадафи, Саддам или Мубарак и работата става много много дебела. Предстои да видим какво ще се случи в идните години, но долара няма да е повече резерв това от ясно по ясно, даже и в момента вече не е само публично не е обявено. :D

aurissaaaaa
11-25-2016, 01:53
бля, всъщ не ми се спори

Грозния
11-25-2016, 16:54
Тръмп и Радев да станат президенти в една седмица - на Рисата много му дойде явно :D!

defender
11-26-2016, 20:30
В памет на Фидел Кастро: "Какво вие, Свети отче, всъщност работите?"

(при срещата на Кастро с папа Бенедикт XVI) :D

defender
12-04-2016, 19:28
Путин: "Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ.
"Ситуацията се мени... Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха, каза руският лидер. Вече живеем в различно измерение."

defender
12-26-2016, 14:03
"Масови гробове на сирийци, изтезавани от джихадистите, са намерени в Алепо.
ПП: Умерени убийства, на умерено измъчвани и умерено обезглавени."

anonymous908491
12-26-2016, 17:42
и пълни складове с оръжие от България

defender
12-27-2016, 13:06
Росен Плевнелиев: Има признаци за руско финансиране на партии и медии в България

ПП: Хайде сега, признавайте си, кой папка от баницата на двойника на путинката?

haritov
12-27-2016, 18:57
тва и демокрацията е менте щом Руснаците я хакнаха с вируса Тръмп

defender
12-28-2016, 13:36
Последни послания на жители от Източно Алепо или координирана пиар кампания?
https://www.youtube.com/watch?v=B8_ovt23kR8

defender
01-01-2017, 13:58
Чухте ли новогодишната реч на президента, ето част от него:
"Светът изгуби своя баланс и ще отнеме време докато бъде установен нов, устойчив световен ред в един различен и многополюсен свят."

Какво иде да рече това, че ще има нов, различен и многополюсен световен ред и че се е свършило с глобализмът ли?

Kriegmarine
01-07-2017, 14:59
Делението на "русофили" и "русофоби" е неуместно след установяването на либералната демокрация като универсална световна идеология. За голяма част от българите Русия продължава да бъде "Империята на злото" от времето на Рейган. Трябва да е ясно, че Русия е капиталистическа държава. Относно глобалистите, те не зачитат националната държава, просто глобалисткото лоби е заседнало в САЩ и най-вече в демократическата партия откакто "Клинтъните" станаха незаобиколим фактор в партията.
Във връзка с темата - https://www.youtube.com/watch?v=RIS3znH3_f4 .

golemiq_korab_minava
01-07-2017, 16:24
Тръмп е същата корпоративна мушица имаща за цел да продължи световния империализъм на САЩ. Най-много от неговото качване на престола ще им заболи на емигрантите и точно тази бедна работническа класа.

Колкото за Русия. Тази страна си остава една възможност за промяна в световната система. Както и най-големия трън в очите на всички западни либералАсти. Виждате, че е една от най-богатите страни на природни ресурси, но най-силното й оръжие е нейната специфичната национална култура.

defender
01-16-2017, 14:40
Тръмп: "ЕС служи на германските интереси, а НАТО е остаряла организация"

anonymous908491
01-29-2017, 16:05
Russia Survived Sanctions
Sorry haters, Russia has survived sanctions. It survived $35 oil. And it survived two years of recession. Say what you will about Vladimir Putin, Russia’s economic management team has got its stuff together. And for that reason, BlackRock says Russia is a buy.

https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2017/01/27/russia-sanctions-putin-economy/#221de320e957

dreamwalker
01-29-2017, 16:20
Вики, как може интелигентен човек като теб да е такъв русофил.

defender
02-06-2017, 13:02
"През 2012 година в Лондон Обама заяви, че 21 век ще бъде векът на възникването на нови нации. В Западна Европа този процес вече започна"

ПП: Някъде около 2012 започна и войната в Сирия, дето се вика, Обама е бил наясно, че ще има война в Сирия, че ще е продължителна, както и с бежанското преселение, което ще започне към Европа, няколко години след това. :)

Iphigenia
02-12-2017, 20:12
Аз съм съгласен, но съм сигурен че Zlennox е взел клитура си за пишка, за това прави такива предположения за мен! :D :D А, след това женски припадъци със сигурност ще има. :D

Как сте г-н Каменов, как е животът?

Archer!
02-13-2017, 12:55
https://www.youtube.com/watch?v=HzqKG7UhTxQ
Западна(ла) Европа срещу Унгария.

defender
02-23-2017, 20:01
Абе, чухти ли, че Бил Гейтс каза, че имало голяма опасност от нова пандемия от вирус създаден от терористите, хихи.
И още каза, че света трябвало да се подготви за това! Вие готвите ли се?

Много ме е страх... :)

Плашилото "терористи", вече ще оправдава всичко, те ще са виновни, каквото и да се случва в бъдеще, богатите само ще ни предупреждават, че ще се случи, преди да се случи. Хихи.

