View Full Version : 12-ти клас (абитуриенти) -2015/2016
Учи каквото те влече най- много. Ако си добра в това, което работиш и развиваш - реализация има. Ако не в България , то в чужбина. Но не става с едно висше. Поне хубавите неща.
Тук Кораба е много прав. Слушайте го! Не записвайте нещо заради родители, роднини, приятели, гаджета и прочие. Защото в по-голямата си част техните мечти не са вашите мечти. Никой не знае по-добре от вас самите какво ще е добро за вас защото доброто е свързано със щастието, а щастието не винаги е свързано с пари. Защото не на тях ще им се налага да ходят с отвращение на работа докато се пенсионират. И накрая, защото всеки има свой път, всеки трябва да избере и извърви пътя си.
Международни икономически отношения в ПУ, имам идеи за разни резерви, ще ги редя там на място. :д
За СУ най-олигофренско ми звучи Хебраистика, но още се чудя дали изобщо да подавам документи там. Европеистиката не е лоша, макар че имам познати, които не са се реализирали, ама то вече специалности с реализация няма май май. Та може това да пиша, зависи дали приемат само с матури, понеже на повече изпити няма да ходя просто. :D
успех ^^
за СУ реално може и да се кандидатства с матура, но балът пада мн, мн :D така че реално няма смисъл xD според мен
иначе, споко, и аз ако подавам документи за СУ/ПУ сиг ще изредя поне 10 желания :D
Няма ли програмисти сред вас?
Starless
05-22-2016, 20:56
не е нужно да те пита някой, темата си е точно за това. :)
И на мен не ми се ходи в София. Искам да уча в Пловдив, но пък той е в София... после се сещам как бих заминала някъде заради някого, но никой не би го направил за мен и се отказвам да ходя там след като не ми харесва. И без това има цяло лято, не се знае дали още ще ме търпи и ще има напредък. Честно да си призная, ако трябва да си избирам по град, не по специалност, отивам във Варна. Хем ще съм си на морето, хем вуйчо си търси персонал за заведението там, има и къде да живея... идилия. :д Далече от всичко и всички, ако може и да не се връщам, ще е бижу.
И аз преди години имах голям мерак за Варна, но след контакти с хора от там, които ми казаха, че много трудно се намира работа, се отказах... Каквото и да си говорим - в София има най-много възможности.. за каквото и да било. Всичко е там.
П.С А заедно ли сте с въпросното момче?
Международни икономически отношения в ПУ, имам идеи за разни резерви, ще ги редя там на място. :д
Как си избра тази специалност? :D И аз имам леки колебания за нея, но по-скоро заради двата езика, от колкото заради самата и същност... Нямам представа какво се работи накрая с нея, а като съм гледала програмата и разните ѝ предмети, свързани с ЕС изобщо не ме влекат.
Ами и аз не знам. Двата предмета ми се отдават, а и не се отпусках много много тъй като знаех, че имам малко време. Та за 8-9 месеца станаха нещата.. още с предварителните :д Стратегията за учене също е много важна.
В София или в Пловдив?
snatural
05-22-2016, 22:59
В София или в Пловдив?
В нито един от двата града. Към Варна съм се насочила ^^
Death Gun
05-23-2016, 11:56
Не записвайте нещо заради родители, роднини, приятели, гаджета и прочие. Защото в по-голямата си част техните мечти не са вашите мечти. Никой не знае по-добре от вас самите какво ще е добро за вас защото доброто е свързано със щастието, а щастието не винаги е свързано с пари.
Мхм, нашите бяха учили в ТУ-София и искаха и аз там да уча там. Отделно ми бяха избрали една специалност Телекомуникации, която не ми харесваше много-много, стабилна е, но не беше за мен. В крайна сметка месец преди кандидатстването избрах инженерна специалност с компютри и софтуер, двете неща, които винаги са ме влекли. И не съжалявам, харесвам си и специалността и университета. То е ясно, че едно висше няма да ме реализира, затова отделно развивам сам софтуерните си умения.
