Влез

View Full Version : ПОМОЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ ЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩЩ!

LUDIQTTTT
03-08-2015, 12:23
Здравейте. Аз съм момче на 14 години (тази година правя 15).
Не мога да казвам буквата "р", за това не говоря много. Всички момичета ме намират за незабавен, но не и само това. Като цяло аз не мога да заговоря едно момиче. Няма да пиша романи.., надявам се да сте ме разбрали, това е проблема ми. :(

3oPuTy
03-08-2015, 12:28
Аз съм с френско "р" и да ти кажа честно май няма човек, който да не ми се радва като приказвам :D
Колкото и изтъркано да звучи това не е дефект, а ефект. Ниското самочувствие е проблем, който трябва сам да преодолееш, а това ще стане с времето и натрупването на опит. В пубертета си и е нормално някои неща да са ти по-трудни.

dreamwalker
03-08-2015, 12:33
Това звучи добре.

H.S.
03-08-2015, 12:33
И аз не мога да казвам Р, дори не е френско моето, а по-скоро като го изговарям и си плезя езика и го казвам смешно. Ама мойта вика, че е сладко, тъй че да не ти пука. :D Пък и смятам, че нещо толкова маловажно не бива да е причина за притеснение и срам от твоя страна.

VinDiesel
03-08-2015, 14:07
Всеки има някакъв дефвкт в говора, мен също ме кефят жени, които имат френско Р в говора, дразни ме тия дето съскат, като змиЪ.

ForzaFelipe
03-08-2015, 14:37
И аз имам този проблем и да ти кажа хич не си е проблем. Аз имам даже операции, че беше много зле положението, но повярвай не е болка за умиране, че не можеш да казваш Р. Както ти казаха, можеш да превърнеш дефекта в ефект, седни научи малко френски, бързо ще хванеш акцент и на мацките ще им е готино.
А това, че те намират за незабавен, едва ли е защото не можеш да казваш Р, а защото не говориш много. Бъди себе си, не се притеснявай, няма нищо срамно, както казах има начини да го превърнеш в ефект, пък и това си един фактор с който да ги разсмиваш. Някой момичета са го намирали за сладко това да не можеш да кажеш някоя дума, на мен ми се е случвало да не мога да изговоря дума и момичето отсреща да избухне в смях. Вместо да се цупя, се смея с нея и това става един много сладък момент за девойчето, така че просто няма от какво да се притесняваш ;)

pinkblood
03-08-2015, 16:21
Според мен е дори сладурско ,когато някой не може да казва "р" :3

mimitowaa
03-09-2015, 08:04
Виж и аз не мога да казвам "р" Но никой не ми казва нищо. Само понякога искат да повторя думата и това е. Иначе аз съм на 15. Малко по голяма съм но да не ти пука.

RapExotic
03-09-2015, 08:34
Не е късно за логопед. Но според мен това не е най-големия ти проблем. Помисли върху самочувствието си.

heartshapedbox
03-09-2015, 14:43
Аз също съм с 'френско' р, казвали са ми само, че е сладко. Никога не ми е било проблем в общуването, никой не ме е избягвал заради това. :д

SheIsWolf
03-23-2015, 12:30
Не му мисли.

Dagichka
03-23-2015, 15:39
но явно може да казваш Щ