И разбира се, когато се случва и мрем, те ще се борят срещу злото за да ни спасят и ще са нашите герои. Евала, същински пророци-богове.

defender
03-01-2017, 20:46
"Иракската армия си е върнала Мосул и е блокирала Ислямска държава. Лидерът на ИД призовал бойците си във видео обръщение да бягат и да се самовзривяват (чудесна идея!) и да ходят при Аллах, където ги чакали по 72 девици. Надявам се, че това е началото на края на Ислямска държава и тази безсмислена война.
А Тръмп е президент само от 1 месец и хубавите неща започнаха да се случват"

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-mosul-road-idUSKBN1683H8

anonymous908491
03-01-2017, 21:50
https://www.youtube.com/watch?v=SkeUZ2DG2Mw

пък нашата Биби от Банкя сваля гащи и чака Меркел да го шиба

DieselBlood
03-21-2017, 20:30
Тръгнах веднъж да споря с един американец, но тъпото си е тъпо. Янкито ми твърдеше как Америка, ако, недай боже, обявят война на Русия, щели да я спечелят. Отдавна не се бях смял толкова.

anonymous908491
04-15-2017, 09:33
Тръгнах веднъж да споря с един американец, но тъпото си е тъпо. Янкито ми твърдеше как Америка, ако, недай боже, обявят война на Русия, щели да я спечелят. Отдавна не се бях смял толкова.

тия шибани кравари нищо чудно да ни преебат празниците, толкова малко акъл имат

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/voenni-eksperti-obyasnikha-gotov-li-e-kim-chen-un-za-ataka-i-nakde-shche-trgne-radioaktivniyat-oblak-pri-puskane-na-yadrena-bomba_news504706.html

военна и ядрена "Тръмпломация" в действие 15 Април 2017, 12:26
Вече се появи мнение, че китайските военни сили на границата на Северна Корея са там всъщност за да защитят Северна Корея от американското нападение... за същото е навярно и руският ракетен крайцер Варяг (известен като убиец на самолетоносачи), който очаква американския флот в Южна Корея, а да не забравяме руските стратегически бомбардировачи, които с оборудване за откриване на подводници направиха обиколка около Япония... В момента седмия американски флот разполага с 1346 крилати ракети Томахоух, като още 3 американски флота вероятно ще се намесят във войната и заедно с военно въздушните сили ще разполагат с поне 2000-2500 крилати ракети Томахоух.... без да се споменават 14 останали МОАВ и стотиците "обикновени" В-61 ядрени бомби за хвърляне с авиация, както и стратегическо ядрено оръжие. Става въпрос за военна атака, срещу страна, която по никакъв начин не заплашва в момента САЩ, както и за подготвяна първа ядрена война, която ще отнеме живота на милиони хора..... (https://www.gazeta.ru/army/2017/04/13/10625321.shtml) Да не забравяме за взривената МОАВ бомба в Афганистан, взривена като Тръмпломация "послание" в навечерието на мирната конференция в Москва относно бъдещето на Афганистан с участие на всички страни, включително на талибаните.... Да не забравяме, че следващата седмица НАТО започва друго военно послание в стил "Тръмпломация" с участие на F-22 и F-35... като може да се стигне до подготвяното отдавна завземане на руския Калининград и подготвяното Барбароса-2 нахлуване и ядрена война с Русия.... дори Германия се усети навреме и си прибра срочно танковете от Полша и самолетите от Сирия

haritov
04-15-2017, 11:01
Тръмп не беше ли някакъв който организираше конкурси за красота?

сега явно е тръгнал да организира хамериканската армия
нищо чудно вместо фуражки да носят диамантени коронки след някой друг месец

herkules
04-25-2017, 11:15
Как сте г-н Каменов, как е животът?

Кой е г-н Каменов? Кого имаш предвид?

herkules
04-25-2017, 11:39
тия шибани кравари нищо чудно да ни преебат празниците, толкова малко акъл имат

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/voenni-eksperti-obyasnikha-gotov-li-e-kim-chen-un-za-ataka-i-nakde-shche-trgne-radioaktivniyat-oblak-pri-puskane-na-yadrena-bomba_news504706.html

военна и ядрена "Тръмпломация" в действие 15 Април 2017, 12:26
Вече се появи мнение, че китайските военни сили на границата на Северна Корея са там всъщност за да защитят Северна Корея от американското нападение... за същото е навярно и руският ракетен крайцер Варяг (известен като убиец на самолетоносачи), който очаква американския флот в Южна Корея, а да не забравяме руските стратегически бомбардировачи, които с оборудване за откриване на подводници направиха обиколка около Япония... В момента седмия американски флот разполага с 1346 крилати ракети Томахоух, като още 3 американски флота вероятно ще се намесят във войната и заедно с военно въздушните сили ще разполагат с поне 2000-2500 крилати ракети Томахоух.... без да се споменават 14 останали МОАВ и стотиците "обикновени" В-61 ядрени бомби за хвърляне с авиация, както и стратегическо ядрено оръжие. Става въпрос за военна атака, срещу страна, която по никакъв начин не заплашва в момента САЩ, както и за подготвяна първа ядрена война, която ще отнеме живота на милиони хора..... (https://www.gazeta.ru/army/2017/04/13/10625321.shtml) Да не забравяме за взривената МОАВ бомба в Афганистан, взривена като Тръмпломация "послание" в навечерието на мирната конференция в Москва относно бъдещето на Афганистан с участие на всички страни, включително на талибаните.... Да не забравяме, че следващата седмица НАТО започва друго военно послание в стил "Тръмпломация" с участие на F-22 и F-35... като може да се стигне до подготвяното отдавна завземане на руския Калининград и подготвяното Барбароса-2 нахлуване и ядрена война с Русия.... дори Германия се усети навреме и си прибра срочно танковете от Полша и самолетите от Сирия