Познавам 2 типа хора - едните, които могат да влязат навсякъде, но често избират това, което им се налага от родителите им, а всъщност искат съвсем друго. И вторият тип, които са влезли някъде, защото не са успяли да влязат, където искат. Много тъжно, знам доста, ама доста такива, които след време прекъсват университета, а някои дори и обучението съвсем. :/
CocoaCloud
05-23-2016, 17:52
Хора, някой знае ли колко време горе-долу е официалната част на бала, т. е ресторанта? След като отидем в хотела имаме ли някакво време или направо сядаме? Искам вече да минава тоя бал. :D
Fisherman
05-23-2016, 18:06
Тук Кораба е много прав. Слушайте го! Не записвайте нещо заради родители, роднини, приятели, гаджета и прочие. Защото в по-голямата си част техните мечти не са вашите мечти. Никой не знае по-добре от вас самите какво ще е добро за вас защото доброто е свързано със щастието, а щастието не винаги е свързано с пари. Защото не на тях ще им се налага да ходят с отвращение на работа докато се пенсионират. И накрая, защото всеки има свой път, всеки трябва да избере и извърви пътя си.
мислиш ли,че един човек на 18 години знае какво е най-доброто за него? или един родител с 45 години опит?
golemiq_korab_minava
05-23-2016, 18:27
мислиш ли,че един човек на 18 години знае какво е най-доброто за него? или един родител с 45 години опит?
И на 45 може да не си наясно.
Ти добре ли щеше да се чувстваш ако те бяха пратили да учиш маркетинг, счетоводство или физика?
Fisherman
05-23-2016, 18:48
И на 45 може да не си наясно.
по-голяма е вероятността на 45 да знаеш повече,отколкото на 18 и да си наясно
Fisherman
05-23-2016, 18:49
Ти добре ли щеше да се чувстваш ако те бяха пратили да учиш маркетинг, счетоводство или физика?
те за тва множество тъпири записват глупави специалности,измислени и после се оплакват,че в България няма развитие за техния гений
golemiq_korab_minava
05-23-2016, 20:19
по-голяма е вероятността на 45 да знаеш повече,отколкото на 18 и да си наясно
Много е относително. Поколенията са различни. Това, което знаят по-възрастните от техния живот в миналото, често днес не е същото. Разбира се, че на 45 ще имаш много повече опит, мъдрост, но новото идва от по-младите. И при положение, че желаеш да учиш нещо, трябва да го пробваш. Глупави специалности няма. Марктетинг специалисти са много търсени, счетоводството е цяла наука.
divergent
05-23-2016, 21:56
Абе мненията на родителите са добре дошли, предложения изслушваме всякакви. Може да ти кажат нещо, при което да ти светне лампичката. Едно е да използват опита си и да ти предложат нещо, съвсем друго да те принудят да запишеш специалност, която грам не те влече. :)
divergent
05-23-2016, 22:07
П.С А заедно ли сте с въпросното момче?
Как си избра тази специалност? :D И аз имам леки колебания за нея, но по-скоро заради двата езика, от колкото заради самата и същност... Нямам представа какво се работи накрая с нея, а като съм гледала програмата и разните ѝ предмети, свързани с ЕС изобщо не ме влекат.
Колко да сме заедно като е в София? :D Води се, че имаме връзка, но се виждаме за 3-4 дни от седмицата. Ще е супер да заживеем заедно в София, но не знам дали си струва да зарязвам желаната специалност заради него. От друга страна не съм напълно сигурна, че това искам да уча, защото по принцип нищо не ме влече силно като се замисля, тоест няма да зарежа голяма мечта, а просто някаква възможност. Но пък той през есента заминава за няколко месеца в чужбина и пак няма да сме заедно веднага ако отида в София. Аз вече свикнах да го виждам само от Сряда нататък, тъкмо не си омръзваме. Ако ни е писано да сме заедно, може и да си продължим така. Ако не, живи и здрави. :д
За МИО-то въобще не знам как го реших, просто съм сигурна, че балът ще ми стигне, за да вляза и на фона на всички останали възможности ми звучи най-интересно. И аз не знам какво се работи после, не ме и интересува, в 90% от случаите не работиш по специалността си, така че просто си избери нещо, което да ти е интересно.
