Влез

View Full Version : Лилава коса

per-dead
07-03-2015, 22:19
Ами, добър вечер.
От доста време искам да си сменя цветът на косата. Първоначално се бях спряла на електриково синьо, но ми казаха, че няма да издържи много, а и плюс това трябва да обезцветя косата, та се отказах. Червено в никакъв случай - всяка втора, която видя, е с червена коса и някак вече ми се струва малко комерс. Сега съм решила да я направя тъмно лилава. Въпросите ми са два: трябва ли да я обезцветявам (май забравих да спомена, че косата ми е на половина черна, 3-4см надолу от корените вече е тъмно руса) и лилавият цвят издръжлив ли е?

Hayashi
07-03-2015, 22:23
За синьо и лилаво трябва да обезцветиш еднакво. Ако искаш да стане по-видим цвета, а не като патладжанен нюанс няма как да минеш без поне едно обезцветяване до тъмно русо. Освен това лилавото е много нетраен цвят, синият отенък се задържа доста по-дълго.

Rakshy
07-03-2015, 23:26
от къв хуй ще си правиш главата лилава? Не ми се вярва да си толкова проста (не като глупава), че да мислиш, че единствения вариант да изпъкваш е чрез факана лилава коса.... Защо?

/не мисля, че целя заяждане, просто ми е интересно/

baby_baby
07-04-2015, 01:07
Дам трябва да я обезцветиш

per-dead
07-04-2015, 06:18
от къв хуй ще си правиш главата лилава? Не ми се вярва да си толкова проста (не като глупава), че да мислиш, че единствения вариант да изпъкваш е чрез факана лилава коса.... Защо?

/не мисля, че целя заяждане, просто ми е интересно/

Нека започнем от това, че съм красива и изпъквам достатъчно и без да го искам. Лилава коса не би допринесла по никакъв начин. До тук съм по въпроса "от къв хуй ще си правя косата лилава?" и повече няма да го разнищвам.

-------------------------------

Окей, значи ще трябва да обезцветявам... Или поне долната част на косата. По принцип естественият ми цвят е мнооого тъмно рус, отива към светло кестеняво. Мисля, че ще свърши работа...

FunkyPie
07-04-2015, 08:25
Нека започнем от това, че съм красива и изпъквам достатъчно и без да го искам. Лилава коса не би допринесла по никакъв начин. До тук съм по въпроса "от къв хуй ще си правя косата лилава?" и повече няма да го разнищвам.

земи тоя отговор

Rakshy
07-04-2015, 13:09
земи тоя отговор

:/ благодаря за отделеното време

Ewok
07-04-2015, 20:50
Моята коса е тъмно кестенява и се наложи да я обезцветя преди години като си правих кичури. С какво ще ги правиш, с пиоктанин ли? Наистина ще е хубаво да я изрусиш, става много хубав цвят, а и като е изтощена държи повече :Д Иначе, ако ти е тъмно руса ще хване и ще стане тъмно лилаво, но трябва да внимаваш как разреждаш пиоктанина, защото, ако е много наситен ще си стане черно.

per-dead
07-04-2015, 23:23
:/ благодаря за отделеното време

тъп въпрос - тъп отговор.

Моята коса е тъмно кестенява и се наложи да я обезцветя преди години като си правих кичури. С какво ще ги правиш, с пиоктанин ли? Наистина ще е хубаво да я изрусиш, става много хубав цвят, а и като е изтощена държи повече :Д Иначе, ако ти е тъмно руса ще хване и ще стане тъмно лилаво, но трябва да внимаваш как разреждаш пиоктанина, защото, ако е много наситен ще си стане черно.

Мислех с боя, но след като пиоктанина ще държи повече... Пък и моята коса си е яко изтощена. Е, и по-изтощени от нея има, но не мога да кажа, че си е жива и здрава.
http://prikachi.com/images/375/8213375g.png Това е естествения цвят на косата. На места е по-тъмна, но смятам, че ще хване. Нищо не пречи да опитам с някой кичур, но не съм абсолютно сигурна как да го използвам тоя пиоктанин. :D

Ewok
07-04-2015, 23:54
Ми, ако си намериш боя - ок, аз като си ги правих нещо не успях да намеря, а и лекарството е супер евтино.
Не знам дали е по-трайно, по-скоро боята е по-трайна, но нищо не ти пречи да пробваш и с пиоктанин.
Аз си го разреждах в пяна за бръснене и после си увивах кичурите във фолио, но ще е по-добре, ако ползваш разредител за боя, окислител ли как се нарича.

per-dead
07-05-2015, 00:24
Благодаря ти много. При първа възможност почвам с експериментите.

InnocentFuck
07-08-2015, 14:35
Аз преди време си правих косата лилава с пиоктанин ... колкото и налудничево да звучи.. :D :D :D

per-dead
07-08-2015, 14:40
Как се получи? Колко издържа? Какво ще стане ако го сваря?

InnocentFuck
07-09-2015, 15:32
Получи се дет' се вика баси якото лилаво :D
След около месец се изми.
В една купичка слагам малко пиоктанин, връзвам две опашки като във втори клас и си потапям половината опашка в купичката. По принцип се седи около една минутка, но аз си седях в купата около 10 :D
Обаче после като се измива голяма цапаница.. половин час търках плочките в банята и още толкова време отнема и ръцете да си измия.

Diyana D
06-06-2016, 20:09
Здравей те
Имам един въпрос аз имам кафява коса не мога да кажа че е светла или тъмна и разбрах че с пеоктанин ще стане но нз колко вода трябва да сложа в купичката с пеоктанина

Diyana D
06-06-2016, 20:17
Здравей те
Имам един въпрос аз имам кафява коса не мога да кажа че е светла или тъмна и разбрах че с пеоктанин ще стане но нз колко вода трябва да сложа в купичката с пеоктанина