PDA

View Full Version : Суровоядство

ShtrudeL
06-14-2015, 14:48
Такааам. Тази тема май няма да е особено подходяща за фенове на мръвката и пържените картофи със сиренЙе, а по-скоро за вегани и вегетарианци, но разбира се всеки може да се включи.
Какво мислите за този начин на хранене? Днес (не знам от къде ми щукна, май попаднах на някаква статия, та от там на втора, трета, пета) и се замислих защо пък да не пробвам, обичам да опитвам нови неща. ^^
Вие опитвали ли сте, интересували ли сте се изобщо, какво мислите?

anonymous908491
06-14-2015, 14:49
Ям сурови плодове и зеленчуци, вкусотия.
А ти какво мислиш за суровото месо ?

an7raks
06-14-2015, 14:59
Суровата кайма за принцеси е много яка. :)
//Суровите зайчета също са вкусни, а и не се развалят с дни, ако знаеш от къде да си гризваш без да засягаш важни органи.

galaxy29
06-14-2015, 15:01
еми значи да ядеш някакви сурови неща е добре, но цялостно да суровееш... тъпо е, сори ;/ майка ми по едно време четеше някаква книга за суровоядството и ми говореше като сектантка, прави си изводите.. ;/
а на веганите и вегетарианците главите отдавна е доказано, че са нападнати от листни въшки ;/

Corb1225
06-14-2015, 15:16
Курово ядство по- ви отива ;д.
Стига сте чели глупости, а прочетете за анатомията на човека примерно.

Dagichka
06-14-2015, 16:01
Щруди, тук няма да получиш адекватни коментари, нали знаеш :д виж във фб има доста такива групички с приятни хора
суровоядството е адски полезно, но не всеки според мен е способен да се храни цял живот така, но не пречи да пробваш ден-два, седмица, пък докъдето откараш ^^ аз лично за себе си бих преминала към веганство първо, после с някакви периоди плодоядство, но за суровоядство.. дзз

Rakshy
06-14-2015, 16:02
Щрьомнел, не се занимавай с глупости.

kaRamella
06-14-2015, 16:12
Ми аз мисо не ям, обичам зеленчуци.Значи съм кравичка.

Lourenço
06-15-2015, 12:21
Raw veganism не е за мен въобще... :/
ти какви неща си пробвала? "Хамбургер" с сурови гъби е гнусно :д, сурови "спагети" от тиквички пак е гадно, суров "ориз" от катфиол...yuck! Само салатите трябва да са сурови и студени :Д

Rakshy
06-15-2015, 20:48
Толкова ли ви е скучен живота, че да си правите такива гаври със "суров ориз от карфиол", "хамбургер със сурови гъби" и "сурови спагети от тиквички". Имате толкова голямо изобилие от вкусна храна, а сте се заврели в най-гнусните и извратени ястия от дебрите на човешката фантазия... Какво се обърка? :D

draid
06-16-2015, 18:14
Вегани ! Успех с B12

anonymous708973
06-16-2015, 18:33
Не съм почитател на нищо екстремно, в това число и суровоядството.
Не съм почитател и на вкарването на хората в категории, базирани на повърхностни фактори.

По тези две причини съм твърдо против суровоядството. Гледала съм Фрийлий Бананова (чиято тайна е да си бие B12 венозно, хаха, спукаха се да й се подиграват), ами, какво да ти кажа - откачена история са двамата с тоя агресивен тъпунгер (мъжа й). Този избор функционира единствено ако си в такава среда от еднакво мислещи овце с дървени мъниста и шарени парцали. Много обичат да се пишат за свободомислещи, но ако не си като тях, веднага им изпадаш от обкръжението. Нямам желание да съм такъв човек.
Не си представям как ме почерпват за рожден ден с бонбон или парче чийзкейк и аз отказвам, нито парче домашна пица, щото, не дай си Боже, е сервирано преди 4 часа. Абсолютно аутсайдерско е. Нямам желание близките ми да въртят очи по половин час, докато си избера ядене в заведение, и да съм кошмарът на всеки, решил да ме покани на вечеря.
Не си представям живота си без топла храна, неуютно ще ми е. Обожавам плодове, ям постоянно зеленчуци, но няма какво да се лъжем, организмът си иска топлата супичка/картофен огретен/зеленчуците на грил тиган.
Определено виждам ползи от вегетарианство, за веганство бих могла да бъда убедена, но суровоядството ми е абсурдно.

tori
06-16-2015, 19:24
Сурови плодове и зеленчуци, които не търпят обработка разбирам аз под суровоядство. Не разбирам кое му е гадното, гнусното или както там го определихте нагоре. Фрешовете и смутитата са вкусни и са сурови, пак съм окей. При тва цитросов фреш сутрин е ного освежаващо и вкусно, жалко за сокоизтисквачката ми и хвала тебе, господи, че има Витамин бар в Русе.

