PDA

View Full Version : Защо обществото ни деградира?

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 19:50
Отговорът е много лесен. Защото му се позволи прекалено много.
Масата е боклук.
Личността ставата такава, каквато средата я е изградила.
Най-важните години за оформянето на човека са през детството му.

Когато институциите не работят, а развратът и американската култура се ширят до хоризонта, детето придобива вредни навици и в съзнанието му се оформят грешни възприятия.

Когато всичко е съпроводено с недостатъчна образованост и култура, предадени по наследство - човекът деградира.

Обикновенния индивид не се слави със силата на мислите си. Той се води и е зависим от наложената система в обществото.
Превръща се поредната сляпа пионка.

Ето защо, системата е страшно отговорна за развитието на човечеството.
Сами преценете, нуждаем ли се днес от промяна, или се движим по правилната посока.

defender
03-24-2015, 20:08
мисля, че за деградацията не е виновна системата, има книги колко щеш и лесно достъпни през нета, стига на човек да му се чете, просто чалга културата има по-голяма масовост, по-достъпна и така повече продава, затова системата я толерира повече.

Всъщност има и неща, които не ми допадат и това е, защо в училищата се изучава само еволюция, а не се изучава и сътворение (поне един урок да има за да се загатне и за него, че има и друга позиция, така е честно), просто дискриминира се, аз имам някакъв отговор, но ще си го запазя.

DarkTemplar
03-24-2015, 20:23
а не се изучава и сътворение
защото npp не е министър на образованието.

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 20:26
мисля, че за деградацията не е виновна системата, има книги колко щеш и лесно достъпни през нета, стига на човек да му се чете, просто чалга културата има по-голяма масовост, по-достъпна и така повече продава, затова системата я толерира повече.

Всъщност има и неща, които не ми допадат и това е, защо в училищата се изучава само еволюция, а не се изучава и сътворение (поне един урок да има за да се загатне и за него, че има и друга позиция, така е честно), просто дискриминира се, аз имам някакъв отговор, но ще си го запазя.

А какво е виновно? Самата ни природа? Съгласен съм. Но природата как ще я променим? По правилния път ли се движи човекът според теб?

Ако всички хора бяха гении, нямаше да отварям простата му тема. Споменах масата като боклук, защото малкия човек изцяло е подвластен и се контролира от наложената система.

Системата е нужна, за да въдворява ред, но тя е създадена, с цел да обслужва нечии интереси.

За мен хората са много лесно податливи. Избираме лесния път и гледаме единствено личностното си развитие, докато всичко се срива. На нас обаче не ни пука, защото погледът ни не отива по далеч от животът ни, ако ще и на децата си. Оставяме винаги някой да се бори с упасенията ни в трето лице, без да го познаваме. Сами се чувстваме непосилни за нищо различно и се впускаме по течението. Животът ни е е твърде кратък.

espada
03-24-2015, 20:32
Личността ставата такава, каквато средата я е изградила.

Обикновенния индивид не се слави със силата на мислите си. Той се води и е зависим от наложената система в обществото.
Превръща се поредната сляпа пионка.

Овце винаги ще има. За какво си се загрижил за обществото пък ти? :D Падар ли искаш да ставаш или пък си недоволен овен?

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 20:39
Овце винаги ще има. За какво си се загрижил за обществото пък ти? :D
Загрижел съм се и за майката природа. Съпричастен съм с бъдещите поколения и разсъждавам над смисъла на живота. Той няма отговор, но вярвам, че сме длъжни да го търсим, защото по този начин можем поне малко да се докоснем до истинския разум и да се отличим от паразитите.

haritov
03-24-2015, 20:41
Овце винаги ще има. За какво си се загрижил за обществото пък ти? :D Падар ли искаш да ставаш или пък си недоволен овен?

имаше една игра дарк орбит едно време но това е друга тема

в това общество ще израснат неговите и твоите деца има защо да е загрижен

defender
03-24-2015, 20:47
Системата е нужна, за да въдворява ред, но тя е създадена, с цел да обслужва нечии интереси.

Да, системата трябва да помага и толерира добродетели, но не ни и ограничава да се развиваме ако искаме.
Системата толерира това, което повече се продава, а за това какво повече се продава допринасят самите хора (ти и аз) какво ползват.
Като има повече чалгари, ще има 10 чалготеки и 1 опера, обратното ще е разхищение.

espada
03-24-2015, 20:53
Ти себе си можеш ли да оправиш, че да мислиш и за доброто съществуване на другите... Майката природа е създала изродите, в природата, на които е да унищожават. Гневиш се на цялостната същина на човешката раса. Има ли смисъл? Как би опитал да промениш положението ни ако имаше възможността?

defender
03-24-2015, 20:55
Знаеш ли корабе, каква може би е слабостта на системата, че като при едно поколение се изгради съотношение 10 чалготеки към 1 опера, от там, тъй като чалгата носи повече печалба започва и повече да се рекламира в обществото и така това статукво 10:1 едва ли ще се промени в следващите поколения, има някаква обреченост в цялата работа.

espada
03-24-2015, 20:57
имаше една игра дарк орбит едно време но това е друга тема

в това общество ще израснат неговите и твоите деца има защо да е загрижен

И аз израстнах в това разюздано общество, справям се, не се считам за част от масово- произведените роботи. Вярвам, че и децата ми, ако си направя такива, ще се оправят.

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:00
Да, системата трябва да помага и толерира добродетели, но не ни и ограничава да се развиваме ако искаме.
Системата толерира това, което повече се продава, а за това какво повече се продава допринасят самите хора (ти и аз) какво ползват.
Като има повече чалгари, ще има 10 чалготеки и 1 опера, обратното ще е разхищение.

Ако цигарите бяха забранени, нямаше да има пушачи. Ако цигарите бяха забранени още в началото на производството си, нямаше да има недоволни пушачи от забраната на цигари, тъй като нямаше да бъде стигнал до тях продукта.

Тъп пример, който се отнася и за много други неща.

Човешката алчност обаче според мен няма още дълго да се изкорени, независимо то системата.
Ние можем да сложим най-големите по морал, образованост вождове, които да променят някои закони и прочие, но дали няма да бъдат изместнени?

Аз съм най-големия песимист.
Защо не се променяме, ами само повтаряме грешките си?

И се движим към трета световна..

defender
03-24-2015, 21:03
Кой е тоя дето ще решава кое да бъде забранено. Ако е Бог съм съгласен, но и Той ни е дал свобода да избираме сами. И ето хората избраха сами чалга.

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:04
Ти себе си можеш ли да оправиш, че да мислиш и за доброто съществуване на другите... Майката природа е създала изродите, в природата, на които е да унищожават. Гневиш се на цялостната същина на човешката раса. Има ли смисъл? Как би опитал да промениш положението ни ако имаше възможността?

Не се гневя, ами се отекчавам. И се питам защо, какво трябва да разберем от това?

Ако имах възможността, силите до променя нещо, аз нямаше да го сторя, защото нямам знанието.
Има равновесие, това ми е ясно, но равновесието често се пречупва.

Вярвам, че расата ни, въпреки всичко - потъва.

За мен не се тревожи.

espada
03-24-2015, 21:07
Нещо не си разбрал ако си помислил, че бих се разтревожил за теб. :D

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:12
Кой е тоя дето ще решава кое да бъде забранено. Ако е Бог съм съгласен, но и Той ни е дал свобода да избираме сами. И ето хората избраха сами чалга.
Върховенството на закона. Бог може да си върши работата пак.. Днес също има забрани, не мисля, че сме стигнали до състояние, в което всички можем да приценяваме правилно кое да избираме.

defender
03-24-2015, 21:17
добре, дай предложения във форума кое нещо в системата дето развращава хората искаш да бъде забранено, което сега не е е забранено и да гласуваме, да видим дали всички искат да се забрани, ама ако има такива дето не искат да е забранено, кво праим тогава.

espada
03-24-2015, 21:21
Върховенството на закона. Бог може да си върши работата пак.. Днес също има забрани, не мисля, че сме стигнали до състояние, в което всички можем да приценяваме правилно кое да избираме.

