- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- 12-ти клас (абитуриенти) -2015/2016
Гледам,че никой не пуска тема, затова като за последно
какво ще учите,къде,защо и подробности!
пожелавам успех с кс изпити и всичко около приема и успешното завършване на 12 клас!
и нека новата ни тема да върви добре като старите![]()
Има ли 02 набор.. иначе, по темата - да, подготвих се, до някъде (
)
Хей.Решили ли сте по какво ще държите 2-ра матура? А някакви книжки с тестове да сте си взели по БЕЛ?
Ами аз мисля да държа матура по математикаМного ме е страхххх...
Матурата смятам да ми бъде по биология.Там,като цяло,се чувствам най-подготвена.
По Бел,все още не съм се замисляла,каква допълнителна подготовка ще ми бъде нужна,но е време вече,защото с тези 2 часа седмично е невъзможно да се надявам на удовлетворяваща подготовка в училище.
Да питам - за матурата по бел ходите ли на уроци или разчитате,че сами ще се справите? Евентуално какви книжки ползвате и полезни ли са?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Решила съм втората ми матура да е математика като съм се насочила към уасг с геодезия. Не ми е най-силният предмет нищо,че ми е профилиращ но на матурата мисля,че ще се справя, отделно за кси ходя на уроци
Аз също съм с профил математика и честно казано се колебая за матура, но не се чувствам достатъчно сигурна. Смятам, че оценката, която ще изкарам няма да ме удовлетвори и че не е особено добър вариант да рискувам. Казват, че самия факт, че се явяваш на такава матура ти отваря доста врати (понеже не е много предпочитана), но нещо не ми се рискува...
Колкото до БЕЛ - мисля, че госпожата ни ще ни подготви достатъчно добре и не смятам да ходя на уроци. Освен това имаме и допълнителни часове. Сега се колебая и аз какви книжки да си взема.. като за начало си взех трите части на Просвета с бухалчетата.
А за бала говорите ли вече? Кога мислите да си търсите тоалет и за момичетата съответно фризьор и гримьор?
Не знам. Кажете къде има голям избор на приемливи цени![]()
Бала ми е на 25 май, час за фризьор ще си запазя началото на декември и за роклята не знам. Имам идея как ще изглежда и се надявам да се намеря нещо подобно,защото не ми се занимава да я шия.
Ами аз ще държа матура по история, а по бг няма да ходя на уроци. Най-вероятно някоя друга книжка ще ползвам. Ще кандидатствам в СУ и УНСС, пък където ме приемат. Тъпото е, че в СУ ще ми гледат матурата и може и да се прецакам, докато в УНСС най-лесно се влиза - решаваш тестовете от книжките и си готов.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
В историческия факултет, тъй като не съм решила каква специалност от там да избера. (За момент съм се спряла на етнология) Имам и за резерва философия, но е в процес на мислене.Просто философията е много относително кой ще ти я приподава. А ти към какво се ориентираш?
![]()
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Не съм по хуманитарните науки, едва ли ще е към СУ. Въпреки че ми се искаше, но единствените ми варианти са Журналистика и Връзки с обществеността, но май няма да е.
А накъде мислиш да ходиш?
♥ 2PAC ♥
Познато. При нас другите училища още от миналата година знаеха къде ще са, с кой ще са, а ние тепърва започваме да даваме пари.![]()
♥ 2PAC ♥
аз днес дадох парите за бала xD
иии скоро ще мина по вторите употреби да видя за нещо бално
"Да питам - за матурата по бел ходите ли на уроци или разчитате,че сами ще се справите? Евентуално какви книжки ползвате и полезни ли са?"
не ходя на уроци
за матурата си купих едно помагало, защото госпожата в 11-ти клас опяваше колко ще ни е полезно:
http://bukvara.com/upload/cache/88d8...c2ffb829e7.jpg
на моето пише за 2015-та
това е първа част, обхваща авторите, които се учат в 11-ти клас, за 12-ти клас има друга книжка
не съм го разглеждала много, но упражненията ми се виждат подходящи, по формата на матурата са
има и доста помощни материали за писането, както и примери
При нас ни предложиха едно помагало, в което можеш да си провериш отговорите, т.е. не пише само кой е верният отговор, но и защо е точно той. http://www.damyanyakov.com/component...acba02dd9f.jpg
След някой друг месец ще ходя вече да купувам някое друго помагало, но за сега според мен е малко рано.
♥ 2PAC ♥
Аз имам първото, което Пантерката е постнала, и още едно на Булвест2000. Отделно ходя и на уроци по БЕЛ, защото ако разчитах само на подготовката в училилище, щях да съм в неприятна ситуация. А уж ни се води елитна гимназията
Балът е на 26, още нищо не съм разглеждала по магазините, само в сайтовете, но тези седмици ще отида. Половината ми съученички вече имат рокли
Планът засега е да кандидатсвам в Шотландия и Холандия, даже и университетите съм си избрала, сега само трябва да реша дали ще е през агенция или не.
I'm not afraid of anything
I just need to know that i can breathe...