N1K17Y123
05-24-2016, 01:04
А защо си мислиш, че 45 годишен родител ще знае какво е най-доброто за някой ДРУГ ? Повечето са още с комунистическо мислене и смятат, че щом си взел една хартийка от ВУЗ-а, животът ти е уреден.
Абе забелязвам, че повечето кандидат-студенти, първо си избират в кой университет да учат, а чак тогава търсят някоя специалност, която им допада що годе. Ако пък не ги приемат, записват разни псевдо специалности, които не изискват висок бал. Важното е да е в "престижен" университет. Не трябва ли да е обратното или аз съм в грешка ?
golemiq_korab_minava
05-24-2016, 12:14
А защо си мислиш, че 45 годишен родител ще знае какво е най-доброто за някой ДРУГ ? Повечето са още с комунистическо мислене и смятат, че щом си взел една хартийка от ВУЗ-а, животът ти е уреден.
Абе забелязвам, че повечето кандидат-студенти, първо си избират в кой университет да учат, а чак тогава търсят някоя специалност, която им допада що годе. Ако пък не ги приемат, записват разни псевдо специалности, които не изискват висок бал. Важното е да е в "престижен" университет. Не трябва ли да е обратното или аз съм в грешка ?
За това 90 процента от завършилите не работят по специалноста си.
Не всеки има възможности.
Това е лошото на капитализма, че който не може - няма пари. Освен, ако не краде яко.
Fisherman
05-24-2016, 15:39
тоя някой друг е неговото дете и родителя има право на съветва детето си
Fisherman
05-24-2016, 15:41
Много е относително. Поколенията са различни. Това, което знаят по-възрастните от техния живот в миналото, често днес не е същото. Разбира се, че на 45 ще имаш много повече опит, мъдрост, но новото идва от по-младите. И при положение, че желаеш да учиш нещо, трябва да го пробваш. Глупави специалности няма. Марктетинг специалисти са много търсени, счетоводството е цяла наука.
45 години опит не е нищо относително,отношенията човек-човек не са се променили от 2000 години,единствената промяна е в техниката,науката и така нататък
тоя някой друг е неговото дете и родителя има право на съветва детето си
Да съветва да, не и да натиска детето си къде, какво, как, с кого и защо.
golemiq_korab_minava
05-24-2016, 16:35
Съветите ги превръщат в принуждаване, когато постоянно ги налагат и не се приема алтернатива. Да, не знам дядо ми какво разбира от компютри, че да съвтва за работа.
divergent
05-24-2016, 20:48
Деца, нещо хич не ми пукаше за еБала, но изведнъж ми стана някакво притеснено. Отидох да видя едни приятелки днес и като се замислих, че утре и мен ме чака това, ми стана лошо. Страх ме е, че нещо ще се обърка и пак ще съм супер изнервена, както се случва при 90% от събитията от такъв тип. Утре е денят, бъдете мислено с мен, за награда ще гледате снимки! ;)
^^ Не е нищо особено. Плебейска му работа. Няма нищо общо с виенските балове.
Ама все пак ще се моля за теб.
Деца, нещо хич не ми пукаше за еБала, но изведнъж ми стана някакво притеснено. Отидох да видя едни приятелки днес и като се замислих, че утре и мен ме чака това, ми стана лошо. Страх ме е, че нещо ще се обърка и пак ще съм супер изнервена, както се случва при 90% от събитията от такъв тип. Утре е денят, бъдете мислено с мен, за награда ще гледате снимки! ;)
Спокойно, моят випуск беше с мега прецакан бал и пак не беше лошо.
Догодина ще правя втори рунд, весело е.
golemiq_korab_minava
05-24-2016, 21:04
Маловажни неща за притеснения, но явно си срамежлива, здраве да е.
