PDA

View Full Version : ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 30

Страници : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11

tori
08-06-2015, 06:10
Още ми е тъпо за животинката. Три дни колата стоя там, а така не се и сетихме да я преместим. Какво е правило там, по дяволите?! Не е зима, чеда се скрие там, а колата отдавна не е била топла. Най-тъпото е, че вчера на излизане си лежеше и мърдаше с уши, а аз го погалих и казах, че това не е коте, а трупче на коте. Вчера си играх с него, мамка му! Даже от входа го извадих, а днес е обезглавено от перката на нашата кола. И най-най-най-тъпото е, че точно ние отказвахме да им носим вода, за да не ги натрови някой. Опитва се да ме успокои с тва, че е спяло и даже не е усетило болка ама ми е много кофти. Надали бих ревала толкова ако убием човек с тая кола. Баси тегавата тъпотия, чудя се как можах да му кажа толкова спокойно, че под колата ми се е привидяло умряло коте. Дейба. И още по-тъпото е, че ми идат черни шеги на ум, а между тях рева, щот съм лайно. Чувствам се виновна макар да не бях даже в колата.

Dagichka
08-06-2015, 06:37
писна ми да ставам през нощта, да пера чаршафи, нощници и тн. мамка му, понякога не искам да съм жена :дд и ме боли още, и ми е кофти, въобще екстра.

anonymous708973
08-06-2015, 08:16
^Защо въобще ти се налага да переш?

Усещам как трябва пак да свикна да ставам рано, ех.

Ewok
08-06-2015, 08:18
Днес ще излизам.

Andjyy
08-06-2015, 10:43
Нали ме беше забравила.

къде се губиш

Dagichka
08-06-2015, 10:49
^Защо въобще ти се налага да переш?

имам щастието цикълът да ми е аадски обилен първите два дни, както и да се опаковам нощем винаги става мазало.. :д

http://s3.favim.com/610/140826/funny-hahaha-periods-tumblr-Favim.com-2023833.jpg me :cool:

Naive
08-06-2015, 10:57
Що не спиш на аларма и примерно през 1-2 часа да сменяш, за да не се стига до там? :Д

pandabear
08-06-2015, 11:08
току-що разбрах, че в макдоналдс имало детско меню с миньоните. трябва да намеря някого, с когото да отида и да си поръчаме поне 3-4 менюта, за да мога да взема играчките :D

kalpazanka
08-06-2015, 11:36
Много голям признак на липса на мисъл ми се струва да съдиш за платежоспособността на дадена нация относно това колко са пълни моловете и кой кара кола или ходи на кафе. В България явно вече да имаш кола и да ходиш до мола/кафето се превърна в белег на благосъстояние и то не само личностно, ами и такова на останалото население.

Интересно мислене вадите, ще ми се някой да ми го обясни и докаже.

Познах се в частта с кафенетата- не вярвам всички над 25 години просто да са в отпуск и да пълнят кафетата ей така посред бял ден за спорта.

therichbitch
08-06-2015, 12:22
Как няма да му носите вода, бе
Правилно ти е тъпо.С с шегите- умело си се познала в образа на лайно. Баси хората

102thedream
08-06-2015, 13:19
имам щастието цикълът да ми е аадски обилен първите два дни, както и да се опаковам нощем винаги става мазало.. :д

не знам защо но много се смях ахахха представих си 2-3 тампона 5-6 превръзки и няколко памперса

Dagichka
08-06-2015, 14:02
радвам се, че ти е смешно, Мирославе -.- на мъжките ви е лесно, нищо не разбирате :дд

102thedream
08-06-2015, 14:08
нещо ми подсказва че на бъдещия ти мъж ще му е по-кофти

skatew
08-06-2015, 14:12
^представих си го и ми стана бая гадно :Д толкова съм щастлив, че не съм жена; ожаст

много ми е добре; на работа съм днес от 4 до 10; дойдох в 4 и 20 и ще си тръгна към 9 и 30 хях и днес бях до икеа и си взех маса и рамки за снимки и съм си свалил много яки снимки да си насложа и си взех възглавници да си довърша палетените дивани и всичко е готово вече и ъгловата масичка я закачих.. и таралежа ще си взема и искам постоянно да е пуснат да си обикаля, та ще го доизмислям; нямам търпение да стане 9 и 30 да мина през била за ароматни пръчици да си отида в рачешко-телецешкия ми crib да се напуша и да си сглобявам масички и да си закачам "картини" :Д

babity
08-06-2015, 14:18
Боли ме крако. Утре май ще си взема мехлем, ако продължава. Чудя се дали да излизам довечера. Хем ми се излиза, хем не. И тия мърльовцииииии! Не искам да се прибирам вече, писна ми на кОра дето го нямам да ходя след тях! Грррр.!!!!

Ivaaaaa
08-06-2015, 14:24
пак кошмар. сънувах, че съм главната героиня в нимфоманка ;х.
илл

Rakshy
08-06-2015, 14:35
Боли ме крако. Утре май ще си взема мехлем, ако продължава. Чудя се дали да излизам довечера. Хем ми се излиза, хем не. И тия мърльовцииииии! Не искам да се прибирам вече, писна ми на кОра дето го нямам да ходя след тях! Грррр.!!!!

вчера след ра'ота мнол ме болеше едното коляно направо ми се ревеше :Д В нас имам някъв мехлем, снощи се намазах и днес съм 80% ок - фирмата като гледам е Kräuterhof, а крема се казва Pferdebalsam kühlend (не знам немски и не знам кое какво, но това пише на опаковката - има един бел конь отпред :Д якото е, че са само некви билки и такива "готини" неща)

спал съм към 16 часа и утре пак, а имам да върша тооооолкова много неща вкъщи. Най-гадното е, че съм адски бавен в миенето на чинии и ми отнема по 15 минути за 5-6 съда, а сега имам двойно-тройно повече :/ wohooo цял ден миене! #fml

Dagichka
08-06-2015, 14:38
нещо ми подсказва че на бъдещия ти мъж ще му е по-кофти

нЕма да имам мъж
и дам, трябва да сте щастливи, че не сте жени, не си е работа тва

Ivaaaaa
08-06-2015, 14:41
а жена?
проблемът ти е обилен цикъл, а не... цикъл if u know what i mean

babity
08-06-2015, 15:20
вчера след ра'ота мнол ме болеше едното коляно направо ми се ревеше :Д В нас имам някъв мехлем, снощи се намазах и днес съм 80% ок - фирмата като гледам е Kräuterhof, а крема се казва Pferdebalsam kühlend (не знам немски и не знам кое какво, но това пише на опаковката - има един бел конь отпред :Д якото е, че са само некви билки и такива "готини" неща)

спал съм към 16 часа и утре пак, а имам да върша тооооолкова много неща вкъщи. Най-гадното е, че съм адски бавен в миенето на чинии и ми отнема по 15 минути за 5-6 съда, а сега имам двойно-тройно повече :/ wohooo цял ден миене! #fml

Тоя кройтерхоф-а май е загряващ, за масажи. Имах го преди, зимата си топлех краката с него, щото ми е мега насрано оросяването. Ще си взема някъв ветеринарен, да пробвам. Но благодаря за отзивчивостта все пак! :-)

tireheb
08-06-2015, 15:54
Правилно ти е тъпо.С с шегите- умело си се познала в образа на лайно. Баси хората

ahahah :D

pandabear
08-06-2015, 16:06
подстригах се. не знам дали да се радвам или да ми е мъчно :Д
нямаше време да ме боядиса. за утре го отложихме.
всички около мен са "к'во се случва, бе?!"
хахахахах

draid
08-06-2015, 16:13
Познах се в частта с кафенетата- не вярвам всички над 25 години просто да са в отпуск и да пълнят кафетата ей така посред бял ден за спорта.

Така е. Много от тях не работят по една или друга причина и тя не винаги означава липса на желание или мързел. Моловете в София масово се пълнят около обяд поради наличието на много работещи в районите които си прекарват времето от обедната почивка там.

Rakshy
08-06-2015, 16:53
Така е. Много от тях не работят по една или друга причина и тя не винаги означава липса на желание или мързел. Моловете в София масово се пълнят около обяд поради наличието на много работещи в районите които си прекарват времето от обедната почивка там.

Баш в лятото се търсят хора, поради факта, че всички Софиянци отиват по родните места или на море. (ако иде реч за София)
Работата не винаги е мега високо платена или приятна, но все пак е работа. Ако имаш желание винаги някъде се търси човек за нещо. (онзи ден на единия обект дойде няква жена да пита дали търсят чистачка или нещо друго... Не е трудно да се разходиш и да питаш)

Rakshy
08-06-2015, 16:54
Тоя кройтерхоф-а май е загряващ, за масажи. Имах го преди, зимата си топлех краката с него, щото ми е мега насрано оросяването. Ще си взема някъв ветеринарен, да пробвам. Но благодаря за отзивчивостта все пак! :-)

Винаги :Д

той тоя не е загряващ, сега отидох да си взема още една кутийка, че миналата свърши - 5.50 е в аптеката и има охлаждащ ефект.

Naive
08-06-2015, 17:20
Оф, на сватба съм СЛЕД ЕДНА СЕДМИЦА, а още не съм си купила рокля, защото просто няма нищо красиво по магазините. Харесах една в Mohito, ама не съм сигурна, че искам да дам 120лв за рокля, която, разбира се, че ще облека веднъж. А всички, които имам, вече не ме кефят. Търся си от 1 месец, баси.

jghgh
08-06-2015, 17:27
изгорях

но съм щастлива и доста тъмна 8-)

jghgh
08-06-2015, 17:42
бтв разбрах, че един мой преподавател е починал внезапно и ми е много, много тъжно..
като знам, че съм се шегувала с него зад гърба му (не с лошо, де!), или ми е бил скучен предмета му и съм влизала от дъжд на вятър...
не, че е кой знае какво прегрешение, но все пак...
беше страхотен човек поне по това, което се виждаше. забавен, свеж. с някакъв уникален смях,... абе не знам.
сега не мога да повярвам, че просто го няма, край, няма да го виждам в университета.

толкова е тъпо да ти се напомня, че смъртта е част от живота.
странно ми е като си помисля, че влача изпити при него и няма да си предам материалите ПРЕД него, а на др. заместник.
просто е ужасно тъжно това, а и той изглеждаше в добро здраве, даже не беше стар.

не знам как да си изразя думите, просто ме стресира това. как животът продължава, как хората просто си изчезват ей така.
а Бога ми, тея дни мислих за него, точно за НЕГО, не за някой друг мой преподавател, как имам да покривам доста предмети, какво ли ще каже за материалите ми, и т.н. ..
толкова странно, и днес разбирам, че е починал.

какво нещо е живота?!

мир на прахта му!!

skate
08-06-2015, 17:42
some good stuff

TIFOSO
08-06-2015, 18:35
http://www.img-share.eu/f/images/98/8320358348_58384444ky6yr0X.jpg мхм ;о

Corb1225
08-06-2015, 18:45
Ти като си на вълна "Да спасим всички котки по Света!", не означава, че и всички други трябва да са. Защо не направиш "Списъкът на Шиндлер" за котки? "Списъкът на Бичлер"? :lol:

therichbitch
08-06-2015, 19:12
Не е нужно да си на вълна "да спасим всички котки", за да проявиш съпричастие и да не се ебаваш с умряло животинче, get it? Пък после да изпитваш криворазбрана мъка.
Отношението към животните е едно от нещата, по което се познава човечността, а не шибаните лигавщини а ла какъв забавен, мил и жизнерадостен човек съм.
Оставам зад думите си, не са написани в изблик.

П.П. Не очаквах точно от теб такова пренебрежително отношение към грижата за животните. Папугай поне се ебава с малолетни kypви, не с невинни животинки.

Corb1225
08-06-2015, 19:24
Ех, човек да не ви закачи ;д. И беше главно за водата.

dreamwalker
08-06-2015, 19:30
Пмалолетни kypви

http://www.bingol112.gov.tr/resim/ambulans_siren.gif

Offensive content detected.

anonymous708973
08-06-2015, 20:06

'Бах тая обедна почивка от 11 сутринта до 15 следобяд.

пък аз помислих, че нещо не съм разбрала за водата о.О

Душата, Кройтерхоф е немската маска, а надписът kühlend означава охлаждащ. Имат много неща, разгледай тук - http://bionat.bg/bg/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC/.
Имат и охлаждащ, и загряващ. Ползвала съм една сериозна част от тях - този с алоето е брилянтен, с арниката пък супер много ми помагаше след спорт, душ кремовете също са мн симпатични, а лосионите са суперподхранващи, много харесвам този с ший за зимата.

ДОТА
08-06-2015, 20:08
Папугай поне се ебава с малолетни kypви, не с невинни животинки.

Защото не съм зоофил, инче нямаше да им простя.
Няма виновни и невинни животни, всички са невинннннни и заслужават повече уважение от хората.

Lilanda
08-06-2015, 20:13
бтв разбрах, че един мой преподавател е починал внезапно и ми е много, много тъжно..
като знам, че съм се шегувала с него зад гърба му (не с лошо, де!), или ми е бил скучен предмета му и съм влизала от дъжд на вятър...
не, че е кой знае какво прегрешение, но все пак...
беше страхотен човек поне по това, което се виждаше. забавен, свеж. с някакъв уникален смях,... абе не знам.
сега не мога да повярвам, че просто го няма, край, няма да го виждам в университета.

толкова е тъпо да ти се напомня, че смъртта е част от живота.
странно ми е като си помисля, че влача изпити при него и няма да си предам материалите ПРЕД него, а на др. заместник.
просто е ужасно тъжно това, а и той изглеждаше в добро здраве, даже не беше стар.

не знам как да си изразя думите, просто ме стресира това. как животът продължава, как хората просто си изчезват ей така.
а Бога ми, тея дни мислих за него, точно за НЕГО, не за някой друг мой преподавател, как имам да покривам доста предмети, какво ли ще каже за материалите ми, и т.н. ..
толкова странно, и днес разбирам, че е починал.

какво нещо е живота?!

мир на прахта му!!

:cry: :cry: :cry:

Не могаааааааа! Не искам да се примиря, че го няма. Животът е много гаден. Както казва Гацо Бацов, един ден пееш, на другия те опяват. Шегата на страна, тоя човек е възпитал такова невероятно момче /не ги познавам и двамата, но смея да твърдя че са 2 невероятни момчета/, оставил е нещо поне на тоя свят. И пак не е справедливо. Прекалено е млад. Няма скоро да се примиря, че никога няма да имам честта да му стисна ръката. А Той не ми показва никакви признаци на тъга вчера и днес, но като знам как се раздира отвътре и как не мога да му помогна по никакъв начин, сърцето ми се къса. Днес чета пресата и на всяко "убит", "умрял", "прострелян" ред сълзи, ред сополи. Тежи ми много. И главно за Него ми е мъчно. Преживяла съм и аз нещо подобно, но това да загубиш баща си и то толкова млад...Той е силен, знам, че ще се справи. И все пак е тежко. Напоследък не ми излиза от главата това и ако мога някак да му помогна, искам да го направя, но освен подкрепа, няма какво друго да му дам...

едит: Моят пост и този на горецитираната потребителка са за двама различни човека. Мое е объркването.

anonymous708973
08-06-2015, 21:14
За кого става въпрос, Лин?
Публична личност ли е?

sl1nceetoo
08-06-2015, 21:22
Да си татуираш името на детето си върху ръката, с която го биеш всеки ден... найзе.
В групата по теория всички са смотани като мен и само си мълчим :д
Утре се прирам най- накрая.
Имам и тестове за правене.
Омръзна ми.

draid
08-06-2015, 21:38
'Бах тая обедна почивка от 11 сутринта до 15 следобяд.

пък аз помислих, че нещо не съм разбрала за водата о.О

Душата, Кройтерхоф е немската маска, а надписът kühlend означава охлаждащ. Имат много неща, разгледай тук - http://bionat.bg/bg/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC/.
Имат и охлаждащ, и загряващ. Ползвала съм една сериозна част от тях - този с алоето е брилянтен, с арниката пък супер много ми помагаше след спорт, душ кремовете също са мн симпатични, а лосионите са суперподхранващи, много харесвам този с ший за зимата.

Много ми е интересно как прецени, че почивката е от 11 до 15ч. Само мога да ти вметна, че не навсякъде почват в 7:30 и си отиват в 16:30 по часовник. Един може да почива от 11 до 12, друг от 14 до 15, или изобщо да не почива. Някой може да има 1 час почивка друг 90минути. Сложи това към населението на една София например и си направи сметката. Много сте ми забавни като започнете да врякате как моловете били пълни и кафетата също, а вие завалиите нямате пари кафе да пиете и да излезете от библиотеката. Смешно е. Изобщо не ми се коментира пречупването на тая информация в статистика за доходите на българина. Нещо ми се счу наскоро, че 1.5млн живеят с под 300лв на месец, ама пък като ги гледам по кафетата явно имат хората. Малко мисленето ви е в стил на пачата Павлова "Винетките не са вдигани 5г, а парите дето вземаме не стигат, ще ги вдигаме" Колата е необходимост, не лукс. Да ходиш на кафе не значи, че имаш много пари. Кажи ми какви са ти доходите и дали не стъпваш на вън и дали не ядеш "био" храни ? Ядеш, ама си далеч от прототипа на платежоспособен българин какво остава за немец.

