View Full Version : За разликата в годините
Kitty Bloom
10-11-2015, 10:12
Реших да създам тази тема, за да изрази всеки мнението си относно връзките с голяма разлика в годините на партньорите. Приятелят ми е 11 години по-голям от мен, но тази фрапантна за повечето хора разлика не ми създава никакъв проблем.
Личното ми мнение е, че не разликата е от значение, а самите години. Например, едно е 7 години разлика, когато по-малкият е на 14, а съвсем друго когато е над 17-18. Таа, ето въпросите, по които да дискутирате:
1) Имали ли сте някога връзка с голяма разлика в годините? Колко беше разликата и колко време продължиха взаимоотношенията ви? Споделихте ли с вашите и как реагираха те и околните?
2) Каква според вас е приемливата разлика в годините?
3) Има ли значение дали мъжът или жената е по-възрастния?
4) Разликата в годините спирала ли ви е някога да започнете връзка с някого?
Ще се радвам да добавите мнението си и извън въпросите, споделете всичко, което ви идва на ума по темата! :)
Физически съм нямала голяма разлика в годините, най - голямата ми е била година и няколко месеца, НО все едно бях с някой деспотичен чичка на 30-40. Той винаги е най, Най, НАЙ, той бил преживял толкова много. Издържах 9 месеца общо. За приемлива разлика не мога да говоря, някои цъкат с език като чуят 6 години, а ако жената е по - голяма се възмущават повече. Знам, че е в голяма степен търсене на точния човек според характера, но и на мен би ми станало странно на разлика от 20-30 години. Спирала ме е разлика в годините, беше минимална, но бе беше страх, че няма да се получи...но пък после теглих една и реших, че искам да съм щастлива. :)
Но ме дразни ужасно как някои са си сложили като цел винаги да са с по - стар и ми диктуват "Хвани си някой на 35, да има пари, кола, да те разкарва, да ти плаща всичко, момче на 20 не може да ти даде това, не си губи времето".
NarutoShippuuden
10-11-2015, 10:46
1) Не
2) 3-4г
3) Да
4) Не
В момента имам две приятелки, които имат или са имали наскоро връзки с мъже с огромна разлика, говорим за 21-50. Познавам ги и двете, всякакви материални мотиви са абсолютно изключени, подозирам, че е било цялото усещане за власт, падането по по-знаещия, по-можещия, не го обяснявам добре, но се надявам да ме разбирате.
Не сме говорили в детайли още, за да ми обяснят какво точно ги е привлякло, но определено ще подходя без предразсъдъци. При нормални обстоятелства ги имам, честно казано, предполагам, че затова "съдбата" ме среща с тази ситуация, защото имам урок за научаване.
другата седмица имам път към Пловдив и ще мина да кажа здрасти на сестра ти
therichbitch
10-11-2015, 20:59
1) Имали ли сте някога връзка с голяма разлика в годините? Колко беше разликата и колко време продължиха взаимоотношенията ви? Споделихте ли с вашите и как реагираха те и околните?
За разлика в сериозна, продъжлителна връзка- 4/5 години е разликата. И двете продължиха достатъчно дълго. Имах средносрочни взаимоотношения , като бях на 20 с човек на 29, така че това е оптималното в опита ми. Не се развиха, както исках(ме) нещата, но не мисля, че това беше причината.
Нашите никога не са имали думата в отношенията ми със срещуположния пол, нито са били информирани.
2) Каква според вас е приемливата разлика в годините? Зависи от точката от живота си, в която се намираш по принцип. Познавам двойка с близо 20 години разлика- тя е на 32, той на 52, имат си момиченце и вече доста време са заедно. Супер им се получава.
3) Има ли значение дали мъжът или жената е по-възрастния? Мъжете и жените остаряват по- различен начин и различно време, така че смятам, че мъжът трябва да е поне колкото жената. Не говорим за разлика от 2-3 години на фона на 40-годишни хора, например. Но да си на 30 и да се ожениш за 40-годишна, която вече залязва, обикновено не дава добри резултати в дългосрочен план откъм привличане.
Засега не ме е, но не съм попадала на човек, когото харесвам и е много по- голям от мен. Мисля, че би ме спряло, да.
Гледам, че Пантерата е уточнила за по- малките, та се сетих: понеже работя близко до у-щето ми и в обедната почивка наскоро седнах наблизо, един вървежен на вид 12-класник ме заговори мн приятно и ме пита дали съм от миналия випуск. Стана ми яко, обикновено ме мислят за по- голяма. :cool:
Специално за себе си мисля, че няма да се чувствам достатъчно добре във връзка с човек, с когото имам разлика повече от 2-3 години. Не смятам, че ще можем да сме си интересни просто, съответно надали би излязло нещо кой-знае какво. Никога не съм намирала голямата разлика за кой знае какъв проблем, но обикновено първото ми мнение е „по-големия е по-заможен/по-малкия е леко глупав“. После се замислям, че на 14 с гадже на 25 съвсем не е като на 30 със съпруг/а на 41. Даже си има балкан разлика. Като в първия случай говорим за дете и вече изграден като характер човек. Сега, съвсем различно е да се намерите като по-големи и да няма огромна разлика в мисленето.
GuardianAngel
10-11-2015, 21:59
1.Момичето с което се разделихме наскоро беше на 24 тоест с година по-голяма от мен.Годините никога не се отразиха,когато сме си говорили за това тя винаги ми е казвала,че ме възприема като по-голям надраснал възраста си многократно.
Също така преди време с една колежка се зарибявахме,тя беше на 31 ..е имаше привличане обаче разбрахме,че това не е достатъчо за връзка..нещата който искахме ни отдалечаваха,на различни етапи в живота сме и имаме нужда от различни неща..ако бяхме продължили едва ли щяхме да изкараме само на някви чувства и привличане дълго време.Даже ми казваше ''минаваш за 27 ама аз искам семейство и деца и стъбилност,не мога да искам такова нещо от теб''
Хората около нас ни е радваха,а родителите ми...ми те не знаят нищо за личният ми живот и така ще си остане докато не реша,че се изнасям от нас.