Death Gun
05-24-2016, 21:39
Пак ви спамя в темата, сори мотори. :D
Извадих късмета да ми пратят ето тези сборничета по математика:
http://imgur.com/a/xXJb8
Перфектно са сканирани на PDF, на Коларов и на Лазаров Алгебра и Геометрия.
Ако някой се интересува, да ми пише ЛС. :)
и ся кво взеха ли ви на работа в Била?
divergent
05-26-2016, 14:38
Маловажни неща за притеснения, но явно си срамежлива, здраве да е.
доста далече от истината
divergent
05-26-2016, 14:38
аз съм там още от Януари като откриха новия магазин.
не :о
golemiq_korab_minava
05-26-2016, 15:18
доста далече от истината
честито зрялостно завършване, вече не си дете. :д ;)
snatural
05-26-2016, 15:29
И какво е лошото да работиш в Била? Сигурно и аз след баловете ще почна да работя за трето лято подред. Работата възпитава, научаваш нови неща, нови приятелства и не на последно място, получаваш пари, които не са на мама и тате. Лятото в Била, а на есен в медицински университет :)
golemiq_korab_minava
05-26-2016, 15:32
И какво е лошото да работиш в Била? Сигурно и аз след баловете ще почна да работя за трето лято подред. Работата възпитава, научаваш нови неща, нови приятелства и не на последно място, получаваш пари, които не са на мама и тате. Лятото в Била, а на есен в медицински университет :)
Точно така. Човек, който не е работил и 1 ден, няма как след това да му е лесно в професията. То това и по-горе го бях писал. Само с висшето не може да се очаква нещо.
Starless
05-26-2016, 20:43
Ще си позволя да постна един цитат от фейсбук, който обединява всичко, което искам да кажа:
"Някакви неграмотни и неуспяли хора, цял ден шерват картинки, които вероятно ги карат, да се чувстват по-добре в собствената си мизерия и им дават надежда, че и други хора, ще пропаднат като тях, ама не, всеки човек постига това, което му позволява акъла, а вие сте стигнали до тук, че да правите картинки за едни деца, които сега завършват и да се надявате, че от тук натам ще им бъде тежко, добре, че са ви мама и тати." ;)
П.П И преди да ме залеете с критики за "правилната" пунктуация, отбелязвам още веднъж, че е цитат.
divergent
05-26-2016, 20:48
Ще си позволя да постна един цитат от фейсбук, който обединява всичко, което искам да кажа:
"Някакви неграмотни и неуспяли хора, цял ден шерват картинки, които вероятно ги карат, да се чувстват по-добре в собствената си мизерия и им дават надежда, че и други хора, ще пропаднат като тях, ама не, всеки човек постига това, което му позволява акъла, а вие сте стигнали до тук, че да правите картинки за едни деца, които сега завършват и да се надявате, че от тук натам ще им бъде тежко, добре, че са ви мама и тати." ;)
П.П И преди да ме залеете с критики за "правилната" пунктуация, отбелязвам още веднъж, че е цитат.
не искам да критикувам, ама нищо, че е цитат, пак можеш да поправиш пунктуацията :D
Starless
05-26-2016, 21:08
Когато цитираш нещо по принцип го пишеш точно както си е. Ако толкова държиш провериш знанията ми, специално ще го поправя. ;)
divergent
05-26-2016, 21:17
Когато цитираш нещо по принцип го пишеш точно както си е. Ако толкова държиш провериш знанията ми, специално ще го поправя. ;)
Не е за знанията, самата аз се случва да правя пунктуационни грешки, затова гледам да не си позволявам да критикувам нечия грамотност, дори казах предварително, че не критикувам, а само казвам. Просто обичам да правя коментари, затова имам регистрация във форум. ;)
Peace :)
BlackEyedPeas
05-28-2016, 08:53
Абе, хора, да ви питам - знаете ли кога дават дипломите, тъй като при мен в средата на юни започва подаването на документи, а в единия университет ще кандидатствам с матура, а в другия си ми трябва така или иначе за балообразуване? И съвсем ме объркаха защото някъде казват, че при подаването на документи за класиране не взимали дипломата, а само документа (а вече при първо или еди-си-кое желание като са те приели я взимали чак), другаде пък викат, че искат дипломата да се носи + документа, който взимаш от книжарницата на университета за заявление. Не им ли трябва дипломата, за да образуват бала и тогава да те класират? Все пак взимат някоя друга оценка от дипломата и ми се струва пълен хаус :D
divergent
05-28-2016, 11:08
Като ти излязат резултатите от матурите на 10ти Юни, дипломите трябва да са готови най-късно до края на месеца. Четох из сайтовете на унитата, че ако не ти е готова дипломата навреме за кандидатстване, трябва да ти издадат някаква служебна бележка от училището с оценките от ДЗИтата и оценките от дипломата.