Това е анти- хуманно, напълно безчестно. Точно това е проблема, че самонадеяни ръководители се опитват да нареждат какво да правим и какво не. За това и ги убиват държавните глави толкова много, твърде голям е спектърът от конфликти на интереси. Никога няма да има равенство за всички и никаква еутопия, защото всеки иска да е с едно стъпало по- нависоко от другия. Това е човешкия инстинкт.

Corb1225
03-24-2015, 21:27
Форумните комуняги искат забрани и говорят за морал. Ей Богу.

espada
03-24-2015, 21:30
Форумните комуняги искат забрани и говорят за морал. Ей Богу.

Защо не кажеш и ти нещо по въпроса, сводник?

Corb1225
03-24-2015, 21:30
Нека да се пънат. Сладки са :D.

defender
03-24-2015, 21:33
чалгар в операта

dreamwalker
03-24-2015, 21:33
защото npp не е министър на образованието.

Ахахохахоха!
http://media1.giphy.com/media/9VS2JAjPdPLQk/giphy.gif

espada
03-24-2015, 21:34
Нека да се пънат. Сладки са :D.

Защо си такъв несъпричастен? Защо не им покажеш твоето становище? Това би била една високо- морална постъпка.

defender
03-24-2015, 21:38
Corb, кво мислиш за кърмещите майки в мола?

Corb1225
03-24-2015, 21:39
Защо си такъв несъпричастен? Защо не им покажеш твоето становище? Това би била една високо- морална постъпка.
Мога само да им кажа да оставят хората намира, да си живеят живота, както намерят добре, а те да си запазят псевдо морала за себе си. Live and let live. Всъщност човек колко повече може да деградира от това да е фен на престъпен режим?

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:42
добре, дай предложения във форума кое нещо в системата дето развращава хората искаш да бъде забранено, което сега не е е забранено и да гласуваме, да видим дали всички искат да се забрани, ама ако има такива дето не искат да е забранено, кво праим тогава.

Винаги има ощетени и недоволни.
Ако наистина по-голяма част откаже, става нехуманно. Труден избор.
Да, прави сте, но без забрани и наказания, всеки прави каквото си иска и се превъща хаос, нали?

Вие си мислите, че от хората зависи всичко и не грешите. Но от кои хора зависи повече и от кои по-малко? Има ли някаква йерархия? Оставите ли глупака да безчинства, не направите ли НИЩО, за да го спрете - ВИЕ сте съучастник!
Учителя ли слушате, или решавате да действате по собствено желание.
И всички се мислят за голяма работа, няма изключения. Кой обаче е способен и кадърен е друг въпрос.
Най-основното нещо, което трябва да се промени в системата е - да спре да се величае материалното.
Има много въпроси, но аз не съм компетентен все още..

defender
03-24-2015, 21:43
човек колко повече може да деградира от това да е фен на престъпен режим?

кои са тия хора, аз не съм чул в темата някой да подкрепя режим, който да извършва престъпления.
Шикалкавиш ли?

Цитирай ги какво са казали, да ги видим кои са тия хора?

Corb1225
03-24-2015, 21:45
кои са тия хора, аз не съм чул в темата някой да подкрепя режим, който да извършва престъпления.
Шикалкавиш ли?

Цитирай ги да видим кои са тия хора?
Говоря за форумните ви изяви като цяло (на теб и кораба). Не се прави на ощипана госпожица.

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:46
Мога само да им кажа да оставят хората намира, да си живеят живота, както намерят добре, а те да си запазят псевдо морала за себе си. Live and let live. Всъщност човек колко повече може да деградира от това да е фен на престъпен режим?

Ти как искаш да живееш живота си?

defender
03-24-2015, 21:47
дай ми изява в която съм защитавал престъпленията в даден режим. Не се прави на лъжкиня.

Corb1225
03-24-2015, 21:50
Ти как искаш да живееш живота си?
Ти моя живот го остави. Ще си го живея, както искам и както мога.

дай ми изява в която съм защитавал престъпленията в даден режим. Не се прави на лъжкиня.
Ама си и хлъзгав, отлична рубладжийска школовка. Самият режим е престъпен, няма средно положение.

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:50
Говоря за форумните ви изяви като цяло (на теб и кораба). Не се прави на ощипана госпожица.

никога не съм призовавъл за въвеждането на диктатура и затваряне на границите.

комунист съм по идеология и това няма нищо общо с действителната обстановка, която е била преди и не искам скоро да се завърне по същия начин.

golemiq_korab_minava
03-24-2015, 21:51
Ти моя живот го остави. Ще си го живея, както искам и както мога.
.

Не, сериозно. Темата е философски настроена!
Може да искаш да убиваш малки деца, де да те знам!

espada
03-24-2015, 21:51
Прав си за това, че е наложително да има ред и установена йерархия, за да не настъпи анархия. Трябва да има главнокомандващ и да е всеизвестно кой е и къде стои, някой твърд, но справедлив. Честен, но неотстъпчив. Някой анимационен герой трябва да е. Такава власт сякаш разваля хората.

Corb1225
03-24-2015, 21:55
Нямам намерение да ви отговарям повече в спрялата ви тема. Espada ме провокира и казах какво мисля. Но може пак да намина да ви нахраня.

defender
03-24-2015, 22:02
Но може пак да намина да ви нахраня.

като стана въпрос за хранене, кажи за кърменето в мол, забранили са и на жената, мола са комунисти?

оня ден в мола убили човек, че не бил добре облечен по нечий стандарт

тва не са ли забрани.

DarkTemplar
03-25-2015, 06:36
Ама си и хлъзгав, отлична рубладжийска школовка.
Дефенди, вече си ясен дори и на по-новите потребители.

anonymous708973
03-25-2015, 06:59
Ако цигарите бяха забранени, нямаше да има пушачи. Ако цигарите бяха забранени още в началото на производството си, нямаше да има недоволни пушачи от забраната на цигари, тъй като нямаше да бъде стигнал до тях продукта.

А какво препитание предлагаш на производителите на цигари? И нямам предвид корпорации, имам предвид малкия човек с голямото семейство, чийто единствен бизнес е сушенето на тютюн и продаването му.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 08:49
Примерът ми беше изкаран в рамките на няколко стотни от секундата през ануса ми. Не беше обвързан със сегашната ситуация или финансово.
Винаги има алтернатива... Когато държавата не е способна да помогне по никакъв начин, то забраната е абсурдна.

Самите реформи също придружени със жертви.... ама ти си по-наясно от мен тук.

Изтеглих инфо за тютюна ...

''От листата и стъблата на някои видове - махорката, характеризиращи се с високо никотиново съдържание, се получават никотинови препарати, от други видове се извличат алкалоидите анабазин и бетаин, от трети - лимонена и ябълчна киселина.
Стъблата на тютюна са богати на калий, а след специална преработка служат за получаване на фина хартия.
Семената на тютюна са богати на мазнини (38-40 %) и от тях могат да се получават висококачествени масла за технически цели.''

Тоест може да се създаде нов пазар за приложението му, ако има достатъчно желание.

haritov
03-25-2015, 09:01
И аз израстнах в това разюздано общество, справям се, не се считам за част от масово- произведените роботи. Вярвам, че и децата ми, ако си направя такива, ще се оправят.