2.Приемливата разлика е тази в която двамата се чувстват добре и са готови да приемат...4-6 години повече или по малко не...просто разбиранията за живота и етапите са съвсем други.Но винаги има изключения.
3.Да има..Жената винаги търси по-зрял и улегнал мъж и е много по-вероятно да остане с по-възрастният.Докато по-голямата жена трудно намира увереност в по-малко момче/мъж имам предвид за разлика по голяма 6 години..трудно е да се навие да рискува...пък и самата жена се притеснява,че по- младото момче може да си намери по-всяко време някое секси парче на неговите години и лекомислено да я зареже ,а тя вече да е рискувала прекалено много.
Разбира се винаги има някои,които наистина са напред с материала от по-млади..често проблема там,е че едно е да го разбираш, друго е да имаш реален житейски опит в ситуация.Но както казах всичко е възможно зависи от хората ,винаги може да стане приятно изключение,но смятам ,че повечето такива двойки нямат голямо бъдеще..но пък може да имат хубави спомени.
4.Не...но честно казано занапред бих се замислял сериозно.
Към авторката...за сега не ти създават проблем,но сигурна ли си че ако след 3-4 години той каже искам дете и семейство ти ще го искаш също ? Та ти ще си изкарала един цял брак с него..и най-вероятно ще си искаш свободата и да опиташ много други неща от живота също така в този момент няма да си толкова влюбена в него..защото точно в този момент когато си на 22 ще разбереш,че си прекалено малка и млада да мислиш за крачки, от които няма връщане назад...
Kitty Bloom
10-12-2015, 07:23
Аз съм заявила, че докато не завърша университет и не си стъпя на краката, няма да планирам брак и деца. Той засега ме подкрепя в това решение, но наистина нама как да бъдем сигурни, че в един момент няма да реши, че иска да направи тази крачка. Сега предпочитам да се радвам на настоящето и да вървим заедно по течението, пък когато дойде този момент, ще му мислим. :)
dimitar_ak
10-12-2015, 07:24
Имах 11 години по-млада приятелка. Когато се запознахме аз бях на 29, а тя на 18. Изкарахме 4 години и връзката ни приключи с гръм и трясък. Просто бяхме много различни.
Kitty Bloom
10-12-2015, 08:44
Нашата разлика е абсолютно същата, но досега не съм открила големи различия. В общуването с него просто не усещам тези години, сякаш сме връстници. :) Предполагам, всичко е строго индивидуално, зависи от самите хора.
О, каква темичка, по-късно ще се разпиша с дълго (може би) мнение :д
Kitty Bloom
10-12-2015, 10:30
Същата е разликата, да. И имам предвид, че не се усеща в по-битовите теми. Да не изпадам в подробности, но говоря за интереси и така нататък. Иначе естествено, че той има по-голям житейски опит и дори философско виждане за някои неща, но не го намирам за проблем, тъй като това може само да ми бъде полезно. :)
ПС. Мисля, че темата е общовалидна, не знам защо всички се спряхме конкретно на моята ситуация. ;)
Starless
10-12-2015, 14:37
Но не бих имала нещо с момче, което е по-малко от мен. Поне не на този етап. Просто като чуя по-малък набор от моя, веднага ми се появява една психическа спирачка, която казва "харесай си го за приятелче, щото за друго няма да стане".
Подкрепям.
На мнение съм, че при големи разлики, по-големият не гледа сериозно на по-малкия. Или поне в началото. Някак си не ми изглеждат реални - по-младият търси сигурност един вид (нямам предвид материална), а по-възрастният - разнообразие.
1. Не съм имала. Имала съм симпатии, но ми е било абсолютно ясно, че няма как да стане каквото и да било.
2. 1-2г. в ползва на момчето ми се струват "златната среда", до около 5 е приемливо. Не искам да съдя никого и в никакъв случай не казвам, че не могат да съществуват пълноценни връзки с по-голяма разлика. Просто аз така гледам на нещата, но човек никога не знае какво му е подготвил животът.
3. Има значение, да. Всеизвестен факт е, че жените се развиват по-бързо и по-рано от мъжете, следователно се очаква мъжът да води с няколко години.
4. Спира ме до толкова, че да не поглеждам по такъв начин на човек, който е по-малък или твърде голям.
И все пак на първо място е мисленето и поведението на един човек на каква възраст отговаря, а не календарните му години (което съвсем не означава, че нямат значение).
BlauMeise
10-12-2015, 15:14
Реших да създам тази тема, за да изрази всеки мнението си относно връзките с голяма разлика в годините на партньорите. Приятелят ми е 11 години по-голям от мен, но тази фрапантна за повечето хора разлика не ми създава никакъв проблем.
Личното ми мнение е, че не разликата е от значение, а самите години. Например, едно е 7 години разлика, когато по-малкият е на 14, а съвсем друго когато е над 17-18. Таа, ето въпросите, по които да дискутирате:
Ще се радвам да добавите мнението си и извън въпросите, споделете всичко, което ви идва на ума по темата! :)
1. Да с осем години по-голям. Впрочем първата ми връзка. Тогава бях на 18. Разбира се, че казах на нашите, но те не бяха впечатлени, не за възрастта, забележете, а заради това, че беше кръгъл простак с извинение. След 3 години се усетих, след като взех да се страхувам от него, защото беше абсолютен хулиган. Скъсахме с гръм и трясък. Т. е. възрастта не беше проблема.
2. Ако говоря за разлика, според мен приемливо е + - "5"
3. Значение има, както разликата в годините, така и в това, в чия полза спрямо пол. Разбира се това е мое мнение. Смятам, че поради някои физиологични особености, жената би трябвало да е по-младата в една връзка.