В какво възпитава работата в Била? Ей така си питам просто, не че е лошо нещо.
Като ги наблюдавам в последните години "децата" нито имат понятие за заобикалящия ги свят, нито достатъчно акъл за да стигнат където и да било. Жалко за малцината интелигентни които остават в сянката на пошлостта която залива всяка година тия събития.
Абе, хора, да ви питам - знаете ли кога дават дипломите...
При нас ще ги дават около 21-ви. В най-лошия случай би трябвало да ти я дадат до 24-ти.
Жалко за малцината интелигентни които остават в сянката на пошлостта която залива всяка година тия събития.
Що жалко, след като на тях обикновено не им пука? :D
CocoaCloud
06-12-2016, 10:28
Доволни ли сте от резултатите от матурата, никой не се похвали? :D Аз съм много доволна, сега чакам дипломата, но като гледам ще се проточи. Междувременно снимам и пускам помагала в продавалник, че са 5 тона и поне да са полезни отново на някого. Ако някой единадесетокласник чете темата, нека се обажда. :D
divergent
06-12-2016, 11:09
Аз съм мега доволна, ревах даже. А като си видях и оценката от изпита в ПУ загинах направо от кеф. :D
^бравоооооооо, честито :)
и аз съм доволна от матурите, приятно ме изненадаха резултатите
Samo Botev Plovdiv
06-13-2016, 15:48
Е каква ти е оценката в ПУ? Моята е 5.70, колкото и на матурата.
divergent
06-15-2016, 20:08
Е каква ти е оценката в ПУ? Моята е 5.70, колкото и на матурата.
6,00
в интерес на истината не очаквах да надмине матурата
6,00
в интерес на истината не очаквах да надмине матурата
Елмо знае, че си преписвала.
KaRiNa.Ni
06-19-2016, 21:33
Имало е доста успех тази тема.
еми Д:
доволна съм от резултата на изпита по АЕ // СУ
5, 52
някой ако каже нещо за японистика/китаистика/кореистика освен че е "мега трудно и почти никой не завършва" ще ми е от полза :D
/ балът ми става 22, 56 и би трябвало да ми е достатъчен (според баловете от миналата година) за каквато филология реша ( от тези, за които мога да кандидатствам с изпит по АЕ )
Японския като език не е много труден от това, което съм чувала
Имам един колега, който е учил японистика две години и май ще си я продължи в някакъв моменъ
Над другите две нямам наблюдения
японски е лесен
половината им говорене се състои
в пъшкане, охкане и повишаване на глас
японски е лесен
половината им говорене се състои
в пъшкане, охкане и повишаване на глас
Тва за женското говорене се отнася. Като гледам анимета, си изключвам звука, че тия все едно получават оргазми като плямпат.
Японския като език не е много труден от това, което съм чувала
Имам един колега, който е учил японистика две години и май ще си я продължи в някакъв моменъ
Над другите две нямам наблюдения
благодаря :)
Тва за женското говорене се отнася. Като гледам анимета, си изключвам звука, че тия все едно получават оргазми като плямпат.
Определено гледаш странни анимета...