хлапак на 19 бил израстнал :D

espada
03-25-2015, 09:05
хлапак на 19 бил израстнал :D

Преди време, дядо ми е бил с пушка в ръце в казармата, когато е бил на мойте години, даже по- млад е бил. А ти си играеш на войници и се смееш, опомни се малко. :D Вземи се в ръце.

haritov
03-25-2015, 09:20
Преди време, дядо ми е бил с пушка в ръце в казармата, когато е бил на мойте години, даже по- млад е бил. А ти си играеш на войници и се смееш, опомни се малко. :D Вземи се в ръце.
за тебе щом е игра на войници значи имаш нужда от доста внимание

а що се отнася до теб предизвиквам те да живееш месец без мама и тати

espada
03-25-2015, 09:22
Теб затрудни ли те това, да живееш без мама и тати първия месец? :D Измъчи ли се тогава?

haritov
03-25-2015, 09:25
Теб затрудни ли те това, да живееш без мама и тати първия месец? :D

това е малка тайна но за теб това е невъзможно ти си живото доказателство че това общество има нужда от промяна

имам стажанти на твоята възраст и имам чувството че ако ги накарам да се изходят ще трябва да им диктувам стъпка по стъпка какво да правят

espada
03-25-2015, 09:26
това е малка тайна но за теб това е невъзможно ти си живото доказателство че това общество има нужда от промяна

имам стажанти на твоята възраст и имам чувството че ако ги накарам да се изходят ще трябва да им диктувам стъпка по стъпка какво да правят

Тежко им горко на стажантите ти. :D

haritov
03-25-2015, 09:29
Тежко им горко на стажантите ти. :D

прав си стават само да чистят клетки но и това им е много

но понеже си голямо момче вече да предположим че идваш при мен да търсиш работа

с какви умения ще похвалиш ?

espada
03-25-2015, 09:30
Ти луд ли си, да идвам при теб ве? ХАХАХАХАА

haritov
03-25-2015, 09:32
Ти луд ли си, да идвам при теб ве? ХАХАХАХАА

че кой друг бе ти взел

espada
03-25-2015, 09:33
Не знам за това, не съм търсил. Ако дойда при теб обаче, ще ти взема занаята просто. :)

haritov
03-25-2015, 09:37
Не знам за това, не съм търсил. Ако дойда при теб обаче, ще ти взема занаята просто. :)

ако реша да те науча да ще го вземеш

иначе да видим ти си без образование нямаш умения нямаш стаж имаш самочувствие

сори пич

espada
03-25-2015, 09:38
:D Много самонадеяно правиш изводи.

haritov
03-25-2015, 09:41
:D Много самонадеяно правиш изводи.

опровергай ме

espada
03-25-2015, 09:41
За какво ми е? :D Някой ден ще кръстосаме пътеки и ще бъдеш отвят към банкета просто.

haritov
03-25-2015, 09:43
За какво ми е? :D

за да докажеш че греша

недей знам че не ти е по силите

продължавай да мечтаеш

espada
03-25-2015, 09:45
:D

haritov
03-25-2015, 09:46
:D

ето какво прави обществото такива като теб

espada
03-25-2015, 09:47
:D Можем да поиграем на войници също.

haritov
03-25-2015, 09:49
:D Можем да поиграем на войници също.

играя си на войници за да науча такива като тебе на нещо

espada
03-25-2015, 09:50
Ти пък какво можеш да предложиш на такива като мен? На какво би могъл да научиш някой като мен? :D

haritov
03-25-2015, 09:52
Ти пък какво можеш да предложиш на такива като мен? На какво би могъл да научиш някой като мен? :D

точно теб на нищо

espada
03-25-2015, 09:54
Най- много аз да те науча на нещо.

haritov
03-25-2015, 09:55
ще се радвам

espada
03-25-2015, 09:56
Знам. :D

haritov
03-25-2015, 09:58
до сега освен самочувствие друго не видях от теб

espada
03-25-2015, 10:00
до сега освен самочувствие друго не видях от теб

Няма и да видиш. Не си достоен. Самонадеян глупак си.

haritov
03-25-2015, 10:01
наслушах се на празни приказки

espada
03-25-2015, 10:02
Празна ти е главата на теб.

haritov
03-25-2015, 10:03
дрън дрън сега на обиди ли минахме?

вече показваш и простащина ето напредък продължавай

espada
03-25-2015, 10:04
:D :D :D :D

anonymous708973
03-25-2015, 10:31

Интересно. Сравняваш дядо си с човек, който е далеч по-близко до твоите години? Самият ти държал ли си пушка в ръцете си, бил ли си в казарма?
Как примерът ти е релевантен тогава?

espada
03-25-2015, 10:37
Релевантен е. Вникни малко в писаното ако ти се занимава и ще видиш.

anonymous708973
03-25-2015, 11:04
Ами, обясни ми, явно не разбирам. Прочетох ви цялата дискусия. Беше в отговор на Харитов, който се съмнява в зрелостта на един 19-годишен. Ами, окей, добре, дай себе си за пример/съученик, който на 19 има собствен бизнес/колега, който на 19 е женен с дете.

Наскоро учих какво е referent, почива в основата на една от теориите за задоволяване на нуждите в контекста на работната среда и как мениджърите могат да използват въпросната теория, за да мотивират служителите. Та, за референт избираш някой със сходен опит, умения, от същия отдел... на сходна възраст.
Та, дядо ти е напълно нерелевантен референт, защо го избра?

espada
03-25-2015, 11:17
Беше в отговор на Харитов, който се съмнява в зрелостта на един 19-годишен. Ами, окей, добре, дай себе си за пример/съученик, който на 19 има собствен бизнес/колега, който на 19 е женен с дете.

Тoва ли е да си зрял, да имаш собствен бизнес и да правиш деца на 19? :D

На Харитов не му се вярва, че 19- годишен би могъл да е по- готов за заплахите в света и всичко останало от самия него. Дядо ми на 19 е пазил с истинска пушка, а арогантния Харитов на 25 си играе на пушкала в планината с другите чичковци и си мисли, че е много напред... Бил е прунуден да пази, да. Бил е принуден да възмъжее бързо от държавата, ама мислиш, че само по принуда ли трябва да се постига възмъжаването? Не съм робот като Харитов... Не ми е нужен някой да ми казва да се стягам, за да се стегна. Не толкова значимо е на колко си, а какво вършиш. Т'ва е всичко. Самонадеян глупак е, няма значение аз какъв съм, той дори не се опита да разбере какъв съм. Просто отсъди, че съм по- наивен от него понеже съм на 19 и си вярвам.

haritov
03-25-2015, 12:57
Тoва ли е да си зрял, да имаш собствен бизнес и да правиш деца на 19? :D

На Харитов не му се вярва, че 19- годишен би могъл да е по- готов за заплахите в света и всичко останало от самия него. Дядо ми на 19 е пазил с истинска пушка, а арогантния Харитов на 25 си играе на пушкала в планината с другите чичковци и си мисли, че е много напред... Бил е прунуден да пази, да. Бил е принуден да възмъжее бързо от държавата, ама мислиш, че само по принуда ли трябва да се постига възмъжаването? Не съм робот като Харитов... Не ми е нужен някой да ми казва да се стягам, за да се стегна. Не толкова значимо е на колко си, а какво вършиш. Т'ва е всичко. Самонадеян глупак е, няма значение аз какъв съм, той дори не се опита да разбере какъв съм. Просто отсъди, че съм по- наивен от него понеже съм на 19 и си вярвам.

хахахаххах това ли ти роди мозъка хахахах

тва за пушкалата би го казал само неук и глупав човек

и колко пъте те питах какъв си и какво можеш?

аре те видим зрелия какъв си с какво ще ме изненадаш знам аз всеки на 19 има собствен бизнес а на 20 вече ако не си милиардер не си мъж знам знам аде сега да те видя

а на 19 да си женен с дете си е зряло както и да го погледнеш

Corb1225
03-25-2015, 13:14
Пантерата я хванаха в грешка и тя си го редактира тихомълком, без да обели дума. Нямаше как да мине в обяснителен режим в случая :lol:.

espada
03-25-2015, 13:25
хахахаххах това ли ти роди мозъка хахахах

тва за пушкалата би го казал само неук и глупав човек

и колко пъте те питах какъв си и какво можеш?