4. Не ми се е случвало.
За връзките, слушай сърцето си, гледай на теб да ти е добре. Но и все пак гледай и да си отивате, т. е. да няма нещо фрапантно, защото е смешно. успех.
ani970808
10-16-2015, 18:59
ами ако аз съм на 18 а той е 7 години по-голям ?
Докато играех масивни игри, се запознах с хубаво момиче от чужбина и ми сподели: баща и е с 10 г по голям от майка и нямаха проблеми. Момичета се развиват по бързо от момчетата ( писал съм го в друга тема). Има мъже на по 30г. изглеждащи на по 20-3. При момичетата ми някои са на по 18 а аз им давам 25 : ) други не. Зависи от гена и от храната. Мъжа определено трябва да е по голям. Е не с някакви 20 години. Ако е по-млад.. това е игра просто. ( рано или късно той ще се влюби в по-млада. ).
dreamwalker
10-16-2015, 20:08
25 години как е?
според мен не е толкова до годините, колкото до факта, че няма мъж, който да се събере с превъзхождаща го (по интелект, успехи, развитие, etc.) жена;
гледам на любовта повече като среща на души, отколкото на тела, та годините са без значение при контактите ми с хората. на този етап от живота си, обаче, искам мъж, с когото ще искаме и ще можем да имаме деца, за които ще можем да се грижим, което поставя някаква горна граница. нямам против връзка с по-младо момче, новите поколения са доста по-напредничави, съвсем различни хора, развиват се осезаемо по-бързо от децата на 80/90-те, ако и духовно сме на едно равнище - за мен ще бъде удоволствие:Д
//но разминаванията между поколенията стават все по-отчетливи (за мен), дотолкова, че ми се струват непреодолими
годините са ме спирали, когато е ставало въпрос за 20+, заради различните етапи, на които сме се намирали в живота. първите неща са най-сладки, вярвам в това;
човек на 20 мисли едно човек на 30 друго на 40 съвсем
не толкова до годините колкото до целите плановете за бъдещето и тн
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:26
Искам да питам раждането на дете с какво толкова пречи на кариерата ви?
dreamwalker
10-16-2015, 20:27
http://31.media.tumblr.com/19e71c74ad5f4c424c9d68f441bd1811/tumblr_inline_ng5j2mKW6h1smgkdx.gif
Ти сериозно ли?
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:28
http://31.media.tumblr.com/19e71c74ad5f4c424c9d68f441bd1811/tumblr_inline_ng5j2mKW6h1smgkdx.gif
Ти сериозно ли?
Разкажи? Колко деца си гледала ?
викаш като ти се роди дете нищо не се променя в твоя живот
kalpazanka
10-16-2015, 20:31
А замислял ли си се защо пречи на мамината кариера, а не на татковата? :)
dreamwalker
10-16-2015, 20:33
Разкажи? Колко деца си гледала ?
А ти?
dreamwalker
10-16-2015, 20:34
Просто някакво дете, какво толкова... това са банални неща.
сега само като замисля за бъдещия Харитов младши ^^
стане ли на 5г трябва да върти сабята вече!
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:36
Викам, че като ти се роди дете живота ти не свърша. Продължаваш да работиш и учиш. Рано или късно ще като се наложи да раждате и гледате деца вие от сега ли си мислите, че на 30 ще сте постигнали такъв стандат, че няма да си мърдате пръста за бизнес парите ще валят а вие бебе ще гледате.
Добре е бебето да се роди в по стъбилна финансова среда, изключително важно е, за детето, но за кариерата ви е пълен ташак
dreamwalker
10-16-2015, 20:38
Викам, че като ти се роди дете живота ти не свърша.
Оф, брат.
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:39
А замислял ли си се защо пречи на мамината кариера, а не на татковата? :)
Не. Обясно функцията на татковата?
Викам, че като ти се роди дете живота ти не свърша. Продължаваш да работиш и учиш. Рано или късно ще като се наложи да раждате и гледате деца вие от сега ли си мислите, че на 30 ще сте постигнали такъв стандат, че няма да си мърдате пръста за бизнес парите ще валят а вие бебе ще гледате.
Добре е бебето да се роди в по стъбилна финансова среда, изключително важно е, за детето, но за кариерата ви е пълен ташак
ами майка ми е била на 23г като ме е родила а брат ми ражда на 33г
дали да не я питам каква е разликата искаш ли?
пробвай да се досетиш сам
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:40
Оф, брат.
Така го интерпретирахте хахах
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:45
ами майка ми е била на 23г като ме е родила а брат ми ражда на 33г
дали да не я питам каква е разликата искаш ли?
пробвай да се досетиш сам
Нищо не разжрах. И мойта ражда там някъде на 21 22. Времената са били други. Сега е млада. Ако беше ни родила на 35 сега щеше да си имам мама баба. Обаче не там е идеята... Ангажиментите и наличното свободно време не стават по- малки и много с възраста...
kalpazanka
10-16-2015, 20:47
Не. Обясно функцията на татковата?
Тук би трябвало ти да си по-наясно.
Нищо не разжрах. И мойта ражда там някъде на 21 22. Времената са били други. Сега е млада. Ако беше ни родила на 35 сега щеше да си имам мама баба. Обаче не там е идеята... Ангажиментите и наличното свободно време не стават по- малки и много с възраста...
пич
като съм се родил аз майка ми и баща са живеели под наем
баща ми е намял сигурна и добре платена работа и са нямали спестявания
като се ражда брат ми имат собствено жилище спестявания а майка ми получава повече помощи защото е имала работа
а баща ми е имал вече своето място в обществото
дали са имали същите грижи как мислиш?