Ако се опитат да го направят, това ще им е за последно. Русия всички са я нападали, но до сега всички са губили войните от нея. Тръмп може да е луд, ама Кимчо е по луд от него. Ще му изгори коритото без да му мигне окото. Нали уж щеше да гърми по него, ако СК изстреля 6-та ракета? Е, изстреля е! Що не стреля по жълтите. На жълтия дебелак не му пука от заплахите на Тръмп. Ще му подпали джапанките, че на ястребите от САЩ ще им изгорят крилата. Само чака повод да го направи. По-важно е какво ще реши Русия и Китай. Сащ вече не са терорист №1 в света, и не са най-силни. Само Китай може да им "строши очилата", а да не говорим за Русия. Американските серсеми добре знаят, че при ядрена война САЩ ще изчезне от картата на света, а в останалия свят, все нещичко ще остане, за да продължи родът човешки. Северна Корея не търпи американска намеса, и не е Либия, Ирак или Афганистан. Разполага с милион и половина добре обучена армия, и с четири и половина милиона войници, резерв от запаса. Първо ще изгори южна Корея, а след това ще влезе в употреба ядреното оръжие, ако лудите не се спрат на време. А, и тук няма да могат да ръсят бомби както в Сърбия или Ирак. Демонстрацията им на сила си е кьор-фишек. Все едно да твърдиш, че в контакта няма ток и си готов да бръкнеш с голи ръце. Само че едно е да твърдиш, а друго е да го направиш. Защото мислейки че няма ток, може да се окажат не само 220 волта, а 380, и тогава да се изпържиш като сурова наденица!

anonymous908491
04-25-2017, 17:54
Катастройка / Catastroika (2012)
http://www.dokumentalni.com/?p=1882

Катастройка / Catastroika (2012)
Внимание! Приликата с всичко случващо се в България НЕ Е СЛУЧАЙНА!

В началото на 1989 г. френският академик Жак Рюпник сяда на бюрото си, за да изготви доклад за състоянието на икономическите реформи в Съветския съюз на Михаил Горбачов. Терминът, който използва, за да опише предсмъртния гърч на империята, е „Катастройка”. По времето на Елцин, когато Русия започва може би най-големия и най-жестокия експеримент по приватизация в историята на човечеството, „Гардиън” придава различен смисъл на термина на Рюпник. „Катастройка” става синоним на пълното унищожение на страната от пазарните сили; разпродажбата на обществена* собственост, както и рязкото влошаване на жизнения стандарт на гражданите. Единици за измерване на Катастройката стават безработицата, социалното обедняване, намаляването на продължителността на живота, както и създаването на новата каста на олигарсите, които поемат юздите на страната. Няколко години по-късно, подобни усилия за масова приватизация на обществената собственост в обединена Германия (която се представя като модел за Гърция), създават милиони безработни и едни от най-големите скандали в историята на Европа.

Тази „Катастройка” скоро ще настъпи в Гърция – „Последната крепост на СССР”, както депутатите и министрите от бившото „социалистическо” правителство обичат да я наричат. Катастройката е логично продължение на „дългокрацията”. Ето защо този филм е и логичното продължение на първия ни документален филм („Дългокрация”), който изследва причините за дълговата криза в Гърция и в периферията на Европа като цяло.

Катастройката е вирус, който атакува не само страните под финансова окупация и страните, които коренно променят своята икономическа система (като Русия и България). Всъщност, може би най-неуспешните примери за приватизация, се срещат във финансовите суперсили, които теоретично притежават достатъчно финансова мощ, за да контролират нейните негативни последици.

Катастройката може да бъде видяна в след-Тачърска Великобритания, където гражданите са убити от злополуките след приватизацията на железниците. Тя може да бъде видяна и в холандската приватизация и либерализация на пощите, където хиляди работни места са съкратени и частните пощенски услуги са под всякаква критика. Тя може да се види дори в Калифорния, която оставя своите граждани на тъмно след либерализацията на енергийния пазар (за повече информация филма „Енрон: най-умните момчета в стаята”, бел.прев.).

Въпреки това, последиците от нея са най-тежки и най-плашещи за страните, попаднали в капана на чужди кредитори и задължени да пристъпят към масова приватизация. Опити за разпродажба на обществената собственост в Гърция са правени няколко пъти при подобни обстоятелства. Същите хора, които извършиха разпродажбите на комуналните услуги в латиноамериканските страни, сега са преместили офисите си в страните от периферията на Европа и най-авторитетните сред тях посещават често Атина през последните месеци.

Процедурата винаги следва едни и същи стъпки: В началото правителството, в сътрудничество със средствата за масова информация, започва грубо нападение срещу държавните служители, които биват описвани като виновниците за всички финансови неволи на страната. Митът за твърде големия държавен сектор често се основава на манипулирани данни от „неправителствени” организации, подкрепящи правителствените планове за приватизация. Успоредно с това, конкретни държавни фирми умишлено не се поддържат и се извършват широки съкращения на персонала, за да се подразнят гражданите от тяхната неефективност. Процесът завършва с продажбата дори на най-печелившите публични предприятия за една малка част от реалната им стойност.