аре те видим зрелия какъв си с какво ще ме изненадаш знам аз всеки на 19 има собствен бизнес а на 20 вече ако не си милиардер не си мъж знам знам аде сега да те видя

а на 19 да си женен с дете си е зряло както и да го погледнеш

Ти си от ония, дето първо стрелят, после питат. Показваш, че не мислиш, че един 19- годишен би могъл да е израстнал, а после искаш да ти се доказвам. Ти си пълен тъпанар. На теб ли да се доказвам? :D

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 13:52
espada

Може да си умно момче, но за израстнал и помъдрял имаш още много време. Човек продобива житейски опит с течение на годините, учи се от грешките си, а след всяка трудност става по-силен и уверен.

Ти с нищо не доказа, че си достатъчно зрял, още от самото начало на темата.
На 18, средата може да те закали. Изпитанията са важни, защото един вид ти закалаляват психиката, или по-точно те карат да се осъзнаеш. А ти не си дядо ти.
Не че аз съм работил много и имам някакъв опит, но поне съм го осъзнал.
Спрат ли ти доходите мама и тате ставаш никой. Най-вероятно сега не можеш дори една чиния да измиеш бързо и качествено, ако те наемат за чистач, ще се порежеш с ножа като белиш морков, ще блокираш касата като ти се наредят 10 човека опашка. Ще ходиш бос и гол. Това се отнася дори като завършиш висшето си и не си научил перфектно език, не си ходил по стажове всяка година.
Това е статистиката в българското население.

espada
03-25-2015, 14:11
espada

Може да си умно момче, но за израстнал и помъдрял имаш още много време. Човек продобива житейски опит с течение на годините, учи се от грешките си, а след всяка трудност става по-силен и уверен.

Ти с нищо не доказа, че си достатъчно зрял, още от самото начало на темата.
На 18, средата може да те закали. Изпитанията са важни, защото един вид ти закалаляват психиката, или по-точно те карат да се осъзнаеш. А ти не си дядо ти.
Не че аз съм работил много и имам някакъв опит, но поне съм го осъзнал.
Спрат ли ти доходите мама и тате ставаш никой. Най-вероятно сега не можеш дори една чиния да измиеш бързо и качествено, ако те наемат за чистач, ще се порежеш с ножа като белиш морков, ще блокираш касата като ти се наредят 10 човека опашка. Ще ходиш бос и гол. Това се отнася дори като завършиш висшето си и не си научил перфектно език, не си ходил по стажове всяка година.
Това е статистиката в българското население.

Не съм дядо ми, не искам и да бъда. Искам да съм по- добър. Той е бил принуден да възмъжее набързо от държавата, аз искам сам, за себе си, да съм по- добър от другите и при конфликт да съм в готовност да смажа опонента си, не ми е нужно някой да ме побутва. А средата калява само ако това ти е нагласата, да се калиш. Може и да те смаже, както се е случило и продължава да се случва при Харитов. Виж го какъв е бавен само. Но какво значи да си "израстнал"? Моята дефиниция за това е да си оформил основата на своя характер, защото винаги ще можеш да се развиваш и да помъдряваш, докато не умреш, винаги обаче ще ти е нужно становище. Трябва да знаеш кой си и къде отиваш, за да стигнеш до някъде. Друг е въпроса до къде би могъл да стигнеш, какви са ти способностите.

anonymous708973
03-25-2015, 14:17
Аз продължавам да не виждам защо даваш пример с дядо си. Обстоятелствата са били различни, защо правиш паралел. Все едно да ми сравниш ябълки с круши. Дай пример как сега ти, при тези същите обстоятелства, в този свят, в който живеете и двамата с Харитов, си възмъжал.

Пантерата я хванаха в грешка и тя си го редактира тихомълком, без да обели дума. Нямаше как да мине в обяснителен режим в случая :lol:.

Какво имаш предвид? Постът ми е редактиран преди да ми отговорят.

Corb1225
03-25-2015, 14:26
Какво имаш предвид? Постът ми е редактиран преди да ми отговорят.
Извинявам се тогава, поддадох се на изкушението да се заям :D.

espada
03-25-2015, 14:26
Аз продължавам да не виждам защо даваш пример с дядо си. Обстоятелствата са били различни, защо правиш паралел. Все едно да ми сравниш ябълки с круши. Дай пример как сега ти, при тези същите обстоятелства, в този свят, в който живеете и двамата с Харитов, си възмъжал.

:D Хората по онова време, когато дядо ми е бил на служба в армията, и хората от сега не се различават много по характер. Имаме компютри, плазмени телевизори, всякакви нови технологии, но едно нещо не се е променило, откакто свят светува, или командваш или биваш командван, или доминираш или биваш доминирван. Дядо ми не е бил агресивен човек, жадуващ за надмощие над опонента си преди да влезе в казармата, държавата го е направила такъв за нейна полза, не за негова, но въпреки това така той е осъзнал тази основна истина за живота. Така той е възмъжал на 16 дори, а не като Харитов сополанкото изнежен, който на 19 си е чоплил носа и сега не може да повярва, че някой на тая възраст е разбрал за какво става въпрос в тоя свят.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 14:38
да съм в готовност да смажа опонента си, не ми е нужно някой да ме побутва. А средата калява само ако това ти е нагласата, да се калиш. Моята дефиниция за това е да си оформил основата на своя характер, защото винаги ще можеш да се развиваш и да помъдряваш, докато не умреш, винаги обаче ще ти е нужно становище. Трябва да знаеш кой си и къде отиваш, за да стигнеш до някъде. Друг е въпроса до къде би могъл да стигнеш, какви са ти способностите.
Ох. По леко с опонентите. Да смажеш опонента, до там ли стигна в размислите? Аз не съм на това мислене.
Храктера си го нося от малък, не съм го променял. Знание ти е нужно, за да можеш да търсиш връзки и изходи.
Без достатъчно знание ти над каква основа ще се изграждаш? Нима знаеш кой си, на къде отиваш ? В чисто професионален смисъл, ок, но до там. Не можеш да разбереш човек как си променя светогледа с течение на времето, когато научава нови работи. Възможно е дори да има коренна промяна!

Пример, аз 12-ти клас също се интересувах от бъдещето си, от развитието ми, 2 години по-късно не мога и да си сравнявам разсъжденията в училище. Пантерата също преди 2 години писа неща, които сега ги отрича. Прав си, че човек сам избира според нагласата си, но той е провокиран от обстоятелствата... и средата. Ние мислим това, което виждаме и пречупваме през призмата на наученото до скоро..
Темата беше и за туй, че капацитета на хората не е нещо особоено, а той е причина за нагласа и всичко...

espada
03-25-2015, 15:00
Ох. По леко с опонентите. Да смажеш опонента, до там ли стигна в размислите? Аз не съм на това мислене. .

Лошо за теб, някой с това мислене като ти излезе и иска това, което ти искаш, ти ще загубиш. Знания винаги ще са ти нужни, а с т'ва мислене като си, се подготвяш за всякакви ситуации, просто защото не искаш да загубиш. Само с нагласа да мажеш, естествено, не става. Трябва и да се блъскаш, да се трудиш.

Не можеш да разбереш човек как си променя светогледа с течение на времето, когато научава нови работи. Възможно е дори да има коренна промяна!
За някои е така, да. :D Този, който умира за това, да бъде най- добрия, обаче няма да се промени. Същината му ще си остане същата, в инстинкта на човека е да желае надмощие над другия. Твърде много ги мислите нещата, вместо да се доверите на инстинкта си. Намериш ли начин как да се добереш до тази информация в подсъзнанието ти, всичко става лесно, по- лесно осмисляш всичко, можеш да научиш, каквото ти е нужно, за постигането на целта ти с помощта й. Мисля, че това е съвкупност от информация от предците, може би в ДНК-то, просто хипотеза, но има известна логика. Всичко идва от духа на човека, или е малодушен, или е силен. Силния дори и да не знае, ще намери начин да научи това, което е нужно. Ще намери начин да постигне това, което трябва да постигне. Малодушния ще си каже- "Не е за мене това." и толкоз, дори и да го иска постижението и всичко, което идва с него в пакет. Само трябва да знаеш какво искаш, да пуснеш изискваната доза пот и да си готов на всичко.

