View Full Version : родители
Здравейте, искам да споделя нещо и да помоля за съвет или мнение.
От месец имам приятел, така да се каже, от един град сме но учи в друг. Връща се от петък до понеделник и понякога и през другите дни. И мислехме утре да отида след училище при него в града в който учи (40 мин път) с автобус и после след обяд да се прибера(ще ме посрещне и изпрати естествено). Но когато питах мама тя не се съгласи, защото съм била на училище, имало още един месец и като съм свършела тогава можело да ходя. Трудно я убедих поне да си помисли и каза, че ще говори с тати довечера. Те са разделени и той работи в чужбина. И сега не мога да си намеря място, непрекъснато мисля за довечера и дали ще ме пуснат. А аз много искам. Някакви съвети как да ги убедя да ме пуснат? П.С. Аз сън на 16, а той на 17.
baby_baby
06-02-2015, 12:17
Нормално е да ни ти пускат просто ги е страх как ще пътуваш 40 мин
Кажи му той да дойде а не ти
За него не е проблем да дойде, просто за разнообразие да се поразходя малко :д
sl1nceetoo
06-02-2015, 12:36
Е, четиридесет минути са нищо. Кажи на майка си, че нямаш много за учене за другия ден или се подготви с урок напред от днес, за да не се притеснява. Пък и дори да не те пуснат, не се садвай и не се карай с майка си. Така или иначе ще се видите.
А моят приятел живее в друг град. На 40тина минути от моя, но понеже работи няма как да идва всеки ден. Виждам го само събота или неделя, това направо ме побърква...
RapExotic
06-02-2015, 23:55
И мислехме утре да отида след училище при него в града в който учи.... Но когато питах мама тя не се съгласи, защото съм била на училище, имало още един месец и като съм свършела тогава можело да ходя.
Щом е след училище какъв е проблема? По-скоро се притеснява да те пусне да пътуваш сама. Запознай приятеля си с нея за да му има по-голямо доверие и да не се притеснява да те пуска при него.
TheDeath
06-03-2015, 11:07
Ей, голям зор, струва ли си да се караш с майка си и да си правите фасони, защото не можеш да изчакаш 1 месец? Ще се разнообразиш тогава. Майка ти явно се притеснява за теб, баща ти е в чужбина, ми постави се на нейно място, едва ли й е леко. Казала ти е, че след месец , като свършиш училище ще идеш, приеми го, покажи й , че си отговорна, не се тръшкаш като малко дете, приемаш отказ... По този начин ще й докажеш, че си пораснала и в бъдеще ще имаш по-голяма свобода. Вместо да мрънкаш и настояваш - преглътни, кажи "добре, разбирам те и ще бъда търпелива" и ще видиш , че ще подейства доста по-добре от "Ама айде де, ама аз за малко, ама, ама...." - като някое 7 годишно хлапе...
Седя и се чудя Ти на сериозно ли я пишеш тази тема? Кажи честно?
"Ще си помисля" е деликатния начин за това да се каже че в никакъв случай няма да стане.
Здравейте, искам да споделя нещо и да помоля за съвет или мнение.
От месец имам приятел, така да се каже, от един град сме но учи в друг. Връща се от петък до понеделник и понякога и през другите дни. И мислехме утре да отида след училище при него в града в който учи (40 мин път) с автобус и после след обяд да се прибера(ще ме посрещне и изпрати естествено). Но когато питах мама тя не се съгласи, защото съм била на училище, имало още един месец и като съм свършела тогава можело да ходя. Трудно я убедих поне да си помисли и каза, че ще говори с тати довечера. Те са разделени и той работи в чужбина. И сега не мога да си намеря място, непрекъснато мисля за довечера и дали ще ме пуснат. А аз много искам. Някакви съвети как да ги убедя да ме пуснат? П.С. Аз сън на 16, а той на 17.
Оти просто не отидеш при него без майка ти да разбере.Ние така с мой авери ходехме по кафета с момичета от съседният град през учебно време и то дори пеша,ама сега като взехме книжки ходехме с колите и до София на кафе.