Екипът на „Катастройка” посещава много страни, събирайки кадри, информация и материали за програмите по дерегулация и приватизация, въведени на т. нар. „развит” свят. Крайният резултат от разследването никога не е черно или бяло. Разделението между „социалния характер” на публичния сектор и нечовешкото лице на свободния пазар е също толкова опростено, колкото и теориите на Милтън Фридман, който проповядваше необходимостта да се приватизира дори въздуха, който дишаме. Гръцкият случай обаче не е само теоретична дискусия за ролята на държавата в икономиката.

Още веднъж, документалният филм ще се разпространява онлайн под Creative Commons License. Свободното разпространение на „Катастройка” не е просто едно „задължение” за нашите копродуценти. То е и нашето дълбоко, и ако щете, философско кредо, че всеки продукт на интелектуалното творчество трябва да бъде свободно достъпно за всички. Сегашната финансова система, а още повече системата на производство и управление на информацията, по своя характер не е в състояние да намери начин да осигурява възнаграждение за информационните творци. Това е вероятно една от многото мъртви точки в развитието на производителните сили на икономиката, които скоро могат да застрашат основите на сегашната финансова система. Защото, както е добре известно, всяка система, която спира развитието на производителните сили, се разпада – можете да попитате феодалите за това…

*Обществена, публична и държавна собственост в тази статия са изполвани като синоними. Принципно обществената собственост винаги е синоним на публичната, докато не винаги е синоним на държавната собственост, тъй като обществената собственост може да бъде общинска, а не държавна. Докато държавната собственост винаги е обществена и публична. (бел.прев.)

Iphigenia
04-25-2017, 21:16
Кой е г-н Каменов? Кого имаш предвид?

Теб, хохохо. Как е малката ти дъщеря, харесва ли ѝ в университета?

Много се раздаваш в женски форуми напоследък, каква е причината.

anonymous908491
04-26-2017, 06:12
http://svpressa.ru/economy/article/169109/

идва интересното

defender
04-26-2017, 22:07
Глигани убиха бойци на Ислямска държава
В иракската провинция Киркук, диви прасета са атакували база на групировката Ислямска държава, убивайки трима бойци. За това съобщава информационния портал Iraqi News, позовавайки се на местни жители.
http://agrozona.bg/%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d1%83%d0%b1%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b1%d0%be%d0%b9%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d1%81%d0%bb%d1%8f%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d1%8a/

ПП: :D Тва ако не са прасетата на Путин, ей на.

Тия прасета са убили повече бойци на ИДИЛ от цялата американска армия за 2 години, братче.

anonymous908491
04-28-2017, 19:46
Facebook призна, че платформата се експлоатира от правителствата по света

https://www.kaldata.com/it-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/facebook-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b5-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d 0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b0%d1%82%d 0%b8%d1%80-245941.html

https://fbnewsroomus.files.wordpress.com/2017/04/facebook-and-information-operations-v1.pdf

defender
10-20-2017, 21:18
Сега прочетох скорошното интервю на Дугин. Хм, той казва, че русофобията в България е противоестествена и била заболяване:

"Запада не ни обичаха, защото бяхме два клона на цивилизацията – православната и западнохристиянската католическа или протестантска. Изначално тези два светогледа спорят помежду си, а България винаги е била на наша страна като част от православния византийски свят. И в този смисъл близостта на православни поствизантийски народи ни удържа в един и същи лагер.

Затова към хората в България, които ненавиждат Русия, си струва да се гледа не от гледна точка на това как се отнасят към Русия, а как се отнасят към самата България. Политиците, които говорят, че „Русия е враг“ и че тя „ще ни бомбардира“, не са българи, а особена секта русофоби. Това са някакви колониални сили, които налагат на България политика, която истинските българи не биха водили. С други думи – русофобията в България е противоестествено явление, тя е заболяване, тя е патология."

defender
10-25-2017, 21:10
УФОЛОЗИ СЕНЗАЦИОННО: ИЗВЪНЗЕМНИ ИЗНАСЯТ УРАН ОТ ЗЕМЯТА (Видео)
http://svetovnizagadki.com/уфолози-сензационно-извънземни-изна/

ПП: Егати крадливото племе, преателе. :Д

defender
11-03-2017, 19:04
Папа Франциск предсказва голяма война, преателе:
"Да се отдава почит на младите войници, загинали във войната е особено важно днес, каза светия отец, защото: "Светът отново е във война и се готви все по-усилено за война."
Според него това ще е най-големият конфликт досега."

ПП: Нали светът се развива безпрепятствено по либералния план на любоФтааа, всичко върви ОК, защо пък война бе падре?

defender
12-07-2017, 20:33
"Ердоган от два дни разправя как щял да прекроява Лозанският договор от 1923, определящ границите на Турция с България и Гърция. Българското правителство оглушително мълчи."
http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/12/07/3092882_erdogan_poiska_reviziia_na_dogovor_ot_1923 _g_urejdasht/

anonymous908491
12-21-2017, 09:26
ООН се бори с героизацията на нацизма. САЩ против
https://fakti.bg/world/276582-oon-se-bori-s-geroizaciata-na-nacizma-sasht-protiv

Общото събрание на ООН прие резолюция за борба с героизацията на нацизма – по предложение на Русия. САЩ и Украйна бяха единствените страни, които се противопоставиха на документа, съобщи агенция ТАСС.

aurissaaaaa
12-21-2017, 11:42
Общото събрание на ООН прие резолюция за борба с героизацията на нацизма – по предложение на Русия
......
Осъжда се и рушенето на паметници, издигнати в спомен за онези, които са се борили срещу нацистите.
Дори плъховете не са толкова долни. Тъжна картинка е станала руската държава.

