View Full Version : Как да не се товарим излишно ,за да се запазим
Ivan21210
08-04-2015, 11:18
Здравейте , на 20 години съм момче , смея да твърдя ,че до този момент живота ми не бе никак лесен , но винаги съм се старал да се справям с положенията без да ми личи и да се оплаквам излишно.Приятелите ме знаят като изключително позитивен и усмихнат човек- шегаджия , но от известно време ми е много трудно да запазя тази усмивка на лицето си , постоянно се ровя из психологически сайтове ,за да си помогна. Баща ми и майка ми не са заедно , живея с майка ми , с баща ми имам също добри взаимотношения , гледам да се раздавам навсякъде , да се видя с баща ми , да не изпусна да изляза с приятели ,за да не се разсърдят (всъщност и аз не знам защо ) ,забелязах че колкото по дръпнато се държа-толкова по уважаван ще бъда ,но ЗАЩО?
Чувствам се крайно натоварен , не мога да си почина , как да се изолирам без да бия на очи , как да кажа на родителите си
без да ги обидя ,че тези семейни работи ми идват наистина в повече..
Samo Botev Plovdiv
08-04-2015, 12:37
Ами така. Отиваш и им казваш всичко, както си е. На 20 години си станал. Трябва да измислят нещо, големи хора са, все пак. От друга страна и ти си голям и трябва лека-полека да мислиш за своя личен живот, без другите неща да ти пречат.
Ivan21210
08-04-2015, 14:15
Старая се да съчетавам тези неща , за сега ми се получава , но нещо напоследък много ми дойде всички и бих пратил всички сещаш се ... ,но не искам да е по този начин , не искам да бъда слаб....
Samo Botev Plovdiv
08-04-2015, 14:18
Да покажеш, че не си машина, която няма чувства и "перде", което да падне, не означава, че си слаб.
per-dead
08-04-2015, 19:51
Ще последвам темата, тъй като съм в горе-долу подобен етап и се чувствам по същия начин в момента. Ти се чудиш как да не биеш на очи, а аз се чудя как поне за малко да спра да бъда Дед-психолога.
Наскоро стигнах до извода, че се натоварвам, защото позволявам на хората да ме натоварват - оплаквания, проблеми, каквото се сетиш - ДЕД ДА ГИ РЕШИ! Що пък не, нали?
На 20 си. Пълнолетен си. Най-вероятно работиш. Събери малко пари и върви някъде с някой спокоен човек или сам, без телефони, лаптопи, wi-fi и всякакви начини, по които някой може да се свърже с теб и се отдай на почивка. Клати си краката на някой шезлонг, например, пийвай биричка... Да, знам, че е само временно.
Гледай всичко, което те натоварва просто да минава покрай теб. Не си го слагай. Не го приемай навътре. Не го обмисляй. Избягвай го. Не стой при него.
Като цяло това е единственото решение, което съм открила за сега, но съм отворена за чужди предложения.
Samo Botev Plovdiv
08-04-2015, 20:19
Едно от предложенията е да заспиш, например за 1-2-3 дни (може и повече) и да изключиш телефоните, без да пътуваш. Иначе да си имаш вила или познат с вила и да идеш някъде, където обхват липсва, птиците пеят, мирише ти на гора и не чуваш шума на града е идеалният начин за бързо презареждане на батериите. Но не веднъж в годината, а 1-2 пъти в месеца.