Rakshy
08-06-2015, 23:17
"Списъкът на Бичлер"? :lol:

ааххахаахахахахахаххаахах

Rafa7a
08-07-2015, 07:29
Сънувах най-ужасния сън...убиха баща ми пред очите ми..ще ми трябва малко време да го забравя и се чудя какво ли означава този сън?

tori
08-07-2015, 07:36
И двамата с мъжо вярваме, че не трябва да се мешаме в природата, пък било то и с добри намерения. Не че нещо, но малко им трябва на новородените котета, за да останат я без майка, я цялото семейство да се затрие от кретени, на които не им е на кеф. Хората редовно си тровят животинки чрез храна/вода и даже съм виждала да хвърлят насолена пържола на лаещо куче.
Шегите специално са си нещо, което няма да обяснявам, щот просто обичам черния хумор. Като не си окей, съжалявам ама не мога да помагам.

Dagichka
08-07-2015, 07:47
котета/кучета и тн. не трябва да има в близост до/под колите, то не е трудно да се сетиш, че може да стане белята, особено щом са мънички и неориентирани

хах, изпокарах се със сестра ми вчера, днес с майка ми.. добре че е бащатко да ме успокоява и балансира, иначе досега да си бях хванала багажчето нанякъде. ще стои и ще ми посяга, пхахаха не е познала кучката, отдавна не сме на по 10, че да ме бие и после да ми шт-ка, че "да не чуела мама"

babity
08-07-2015, 07:48
Я по-спокойно, природозащитиниците. Храненето на бзпризорни животни не е милосърдие, а задълбочаване на проблема и измиване на ръцете, ве някой е свършил нещо. Не се решава проблема така, задълбочава се само.

anonymous708973
08-07-2015, 08:08
Колата е необходимост, не лукс.

Сигурно. Не ми се спори по темата, но нека да дойде Калпазанке и да каже своето впечатление по темата. От Ев също ще ми е интересно, наистина не знам как е в Испания.

По въпроса с животните - след като си решила да не се месиш в природата, не бъди лицемер и не циври. За черния хумор няма да повдигам тема - бас държа, че разказваш гнусния виц с колата и 3-те котенца по три пъти на ден.
Наистина ли трябва да обяснявам как, щом котето ти е пред блога, нищо не ти пречи да слизаш по два пъти на ден да му даваш вода да го следиш да пие и да прибираш купичката, за да не го отрови някой? Който иска... знаете си лафа вече.

А щом е измиване на ръцете - ок, взимаш котето и се погрижваш да не е бездомно. Не е толкова трудно, нито струва много пари, ако котето не е с някакви проблеми и не се налага операция.

По темата: Ставам и мъж ми решава да ме глези с палачинки. Ми... обичам си го :д

NomNomNom
08-07-2015, 11:00
Ми ти само в постовете(всеки пост) на болната номном ще видиш да се говори за "работа", е то да беше работа а то развързване на оплетени кабели и смее да се нарича част от ИТ сектора. Тука има лекари, инженери, и ИТта дето учат и работят, че един път не съм видял някой да си говори за личния живот на дълго и широко а на теб чак ти е странно че някой не говорел.
ХАХА

Льольо, какви объркани кабели бре, вземи се образовай малко.

On: почивката мина добре, само дето в 1 през нощта трябваше да търся аптека сама, и се опитах да се разбирам с някакви хора на френско-испански и беше пълен фейл, и не намерих и аптека.
Иначе съм очарована от хората, всички местни говореха 4 езика .

Пинки, изпуснах ви темата, какъв е въпросът? Нещо за колите става дума, ама не хванах какво :д
Иначе, Испания е нещо средно между България и Европа по някои въпроси :д

aurissaaaaa
08-07-2015, 11:25
^ :lol: :lol: :cool:

anonymous708973
08-07-2015, 12:28
Дрейд ми обяснява как колата била необходимост.

Аз казвам, че не е нормално всеки да има кола и че не е такава необходимост, че да е първата покупка на всеки 18-годишен льольо.

NomNomNom
08-07-2015, 13:05
Дрейд ми обяснява как колата била необходимост.

Аз казвам, че не е нормално всеки да има кола и че не е такава необходимост, че да е първата покупка на всеки 18-годишен льольо.

^^

Тук ти купуват кола на 18-23 само, ако вашите имат кинти.
Много са популярни скутерчетата и моторите, нали е топло през цялата година и няма сняг, и хората много се возят, моя приятел нямаше кола до преди няколко месеца, на скутерчето се возеше. Купи си кола, защото

-- нямаше удобен транспорт до работата му.

Разпитах го на дълго и широко, каза, че като цяло кола купуваш когато наистина ти трябва и ти е трудно да ходиш на работа, или се налага да пътуваш често до друга дестинация, по-далечна и т.н.

Ако си на 25г., заплатата ти позволява да вземеш на изплащане, след завършването на бакалавър получаваш чисти средно между 800 - 1200, а една градска кола, чисто нова, е от 10к евро, като има много за по 10к.

Ако си на 35г., се очаква да имаш спестявания, без значение какви кинти правиш и би трябвало да ти е лесно да извадиш 10 - 20к за кола.

Купуват се втора ръка коли, ако искаш голяма кола и не искаш да се бъркаш за чисто нова. Всички коли, които са втора употребва, идват с гаранция - 1-2г. ( което е много готино според мен ).

Скъпите коли се карат от възрастните хора - дъртите имат големи заплати и пенсии, както трябва да е и могат да си позволят по-лъскаво. Дърти - говоря над 45-50г.

Но като цяло не виждам млади гъзарчета в мощни БМВ-та, по-умерено е, тук сякаш има голяяяяяма средна класа, малко бедни и малко скандално богати - тип политици, банкери и т.н. Тук и да си имаш заведение, или нещо тип франчайз, или да практикуваш свободна професия не е кой знае какво, защото за лицензи и за данъци ти свалят кожата.

pandabear
08-07-2015, 13:27
Льольо,

на всеки 18-годишен льольо.

more льольовици, pls

Lilanda
08-07-2015, 13:44
За кого става въпрос, Лин?
Публична личност ли е?

Не, говорех като цяло като чета за някой починал, откакто въпросният човек се спомина, рева като невидяла. За бащата на най-добрия ми приятел иначе.

едит: Като всеки ден иначе. Искам да се приключва вече, ама на...Само да не направя и аз някоя глупост, че...

Ewok
08-07-2015, 13:48
Направо ме изумявате понякога.

Да се похваля - купих си 2 кг. розови прекрасни домати, 3 кг. картофи, 5 царевици, които изглеждат супер добре и 1 малка симпатична диня любимец към 2.500-600 кг. Всичко това за крупната сума от 6.50 лв. Женски пазар фтв. През ден ще си правя разходки до там, грозде без семки - 1.40. Да си гледат работата билла с тяхното на промоция за 2+ или пък тези от графа, където под 1.50 домати н-я-м-а.

И също така в биллла тяхната си моцарела е намалена и довечера ще си накупя и си имам храна до неделя :д

NomNomNom
08-07-2015, 14:00
В билата има ужасни плодове и зеленчуци целогодишно ( поне в тази близо до вкъщи ), та хубаво си се спасила ^
Иначе тяхната гауда ме кефи :д

therichbitch
08-07-2015, 14:05
в Билла са льольовци затва сигурно

Ewok
08-07-2015, 14:15
В билата има ужасни плодове и зеленчуци целогодишно ( поне в тази близо до вкъщи ), та хубаво си се спасила ^
Иначе тяхната гауда ме кефи :д

аз съм фен на айсберга им, понеже го дават на някви супер тънки промоции, а той е еднакъв навсякъде и целогодишно :д
иначе аз доста често си пазарувам от тях, понеже ми е удобно и по-евтино от пазара наблизо, а качеството е сходно :д

не съм пробвала гаудата
аз само риба тон си взех веднъж от тяхната преди време и беше отвратителна, та сега пак започваммалко по малко да ги пробвам

NomNomNom
08-07-2015, 14:21
плодовете им са зле :(
лимони, мандарини, кайсии, праскови ( това ям по принцип :д )
доматите са им пластмасови
иначе, за салатите си права, че биват, и другото е г/д ок
рибата тон - тази в собствен сос им я харесвам, ама тази със зехтин - не

Ewok
08-07-2015, 14:25
аз точно тази в собствен сос опитах :д
амааа като цяло съм леко претенциозна на тази тема, следя промоции на рио маре като има, иначе др не купувам
пък онзи ден си взех доста прилични нектаринки

и вчера буукнах мястото, доста добре изглежда, още повече, че има безплатна местна бира <3
ще е суперяко, развълнувах се доста

NomNomNom
08-07-2015, 14:43
яяя кажи какво къде си бууквала и къде ще ходиш :д

Ewok
08-07-2015, 14:46
прага
аре и ти/вие
форумна прага

детайли по фб;*

Dagichka
08-07-2015, 14:50
в Билла са льольовци затва сигурно

:cool: мда

а това за колите - и на мен ми беше странно как всички бивши съученици в 12ти клас се побъркаха по шофьорските курсове и тн., за да може накрая да идват с кола на училище, щото видиш ли явно е по-ефективно да харчиш пари за бензин и да обикаляш 20 минути центъра докато си намериш място за паркиране, че после и пеша да ходиш още 10 мин вместо просто да стиснеш зъби и да си хванеш рейса за 10 спирки.. ама хора всякакви де, всеки с приоритетите си

NomNomNom
08-07-2015, 15:03
прага
аре и ти/вие
форумна прага

детайли по фб;*
очертава се да мога да дойда :д
edit: ама събота - понеделник
и ако ме пуснат от новата работа отпуска в понеделник офц :д

jghgh
08-07-2015, 15:54
плаче ми се нещо, н.з. защо така : /

overall not well being 8-)

мисля че се вманиачавам по хороскопи и транзити, очаквайки нещо добро да ми се случи, а то с такава нагласа няма как..
опитвам се да се разсейвам..

NomNomNom
08-07-2015, 15:56
jghgh, не плачи, всичко звучи найс при теб принципно :д
хороскопите - възпрепядстват ли те да правиш нещо, което искаш в даден момент, например да предприемеш риск?

jghgh
08-07-2015, 16:01
само звучи 8-)
имиЖ форомен.

(въпреки че няма да ми е зле да практикувам благодарност - може да е много, много по-зле. а и за мен 2009-2010 бяха най-лошите години и нищо не може да се сравни с това!)

иначе не ме, само ме сковават от страх . ама и да не бяха те, аз съм си страхливка по принцип да действам

jghgh
08-07-2015, 16:02
не искам да съм такъв мишок
ето признавам си го публично.

Rakshy
08-07-2015, 16:02
:cool: мда

а това за колите - и на мен ми беше странно как всички бивши съученици в 12ти клас се побъркаха по шофьорските курсове и тн., за да може накрая да идват с кола на училище, щото видиш ли явно е по-ефективно да харчиш пари за бензин и да обикаляш 20 минути центъра докато си намериш място за паркиране, че после и пеша да ходиш още 10 мин вместо просто да стиснеш зъби и да си хванеш рейса за 10 спирки.. ама хора всякакви де, всеки с приоритетите си

мбате не знам, ама като пътувам от 8ми клас с рейс някак ми е дотегнало и нямам търпение да имам кола и да мога да я поддържам. То се не трае, братче. Сутринта некъв шофер се караше на една баба, че не трябвало да тръгва на туризъм в 8 сутринта, когато всички били отивали на работа, разбираш ли. Заради такива малоумщини ти се иска да имаш кола и да си пуснеш няква чил музичка на отиване/връщане от работа и да не не се занимаваш с глупости и ръганицата в рейса, щото просто не е нормално да е такава гъч и всеки път да има няколко смърдящи индивида, които ти тровят живота (смрад на пот/цигари/алкохол)

Да не говорим как като имаш книжка е много по-лесно за работодателя и едва ли не навсякъде би било хубаво да можеш да караш нещо - кола, бус, рейс, мотокар.

Паркирането в центъра - No shit, че е трудно да си намериш място, затова паркираш някъде на по-шано и след това или си цъкаш пеш или пък хващаш нещо за 1-2 спирки, не е голям проблем.

Rakshy
08-07-2015, 16:10
2009-2010 бяха най-лошите години и нищо не може да се сравни с това!

най-лошите досега :Д shit is yet to come :D

А аз се чувствам мега зле - супер нервен съм, от нищото започвам да викам. Болят ме коленете, спал съм 3 часа. Днес разбрах, че заплащането ми върви на обект, а не на дневна надница, което значи че вместо да съм изкарал 200 лева, ще са 150 tops (не изглежда като голяма разлика, но като за такъв гнусен труд на първа работа са си много) Да не говорим, че 60 лева са ми 4 нощувки на морето :Д Баси...

Наш'те се прибраха и ми е толкова шумно и натоварено. Всички се карат и е едно такова изнервено. Баща ми ми се оплаква как постоянно бил виновен за всичко, майка ми и сестра ми постоянно му се правят, а аз седя недоспал, недоял, кисел на гъз и трябва да слушам всичко това, което ме напряга повече от скапаната бормашина, с която дупчих цел ден. Ебати ваканцията, чуек... Първия месец мина е така на ташак, сега август го пиша бегал, защото са 8-9 дни докато отида на море, там ще съм 9-10 дни и като се върна имам 15 дни и ай на школо. А ич не искам... Щото това значи, че трябва да почна да ходя на уроци, да си пръсна трътката от учене + евентуално работа. А искам и да имам някъв социален живот, омръзна ми да съм сам и почти да не излизам. То да кажеш, че инвестирам в бъдещето си и затова не излизам, а то просто безделнича - цъкам на компа и гледам безполезни неща по цел ден.

имах да изпиша шитни, изписах ги. Не ми олекна особено, но пак е нещо :/ :/

Ivaaaaa
08-07-2015, 16:19
трябва да почна да ходя на уроци

ко реши? медицина? не е късно, но е време да се стегнеш.

аззз малко се филмирах заради шибания цикъл. времето ме нерви. що не съм се родила на някое студено място. омг. ии нямам търпение най-после да се прибере.

Ewok
08-07-2015, 16:34
http://okotki.com/2015/08/04/10-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%87%D0%B5-%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D0%B1/
ав
нашите правят всичко
без последното

npp
08-07-2015, 16:38
И също така в биллла тяхната си моцарела е намалена и довечера ще си накупя и си имам храна до неделя :д

в момента penny market предлагат 1кг германска моцарела(goldsteig) за 8.99лв., в lidl пък има италианска за около 11-12лв. килограма, а разфасовките им са по 400гр. (около 4лв. и нещо)

Ewok
08-07-2015, 16:42
пени нямам наблизо, ама ще проверя лидълската
мерси :д
а ужким имам каталози на телефона

Fisherman
08-07-2015, 17:18
разполагам с голи снимки на няколко момичета от форума и дори не знам защо

draid
08-07-2015, 17:19
Сигурно. Не ми се спори по темата, но нека да дойде Калпазанке и да каже своето впечатление по темата. От Ев също ще ми е интересно, наистина не знам как е в Испания.

По въпроса с животните - след като си решила да не се месиш в природата, не бъди лицемер и не циври. За черния хумор няма да повдигам тема - бас държа, че разказваш гнусния виц с колата и 3-те котенца по три пъти на ден.
Наистина ли трябва да обяснявам как, щом котето ти е пред блога, нищо не ти пречи да слизаш по два пъти на ден да му даваш вода да го следиш да пие и да прибираш купичката, за да не го отрови някой? Който иска... знаете си лафа вече.

А щом е измиване на ръцете - ок, взимаш котето и се погрижваш да не е бездомно. Не е толкова трудно, нито струва много пари, ако котето не е с някакви проблеми и не се налага операция.

По темата: Ставам и мъж ми решава да ме глези с палачинки. Ми... обичам си го :д

Естествено, че колата е необходимости тук никой не ти говори за 18г които мама и тате им купуват кола, а за хора които са си изкарали парите и са си взели кола за 3 000лв например. Защото когато работиш на неудобно място, а това често се случва в големите градове и ако ти се налага да сменяш 2-3-4 транспорта до работа много бързо ще ти стане приоритет колата, особено в дъждовете и студовете. Коли хората си купуват по необходимост и често доста ги карат, а не за да паркира пред кафето видиш ли. На запад притежанието и поддържането на коли е доста по-скъпо отколкото в България, градският и междуградският транспорт са уредени, чисти и приветливи. За това и много хора избират да пътуват с градски. Тук само ако се сетя, че до морето ако имам работа с рейса ще пътувам 5-6ч, ще се потя щото пести от климатик и ще се чудя къде да си сложа краката, защото заради едната седалка повече няма никакво място и от воле съм си взел кола. Влаковете няма да ги коментирам, не знам дали си имала досег до нашето БДЖ, ама далеч не е като немските линии. Да не отварям въпрос за независимостта която колата ти дава и ред други, но понеже си крайно отворена на темата желая да ми дадеш доводи, защо аджеба колата е гъзария, а не необходимост. И не ми минавай с няма да споря, като няма какво да кажеш.