Ами, да всъщност хд
Преди гледах по-нормални и тия пак си получаваха множествени оргазми
divergent
06-26-2016, 17:16
Деца, вече съм студентче. Дойде момента да разкрия истината - никакви Международни икономически отношения не искам. Не можех да избера дълго време какво да уча, но трябваше да си избера нещо, което да казвам, за да не ми мрънкат всички. Таа, като си харесах най-накрая специалността, не казах на абсолютно никого, понеже от опит знам, че когато кажеш нещо на някого, то рядко се случва. :д Еми даже и с нашите не споделих, вчера разбраха, че Коселчо ще учи Културен туризъм и не ми харесаха коментарите, това е другата причина да си мълча толкова време. Това беше, да ми е честито и дано и вас да ви приемат каквото сте си намислили. :)
еми Д:
5, 52
някой ако каже нещо за японистика/китаистика/кореистика освен че е "мега трудно и почти никой не завършва" ще ми е от полза :D
/ балът ми става 22, 56 и би трябвало да ми е достатъчен (според баловете от миналата година) за каквато филология реша ( от тези, за които мога да кандидатствам с изпит по АЕ )
охх, спомени, в последния момент се отказах от нея
сигурно ги знаеш темите в анимес бг и и су, но си приготви сериозно количество тетрадки на квадратчета
Деца, вече съм студентче. Дойде момента да разкрия истината - никакви Международни икономически отношения не искам. Не можех да избера дълго време какво да уча, но трябваше да си избера нещо, което да казвам, за да не ми мрънкат всички. Таа, като си харесах най-накрая специалността, не казах на абсолютно никого, понеже от опит знам, че когато кажеш нещо на някого, то рядко се случва. :д Еми даже и с нашите не споделих, вчера разбраха, че Коселчо ще учи Културен туризъм и не ми харесаха коментарите, това е другата причина да си мълча толкова време. Това беше, да ми е честито и дано и вас да ви приемат каквото сте си намислили. :)
честито!!
по-готино звучи от МИО Д:
YSMF, аз още не съм решила съвсем, но да кажем че натам съм се ориентирала
клоня повече към китаистика за момента, но най-вероятно ще пиша и японистика/кореистика на някое желание
някой да знае колко желания могат да се изброят за СУ?
divergent
06-26-2016, 19:36
честито!!
по-готино звучи от МИО Д:
Благодаря ти! Определено е по-готино, като прочетох учебния план се размазах от кеф! :д
^ радвам се, поне ти знаеш какво да правиш с живота си Д:
честито пак :)
аз още не съм решила окончателно какво да пиша на първо място, нямам и мн време Д:
ще видим, дано всичко да е наред
някой да знае колко желания могат да се изброят за СУ?
колкото си решиш
честито на divergent, има поле за развитие с тази специалност, дано само няма твърде много излишък в учебния план и да са ти адекватни преподавателите
а в кой университет е това?
divergent
06-27-2016, 09:04
колкото си решиш
честито на divergent, има поле за развитие с тази специалност, дано само няма твърде много излишък в учебния план и да са ти адекватни преподавателите
а в кой университет е това?
Благодаря ти, надявам се да имам поле, изглежда ми, че уж учиш всичко, а накрая излизаш с нищо. :д Искам да ми е интересно, за другото ще си дойде времето. Пловдивски, едва ли ще са много адекватни :D
Ха, това е като някакъв микс между тоха и културология ;дд
Учебният план е нагъчкан с твърде много неща, които биха могли да са избираеми курсове. Тоест, отсега предполагам с какви глупости ще ви занимават по някои от тях. Избираемите пък са малко.
Хубаво е, че има доста пътуване и като цяло е достатъчно практически насочен.
Ще кажеш как е, дано е твоето :)
divergent
06-27-2016, 10:20
Ха, това е като някакъв микс между тоха и културология ;дд
Учебният план е нагъчкан с твърде много неща, които биха могли да са избираеми курсове. Тоест, отсега предполагам с какви глупости ще ви занимават по някои от тях. Избираемите пък са малко.