аз вече знам че моя ще го уча първо да борави с хладно оръжие :cool:
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:54
Не ми е ясно. Аз съм за равенство между половете. Не смятам , таткото не трябва да може да сменя памперси щото работи, а майката трябва нон стоп 15 години по 24 часа нали да кисне на детето.. Има си детегледачки.. Има си баби и дядовци.... Жалко ама кариеристите така си гледат децата - с бавачки. На 30 или 40.. Пак са на работа...
GuardianAngel
10-16-2015, 20:56
гледам на любовта повече като среща на души, отколкото на тела, та годините са без значение при контактите ми с хората. на този етап от живота си, обаче, искам мъж, с когото ще искаме и ще можем да имаме деца, за които ще можем да се грижим, което поставя някаква горна граница. нямам против връзка с по-младо момче, новите поколения са доста по-напредничави, съвсем различни хора, развиват се осезаемо по-бързо от децата на 80/90-те, ако и духовно сме на едно равнище - за мен ще бъде удоволствие:Д
Подкрепям...само че да намериш човек ,който да мисли и чувства по същият начин без да е деформиран от обществото е трудно в България.Много малко хора мислят по този начин ...повечето не виждат по далеч от носа си..каму ли да мислят за духовна връзка...Когато и двамата партниори са на едно ниво на съзнание и осъзнаване на живота се получава неворятна хармония между тях и връзката е много силна и интензивна без значение на възраста ,защото тогава важно е това вътре което те приема и разбира такъв какъвто си.Но за съзнания, които не са на едно ниво и с голяма разлика в годините тези връзки са доста често основани на първични и моментни чувства и доста често са пагубни за по-влюбеният.
kalpazanka
10-16-2015, 20:57
Не ми е ясно. Аз съм за равенство между половете. Не смятам , таткото не трябва да може да сменя памперси щото работи, а майката трябва нон стоп 15 години по 24 часа нали да кисне на детето.. Има си детегледачки.. Има си баби и дядовци.... Жалко ама кариеристите така си гледат децата - с бавачки. На 30 или 40.. Пак са на работа...
Колко татковци познаваш, които са излезли по майчинство, за да може половинката им да се върне на работа?
Колко татковци редуцират, за да може половинката им да работи на 100% работно време?
Колко татковци си взимат болничен, когато хлапето се разболее?
Колко татковци пишат домашни, обясняват уроци и ходят на родителски срещи?
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 20:57
пич
като съм се родил аз майка ми и баща са живеели под наем
баща ми е намял сигурна и добре платена работа и са нямали спестявания
като се ражда брат ми имат собствено жилище спестявания а майка ми получава повече помощи защото е имала работа
а баща ми е имал вече своето място в обществото
дали са имали същите грижи как мислиш?
Аз мисля, родителите ти са успели да си стъпят на краката и да гледат и второ дете, въпреки че им е било страшно трудно и са хвърляли средствата си по първото... Не става въпрос за лесно. Или не.
ако намериш начин таткото да забременее да ражда и да кърми ти падам в краката
Аз мисля, родителите ти са успели да си стъпят на краката и да гледат и второ дете, въпреки че им е било страшно трудно и са хвърляли средствата си по първото... Не става въпрос за лесно. Или не.
благодаря че констатира очеизвадното
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:03
Колко татковци познаваш, които са излезли по майчинство, за да може половинката им да се върне на работа?
Колко татковци редуцират, за да може половинката им да работи на 100% работно време?
За последните две - много татковци, за първите - по-малко.. Колко директори познаваш, които имат време за майчинство? Добре.. Прече ви май повече финансовото положение. Не толкова кариерата :)
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:04
За последните две - много татковци, за първите - по-малко.. Колко директори познаваш, които имат време за майчинство? Добре.. Прече ви май повече финансовото положение. Не толкова кариерата :)
dreamwalker
10-16-2015, 21:20
След като родиш, пак ще си говорим, хехе.
kalpazanka
10-16-2015, 21:24
Прече ви май повече финансовото положение. Не толкова кариерата :)
Не пречи финансовото положение. Именно за кариера става въпрос.
Затова те питах колко татковци редуцират, за да може маминката да се завърне на пълен работен ден, да не губи рутината, да не губи поглед от новостите и да е конкурентоспособна на пазара на труда. ;) А не да цъфне след 1-2 години и да се чуди кое откъде и защо ;)
Не всички имаме амбиции да се целим само в директори за съпрузи. ;)
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:29
ако намериш начин таткото да забременее да ражда и да кърми ти падам в краката
Има самотни татковци. Продават се изкуствени цицки с мляко.. 9 месеца и кърменето ли е пробшоблема
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:36
Не пречи финансовото положение. Именно за кариера става въпрос.
Затова те питах колко татковци редуцират, за да може маминката да се завърне на пълен работен ден, да не губи рутината, да не губи поглед от новостите и да е конкурентоспособна на пазара на труда. ;) А не да цъфне след 1-2 години и да се чуди кое откъде и защо ;)
Не всички имаме амбиции да се целим само в директори за съпрузи. ;)
Значи пак питам. Че не ми е ясно.. 1 2 години не са за умиране... Директорки колко познаваш, които са в майчинство? Нали това е целта? За да не оставате по- назад от таткото... Иначе и аз мисля, че трябват пари за деца и за това е добре на 30.. Заради парите.
kalpazanka
10-16-2015, 21:38
Ти това дете само 1-2 години ли ще го гледаш?! После го хвърляш в дом за сираци ли?!
Нали ще боледува, ще се наложи да се взима болничен за гледане на дете с всичките цупения и мръщения от страна на работодател. Пантерата го обясни като за идиоти, аз смятах да те повъртя още малко на бавен огън.
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:45
Някои нямат.
И малко математика сега.
Майка ми ме е родила на 21.5. Аз сега съм на 21 и не съм дори близо до това да мисля за дете, да кажем, че раждам на 26. Майка ми е на 26+21.5=47.5. Пенсионната възраст в България за жени е 63 години, мисля. Та, я ми кажи... от какъв зор аз ще очаквам от нея да спре да работи, за да ми гледа детето?