Днес се пуснах до Ръковски да ми сменят батерията на часовника, а то се оказа че и за сервизиране бил, такава финансова изненада ми направи часовникаря, че ми се развали петъчното настроение хах.

Fisherman
08-07-2015, 17:19
в момента penny market предлагат 1кг германска моцарела(goldsteig) за 8.99лв., в lidl пък има италианска за около 11-12лв. килограма, а разфасовките им са по 400гр. (около 4лв. и нещо)

момчето работи като мениджър свежест

anonymous708973
08-07-2015, 17:45
..

Имам какво да кажа, ама не ми е интересно, предвид че аргументите ти са едно към едно с това, което очаквах. Не можеш ей така да игнорираш една стабилна група хора, щото не ти пасва на тезата.
И по повод автобусите много стабилно си се объркал, говориш наизуст. Не само не пестят от климатик, ами се налага да си вземеш връхна дреха - да, баш за юли-август говоря - защото надуват климатиците много и направо се зъзне.
Пътувах Пловдив-Варна миналото лято, беше неимоверно комфортно. И не е като да съм миньонче, та да се събирам навсякъде - и съм дълги крака съм, и 10-12 см платформа носих, перфе беше.
Именно поради причината, че не си информиран, не си наясно с алтернативите - не си в състояние да спориш по темата.
Та, в случай, че не си разбрал - тезата ми е, че част от хората си купуват коли, щото искат, а не щото им трябват, обективно погледнато. После що имало задръствания - щото сульо и пульо има цяла кола, за да се придвижва един човек с нея.

Ракши, имането на книжка е друга работа. На мен ми беше голяма краста да я изкарам, много обичам да шофирам също, но се абстрахирам от това в името на обективността :)

LoadRunner
08-07-2015, 18:49
more льольовици, pls
ахахах
а всъщност тия 2 льохми от галаксито го видяха това

...
кво се хАбиш да им набиваш мисъл и да им обясняваш на тези сополки
на лапетата и студентите коли не им трябват, за работещите е необходимост и само те могат да го оценят, примери 1000 мога да дам как колата ми е спестила страшно много време от живота а времето е пари, почивка и личен живот

aurissaaaaa
08-07-2015, 19:32
времето е пари
и парите са време. картичка - 50 лева на месец. бензинче - 100-200 лева на месец. и това само бензинчето, там застраховки паркинги повреди тинтири минтири сиг и тях не ги смяташ. а лайняния въздух аз трябва да ви го дишам после... пък 100 лева са ти 2 работни дни. Начи то излиза, че ти на практика една седмица в месеца от живота си бачкаш за да се возиш в брица от 90-те години или в най-добрия случай някой опел от 2000 и някоя хахуахуахуа :Д:Д:Д

тука над нас има едно семейство с 4 коли, братче ... пред блока е пълен цирк вечерно време - като се напълнят с коли тротоарите почват да паркират по средата на улицата и се получават не 2, а 3 редички. Да хвана и аз да си купя една трошка освен, че направо да задръстим съвсем улицата

Начи хем ни тровите нас тъпаците с градския транспорт, хем ни губите времето със задръстванията, които правите с трошките си, хем пълните джобовете на разни кърпи, хем после ревете, че улиците били насрани. И т'ва метро за кого го строиха и аз не знам. Да ви бяха изкопали едни тунели по-добре да си цъкате под земята да си дишате сами менделеевата таблица и да си се избивате наволя.

draid
08-07-2015, 19:39
Имам какво да кажа, ама не ми е интересно, предвид че аргументите ти са едно към едно с това, което очаквах. Не можеш ей така да игнорираш една стабилна група хора, щото не ти пасва на тезата.
И по повод автобусите много стабилно си се объркал, говориш наизуст. Не само не пестят от климатик, ами се налага да си вземеш връхна дреха - да, баш за юли-август говоря - защото надуват климатиците много и направо се зъзне.
Пътувах Пловдив-Варна миналото лято, беше неимоверно комфортно. И не е като да съм миньонче, та да се събирам навсякъде - и съм дълги крака съм, и 10-12 см платформа носих, перфе беше.
Именно поради причината, че не си информиран, не си наясно с алтернативите - не си в състояние да спориш по темата.
Та, в случай, че не си разбрал - тезата ми е, че част от хората си купуват коли, щото искат, а не щото им трябват, обективно погледнато. После що имало задръствания - щото сульо и пульо има цяла кола, за да се придвижва един човек с нея.

Ракши, имането на книжка е друга работа. На мен ми беше голяма краста да я изкарам, много обичам да шофирам също, но се абстрахирам от това в името на обективността :)

Нее обясни ми моля те за градският транспорт, аз не съм живял сума години в София и не продължавам да живея още там. Сигурен съм, че имаш много стабилни впечатления от транспорта в София и си силно запозната. Изобщо няма да се хабя и да ти обяснявам какво беше в София преди да има метро. Просто не си мръзнала като куче по студовете да чакаш градски по х минути само за да може да се прехвърлиш на друга спирка на която да чакаш друг рейс и така понякога по доста пъти и то не само в едната посока. Може с градски да пътуваш 1ч, а с кола 15 мин, само защото маршрута на рейсовете не е в твоя полза. Ся да седиш тук и да ми говориш за неимоверно комфортно пътуване с рейс е направо смешно. Пътувал съм по 2500-3000км и с кола и с рейс и е направо смешно да ми говориш за комфорт. С кола до морето ще стигна за 3ч, а с рейс далеч не. И като те гледам, на мен ми се струва, по-скоро че ти не си наясно с темата, защото аз както един върл шофьор с доволно километри зад гърба си, със сигурност съм се предвижвал с обществен транспорт доста повече от теб, дори без да вземам възрастта в предвид.

А след като сульо и пульо е решил да не седи в аквариумите тип 413 лятото при температура от вън 38 градуса и температура в рейса 43-45, без възможност за отваряне на прозорци, возещ се със клошари, цигани, смърдящи от километър и всякакви други, то това е негово право. Да не забравяме, че в някои линии може да не се окаже големия късметлия и да успее да се качи, а ако се качи то ще се надява да не го смачкат вратите или останали пасажери. И проблема със задръстванията далеч не е от броя коли, а от кофти инфраструктурата. Проблема с паркирането също. И сигурно, ще се запиташ защо аджеба да се харчат държавни пари, за да може сульо и пульо да се вози в кола ? Ами защото той си плаща за това удоволствие на държавата. Плаща си данъка за колата, плаща си винетките от които се правят пътища, плаща си еко таксата, плаща си горивата от които държавата прибира доволен акциз и ред други.

Всичко това не изключва ползването на обществен транспорт ако той е по-удобен от ползването на кола в конкретен случай и много хора които имат коли ползват и обществен транспорт.

Хайде сега, опитай се да ми обясниш ти, на теб до къде ти се простира опита с шофирането и с возенето в градския и защо точно колата не е необходимост. Обясни ми как да стигна в 1 сутринта от точка А до точка Б ако реша ? А ако ми се наложи ? С тия твърдения стил "знам ти доводите, за тва не искам да говоря" е смешна работата направо.

и парите са време. картичка - 50 лева на месец. бензинче - 100-200 лева на месец. и това само бензинчето, там застраховки паркинги повреди тинтири минтири сиг и тях не ги смяташ. а лайняния въздух аз трябва да ви го дишам после... пък 100 лева са ти 2 работни дни. Начи то излиза, че ти на практика една седмица в месеца от живота си бачкаш за да се возиш в брица от 90-те години или в най-добрия случай някой опел от 2000 и някоя хахуахуахуа :Д:Д:Д

тука над нас има едно семейство с 4 коли, братче ... пред блока е пълен цирк вечерно време - като се напълнят с коли тротоарите почват да паркират по средата на улицата и се получават не 2, а 3 редички. Да хвана и аз да си купя една трошка освен, че направо да задръстим съвсем улицата

Начи хем ни тровите нас тъпаците с градския транспорт, хем ни губите времето със задръстванията, които правите с трошките си, хем пълните джобовете на разни кърпи, хем после ревете, че улиците били насрани. И т'ва метро за кого го строиха и аз не знам. Да ви бяха изкопали едни тунели по-добре да си цъкате под земята да си дишате сами менделеевата таблица и да си се избивате наволя.

Виждам те и ти знаеш. И ти си много запознат. Както вече казах - задръстванията с резултат от кофти инфраструктура, паркирането също. Като искаш чист въздух, ходи в планината и дишай. Ако очакваш да намериш столица или голям град в света дето да е с алпииски въздух, значи си голям оптимист. Изобщо няма да споменавам, че и за замърсяването от колите си има лек.

Много интересно се вижда при теб, любовта на някой да гледат в канчето на другите и да му следят парите. Аз мога и по 1000лв на месеца да давам за гориво, след като съм преценил, че мога да си го позволя и тоя разход ще ми улесни живота - правя го. Сам съм си изкарал парите, не виждам за какво някой друг трябва да ми прави сметка. Не видях и някой да споменава че да се придвижваш с кола е по-евтино от градския. Ама веднъж като се строши междуградкси рейс вечерта при -20 и трябва да чакаш 2ч да дойдат да те приберат (а ми се е случвало не веднъж) друга песен ще запееш.

Fisherman
08-07-2015, 19:55
дрейд ти си пълен тъпак

aurissaaaaa
08-07-2015, 19:58
дрейд, братле, за пореден път спориш все едно на теб са ти скочили, а момичето споделя наблюденията си като цяло.

Хубаво, на теб явно ти трябва кола. На мен през живота ми не ми се е налагало да се мъкна до другия край на града в 1 сутринта и си прав - ако ми се наложи, изборът ще е между такси и личен автомобил. Ако редовно ми се налага, разбира се, че ще си купя кола.

Аз лично предпочитам по-качествен градския транспорт пред повече автомобили. Напоследък не е толкова зле. В моя квартал доста неща промениха и е дори по-удобно от преди. Като изкопаят и метрото дотук просто не виждам абсолютно никакъв смисъл от брица. Е, ако имах излишни 100 бона щях да си взема една Тесла, признавам си.

Fisherman
08-07-2015, 20:04
тука ауриса е прав,представете си примерно едно бъдеще с ограничен личен транспорт и повече градски,така ще може да се правят луксозни рейсове,климатизирани,с нещо като сепаре за да не ти мирише примерно и да не гледаш криви физиономии

това ще бъде страшно пестене откъм ресурси,вместо всеки да ходи на работа със собствената си кола и едно семейство от 4 члена да има 2 3 коли,с един резервоар ще се придвижват 100 човека а не 1

около 100 пъти по-малко разходи

много от асистентите и студентите в университета идват на работа с колело

LoadRunner
08-07-2015, 20:05
Аз казах, като работиш колата е безценна, не ми е проблем да карам и фиат панда за 500кинта само да върви. Ти сигурно в София ставаш час и половина по-рано за да ядеш да се къпеш и да пътуваш час до работа и като сложиш и връщането имаш 2 часа и половина загуба + задръстването, да не говоря като си пазаря седмично и пълня багажника а иначе тр да се съобразявам с гадните квартални магазинчета с вкиснатото им месо и тнт и аз като цяло върша работа с колата си, примерно няма как да обикаляш града с автобуси за да потърсиш кой да ти стругова детайли и да ти даде най-евтината цена защото точно вчера една фирма ми дава оферта за 80 лв а друга за 40 за едни и същи неща или да си купиш профили за някой проект и на гръб ли ще ги носиш? Ти дори до един Баумакс или до едно Метро(не че ходя в метро но образно казано) не може да отидеш без да изгубиш 4 часа и после да бъхтиш в пека целия плувнал в пот катерейки някое нагорнище нагърбил 2 чанти с неща. Като цяло не можеш да направиш нищо ефективно без кола, не можеш да излезеш в дъжда без кола и да идеш до другия край на града да се видиш с жена си и куп други неща ама все пак зависи с кво се занимаваш и дали наистина колата ти върши работа както на мен. Примерно ако си работиш някоя регулярна работа в някой офис на компютър, нямаш хобита, не излизаш чак толкова често, не спортуваш или не си особено активен, кола може би няма да ти е необходима а ще ти е лукс, но ако работиш неща или с неща които са свързани с обикаляне, мъкнене на неща, срещи с хора (дори и след работа на частно примерно) колата ти е необходима да си ефективен от ставането сутрин до прибирането вечер и да си свършил КУП неща през деня.
И между другото не мисля че за сега проблема с колите и въздуха е прекалено голям защото само в София съм виждал толкова мръсен въздух, никъде другаде не е така ама ти не отчиташ факта че фирмите от производството също замърсяват въздуха с доста голям процент а в София са адски много.

TIFOSO
08-07-2015, 20:06
а помните ли снимките на пантерата с маркуча как миеше е36-цата на гаджето?

aurissaaaaa
08-07-2015, 20:09
много от асистентите и студентите в университета идват на работа с колело
И аз такива намерения имам; както и зимата от година на година все по-кратко се задържа снега, никак лош вариант не е. Ако затворят няколко малки улици из борово-стрелбище-лозенец единствено за пешеходци и велосипедисти, супер бързо ще е придвижването из южните квартали с колело.

Много интересно се вижда при теб, любовта на някой да гледат в канчето на другите и да му следят парите.

Не си ме разбрал, не ти гледам в паницата. Момчето спомена 'времето е пари' и реших да вметна, че тази кола я плаща именно с време в офиса.

Още един едит :

да не говоря като си пазаря седмично и пълня багажника а иначе тр да се съобразявам с гадните квартални магазинчета с вкиснатото им месо и тнт
значи, ясно ви е, че съм асоциал, та не съм добър източник на информация, ама в моя квартал отвориха мол и 2 магазина на големи вериги. До гъза са ми буквално.

ама все пак зависи с кво се занимаваш и дали наистина колата ти върши работа както на мен
В крайна сметка съм съгласен, така е.

Чисто информативно - Б-я е с най-мръсния въздух в Европа. А поляците и германците са на ток изцяло от ТЕЦ-ове. Смятай.

Four of Europe’s five cities with the most consistently high levels of particulate matter were Bulgarian, with Pernik, a small city just southwest of the capital, Sofia, at the top of the list. High concentrations of particulates were found in the air in Pernik about half of the year, compared to about 15 days of the year for Paris and Stuttgart, Germany.
http://www.nytimes.com/2013/10/15/business/international/bulgarias-air-is-dirtiest-in-europe-study-finds-followed-by-poland.html

draid
08-07-2015, 20:10
дрейд, братле, за пореден път спориш все едно на теб са ти скочили, а момичето споделя наблюденията си като цяло.

Хубаво, на теб явно ти трябва кола. На мен през живота ми не ми се е налагало да се мъкна до другия край на града в 1 сутринта и си прав - ако ми се наложи, изборът ще е между такси и личен автомобил. Ако редовно ми се налага, разбира се, че ще си купя кола.

Аз лично предпочитам по-качествен градския транспорт пред повече автомобили. Напоследък не е толкова зле. В моя квартал доста неща промениха и е дори по-удобно от преди. Като изкопаят и метрото дотук просто не виждам абсолютно никакъв смисъл от брица. Е, ако имах излишни 100 бона щях да си взема една Тесла, признавам си.

Ами никой не твърди, че хората не искат хубав градски транспорт. Ето например новите MAN-ове които вкараха тая година са доста прилични рейсове и е приятно да се возиш с тях. Метрото също е страшна придобивка и се пътува много бързо. Двете неща обаче не са силно свързани. Колата дава независимост и за човек на когото се налага да пътува тя е необходимост, естествено, че ако работиш на две спирки от вас няма да ходиш с колата. Дори едно елементарно излизане някъде в София, говоря да се видиш с някой на по кафе в друг квартал, те задължава в 11ч да започнеш да си гледаш телефона през 2 мин за да не изпуснеш рейса или просто се примиряваш с таксито. Такситата от своя страна също не са кой знае какво цветущо преживяване. Хората които се нуждаят от кола са много, да може да живеят и без кола, но тя е едно голямо улеснение и дава една завидна независимост от какъвто и да е транспорт.

Отделно от това, аз и с колело съм се придвижвал доста. Не е оферта обаче нито в жегите, нито в студовете и дъждовете. Не е оферта и за големите разстояния на София и липсата на алеи. Въпреки всичко в подходящото време и на разстояния до 4-5км е перфектен транспорт.

дрейд ти си пълен тъпак

Ако приемем това за истина, то ти и околните ти хора, много яко сте го закъсали.

LoadRunner
08-07-2015, 20:26
Абе аз като гледам Китай и Индия не са с кой знае с колко по-малка средна продължителност на живот на населението спрямо България а са сигурно едни от най-замърсените страни именно заради колите и фабриките, та май и с тоя бич на 21 век се живее, няй-много някоя асмичка да се появи ама се поддържа

aurissaaaaa
08-07-2015, 20:40
:D:D:D айде без асмички по-добре

Rakshy
08-07-2015, 21:13
бате нормално ли е в 11 и 30 да ми звъннат и да ми кажат, че утре трябва да ходя в Павликени?! Тая фирма е един път, баси... До 10 никой не ми се беше обадил за утре, аз се обадих и ми беше казано, че трябва да работя в Дружба, 1 час по-късно всичко се променя и трябва да ходя в др край на света едва ли не... Баси майката

Vanchhh
08-07-2015, 21:14
^радвай се, че не са те пратили в Малко Търново, тогава Павликени щеше да ти се струва съседен град на София :]

LoadRunner
08-07-2015, 21:35
туй не е нищо в старата фирма имахме една група монтажници на които им викахме летящите холандци щото днеска са в Своге утре в Бургас, компенсации нема, ако искат
туй беше фирмената политика

anonymous708973
08-07-2015, 21:58
Летящите холандци, вика :д

Абе, хора, кой от вас е гледал тоя Инстерстелър и какво мисли?