Хубаво е, че има доста пътуване и като цяло е достатъчно практически насочен.
Ще кажеш как е, дано е твоето :)
Аз главно заради пътуването го избрах, само ми дай скитане и съм доволно! :D
Starless
06-29-2016, 13:18
еми Д:
5, 52
А какви са вариантите за развитие в бъдеще? Освен преводач..
Аз имах идея за английска филология, но като си представя, че накрая излизаш просто с един език, който окей, знаеш перфектно, че даже и разни специфични неща свързани с литературата и прочие, но дотам. Каква е реализацията.. учител и преводач, нямаш никакъв занаят.
Аз имах идея за английска филология, но като си представя, че накрая излизаш просто с един език, който окей, знаеш перфектно, че даже и разни специфични неща свързани с литературата и прочие, но дотам. Каква е реализацията.. учител и преводач, нямаш никакъв занаят.
Занаят казваш? Като искаш занаят стани автомонтьор, готвач, сервитьор,...
Starless
06-29-2016, 22:14
Твърде плоско изказване. Мисля, че достатъчно ясно се разбира какво имам предвид.
...Rammstein...
06-30-2016, 15:35
Да ви се похваля, отидох до уасг с цел да се запиша за редовния, нищо,че на матурата изкарах висока оценка а те ми казват ти си приета :D :D имало някакъв гарантиран прием, който мислех,че е само за завършилите ПГСАГ но се оказва,че има и други като мен прието преди 1во класиране.
не съм на сто процента наясно; но съм сигурна че възможностите са доста повече от учител и преводач
за която и филология да става въпрос
не познавам хора, завършили някоя от източните филологии, за да кажа как точно стоят нещата
Да ви се похваля, отидох до уасг с цел да се запиша за редовния, нищо,че на матурата изкарах висока оценка а те ми казват ти си приета :D :D имало някакъв гарантиран прием, който мислех,че е само за завършилите ПГСАГ но се оказва,че има и други като мен прието преди 1во класиране.
ай, честито
дано да е нещото за теб ^^
не съм на сто процента наясно; но съм сигурна че възможностите са доста повече от учител и преводач
за която и филология да става въпрос
не познавам хора, завършили някоя от източните филологии, за да кажа как точно стоят нещата
С източните филологии, освен като учител или преводач, може в някое посолство да се уредиш и да изпратят в съответната държава. И колкото по-малко популярен е езика, толкова по добре. Също познава такива, които се занимават и с туристическа дейност в самата страна, което им стига като доход.
CocoaCloud
07-04-2016, 18:40
Кога излиза първото класиране в СУ?
Samo Botev Plovdiv
07-04-2016, 18:46
Моите 3 класирания в СУ са на 12, 19 и 26 Юли.
^ май на всички ни излизат тогава :D :D :D
SLICKY, мерси за информацията :)
pac0line
07-04-2016, 19:42
imali prieti parvokursni4ki v unss koito si padat po evtino wiski i plaza da mi pishat bmw_yambol_92 v skaip
Vsichki moje da duhate na velikiq vojd Mura
Setaabrat
07-05-2016, 09:51
Педерази минаха баловете кфо сте заседнали като дъвка в/у косЪ
Pederasi, duhaite na mura i polkovnik zapushen guz !!
underfree11
07-11-2016, 12:15
Най-ветоятно ще ме вземат в фми на су, някои колеги от там? :D
IWannaBeSedated
07-11-2016, 13:00
Най-ветоятно ще ме вземат в фми на су, някои колеги от там? :D
Коя специалност?
Първи курс съм аз. 8-)
underfree11
07-11-2016, 13:13
Коя специалност?
Първи курс съм аз. 8-)
Знам ли... Компютърни науки ако ме вземат. Иначе математика и информатика или информационни системи. В много карен случай статистика или приложна математика
IWannaBeSedated
07-11-2016, 14:46
Дано да те приемат в най-желаната от теб специалност... Всяка една си има плюсове и минуси, така че си заслужава. :)