PDA

View Full Version : Забременяване

ccdesigns
02-19-2015, 18:24
Ако трябва да съм честен, дори не знам какво питам. От поне година не съм влизал, какво остава да пиша и вече ми се губят някои от нещата, които съм научил тук покрай целия трол, който се излива (или поне изливаше преди).

До колкото си спомням, имаше определен период, в който е невъзможно момичето да забременее, първите 10-12 дни след свършването на менструацията, или нещо такова. Как точно стояха нещата по тази тема и възможен вариант ли е въобще правенето на секс без презерватив през този период? (Освен, ако не се бъркам и такова нещо не съществува, но мисля, че във едно 95% от темите за Ескапел питахте нещо за овулацията, последната дата на менструацията, продължителността на цикъла и т.н.)

Zaharinka
02-19-2015, 18:27
Може по всяко време- овулацията понякога се измества, това се случва под влиянието на външни фактори. А и сперматозоидите могат да си живуркат до 4 дни на топло ;))

marilyn
02-19-2015, 18:33
Уж не може по време на менструация. "Уж", защото сперматозоидите могат да живеят в тялото на жената няколко дни.

Иначе жената реално може да забременее само, когато е в овулация, а това е период от около 48 часа. Проблемът е, че тази овулация се мести и не винаги е точна. Ако жената е с нередовна менструация, не се знае кога е овулацията, трудно може да се изчисли. Но дори да е редовен, винаги може да се случи нещо, което да измести овулацията: смяна на климат, стрес, промяна във времето, лекарства.

Кажи точно какво те притеснява, за да можем да те успокоим... или притесним още повече. :D

//Скоро се бях сетила за теб, малко преди рождения ти ден. Чудех се къде се изгуби! :-)

ccdesigns
02-19-2015, 18:54
Мен нищо не ме притеснява, питам, за да знам. Общо взето да не го правя без.

Поздрави.

VinDiesel
02-19-2015, 18:56
A защо просто не пие противозачатъчни предписани от гинеколог?

kalpazanka
02-19-2015, 18:58
A защо просто не пие противозачатъчни предписани от гинеколог?

А защо тя трябва да рискува стеатоза на черния дроб/хиперхолестеролемия/рак на гърдата?
Що пък мъжкия да не направи компромис със собствения си кеф, нахлузвайки шушлек?!

До колкото си спомням, имаше определен период, в който е невъзможно момичето да забременее, първите 10-12 дни след свършването на менструацията, или нещо такова.
Приятелският ми съвет е да не разчиташ на това. Всеки секс без презерватив си е чисто съгласие за родителство.

Скорпионка
02-19-2015, 19:00
Ако гинеколог й изпише противозачатъчни разбира се първо да й направи изследвания, като е на хормони няма как да забременее стига да ги взима редовно по схема.

ccdesigns
02-19-2015, 19:01
Най-вече, защото е малка и се притеснява. Не сме говорили много сериозно специално по темата за противозачатъчните. В бъдеще това е най-възможният вариант.

edit: до VinDiesel

Скорпионка
02-19-2015, 19:01
Пак има шанс за забременяване от предеякулационна течност макар и малък, за по сигурно ползвайте кондом не само против забременяване ами и против венерически болести.

VinDiesel
02-19-2015, 19:11
А защо тя трябва да рискува стеатоза на черния дроб/хиперхолестеролемия/рак на гърдата?
Що пък мъжкия да не направи компромис със собствения си кеф, нахлузвайки шушлек?!

Защото само една жена може да се изкаже така, която и на идея си няма, какво е да си с презерватив.
Когато съм правил секс с презерватив, мацките свършват по 5-8 пъти, аз още не мога да свърша. Възбудата ми идва единствено от тяхната такава, стонове, ехтежи, крясъци и т.н.
Момичетата и жените с които съм имал връзка, винаги съм правил без презерватив, единствено в началото 2-3 пъти, докато се напаснем и опознаем. Някой от тях пиеха противозачатъчни, не заради мен, а защото имаха някакви проблеми и гинеколог им е изписал тези противозачатъчни за лечение.
Другите не са пиели, но с тях също съм правил без, просто е въпрос на воля, да извадиш инструмента на време, трябва и да си много внимателен и да познаваш себе си.

До сега не съм имал гаф и да тичам за ескапел, да чукам на дърво де...

Пак има шанс за забременяване от предеякулационна течност макар и малък, за по сигурно ползвайте кондом не само против забременяване ами и против венерически болести.