Ivaaaaa
08-07-2015, 22:03
хубав е. идеята не е кой знае колко оригинална, но така или иначе г/д тва се очаква. дава много храна за размисъл заради множеството теми засегнати в него. матю е много добър. на мен ми хареса.

NomNomNom
08-07-2015, 22:03
Летящите холандци, вика :д

Абе, хора, кой от вас е гледал тоя Инстерстелър и какво мисли?

Увлекателен беше, ама ако го гледаш на 3д примерно, вкъщи не бих си го пуснала, или ако го бях пуснала, нямаше да ми хареса чак толкова//не си падам по новото кино много.
Абе готин филм беше, ама не се базирай на моята оценка :д
Ива каза- идеите са готини,има и доста предвидими елементи, ама е куул

Едит: някъде споменахте за таксита - ако имате бюджет за такси, ползвайте убер, малко е досадно понякога да се намерите, ако gps-а не ви отчете правилно. И е добре да знаете къде отивате, шофьорите разчитат на gps-a основно.
Но хората са приятни, не е като с такси през нощта.

therichbitch
08-07-2015, 22:16
По принцип не се интересувам живо от темата, но ѝ отделихте твърде много коментари, та само отбелязвам, че да тичаш, веднага да вземеш книжка, без да се очертава да имаш кола в близко обозримото бъдеще е доста по- льоляво от това да си вземеш кола. Сульо и пульо с книжка. Може да не ти трябва супер много, но е актив, който може и да ти послужи някога. Да не говорим, че от всяко дърво свирка не става. Както всичко останало, шофирането не е за всички. Половината (да не кажа повечето) от дамите са с рефлекси и мислене (по време на шофиране) на Шрьодингеровата котка, не знам защо се натискат всички шофьори да стават.

А относно съпоставката автобус/кола- не е особено уместна. В автобуса се сгъваш ако си мъж 185см, естествено. Може и да се посвариш в жегите. Частта с обясненията чии крака колко дълги били я пропускам, но в крайна сметка сядаш и те закарва някъде. В колата сядаш и.. се самозакарваш някъде. И ако това някъде е > 600-700км, става доста тегаво за шофьора. По- уморително е и напрежението е по- голямо, отколкото да седиш да дремеш в автобуса.

anonymous708973
08-07-2015, 22:21
По принцип не се интересувам живо от темата, но ѝ отделихте твърде много коментари, та само отбелязвам, че да тичаш, веднага да вземеш книжка, без да се очертава да имаш кола в близко обозримото бъдеще е доста по- льоляво от това да си вземеш кола. Сульо и пульо с книжка. Може да не ти трябва супер много, но е актив, който може и да ти послужи някога. Да не говорим, че от всяко дърво свирка не става. Както всичко останало, шофирането не е за всички. Половината (да не кажа повечето) от дамите са с рефлекси и мислене (по време на шофиране) на Шрьодингеровата котка, не знам защо се натискат всички шофьори да стават. .

Кола без книжка трудно ще вземеш така или иначе.
Да имаш книжка е плюс, в случай, че се наложи да караш някого. Пример: Ся майка ако имаше книжка, можеха да дойдат с колата до Чехия, че е бая път за сам шофьор. Не знам какво визираше под актив, но колата не е такъв, ако си говорим за финансовата дефиниция. Точно "може да не ти трябва супер много, но..." важи за книжката. Ти май за колата говореше. На мен ми се вижда крайна малоумщина да си купувам кола и да запълвам и без това силно ограничените паркоместа пред блока в случай, че "ми потрябва". Ако опирам до "може и да карам, може и да не", мерси, ама такситата в Бг са смешно евтини.
А че шофирането не е за всеки - не е, но трудно ще го разбереш преди да започнеш курсовете.
Нещо забавно: Една от най-интелигентните жени, които познавам, мисля, че кара 3-4 пъти изпита преди да го вземе. Просто не е шофьорка жената, и това е. Инструкторът й все се подигравал, че колата й изгасвала всеки път, когато мине покрай Народната библиотека :D

Номи, каква е идеята на този uber специално в Бг?

LoadRunner
08-07-2015, 22:47
Да не говорим, че от всяко дърво свирка не става. Както всичко останало, шофирането не е за всички.
говори си за своя пол

Половината (да не кажа повечето) от дамите са с рефлекси и мислене (по време на шофиране) на Шрьодингеровата котка, не знам защо се натискат всички шофьори да стават.
а така

Относно въздуха на ауриса, за да ме намрази още почвече ще кажа нещо което се сетих сега, преди няколко дена чаках в колата щото валя и нямаше ко да правя и си разглеждах книжката за техническите прегледи щото само това имаше в жабката и видях че от 2009 до сега тая кола е минала 160 000км значи това прави по 26 000км/г (аз и бащата сме турбо замърсители на въздух) а имай предвид че повечето хора правят трудно и по 10 000км/г и бащата я кара ама не е баш служебна.
Имам и катастрофка в софия, странното е че беше малко преди да направя 2г стаж, значи може и да е вярно това дето го говорят за 2те години стаж.

anonymous708973
08-07-2015, 22:50
Какво говорят за 2-те години стаж?

LoadRunner
08-07-2015, 22:51
притчата е че докато нямаш мин 2г стаж още не можеш да караш безопасно и най-много катастрофи стават преди навършване на втората година

therichbitch
08-07-2015, 23:47
Ей, на зазубрени дефиниции от второкурсници да се наслушаш, че и сигурни. Не, не намеквам за няколкото ни години разлика. Аз също нямам достатъчно практика, за да се изпреча и да кажа: виж, ся, аз това съм го работила n години, нещата стоят така и така. Това, че и ти не можеш да го направиш, не значи да сипваш : в еди- кой си учебник пише това и това. Дефиницията е еди- как си. Нека си говорим, хайде. Баланс на действащо предприятие виждала ли си?
Колата и свързаните с нея парични потоци могат да присъстват в един баланс по бая начини. На прима виста ми идва придобиване чрез финансов лизинг. Актив, пасив, в частност и разходи, и задължения. На много места бърка тая кола според дефиницията. Колата сама по себе си- почти винаги в Дт 206 (активна сметка).
Мисля, че беше пределно ясно изцяло разговорносто звучене на поста ми. Бъдещите икономически ползи могат да са резултат и от продажбата на притежаван автомобил, могат да са под формата на наем от Пешо, който ми дава петдесетачка всеки път, когато се качи и му потрябва, щото "брат, в тия софийски задръствания кола не ми се кара" и аз си ползвам метрото. Ако задълбаем, колата е средството, чрез което ходиш на работа и печелиш пари от дейността си там. (По същия начин, както в едно производствено предприятие ползват транспортните средства, за да транспортират продукцията, която продадена, носи приходи. Причината, поради която са вкл в активните сметки.)
Когато някой вземе, че си помисли, че другите тия учебници не са ги виждали едва ли не, започва да обяснява кое как, започвам задълбочено да се замислям за причините.

П.П. Не бих си позволила да карам някого, ако съм бързАла да взема книжка на 18, обаче понеже нямам собствена кола, не практикувам шофирането достатъчно често и разчитам на уменията си от преди повече от 5 години. Аз хубаво ще го закарам, ама към оня свят. Защото говорим за тая хипотеза, доколкото подразбрах- взимането на кола, книжка от ранна възраст, не за майка ти, която ако имаше книжка и караше, щеше да е карала 20 години вече.

anonymous708973
08-08-2015, 00:00
Мисля, че беше пределно ясно изцяло разговорносто звучене на поста ми.

И моето. И няма нищо общо с университета или учебниците там, именно затова не се съгласявам, че е актив. Счетоводителите да си я пишат където пожелаят. Неслучайно написах финансова, не счетоводна дефиниция. :) Макар че дефиниция не беше точната дума, по-скоро... гледна точка. Моя грешка, затова ще подмина подмятането за зазубрените дефиниции.
За този конфликт говореше Кийосаки, мисля :) - счетоводните "активи" срещу финансовите такива.

Относно карането - дори ако шофьорът е до теб и следи, пак си почива и е добре за него. Особено пък на дълъг път е хубаво да се сменят, а и на магистрала е окей. Поне на мен не ми представлява(ше) проблем. Миналото време е тъжно, ах.

therichbitch
08-08-2015, 00:57
Да, предположих, че си чела от Кийосаки, не исках да го вкл в дискусията, защото аз лично не го възприемам като инстанция, на която да се доверя (сляпо). Не знам, просто нямам доверие мн мн на хора, които пишат по- скоро наръчници. Според мен доста опростява отдавна заложени идеи, които са достатъчно логични и го представя като "разбиване на догмите". Всекиму е ясно, че колата и апаратаментът ти са свързани с разходи и в една точка от времевата ос ти носят негативи, което не са прословутите бъдещи ползи и входящи парични потоци. (Втората ми част btw не беше от счетоводна гл. точка)
Неслучайно при банкови сделки вземания, апартаменти и понякога коли могат да служат като обезпечения. В един бъдещ момент можеш да го продадеш, дадеш под наем и т.н.
Финансите и счетоводството нерядко са свързни за съжаление и макар да имат различно проявление в дефинициите си, начина на представяне, то изхождат от сходни принципи, ако се замислиш.

Да, за карането и аз това казах горе :) Винаги трябва да има няколко човека на дълги разстояния. Затова и "сядаш си в колата и за 2/3/5 часа си там, вместо да се блъскаш с автобуса 4/6/8 часа" е смешно изказване, колкото да убедиш останалите, че колата е първа необходимост.
Всеки се простира според чергата си. За някои само дрехите и храната са необходимост, другото е лукс. За други яхтата е необходимост.

Dagichka
08-08-2015, 07:30
ай, върнахте ме в лекциите по счетоводство с тия изрази :cool:

наспах се прекрасноо, не помня какво сънувах, но ми е спокойно, може би, защото и цикълчо свършва :д вчера като минах покрай работата му.. направо се сковах и само се молех да не го засека, после на народен и кристал също бях на тръни да не го видя, мамка му, не съм го забравила още, че и ми липсва на моменти.. глупачка съм :д

draid
08-08-2015, 08:28
хубав е. идеята не е кой знае колко оригинална, но така или иначе г/д тва се очаква. дава много храна за размисъл заради множеството теми засегнати в него. матю е много добър. на мен ми хареса.

Филма е хубав. Много неща са крадени от Одисеята на Артър Кларк, но все пак си заслужава гледането.

Кола без книжка трудно ще вземеш така или иначе.
Да имаш книжка е плюс, в случай, че се наложи да караш някого. Пример: Ся майка ако имаше книжка, можеха да дойдат с колата до Чехия, че е бая път за сам шофьор. Не знам какво визираше под актив, но колата не е такъв, ако си говорим за финансовата дефиниция. Точно "може да не ти трябва супер много, но..." важи за книжката. Ти май за колата говореше. На мен ми се вижда крайна малоумщина да си купувам кола и да запълвам и без това силно ограничените паркоместа пред блока в случай, че "ми потрябва". Ако опирам до "може и да карам, може и да не", мерси, ама такситата в Бг са смешно евтини.
А че шофирането не е за всеки - не е, но трудно ще го разбереш преди да започнеш курсовете.
Нещо забавно: Една от най-интелигентните жени, които познавам, мисля, че кара 3-4 пъти изпита преди да го вземе. Просто не е шофьорка жената, и това е. Инструкторът й все се подигравал, че колата й изгасвала всеки път, когато мине покрай Народната библиотека :D

В случай, че ти се наложи да караш някого вика. Аз лично на човек който има книжка за да му се наложи да кара веднъж на 2-3г няма да поверя колата и живота си. Това, че има книжка не значи, че може да кара ама изобщо. Пътя до Чехия (Прага) се взема на един дъх в повечето случаи от един шофьор. Обикновено границата на умора е около 900-1200км на веднъж според зависи от шофьора и условията на пътя.

Жените генетично не са предразположени да бъдат добри шофьори, въпреки това има много които карата добре и се оправят без проблем с ежедневното паркиране, придвижване и т.н. Колко от тях имат понятие какво всъщност е колата и каква е магията дето я кара да върви, вече е друг въпрос.

Колата не е актив в повечето случаи, но може и да бъде такъв, точно финансов даже, ама това са други въпроси. Колата ти дава независимост, върши ти работа и не те ограничава по какъвто и да е начин ако може да си позволиш поддръжката.

И моето. И няма нищо общо с университета или учебниците там, именно затова не се съгласявам, че е актив. Счетоводителите да си я пишат където пожелаят. Неслучайно написах финансова, не счетоводна дефиниция. :) Макар че дефиниция не беше точната дума, по-скоро... гледна точка. Моя грешка, затова ще подмина подмятането за зазубрените дефиниции.
За този конфликт говореше Кийосаки, мисля :) - счетоводните "активи" срещу финансовите такива.

Относно карането - дори ако шофьорът е до теб и следи, пак си почива и е добре за него. Особено пък на дълъг път е хубаво да се сменят, а и на магистрала е окей. Поне на мен не ми представлява(ше) проблем. Миналото време е тъжно, ах.

Човека до шофьора може да следи, ама колкото и да следи в една критична ситуация не може да направи кой знае какво. Да не говорим, че по-принцип повечето жени са разсеяни шофьори, какво остава ако опита им се простира до "карах малко през '86.

anonymous708973
08-08-2015, 10:09

Искрено съжалявам. :д

jghgh
08-08-2015, 10:44
ела и си вземьи, ела и си вземьиИиии.

skatew
08-08-2015, 11:11
айдеее към моргата ;Д

therichbitch
08-08-2015, 12:26
и аз се извинявам, още повече, че самата аз не понасям счетоводството :cool:

Пътя до Чехия го взимал на един дъх. Понякога се чудя дали не живееш в паралелна реалност. Чудил ли си се защо на дългите дестинации шофьорите по автобусите, които карат доста повече от теб, са четирима и се сменят помежду си, а после и на някоя спирка се качват още двама? Вероятно не, защото ти не пътуваш с автобуси, а караш кола, която ние още не сме виждали на пазара, пардон. Както винаги, ти си напред и има неща, които знаеш и можеш повече от останалите във форума, освен това си и по- добър в много сфери от хората, които с това се занимават. От такива всезнайковци на думи пишман да стане човек.
Ти просто обясняваш, провокираш, гледайки реакциите на малките, не ти пука особено, затова пишеш фермани с вода от 10 кладенеца..

anonymous708973
08-08-2015, 12:52
Абсолютно. От 10 кладенеца вода ми изкара, една словесна диария изписа, за докаже/избегне какво? Фактът, че не е запознат с междуградските автобуси в България. Понякога ще чудя чете ли или не, харесва си един ред и изписва света по него, а тоя ред дори не е бил част от същността на поста.

Някой път, когато ми остане време, ще си поиграя да изкарам всички цитати от сорта на "Ти на мен за малък бизнес не ми говори", "аз тоя телефон съм го държал", "аз толкова път съм минал". Виждам, че не съм останала само аз с това впечатление. 1185 км път ей така се взима, няма проблем, границата лежала не знам си къде си, неговата, разбира се, е близо до горната граница. Не че нещо, ама тоя път потенциално би го шофирал човек с много повече стаж - и точно от тоя човек никога не съм чула изрази като "границата", щото на границата на умората е карал точно веднъж и по някакъв невероятен късмет не се наложи да го разпознавам в моргата. Неслучайно всички професионални шофьори имат и граница от 8 часа, често системите в колата/тира се изключват, не можеш да я запалиш преди да си направил 4 часа почивка.

Ама тва, разбира се, не е релевантно. Дрейд е далеч по-опитен, как, 1200 км ей ся сяда и ги прави. Ще се вживява в Брус Уилис и ще умира трудно.

jghgh
08-08-2015, 12:55
https://www.youtube.com/watch?v=TNz4K5jsLQw - влюбена съм

мисля, че в този момент, знам какво искам!

golemiq_korab_minava
08-08-2015, 13:00
Терибъл, стига така напада го бе :Д

Аз нямам голямо желание за шофиране, но въпреки това е добра квалификация и си изкарах. Не е задължително да имаш кола. Утре може да ти се наложи да започнеш работа, да ти осигорят служебна кола, да те изпратят за нещо и тнт.
Винаги можеш да позваниш на инструктура и да поискаш няколко допълнителни урока, ако не се чувстваш готов.
30 часа са прекалено малко, да не говорим, че май са нищо.
Не знам за тези 900 км, аз след 1 час шофиране вече рефлекците ми и концентрацията се отмива.