За бавачка - ок, бавачка ще е. И тук е въпросът - искаш пенсионерка, която уж е с опит, обаче надали може да насмогне на едно бебе и с която ще водиш спорове, защото все тя ще знае повече, щото "ей колко деца е изгледала". Идея си нямаш за какви идиотщини става въпрос - пристягане на бебето, за да не му се изкривят краката (от което те се кривят още повече), например. Или искаш студентка с енергия и желание да следва инструкции, обаче никакъв опит и с ангажименти в уни, с които трябва да се съобразиш?
Факт е, че е бъгаво, и това е проблем тепърва при нашето поколение, защото масово тук майките ни са ни раждали като студентки. А при нас как ще е? Тъкмо си сменил 1-2 позиции, намерил си нещо, което те устройва, помага ти да се развиеш поне, ако и да не ти носи големите кинти и то ставаш на възраст да раждаш, хубу, раждаш, тва да ти е проблемът, ми после? Много майки предпочитат първите 2 години да си останат при детето, за да развият крехката връзка майка-дете. (Съответно тук се разчита на заплатата на таткото за издържане на цялото семейство, но това е друга тема.) А тия 2 години кой ще те чака? Теоретично не би трябвало да е проблем да ти намерят заместник и ти после да се върнеш и да поемеш нещата, ама практически не се случва така. И тръгваш да си търсиш работа и те питат дали имаш деца - което не би трябвало да те питат всъщност, ама го правят, и като им кажеш, че имаш 2-3-годишно, познай дали ти се кефят.
Говориш глупости просто и не съобразяваш адски много неща.
Проблемът с математикатата е, че нашето поколение ще прави по 1 дете, защото за второто ще е дърто. Освен това не знам на 26 като излезеш в майчинство пък тогава коя фирма ще те търпи, вместо да излезеш като студент, да си учиш в къщи и накрая все едно магистър си изкарала. И да ти кажа не преувеличавам. Докторите които учат 10 години да не би да трябва да чакат да завършват, та къде му е сигурното, че после пак няма да забравят да оперират...
kalpazanka
10-16-2015, 21:48
Докторите които учат 10 години да не би да трябва да чакат да завършват
:lol: :lol: :lol:
От моя випуск несемейните без деца преобладаваме, драги. И във випуските малко преди мен е същата ситуация, във випуските след мен- също. Познаваме се, една шепа народ сме, знаем се. Точно щото учим 6 години и после не се знае още колко. Не всички чакат да си завършат специализацията, дано това си имал предвид под *завършване*.
Не знам как бих учила за семестриални изпити вкъщи, ако на всеки 2-3 часа кърмя, включително и нощно време, а през деня въртя и домакинство.
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:52
Ти това дете само 1-2 години ли ще го гледаш?! После го хвърляш в дом за сираци ли?!
Нали ще боледува, ще се наложи да се взима болничен за гледане на дете с всичките цупения и мръщения от страна на работодател. Пантерата го обясни като за идиоти, аз смятах да те повъртя още малко на бавен огън.
Още 10години и детецата май ще са лукс . с изключение на маймунската маса която не се интересува от покрив...
kalpazanka
10-16-2015, 21:55
^Те и сега са лукс със социалното майчинство от 100 лева месечно, което ще получи милата майка студентка от твоя пост + 35 лева детски. Хлапето ще е презадоволено, че и за почивка на Бахамите *ще хартиса*.
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:56
:lol: :lol: :lol:
От моя випуск несемейните без деца преобладаваме, драги. И във випуските малко преди мен е същата ситуация, във випуските след мен- също. Познаваме се, една шепа народ сме, знаем се. Точно щото учим 6 години и после не се знае още колко. Не всички чакат да си завършат специализацията, дано това си имал предвид под *завършване*.
Не знам как бих учила за семестриални изпити вкъщи, ако на всеки 2-3 часа кърмя, включително и нощно време, а през деня въртя и домакинство.
Е ..2 години кърмене ли колко е... Ми по тази логика ми цял живот се учи и специализира и бачка бе
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 21:58
^Те и сега са лукс със социалното майчинство от 100 лева месечно, което ще получи милата майка студентка от твоя пост + 35 лева детски. Хлапето ще е презадоволено, че и за почивка на Бахамите *ще хартиса*.
Ама ако има богат баща 10години по голям или баби с пачки хич няма да хартиса. Авторката да му мисли.
kalpazanka
10-16-2015, 21:59
Е ..2 години кърмене ли колко е...
6 месеца по препоръките на СЗО поне. Оттам захранваш постепенно, но не изключваш кърмата.
Визирах майчинството, което може да е до 2 години. Затова и приемам оптималния вариант за изграждането на връзка майка-дете.
Начи по твойта логика всички са длъжни да открият мъжа на живота си като студентки, че и да успеят да му родят деца?
Едит: 10 години по-голям богаташ? Браво, браво.
Ще им го натякна това, само да подвигнат въпроса за жените материалистки. :D
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 22:05
Начи по твойта логика всички са длъжни да открият мъжа на живота си като студентки, че и да успеят да му родят деца?
Едит: 10 години по-голям богаташ? Браво, браво.