Повечето хора в държавата са овце, поданици, не мислят по тоя начин, но и те са нужни. Не може всички да са шампиони, и не казвам, че аз съм шампион, но тоя начин на мислене прави шампиони, свидетел съм.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 15:15
Само много не говори пред бъдещети ти работодатели.
Много самочувствие и шампионско мислене не е хубаво.
Силни, слаби оставям да си пишете с някой друг.

espada
03-25-2015, 15:22
:D Успех! Аз за друг, освен за себе си, не мисля да работя. Това си ти.

Много самочувствие и шампионско мислене не е хубаво.
Що пък да не е, с какво би ти навредило това да го имаш?

golemiq_korab_minava
''Повечето хора в държавата са овце, поданици, не мислят по тоя начин, но и те са нужни''

Разбира се са нужни, но според системата отпадат. Остават само тези, които са спечелили парични средства и дори не ги оползотворяват правилно. Парите не определят мисловните процеси. Системата им промива мозъците и от там предизвиква ескалация. Разбира се всичко е временно, докато не се случи фаталното.

anonymous708973
:D Хората по онова време, когато дядо ми е бил на служба в армията, и хората от сега не се различават много по характер. Имаме компютри, плазмени телевизори, всякакви нови технологии, но едно нещо не се е променило, откакто свят светува, или командваш или биваш командван, или доминираш или биваш доминирван. Дядо ми не е бил агресивен човек, жадуващ за надмощие над опонента си преди да влезе в казармата, държавата го е направила такъв за нейна полза, не за негова, но въпреки това така той е осъзнал тази основна истина за живота. Така той е възмъжал на 16 дори, а не като Харитов сополанкото изнежен, който на 19 си е чоплил носа и сега не може да повярва, че някой на тая възраст е разбрал за какво става въпрос в тоя свят.

Окей, а ти възмъжал ли си, разбрал ли си за какво става дума?
Щото не изглежда да вдяваш какво ти говоря. Говориш си за дядо си, за бъдещето, за успеха, какво си направил по въпроса?

espada
03-25-2015, 15:28
Окей, а ти възмъжал ли си, разбрал ли си за какво става дума?
Щото не изглежда да вдяваш какво ти говоря. Говориш си за дядо си, за бъдещето, за успеха, какво си направил по въпроса?

Ти пък много се заинтересова от мен сякаш, a? :D

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 15:29
:D Успех! Аз за друг, освен за себе си, не мисля да работя. Това си ти.

Що пък да не е, с какво би ти навредило това да го имаш?

щото си захлюпен охлюВ

espada
03-25-2015, 15:31
:D Като се отхлупя само и ще те прибера под черупката, кораб корозирал. С поданическо мислене сте всичките, само Corb сякаш има акъл в главата, другите- мозъчна дейност не регистрирате.

haritov
03-25-2015, 15:47
еспадче малко аз на 19 вече изкарвах 1500лв заплата ама си скъсвах задника по 12 часа на ден

а ти на 19 лаеш във форум

espada
03-25-2015, 15:48
Ти си на 25 и лаеш и ти в тийн сайт, да не си изпаднал в няква финансова криза нещо, филмар?
Сега предпочиташ да си играеш на войничета, нали, войниче?

haritov
03-25-2015, 16:01
Ти си на 25 и лаеш и ти в тийн сайт, да не си изпаднал в няква финансова криза нещо, филмар?
Сега предпочиташ да си играеш на войничета, нали, войниче?

щом колеокционирам старинно оръжие едва ли съм в криза

и с този си коментар доказваш моята теза

espada
03-25-2015, 16:03
Ти само тези имаш, материалист прост. С халосни стреляш само и си мислиш, че целиш нещо. Дари ненужното си имущество на нуждаещи се, че да имаш възможност да се опомниш малко.

anonymous708973
03-25-2015, 16:03
Ти пък много се заинтересова от мен сякаш, a? :D

Не, просто наистина ми беше интересно дали така си плямпаш. Плямпаш си, да, въздух под налягане си.
Поданическо мислене, хах. Не бе, кажи, какво си направил в насоката да работиш за себе си :) Слушам, честно.

Какво учиш, какви книги четеш в тая насока, с бизнесмени от какви среди си разговарял, коя индустрия те вълнува?

espada
03-25-2015, 16:07
Не, просто наистина ми беше интересно дали така си плямпаш. Плямпаш си, да, въздух под налягане си.
Поданическо мислене, хах. Не бе, кажи, какво си направил в насоката да работиш за себе си :) Слушам, честно.

Какво учиш, какви книги четеш в тая насока, с бизнесмени от какви среди си разговарял, коя индустрия те вълнува?

:D :D :D Ставаше въпрос за израстване, не за издигане. Прави разлика, патка придворна. Бизнесмени само, пари и индустрии в главата ти, робот тъп.

an7raks
03-25-2015, 16:08

О, велики менторе!
//Минавам само да се заям с кораба, щото съм тъпо незряло лапе.

espada
03-25-2015, 16:10
О, велики менторе!
//Минавам само да се заям с кораба, щото съм тъпо незряло лапе.

Кораба май е по- млад от мен, а ако не е- положението му е още по- зле.

anonymous708973
03-25-2015, 16:11
:D :D :D Ставаше въпрос за израстване, не за издигане. Прави разлика, патка придворна. Бизнесмени само, пари и индустрии в главата ти, робот тъп.

Какво значи да работиш за себе си, как го виждаш? Как мислиш да го реализираш?
Щото в началото всички така са почнали - с питане на вече постигналите нещо.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 16:13

ти си тоя, който иска работи и сучи кат пиявица само за себе си (както сам сподели)

an7raks
Кораба май е по- млад от мен, а ако не е- положението му е още по- зле.

Някъде на 19-20 е, ама е много мъдър! Можеш да научиш всичко за религиите, политиката, историята, живота на животните и много много други важни неща!

espada
Какво значи да работиш за себе си, как го виждаш? Как мислиш да го реализираш?

:D Много ли искаш да ти кажа? Да те удовлетворя ли?

espada
03-25-2015, 16:18
ти си тоя, който иска работи и сучи кат пиявица само за себе си (както сам сподели)

Нищо не разбра ве тъпанар. Парите и материалните блага не ме блазнят, само достатъчно ми трябват, колкото да се поддържам.

haritov
03-25-2015, 16:22
Ти само тези имаш, материалист прост. С халосни стреляш само и си мислиш, че целиш нещо. Дари ненужното си имущество на нуждаещи се, че да имаш възможност да се опомниш малко.

за да си играя на войници както ти го нарече съм се лишил от време много пари срещи с любими хора и какво ли още не

и го правя за да почета тези които са си дали живота за нас и за да помнят младите тяхната саможертва и да знаят че не сме втора ръка хора и сме горд народ

до сега съм дал 80% от това което заработвам и не съм взел нищо насреща

ако искаш на някоя възстановка мога стрелям по теб с бойни патрони

haritov
03-25-2015, 16:23
Нищо не разбра ве тъпанар. Парите и материалните блага не ме блазнят, само достатъчно ми трябват, колкото да се поддържам.

то като нямаш остава и по друг начин да мислиш

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 16:26

Така си мислиш. Като достигнеш желаната сума, няма да ти бъде достатъчна и ще искаш още!
Това го разбрах, тъй като през всичките ти коментари не долових НИЩО, което да отрича наложените ''правила'' в обществото ни. А именно, че не знаеш нито какво искаш, нито къде ще ходиш. Стани тогава като ти знае устата хамал. Пак стигат за потдържане. Не че няма бедни хора, начетени и интелигентни.
Знаеш ли какъв е единствения начин да не работиш за някой друг пряко или косвено? Като отидеш в джунглата.