В последно време е все по-трудно забременяването, заради лабораторната храна бъкана с химия и хормони.....
Не е толкова лесно да се забременее, както преди 20 години например.

kalpazanka
02-19-2015, 19:17
Защото само една жена може да се изкаже така, която и на идея си няма какво е да си с презерватив.

Само един мъж може да се изкаже в полза на противозачатъчните, незнаейки към кошмар е мигрената с/без аура, сухотата във влагалището, липсата на либидо, повишено кръвно до небесата и отоци по подбердиците до степен напукване на кожата и изтичане на лимфа.

В последно време е все по-трудно забременяването, заради лабораторната храна бъкана с химия и хормони.....
Не знам кога последно си хвърлял око в гинекологично отделение, да видиш по колко аборта се правят на ден, щото не е толкова лесно да се забременее.

Ако гинеколог й изпише противозачатъчни разбира се първо да й направи изследвания, като е на хормони няма как да забременее стига да ги взима редовно по схема.

То пък всяка 15-годишна ученичка е склонна да налее едни 160 лева за генетични изследвания на кръвосъсирването. Пък то да бяха само тези изследвания, гинекологът направо с мед да го намажеш...
Такива небивалици чета в тоя форум, че ми иде да си спра нета понякога.

Скорпионка
02-19-2015, 19:20
Защото само една жена може да се изкаже така, която и на идея си няма, какво е да си с презерватив.
Когато съм правил секс с презерватив, мацките свършват по 5-8 пъти, аз още не мога да свърша. Възбудата ми идва единствено от тяхната такава, стонове, ехтежи, крясъци и т.н.
Момичетата и жените с които съм имал връзка, винаги съм правил без презерватив, единствено в началото 2-3 пъти, докато се напаснем и опознаем. Някой от тях пиеха противозачатъчни, не заради мен, а защото имаха някакви проблеми и гинеколог им е изписал тези противозачатъчни за лечение.
Другите не са пиели, но с тях също съм правил без, просто е въпрос на воля, да извадиш инструмента на време, трябва и да си много внимателен и да познаваш себе си.

До сега не съм имал гаф и да тичам за ескапел, да чукам на дърво де...

Определено.

ccdesigns
02-19-2015, 19:26
Привлякохте ми интереса. Специално се обръщам към Калпазанка (до колкото си спомням имаше нещо общо с медицината ти). Противозачатъчните, не се ли изписват след преглед при гинеколог, кръвни изследвания и т.н.? Тези "странични ефекти", за които говориш кога се проявяват и защо? Имам приятелки, които приемат противозачатъчни поради медицински проблеми (не съм разпитвал повече), както и такива, които го правят точно, за да могат да правят секс без презерватив, а и съм чел доста във форума преди по този въпрос, но май за първи път чувам за подобни проблеми, какво остава толкова сериозни. Би ли ми разяснила малко. Кога, как, защо се получава?

Скорпионка
02-19-2015, 19:26
Само един мъж може да се изкаже в полза на противозачатъчните, незнаейки към кошмар е мигрената с/без аура, сухотата във влагалището, липсата на либидо, повишено кръвно до небесата и отоци по подбердиците до степен напукване на кожата и изтичане на лимфа.

Не знам кога последно си хвърлял око в гинекологично отделение, да видиш по колко аборта се правят на ден, щото не е толкова лесно да се забременее.

То пък всяка 15-годишна ученичка е склонна да налее едни 160 лева за генетични изследвания на кръвосъсирването. Пък то да бяха само тези изследвания, гинекологът направо с мед да го намажеш...
Такива небивалици чета в тоя форум, че ми иде да си спра нета понякога.

Направо, накъде отива днешното поколение всякаква 14-15 искала да прави секс понеже някоя друга го е правила и да не остане назад и са толкоз безотговорни после пускат тема, ама той свърши отгоре бременна ли съм и такива. Да си ползват предпазни да са сигурни.

VinDiesel
02-19-2015, 19:30
Аз ще ти дам отговора, защо…
Защото след кръчма, дискотека или домашно, решават, че ще правят секс след 1 шише концентрат….
Дали слагат презервативи в такива ситуации не знам, но много такива гафове стават, точно от тези събирания…. И най-вече днешните младоци, нямат ни най-малка полова култура.
Грешно ме разбра, аз не заставам твърдо зад противозачатъчните хапчета. Но когато секса води само единия до задоволяване, това рано или късно се отразява на двойката. А в една връзка, който и да ми разправя, че секса не е важен, ще го подмина като пътен знак. В една връзка не върви ли секса, не вървят и другите неща.
А и аз като цяло съм много против хапчетата, независимо за какво са, предпочитам билките.