А някой ден не само онзи до софийски, а и онзи пред народното събрание ще претопим. Въпросът е за оточни тръби и капаци за канализация, или за контейнери да използваме метала.

golemiq_korab_minava
12-21-2017, 15:44
А някой ден не само онзи до софийски, а и онзи пред народното събрание ще претопим. Въпросът е за оточни тръби и капаци за канализация, или за контейнери да използваме метала.

Вие от Евро-рома ще бъдете достатъчно изобретателни в решението.

aurissaaaaa
12-21-2017, 19:15
нещо ми убягва връзката ... какво общо имат мангалите с руските паметници ? Или намекваш, че руснаците са мангали ?

Не те разбрах явно

golemiq_korab_minava
12-21-2017, 19:41
нещо ми убягва връзката ... какво общо имат мангалите с руските паметници ? Или намекваш, че руснаците са мангали ?

Не те разбрах явно

Ааа, нищо, нищо. Ще намериш какво ще правиш с желязото им. С историята, със саможертвите.

След 50 години някой друг ще прави същото с твоето. А може и да няма тогава нищо.

aurissaaaaa
12-22-2017, 09:55
Ааа, нищо, нищо. Ще намериш какво ще правиш с желязото им. С историята, със саможертвите.

С желязото на мангалите ли ? Иначе да - и сред манготата има бая жертви, особено в централна Европа. Чехите, примерно, им идва удобна нацистката окупация и циганите им изчезват през комина. Де тоя късмет

golemiq_korab_minava
12-22-2017, 10:00
С желязото на мангалите ли ? Иначе да - и сред манготата има бая жертви, особено в централна Европа. Чехите, примерно, им идва удобна нацистката окупация и циганите им изчезват през комина. Де тоя късмет

Сарказъм.

golemiq_korab_minava
12-22-2017, 12:11
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiUlZ_d1J3YAhXHJlAKHYWMAhUQFghZMAU&url=http%3A%2F%2Fbezlogo.com%2F2016%2F08%2F%25D0%2 5BA%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25BA%25D0%2 5B0-%25D0%25BC%25D1%2580%25D1%258A%25D1%2581%25D0%25BD %25D0%25B0-%25D0%25B8%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2580 %25D0%25B8%25D1%258F%25D1%2582%25D0%25B0-%25D0%25BD%25D0%25B0-%25D0%25BA%25D0%25B0%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%2582 %25D0%25B0%25D0%25BB%25D0%25B8.html&usg=AOvVaw09RheudhmsYV-gvRdbO1ZM

dreamwalker
12-22-2017, 17:24

От HR пращат поздрави.

aurissaaaaa
12-22-2017, 18:40
А, ми то се оказа, че програмистите са с по-крайни възгледи и от моите. То половината компания ще трябва да уволнят.

haritov
12-22-2017, 18:53
Дори плъховете не са толкова долни. Тъжна картинка е станала руската държава.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/25550393_2021298984859486_3638957070896453286_n.jp g?oh=d3ea861c78b58a3fc409baae3166302e&oe=5ACE3F6A

dreamwalker
12-22-2017, 20:17
А, ми то се оказа, че програмистите са с по-крайни възгледи и от моите. То половината компания ще трябва да уволнят.

Сега ако направиш и логическата връзка между програмирането и нацистките възгледи, ще си бомба.

anonymous908491
12-22-2017, 20:20
програмистите са расисити пред монитора
в живота са по-ниски от тревата

dreamwalker
12-22-2017, 20:24
Не са ли повечето хора така, хохо.

С тази разлика, че моите възгледи ги обявявам и извън форума, докато за аурис не е много сигурно.

anonymous908491
12-22-2017, 20:34
докато за аурис не е много сигурно.

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/25592130_1954155838237867_7389698308265301665_n.jp g?oh=7ccfbf1f95078ddb8e7e772c5274ac89&oe=5AC0C9FC

golemiq_korab_minava
12-23-2017, 06:34
С тази разлика, че моите възгледи ги обявявам и извън форума, докато за аурис не е много сигурно.

Само че даваш на абсолютно всички - фалшив фацебоок.

defender
05-30-2020, 12:18
„Аз съм бил в Турция много пъти, разговарял съм с много сериозни турски колеги и те (дори и най-добронамерените от тях), гледат на България, като на злощастно, историческо недоразумение, продукт на поредната Руско-Турска война, което едва ли не им принадлежи по право. Това го казвам във връзка с приказките за така наречения „руски империализъм“. ~ Проф. Иво Христов

dreamwalker
05-30-2020, 13:27
„Аз съм бил в Турция много пъти, разговарял съм с много сериозни турски колеги и те (дори и най-добронамерените от тях), гледат на България, като на злощастно, историческо недоразумение, продукт на поредната Руско-Турска война, което едва ли не им принадлежи по право. Това го казвам във връзка с приказките за така наречения „руски империализъм“. ~ Проф. Иво Христов

Когато се опитваш да опровергаеш руския империализъм, като кажеш, че съществува и турски империализъм. Впрочем този професор същият Иво Христов от статията ли е:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/olaf-podhvashta-dalaverata-na-elena-joncheva-i-ivo-hristov-204981

Сега някой да му отговори с "и аз съм бил в Русия много пъти, разговарял съм с много сериозни руски колеги и те (дори и най-добронамерените от тях), гледат на България, като на злощастно, историческо недоразумение, продукт на поредната Руско-турска война, което едва ли не им принадлежи по право".

defender
05-30-2020, 13:40
Когато се опитваш да опровергаеш руския империализъм, като кажеш, че съществува и турски империализъм. Впрочем този професор същият Иво Христов от статията ли е:

https://www.monitor.bg/bg/a/view/olaf-podhvashta-dalaverata-na-elena-joncheva-i-ivo-hristov-204981

Сега някой да му отговори с "и аз съм бил в Русия много пъти, разговарял съм с много сериозни руски колеги и те (дори и най-добронамерените от тях), гледат на България, като на злощастно, историческо недоразумение, продукт на поредната Руско-турска война, което едва ли не им принадлежи по право".