Човека до теб с нищо не може да ти помогне, освен да те събуди, ако заспиш. Той няма спирачка.

anonymous708973
08-08-2015, 13:04
О, недей така. Може да ти помогне, как. Човекът, който стои до неопитен шофьор, винаги оглежда знаци, ситуации, т.н. Аз го правя постоянно - когато ме карат, де, иначе е ясно 8-) Достатъчно е човекът до теб да ти каже просто, за реакцията е ясно, че няма да помогне :)

Помня как на един таксиметров шофьор му отне половин минута да разбере, че карам курсовете, като се обърнах на един знак Стоп да видя дали отляво идва кола.

golemiq_korab_minava
08-08-2015, 13:12
О, недей така. Може да ти помогне, как. Човекът, който стои до неопитен шофьор, винаги оглежда знаци, ситуации, т.н. Аз го правя постоянно - когато ме карат, де, иначе е ясно 8-) Достатъчно е човекът до теб да ти каже просто, за реакцията е ясно, че няма да помогне :)

Помня как на един таксиметров шофьор му отне половин минута да разбере, че карам курсовете, като се обърнах на един знак Стоп да видя дали отляво идва кола.

Ами, да, права си. Наистина 4 очи са по-добре, да ти каже на къде завиеш, да ти извика силно да спреш например и тнт. Просто с такова впечатление съм останал, защото моя инструктор ясно и мълчаливо ми забиваше спирачките. И тук става въпрос за секунди, така че щях да размажа няколко коли, ама както и да е. :д
Важно е да не се изпада в паника.

ДОТА
08-08-2015, 14:06
Човекът, който стои до неопитен шофьор, винаги оглежда знаци, ситуации, т.н. Аз го правя постоянно - когато ме карат, де, иначе е ясно.

Кое е ясно, да не казваш, че иначе си мълчиш ?

ДОТА
08-08-2015, 14:32
hahaha, прекрасен сайт
http://www.downfacebook.com/download-facebook-video-786351288082054.html

Ivaaaaa
08-08-2015, 14:33
цикъл, ден втори.
баси мамата, беееее.
оф.
боли.
:(

NomNomNom
08-08-2015, 14:45
Пинки, в София ако си - има много коли, общо взето го ползвам, защото:
- имам си запаметени адрес на работа, адрес вкъщи, летище, интерпред, мол :д, общо взето всякъде, където трябва да ходя и само кликам на текущата си локация, шофьор отговаря на заявката, идва - ако не се намерим, имаме си мобилните телефони и може да си звъним, или да си пишем смс-и и най-важното - дърпат ти парите от картата, вместо да се бъркаш за пари в кеш всеки път. Илиза ти колкото с такси, макар, че схемата, по която ти смятат сумата е малко по-различна.
Шофьорите са много готини, и можеш да им даваш рейтинг и да пишеш коментари - ако някой нещо се издъни т.е. ще се разбере и ще се вземат мерки.
Не, че имам против таксиметровите шофьори, но веднъж месеца да ме стресира някой, е достатъчно да ми държи влага.

он: имам оферта за работа от барселона и я отказвам, след 24 часа мислене и кошмари; имах интервю вчера сутринта, след 2 часа решиха, че ме искат и тр да дам отговор асап, аз им казах, че в понеделник ще мога.

Отказвам офертата, защото - 1. се опитват да ме юрнат бързо да стане 2. на интервюто само ми задаваха въпроси, и понеже си мислех, че съм фейлнала ( питаха ме много конкретни неща и на някои не можех да отговоря в дълбочина, на някои можех ), после ме изпитваха и на испански :д и ме питаха за колко време ще го науча, казах им 3 месеца, после ме питаха и руски дали говоря, единия интервюиращ беше руснак :д Ениуей, не ми дадоха никаква възможност аз да питам нищо.
А от HR агенцията страшно много ме юркаха да подавам за точно тази компания, било много яко и т.н., ама аз имам само стресови впечатления. Ще е network security + data center позиция, ама никой не ми каза дали ще съм оперейшънс или проекти, нищо не ми казаха :д

работата е там, че имам още една оферта + второ интервю за друга компания ( в сарагоса ), които са ми по-приоритетни, защото в барселонската хората са много навътре в нещата, имат сериозни проекти, ще правя проекти, днес се запознах с вътрешния ми човек там лично :д ( приятел на приятеля ми ), каза, че шефът му бил впечатлен от мен и след 17ти ще отворят позиция. работата ще е готина, също ще имам 2 часа обедна почивка + карта за фитнес ( хората ходели 1 час на фитнес и 1 час на обяд през почивката ) + всеки 2ри петък работя от 8 до 3.
Третото е за сарагоса, там е най-малко сигурна работата, защото нямам вътрешен човек да знам какво мислят за мен, но съм миналата техническото интервю и ще имам 3то през септември, със CIO - Японец :д Тук като цяло искат expertise в network, network security, linux и windows servers (AD и такива неща), ма слава богу искат повече нетуърк, защото някой тр да им движи миграцията. Безплатен обяд, а всеки петък се работи от 8:30 до 3 .
Много се надявам да стане, защото ако не стане, ще трябва да ходя в барселона а ... хем ми се живее в барселона, хем искам да съм с приятеля ми, но второто натежава :д

В понеделник тр да си дам едномесечното предизвестие и .. да стягам багажа.

ДОТА
08-08-2015, 14:46
цикъл, ден втори.
баси мамата, беееее.
оф.
боли.

вчера се оплаква, че не ти идва, днес ревеш, че е дошъл, ебах ви жените

http://matadornetwork.com/pulse/16-differences-normal-friend-bulgarian-friend/

NomNomNom
08-08-2015, 14:53

ахахаха, това е мнооого добро
иначе и аз си помислих така за Ива, гадно е да нямаш цикъл, ама още по-гадно е да имаш и да е гаден ;д

therichbitch
08-08-2015, 14:59
Оня ден бях на откриването на един магазин и раздаваха календарчетра със сладки картинки, та си поисках няколко. Ако нямате, мога да ви услужа.

A normal friend plays sports, a Bulgarian friend insists that dancing at the club is cardio. хаха nice :Д

Ivaaaaa
08-08-2015, 15:13

тихо ти тама.
не е нормално да нямаш цикъл два месеца /приблизително/. да го предизвикаш. и след две седмици /приблизително/ отново да ти се стовари с цялата си груба мощ.
-.-

therichbitch
08-08-2015, 15:52
Естествено, че е нормално, ако го предизвикваш с нещо различно от вечерен молебен. Радвай се, има доста по-тежки случаи- 10 месеца, примерно

sl1nceetoo
08-08-2015, 16:38
Ох, хубаво си е вкъщи.
Вчера на косъм си хванах автобуса, забавиха ме на теорията. И беше претъпкано и стоях на една седалка отзад, която се клатеше и имах чувството, че ще си забия носа в предната седалка всеки момент.
Мамчо днес не се прибра и много ме ядоса. Трябваше уикенда и двете да сме си у дома. :/
Видях си момичетата, разтъжихме се. Довечера и утре сутрин, преди да пътувам, пак ще съм с тях. И идната седмица вече ще ме посетят.
Имам вече и третата книга, нямам търпение да я почна.
Трябва да пия нещо за концентрация, че хич ме няма тия дни.
Направо не знам как ще изкарам още един месец. И не знам кога ще ми кипне, такива неща ще им кажа, че и двамата няма да стъпят в къщата, поне докато аз съм там.
Сестра ми ми се разсърди, каза ми, че съм грозна и след 10 минути ме гушкаше и се радваше, че толкова прилича на мен. :д

Naive
08-08-2015, 17:16
https://www.youtube.com/watch?v=TNz4K5jsLQw - влюбена съм

и аз! <3

LoadRunner
08-08-2015, 18:22
Трябва да пия нещо за концентрация, че хич ме няма тия дни.

ами да, не си качила снимка от плажа още

Ivaaaaa
08-08-2015, 18:38
Естествено, че е нормално, ако го предизвикваш с нещо различно от вечерен молебен. Радвай се, има доста по-тежки случаи- 10 месеца, примерно

предполагам е от това. иначе не е нормално, защото от гледна точна на статистиката ми се случва за пръв път. както и да е. мн внимание обърнахме за ена обикновена кръвчица ;д

draid
08-08-2015, 20:37
и аз се извинявам, още повече, че самата аз не понасям счетоводството :cool:

Пътя до Чехия го взимал на един дъх. Понякога се чудя дали не живееш в паралелна реалност. Чудил ли си се защо на дългите дестинации шофьорите по автобусите, които карат доста повече от теб, са четирима и се сменят помежду си, а после и на някоя спирка се качват още двама? Вероятно не, защото ти не пътуваш с автобуси, а караш кола, която ние още не сме виждали на пазара, пардон. Както винаги, ти си напред и има неща, които знаеш и можеш повече от останалите във форума, освен това си и по- добър в много сфери от хората, които с това се занимават. От такива всезнайковци на думи пишман да стане човек.
Ти просто обясняваш, провокираш, гледайки реакциите на малките, не ти пука особено, затова пишеш фермани с вода от 10 кладенеца..

Хаха, сравнявай ми карането на кола с международен автобусен превоз. Сравнявай ми и отговорността и задълженията които имат шофьорите. Просто смешно сравнение. Шофьорите на автобуси най-малкото са задължени да се сменят, по същата причина поради която има тахометри. Карам обикновена кола, никъде не съм писал че карам свръх кола и т.н. Пътувал съм зад граница достатъчно и съм карал без проблеми по 1000+ км наведнъж. Не е мой проблем, че повечето не знаете от коя страна се намира двигателя. Виж за едно си права, никога не ми е пукало. Интересно ми е да те чуя ти какво си карала и къде, ей така от любопитство.

Абсолютно. От 10 кладенеца вода ми изкара, една словесна диария изписа, за докаже/избегне какво? Фактът, че не е запознат с междуградските автобуси в България. Понякога ще чудя чете ли или не, харесва си един ред и изписва света по него, а тоя ред дори не е бил част от същността на поста.

Някой път, когато ми остане време, ще си поиграя да изкарам всички цитати от сорта на "Ти на мен за малък бизнес не ми говори", "аз тоя телефон съм го държал", "аз толкова път съм минал". Виждам, че не съм останала само аз с това впечатление. 1185 км път ей така се взима, няма проблем, границата лежала не знам си къде си, неговата, разбира се, е близо до горната граница. Не че нещо, ама тоя път потенциално би го шофирал човек с много повече стаж - и точно от тоя човек никога не съм чула изрази като "границата", щото на границата на умората е карал точно веднъж и по някакъв невероятен късмет не се наложи да го разпознавам в моргата. Неслучайно всички професионални шофьори имат и граница от 8 часа, често системите в колата/тира се изключват, не можеш да я запалиш преди да си направил 4 часа почивка.

Ама тва, разбира се, не е релевантно. Дрейд е далеч по-опитен, как, 1200 км ей ся сяда и ги прави. Ще се вживява в Брус Уилис и ще умира трудно.

В интерес на истината, да мога да седна и да ги направя. Правил съм ги не веднъж, както и много хора които шофират редовно и им се налага да пътуват на далеч. Минавал съм и по близо 3000км за две денонощия с кратки почивки. Почивка от 4ч нали не мислиш, че е като вземане на пътя на два дни със спане в хотел ? Изобщо няма да споменавам, това че казах за условията на пътя. Хайде сега ми кажи ти какво си карала ? На тате колата в Пловдив ли ? А забравих, ти имаш афинитет към рейсовият транспорт, само дето не знам кой ревеше как нямало да пътува от Германия до България с рейс, щото със самолет било по-бързо видиш ли. Бизнес викаш а ? Аз на теб лично ти казах преди доста време, че съм обременен с такова нещо на което вие викате бизнес. Разбира се може и да съм те излъгал, мога да лъжа и че имам кола или че съм излизал/карал в чужбинско. А относно събирането, ти по-скоро се притеснявай някой да не събере колко време си прекарала във фитнеса/библиотеката/университета/учене/колко дълги крака имаш и т.н., че като нищо ще излезеш бъдещ Айнщайн в тяло на Монро.

Ще пораснете и вие не се притеснявайте.

Lilanda
08-08-2015, 20:53
Абе някои хора наистина не разбират от дума. Ти му обясняваш едно, той си знае неговото. Че и ми държи сметка. В един момент ще спре да ми пука и ще отпиша някои хора като стой та гледай. Само че ми пука м*ма му стара.

А иначе той ми липсва много. Не той, а предишните ни отношения. Ако ще и всеки ден по 20 часа да съм лепната за него, накрая като се прибера в нас, пак ще ми липсва. И утре няма да го видя, което е още по-кофти...

therichbitch
08-08-2015, 21:01
...
Никъде не съм правила сравнение, просто те попитах дали си се замислял.
Карала съм аз, ти не ми се отваряй!! Даже пра-пра- леля ми познава дъщерята на АлФонсо, тя ѝ обяснявала кое как се кара. Срещнали се в едно заведение в Барселона, правели мега яките гевреци, та ми донесе малко. Бас държа, че даже не си чувал за тоя вид гевречета. Но това е тема на друг разговор. Лелята ми разказа подробно и тънкостите, които разбрах от нея за шофирането на високи скорости, ги няма по тукашните шофьорски курсове, така че знам повече от теб със сигурност. Аз тогава се амбицирах, изкарах книжка и с с ей тази кола (http://www.novobebe.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/1/2/122587_l.jpg) карах чак до Цариград.
Надявам се да съм задоволила любопитството ти аз точно с какво, как и кога съм карала, защото определено има отношение за това дали ти можеш да караш 1000 км или не.
Опазил ме Бог да порасна до твоята зрялост. Мани..

П.П. Това с двигателя беше тъпо подмятане. Ще ме накараш да изровя от 2009-а една върховна глупост, която каза. Не знам какъв вид инженер си, но нерядко го споменаваш. Не помня и баш за какво беше. Помня само, че майка ми се изсмя, като ѝ го прочетох. А тя знае кое от коя страна е още, когато си се родил. Е, освен ако не си на 35. Тогава би било жалко, че спориш и се доказваш тук, пред нас, необразованите девойки.

draid
08-08-2015, 21:22
Нещо много си се объркала, аз пред никого и никога не се доказвам. Майка ти може и да не е знаела кое къде е когато съм се родил, а може и още да не знае. Какъв инженер съм не е от такова значение и с това ама по смъртно не може да ме засегнеш. Аз инженер станах поради съвсем непонятни за никого тук причини, е вярно не съм висял по библиотеките като теб и пантерата, ама съм завършил някак. Намерил съм си някак и работа, работил съм някак, изкарал съм едни пари. Купил съм си някак кола за да минавам по 1000км, че да мога да се похваля във форума. Майка ти сигурно е инженер, какво постижение ! Браво на жената ! Трябва да се посмеем с нея двамата някой ден, на това кое къде седи. И още нещо, дето ей сега се присетих. За да знаеш къде седи двигателя, не ти трябва да си инженер. Иронията не ти се отдава, не я използвай.

NomNomNom
08-08-2015, 21:28
-----
Не съм гледала "под прикритие" ( освен няколко епизода), и сега с приятеля ми го теглим, с английски субтитри ( свършиха ни епизодите от dark matter, salem и orphan black :д )
много ми е интересно как превеждат нещата, а се чудя и на него дали ще му е интересно :д

draid
08-08-2015, 21:29
^ Гледайте Breaking Bad ако не сте.

LoadRunner
08-08-2015, 21:31
П.П. Ще ме накараш да изровя от 2009-а една върховна глупост, която каза. Не знам какъв вид инженер си, но нерядко го споменаваш. Не помня и баш за какво беше. Помня само, че майка ми се изсмя, като ѝ го прочетох.

хахахаххаха
ричбрич ти си била мн жалка бе :д тоя път ме разсмя
как тъй помниш неща от 2009 и как тъй споделяш с майка си кой те нагрубявал във форума хуахуаха
подозирах че си странна ама ми граничиш и с ненормална, на всяка манджа си мерудия и спориш с всеки за всичко и се мислиш за няква компетенция а си доказана куха лейка

NomNomNom
08-08-2015, 21:32
^ той го е гледал, аз не, няма да го измъчвам, ще си го пускам сама

Бтв, какво ще кажете за сериала с Кевин Спейси ( house of cards), заради спейси мислим да го погледнем

LoadRunner
08-08-2015, 21:33
:D
немоа спра да се смея
от 2009 досега са си 6 години майна

draid
08-08-2015, 21:35
^ той го е гледал, аз не, няма да го измъчвам, ще си го пускам сама

Бтв, какво ще кажете за сериала с Кевин Спейси ( house of cards), заради спейси мислим да го погледнем

Жалко, но все пак гледай го и сама (:

LoadRunner
08-08-2015, 21:59
ричбрич сори, стана ми съвестно за тебе ама си пасивно агресивна и никой нищо не може да ти каже без да тръгнеш да се заяждаш и да си развиваш безкрайните теории
ако комбинираш всичко това и с истеричност по-добре вземи мерки докато е време
прави си авто сеанси, примерно медитирай и си казвай Аз не съм раг аз съм телец или нещо друго и брой до 10
би трябвало да помогне

aurissaaaaa
08-08-2015, 22:14

Номи, ей за тук сериалче чувам добри неща (http://www.imdb.com/title/tt2431438/) - виж го ако искаш, аз мисля да си го дръпна.