Не. Специално за авторката е добре. Идеята ми е, че успеха не зависи само от това кога ще родиш... Или че трябва до 30 да се гради кариера щото тогава щяло да може има време за майчинства - как така?
kalpazanka
10-16-2015, 22:06
Ти пък като какъв определяш кога е добре някой друг да става родител?! o.O
golemiq_korab_minava
10-16-2015, 22:11
Ти пък като какъв определяш кога е добре някой друг да става родител?! o.O
Ха. Помагам ви. А вие недейте във всяка тема на костатирате коенпък е било правилно.. Всеки сам решава. :) иначе хах аз не мисля за деца . ерген искамм да съм си
Корабе, въпроса е и в професиите, които сме подбрали. Някои специалности ги няма като задочно обучение примерно. Някои специалности след завършване изискват стаж, къде за спорта, къде щото наистина не можеш да излезеш от унито и да оперираш примерно, но ги има... Ся, една лекарка трудно би успяла да роди преди 28-9 години. Имай предвид и, че се гради име понякога. Щото никой няма да тръгне на правни консултации или на дела с адвокатка, която е завършила, има стаж, родила е веднага и две години след това се връща. Малко или много изпускаш бая време. Или лекарка, която е минала стажа също, родила е веднага и хоп - две години вкъщи. Най-разпространеното - лична е. Ми, тя като се върне в кабинета след 2 години, пациентите ѝ къф го дървят?
Корабе като забременееш родиш и после учиш кърмейки тогава ми говори
kalpazanka
10-17-2015, 07:10
Лична лекарка, моля ти се. Специално пък тях да даваш за пример...
Пантер, не си права.
Лична лекарка, моля ти се. Специално пък тях да даваш за пример...
Добре, а 2 години кой ти наглежда кабинета и пациентите примерно? Щото точно е отворила някакъв кабинет в компанията на още някого. Окей, другия винаги може да поема и чуждите хора, но там става въпрос за един стабилен поток от хора, които един човек не може да приеме посмъртно. Дадох го като най-глупав пример.
Ма и специалист да е - работата е същата.
Да не говорим пък, че адвокатите примерно - и те така. Изпуска се много за две години, квото и да си говорим и във почти всяка професия. Просто дадох тия двете, защото за тях знам, че има стаж. Верно е и, че ако си продавачка, няма да пропуснеш чак толкова много - да. Ама коя от нас се цели в продавачка?
Е, то там вече е съвсем различна работата, щото имам една аверка, която отказва да ходи по доктори със оправданието All Doctors Are Bastards.
Ама коя от нас се цели в продавачка?
Знаеш ли, че има продавачи/чки, които изкарват повече пари, отколкото най-скъпо платените лекари/адвокати ?
Знаеш ли, че срамни професии няма ?
Знаеш ли, че една продавачка смята по-бързо на ум, отколкото пинкуу с калкулатор ?
Точно майка ми е работила това преди време, знам за какво става въпрос. Не я омаловажавам професията, напротив. Казвам, че повечето не се целим натам и че една продавачка в квартален магазин няма да изпусне последни новости от генното инженерство, нови лекарства, нови закони/алинеи/квото-беше-там или нещо кой знае кво важно. Още повече, че със счетоводителка съм говорила и тя казва, че ако не си в професията дори седмица, изпускаш страшно много информация.
Още повече, че със счетоводителка съм говорила и тя казва, че ако не си в професията дори седмица, изпускаш страшно много информация.
Причината да ти я кажа ли - в България малоумниците в министерствата всяка седмица измислят нова простотия. Иначе счетоводството си е счетоводство, само изискванията се менят.
Аз не питам за причина, защото далеч не съм заинтересована, макар да съм имала икономика, счетоводство, маркетинг и мениджмънт в училище за предмети. :д Ама мерси.
golemiq_korab_minava
10-17-2015, 12:04
Повечето не се целите никъде, защото повечето жени гледам са продавачки.
И, ако имаш основа бързо се наваксва.
Искаш да ми кажеш, че основно мъже работят в другите професии? Чух достатъчно, благодаря.
golemiq_korab_minava
10-17-2015, 12:19
Пантер, не преразказвай, че не можеш.
Същото се отнася за повечето мъже, не знам що недоволствате.
И не визирам вас.
тая тема не беше ли за разликата в годините? :д
по последните ми вярвания, цялото това нещо с "по-големият мъж" май се явява нещо компенсаторно за повечето момичета.
не можем да говорим за зрялост само на база години, независимо кой пол как съзрявал и т.н.;
важно е човекът да може да разсъждава и да може да му се разчита.
например, да е работил през живота си, да си изкарва сам $$, да е що-годе независим, реалистичен и т.н.
'щото на 30 години красавец не ме топли, ако още живее с майка си, или още по-зле - ерген на 40-50, ходи по купони, ненаживял се.
всичко е въпрос на приоритети.
можеш да срещнеш много сериозни и приятни момчета, които да са колкото теб, или дори по-малки (въпреки че последното малко ме съмнява, но не заради възрастта, а заради разликата в самото поколение, както Blab отбеляза)
като цяло аз си търся човек със сходен опит на моя, а на колко е години, е подробност.
имала съм връзки с големи и не чак толкова големи разлики в полза на момчето, и сега като си спомня, ми иде да си плесна един шамар. :D
в момента съм 4ти курс и ако разбера, че някой колега ходи с гимназистка, бих си помислила, че е уникално зле и като цяло, несериозно момче. всяка жаба да си знае гьола. в живота, и в любовта, ИМА условия, и условности.
човек, който живее с техните, няма самостоятелност, и грижите му се изчерпват с класни и контролни, не е на същото ниво като човек, който е сменил града, работи, вече гледа към кариерата си и т.н.; каквото и да си говорим.
впрочем и друго, което се пропуска, е че по-големият човек може да означава и по-манипулативен, по-обигран, особено ако другата страна е още дете (ментално и/или физически!).
като цяло не съм строго против разликите, смятам, че човешкият фактор е най-важният - какво носиш в душата си, можеш ли да разсъждаваш и КАК разсъждаваш.
но на база опита си (който не е само негативен, държа да подчертая), вече съм резервирана към клишетата, че мъжете се развивали по-бавно, че по-зрелият ще ти е по-добра партия, и т.н.;
в крайна сметка личността не се изчерпва с пол и възраст.
kalpazanka
10-17-2015, 13:18
ерген на 40-50
Очаквам да бъда изядена с парцалите, обаче в една такава ситуация би ми светнала червената лампичка, че тук съществува някаква сериозна пречка човекът да създаде семейство. Очаквам даже и характеропатия от факта, че толкова време е живял сам и не е свикнал да се съобразява с никого.