Добре де, руския и турския империализъм в района са горе-долу 50:50. Но от либералните среди, много повече се говори за руския империализъм. Дори, че освобождението било руски империализъм и потисничество, а турското робство пък било владичество и някакъв едва ли не лафис-лайф.
Ами аз предпочитам руския империализъм да ми помогне да се освободя и да си създам своя държава, отколкото турския империализъм да ме държи в робство или владичество в пределите на своята империя.

dreamwalker
05-30-2020, 14:02
Добре де, руския и турския империализъм в района са горе-долу 50:50. Но от либералните среди, много повече се говори за руския империализъм. Дори, че освобождението било руски империализъм и потисничество, а турското робство пък било владичество и някакъв едва ли не лафис-лайф.
Ами аз предпочитам руския империализъм да ми помогне да се освободя и да си създам своя държава, отколкото турския империализъм да ме държи в робство или владичество в пределите на своята империя.

Колко ти плащат, интересно ми е.

https://www.theatlantic.com/international/archive/2014/08/the-kremlins-troll-army/375932/

https://www.bbc.com/news/world-europe-31962644

defender
05-30-2020, 14:10
Плащат ми достатъчно, за да мога да си позволя жена, като тебе, даже харем от две жени - една красива и една добра. :D

Knispel666
05-30-2020, 18:49
Плащат ми достатъчно, за да мога да си позволя жена, като тебе, даже харем от две жени - една красива и една добра. :D

https://pbs.twimg.com/media/EFRFQruXoAEX4M3.jpg

Колко ти плащат, интересно ми е.

https://www.theatlantic.com/international/archive/2014/08/the-kremlins-troll-army/375932/

https://www.bbc.com/news/world-europe-31962644
Деба, a аз се чудех защо мултиплеиър игрите са пълни с руски тролове.... :D

defender
06-02-2020, 13:25
"Има желязна логика зад на пръв поглед хаотичните тенденции в съвременното общество, а тя се изразява в следното: всяка национална, културна и религиозна идентичност са скали, в които се разбива морето на манипулацията. Те създават субектност, а субектността означава гръбнак и активно противодействие. Това трябва да бъде смазано и заличено от корен.
Защо това е така: капитализма в самото си начало създава нациите и държавите, но много отдавна той вече ги е надживял, те за него са вече вреден остатък.
Давам ви пример с европейския проект – това, което се продава в момента на публиката, като европейски проект е просто проект на наднационалните елити, които нямат никакъв интерес от съществуването на национални общества. Напротив, тези общества трябва да бъдат размити за да бъде превърнат целия този континент на изключителни, исторически и културни особености, които са направили Европа велика, преди 500 години, всичко това трябва да бъде невилирано, защото те нямат нужда от скали, в които да се разбива океана на мултикултурализма, а те имат нужда от 500 милиона дебили, които да бъдат направлявани натам, накъдето каже международния капитал, и използването им, като средство, а на като субект на собствения си свят.
Тук по принцип не може да се говори за лош или щастлив сценарии, защото този сценарии, които изглежда за нас много мрачен, но за траснационалните елити е техния щастлив сценарии, въпросът е за нас, за жертвите на колелото на историята." ~ проф.-политолог Иво Христов.

defender
06-02-2020, 13:51
„Не можете на една модерност да й намерите алтернатива чрез друг тип модерност, вие все сте в матрицата. Например на капитализма, ако се опитате да противопоставите някаква нова форма на социализма, та те и двете са продукт на западната цивилизация, те и двете са продукт на индустриалното общество. А младите хора си мислят, че комунизма е създаден от едни, а капитализма от други, а това е така, защото те всъщност не мислят, защото им е отнета тази възможност. Единственото нещо е маймунската им сръчност за работа по циферблата, и това се нарича, че децата учили компетентности. Тоест колкото по-тъпо е поколението, толкова те повече усвояват компетентности, а колкото от тези „компетентности“ те усвояват, толкова по некомпетентни за реалността те всъщност стават.“ ~ политолог Иво Христов

TrollFactory
06-02-2020, 14:10
"Има желязна логика зад на пръв поглед хаотичните тенденции в съвременното общество, а тя се изразява в следното: всяка национална, културна и религиозна идентичност са скали, в които се разбива морето на манипулацията. Те създават субектност, а субектността означава гръбнак и активно противодействие. Това трябва да бъде смазано и заличено от корен.
Защо това е така: капитализма в самото си начало създава нациите и държавите, но много отдавна той вече ги е надживял, те за него са вече вреден остатък.