Само въпрос - ако се налага да ядете картофи, как ги ядете? Сурови? Не предизвикват ли температура? :о Не съм наясно, обяснете ми моля.

Rakshy
06-16-2015, 19:41
организмът си иска топлата супичка/картофен огретен/зеленчуците на грил тиган.

тва супите са най-голямата загуба на време и ресурси, imo. Ако искаш топла вода си направи чай, ебаси :D :D

Hayashi
06-16-2015, 20:03
Обичам вегетарианските рецепти. Веганските не чак толкова, защото избиват на екстремизъм и се опитват да заместват някакви продукти с нещо шантаво, което ми се вижда абсолютно ненужно. А и много често рецептите им са тип "безмесно, но да има вкус на месо". Ако ми се яде месо ще си сготвя месо, баси.
Суровоядство подкрепям дотолкова доколкото е по-здравословно да не се обработва термично храната и се опитвам да ям колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.

Иначе веганите и другите подобни в сектата, които обичат да натякват колко морално извисени са на базата на това какво ядат са ми по-досадни от свидетелите на Йехова. Ако обичаш животните стани доброволец в приют, не мрънкай на всичките си познати колко са неморални заради избора им на диета. Плюс, че една балансирана диета с месо и животински продукти е по-здравословна от веганската и всеки доктор, който се е потрудил за дипломата си.

anonymous708973
06-16-2015, 20:58
тва супите са най-голямата загуба на време и ресурси, imo. Ако искаш топла вода си направи чай, ебаси :D :D

Така мислиш, щото не си ял моите супи :P

therichbitch
06-16-2015, 21:14
Чудят се вече каква изгъзица да измислят. Аз нито ябълките си пека, нито зеленчуците си пържа, така че с малки вариации това си е плодово- зеленчукова диета и толкова.

Rakshy
06-16-2015, 22:22
Чудят се вече каква изгъзица да измислят. Аз нито ябълките си пека, нито зеленчуците си пържа, така че с малки вариации това си е плодово- зеленчукова диета и толкова.

всеки иска да е различен :/

Rakshy
06-16-2015, 22:23
Така мислиш, щото не си ял моите супи :P

трудно се впечатлявам

therichbitch
06-17-2015, 02:45
Иска, да. Машина за пари. Кой знае колко книжки са продали вече с това "изобретение". Почти всичко вече е измислено и няма особени хоризонти за нещо съвсем ново, само отчаяни опити да го представиш като различно от предишното.

Иначе смятам ,че един такъв режим може да се спазва за даден срок от време, ще пречисти организма. Аз имам от малка проблеми с корема и чести болки и лекар ми е препоръчвал нещо подобно за няколко седмици. (Така и не го направих) Но за постоянен начин на хранене не одобрявам. Приема се много малкък набор от нужните за организма вещества.

Dagichka
06-17-2015, 11:25
преди откриването на огъня всички са били суровоядци :cool:

bubaduc
06-17-2015, 12:40
аз с моите количества протеин не го виждам това суровоядство, ама съм на мнението на пантерката, нищо крайно не е здравословно и тия глупости така ти увреждат психиката, че не е истина.. личен опит

anonymous908491
06-17-2015, 12:44
тия глупости така ти увреждат психиката, че не е истина.. личен опит

Ако ти е увредена психиката и казваш, че ти е увредена психиката, дали наистина си в състояние да осъзнаеш, че ти е увредена психиката ?
Бъди красива и не мисли за друго, остави маловажните неща на нас грозните.

bubaduc
06-17-2015, 16:44
Ако ти е увредена психиката и казваш, че ти е увредена психиката, дали наистина си в състояние да осъзнаеш, че ти е увредена психиката ?
Бъди красива и не мисли за друго, остави маловажните неща на нас грозните.

е деее , харесвах те :/ а това прозвуча доста гадничко

anonymous908491
06-17-2015, 17:18
Аз цитирах теб, а другото беше комплимент отново за теб, кое от тях е грубо ?

bubaduc
06-17-2015, 17:28
че ако си хубав , не може да си интелигентен, така го приемам :smt102

anonymous908491
06-17-2015, 17:50
Защо да не може, не е като да отидеш в магазин и да мериш обувки, но пък и никой не може да ти го забрани.