Та, теб не ти пука, или тепърва сядаш да мислиш по този въпрос и ти е каша в главата. Тва е. Противоречиш си с всеки коментар. Отклоняваш темата. Бягаш от въпроси.

espada
03-25-2015, 16:40
за да си играя на войници както ти го нарече съм се лишил от време много пари срещи с любими хора и какво ли още не

и го правя за да почета тези които са си дали живота за нас и за да помнят младите тяхната саможертва и да знаят че не сме втора ръка хора и сме горд народ

до сега съм дал 80% от това което заработвам и не съм взел нищо насреща

ако искаш на някоя възстановка мога стрелям по теб с бойни патрони

Не послъгваш ли малко за процентите, а? Ако се окажем във война, ти за хора, които не са се родили още, и за непознати сънародници ли ще си даваш живота? Борили са се за собствената си свобода, за тази на близките си и тази на децата си и за надеждата, че тъпанари като теб ще ги разберат и ще последват техния пример, но нали знаеш как се е получило при Левски, с 3-те му пазача, които са го ескортирали към края му, никой не му се е притекъл на помощ. В този момент, дали е мислил, че усилията му да направи бойци от стадо овце са си стрували? Още сме на същия хал в тая държава, народа го е страх да възстане от подтисничеството.
Дали Левски, ако е на облаците и наблюдава света, не се е отказал да наблюдава нас?

espada
03-25-2015, 16:44
Така си мислиш. Като достигнеш желаната сума, няма да ти бъде достатъчна и ще искаш още!
Това го разбрах, тъй като през всичките ти коментари не долових НИЩО, което да отрича наложените ''правила'' в обществото ни. А именно, че не знаеш нито какво искаш, нито къде ще ходиш. Стани тогава като ти знае устата хамал. Пак стигат за потдържане. Не че няма бедни хора, начетени и интелигентни.
Знаеш ли какъв е единствения начин да не работиш за някой друг пряко или косвено? Като отидеш в джунглата.

Та, теб не ти пука, или тепърва сядаш да мислиш по този въпрос и ти е каша в главата. Тва е. Противоречиш си с всеки коментар. Отклоняваш темата. Бягаш от въпроси.
:D Много искаш да ти кажа как да работиш за себе си, знам. Ама не заслужаваш да го разбереш от мен. Живота може би ще те научи.

haritov
03-25-2015, 17:06
Не послъгваш ли малко за процентите, а? Ако се окажем във война, ти за хора, които не са се родили още, и за непознати сънародници ли ще си даваш живота? Борили са се за собствената си свобода, за тази на близките си и тази на децата си и за надеждата, че тъпанари като теб ще ги разберат и ще последват техния пример, но нали знаеш как се е получило при Левски, с 3-те му пазача, които са го ескортирали към края му, никой не му се е притекъл на помощ. В този момент, дали е мислил, че усилията му да направи бойци от стадо овце са си стрували? Още сме на същия хал в тая държава, народа го е страх да възстане от подтисничеството.
Дали Левски, ако е на облаците и наблюдава света, не се е отказал да наблюдава нас?

момче нали това ти казах че идеята на това което правя е народа да се осъзнае и да разбере какъв е

и щом мислиш че сме били стадо овце още имаш много да учиш

но нека те питам руските войници дето са дошли да ни освобождават за чия свобода се бият?

до момента обиждаш наред като прост селяк как да повярвам че имаш нещо в главата?

espada
03-25-2015, 17:13
:D С парадиране със стари военни униформи и пресъздаване на стари битки нищо няма да направиш, смешник. Само някой като Левски може да обърне нещата за хората тук с военни действия, ама дори и той не е успял в крайна сметка.

но нека те питам руските войници дето са дошли да ни освобождават за чия свобода се бият?

За к'во ме питаш, ти не знаеш ли? :D Ако си мислиш, че главната им цел е била да ни освободят и да се прославят като достойни за уважение войни, жестоко се лъжеш.

haritov
03-25-2015, 17:15
:D С парадиране със стари военни униформи и пресъздаване на стари битки нищо няма да направиш, смешник. Само някой като Левски може да обърне нещата за хората тук с военни действия, ама дори и той не е успял в крайна сметка.

За к'во ме питаш, ти не знаеш ли? :D Ако си мислиш, че главната им цел е била да ни освободят и да се прославят като достойни за уважение войни, жестоко се лъжеш.

ако се видим на живо пак ли ще обиждаш така смело?

може и да не постигна времето ще покаже но поне правя нещо

и повярвай ми самия руски народ го е искал

espada
03-25-2015, 17:16
ако се видим на живо пак ли ще обиждаш така смело?

може и да не постигна времето ще покаже но поне правя нещо

и повярвай ми самия руски народ го е искал

Казвам ти, каквото си мисля, но не мога да кажа, че съжалявам, че се обиждаш. Пълен глупак си, наивник тотален, кукла на конци. :D

Corb1225
03-25-2015, 17:16
Ти от къде знаеш какво е искал руския народ тогава? Социологическо проучване ли си правил?

haritov
03-25-2015, 17:20
Казвам ти, каквото си мисля, но не мога да кажа, че съжалявам, че се обиждаш. Пълен глупак си, наивник тотален, кукла на конци. :D
същото мога да кажа и за теб

Ти от къде знаеш какво е искал руския народ тогава? Социологическо проучване ли си правил?

ами масовите протести в петербург и натиска на руската интелегенция и била причината

+ това съм виждал автентичен дневник на човек участвал във войната

espada
03-25-2015, 17:23

Народът не го знам какво е искал, няма и значение. Командващата група от хора е действащата в случая. Какво може да са искали? Освен да спечелят нещо за себе си, за какво иначе да рискуват това, да намалее бройката на пешките им? Няма ли да е наивно това? :D Комунистите на власт по- късно, при нас, от кой мислиш, че са били повлияни? И към кого мислиш, че са били лойални? А иначе след освобождението съм чувал за това, че сме заплатили огромна сума за обезщетение към армията им, за жертвите им.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 17:25
Имало е идея, за освобождаване на славянски народи от поробител. Това е дигало духът на руския народ. Колкото и наборна да е войската.... ако няма дух (или потдържане на някаква оба кауза) - ще се разпадне.

Харитов малко бърка, че можем да се събдим днес. Вярно е, че дори през възраждането не се вдига цяла България, ами много малка част и е имало много предатели, но това се дължи и на благоприятните социални условия в Османската империя. Колкото и да не ви се вярва 19-ти век се появяват хиляди заможни чорбаджии, българи, търговци и тнт.

Сега и да се събудим не можем да променим много неща, защото сме твърде раздвоени и сме на кръстипътя. Ще станем Украйна номер 2.

Corb1225
03-25-2015, 17:26
ами масовите протести в петербург и натиска на руската интелегенция и била причината

+ това съм виждал автентичен дневник на човек участвал във войната
Можеш ли да подкрепиш твърденията си с факти? Тоя дневник не мисля, че може да докаже каквото и да било.

haritov
03-25-2015, 17:27
Народът не го знам какво е искал, няма и значение. Командващата група от хора е действащата в случая. Какво може да са искали? Освен да спечелят нещо за себе си, за какво иначе да рискуват това, да намалее бройката на пешките им? Няма ли да е наивно това? :D Комунистите на власт по- късно, при нас, от кой мислиш, че са били повлияни? И към кого мислиш, че са били лойални?

знаеш ли какво е шаспо и крнка? с това са били въоражени руските войски в средата на войната им докарват бердани но не са достатъчни и за половината армия а оръдията им са все още бронзови

докато турците са били въоражени с колтове уинчестър ремингтон шнайдер пибоди мартини

да не говорим че са имали вряла и кипяла войска

ти би ли излязал срещу такава армия неподготвен освен ако народа ти не го иска?

haritov
03-25-2015, 17:28
Можеш ли да подкрепиш твърденията си с факти? Тоя дневник не мисля, че може да докаже каквото и да било.