абсолютно.
същите размисли бих имала и аз. :)
Ина, цифрички са височината и килограмите (казвам го, защото точно с теб сме го дъвкали веднъж), обаче като цяло затвора не е само сграда. :д Двойни стандарти ама...
1) С голяма разлика имам няколко опита които са доста несполучливи.
2) Разликата в годините зависи от възрастта на двамата за мен. Разлика от 6-7-8г може да бъде огромна пропаст, може и да не е чак такъв проблем. Ако например нещата са 16-17 към 24-25 не е на добре за мен, просто това са хора в различен етап от своето развитие и в 95% тия връзки са обречени.
3) В 98% сигурно мъжа е по-възрастен. Още не съм открил за себе си друга причина освен може би по-бързото съзряване на жените във възрастта до 18г. и желанието им да излизат с човек който превъзхожда връстниците им, т.е. може да им даде повече. Може и да е на подсъзнателно ниво, не знам.
4) Спирала ме е, особено като ми се случи да разбера, че е на 17.
Без да се заяждам и без да имам каквото и да е желание за спор с теб, ще те помоля да отговориш на няколко въпроса. Само ако желаеш разбира се.
1. Смяташ ли, че един баща може да бъде пълноценно заместващ майката в ранна възраст на детето ?
2. Смяташ ли, че ако майката е била неотлъчно до детето 1г. да речем, когато то се разболее, бащата ще бъде по-пълноценен и полезен за неговото оздравяване от майката ?
3. Смяташ ли, че кариерата е по-важна от здравето и правилното отглеждане на детето, ако пренебрегнем финансовата част ?
Иначе, доста бащи помагат на децата си с домашните, има и не малко такива които ходят на родителски срещи, особено на "по-палавите" момчета.
Jasi06+01
10-18-2015, 19:33
1) Имала съм връзка с момчета по-големи с 1,2 или 3 години разлика.Не продължаха много дълго време! Сега имам гадже с 3 години по-голям от мене! За сегашната ми връзка не съм споделила с родителите ми, но приятелите ми знаят!
2) От 1 до 7 години разлика според мен!
3) Не!
4) Не!
Моите връзки винаги са били с разлика до 12 години и това не е представлявало проблем в отношенията ми.
svetoslava_sliven
11-06-2015, 07:37
1) Да, че кой не е. 6 год. Продължи почти година.
2) Няма значение колко години е разликата. По-важно е партньорите да са на "една вълна" така да кажа.
3)Има разбира се.
4) Никога.
Виждам, че темата малко се е изместила, но ме мързи да чета всичко, затова ще се придържам към първия пост. Голяма разлика е малко разтегливо понятие. Някои ми казват, че с приятеля ми имаме голяма разлика, за мен пък тя не е хич голяма. Той е с 8 години по-голям от мен. Това никога не е било проблем, пречка, напротив. Под "усеща се", естествено, той е много по-зрял за доста от нещата, покрай него много пораснах. Винаги съм обичала да общувам с по-големи мъже от мен, връстниците не са ми били интересни даже и за приятели. Гаджета връстници съм имала две, за кратко.
Имала съм връзки и с по-големи мъже, доста по-големи имам предвид. Но тези връзки не са били сериозни и там не е ставало дума за някакво бъдеще заедно.
Някои мои връстнички забелязвам, че смятат 30 годишните за чичковци. Става ми много смешно, защото аз съм на 22, приятелят ми е на 30 и е толкова далече от чичко. Някой беше засегнал и въпроса с децата. Това е доста важна тема, която е добре да се изясни от по-рано. Ние сме едно мнение, изобщо не кроим планове за деца, дори в близките 5 години, възможно е и никога да не поискаме.
Разбираме се чудесно, не беше трудно да се впишем в компанията на другия, моите приятелки бързо го заобичаха, аз неговите също.
NomNomNom
11-08-2015, 14:10
Кораба пак е наакал тема, браво.
Обичам, когато мъж ме превъзхожда и когато мога да му се възхищавам. Точка.
Съответно, и той да бъде очарован от мен, да не е само еднопосочно.
Kitty Bloom
11-08-2015, 14:10
И аз съм на мнение, че дори е по-добре единият да е по-зрял, защото по-малкият във връзката може да научи много. Възможно е да съм съгласна с всичко, понеже съм в подобна ситуация, не знам. Но е факт, че подкрепям такъв вид връзки и след като единия успешно се внедрява в компанията на другия, имат общи виждания и интереси, а разликата в годините носи само плюсове, то 8, 10, 11 и така нататък са просто числа. :) Действително има мъже на 30, които са "чичковци", но повечето носят в себе си младежки дух, а и за каква старост да говорим под 40? :D
dreamwalker
11-08-2015, 15:54
Виждам, че темата малко се е изместила, но ме мързи да чета всичко, затова ще се придържам към първия пост. Голяма разлика е малко разтегливо понятие. Някои ми казват, че с приятеля ми имаме голяма разлика, за мен пък тя не е хич голяма. Той е с 8 години по-голям от мен. Това никога не е било проблем, пречка, напротив. Под "усеща се", естествено, той е много по-зрял за доста от нещата, покрай него много пораснах. Винаги съм обичала да общувам с по-големи мъже от мен, връстниците не са ми били интересни даже и за приятели. Гаджета връстници съм имала две, за кратко.
Имала съм връзки и с по-големи мъже, доста по-големи имам предвид. Но тези връзки не са били сериозни и там не е ставало дума за някакво бъдеще заедно.
Някои мои връстнички забелязвам, че смятат 30 годишните за чичковци. Става ми много смешно, защото аз съм на 22, приятелят ми е на 30 и е толкова далече от чичко. Някой беше засегнал и въпроса с децата. Това е доста важна тема, която е добре да се изясни от по-рано. Ние сме едно мнение, изобщо не кроим планове за деца, дори в близките 5 години, възможно е и никога да не поискаме.