Rakshy
06-17-2015, 18:40
papugai, виждам старание да не иронизираш. Старание, което е трудно за осъзнаване. bub' наистина трябва да го оцениш.

anonymous908491
06-17-2015, 18:43
Аз като я питах десет пъти къде живее, а тя ми се прави на ударена нали не се сърдих

Rakshy
06-17-2015, 19:30
Щом Надежда ѝ е близо, но и Люлин ѝ е близо може да е или от Модерното, или от Света троица може би, или от Захарна фабрика, евентуално Фондови :Д :Д Периметърът се стеснява.

anonymous908491
06-17-2015, 19:48
Може и да тича бързо, знаеш ли я, за някои съседния блок е далеч, а за други съседния град им е близо

Rakshy
06-17-2015, 23:09
Може и да тича бързо, знаеш ли я, за някои съседния блок е далеч, а за други съседния град им е близо

не ми изглежда такъв тип, tbh :Д

bubaduc
06-18-2015, 04:08
живея извън София , колко бързо тичам, Rakshy ;)

хахахха

anonymous908491
06-18-2015, 05:12
живея извън София , колко бързо тичам, Rakshy ;)

хахахха

Божурище, видя ли, че не е толкова страшно да кажеш, все още никой не е дошъл пред вас да те иска от родителите ти.
Все още.

bubaduc
06-18-2015, 06:50
не е Божурище :D айде гадателю, не се излагай

anonymous908491
06-18-2015, 07:16
Излагаш се ти, че ме караш да ти се моля, за да кажеш къде живееш.

Rakshy
06-18-2015, 19:36
Филиповци? :D :D :D :D Банкя? Пьерник?

desi_dm
06-20-2015, 19:22
не съм суровоядка, но съм на мнение, че ние сме част от природата и тя единствена може да ни дари с красота, здраве и храна.
Мое любимо предястие:
сурова тиквичка намазана със следното : пасирани, предварително накиснати слъногледови семки. Получава се нещо като сиренце, но е тежичко, защото е мазно. МММ вкусно е и е леко. Може и малко пресен босилек, но внималтелно с нея, защото е специфична на аромат.
Това е рецепта на Деси
http://desilifestyle.net/
И аз се казвам Десислава и аз живея във Варна, но нямам нищо общо с нея. Случайно научих за нея, тя е вегант и е страхотна и вдъхновяваща на тази тема.

galaxy29
06-20-2015, 19:27
не съм суровоядка, но съм на мнение, че ние сме част от природата и тя единствена може да ни дари с красота, здраве и храна.
Мое любимо предястие:
сурова тиквичка намазана със следното : пасирани, предварително накиснати слъногледови семки. Получава се нещо като сиренце, но е тежичко, защото е мазно. МММ вкусно е и е леко. Може и малко пресен босилек, но внималтелно с нея, защото е специфична на аромат.
Това е рецепта на Деси
И аз се казвам Десислава и аз живея във Варна, но нямам нищо общо с нея. Случайно научих за нея, тя е вегант и е страхотна и вдъхновяваща на тази тема.
хД да бе, повярвахме ти, че не си ти ..... и поне да беше яка, че да привличаш фенове, а то някаква с кекав вид, освен тъпа........... ;/

bubaduc
06-20-2015, 19:46
прозира роклята на "не-ти" Деси :\

Rakshy
06-20-2015, 21:34
нещо като сиренце бахахахаха :D :D :D

galaxy29
06-20-2015, 21:38
прозира роклята на "не-ти" Деси :\
нищо не разбираш .... това е цитирам: 'луксозна грижа за вашето тяло и душа'

LoadRunner
06-20-2015, 22:00
Деси
къде сии

fanton1
06-20-2015, 22:58
Ох.. Дояде ми се човешко месо. Някой да знае къде да намеря ?

draid
06-20-2015, 23:34
Мое любимо предястие:
Това е рецепта на Деси

Че те и животните са част от природата.

bubaduc
06-21-2015, 06:22
нищо не разбираш .... това е цитирам: 'луксозна грижа за вашето тяло и душа'

повече ме привлича: "Грижата за себе си не е егоистична, а свещена." .. пф, просветих се тая сутрин

Rakshy
06-21-2015, 12:30
Как подобни хора имат дързостта да си направят сайт :D :D :D

Не знам какъв трябва да си, за да се довериш на жена, която се снима така:
http://desilifestyle.net/wp-content/uploads/2011/09/CIMG1661-168x300.jpg

Или да ѝ вярваш за каквото и да било след като кляка така:
http://desilifestyle.net/wp-content/uploads/2011/02/CIMG1278-168x300.jpg

Абе бате....

anonymous908491
06-21-2015, 13:53
На снимката в залата изглежда добре, аз и отворих сайта и се изплаших.
Има и силикон в циците, което не се връзва с цялата теория.

Rakshy
06-21-2015, 16:10
Не знам как ти изглежда, ама формата на клека е отвратителна, чак лошо да ти стане + тия обувчици с 5 санта мека подметка... Колко е лесно да разбереш, че някой няма никва представа от трениране с тежести :D

А и да от къв хуй ще ядеш сурово и ще имаш балони в циците, i cant even...

LoadRunner
06-21-2015, 16:13
тази лелка е адски яка