фактите ще намериш в учебника по история

Corb1225
03-25-2015, 17:29
фактите ще намериш в учебника по история
В червените учебници ли? Не, мерси.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 17:32

народът до голяма степен се манипулира ...?

espada
03-25-2015, 17:33
знаеш ли какво е шаспо и крнка? с това са били въоражени руските войски в средата на войната им докарват бердани но не са достатъчни и за половината армия а оръдията им са все още бронзови

докато турците са били въоражени с колтове уинчестър ремингтон шнайдер пибоди мартини

да не говорим че са имали вряла и кипяла войска

И да го иска едва ли бих излязал заради народа. :D Нали ти разправях за ескортирането на Левски? Колко благодарен е бил народа за неговите заслуги само, а? Майната му на тоз кух народ.

haritov
03-25-2015, 17:34
И да го иска едва ли бих излязал заради народа. :D Нали ти разправях за ескортирането на Левски? Колко благодарен е бил народа за неговите заслуги само, а? Майната му на тоз кух народ.

всъщност са били трима щото турците не са знаели кого са хванали

а народа е нямало как да знае че е заловен

espada
03-25-2015, 17:37
:D :D Ми що не са го опазили ве, а? Щото са кухи лейки, даже не са осъзнавали, че са толкоз кухи лейки, че без него не могат да се оправят хич, и не са го пазили с живота си и всичките си ресурси, както е трябвало да бъде.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 17:41
espada, лесно е да плюеш като ковра мръсна отстрани. с тези действия с нищо не си полезен на никого, а от безполезни хора нямаме нужда.............

espada
03-25-2015, 17:42
:D А от корозирали корабчета, които пропускат вода, дали някой има нужда?

А и не плюя, казвам истината просто. Не са се отнесли достатъчно сериозно, както е трябвало. Били са некомпетентни кухи лейки. Не са си пазили царя, както трябва, в шахматната игра щом 3-ма турци са успели да го заловят. :) Не съм ли прав ве, а?

haritov
03-25-2015, 17:43
espada, лесно е да плюеш като ковра мръсна отстрани. с тези действия с нищо не си полезен на никого, а от безполезни хора нямаме нужда.............

вече му говоря това няколко часа

an7raks
03-25-2015, 17:46
Харитов, защо е имало няколко/не знам колко точно/ руско-турски войни преди тази, която ние наричаме Освободителна? И тези войни са нямали нищо общо с България, между другото.

haritov
03-25-2015, 17:49
Харитов, защо е имало няколко/не знам колко точно/ руско-турски войни преди тази, която ние наричаме Освободителна? И тези войни са нямали нищо общо с България, между другото.

с тези войни са искали да сложат ръка над босфора

an7raks
03-25-2015, 17:51
А с нашата не са искали да сложат ръка на Балканите?

espada
03-25-2015, 17:52

Те просто са били добронамерени другари, нали, Харитов?

haritov
03-25-2015, 17:53

още преди началото на войната картата на България е била начертана

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 17:54
вече му говоря това няколко часа

да не си помисли, че ще разбере....

Обществото може да е всякакво. Може дори да е прав за това че има неспосбни хора на саможертва, но такива има в целия свят, много са, но трябва да се гледат добродетелите, да се следват правилните пътища. А не да загърбем всичко, да теглим майна на всички, защото били куци, сакати, глупави, страхливи или прочие неосъзнати.... така се превръщаме в абсолютно същите паразити и ускоряваме процеса за всеобщата деградация..

an7raks
03-25-2015, 17:55
Коя карта по-точно, че бая карти сме сменили от освобождението насам?
Не омаловажавам факта, че са ни освободили и не отричам, че вероятно се е пропагандирало сред войските, че отиват за благородна кауза, но да си говорим, че някой нормален управник ще обяви война и ще жертва хора само за да освободи някакъв си народ, е доста наивно...

haritov
03-25-2015, 17:58
Коя карта по-точно, че бая карти сме сменили от освобождението насам?
Не омаловажавам факта, че са ни освободили и не отричам, че вероятно се е пропагандирало сред войските, че отиват за благородна кауза, но да си говорим, че някой нормален управник ще обяви война и ще жертва хора само за да освободи някакъв си народ, е доста наивно...

Сан Стефанска

иначе го казах Русия е била зле въоражена и неподготвена за война но обществения натиск е бил огромен

турците са имали вече магазинно оръжие а руснаците са стреляли с хартиени патрони

espada
03-25-2015, 17:58
да не си помисли, че ще разбере....

Обществото може да е всякакво. Може дори да е прав за това че има неспосбни хора на саможертва, но такива има в целия свят, много са, но трябва да се гледат добродетелите, да се следват правилните пътища. А не да загърбем всичко, да теглим майна на всички, защото били куци, сакати, глупави, страхливи или прочие неосъзнати.... така се превръщаме в абсолютно същите паразити и ускоряваме процеса за всеобщата деградация..

Понякога трябва да се каже истината, че страхливците да се опомнят и евентуално да се отърсят. Понякога слабите трябва да бъдат поразявани, че да се мотивират да спрат да биват слаби. Толерантността не помага, просто е като утеха за такъв тип хора. Те са тези, които загърбват, и най- вече теглят майна на себе си повече от всичко друго, което заебават. Такива хора са били фактор за екзекуцията на Левски. Какви добродетели в тях? хахаха

haritov
03-25-2015, 17:59
Понякога трябва да се каже истината, че страхливците да се опомнят и евентуално да се отърсят. Понякога слабите трябва да бъдат поразявани, че да се мотивират да спрат да биват слаби. Толерантността не помага, просто е като утеха за такъв тип хора.

ти силен ли си?

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:02
Сан Стефанска

иначе го казах Русия е била зле въоражена и неподготвена за война но обществения натиск е бил огромен

турците са имали вече магазинно оръжие а руснаците са стреляли с хартиени патрони
Имало е репортери, които са представяли най-различни извращения в Западна европа и Светът. Можеш ли да кажеш по темата нещо повече. Как руснаците се настройват да освобождават българи?

Corb1225
03-25-2015, 18:03
Espada, говориш много крайно. Да искаш някой да захвърли единствения си живот, е прекалено. Всеки човек трябва да решава за себе си.

haritov
03-25-2015, 18:03
Имало е репортери, които са представяли най-различни извращения в Западна европа и Светът. Можеш ли да кажеш по темата нещо повече. Как руснаците се настройват да освобождават българи?
Магхаган

това мисля че стига

espada
03-25-2015, 18:04
ти силен ли си?

Стремя се да бъда по- силен постоянно. Ти силен ли си, войнико?

espada
03-25-2015, 18:05
Espada, говориш много крайно. Да искаш някой да захвърли единствения си живот, е прекалено. Всеки човек трябва да решава за себе си.

То какъв живот е било под робство ве... :(

http://www.mlachkovshop.com/userfiles/productlargeimages/product_1227.jpg

Те са не са били жизнени така или иначе, просто не са избрали да заживеят. Така излиза накрая.

haritov
03-25-2015, 18:06
Стремя се да бъда по- силен постоянно. Ти силен ли си, войнико?

в какво се изразява твоята сила?

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:07
Понякога трябва да се каже истината, че страхливците да се опомнят и евентуално да се отърсят. Понякога слабите трябва да бъдат поразявани, че да се мотивират да спрат да биват слаби. Толерантността не помага, просто е като утеха за такъв тип хора. Те са тези, които загърбват, и най- вече теглят майна на себе си повече от всичко друго, което заебават. Такива хора са били фактор за екзекуцията на Левски. Какви добродетели в тях? хахаха

по твоята тъпа логика, някой човек, който не може да се бие , тормозят го и го мъчат ... трябва да го мачкат до край, за да се научи да се бие и да стане човек от него. Само дето най-много още повече да бръкнат в психиката му - голяма мотивация.. типични приказки на слаб.. само слабия се възползва от по-слабия.

espada
03-25-2015, 18:08
в какво се изразява твоята сила?

Някой ден може да те удостоя с честта да й свидетелстваш.

an7raks
03-25-2015, 18:08
Сан Стефанска

Руснаците винаги са печелили войните с по-лошо и по-малко оръжие и много жертви... Освободителната война не им е била нито първата такава, нито последната. А до колкото помня, Османската империя се е сдобила със съвременно оръжие по време или малко преди войната от някоя от западните страни/май Англия, не съм сигурен/.