House of cards иначе не е лошо ама само първия сезон ми хареса, после стана бозавко

therichbitch
08-08-2015, 22:18
За да знаеш къде седи двигателя, не ти трябва да си инженер.
no shit?
Пак преиначаваш думите ми. Просто отбелязах, че не си всезнаещ (да, намери ми, моля кога си казал, че не можеш нещо, всеки коментар ти е свързан с това, че ТИ можеш и обикновено го можеш по- добре от останалите) и ти се случва да говориш неверни неща в сферата си на занимание и при това положение не ти прави чест да осмиваш другите какво знаят и какво не.
Просто човекът, на когото тогава си обяснявал, не е бил наясно.
Бтв бъркаш ме с някого за библиотеките.

Кажете някой с повече от един сезон и да не е от лигавите или чисто криминален.

П.П. Веднъж Пантерата ме пита дали като съм блокирала някого, не ми ставало интересно да цъкам, да видя мненията. Отговорът е не, така че дори само един от горните три коментара след моя да е бълване на лайна по мой адрес, някой се е престарал.

Rakshy
08-08-2015, 22:37
пак спах 3 часа, чувствах се като лайно, едвам съм ял, течности почти не съм пил, заспах за 20 мин в колата, просто защото буквално ми спря тока :Д Цял ден в Павликени се опитвам да не заспя, толкова скучен обект, еби му майката :Д 7 човека бяхме, 4ма цел ден мерят и не могат да го измерят, баааси майгада. Наместиш от едната страна, заковеш го, премериш - изместено, разковеш, премериш, наместиш, мериш пак - криво... Добре че утре съм почивка, че да се наспя. В момента съм на автопилот и ви чета кретениите вместо да си легна.Немам желание за нищо :Д

aurissaaaaa
08-08-2015, 22:55
Ако ти допада sci-fi жанра, Falling skies не е лош, но само първите един-два сезона. След това се изтърква по мое мнение. Смис., има напрежение в началото, осветлението, озвучението и сетовете те държат нащрек, а от трети сезон се превръща в пуцаница. То още от 2-ри ,де, ама още хранех надежди

//бтв що си блокнала номном ? ;/

therichbitch
08-08-2015, 23:23
Хаха, как ще я блокна нея,бе :Д Номито е свестно момиче. За друг говорех, той е разбрал.

Мерси за препоръката :) Заглеждам го тоя сериал и от доста време ми е в watchlist-a, може да го погледна. Не съм върл фен на жанра, но не изключвам да ми стане интересно.

skate
08-08-2015, 23:25
Open your 3rd eye !!!!

https://www.youtube.com/watch?v=lIvhCZam0iY

https://www.youtube.com/watch?v=gm-oehQVBDM

https://www.youtube.com/watch?v=t3NOkLrGF7s

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 06:03
Драйд. За колко време минаваш тези 1000 км по български и немски пътища?

Dagichka
08-09-2015, 08:44
draid поразително звучиш като баща ми :cool: само дето той е 60 годишен и цял живот е работил като шофьор на разни хора и е обикалял по европа карайки

добре ми е, вчера беше хубаво да изляза на въздух с прекрасниците ми, особено се успокоих като разбрах, че и при тях е такова положението :дд и се прибрах сама пеша по тъмното след 10, което за мен си е постижение, принципно бая си ме е шубе особено в квартала ;д

NomNomNom
08-09-2015, 08:47
@auriss-е, дръпнахме го, ще го сложим в queue-то за след месец, като пак имаме reunion :д
Ще пътувам днес, а хич не ми се пътува.

Niakoitam
08-09-2015, 08:52
Егати. Не ми се беше случвало никога да ми потече кръв от носа по този начин, по който ми потече сега и все още май не е спряло. От дупката на носа не излиза и капка. Просто я усещам как ми се стича що годе обилно в гърлото.

Иначе деайд. Ти да не си дошъл на лов за малолетни мацки тук? Леко ми се изхвърляш като чикия на мокър пясък ми се струва. Мани не се излагай така лошо и не лъжи хората, че някой може и да ти вземе насериозно писанията и да отнеме освен своя и нечии чужд живот. Пък и нали не искаш да ни кажеш, че пътуваш с 500км в час примерно. То пътя донякъде не е само магистрали нали се сещаш. Има места дето може да минеш 20 км път по бавно от 100км такъв. Аз навренето, когато ходих с класа си до Кошадасъ в Турция, което е около 1500 км в посока, имаше двама шофьори, които се сменяха на определено време. Докато единия караше, другия спеше и обратно. Освен това имаше и спиране за почивки за чакане на други пътници, за тоалетна и храна и малко поразтъпчване наоколо както и една по-голяма почивка за превозване с ферибот, когато шофьорите си бяха просто част от пътниците. Какви са тези приказки от 1001 нощ дето ги вадиш не те знам...

Иначе смятам, че е леко неуместно и изказването от типа. Не хооди с кола, а с рейс/влал, защото едикакво си. Всеки сам си решава какво иска и за какво му достигат възможностите без да се обяснява на когото и да било.
А колата наистина е необходимост и може да ти спести доста главоболия. Но при липсата на средства се превръща и в лукс.

Например никох от моето семейство до преди няколко години не е имал кола. Сега баща ми си взе моторче, но до преди това единствения ни транспорт са били велосипеди.
О
Преди няколко години брат ми започна да напъва за кола. Баща ми тогава беше доста напротив, защото това е свързано с доста разходи, а и други причини. А брат ми даже още студентваше. В крайна сметка си взе. Тази кола ни е от доста голяма полза на цялото семейство въпреки дори ори факта, че я кара само брат ми. Може да се наканиш да отидеш някъде по надалеч и да тръгнеш дори веднага. Комби е и бая е прекара за тези години. Само за много големи работи трябва да се турси превоз. Караме си цимент за отливките, който щеше да ни ожъмби от пари за превоз, пазаруваме храна за по цяла седмица без да ни притеснява обема и тежестта у, баща ми не прави по 100 курса с колелото, когато имаме картофи в селото. Не се моли на почти никой, когато има големи неща за превоз и т.н. и т.н. Абе както се казва направо се преродихме покрай нея. А не да караме примерно храна за животните на по няколко курса с бутаща се количка.
А разходите около нея..., е тук вече идва и лукса. Стабилно количество кешовица 7 за нея. За гориво, той я преправи на газ, и за подръжка. Колкото повече, толкова повече. Удобството е пари и все пак в този материален свят нищо не е безплатно. :) Така че е страшна необходимост , но и определен лук. Още повече зависи дали си решил да я ползваш за за работа или за гъзарлък. Дали мислиш сам да плащаш всички разходи по нея или просто да цоцаш богатите мама и тате, които могат да си го позволят и не пропускат възможност за да те изглезят. :)

draid
08-09-2015, 08:59
no shit?
Пак преиначаваш думите ми. Просто отбелязах, че не си всезнаещ (да, намери ми, моля кога си казал, че не можеш нещо, всеки коментар ти е свързан с това, че ТИ можеш и обикновено го можеш по- добре от останалите) и ти се случва да говориш неверни неща в сферата си на занимание и при това положение не ти прави чест да осмиваш другите какво знаят и какво не.
Просто човекът, на когото тогава си обяснявал, не е бил наясно.
Бтв бъркаш ме с някого за библиотеките.

П.П. Веднъж Пантерата ме пита дали като съм блокирала някого, не ми ставало интересно да цъкам, да видя мненията. Отговорът е не, така че дори само един от горните три коментара след моя да е бълване на лайна по мой адрес, някой се е престарал.

Хаха. Не мога да правя челна стойка. Химията не ми е сила, ама за сметка на това мога да мисля. А това последното трябваше да бъде някакъв вид заплаха за блокиране ли ? Нещо май много си объркала човека.

Драйд. За колко време минаваш тези 1000 км по български и немски пътища?

Зависи, по българските пътища трябва да пообикаляш за да направиш 1000км. София-Бургас е кажи речи 400км, прави се за около 3-4 часа в зависимост от карането и почиването. София-Любляна съм правил точно 1000км за 16ч като в това време влизат границите и почивките. София - Прага съм правил за около 19ч. София-Хамбург се прави за два дни с преспиване 4-5ч, но са близо 2000км. София-Бреда се прави за два дни отново. София - Мармарис за около 19-20ч с включен ферибот. Немците последно време бяха решили, че ще си копаят хитлеровите магистрали и имаше доста ремонти което прецакваше доста нещата с пътуването, но може вече да са ги позавършили. Последните 6м не съм ходил натам. Това е при идеални пътни условия. Ако сложиш задръствания, дъждове, магли и т.н. времето драстично расте, умората също. Ако караш по второстепенни пътища също. Зависи и в каква кола си се качил да ги караш тия километри. В малка кола ще се изкривиш още след 400-500. С комфортна кола може и 800 да не ги усетиш.

jghgh
08-09-2015, 09:13
fill your cups

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 09:37
София-Любляна съм правил точно 1000км за 16ч като в това време влизат границите и почивките. София - Прага съм правил за около 19ч. .
Тези 19 часа , това са почти едно денонощие, с какви почивки са правени? Ние на дълги растояния винаги сме почивали, поне след 3-4 часа път. С Автобус от Варна - Будапеща пък ни излезе цяло денонощие, като почти нямаше почивки. Не знам колко години трябва да шофира някой, че да изминава тези растояния от раз.

draid
08-09-2015, 09:41
Като се шофира се почива като усетиш умора. За мен няма нормирано време за почивки. Мога да спра веднъж на 3ч, мога и 2 пъти за час. Почивките обикновено около 15тина минути средно. Зависи дали и колата има темпомат или не. Ако няма след определен брой км крака на газта започва да ти се схваща, което налага по-често спиране. Тя почивката като цяло си е за шофьора. Ако пътната обстановка е кофти, може след 800км да се скапеш тотално от умора, вечер също се кара кофти при движение, особено в страни с кофти пътища като Сърбия. Там големи ядове съм брал. Ако говорим за нещо от порядъка на 1500км, отиваш или с преспиване някъде и си разделяш пътя по равно или преспиваш в колата за 4-5ч и продължаваш. Последно така пътувах от Щутгард до София с преспиване в колата около 5ч, че трябваше да стигна в София в определено време.

anonymous708973
08-09-2015, 10:16
Ти къде го чукаш, то къде се пука...

Денят започва лежерно, но ще се учи днес, няма как. Излизахме вчера с една суперготина двойка, супермн си паснахме. На същия акъл са тотално, още като я видях девойката с токчетата ми стана ясно, че сме една порода 8-) обаче ме разбиха в тоя бар - човек се разтанцува по-стабилно и сервитьорката идва да пита дали си на наркотици/дали приятелят ти е Еразъм/дали имаш нужда от помощ, защото "те внимавали за момичетата" :Д

pandabear
08-09-2015, 11:22
ей такова ми е https://www.youtube.com/watch?v=wXhMqDotfLk
+ не успях да се наспя и ми е криво
и съм гладна и ми е топло

draid
08-09-2015, 11:22
Нещо много интересно което има отношение към пътуването. 500км за 21ч с колело. http://vbox7.com/play:3a7a237cca

babity
08-09-2015, 11:45
Да направиш бърза реакция на свръхчувствителност от прах за пране/чаршаф/нещо такова докато преспиваш някъде.... И тва ако не е знак от съдбата, че трябва да внимавам със своеволията. :-D
Чувствам се малко отпаднала, но се радвам, че предиобед си свърших задълженията. Сега се чудя дали да не поспя малко.
Хем искам да пъхна нещата в някаква рамка да знам какво аджеба става, хем е толкова блажено да се наслаждавам просто на момента. Май ще е по-добре да не си създавам очаквания.

ДОТА
08-09-2015, 11:52
BitHQ's Wall of Shame
http://www.bithq.org/wall-of-shame.php

хахаха, някои се взимат много насериозно

NomNomNom
08-09-2015, 12:09
BitHQ's Wall of Shame
http://www.bithq.org/wall-of-shame.php

хахаха, някои се взимат много насериозно

хахах лол, а това bitHQ какво е, някакъв затворен тракер?

ДОТА
08-09-2015, 12:14
Дам, то само в тракерите чийта се води едва ли не за престъпление, но тая тяхна стена на срама е връх в простотията.

golemiq_korab_minava
08-09-2015, 12:19
Нещо много интересно което има отношение към пътуването. 500км за 21ч с колело. http://vbox7.com/play:3a7a237cca

Различно е. С колелото можеш да паднеш, но с кошата грешки не се допускат.

therichbitch
08-09-2015, 13:02
Не, Дрейд, не си ме разбрал. Както и да е.
София- Хамбург съм виждала да се взима за 33 часа, като добавим почивката от 4-5 часа, са по- малко от 2 денонощия. Нямм намерение повече да цепим километража, но със сигурност умората си е казала думата при теб, защото си бил един.
От колко години караш? Кога започна да си позволяваш такива дълги разстояния? Питам абсолютно информативно.
Жив и здрав и другия път да стигнеш, просто не го изкарвай като фасулска работа, поизсили се малко :)

он: Толкова ми е хубаво днес, не ми е топло, ще ходим на италиански ресторат, а преди това се чудя какво да свърша. Неделя е, а исках да отметна някои неща от подаръка.

tori
08-09-2015, 16:52
БъХъ, брат. И че аверката си тръгна, и че тоя ми е бесен за не знам и аз кво, и че нашите не са звъннали тая вечер, и че бабата е сърдита, и че утре съм на работа, и че шибания ми шеф пак ме навика. И най-вече БъХъ, че имам още един шибан леген за пране, а аз пия бира - така или иначе нямам място да простирам повече парцали, а и не бих си причинила тва още веднъж днес, защото пръста ми е разранен. И БъХъ за шибаната кола. Просто БъХъ и бира.

aurissaaaaa
08-09-2015, 16:55
@auriss-е, дръпнахме го, ще го сложим в queue-то за след месец, като пак имаме reunion :д
Ще пътувам днес, а хич не ми се пътува.

зааааеби ти, т'ва Sense8 е просто ... нямам думи. Абсолютно нищо против нямам различните хора, ама да ти навират насила в гърлото 2 чукащи се лесбийки, едната от които негърка, а другата няква блондинка, просто ми идва навъртре.

Няма една 'двойка', която да не е смесена в този сериал.
Поне 20 от 60-те минути прекарах в гледане на гейове и лесбийки, които се натискат.

.......буквално имам чувството, че някой им плаща на тия мухльовци от нетфликс да правят 'мултикултурни' продукции. То не бяха араби, негри, индийци ...

Баси, остарявам. Ама ако имам деца ще ги гледам на някоя друга планета. Т'ва е просто крайно. Дръпни си филма и гледай 2-3 епизода колкото да се стреснеш. 'Щото е стряскащо.

paradosou
08-09-2015, 16:59
Teenproblem пак има проблем с постването на мнения, даже в момента си правя експеримент 8-). Мега дразнещо е, особено когато последните дни не са ти спокойни по подразбиране.

TIFOSO
08-09-2015, 17:03
слушахте ли роби?

draid
08-09-2015, 17:10
Не, Дрейд, не си ме разбрал. Както и да е.
София- Хамбург съм виждала да се взима за 33 часа, като добавим почивката от 4-5 часа, са по- малко от 2 денонощия. Нямм намерение повече да цепим километража, но със сигурност умората си е казала думата при теб, защото си бил един.
От колко години караш? Кога започна да си позволяваш такива дълги разстояния? Питам абсолютно информативно.
Жив и здрав и другия път да стигнеш, просто не го изкарвай като фасулска работа, поизсили се малко :)

он: Толкова ми е хубаво днес, не ми е топло, ще ходим на италиански ресторат, а преди това се чудя какво да свърша. Неделя е, а исках да отметна някои неща от подаръка.

От доста години. Не съм слизал от колата още от както взех книжка на 18, като тъй като съм роден зимата кажи речи, карането от тогава ми беше предимно вечер и в зимни условия. Първоначално карах с придружител (баща ми най-често) който ме и научи да карам. За първи път излязох на такива разстояния на 20 или 21 не съм сигурен, спомням си, че бащата тогава ми гласува доверие и дори ми даде кола, тъй като тогава не разполагах със собствена, макар реално да имах кола която само аз карах. Едно от най-тежките придвижвания ми е било Кил-Щутгард което е около 800км, но пътя беше отвратителен, не спря да вали и и попадах в няколко задръствания. Както казах, тия километри не са проблем в зависимост от пътната обстановка. Минават се от сам шофьор, ако е опитен особено, та в тоя ред на мисли не съм се изсилил. Най-дългото разстояние което съм вземал шофирайки сам е около 3 000км.

Lilanda
08-09-2015, 17:11
Teenproblem пак има проблем с постването на мнения, даже в момента си правя експеримент 8-). Мега дразнещо е, особено когато последните дни не са ти спокойни по подразбиране.

Ахаххахахахаххахахахха

https://www.youtube.com/watch?v=a9sFd3Ennhs YOU'LL NEEEEEEEEEEEVER WALK ALOOOOOOOOOOOOOOONE

Няма по-яко нещо, ей! Животът е прекрасен. :Д

Rakshy
08-09-2015, 17:30
гадно ми е :(

Mary_Jane_69
08-09-2015, 17:48
слушахте ли роби?