Aeternal
02-19-2015, 19:31
"Веднъж на 100 пъти оръжието гърми и празно" оръжеен лаф, ама и 2те са неща, които е достатъчно да станат само веднъж. Better safe than sorry.

kalpazanka
02-19-2015, 19:39
Кога, как, защо се получава?

Първо, контрацепцията не се изчерпва с противозачатъчните.

Има вагинални пръстени NuvaRing, има и трансдермални хормонални лепенки. Лично аз предпочитам първите два типа, защото са с по-ниско хормонално съдържание и са независими от чревната резорбция- една диария заради прием на антибиотик или алкохолно повръщане няма да пратят контрацепцията по дяволите. Защо масово се дават хапчета, мисля, сам ще се досетиш.
Принципно е редно първо да се снеме анамнеза- има ли пациентката мигрена/чернодробни заболявания/има ли тромбоза, емболия преживяна/има ли заболявания на гърдата и т. н. После идва ред на фамилната анамнеза- има ли някой в рода с тромбоза/емболия/рак на яйчници и гърда.
Това е най-елементарното, но не се прави. Пък и няма гаранция, че ако анамнезата е чиста, няма да се появи мигрена/няма да настъпи тромбоза. Затова поголовно препоръчвам/пиша и във форума да се правят генетичните изследвания на кръвосъсирването- те НЕ се поемат от ЗК и струват майка си и баща си.
Появи ли се мигрена, това не е за подценяване- може да се касае за анатомична промяна/аномалия на съдовете на главния мозък и да се стигне до инсулт. Редно е да се направи скенер. А за контрацептивите се подразбира- спират се.
Отделно е редно да се пуснат чернодробните проби и да се направи ехо на корем- аденом на черния дроб е ПРОТИВОПОКАЗАНИЕ за назначаване на контрацептиви. Противопоказание са и хепатитите, и хиперхолестеролемията.
Хипертонията е обратима- спират се контрацептивите, кръвното се нормализира.
Отоците ти са вследствие на гестагенната компонента- хормоните, които приличат на прогестерона, водят до задръжка на вода в тъканите.

Отделно половите хормони сами по себе си са карциногени- при мъжа тестостеронът се сочи за виновник при простатния карцином, а при жената- за карцинома на гърда и единия подтип рак на белия дроб. Има ли в родата болни от рак на гърда/яйчници, контрацептиви с естрогени са силно НЕпрепоръчителни.
Генетичните изследвания за BRCA- и -2 ги гледах на сайта на Токуда- 980 лева парчето. Абсурд някоя 8-мокласничка да си ги пусне.

Това за медицинските проблеми е чист комерс, ccdesigns. Обикновено се слага гръмката диагноза поликистоза на яйчника и никой не задълбава в диференциалнодиагностичен план- ама това може да е щитовидна хипофункция, може да е надбъбречна патология, може да е хипофизарна- гинекологът го боли сАйдера и не се напъва много-много да мисли.
Мога да разпиша и изследванията в тая посока, ако те интересува. Ако не, имам тема в Здравни- ще ти постна линк.

http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/572766-%D0%90%D0%BA%D0%BD%D0%B5
накрая на темата съм разписала хормоните и антителата

ccdesigns
02-19-2015, 19:52
Всичките и предшественици от женски род са с рак на гърдата. Радвам се, че научих нещо ново тази вечер. Ще обясниш ли повече за първите два метода, които спомена?

kalpazanka
02-19-2015, 20:13
Директно слагам линкове- ако има нещо неясно, утре ще обяснявам :)
http://apteka.framar.bg/30018045/%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B3-0-12-%D0%BC%D0%B3-0-015-%D0%BC%D0%B3-1-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9
http://apteka.framar.bg/01000233/%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8-3-%D0%B1%D1%80-janssen-cilag

MojoJojo88
02-19-2015, 22:43
Ако трябва да съм честен, дори не знам какво питам. От поне година не съм влизал, какво остава да пиша и вече ми се губят някои от нещата, които съм научил тук покрай целия трол, който се излива (или поне изливаше преди).

До колкото си спомням, имаше определен период, в който е невъзможно момичето да забременее, първите 10-12 дни след свършването на менструацията, или нещо такова. Как точно стояха нещата по тази тема и възможен вариант ли е въобще правенето на секс без презерватив през този период? (Освен, ако не се бъркам и такова нещо не съществува, но мисля, че във едно 95% от темите за Ескапел питахте нещо за овулацията, последната дата на менструацията, продължителността на цикъла и т.н.)

Няма невъзможен момент за забременяване.

baby_baby
02-22-2015, 14:41
Правете си секс с презерватив за да няма притеснения овулацията се изместа за това нищо не е сигурно