View Full Version : Секс по време на менструация. Шанс за бременност?
Samurai90
02-13-2015, 02:11
Здравейте! Правихме секс в петия ден от менструацията ми , която по принцип ми е 7 дни. Той свърши в мен.
По принцип съм с редовен цикъл - 29 дни. Дойде ми на 08.02. Спокойна бях ,защото знам,че по време на менструация няма яйцеклетка ,която да бъде оплодена , но имам нужда така някой да ми потвърди предположенията.. Дали все пак е възможно да е станал фал?
Принципно си права, тогава няма яйцеклетка и не може да стане оплождане. Но има едно голямо "НО". Сперматозоидите могат да живеят около 3 дни в тялото на жената. В това време може да се отдели яйцеклетка и да стане оплождане.
dimitar_ak
02-13-2015, 10:43
@marilyn
Права си, но това е в сила само при жени с много къс месечен цикъл.
Дам, ама овулацията може да си се измести от какво ли не. Сигурно на почти всяка жена ѝ се е случвало да ѝ дойде по-рано или по-късно. Просто О се мести от стрес, смяна на климат...
Illusion772
02-13-2015, 11:04
Принципно си права, тогава няма яйцеклетка и не може да стане оплождане. Но има едно голямо "НО". Сперматозоидите могат да живеят около 3 дни в тялото на жената. В това време може да се отдели яйцеклетка и да стане оплождане.
Не за първи път срещам мнение в интернет според което дните които живеят сперматозоидите в тялото на жената са 3. Но според ембриологията която се изучава в медицинските те са 1-2 дните.
obicham69
02-13-2015, 12:50
те живеят 3 дни но знаете ли кога идват дните на овулация през които само може да се забременее? овулацията не настъпва веднага като ти свърши цикъла!
за авторката: не се притеснявай няма как да забременееш по време на цикъл, ако ти е редовен цикъла 1-2 дни преди да ти дойде също може да си правите секс и да му даваш да свършва в теб няма как да забременееш!