Запушвам им устата, за да не говорят.

skate
08-09-2015, 17:50
nqkoi zn li dali prodavat nqkude takova ne6to
http://9gag.com/gag/am8vMMj

SHPAIdURmeN
08-09-2015, 17:56
Хора в София съм и ми е скучно, предложения :D ?

skate
08-09-2015, 18:01
da ti imam problema

SHPAIdURmeN
08-09-2015, 18:02
Къв е твоя ?

Mary_Jane_69
08-09-2015, 18:03
nqkoi zn li dali prodavat nqkude takova ne6to
http://9gag.com/gag/am8vMMj

пиши в гугъл glowing lamp и там другото от заглавието толкова ли е трудно

LoadRunner
08-09-2015, 18:09
Хора в София съм и ми е скучно, предложения :D ?

това е за темата с бързи отговори на вс въпроси
пантерата ще ти каже какво трябва да правиш
а ричбрич ще ти каже какво да не правиш и си уреден

skatew
08-09-2015, 18:15
сам ли си брат ай кажи кво те прихвана, че така стана сам в софето си остана

SHPAIdURmeN
08-09-2015, 18:29
сам ли си брат ай кажи кво те прихвана, че така стана сам в софето си остана
Ами всички фр-та литнаха на някъде. :D

Corb1225
08-09-2015, 19:09
Много мразя да ми задават въпроси настойчиво, докато се храня и съм с пълна уста. И да се започне с: "А? Кажи. Кажи де!". Ей, направо полудявам и ми иде да си изплюя храната, и да се разкрещя.

Mary_Jane_69
08-09-2015, 19:27
Скучно ми е

skatew
08-09-2015, 19:27
и на мен ела да се любим

Deadlock
08-09-2015, 19:38
втора вечер поред ям нутела с лъжицата. това ще да е някое изядено чувство ^^

Mary_Jane_69
08-09-2015, 19:56
и на мен ела да се любим

не ми се струваш достатъчно подобен на мен

jghgh
08-09-2015, 20:30

да, ама без "^^" 8-)

иначе, настоящото ми настроение е, че не вярвам в "недоразбирането", в "различната" комуникация и в това как хората имали безкрааайно различни възприятия за нещата...
ако някой, някога, някак-си, има добри намерения към теб, искрени и от сърце, ще го усетиш, колкото и да сте различни.
всичко друго е просто залъгване и търсене на нещо, което го няма, търсене на нещо, за което да се хванеш.

нали..
това е просто извод.

не говоря от личен опит 8-)

опитвам се да си напомням и това:
https://www.youtube.com/watch?v=zn1AEdO6pWk

sl1nceetoo
08-09-2015, 20:39
Още не съм отишла, а вече се чувствам уморена и потисната.
Но пък тази вечер ядох пица и пих бира в нейната компания. Зареди ме положително за предстоящата седмица. Много ми липсваше.
Пък цял месец... не знам как ще мине. Ама аз трябва да спра да се впрягам. Много навътре ги взех нещата това лято.
И дано да се видим, много ми е любопитно, човърка ме отвътре :д

weheartiit
08-09-2015, 20:56
Много неорганизирана работа.Дано се съберем всички накрая и да е готино.

pac0line
08-09-2015, 20:56
Южно Черноморие <3

https://www.youtube.com/watch?v=_lrVymj9xHY

#Дубиоза, Каваци, Созопол, автостоп, живот, безгрижие <3

Ivaaaaa
08-09-2015, 21:10
болят ме очите от четене, но е толкова трудно да се откъсна ^_^
отново ме налазиха кофти мисли. некрофобия. опитвам се да се разсея, но в ей такива самотни часове става почти невъзможно. и после що съм такава... това разбива всичките ми морални устои, които станаха толкова паянтови, че се страхувам колко непоправимо мога да се 'нараня', когато падна.

...

шибан живот.

babity
08-10-2015, 07:14
Тая алергия ще ме умори. Почвам да друсам яко довечера, барем се поуспокоя малко. Искам някъв фън като хората...

skatew
08-10-2015, 07:39
вчера бахти вечерта :Д и накрая отидох с 1 приятел в някво казино аз загубих 3тите 5 лева, които съм губил за 3те ми ходения на казино, а той излезе с 200 напред и сигурно 2 часа седяхме вътре :Д и съм тоолкова сигурен, че тъз как се вика крупие ли кво там вас хиттинг он ме, постоянно идваше да ми говори неща и само така ме поглеждаше и се усмихваше, че и 2 бири ме черпи, а аз спрях да играя след първите 10 минути и само гледах :Д хубаво беше

anonymous708973
08-10-2015, 10:17
Ах, чета си репорта на наталната карта в cafeastrology и кимам на всеки ред. Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли.
Отивам да си преследвам целите, че хич не са толкова дългосрочни. :X

Едит:
Moon in Aries men and women are prone to have plenty of crushes and other short-lived yet intense desires. "Needs" and "wants" are indistinguishable to Lunar Ariens at any given time. In their minds, what they want is so powerful that it becomes an absolute need. In young adulthood, they can be dangerous with a credit card. Whoever offered the advice to freeze your credit card in a container of water, and then let the block of ice thaw before using the card, unwittingly had people with Moon in Aries in mind.

Плача 8-)

skatew
08-10-2015, 10:28
^ ха, аз си мислех, че ти си Овен; то заради луната било :Д
Един приятел Скорпион с луна Овен, крайно е

NomNomNom
08-10-2015, 10:29
Винаги ми е трудно да напусна работа :/ Направо нз какво да кажа, макар, че е ясно, че просто искам да живея другаде и да не пътувам на всеки две седмици. А и шефката май ме усети, защото цяла сутрин съм вяла ( освен, за дето не съм се наспала).
А плановете са ми пълна каша, нищо не е ясно и нищо няма да е ясно минимум до първата седмица на септември.
Имам чувството, че съм сама срещу всичко, вкл. и с/у него, защото от моите планове ( и плановете на бъдещите ми работодатели, които не е ясно все още кои ще са ) зависят неговите.

Fisherman
08-10-2015, 10:31

Нутелата e е близо 60% чиста захар,едва ли има нещо по-вредно

празни калории

NomNomNom
08-10-2015, 10:34
Ах, чета си репорта на наталната карта в cafeastrology и кимам на всеки ред. Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли.
Отивам да си преследвам целите, че хич не са толкова дългосрочни. :X

Едит:
Moon in Aries men and women are prone to have plenty of crushes and other short-lived yet intense desires. "Needs" and "wants" are indistinguishable to Lunar Ariens at any given time. In their minds, what they want is so powerful that it becomes an absolute need. In young adulthood, they can be dangerous with a credit card. Whoever offered the advice to freeze your credit card in a container of water, and then let the block of ice thaw before using the card, unwittingly had people with Moon in Aries in mind.

Плача 8-)

Нямам овен никъде мисля, обаче това важи и за мен :д

Кде ги правите тези хороскопи :д, дай линк

едит: просто искам всичко, веднага, или от време на време, когато поискам, кредитната карта издъхваше в мола и в края на месеца ми ставаше лошо, като трябваше да я погасявам ( вече не я използвам, защото така и не разбрах смисъла да ползвам кредитна карта, като имам разплащателна сметка :д )
а като искам нещо от някого, човека може да се побърка, не спирам докато не получа, и пробвам хиляда начина, ако трябва :д

skatew
08-10-2015, 10:49
astro.com

anonymous708973
08-10-2015, 11:14
^ ха, аз си мислех, че ти си Овен; то заради луната било :Д
Един приятел Скорпион с луна Овен, крайно е

Eбаваш ли се, то на челото ми го пише :д
Ама нямам много друг огън бтв, но явно това стига. Асцедентът ми е риби.

Моят е много скептичен към цялата история, та реших да му представя моята скромна особа като доказателство. Да ти кажа ли колко бързо до убедих? :D

И него са го уловили - страстна, но стабилна натура; постоянната нужда от движение в чисто физически аспект - тва е човек, който както учи, става и почва да прави я набирания, я лицеви 8-), същността на учител, водач; привърженик на силно семейната атмосфера, венерата във везни, следователно грижовността и угаждането; усет към детайла; търпението като главна черта; яснота и стабилност на принципите; дълги, сериозни връзки с хората като цяло; семейството като огромна ценност; привличането към хора, които имат нужда от помощ. Подозирам, че заради марса в близнаци си пасваме толкова страхотно (дава ми движението, промяната, дебатите, умението да борави с думи). Или заради това колко се дразни на пасивни хора, на които им липсва енергия и живот. Или заради Плутон в скорпион при мен, хехе.
Но не разбирам много и само си налучквам, де. Звучи логично обаче, нали?

Изхилих се с глас на частта как със сигурност щял да се ожени за чужденец или да живее в чужбина 8-) Не знам за него, ама аз скоро ще си имам гадже германец 8-)
Някои от нещата от луна в стрелец грам не се вписват - тези, които показват склонност към прекомерен риск, обаче пък се уравновесяват с други неща от картата и излиза, че рискът е добре обмислен и преценен.
Сега ми е много интересна една приятелка, понеже е овен, познавам и двама други овни, опитът ми с тримата е КОРЕННО различен, интересно ми е какво толкова се различава в картата. На единия, за съжаление, няма как да му взема нужните данни :S
Друго интересно - приятелят ми е с асцедент дева, майка също доколкото си спомням, на 90% съм сигурна. Интересно е как архетипът има различно проявление при двамата.

Сори, че те наспамих, сигурно не те вълнува особено, ама аз се въодушевих и исках да споделя^^

НОМИ, при мен сайтът е astro.cafeastrology.сom
Гледай vansastrology, може би я помниш от форума. В такава хипноза/нирвана ме вкарва това момиче, не е истина, толкова ме кефи, от няколко дена просто си я пускам да я слушам докато правя нещо.

skatew
08-10-2015, 11:27
Плутона и другите бавни планети гледай в кой дом са, не толкова знака, той влияе на цялото поколение

дай ако искаш някоя карта да гледам, нямам си работа в момента

Dagichka
08-10-2015, 11:34
блаб беше дала линкове с хороскопи, редовно четях един, бяха едни чаршафи дълги за всеки месец и много ми познаваха, ама загубих линка :/ някой ако помни да свирка

грр, не знам колко е нормално 4 месеца след травмата още да ме боли като ходя, а уж не беше нищо сериозно.. за пръв път си изтеглих от банкомат мои си парички (стипендията) и ми беше голям кеф :cool: но сигурно никога няма да стана пълно еко-веган човече, тия сурови барчета и комбучи мамбучи имат отвратителен вкус :с ии да, като цял днес ми е добре

anonymous708973
08-10-2015, 11:37
Плутона и другите бавни планети гледай в кой дом са, не толкова знака, той влияе на цялото поколение

дай ако искаш някоя карта да гледам, нямам си работа в момента

имаш лично :))

jghgh
08-10-2015, 13:03
блаб беше дала линкове с хороскопи, редовно четях един, бяха едни чаршафи дълги за всеки месец и много ми познаваха, ама загубих линка :/ някой ако помни да свирка

astrologyzone?

vanstrology ако може още по-бавни да си прави хороскопите/клиповете и още по-дълги, цена няма да има *sarcasm*

skatew
08-10-2015, 13:07
^ да и мен ме напряга да я гледам; и през 5 изречения казва още 10 за себе си :Д не ми харесва комбинацията риби/овен при нея, превзета ми идва :Д Ако я гледате нея ви препоръчвам да гледате още 5 човека, за да добиете реална представа за знака/планетата, която описва; само на нея не разчитайте

Мила, тук правя аз частни четения на карти, ако искаш се включвай :Д Пинкпантер е на АстРола

jghgh
08-10-2015, 13:09
мързи ме, иначе имам на изчакване няколко карти и то даже на форумци, ама просто все не ми идва музата да ги отворя и да чета и да им напиша по някое др съобщение.
те си знаят 8-)

а и аз каквото и да е, не съм много сериозна с астрологията.
изглежда напредвам с астрологията само дотоколкова, доколкото като си харесам някой нов 'убавец и просто му изръчквам картата из основи 8-)
за тия месеци дето се занимавам не знам колко съм дийп..

въпреки че мисля че ги чаткам някои работи

skatew
08-10-2015, 13:10
ти пък , как може да използваш астрологията за такива глупости, я се стЕгай :Д

jghgh
08-10-2015, 13:11
ask me pluto questions 8-)

в замяна ще се радвам да науча за луна в козирог (блякс), но в точен съвп. с Нептун и Уран.. дали ще е романтичен?
the rest of the chart is all water

jghgh
08-10-2015, 13:11
i'm desperate chick 8-)

skatew
08-10-2015, 13:15
интересна е таз позиция на луната.. може да е романтичен, но трябва да се предразположи. мноого силна интуитивност, ма такава гениална, новаторска енергия; интензивна емоционалност, невъзможност да я канализира

therichbitch
08-10-2015, 13:23
Тая с канала е Шизо, нали?
Прави се по тия видеа,във форума беше доста агресивна.
Двете с Кощрамба бяха прекалено добър тандем

jghgh
08-10-2015, 13:27
дам, същата
превзета ми е и на мен.

айнщайн е казал, че ако не можеш да обясниш нещо като на 6-годишен, значи не го разбираш.
сори, ама по 50мин за знак да ми обяснява. SORRY, BITCH
не съм чак такъв нарцис, не мога да издържа да слушам 50 мин за знака си.
8-)

скатев, интересувам се и от предиктивна работа ама нз откъде да започна......
ведическата тотално ме отказва от себе си

anonymous708973
08-10-2015, 13:30
Тая с канала е Шизо, нали?
Прави се по тия видеа,във форума беше доста агресивна.
Двете с Кощрамба бяха прекалено добър тандем

Има луна в овен също като мен 8-) казано на български: първичната й реакция е избухване, яркост, после рибите й се обаждат и става тиха, спокойна и лигавка :д
Това обяснява много неща.

А Кощрамба беше мазало, самодоволна мръхла. И все пак ми се струва твърде самоуверено да се говори със сигурност.
На мен много ми допада Шизо, суперзареждаща ми е, от онази тиха, спокойна енергия, до която достигам веднъж годишно колкото да не превъртя :lol:
Тези, които ти ми ги даде, са ми малко... Нели супердобре ги описа, думата е стерилни. Някак имам друга представа за астрология аз :)
Бтв, колко е столкърско да попиташ някого: "абе, извинявай, ама кога точно си роден, че искам да ти изуча картата да видя дали си любовта на живота ми" :lol:

Dagichka
08-10-2015, 13:32
даа, това е сайтът, мерсаж <3

jghgh
08-10-2015, 13:34
Тези, които ти ми ги даде, са ми малко... Нели супердобре ги описа, думата е стерилни. Някак имам друга представа за астрология аз :)
Бтв, колко е столкърско да попиташ някого: "абе, извинявай, ама кога точно си роден, че искам да ти изуча картата да видя дали си любовта на живота ми" :lol:

аз съм ти дала сигурно астролози, които се занимават с хороскопи. т.е. какво ще ти се случи

alyssa sharpe, даже една Лада Дунчева, за мен е 100 пъти по-добра от Шизо и хич не са 'стерилни' и двете.
имаш право на лош вкус, де ;Р

тва със столкването не ти се получи :)
има начини да се научи без да си fuckin' creeper

jghgh
08-10-2015, 13:38
всеки път като се опитам да те харесам правиш неприятен коментар

мисля че имаш самочувствие без покритие

skatew
08-10-2015, 13:40
стига с ваще зодии шаманисти такива

anonymous708973
08-10-2015, 13:40
Аз пък мисля, че скачаш като ухапана, щото те боднах - без да искам - по болното място.
Може и да е моя грешката, ебавах се напълно, защото самата аз се чудя как да поискам на не толкова познати хора данните, за да се уча да чета карти.

Не се чувствай длъжна да се опитваш да ме харесваш.
А за самочувствието - щото не си ми виждала картата :) Но пък идея си нямам откъде го измисли по повод на този пост, предвид, че казах, че НА МЕН са ми стерилни и НА МЕН Шизо ми харесва; и че АЗ имам друга представа.

jghgh
08-10-2015, 13:41
не се чувствам длъжна, в природата ми е да намирам позитивното у хората:)

винаги можеш да казваш, че се интересуваш от астрология и хората сами ще ти дават данните си.

anonymous708973
08-10-2015, 13:47
Лада Дунчева има цели плейлисти за зодия, които сумарно правят доста повече от 50 минути, впрочем. Е, да, наистина покрива доста аспекти, докато Шизо го кара на вдъхновение, но си е до лично усещане.

Аз не мога да изтрая този акцент.