"Професорът" нека обясни какво се е опитал да каже с това многословничене тук. Съмнявам се да може да го направи. По-скоро ще замаже положението с още псевдосмислени рандом неща, които само соц скот носталгиците и блещещите се вечни тройкаджии по нормалните науки, а не по "политология" (ще обясня и тя що за наука е по-надолу) приемат за "анализ". Тези псевдоинтелектуални брътвежи са за облъчване с червена пропаганда и нищо повече.

Давам ви пример с европейския проект – това, което се продава в момента на публиката, като европейски проект е просто проект на наднационалните елити, които нямат никакъв интерес от съществуването на национални общества. Напротив, тези общества трябва да бъдат размити за да бъде превърнат целия този континент на изключителни, исторически и културни особености, които са направили Европа велика, преди 500 години, всичко това трябва да бъде невилирано, защото те нямат нужда от скали, в които да се разбива океана на мултикултурализма, а те имат нужда от 500 милиона дебили, които да бъдат направлявани натам, накъдето каже международния капитал, и използването им, като средство, а на като субект на собствения си свят.

Браво! Преди нарече 80% от българите дебили, а сега нарече и 500 милиона европейци така! За това му изказване (не знам от къде си го взел) трябва не само оставката да си даде, но и да напусне час по-скоро ЕС и да се връща обратно в правоприемника на съветската си родина!

Тук по принцип не може да се говори за лош или щастлив сценарии, защото този сценарии, които изглежда за нас много мрачен, но за траснационалните елити е техния щастлив сценарии, въпросът е за нас, за жертвите на колелото на историята." ~ проф.-политолог Иво Христов.

Не виждам уважаваният "проф.-политолог" Иво Христов как се причислява към "нас, за жертвите на колелото на историята" при условие, че е съветски гражданин, номенклатурчик и най-вероятно и като дете е бил гледан като писано корекомско яйце докато връстниците му в източния блок са били масово дрипльовци и гавршовци.

Политологията е специалност измислена в България по времето на комунизма и в катедрите й се е преподавал научен комунизъм и политическата теория на болшевизма и там успешно са се котирали много сътрудници и доносници на службите. Била е задължителна дисциплина за всички факултети, за да може студентите и преподавателите й да се мешат хубаво и с други студенти от други истински специалности, за да може да слухтят и донасят за повече хора... Такава специалност другаде по света няма. Има "политически науки", но няма "политология". Всички в тези катедри са от едно котило и раздаването на титли като "професор", "доцент" и прочее "научни звания" става от хора, които си рецензират взаимно едни на други на принципа "аз на мене, ти на тебе", а публикациите им имат съмнителна научна стойност. И до ден днешен има изключително раздута бройка от политолози и всякакви "анализатори" в тази държава. Казвам го само, за да попитам по какво по-точно този е "професор" и каква е стойността на титлата му? Аз мисля, че е добавана само, за да може соц носталгиците и изпитващите сантимент към Русия/СССР да си мислят, че неговите псевдоанализи (които странно защо в youtube винаги са без опция за like и dislike) имат стойност на казани от "учен човек". Абсолютен блюдолизец. Според мен най-вероятно и отдавна вербуван агент на чужди служби.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Иво_Христов_(социолог)

Zlennox
06-02-2020, 16:36
Политологията е специалност измислена в България по времето на комунизма и в катедрите й се е преподавал научен комунизъм и политическата теория на болшевизма и там успешно са се котирали много сътрудници и доносници на службите. Била е задължителна дисциплина за всички факултети, за да може студентите и преподавателите й да се мешат хубаво и с други студенти от други истински специалности, за да може да слухтят и донасят за повече хора... Такава специалност другаде по света няма. Има "политически науки", но няма "политология". Всички в тези катедри са от едно котило и раздаването на титли като "професор", "доцент" и прочее "научни звания" става от хора, които си рецензират взаимно едни на други на принципа "аз на мене, ти на тебе", а публикациите им имат съмнителна научна стойност. И до ден днешен има изключително раздута бройка от политолози и всякакви "анализатори" в тази държава. Казвам го само, за да попитам по какво по-точно този е "професор" и каква е стойността на титлата му? Аз мисля, че е добавана само, за да може соц носталгиците и изпитващите сантимент към Русия/СССР да си мислят, че неговите псевдоанализи (които странно защо в youtube винаги са без опция за like и dislike) имат стойност на казани от "учен човек". Абсолютен блюдолизец. Според мен най-вероятно и отдавна вербуван агент на чужди служби.

Професора настрана, това което казва за транснационалния елит/капитал има няква истина защото това е и самата фондация на която ЕС е изграден. Когато Европейския проект започва само като една концепция за икономически съюз, голяма част литературата на тема ниофункционализъм и Европейска интеграция твърди че икономическата интеграция непременно се влива и в политичечска интеграция. Както виждаш единния пазар е въплъщението на тези икономически и политически интеграционни ефекти предвидени от ниофункционалистите. Проблема на ЕС, за разлика от САЩ, е че имаш 27 различни държави с различни култури, различни икономически строеве, и различни политически системи. Затова Еврото като идея няма кака да я бъде освен ако националните държави не отстъпят по-голяма суверенна власт към супранационалните институций на ЕС, ЕМС, ЕЦБ, СЕС. Тоест или държавите членки трябва да отпуснат суверенна власт в областа на фискалната политика към супранационалното ниво, за да може да се централизира данъчната система, или ЕС трябва рано или късно да стане федерация...