Corb1225
03-25-2015, 18:09
То какъв живот е било под робство ве... :(

http://www.mlachkovshop.com/userfiles/productlargeimages/product_1227.jpg

Те са не са били жизнени така или иначе, просто не са избрали да заживеят. Така излиза накрая.
Животът си е живот, със смъртта идва края. Не може всички да са готови да дадат най-милото, все пак живота е единственото нещо, което наистина имаме.

espada
03-25-2015, 18:11
по твоята тъпа логика, някой човек, който не може да се бие , тормозят го и го мъчат ... трябва да го мачкат до край, за да се научи да се бие и да стане човек от него. Само дето най-много още повече да бръкнат в психиката му - голяма мотивация.. типични приказки на слаб.. само слабия се възползва от по-слабия.

:D :D Не става въпрос за възползване ве тъпанар!! ХАХАХАА Ти как мислиш, че се учат да се бият най- добрите? Да не мислиш, че пускат начинаещи срещу начинаещи в първите им тренировки. Хвърлят ги начинаещите на лъвовете, така се разграничават силните от слабите. Не става въпрос за тормоз и агресия, а за изпитания и достойнство. Ако боецът е достоен, след побоя, който ще му нанесат първите пъти, няма да спре да ходи на тренировки,а ако е слаб, ще се скрие при мама. Няма губещ вариант за боеца, който бива изпитаван. Или печели много- става по- силен, или си остава същия, какъвто е бил.

haritov
03-25-2015, 18:12
Руснаците винаги са печелили войните с по-лошо и по-малко оръжие и много жертви... Освободителната война не им е била нито първата такава, нито последната. А до колкото помня, Османската империя се е сдобила със съвременно оръжие по време или малко преди войната от някоя от западните страни/май Англия, не съм сигурен/.

през 73г вече са имали пибоди мартини а египетския корпус е бил въоражен с ремингтон

espada
03-25-2015, 18:12
Животът си е живот, със смъртта идва края. Не може всички да са готови да дадат най-милото, все пак живота е единственото нещо, което наистина имаме.

Не знам. Аз не виждам как един живот воден под гилотината може да се сравни със свободен живот.

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:13
Магхаган

това мисля че стига

ами за руското недоволство и натискът?

haritov
03-25-2015, 18:13
:D :D Не става въпрос за възползване ве тъпанар!! ХАХАХАА Ти как мислиш, че се учат да се бият най- добрите? Да не мислиш, че те пускат срещу тях някакви начинаещи като тях в първите им тренировки. Хвърлят ги на лъвовете, така се разграничават силните от слабите. Не става въпрос за тормоз и агресия, а за изпитания и достойнство. Ако боецът е достоен, след побоя, който ще му нанесат първите пъти, няма да спре да ходи на тренировки,а ако е слаб, ще се скрие при мама.

добре борецо тренирай си ако попаднеш на стрелец?

Corb1225
03-25-2015, 18:14
Не знам. Аз не виждам как един живот воден под гилотината може да се сравни със свободен живот.
А със смърт как се сравнява?

haritov
03-25-2015, 18:17
ами за руското недоволство и натискът?

Толстой, Достоевски, Тургенев, Менделеев

espada
03-25-2015, 18:20
А със смърт как се сравнява?

В мойте очи, по- добър вариант е от това да живея в страх сред поробители.

espada
03-25-2015, 18:21
добре борецо тренирай си ако попаднеш на стрелец?

ХАХАХАХАХА кипиш от чест и достойнство ти, ей!

haritov
03-25-2015, 18:22
ХАХАХАХАХА кипиш от чест и достойнство ти, ей!

обещавам като те гръмна да пророня сълзичка за загубената ми чест и достойство

после ще ида да пия чай

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:24
:D :D Не става въпрос за възползване ве тъпанар!! ХАХАХАА Ти как мислиш, че се учат да се бият най- добрите? Да не мислиш, че пускат начинаещи срещу начинаещи в първите им тренировки. Хвърлят ги начинаещите на лъвовете, така се разграничават силните от слабите. Не става въпрос за тормоз и агресия, а за изпитания и достойнство. Ако боецът е достоен, след побоя, който ще му нанесат първите пъти, няма да спре да ходи на тренировки,а ако е слаб, ще се скрие при мама. Няма губещ вариант за боеца, който бива изпитаван. Или печели много- става по- силен, или си остава същия, какъвто е бил.
(Понякога слабите трябва да бъдат поразявани, че да се мотивират да спрат да биват слаби. Толерантността не помага, просто е като утеха за такъв тип хора)

ти си олигофрен

espada
03-25-2015, 18:24
обещавам като те гръмна да пророня сълзичка за загубената ми чест и достойство

после ще ида да пия чай

Само страхливец вади пушка на невъоръжен човек, дебелак.

espada
03-25-2015, 18:25
(Понякога слабите трябва да бъдат поразявани, че да се мотивират да спрат да биват слаби. Толерантността не помага, просто е като утеха за такъв тип хора)

ти си олигофрен

:D Далечно ти се струва, нали? Ама бас ловя, че ако те изритам в главата и ти избия някой зъб, ще искаш да ме смелиш, при положение, че преди да те ударя те е било страх от конфронтация с мен.

Corb1225
03-25-2015, 18:26
В мойте очи, по- добър вариант е от това да живея в страх сред поробители.
Добре, това си ти, но не съди толкова строго хората, които не са като теб. И все пак, докато не изживееш усещането, не може да знаеш как би постъпил.

haritov
03-25-2015, 18:26
Само страхливец вади пушка на невъоръжен човек, дебелак.

не ми пречи да натисна спусъка

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:27
Толстой, Достоевски, Тургенев, Менделеев

ок

espada
не ми пречи да натисна спусъка

Ще си чистиш лайната от гащите после. :D

haritov
Ще си чистиш лайната от гащите после. :D

да проверим?

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:29
:D Далечно ти се струва, нали? Ама бас ловя, че ако те изритам в главата и ти избия някой зъб, ще искаш да ме смелиш, при положение, че преди да те ударя те е било страх от конфронтация с мен.

и при всичката тази комедия, която ръсиш. да твърдиш че си израстнал.. ето тук вярата ти издъхна

espada
да проверим?

К'во има за проверяване? Смотан си и си страхлив, то се вижда.

espada
и при всичката тази комедия, която ръсиш. да твърдиш че си израстнал.. ето тук вярата ти издъхна

Няма да разбереш никога. Отказвам се от теб. Потънал кораб си.

haritov
03-25-2015, 18:30
espada

ще ти го кажа директно и всички ще са съгласни с мен ти си боклук лек ден

espada
03-25-2015, 18:32
espada

ще ти го кажа директно и всички ще са съгласни с мен ти си боклук лек ден

:D По- добре да съм възприет като боклук, отколкото да съм безчестен слабак като теб, който би стрелял по невъоръжен човек. СМЕШНИК!!! Беше забавно иначе.

haritov
03-25-2015, 18:41
:D По- добре да съм възприет като боклук, отколкото да съм безчестен слабак като теб, който би стрелял по невъоръжен човек. СМЕШНИК!!! Беше забавно иначе.

боклука се изхвърля

espada
03-25-2015, 18:42
боклука се изхвърля

:D Изхвърля се, да. Дано някой да отърве света от теб. Ти нали щеше да ни напускаш ве, к'во стана?

golemiq_korab_minava
03-25-2015, 18:52
are spri da pishesh v temata mi, spam

espada
03-25-2015, 20:57
:*

DieselBlood
03-30-2015, 23:43
Обществото деградира не заради чалгата. В Америка нямат чалга, но хлапетата са супер ограничени и страховити дегенерати, и IQ, по-малко от 80. Обществото деградира, защото младите родители не обръщат достатъчно внимание на пишлегарите.