Разбираме се чудесно, не беше трудно да се впишем в компанията на другия, моите приятелки бързо го заобичаха, аз неговите също.
:lol:
Търся твоите постове под дърво и камък, много ме забавляваш, пиши по-често.
P.S. Ако "доста по-големите" са под 65 години, не е впечатляващо, не се хвали.
dreamwalker
11-08-2015, 15:55
а и за каква старост да говорим под 40? :D
35-70 е средна възраст, каква старост.
аз мисля, че е жалко, когато една личност се разглежда само като пол и възраст.
DisappointedDreamer
11-08-2015, 16:17
Кораба пак е наакал тема, браво.
Обичам, когато мъж ме превъзхожда и когато мога да му се възхищавам. Точка.
Съответно, и той да бъде очарован от мен, да не е само еднопосочно.
Как може мъж, който превъзхожда една жена, да бъде очарован от нея?
NomNomNom
11-08-2015, 16:22
Как може мъж, който превъзхожда една жена, да бъде очарован от нея?
Превъзходство в дадени аспекти, в други може да няма допирни точки, в трети може да е обратното.
Нужно ли е всеки път да се впускам в безсмислени дефиниции, при положение, че е ясно, че хората не сме черно-бели, бинарни, да/не.
Как може баща да бъде очарован от дъщеря си?
Или ти да си очарована от малкото ти кученце?
Или дали Обама е очарован от жена си, за дето не е президент и тя?
DisappointedDreamer
11-08-2015, 16:28
Просто се изрази неправилно. И не мисля, че баща-дъщеря и аз-куче са правилни примери.
dreamwalker
11-08-2015, 16:30
Просто се изрази неправилно.
Съдията пристигна, дами и господа.
NomNomNom
11-08-2015, 16:31
За това как аз се чувствам и какви усещания имам не мисля, че някой друг може да даде отговор дали е правилно или не.
Не съм се опитвала нито да обобщавам за някой друг, нито да давам някакви дефиниции.
Сега очаквам ти да дадеш правилни примери.
galaxy29
11-08-2015, 16:32
не се е изразила неправилно, просто ти се правиш на умна и постоянно задаваш малоумни въпроси
dreamwalker
11-08-2015, 16:38
не се е изразила неправилно, просто ти се правиш на умна и постоянно задаваш малоумни въпроси
*неправилни
galaxy29
11-08-2015, 16:38
номном имаше предвид той да я превъзхожда в нейните очи и тя да го превъзхожда в неговите, да се боготворят взаимно, но разбирам, ти май беше в студена страна, сигурно мозъчното кръвообращение не е наред
galaxy29
11-08-2015, 16:43
*неправилни
:д
DisappointedDreamer
11-08-2015, 16:48
Никъде не прочетох, че е взаимно, нито пък в същата степен. Очарован и превъзхождан, според мен, не са синоними. Затова не смятам, че примерите, които даде са "правилни" - тук аз се изразих неправилно, извинявам се. Съгласна съм с поясненията, които добави след това.
galaxy29
11-08-2015, 16:51
https://az545221.vo.msecnd.net/skype-faq-media/faq_content/skype/screenshots/fa12330/emoticons/facepalm_80_anim_gif.gif
Kitty Bloom
11-08-2015, 19:04
35-70 е средна възраст, каква старост.
сарказмът ти е излишен. трябва да си много зле ако мислиш хора на 30-40 години за стари... Естествено, всеки има различни виждания, но лично моите са, че можем да говорим за старост едва след 60.
ПП: Сега не се придържам към темата, да не кажете, че говорим за връзки с хора на такава възраст, просто разсъждавам върху коментара на dreamwalker. ;)
сарказмът ти е излишен. трябва да си много зле ако мислиш хора на 30-40 години за стари... Естествено, всеки има различни виждания, но лично моите са, че можем да говорим за старост едва след 60.
Като станеш на 30-40 ще си говорим, ще се чувстваш не стара, а направо умряла.
dreamwalker
11-08-2015, 21:16
ПП: Сега не се придържам към темата, да не кажете, че говорим за връзки с хора на такава възраст, просто разсъждавам върху коментара на dreamwalker. ;)
Коментарът ми бе лишен от сарказъм.
dreamwalker
11-08-2015, 21:19
http://www.anvilmediainc.com/wp-content/uploads/2013/12/ron-weasley-what-gif.gif
Коментарът ми бе лишен от сарказъм.
но лично моите са, че можем да говорим за старост едва след 60.
А аз какво написах в оригиналния си коментар, девойко?
hardstaily
11-08-2015, 21:23
аз и едва след 60 няма да съм стара 8)
Мхмм, много зависи какво ядеш и какъв ген имаш. Има хора на по 30+ изглеждащи по млади от хора на по 20 ( да не кажа и 18 ).
therichbitch
11-10-2015, 14:12
P.S. Ако "доста по-големите" са под 65 години, не е впечатляващо, не се хвали.
Дойдох да се посмеем дружно.
Не знам усещате ли се как рекламирате "любовта без граници", без оглед на "цифрички" и в същото време заявявате: ами, те, връстниците са прекалено млади, смотани и вкарвате хората около вас в таблици.
Ясно ми е, че първопричината не са годините, а самото поведение, но както тези 15-6 години са свързани малко или много с него и то е резултат от тях, така и едни 35г. също са предпоставка за различен тип нужди и начин на мислене, далечен от вашия. Така че не- не говорим просто за числа, но те са израз на нещо почти винаги.
Иначе, това:
Обичам, когато мъж ме превъзхожда. Точка.
therichbitch
11-10-2015, 15:46
Ама коя от нас се цели в продавачка?
:lol:
Сори за дабъл поста, четох назад темата/