Достатъчно е да изучиш развитието и не Еврокризата и защо западните държави просто не оставиха Евросъюза да се раздпадне ами Тройката реши да наложи на всички южни държави ор периферията супер строги икономически мерки; яко рязане на социалните помощи и публичния сектор, либерализация в сички сферина обществото и насилственото преорентиране на държавната политика.

TrollFactory
06-03-2020, 09:14
Професора настрана, това което казва за транснационалния елит/капитал има няква истина защото това е и самата фондация на която ЕС е изграден. Когато Европейския проект започва само като една концепция за икономически съюз, голяма част литературата на тема ниофункционализъм и Европейска интеграция твърди че икономическата интеграция непременно се влива и в политичечска интеграция. Както виждаш единния пазар е въплъщението на тези икономически и политически интеграционни ефекти предвидени от ниофункционалистите. Проблема на ЕС, за разлика от САЩ, е че имаш 27 различни държави с различни култури, различни икономически строеве, и различни политически системи. Затова Еврото като идея няма кака да я бъде освен ако националните държави не отстъпят по-голяма суверенна власт към супранационалните институций на ЕС, ЕМС, ЕЦБ, СЕС. Тоест или държавите членки трябва да отпуснат суверенна власт в областа на фискалната политика към супранационалното ниво, за да може да се централизира данъчната система, или ЕС трябва рано или късно да стане федерация...

Достатъчно е да изучиш развитието и не Еврокризата и защо западните държави просто не оставиха Евросъюза да се раздпадне ами Тройката реши да наложи на всички южни държави ор периферията супер строги икономически мерки; яко рязане на социалните помощи и публичния сектор, либерализация в сички сферина обществото и насилственото преорентиране на държавната политика.

Проблемът ми с анализите на този "професор" е, че той винаги включва в тях тези като това, че ЕС е марионетка на империалистите САЩ, които и ние подари някакви причини трябва да осъждаме и да се дистанцираме от западния свят и неговите икономически структури и културни ценности, защото наблюдаваме неизбежният му край и предстоящ разпад (плочи, които се въртят от 1917 г. насам.) и не би трябвало да искаме "да сме там", когато неговата къща от карти започне да се разпада и как бъдещето е в БРИКС или Евразийския съюз. Освен това биографията му както и това, че е удостоен с най-високата степен на признание (назначен на длъжност във властта като настоящ депутат) от активно защитаваща руските интереси проруска партия, показва, че анти-ЕС артикулацията му не е в резултат на безпристрастен анализ.

ЕС никога няма да стане федерация и няма доктрина (Поне не ми е известно писмено и официално това да е неговата крайна цел. Дори членките отхвърлиха проекта за обща конституция!), която да сочи за такива намерения. Това е наднационално обединение с цел да се гарантира, че никога повече няма да се повторят на територията на Европа събития като тези от първите две световни войни. И за да има мир, първа ествено необходима предпоставка за това е да има и икономическо обединение (като за да стане това има и обективната нужда от някои културно-политически промени в националните европейски правителства). Свободата на пътуване, осигуряването на демокрация и хилядите други възможности, които ЕС дава са по-важни от това дали на някой му харесва, че "в ЕС има джендъри"... Както рационално, така и емоционално погледнато мисля, че България би трябвало да принадлежи към това европейско семейство и дори намирайки се в периферията му, личните свободи и качеството на живота са далеч по-добри от колкото, когато бяхме в източния лагер от икономически и културни ценности. Докато европейското "семейство от държави" е единно, нещата са "горе-долу" ок. Всички виждат какви последици има за Великобритания след Брекзит. Представи си за една слаба икономика като българската какви биха били последиците, ако последваме примера й.

От членстовото ни в ЕС имаме само ползи. За 13 години от както сме в съюза се вижда как всичко дръпна напред (дори само гледайки инфраструктурата на градския транспорт в София). Благодарение на отворените граници и икономическа помощ в България се появиха толкова много западни фирми (и не говоря за "Била" или "Лидъл" както някои като този "професор" биха желали да опростачат нещата свеждайки ги само до плюскане). Светът се движи към глобализация и ако не е ЕС, ще е нещо друго. И не може в средата на всичко това да си позволим "Булекзит" и да се върнем там, където бяхме преди 30 години. Косурите и позитивите на ЕС достатъчно са обяснявани и с по-горното и аз не искам да кажа, че едва ли не споделям нещо ново, а просто позицията си, че осезаемо про-европейската ориентация на България в момента дава много повече перспективи за всеки (който не е мързелив) тук от колкото, ако си затворим границите и се ориентираме към Евразия и "ценностите и културата там". На този етап просто друго освен ЕС не може да ни "даде повече", а хората, които са против него са главно соц носталгици със сантимент към Русия или такива хванали се на хорото на пропагандата твърдяща, че ЕС иска да унищожи "православните ценности", че е "юдо-масонска организация искаща да установи НСР в Европа" и евентуално "спасение от джендърите и разврата" има само на изток и прочее глупости...

На простия човек няма как да му обясниш големите икономически и социални процеси случващи се на над национално раавнище. На него му дай някаква проста причина защо е беден (просто не обвинявай него, а "джендърите/меките китки/разварата/масоните") и той ще е доволен, защото тази лесна за сдъвкване от простака антилогика (популизъм) доказано работи в полза на анти-западните настроения. Не случайно виждаме толкова големи инвестиции в мрежите от фалшиви новини все с анти-западна конотация. В момента има активна война срещу западния свят и тя е много коварна и опасна!