Naive
08-10-2015, 13:50
Да, аз затова ги нарекох "стерилни", не могат да ми задържат вниманието и да ги гледам с часове. Обаче ей сега докато столквах Блаб, за да й чета постовете, свързани с астрология (:Д) попаднах на Alyssa Sharpe и да <3. :Д
Иначе мен Шизо ме успокоява и това, че видеата й са дълги ме кефи, въпреки че понякога общо взето върти едно и също, но някак гласа й ми действа успокояващо и сякаш затова я гледах толкова. Не разбирам от астрология и не знам дали е добра в това, но й изгледах всичко и изгубих интерес вече, разбира се. :Д
Иначе напоследък ми стана доста интересно да чета собствената си карта, ама нещо го правя много хаотично май и повърхностно, обяснимо защо, де. :Д На една приятелка майка й се занимава с това и преди доста време ми беше чела картата и дори каза някакви неща за баща ми, което ми изглежда някакво по-дийп.
Сигурно звуча като пълен лаик, за което се извинявам, но то е, защото съм. :Д

Naive
08-10-2015, 13:57
О, и тази Лада е готина. А за акцента... ми български акцент, свикнала съм да го слушам, какво да се прави. :Д

Corb1225
08-10-2015, 14:05
Реакцията ми, като видях какво се е случвало в тая тема в последната страница и половина:

http://memeorama.com/wp-content/uploads/2014/06/i-literally-cant-even.gif

Колко много индоктринирани хора ;д. И после ще ми разправят, че било станало модерно да се плюе астрологията. Нищо такова не виждам (а трябва).

skate
08-10-2015, 14:10
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/17/26/dc/1726dc620b56f92a9a845007397ecb6e.jpg

Naive
08-10-2015, 14:13
Аз мисля, че е по скоро тенденцията е обратна - хората все повече залитат към нея. Разбира се, винаги има хора, които ще я отричат и заклеймяват. Аз примерно съм нещо между двете - мега резервирана съм и никога не бих си позволила с категоричност да кажа, че заради позицията на х планета нещо се случва, нито пък бих тръгнала да си проучвам картите на любовите ми/приятелите, за да видя дали стават или не, но от друга страна съм изключително любопитна и любознателна и ми е някакво интересно да чета/слушам неща, свързани с моята натална карта, но не ги приемам за чиста монета. :Д

Ivaaaaa
08-10-2015, 14:32
от няколко часа чета и слушам разни неща за астрологията и започнах са виждам логика О: има интересни съждения, които ме карат да се замисля. не, може би не логика е точната дума, но да кажем, че е на едно стъпало под целта. може би, ако батко достоевски не ме чакаше, щях да прочета някоя книжка по темата.
стана ми интересно и започнах да тълкувам собствената си карта и лицевите ми мускули изразяваха: ' :shock: '
не съм най-типичният прототип на зодията си - не съм социална, добронамерена /ъъх, не съм и лоша, мисля/, подредена. другите неща май са ок. та, исках да кажа, че за сметка на това, чарта ме визуализира напълно. най съм заинтригувана от 12-ти дом, който започна да се проявява в мрачната ми същност :< или по-точно ще е може би да кажа, че мрачната ми същност започна да се проявява.

Corb1225
08-10-2015, 14:40
Аз примерно съм нещо между двете - мега резервирана съм и никога не бих си позволила с категоричност да кажа, че заради позицията на х планета нещо се случва, нито пък бих тръгнала да си проучвам картите на любовите ми/приятелите, за да видя дали стават или не, но от друга страна съм изключително любопитна и любознателна и ми е някакво интересно да чета/слушам неща, свързани с моята натална карта, но не ги приемам за чиста монета. :Д
Това ми хареса. И въобще не си между двете ;д, просто си любопитна, което е нормално.

...
Wishful thinking, Forer effect, cherry picking, confirmation bias. Choose one and you got it ;д.

anonymous708973
08-10-2015, 14:55
от няколко часа чета и слушам разни неща за астрологията и започнах са виждам логика О: има интересни съждения, които ме карат да се замисля. не, може би не логика е точната дума, но да кажем, че е на едно стъпало под целта. може би, ако батко достоевски не ме чакаше, щях да прочета някоя книжка по темата.
стана ми интересно и започнах да тълкувам собствената си карта и лицевите ми мускули изразяваха: ' :shock: '

Абсолютно!
Току що обяснявах на приятеля ми как и двамата с майка имат асцендент дева и как се проявява при двамата. От известно време е почнал нещо да ме прекъсва и ме нервира и като му отворих меркурия да прочете и зяпна, като прочете как речта му била изобилна, с ръкомахания и прекъсвал хората, ХАХА!
Чакам да ми кажат точен час на раждане на баща ми да видим защо той, пак Скорпион, толкова не може да каже две изречения милият и трябва да му вадя думите с ченгел.
Определено ще задълбая в темата.

Ivaaaaa
08-10-2015, 15:00
знаех си, че ще ми се присмееш ;д. опитвам се да бъда над нещата.

индоктринирани

децата ли се опитваш да впечатлиш с тези високопарни думи? е, получих ментална ерекция.

kalpazanka
08-10-2015, 15:06

Копирам, че иначе неам нерви

Младите тук започват да работят още през летните ваканции. Искаш нов телефон/искаш на море/искаш кола- върви да си изкараш парите. Започнал/а си работа? Супер, вече си отделно домакинство, почваш да плащаш *наем* на мама. Изнасяш се да живееш на таванския етаж и вече не разчиташ на гозбите на мама. Спасяваш се сам/а. Общо взетонаписаното само от този абзац ми е странно някак за асимилиране.

Corb1225
08-10-2015, 15:08
Иве, чи къ? Gotta impress dem kids ;д.

...
http://cdn.meme.am/instances2/500x/1309931.jpg

Naive
08-10-2015, 15:13
Аз започнах да си разчитам картата, защото случайно бях попаднала на някакво видео, в което говореха за зодия близнаци, и бяха казали, че представител на тази зодия може да не говори постоянно, само ако има Телец в Меркурий. :д И тъй като според мен не съм най-типичния близнак, т.е. най-вече що се отнася до това, че говоря непрекъснато и мега много, до голяма степен е невярно за мен (смисъл да, мога да говоря супер много и обикновено когато говоря, не млъквам, но бих казала, че по скоро мисля супер интензивно и моментите, в които вербализирам мислите си, са равни на тези, в които просто си мисля без да говоря и да занимавам другите), реших да видя какво имам в Меркурий и се оказа, че е Телец. :Д И така започнах да си чета и да си любопитствам. :Д

anonymous708973
08-10-2015, 15:15
Имах предвид по-скоро за колите. Дали всеки има кола, дали всеки кара кола, кога колегите ти примерно са си купили коли, ей такива неща.

Naive
08-10-2015, 15:17
А какво означава, когато нямаш вода в картата си? Някой по-вещ ще обясни ли. (чела съм в нета, просто искам да чуя повече мнения:д)

kalpazanka
08-10-2015, 16:22
Имах предвид по-скоро за колите. Дали всеки има кола, дали всеки кара кола, кога колегите ти примерно са си купили коли, ей такива неща.

Едната се сдоби с Тойота ярис хибрид след половин година при нас. Втората взе /и гаджето й е лекар, да вметна/ Opel Insignia втора ръка на 1 година. Третата си пристигна с ауди а3 двувратка дизел втора ръка, купена от тати.
Писах и в другата темичка, че са луди на тема ремонт на пътища и уширяване, щото проблемите с трафика и задръстванията са факт.

Общественият транспорт е добра оферта, но например за 20 км в едната посока няма да изгоря десет кинта гориво. :)

Rakshy
08-10-2015, 17:36
как по дяволите можете да инвестирате толкова време и енергия в четене на някви астро карти, за да си предсказвате бъдещето едва ли не :D :D :D :D Видях, че някой иска да пита непознати за някви данни - ако искате моите ще ви ги дам, има някво любопитство, което ме мъчи, въпреки че е пълен абсурд.

draid
08-10-2015, 17:37
Едната се сдоби с Тойота ярис хибрид след половин година при нас. Втората взе /и гаджето й е лекар, да вметна/ Opel Insignia втора ръка на 1 година. Третата си пристигна с ауди а3 двувратка дизел втора ръка, купена от тати.
Писах и в другата темичка, че са луди на тема ремонт на пътища и уширяване, щото проблемите с трафика и задръстванията са факт.

Общественият транспорт е добра оферта, но например за 20 км в едната посока няма да изгоря десет кинта гориво. :)

Това е щото са загубени българи, неразбиращи от обществен транспорт и удобствата които той предлага. Свържи ги с розовата, да ги образова малко.

anonymous708973
08-10-2015, 17:47

Българи ли?

Дрейд, мнението ти изгуби тежест, когато стана ясно, че не си запознат с алтернативите.

Naive
08-10-2015, 18:02
как по дяволите можете да инвестирате толкова време и енергия в четене на някви астро карти, за да си предсказвате бъдещето едва ли не :D :D :D :D Видях, че някой иска да пита непознати за някви данни - ако искате моите ще ви ги дам, има някво любопитство, което ме мъчи, въпреки че е пълен абсурд.

Еми, ти сам отговори - някакво любопитство. И в случая това е като да гледаш сериал, примерно, или четенето на книга. Аз не го приемам като загуба на време, защото го правя във време, което ми е предвидено за "губене" или иначе казано, когато нямам други приоритетни неща, които да върша.

ДОТА
08-10-2015, 18:19
май ми е по-интересно да чета за кофтия живот на другите, отколкото за зодии и коли

draid
08-10-2015, 18:39
Българи ли?

Дрейд, мнението ти изгуби тежест, когато стана ясно, че не си запознат с алтернативите.

И кога по-скоро стана ясно, че не съм запознат с алтернативите ? Преди да ревеш как не може да се пътува от Германия до България с рейс или след това ? После ми кажи колко от градския в София си ползвала, да ти видя "алтернативните" познания.

Ivaaaaa
08-10-2015, 18:42
мисля, че мога да си позволя да се влюбя ^_^

anonymous708973
08-10-2015, 18:43
Градският в София е трагедия, казвала съм много пъти, че имам чувството, че хващам хепатит, като се кача. Но е сравнително точен.
Говорих за междуградски, както и ти, докато обясняваше как човек се потил - тогава стана ясно, че не си запознат. През последните 3-4 години съм пътувала често с междуградски, как един път не случих на изключен климатик. Казвам го за трети път, но ти не умееш да четеш.

Освен че явно ти липсва и умението да мислиш глобално. Сдъвкано и изплюто: Транспортът на запад не е готин, просто щот е такъв. А е такъв, защото е имало нужда, търсене. Като всеки си пътува с колата и никой не ползва транспорт, защо да работят върху него? Като не работят върху него, ще е скапан. Като е скапан, всеки пътува с кола. Като пътува всеки с кола, има задръствания и всички мрънкат, ама никой не си мърда гъза да направи нещо.
Еми, да.

Deadlock
08-10-2015, 18:56
колелото е най-практичният транспорт според мен (където има велоалеи, разбира се). малка инвестиция, евтина поддръжка, облекчава трафика, здравословно е, не замърсява

therichbitch
08-10-2015, 19:12
От толко мн идиоти в тоя форум само Офелия (някво подобно й беше истинското име) ми е пращала заплахи многократно. Не се ебаваше, има нещо сектантско в това момиче.
Иначе, признавам, че на клиповете положението е доста по- добро. Не би познал, че е откачалка, ако не умееш да четеш хората лесно. Така че не се сравнявай с нея :) Избухливост е едно, другото..

therichbitch
08-10-2015, 19:12
От толко мн идиоти в тоя форум само Офелия (някво подобно й беше истинското име) ми е пращала заплахи многократно. Не се ебаваше, има нещо сектантско в това момиче.
Иначе, признавам, че на клиповете положението е доста по- добро. Не би познал човек, че е откачалка, ако не умееш да четеш хората лесно. Така че не се сравнявай с нея :) Избухливост е едно, другото..

ДОТА
08-10-2015, 19:17
Градският в София е трагедия, казвала съм много пъти, че имам чувството, че хващам хепатит, като се кача. Но е сравнително точен.

Защото в Пловдив имате два тролея и няколко рейса, но си тръгнала да коментраш София.

NomNomNom
08-10-2015, 19:50
Извиках шефката да говорим 40 минути преди края на работния ден :д
И двете се разтроихме, очите й блеснаха, беше много трогателно :д
Каза, че ме разбира, че тя също така е постъпвала :д И много суперлативи каза за мен, също каза, че ако може да ми помогне, ще ми помогне, че винаги мога да се върна да работя тук, ако нещо се случи, макар че искрено ми пожелава само щастие, каза да я добавя във фейсбук за да може да си пишем и да следи как върви при мен :д
Невероятна жена е, въпреки, че е емоционална ( което много го крие ), реже твърдо и на място, и винаги гледа за екипа първо, вместо да казва "да" на всичко, което ни сипват отгоре, което за първи път ми се случва, досега винаги където и да работя, каквото и да сипят отгоре, меринджейството казват - да, да, разбира се, можем, можем и повече :д

pandabear
08-10-2015, 19:50
май е малко лошо като човек почне да си смята дните без алкохол
трябва да му намеря някакъв заместител
сещам се за нещо
амаааа...хъх
/а има боза в хладилника
ок, всичко е под контрол

jghgh
08-10-2015, 20:54
All cruelty springs from weakness - Seneca (https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/90/f6/fc/90f6fc5dee048cfd477a5565a6ca2a3b.jpg)

...е изводът за днешният ден
започна добре, за малко да свърши зле.. ами вгорчи ми се малко настроението, да
но съм доволна от себе си, че не си замълчах.
няма постоянно да съм възпитана.
явно е добре понякога да падаш на ниско ниво, но не и да си обръщаш буз(к)ата.

все тая :)

draid
08-10-2015, 21:33
Говорих за междуградски, както и ти, докато обясняваше как човек се потил - тогава стана ясно, че не си запознат. През последните 3-4 години съм пътувала често с междуградски, как един път не случих на изключен климатик. Казвам го за трети път, но ти не умееш да четеш.

Освен че явно ти липсва и умението да мислиш глобално. Сдъвкано и изплюто: Транспортът на запад не е готин, просто щот е такъв. А е такъв, защото е имало нужда, търсене. Като всеки си пътува с колата и никой не ползва транспорт, защо да работят върху него? Като не работят върху него, ще е скапан. Като е скапан, всеки пътува с кола. Като пътува всеки с кола, има задръствания и всички мрънкат, ама никой не си мърда гъза да направи нещо.
Еми, да.

Бре да видиш ти. Значи градския в София според теб не е търсен и за това няма оправяне а ? В София само по една линия сигурно вървят повече рейсове отколкото в Пловдив и проблема не е, че няма търсене, а че са страшно много. Рейсовете по натоварени линии постоянно не стигат, вътре става адската тъпканица, зимата студ, лятото се потиш като животно. Изключвам новите рейсове в София, които сигурно са 50-100, но просто се губят на общия фон. И понеже виждам, че не вдяваш, ще ти го сдъвча и изплюя. Хората всекидневно пътуват с градски транспорт не с междуградски, или с междуградски в разстояния 50-70км. В тия случай повечето редовни близки "рейсове" са всъщност бусове в които нито може да се побереш, нито да пътуваш като хората.Това щото и аз съм с дълги крака видиш ли. Не е нито като да не ми се е чупил рейс при -20 и силен снеговалеж и да съм чакал 2ч да дойде друг, нито да съм се събличал гол до кръста в рейса, просто защото не се издържа. Та както се вика, една птичка пролет не прави. Това, че от Пловдив до морето или от морето до София има големи и хубави рейсове, не значи че хората ще си оставят колите с които пътуват всекидневно за да избегнат прекачвания по 2-3 пъти в градски в София. Както и по-горе казах изобщо не искам да споменавам времето за придвижване дори на един рейс до морето и една кола, какво остава за съобразяването кога да тръгнеш и как да си влачиш багажите. Пътувал съм с рейсове до Германия и Франция, само един единствен път ми е било комфортно и то когато бяхме в двуетажен автобус и долу имаше сепарета на които може да се изпънеш и да спиш. Хайде сега ми обясни ти понеже виждам, че си много наясно с алтернативите, кое по-точно ще ме задържи към Софийският градски транспорт и ще ме остави да разчитам изцяло на него ? Близо 5г съм пътувал с градски в София още от 15 годишен, повечето пътуващи редовно с градския тук могат да да ти разкажат минимум по 5 истории сигурно на които са станали свидетели. Не ми обяснявай, че си наясно с алтернативите.

LoadRunner
08-10-2015, 21:56
аз в софето редовно пътувах без билетче един път голем зор едни гадни ниски бабички контролки ме бяха натиснали
бяха се хванали за ръце около мен като слънце и си мислеха че нема мърдане и още куп случки по градския хаха

NomNomNom
08-10-2015, 22:00
Преди няколко месеца бях без билет в 84, защото нямах стотинки и нямаше къде на спирката да си купя. Просто си приготвих 20лв, дадох им ги, извиних се, и те казаха, че не са очаквали подобно нещо, аз им казах, че просто съм си нередовен пътник този път и така трябва да е :д
Иначе, за локациите в София, от които и до които има метро - за предпочитане е пред автомобил. Ако трябва да минавате през Ал. Малинов всеки ден, ще ме разберете. Трябваше да забравя за таксита/убер няколко седмици сутрин, защото си скъсвах нервите в чакане.

//не съм шофьор, нямам и книжка

lunacy
08-10-2015, 23:13
Защото в Пловдив имате два тролея и няколко рейса, но си тръгнала да коментраш София.

в провинцията е така, da

lunacy
08-10-2015, 23:20
всъщност дори тролеи няма май :(